VPNportalen

ExpressVPN Recension

9.8/10

ExpressVPN testvinnare av de VPN-tjänster vi har provat.

Det här gillade vi med ExpressVPN:

 • Servrar i 94 länder
 • Bra hastighet
 • Pålitlig anslutning
 • Lägsta pris:

  $8.12 / mnd

  Fungerar på:

  SVT Play TV4 Play AppleTV Disney+ Netflix

  Introduktion

  ExpressVPN är en bra VPN med särskild vikt på hög hastighet och prestanda. Det gör leverantören lämplig för streamingfans som eftersöker integritet och säkerhet. Den är inte billig, men du får vad du betalar för. Bra kryptering, höga hastigheter, pålitlig tillgång till de mest populära webbplatserna och bra kundservice.

  ExpressVPN har servrar över hela världen. I de största länderna har leverantören en rad alternativ, som till exempel i USA. Appen är väldigt användarvänlig. Den kan laddas ner, installeras och kopplas in på bara några minuter.

  ExpressVPN erbjuder även bra säkerhet och integritet. Leverantören har hög krypteringsstyrka, bra säkerhetsprotokoll och andra funktioner. ExpressVPN har givetvis även en kill switch. Företagets registrering på Brittiska Jungfruöarna håller dem utanför EU:s databestämmelser och utom räckhåll för den amerikanska jurisdiktionen.

  När det kommer till kostnaden är ExpressVPN ett av de allra dyraste alternativen, även om priset inte skiljer sig väsentligt från andra tjänster.

  Hastighet

  Hastighet är en kritisk faktor när du väljer VPN. Användning av VPN-tjänster kommer alltid vara på viss bekostnad av hastigheten men ju snabbare VPN-tjänsten är, desto lättare kommer du uppnå maximal hastighet på ditt nätverk.

  xpressVPN har extremt många servrar i varje land, vilket ökar hastigheten när de blir mindre belastade.

  ExpressVPN är väldigt konsekvent med att leverera extremt hög hastighet på alla sina servrar. Serverhastigheten är väldigt bra. Nästan oavsett vilken serverplats du väljer så kan du vara säker på att du kan streama HD-video och ladda ner filer utan att det laggar. Låg väntetid bidrar även till stark prestanda, vilket gör ExpressVPN till ett bra val för gamers.

  Express VPN
  • $8.12 i mån
  • 30% rabatt
  • 30 dagar pengarna tilbaka garanti

  Säkerhet och privatliv

  ExpressVPN är ett bra val för användare som är måna om sitt privatliv och integritet. Företaget är baserat på Brittiska Jungfruöarna, långt borta från EU:s och USA:s jurisdiktion, och är därför inte skyldiga enligt lag att samla in information om användarna.

  ExpressVPN har många säkerhetsfunktioner.

  Integritetspolicyn är mycket tydlig och begriplig. Enligt ExpressVPN själva är det främsta syftet med tjänsten att göra det möjligt för kunder att surfa privat och säkert. Detta upprätthåller ExpressVPN genom att ha som policy att inte spara några loggar.

  ExpressVPN loggar aldrig din IP-adress, webbläsarhistorik, trafik, metadata eller DNS-förfrågningar. ExpressVPN samlar in minimal mängd data om när appar och appversioner har aktiverats, datum (inte tider) när du har anslutit till VPN-tjänsten, val av VPN-server, total mängd data överförda per dag.

  Syftet med detta är enbart att förbättra tjänsten, och ingen av dessa data gör det möjligt för ExpressVPN att knyta en person till en viss webbaktivitet eller handling. Att samla in sådan information är ganska vanligt bland VPN-tjänster.

  Vi tog kontakt med ExpressVPN och fick information om att de faktiskt nyligen har skapat ett system där trafiken till servrarna kortsluts och allt raderas om man skulle koppla bort servrarna från strömkällan. Detta gör ExpressVPN till en extra säker VPN-lösning, eftersom det till exempel kommer att vara omöjligt för myndigheter att samla in information eller liknande. Även om ExpressVPN från början inte lagrar någon känslig information om dig, är det trevligt att veta att sådana extra säkerhetsfunktioner läggs till för säkerhets skull. Det handlar om deras så kallade TrustedServer-teknik.

  Förutom noll loggning erbjuder ExpressVPN säkerhet i toppklass med 256-bitars AES-kryptering, den krypteringsgrad som rekommenderas av de flesta säkerhetsexperter världen över. Utöver detta så kör ExpressVPN sina egna privata krypterade DNS på alla servrar, vilket gör din anslutning säkrare.

  Servrar och olika länder

  ExpressVPN erbjuder för närvarande över 3000 servrar i hela 94 länder. ExpressVPN får ett plus för de många länderna man kan välja mellan. Leverantören har även många servrar i förhållande till andra VPN-leverantörer. I jämförelse med NordVPN har ExpressVPN något färre servrar, men leverantören har likväl så många servrar att skillnaden som märks är liten.

  ExpressVPN har servrar i många olika länder, vilket ger ett bra urval.

  ExpressVPN har många olika servrar i de mest populära länderna, exempelvis USA, Storbritannien och Tyskland. På det sättet blir alternativen fler och hastigheten snabbare. Du kan även välja specifika servrar utifrån det ändamål du vill använda VPN-leverantören till. Om du till exempel vill titta på Netflix från ett annat land, kan du i bland annat USA och Storbritannien välja servrar som är specialanpassade så du kan se snabb tv i HD-format.

  Pris

  Kostnaden för ExpressVPN ligger lite över genomsnittet. Priset varierar något och kan därför avvika något från det som anges på bilden. Priset ligger på runt 100 kr i månaden om du endast binder dig en månad. Om du binder dig en längre period blir det väsentligt billigare. Allt som allt är priset lite dyrt, men i gengäld får du en solid produkt med tillgång till servrar världen över. Nedan ser du prisalternativen.

  Detta kostar ExpressVPN.

  Går ExpressVPN att få gratis?

  Många undrar om de kan få ExpressVPN gratis. Naturligtvis är det förståeligt eftersom inte många vill betala för något man kan få gratis. Medan andra VPN-tjänster har olika gratis provperioder, så har tyvärr inte ExpressVPN detta. Det är helt enkelt inte möjligt att hitta ett sätt att få ExpressVPN gratis. Anledningen till detta är att ExpressVPN helt klart tycker att de är värda pengarna man måste betala. Detta håller vi i stort sett med om.

  ExpressVPN har ingen gratis version, men erbjuder 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.

  Det finns i och för sig ett sätt att få ExpressVPN gratis på, och det är genom att utnyttja 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Som det tidigare nämnts så erbjuder ExpressVPN en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, och denna kan du utnyttja utan att ange något skäl eller liknande. Du behöver bara ta kontakt med kundservice och meddela att du vill få tillbaka pengarna. Då får du tillbaka pengarna efter några dagar. Det gick helt smärtfritt när vi gjorde det.

  Nackdelen med detta är naturligtvis att du först måste betala, och du måste då också komma ihåg att be om pengarna tillbaka inom 30 dagar, om inte får du inte utnyttja garantin. Denna lösning är mycket bra om du till exempel bara ska använda dig av VPN när du är på en kort utlandsresa eller liknande.

  Användarvänlighet

  Enligt vår erfarenhet är ExpressVPN mycket användarvänlig. När det gäller att komma i gång behöver man bara ladda ner programmet till en valfri enhet och därefter välja en valfri server från en lista. ExpressVPN har också skräddarsydda appar för alla möjliga enheter. Vi har bland annat testat VPN tilläggen för Chrome, Firefox, iPhone och Android, och enligt vår erfarenhet fungerar alla dessa tillägg mycket bra. Du kan läsa om apparna för iPhone och Android nedan.

  När det gäller plattformen för PC är denna relativt enkel att använda. ExpressVPN-plattformen är relativt liten och tar bara minimal plats på din PC-skärm. Här kan du välja bland olika länder och enkelt ansluta till eller koppla från servern. I många fall har ExpressVPN servrar på många olika platser i varje land, i dessa fall kan du välja bland de olika platserna i landet. Detta är naturligtvis en stor fördel.

  ExpressVPN för Chrome

  Den enda nackdelen är att ExpressVPN inte har en världskarta lik den som NordVPN har. Med NordVPN:s karta får du en översikt över hela världen, och utifrån detta kan du välja vilket land du vill koppla upp dig mot. På så sätt slipper du söka i en lista, vilket kan vara mer översiktligt och också gör att det går snabbare. Detta är dock inte ett stort minus, så det har inte någon större påverkan på helhetsupplevelsen.

  Om du vill använda olika avancerade alternativ, är det bara att klicka på menyikonen längst upp till vänster och därefter navigera runt. ExpressVPN har också en speciell funktion som gör att du kan se vilka servrar som har bäst hastighet vid en viss tidpunkt.

  Sist men inte minst så finns ExpressVPN:s plattform också på svenska, vilket är ett stort plus för oss svenska användare. Här sticker ExpressVPN ut som en av få tjänster som erbjuder detta.

  ExpressVPN på iPhone och Android-enheter

  ExpressVPN erbjuder appar för alla enheter, dessa inkluderar bland annat iPhone, Android, Linux, iPad, Apple TV och liknande. På det hela taget så har ExpressVPN ett rykte om sig att fungera bra på de flesta olika enheter.

  Vi testade ExpressVPN på både iPhone och Android-enheter och var mycket nöjda med hur den presterade på dessa enheter. Det är uppenbart att ExpressVPN har lagt mycket tid och resurser på att göra apparna så användarvänliga som överhuvud taget möjligt.

  Designen på apparna är mycket lik designen på PC-plattformen. Du kan välja land från en lista där du också kan söka efter olika länder, och du kan ansluta till och koppla ifrån dessa länder genom att trycka på anslut eller koppla ifrån. Dessutom sticker ExpressVPN ut på det sättet att apparna också finns på svenska, vilket inte är vanligt för VPN-tjänster.

  Du kan använda de avancerade funktionerna genom att använda menyn längst upp till vänster. Här kan du till exempel hantera funktioner som automatisk anslutning, delad tunnel, olika VPN-protokoll och liknande. På det hela taget är vi mycket nöjda med användarvänligheten i dessa appar och kan rekommendera ExpressVPN för användning på iPhone och Android-enheter.

  Hur bra fungerar ExpressVPN i Sverige?

  En av de viktigaste punkterna i vårt test är naturligtvis hur ExpressVPN presterar i Sverige. Det hjälper ju föga om tjänsten är extremt bra i länder som Kina och Ryssland, om den bara har slöa servrar i Sverige och anslutningen ständigt kopplas ned.

  Lyckligtvis för oss svenskar så har ExpressVPN satsat ganska mycket på den svenska marknaden. Inte bara har de översatt alla appar till svenska, utan de har också ett antal olika servrar i Sverige. I våra test presterade dessa servrar bra när det gäller saker som hastighet, anslutningsstabilitet och liknande. Naturligtvis kommer ExpressVPN också att arbeta på att erbjuda kundservice på svenska, om detta skulle ske kan det ju nästan betraktas som en svensk tjänst.

  Sammantaget skulle vi därför säga att ExpressVPN fungerar mycket bra i Sverige, vilket gör att du tryggt kan räkna med att ansluta till stabila svenska servrar med svenska IP-adresser om du antingen är på utlandsresa eller här hemma i Sverige.

  ExpressVPN till amerikanska Netflix

  Många svenska användare använder VPN för att utöka sitt urval på Netflix. Det är känt att det amerikanska Netflix-urvalet är mycket bättre än det svenska, och genom att ansluta till en amerikansk server kan du få en amerikansk IP-adress och på så sätt få tillgång till den amerikanska Netflix-versionen.

  Problemet är att det finns många VPN-tjänster som inte fungerar med Netflix. Anledningen till detta är att Netflix kontinuerligt blockerar VPN-servrar eftersom de inte vill att folk ska använda VPN för att utöka Netflix-utbudet. Därför måste tjänsten ha många servrar i USA och de uppdaterar dem kontinuerligt mot Netflix.

  ExpressVPN fungerar bra med Netflix.

  Vi upplevde att ExpressVPN fungerade ganska bra för att få den amerikanska Netflix-åtkomsten. Tjänsten var inte lika bra som till exempel NordVPN, men många servrar arbetade och det viktigaste är att endast en server arbetar vid varje givet tillfälle. Sammantaget är vi nöjda med ExpressVPN i förhållande till Netflix, och kan rekommendera tjänsten till dig som vill använda VPN för detta ändamål.

  ExpressVPN till SVT, TV3, Kanal 5 och liknande

  Förutom att titta på den amerikanskt Netflix så använder många svenska medborgare också VPN för att titta på svenska tv-program som SVT, TV3 och Kanal 5 utomlands. Som det är känt, är de blockerade, men med en VPN-tjänst kan du ansluta till en svensk server och därmed få en svensk IP-adress. Då kommer du att kringgå detta problem.

  Vi testade ExpressVPN för både SVT och TV3 och tjänsten fungerade bra. Att se dessa program var inget problem. Vi fick folk som var utomlands att ladda ner och logga in på vår ExpressVPN-användare. Dessa personer var i Norge respektive USA, och båda dessa platser fungerade. Således måste vi säga att ExpressVPN också klarat detta test.

  Speciella funktioner

  ExpressVPN erbjuder ett antal säkerhetsfunktioner utöver de helt grundläggande såsom 256-bitars AES-kryptering, policy om inga loggar och liknande. För det första erbjuder ExpressVPN funktionen kill switch som gör att din internettrafik stoppas helt om VPN-anslutningen mot förmodan skulle falla bort (detta händer nästan aldrig med ExpressVPN, eftersom tjänsten har mycket pålitliga servrar).

  ExpressVPN har många avancerade säkerhetsfunktioner.

  ExpressVPN erbjuder också en mängd olika säkerhetsprotokoll som du kan välja mellan. Dessa inkluderar bland annat UDP – OpenNVPN, TCP – OpenVPN, IKEv2, L2TP, PPTP och liknande. Naturligtvis är detta en fördel för många användare som vill ha mer kontroll över uppkopplingen.

  ExpressVPN har också en mycket bra funktion där du kan testa hastigheten på alla de olika servrarna, vilket kan vara en stor fördel när du ska testa de olika servrarna.

  ExpressVPN för fildelning

  Som bekant så kan P2P-fildelning leda till att andra användare kan se din IP-adress om du delar filer. Om denna IP-adress är din riktiga IP-adress kommer dina aktiviteter att exponeras för utomstående som enkelt kan spåra och övervaka det du laddar ner. Detta inkluderar också myndigheterna, om du skulle ladda ner något som är olagligt eller liknande – vilket kan leda till stora böter.

  ExpressVPN är enligt vår erfarenhet en mycket bra tjänst för fildelning. Anledningen till detta är att ExpressVPN för det första inte lagrar några loggar som kan användas för att identifiera dig. Dessutom är 256-bitars AES-kryptering en mycket säker kryptering. Detta gör att du enkelt kan använda ExpressVPN för att dölja din IP-adress när du laddar upp eller ned torrentfiler, och för att förbli anonym för myndigheter och andra användare när du delar filer genom P2P-nätverk.

  Dessutom erbjuder ExpressVPN en så kallad kill switch-funktion som förhindrar att din IP-adress tillfälligt exponeras – detta kan vara särskilt viktigt vid fildelning.

  ExpressVPN för att kringgå den kinesiska brandväggen

  Som bekant finns det många som använder sig av VPN i Kina. Även om det nog inte är det mest kända resmålet för svenska medborgare, är det likväl intressant att se hur VPN-tjänsten presterar i Kina, eftersom det brukar vara ett tecken på hur bra VPN-tjänsten är i allmänhet. Som bekant präglas Kina av en sträng internetcensur som ofta kallas för “The Great Firewall of China”. Webbsidor som Facebook, Twitter, Snapchat och liknande är blockerade. Därför kan en VPN-lösning vara mycket användbar.

  ExpressVPN är en av de få tjänster som faktiskt fungerar bra i Kina. Tillsammans med NordVPN och kanske några andra VPN-tjänster sticker de ut här. Kina har nämligen blockerat många VPN-tjänster och det är inte många som fungerar där. ExpressVPN har ett speciellt team som arbetar med situationen i Kina, och hur tjänsten på bästa möjliga sätt kan undvika att bli blockerad i landet. Ett litet tips om du ska använda dig av ExpressVPN i Kina är att installera den innan du anländer till landet, eftersom det kan vara svårt att ladda ner den och liknande om du redan befinner dig i landet.

  Support hos ExpressVPN

  ExpressVPN erbjuder många hjälpverktyg till sina kunder. För det första är det flera PDF-filer som du kan ladda ner där det finns detaljerade guider som hjälper dig att sätta upp ExpressVPN på olika enheter, och också hjälper dig om du har problem med uppkopplingen.

  ExpressVPN har utmärkt kundservice.

  Den snabbaste och mest effektiva hjälpen hos ExpressVPN får man dock via dygnet-runt-supporten de erbjuder. Du kan alltså prata med en supportmedarbetare som kommer att hjälpa dig med dina problem. Vår erfarenhet av supporten hos ExpressVPN är oerhört bra. Alla gånger vi har kontaktat supporten har de svarat inom 30 sekunder, och de var också mycket hjälpsamma med alla frågor vi hade.

  På det hela taget är ExpressVPN troligtvis den VPN-tjänst som erbjuder den allra bästa kundservicen av alla tjänster vi har testat. Naturligtvis är detta en viktig prioritering för företagets ägare. Du kan se en skärmdump från ett samtal med kundservicen till höger. Här får ExpressVPN verkligen tio av tio poäng i betyg!

  Sammanfattning

  Sammantaget är ExpressVPN utan tvekan en extremt bra VPN-tjänst. Även om ExpressVPN är en av de dyraste VPN-tjänsterna du kan använda, så ger den dig mycket valuta för pengarna. Servrarnas hastighet och pålitlighet, hur snabbt man ansluter till servrarna, funktionaliteten i de olika apparna, antalet servrar och urvalet av länder man kan koppla upp sig mot, säkerhetsfunktioner, kundservice, allt detta fungerar otroligt bra. Det kan egentligen inte bli så mycket bättre.

  Om du vill använda en av de allra bästa VPN-tjänsterna rekommenderar vi verkligen att du testar ExpressVPN. Det är en VPN-tjänst som är svår att bortse från. Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med tjänsten kan du utnyttja ExpressVPN:s 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti utan att ange något skäl.


  Vad tycker vi då om ExpressVPN:

  Jarle

  – ExpressVPN är en VPN-tjänst som har funnits i många år och har blivit en av de bästa och mest ansedda VPN-tjänsterna. Tillsammans med NordVPN och Private Internet Access är detta den största servicen.

  Jag har själv utnyttjat mig av denna VPN-tjänst under en lång tid, så jag ser fram emot att testa tjänsten med Andreas och Anne-Marte, som själva använder andra VPN-tjänster.

  Vi testade många olika saker med ExpressVPN. Bland annat testade vi hastigheten, användbarheten, krypteringen och säkerheten, vad du får när det gäller pris, egenskaper för svenska användare och liknande. Vad jag kan säga om ExpressVPN är att den inte bara levererar allt ovan, utan den levererar klart bäst för det priset.

  Det här är så bra med ExpressVPN. Medan det förmodligen är en av de dyraste tjänsterna, är det definitivt värt vad du betalar för. Hastigheten är extremt snabb och du ansluter till de olika servrarna nästan omedelbart när du väljer dem. Här var ExpressVPN klart bäst i test och slog också NordVPN, vilket också slog mycket högt i vårt test.

  Säkerheten hos ExpressVPN är också solid. Krypteringen är på militär nivå (faktiskt samma som USAs försvar), och tjänsten har en policy för att ingen loggning ska kunna ske. Det betyder att ExpressVPN inte loggar in din trafik som går igenom tjänsten. På det sättet kan du vara säker på att du är osynlig för hackare och allmän övervakning när du använder tjänsten.

  Sammantaget kan jag definitivt rekommendera ExpressVPN, och för min del är detta den absolut bästa VPN-tjänsten, oavsett till vilket syfte du ska använda VPN.

  Andreas

  – Det var spännande att testa ExpressVPN. Jag har själv använt NordVPN i ett antal år och hade inte testat tjänsten på över 2 år. Jag har hört från andra att tjänsten blivit mycket betydligt mycket bättre den senare tiden, och därför var det spännande och se vad detta kunde ge.

  Vad jag kort sagt kan säga var att ExpressVPN imponerade på mig väldigt mycket. Det mest imponerande var hur smidig tjänsten var. Jag kommer att förklara detta mer detaljerat nedan.

  När jag säger att tjänsten är jämn, menar jag att den levererar exakt vad du behöver utan att du märker att ExpressVPN är där. Med andra VPN-tjänster kan du behöva godkänna allt som kommer upp på datorn, medan ExpressVPN kopplar dig direkt till en server snabbt när du väljer den utan massor av pop-ups.

  När du är ansluten till en fjärrserver kan du bli lovad att uppkopplingen är stabil och du blir inte nedkopplad, vilket är fallet med många andra VPN-tjänster. Detta var något som imponerade på mig bra med ExpressVPN. Oavsett vilken server vi var anslutna till och hur långt bort det var, var anslutningen trygg och säker.

  När det gäller pris är ExpressVPN en av de dyraste i klassen. Detta var en av de saker jag tycker är lite sämre. Visserligen är det inte så mycket billigare med andra tjänster, men om du är bunden till en längre tid får du inte samma rabatt som du kan få från, till exempel NordVPN. Hur som helst får du vad du betalar för.

  Jag är osäker på om jag ska byta från NordVPN till ExpressVPN efter detta test. Generellt sett tror jag ExpressVPN är märkbart bättre än NordVPN, särskilt när det gäller säkra anslutningar och anslutningshastigheter. Å andra sidan levererar NordVPN också en mycket bra service i förhållande till priset. Jag måste tänka lite om det.

  Om du har funderat på om du ska testa ExpressVPN, kan jag definitivt rekommendera att testa tjänsten. Kom ihåg att ExpressVPN har en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

  Anne-Marte

  Precis som Andreas och Jarle är jag väldigt nöjd med ExpressVPN. Jag ser att de andra har berömt tjänsten mycket, så jag försöker att inte upprepa vad de har skrivit.

  I allmänhet imponerar ExpressVPN mig med antalet länder du kan ansluta till. Tjänsten erbjuder förbindelser till över 94 länder, och det fungerade också mycket bra i alla länder vi försökte ansluta till. Servernumret är också högt, så du har alltid olika alternativ för serverns val.

  Vad jag ogillar med ExpressVPN är att jag tycker att tjänsten är lite dyr. Till exempel, medan de andra VPN-tjänsterna blir extremt billiga om du binder dig i 12 månader, kostar ExpressVPN fortfarande runt $60 per månad om du binder i så lång tid.

  Detta är naturligtvis inte dyrt, men jämfört med NordVPN där du kommer ner till 20 kr är det jämförbart lite dyrare. Om du är intresserad av att betala så lite som möjligt men ändå ha en bra service, skulle jag hellre rekommendera dig att använda NordVPN. Det finns inte mycket som skiljer dessa två tjänster.

  Sammantaget är jag otroligt imponerad av ExpressVPN. Vad som imponerar mest på mig är det sätt som Andreas och Jarle säger, hastigheten och den felfria anslutningen. När du väljer en server är du ansluten till servern extremt snabb och anslutningen är stabil och säker. Det är inte så att du blir utkastad eller liknande, som vi upplevt bland annat med GooseVPN, PrivateVPN och olika kostnadsfria tjänster. ExpressVPN levererar helt enkelt vad det lovar.

  Jag skulle rekommendera ExpressVPN till dig som vill ha det allra bästa och är villig att betala för det. Jag menar, som så många andra VPN-användare, är det här förmodligen den bästa VPN-tjänsten som finns ute på marknaden för tillfället.

  Express VPN
  • $8.12 i mån
  • 30% rabatt
  • 30 dagar pengarna tilbaka garanti