timerFÅ 49% RABATT JUST NU×

expressvpn expressvpn

Spara 49% på den snabbaste VPN-tjänsten

lockSkydda dina personliga uppgifter

signal_wifi_4_barSnabb streaming

-30 dagar pengarna-tillbaka-garanti-

Vad vi betonar i vår bedömning:

 • Pris
 • Hastighet och kvalitet
 • Användarvänlighet
 • Antal servrar och länder som är representerade
 • Om det finns en pengarna-tillbaka-garanti ifall du inte är nöjd
 • Kundtjänst och dess öppettider
 • Denna hemsida får provision för att länka till olika leverantörer. Därför är hemsidan gratis för våra användare.

  Annonsering:

  För att denna hemsida ska förbli gratis att använda får vi provision för att länka till de olika erbjudandena.

  Vi har inte möjlighet att gå igenom alla VPN-tjänster. Vi hoppas att du får nytta av hemsidan och att du delar den med vänner och familj som är intresserade av VPN.

  Guide till VPN på iPhone – VPN-rekommendationer för iOS

  Behöver man ett VPN-program till iPhone? Frågan är svårt att besvara konkret och beror på vad du vill använda iPhone till och hur viktigt det är för dig med anonymitet, säkerhet, integritet och liknande.

  Det är ingen hemlighet att det mesta vi gör på iPhone, iPad och så vidare inte är våra egna privata angelägenheter. Oavsett vad du gör – använder olika appar, surfar runt på Internet, uppger personuppgifter och så vidare – lämnar du extremt mycket information om dig själv efter dig som för många kan verka lite skrämmande.

  VPN for phone

  Att använda ett VPN-program kommer naturligtvis inte att göra dig helt anonym. Ska du till exempel använda Google Maps, kommer till exempel användning av VPN ofta hindra dig från att använda tjänsten korrekt, och så vidare. Kort sagt så kommer många appar lika enkelt kunna samla in data om dig. Det är alltså inte så att du kommer att bli osynlig om du laddar ner och använder en VPN-tjänst för iPhone eller iPad.

  En VPN-tjänst kan dock hjälpa dig att uppnå mycket bättre anonymitet och integritet. Det blir svårare att spåra dig och samla in information om dig, och i allmänhet kan du känna dig lite mer tryggare i vardagen. Dessutom kommer ju VPN också hjälpa dig med andra saker, i synnerhet gå runt geoblockeringar.

  Om du till exempel vill titta på svensk TV utanför Sverige eller komma åt amerikansk Netflix, kommer ju VPN hjälpa dig med detta. Detsamma gäller om du befinner dig i länder där det finns mycket censur, som till exempel Kina eller Ryssland.

  Så frågan om det är värt att använda VPN på iPhone är svårt att besvara konkret. Det får vara upp till varje enskild person att avgöra. Vi tycker naturligtvis att det är värt det, eftersom det ökar din säkerhet och samtidigt ger dig olika möjligheter på nätet, till en liten peng och med liten insats.

  I den här artikeln förutsätter vi att läsaren vet vad VPN är. För en fullständig guide till VPN, kan du läsa den här artikeln. Innan du fortsätter läsa är dessa de bästa VPN-tjänsterna vi rekommenderar för iPhone:

  Om annonsering på hemsidan

  Läs mer om rankingen

  Så installerar du VPN på iPhone

  Det är mycket lätt att installera ett VPN-program på iPhone. Det du behöver göra är att gå till App Store och hitta en VPN-program, ladda ned det och så aktivera VPN-tjänsten. Det vill säga koppla upp dig mot en valfri server.

  Konceptet med VPN är alltså att när du är ansluten till en extern server kommer all din trafik gå via den här servern innan den når internet. På så sätt kommer alla andra på internet tro att din trafik kommer från den här servern. Det du då i praktiken har gjort är att du har ändrat IP-adressen så att du inte längre kan spåras. Det kan enkelt jämföras med att gå runt på gatan iförd förklädnad. Det blir svårare att förfölja dig.

  När du har kopplat upp dig mot en valfri server kommer du att kunna använda VPN allt efter dina önskemål, så länge VPN-tjänsten faktiskt fungerar. Det finns extremt många dåliga VPN-tjänster, vilket vi snart kommer att återkomma till. Om VPN-tjänsten fungerar är det bara att göra det du vill göra, oavsett om det handlar om att streama amerikansk Netflix, surfa anonymt eller andra saker.

  Att installera ett VPN-program på iPhone borde egentligen inte ta mer än 5 minuter. Därmed är hela processen relativt enkel.

  Har iPhone en egen VPN-tjänst?

  iPhone har inte en egen VPN-tjänst. Det är således inte möjligt att gå in på inställningar eller liknande och direkt ansluta till en VPN. Detta hade kanske inte varit så bra heller – med tanke på att Apple samlar in så mycket personuppgifter, hade det kanske inte varit bra att låta all sin trafik gå via Apples VPN-tjänst. Garantin för att trafiken inte loggas och används för marknadsföringsändamål hade i bästa fall varit tveksam.

  iPhone fungerar dock vädigt bra med externa VPN-tjänster. Det betyder att du snabbt kan aktivera VPN via inställningar och därefter konfigurera den via VPN-tjänsten du har valt. Det är således inga problem att använda VPN på iOS-enheter, oavsett om du använder iPad eller iPhone.

  I skrivande stund har vi inga nyheter eller information om huruvida Apple kommer att få en egen VPN-tjänst, så det lär nog dröja ett tag till.

  Gratis VPN-tjänster till iPhone?

  NordVPN

  NordVPN på iPhone i Sverige

  Det första de flesta är intresserade av när det gäller iPhone och VPN är givetvis en gratis VPN-tjänst. Ingen vill betala för att använda VPN, och då är det ju perfekt om man kan hitta en gratistjänst. Det finns också extremt många gratistjänster du kan hitta via App Store, så det finns goda förutsättningar för att lyckas med det.

  Men vi rekommenderar i de allra flesta fall inte att man använder en gratis VPN-tjänst. Anledningen till detta är att de flesta gratis VPN-tjänster har stora problem. Den främsta orsaken till detta är naturligtvis att gratistjänsterna har extremt mycket mindre resurser jämfört med de betalda VPN-tjänsterna, och därmed har de inte riktigt samma möjligheter.

  NordVPN

  NordVPN på iPhone i Sverige

  Det största problemet med gratistjänsterna är att många av gratistjänsterna loggar sina användares trafik och säljer den till tredje part. Naturligtvis gäller detta inte alla tjänster, men många gör det. Det är ju logiskt eftersom de behöver ett sätt att tjäna pengar på.

  Vidare är det ett stort problem att hastigheten på gratistjänsterna som oftast är mycket låg. Detta problem är mycket viktigt när det gäller iPhone och mobilanvändning i allmänhet, eftersom vi är beroende av hastighet när vi är på språng. Ingen vill spendera dubbelt så lång tid på uppgifter när man har ont om tid och är stressad.

  Den främsta orsaken till att hastigheten är så dålig är att gratistjänsterna som oftast har få servrar och att de därför är överbelastade. Ett annat problem med få servrar är att du faktiskt inte får koppla upp dig mot de servrar du önskar. Om VPN-tjänsten inte har servrar i Sverige kan du ju inte till exempel få svensk IP-adress, vilket naturligtvis är ett stort problem.

  Dessa är bara några av de saker vi vill nämna kort när det gäller gratistjänster för iOS-enheter. Om du vill välja en gratistjänst rekommenderar vi att du väljer en gratistjänst från VPN-leverantörer som också har betalversioner. Dessa har som oftast råd att leverera en mycket bättre gratistjänst – eftersom de använder samma system som betaltjänsterna. Problemet är att du ofta inte kan använda mer än en viss mängd GB per månad. Men det här kan ju vara en lösning om du bara ska använda VPN då och då.

  Så väljer du VPN till iPhone

  Om du ska använda VPN finns det olika faktorer du ska tänka på när det gäller vad du vill använda VPN-tjänsten till. Det är ganska svårt att göra en lista utifrån alla specifika ändamål som olika människor vill använda VPN för, men nedan följer en liten lista som de flesta kan använda för att välja en VPN-tjänst. Om du tycker att något inte är viktigt när det gäller just dina behov, är det förstås bara att bortse från det. Dessa är de viktigaste faktorerna som vi tycker du ska tänka på när du ska använda VPN på iOS-enheter.

  1. Har VPN-tjänsten app för iOS-enheter?

   En helt grundläggande faktor är givetvis om VPN-tjänsten har en egen app för iOS-enheter. Det hjälper föga att köpa en VPN-tjänst till datorn om den inte har en egen app för iOS.

   Lyckligtvis så har de allra flesta VPN-tjänster – nästan alla – utvecklat egen app för iOS, Android, Mac, Linux och Windows, så det är oftast inga problem att använda VPN på valfri enhet, men det är likväl en bra idé att dubbelkolla detta så att du är helt säker på att du inte väljer fel VPN.

  2. Hur bra fungerar appen på iPhone och iPad?

   Detta är en viktig faktor och kan faktiskt skilja sig mycket beroende på de olika VPN-tjänsterna. VPN-tjänsterna som vi rekommenderar på denna sida fungerar mycket bra på iOS-enheter, och detta är en av anledningarna till att vi rekommenderar just dessa.

   Det enda som gäller när du ska använda VPN på iOS-enheter är hur användarvänligt och smidigt tjänsten fungerar på dessa enheter. Hur VPN-tjänsten fungerar på datorn är ju irrelevant för dessa användare. Detta kan du enkelt kontrollera genom att läsa på nätet om VPN-tjänsten du överväger att testa.

  3. Hur många enheter fungerar VPN-tjänsten på samtidigt?

   Detta kan vara en viktig faktor om du vill använda VPN på flera enheter samtidigt. Till exempel så vill många använda VPN på PC eller Mac samtidigt som de kör den på iPhone eller iPad. Många vill till exempel dela en VPN-tjänst för att spara pengar och så vidare.

   Det finns nämligen skillnader mellan VPN-tjänsterna när det gäller hur många enheter du kan använda tjänsten på samtidigt. De flesta betalda VPN-tjänster låter dig använda VPN på över 5 enheter, så detta kommer inte vara något problem, men många gratistjänster har betydande begränsningar, och det kan därför vara bra att dubbelkolla detta innan du väljer.

  4. Hur bra är hastigheten på servern?

   En annan sak som är väldigt viktig för iPhone är naturligtvis hastigheten på de olika servrarna. Hastigheten blir något sämre för varje gång man kör VPN, eftersom all trafik måste gå via en extern server innan den når internet. Men med de bästa VPN-tjänsterna, som till exempel de som vi rekommenderar i den här artikeln, påverkas hastigheten nästan inte alls.

   Många av gratistjänsterna är mycket slöa och det kan göra den dagliga användningen ganska besvärlig, dessa ska man helst undvika.

  5. Har VPN-tjänsten servrar i Sverige?

   En annan sak som är viktig inte bara när det gäller iPhone, utan också när det gäller användning av VPN för att se svensk TV i allmänhet, är om VPN-tjänsten har servrar i Sverige. Detta gäller särskilt om du befinner dig utomlands och ska se till exempel TV4 Play. Om VPN-tjänsten inte har svenska servrar kommer du ju inte kunna få en svensk IP-adress. Inte alla VPN-tjänster har servrar i Sverige, så detta är faktiskt något som är viktigt att kolla upp. Ju fler servrar VPN-tjänsten har i Sverige desto bättre, eftersom detta oftast innebär bättre hastighet.

  6. 6. Hur mycket kostar VPN-tjänsten?

   En viktig faktor för de flesta är naturligtvis priset. Denna detalj lägger vi dock inte så stor vikt vid, eftersom priset ligger på ungefär samma nivå för alla betalda VPN-tjänster. Priset ligger på runt $10 i månaden, binder du dig för en längre period, blir priset mycket billigare. Nästan alla betalda VPN-tjänster har också en 30-dagars pengarna tillbaka garanti, så du slipper ta någon risk.

  7. Hur bra är säkerheten?

   En viktig detalj är naturligtvis hur bra säkerhet VPN-tjänsten har – om detta är den främsta anledningen till att du använder en VPN-tjänst. Oavsett är det viktigt att tjänsten inte loggar din trafik. Om tjänsten gör det, kommer den ju faktiskt kunna övervaka allt du gör, eftersom du nästan alltid använder din iPhone (om du är en vanlig dödlig människa).

   Det finns faktiskt en del VPN-tjänster som sparar loggar, men dessa är som oftast gratistjänster. De VPN-tjänster vi rekommenderar här loggar naturligtvis inte din trafik.

   De bästa VPN-tjänsterna har säkerhet och kryptering av militär grad, vilket innebär att det kommer vara mycket svårt att spåra eller hacka dig. Den bästa säkerheten i vårt test hade NordVPN, ExpressVPN och CyberGhost.