VPNportalen

ExpressVPN Recension

9.8/10

ExpressVPN testvinnare av de VPN-tjänster vi har provat.

Det här gillade vi med ExpressVPN:

 • Servrar i 94 länder
 • Bra hastighet
 • Pålitlig anslutning
 • Lägsta pris:

  $8.12 / mnd

  Fungerar på:

  SVT Play TV4 Play AppleTV Disney+ Netflix

  Introduktion

  ExpressVPN är en av de bästa VPN-tjänsterna som finns på marknaden och erbjuder troligen också den högsta hastigheten och prestandan av alla aktörer. Det gör att leverantören passar som handen i handsken för streamingfans som är ute efter en sömlös tjänst som också skyddar användarens integritet och håller en hög säkerhetsnivå. ExpressVPN är inte den billigaste tjänsten men i gengäld får du vad du betalar för; bra kryptering, höga hastigheter, tillgång till de populäraste strömningstjänsterna och bra kundservice. Faktorer som många andra VPN-leverantörer kämpar med att kunna erbjuda och upprätthålla.

  Även om ExpressVPN kan skylta med 3000 servrar utplacerade över hela världen, är det som främst skiljer leverantören från mängden antalet länder de erbjuder servrar i. ExpressVPN har servrar i 94 länder, vilket är flest av alla leverantörer. Servrarna presenteras på ett enkelt och överskådligt sätt i leverantörens app, där du väljer land, stad och IP-adress. Med ett enkelt klick ansluter du till servern på bara några sekunder och gör dig redo för att surfa anonymt och säkert på nätet.

  ExpressVPN erbjuder också en hög säkerhet och ett högt integritetsskydd. Leverantören använder sig av 256-bitars AES-kryptering, en rad bra säkerhetsprotokoll, till exempel OpenVPN, IKEv2/IPSec och ExpressVPNs egna Lightway som är baserad på WireGuard®. ExpressVPN har självklart också Kill Switch plus en rad andra tjänster. Företagets hemvist på de Brittiska jungfruöarna håller dem utanför amerikanska jursidiktionens räckvidd och EUs datalagar och -regleringar.

  När det kommer till kostnaden är ExpressVPN ett av de allra dyraste alternativen, även om priset inte skiljer sig väsentligt från andra leverantörers tjänster.

  Håller ExpressVPNs servrar en hög hastighet?

  Hastighet är en kritisk faktor när du väljer VPN. Användning av VPN-tjänster kommer alltid ske på en viss bekostnad av hastigheten, men ju snabbare VPN-tjänsten är desto närmare kommer du den maximala hastigheten på ditt nätverk.

  xpressVPN har extremt många servrar i varje land, vilket ökar hastigheten när de blir mindre belastade.

  ExpressVPN är en tjänst som konsekvent levererar en extremt hög hastighet på alla sina servrar. Serverhastigheten är väldigt bra och nästan oavsett vilken serverplats du väljer, så kan du vara säker på att du kan strömma HD-video och ladda ned filer utan att det laggar. En låg väntetid bidrar även till bra prestanda, vilket gör ExpressVPN till ett bra val för alla som spelar datorspel.

  Express VPN
  • $8.12 i mån
  • 30% rabatt
  • 30 dagar pengarna tilbaka garanti

  Säkerhet och privatliv

  ExpressVPN är ett bra val för användare som är måna om sitt privatliv och integritet. Företaget är baserat på Brittiska Jungfruöarna, långt borta från EU:s och USA:s jurisdiktioner, och är därför inte skyldiga enligt lag att samla in information om användarna.

  ExpressVPN har många säkerhetsfunktioner.

  Integritetspolicyn är mycket tydlig och lätt att förstå. Enligt ExpressVPN själva är det främsta syftet med tjänsten att göra det möjligt för kunder att surfa privat och säkert. ExpressVPN upprätthåller det genom att ha som policy att inte spara några loggar.

  ExpressVPN loggar aldrig din IP-adress, webbläsarhistorik, trafik, metadata eller DNS-förfrågningar. ExpressVPN samlar in en minimal mängd data om när appar och app-versioner har aktiverats, datum (inte tider) när du har anslutit till VPN-tjänsten, val av VPN-server och total mängd data överförd per dag.

  Syftet med den insamlade datan är enbart att förbättra tjänsten, och ingen av datan gör det möjligt för ExpressVPN att knyta en unik person till en specifik webbaktivitet eller handling. Att samla in sådan information är ganska vanligt bland VPN-tjänster.

  Vi kontaktade ExpressVPN och fick information om att de nyligen har skapat ett system där trafiken till servrarna kortsluts och allt raderas om man kopplar bort servrarna från strömkällan. Det gör ExpressVPN till en extra säker VPN-lösning, eftersom det till exempel kommer att vara omöjligt för myndigheter att samla in information eller liknande. Även om ExpressVPN som utgångspunkt inte lagrar någon känslig information om dig, är det trevligt att veta att leverantören lägger till extra säkerhetsfunktioner för säkerhets skull. Det handlar om deras så kallade TrustedServer-teknik.

  Förutom noll loggning erbjuder ExpressVPN säkerhet i toppklass med 256-bitars AES-kryptering, den krypteringsgrad som rekommenderas av de flesta säkerhetsexperter världen över. Utöver det kör ExpressVPN sina privata krypterade DNS på alla servrar, vilket gör din anslutning säkrare.

  Många servrar i ett stort antal länder

  ExpressVPN erbjuder för närvarande över 3000 servrar i hela 94 länder. ExpressVPN får ett plus för de många länderna att välja mellan. Leverantören har även många servrar i förhållande till andra VPN-leverantörer. Jämfört med NordVPN har ExpressVPN något färre servrar men leverantören har likväl så många servrar att den skillnad som märks blir liten.

  ExpressVPN har servrar i många olika länder, vilket ger ett bra urval.

  ExpressVPN har många servrar i de populäraste länderna som exempelvis USA, Storbritannien och Tyskland. På så sätt får alla användare fler alternativ och högre hastighet. Du kan även välja specifika servrar utifrån vad du vill använda VPN-tjänsten till. Om du till exempel vill titta på Netflix från ett annat land, kan du i bland annat USA och Storbritannien välja servrar som är specialanpassade och låter dig se snabb tv i HD-format.

  Hur mycket kostar ExpressVPN?

  Prismässigt ligger ExpressVPN lite över genomsnittet. I och med att ExpressVPN regelbundet kör kampanjer kan priset för abonnemanget med längst bindningstid variera lite upp eller ned. Därför kan priset också avvika något från det som anges på bilden. Kostnaden för ett abonnemang ligger på cirka 120 kr i månaden om du bara binder upp dig för en månad. Om du binder upp dig en längre period blir det väsentligt billigare. Totalt sett ligger priset lite högt men i gengäld får du en solid produkt med tillgång till servrar världen över. Nedanför hittar du prisalternativen för de abonnemang som leverantören erbjuder.

  Detta kostar ExpressVPN.

  Kan jag få ExpressVPN gratis?

  Många undrar om de kan få ExpressVPN gratis. Det är en helt naturlig fråga eftersom få vill betala för något går att få gratis. Medan andra VPN-tjänster har gratis provperioder, så erbjuder tyvärr inte ExpressVPN det. Det är helt enkelt inte möjligt att hitta ett sätt att få ExpressVPN gratis. Anledningen är att ExpressVPN anser att de är värda pengarna du måste betala för att använda deras tjänst, och det håller vi med om.

  ExpressVPN har ingen gratis version, men erbjuder 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.

  Emellertid finns det ett sätt att för att få ExpressVPN gratis, och det är genom att nyttja den 30 dagars pengarna tillbaka-garanti som leverantören har. ExpressVPN erbjuder alltså en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti, och den kan du använda utan att ange något skäl eller liknande till varför du vill säga upp prenumerationen. Du behöver bara ta kontakt med kundservice och meddela att du vill ha pengarna tillbaka, så ordnar de det. Det tar några dagar och sedan har du pengarna på ditt konto. Processen gick helt smärtfritt när vi gjorde det.

  Nackdelen med det här är naturligtvis att du först måste betala och sedan måste du komma ihåg att begära pengarna tillbaka inom 30 dagar från det att du betalade för prenumerationen. Om du inte begär pengarna tillbaka inom de 30 dagarna förlorar du rätten att använda garantin. Den här lösningen fungerar bäst om du till exempel bara behöver en VPN när du reser utomlands på semester eller liknande.

  Användarvänlighet – för- och nackdelar

  Enligt vår erfarenhet är ExpressVPN mycket användarvänlig. För att komma igång behöver du bara ladda ned programmet till en valfri enhet och sedan välja en server från den lista som kommer upp. ExpressVPN har också skräddarsydda appar för alla möjliga enheter. Vi har bland annat testat VPN tilläggen för Chrome, Firefox, iPhone och Android, och enligt vår erfarenhet fungerar alla tilläggen mycket bra. Du kan läsa om apparna för iPhone och Android lite senare i artikeln.

  När det gäller plattformen för PC är den enkel att använda. ExpressVPNs plattformen är relativt liten och tar minimalt med plats på din dator. Här kan du bland annat välja mellan olika länder och enkelt ansluta till eller koppla från servern. I många fall har ExpressVPN servrar på många platser i varje land och i de fallen kan du mellan de olika platserna, någon som naturligtvis är en stor fördel.

  ExpressVPN för Chrome

  Den enda nackdelen är att ExpressVPN inte har en världskarta lik den som NordVPN har. Med NordVPN:s karta får du en översikt över hela världen och utifrån den väljer du vilket land du vill koppla upp dig mot. På så sätt slipper du söka i en lista, något som kan vara lite omständligt, och också gör att det går snabbare. Bristen på en tydligare översikt över servrarna är inte ett stort minus, så det har inte någon större inverkan på helhetsupplevelsen.

  Om du vill använda mer avancerade alternativ klickar du bara på menyikonen längst upp till vänster och efter det kan du navigera runt. ExpressVPN har också en speciell funktion som gör att du kan se vilka servrar som har bäst hastighet vid en viss tidpunkt.

  Sist men inte minst så finns ExpressVPN:s plattform också på svenska, vilket är ett stort plus för oss svenska användare. Här sticker ExpressVPN ut som en av få tjänster som erbjuder detta.

  ExpressVPN på iPhone och Android-enheter

  ExpressVPN erbjuder appar för alla enheter, dessa inkluderar bland annat iPhone, Android, Linux, iPad och Apple TV. På det hela taget har ExpressVPN ett rykte om sig att fungera bra på de flesta enheter.

  Vi testade ExpressVPN på både iPhone och Android-enheter och var mycket nöjda med hur tjänsten presterade. Det är uppenbart att ExpressVPN har lagt mycket tid och resurser på att göra applikationerna så användarvänliga som möjligt.

  Applikationernas design är mycket lik den på PC-plattformen. Du kan välja land från en lista där du också kan söka efter aktuella länder, och du kan ansluta till samt koppla ifrån dessa länder genom att trycka på anslut eller koppla ifrån. Dessutom sticker ExpressVPN ut i och med att apparna även finns på svenska, vilket är ovanligt för VPN-tjänster.

  Du kan använda de avancerade funktionerna med hjälp av menyn längst upp till vänster. Här kan du till exempel hantera funktioner som automatisk anslutning, delad tunnel och olika VPN-protokoll. På det hela taget är vi mycket nöjda med användarvänligheten i aktörens appar och rekommenderar ExpressVPN för användning på iPhone och Android-enheter.

  Hur bra fungerar ExpressVPN i Sverige?

  En av de viktigaste punkterna i vårt test är naturligtvis hur ExpressVPN fungerar i Sverige. Det hjälper ju föga om tjänsten är extremt bra i länder som Kina och Ryssland, om den bara har långsamma servrar i Sverige och anslutningen ständigt bryts.

  Som tur är har ExpressVPN satsat ganska mycket på den svenska marknaden. De har inte bara översatt alla appar till svenska, utan de har också ett antal servrar utplacerade i Sverige. När vi genomförde våra tester presterade servrarna bra gällande saker som exempelvis hastighet och anslutningsstabilitet. ExpressVPN skulle behöva arbeta med att erbjuda kundservice på svenska. Om det blir verklighet kan ExpressVPN nästan betraktas som en svensk tjänst.

  Sammantaget anser vi att ExpressVPN fungerar mycket bra i Sverige. I praktiken innebär det att du tryggt kan räkna med att ansluta till stabila svenska servrar med svenska IP-adresser oavsett om du är på utlandsresa eller hemma i Sverige.

  Fungerar ExpressVPN till amerikanska Netflix

  Många svenska användare använder VPN för att få tillgång till ett större utbud på Netflix. Det är allmänt känt att det amerikanska Netflix-urvalet är betydligt bättre än det svenska. Genom att ansluta till en amerikansk server kan du få en amerikansk IP-adress och på så sätt få tillgång till den amerikanska Netflix-versionen.

  Problemet är att det finns många VPN-tjänster som inte fungerar med Netflix. Anledningen är att Netflix kontinuerligt blockerar VPN-servrar eftersom de inte vill att du, och andra, ska använda VPN för att få tillgång till Netflix-utbudet annat än i det land du bor. För att undvika att alla servrar blir blockerade av Netflix måste ExpressVPN ha många servrar i USA och kontinuerligt uppdatera dem för att kringgå Netflix skydd.

  ExpressVPN fungerar bra med Netflix.

  Vi upplevde att ExpressVPN gjorde ett bra jobb med att ta sig runt Netflix blockeringar och ge oss tillgång till amerikanska Netflix. Tjänsten var inte riktigt lika bra som NordVPN i den här aspekten, men de flesta servrar var uppkopplade och tillgängliga. Det viktigaste är att servrarna är stabila över tid, så att du får en sömlös upplevelse när du strömmar innehåll. Totalt sett är vi nöjda med ExpressVPN i förhållande till Netflix, och rekommenderar tjänsten till alla som vill använda en VPN-tjänst för det här specifika ändamålet. Du kan läsa med om hur du använder ExpressVPN ihop med Netflix här.

  ExpressVPN till SVT, TV3, Kanal 5 och liknande

  Förutom att titta på den amerikanska Netflix-versionen, så använder många invånare i Sverige också VPN för att titta på svenska tv-program på exempelvis SVT, TV3 och Kanal 5 utomlands. Som bekant är de regionblockerade men med en VPN-tjänst kan du ansluta till en svensk server och få en svensk IP-adress. Då kommer du att kringgå det här problemet.

  Vi testade ExpressVPN för både SVT och TV3 och tjänsten fungerade bra, det var inga problem att se programmen. Vi fick personer som är bosatta utomlands att ladda ned VPN-tjänsten och logga in på vårt användarkonto. Personerna bor i Norge respektive USA och tjänsten fungerade i båda länderna. Således måste vi säga att ExpressVPN även klarade det här testet.

  Speciella funktioner

  ExpressVPN erbjuder ett antal säkerhetsfunktioner utöver de helt grundläggande såsom 256-bitars AES-kryptering och policy om att inte loggföra någon information. Till att börja med erbjuder ExpressVPN funktionen kill switch som gör att din internettrafik stoppas helt om VPN-anslutningen mot förmodan skulle brytas (det händer nästan aldrig med ExpressVPN, eftersom tjänsten har mycket pålitliga servrar).

  ExpressVPN har många avancerade säkerhetsfunktioner.

  ExpressVPN erbjuder också en mängd olika säkerhetsprotokoll som du kan välja mellan. Det handlar bland annat om UDP – OpenNVPN, TCP – OpenVPN, IKEv2, L2TP och PPTP. Naturligtvis är det här en fördel för de användare som vill använda ett visst protokoll för ett speciellt ändamål.

  ExpressVPN har också en mycket bra funktion där du kan testa hastigheten på alla de aktuella servrarna, vilket kan vara en stor fördel när du letar efter den snabbaste servern.

  ExpressVPN för fildelning

  Som bekant kan P2P-fildelning leda till att andra användare kan se din IP-adress om du delar filer. Om den IP-adress som du delar filerna ifrån är enhetens ordinarie IP-adress exponeras dina aktiviteter för utomstående. Obehöriga som enkelt kan spåra och övervaka det du laddar ner. Det här inkluderar också myndigheter. Om du skulle ladda ned något som är olagligt eller liknande riskerar du höga böter.

  ExpressVPN är, enligt vår erfarenhet, en mycket bra tjänst för fildelning. Anledningen är att ExpressVPN inte lagrar några loggar som kan användas för att identifiera dig. Dessutom är 256-bitars AES-kryptering en mycket säker kryptering. Det gör att du enkelt kan använda ExpressVPN för att dölja din IP-adress när du laddar upp eller ned torrent-filer, och förbli anonym för myndigheter och andra användare när du delar filer genom P2P-nätverk.

  Dessutom erbjuder ExpressVPN en så kallad Kill Switch som förhindrar att din IP-adress blir synlig i det ögonblick som uppstår om du skulle tappa uppkopplingen till VPN-servern som du är ansluten till. Enligt vår erfarenhet är en Kill Switch av yttersta vikt för att kunna ägna sig åt torrenting anonymt och säkert.

  ExpressVPN för att kringgå den kinesiska brandväggen

  Som bekant finns det många som använder sig av VPN i Kina. Även om det kanske inte är det populäraste resmålet för svenska medborgare, är det likväl intressant att se hur VPN-tjänsten presterar i Kina. Det är nämligen en bra referens för hur bra VPN-tjänsten är generellt. Som bekant präglas Kina av en sträng internetcensur som ofta kallas för “The Great Firewall of China”. Webbsidor som exempelvis Facebook, Twitter, Snapchat och YouTube är blockerade, och därför kan en VPN-lösning vara mycket användbar.

  ExpressVPN är en av de få tjänster som faktiskt fungerar bra i Kina. De särskiljer sig tillsammans med NordVPN och kanske några andra VPN-tjänster. Kina har nämligen blockerat många VPN-tjänster och det är inte många som fungerar i landet. ExpressVPN har ett speciellt team som arbetar med situationen i Kina och hur tjänsten på bästa möjliga sätt kan undvika att bli blockerad i landet. Ett litet tips, om du ska använda dig av ExpressVPN i Kina, är att installera den innan du anländer till landet, eftersom det kan vara svårt att ladda ned och installera den om du redan befinner dig i landet.

  Support hos ExpressVPN

  ExpressVPN erbjuder sin kunder många hjälpverktyg. Till att börja med finns det flera PDF-filer som du kan ladda ned och i dem finns detaljerade guider som hjälper dig att sätta upp ExpressVPN på olika enheter. I guiderna kan du också hitta hjälp om du har problem med uppkopplingen.

  ExpressVPN har utmärkt kundservice.

  Den snabbaste och mest effektiva hjälpen hos ExpressVPN får du dock via deras dygnet runt-support. Du kan alltså prata med en supportmedarbetare som hjälper dig med dina problem. Vår erfarenhet av supporten hos ExpressVPN är oerhört bra. Samtliga gånger vi har kontaktat supporten har de svarat inom 30 sekunder, och de var också mycket hjälpsamma med alla frågor som vi hade.

  På det hela taget är ExpressVPN sannolikt den VPN-tjänst som erbjuder den allra bästa kundservicen av alla tjänster som vi har testat. Naturligtvis är kundtjänsten en viktig prioritering för företagets ägare. Du kan se en skärmdump från ett samtal med kundservicen till höger. Här får ExpressVPN verkligen tio av tio poäng i betyg.

  Sammanfattning

  Sammanfattningsvis är ExpressVPN tveklöst en mycket bra VPN-tjänst. Även om ExpressVPN är en av de dyraste VPN-tjänsterna du kan använda, så får du mycket valuta för pengarna. Servrarnas hastighet och pålitlighet, hur snabbt du ansluter till servrarna, funktionaliteten i apparna, antalet servrar och urvalet av länder du kan koppla upp dig mot, säkerhetsfunktioner och kundservice, allt det här fungerar otroligt bra. Det kan egentligen inte bli så mycket bättre.

  Om du vill använda en av de allra bästa VPN-tjänsterna rekommenderar vi att du testar ExpressVPN. Det är en VPN-tjänst som är svår att bortse från. Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med tjänsten kan du använda ExpressVPN:s 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti utan att ange något skäl till varför du avslutar abonnemanget.


  Vad tycker vi då om ExpressVPN:

  Jarle

  – ExpressVPN är en VPN-tjänst som har funnits i många år och har blivit en av de bästa och mest ansedda VPN-tjänsterna. Tillsammans med NordVPN och Private Internet Access är det här den största tjänsten.

  Jag har själv använt mig av den här VPN-tjänsten under en lång tid, så jag ser fram emot att testa tjänsten med Andreas och Anne-Marte, som använder andra VPN-tjänster.

  Vi testade många olika saker med ExpressVPN, till exempel hastighet, användbarhet, kryptering och säkerhet, vad du får för pengarna och egenskaper för svenska användare. Det jag kan säga om ExpressVPN är att den inte bara levererar allt som jag har nämnt, utan den levererar klart bäst för det priset.

  Det här är så bra med ExpressVPN. Även om det troligen är en av de dyraste tjänsterna, är det definitivt värt pengarna du betalar. Hastigheten är extremt snabb och du ansluter till de olika servrarna nästan omedelbart när du väljer dem. Här var ExpressVPN klart bäst i test och slog NordVPN, vilket också gav höga poäng i vårt test.

  Säkerheten hos ExpressVPN är också solid. Krypteringen är på militär nivå, faktiskt samma som USAs försvar, och tjänsten har en policy för att det inte ska gå att logga något eller att någon loggning sker. Det betyder att ExpressVPN inte loggar din trafik som går igenom tjänsten. På så sätt kan du vara säker på att du är osynlig för hackare och allmän övervakning när du använder tjänsten.

  Sammantaget kan jag absolut rekommendera ExpressVPN, och för min del är det här den tveklöst bästa VPN-tjänsten, oavsett i vilket syfte du ska använda den.

  Andreas

  – Det var spännande att testa ExpressVPN. Jag har själv använt NordVPN i ett antal år och hade inte testat tjänsten på över två år. Jag har hört från andra att tjänsten blivit mycket betydligt mycket bättre den senaste tiden och därför var det spännande att se vad det här kunde ge.

  Kort sagt kan jag säga att ExpressVPN imponerade väldigt mycket på mig. Det mest imponerande var hur smidig tjänsten var. Jag kommer att förklara det här närmare.

  När jag säger att tjänsten är jämn, menar jag att den levererar exakt vad du behöver utan att du märker att ExpressVPN är där. Med andra VPN-tjänster kan du behöva godkänna allt som kommer upp på datorn. ExpressVPN kopplar istället dig direkt till en server och du förblir uppkopplad där.

  När du är uppkopplad mot en extern server finns det ingen garanti för att uppkopplingen inte bryts, något som inträffar med många VPN-tjänster. Det var något som imponerade på mig med ExpressVPN; oavsett vilken server vi var anslutna till och hur långt bort den än var, så var anslutningen trygg och säker.

  När det kommer till pris är ExpressVPN en av de dyraste tjänsterna på marknaden. Det här är en av de saker som jag tycker är lite sämre. Visserligen är det inte så mycket billigare med andra tjänster, men om du är binder upp dig en längre tid får du inte samma rabatt som du kan få från exempelvis NordVPN. Hur som helst så får du vad du betalar för, i det här fallet hög kvalitet.

  Jag är osäker på om jag ska byta från NordVPN till ExpressVPN efter vårt test. Generellt sett tycker jag att ExpressVPN snäppet bättre än NordVPN, särskilt gällande säkra anslutningar och anslutningshastigheter. Å andra sidan levererar NordVPN också en mycket bra service i förhållande till priset. Jag måste tänka över det lite.

  Om du har funderat på att prova ExpressVPN, så kan jag definitivt rekommendera att du gör det. Kom ihåg att ExpressVPN har en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.

  Anne-Marte

  Precis som Andreas och Jarle är jag väldigt nöjd med ExpressVPN. Jag ser att de andra har berömt tjänsten mycket, så jag försöker att inte upprepa vad de har skrivit.

  I allmänhet imponerar ExpressVPN på mig med antalet länder som det går att ansluta till. Tjänsten erbjuder servrar i mer än 94 länder, och det fungerade också mycket bra i alla länder som vi försökte ansluta till. Serverantalet är också högt, så du har alltid olika alternativ när du väljer server.

  Det jag ogillar med ExpressVPN är att jag tycker att tjänsten är lite dyr. Medan de andra VPN-tjänsterna blir extremt billiga om du binder upp dig i 12 månader, kostar ExpressVPN fortfarande runt 60 kronor i månaden.

  Det är egentligen inte så dyrt, men jämfört med NordVPN där du kommer ner till 20 kronor är det rätt mycket dyrare. Om du är intresserad av att betala så lite som möjligt men ändå få en bra tjänst skulle jag hellre rekommendera NordVPN. Det är inte så mycket som skiljer de här två tjänsterna åt.

  Totalt sett är jag otroligt imponerad av ExpressVPN. Det som gör störst intryck på mig är det som både Andreas och Jarle säger: hastigheten och den felfria anslutningen. När du väljer en server ansluts du extremt snabbt till servern och anslutningen är stabil och säker. Du blir inte heller utkastad, uppkopplingen bryts eller liknande, något som vi har vi upplevt med bland annat GooseVPN, PrivateVPN och andra kostnadsfria tjänster. ExpressVPN levererar helt enkelt vad de lovar.

  Jag rekommenderar ExpressVPN till alla som vill ha det allra bästa och är villiga att betala för det. Som så många andra VPN-användare anser jag att det här förmodligen den bästa VPN-tjänsten som finns på marknaden för tillfället.

  Express VPN
  • $8.12 i mån
  • 30% rabatt
  • 30 dagar pengarna tilbaka garanti