Recension av ExpressVPN

Vår slutsats: 9.8

Vad vi betonar i vår bedömning:

 • Pris
 • Hastighet och kvalitet
 • Användarvänlighet
 • Antal servrar och länder som är representerade
 • Om det finns en pengarna-tillbaka-garanti ifall du inte är nöjd
 • Kundtjänst och dess öppettider
 • Denna hemsida får provision för att länka till olika leverantörer. Därför är hemsidan gratis för våra användare.

  Annonsering:

  För att denna hemsida ska förbli gratis att använda får vi provision för att länka till de olika erbjudandena.

  Vi har inte möjlighet att gå igenom alla VPN-tjänster. Vi hoppas att du får nytta av hemsidan och att du delar den med vänner och familj som är intresserade av VPN.

  Annonsering info

  Recension av ExpressVPN

 • Vår slutsats
 • 9.8
 • ”ExpressVPN är en solid och kraftig VPN, som vi rekommenderar till de allra flesta. Testvinnare av de VPN-tjänster vi har provat.”

  ”ExpressVPN är en solid och kraftig VPN, som vi rekommenderar till de allra flesta. Testvinnare av de VPN-tjänster vi har provat.”


  Det här gillade vi med ExpressVPN

 • Servrar i 94 länder
 • Bra hastighet
 • Pålitlig anslutning
 • Värnar om privatliv

 • Egenskaper

 • Pris: $8.12 i mån
 • Erbjudande: Upp till 35% rabatt
 • Kundservice: 24/7
 • Pengarna-tillbaka-garanti: 30 dagar
 • Fungerar på:
 • windows
 • apple
 • android
 • linux
 • Introduktion

  ExpressVPN är en bra VPN med särskild vikt på hög hastighet och prestanda. Det gör leverantören lämplig för streamingfans som eftersöker integritet och säkerhet. Den är inte billig, men du får vad du betalar för. Bra kryptering, höga hastigheter, pålitlig tillgång till de mest populära webbplatserna och bra kundservice.

  ExpressVPN har servrar över hela världen. I de största länderna har leverantören en rad alternativ, som till exempel i USA. Appen är väldigt användarvänlig. Den kan laddas ner, installeras och kopplas in på bara några minuter.

  ExpressVPN erbjuder även bra säkerhet och integritet. Leverantören har hög krypteringsstyrka, bra säkerhetsprotokoll och andra funktioner. ExpressVPN har givetvis även en kill switch. Företagets registrering på Brittiska Jungfruöarna håller dem utanför EU:s databestämmelser och utom räckhåll för den amerikanska jurisdiktionen.

  När det kommer till kostnaden är ExpressVPN ett av de allra dyraste alternativen, även om priset inte skiljer sig väsentligt från andra tjänster.

  Hastighet

  Hastighet är en kritisk faktor när du väljer VPN. Användning av VPN-tjänster kommer alltid vara på viss bekostnad av hastigheten men ju snabbare VPN-tjänsten är, desto lättare kommer du uppnå maximal hastighet på ditt nätverk.

  ExpressVPN är väldigt konsekvent med att leverera extremt hög hastighet på alla sina servrar. Serverhastigheten är väldigt bra. Nästan oavsett vilken serverplats du väljer så kan du vara säker på att du kan streama HD-video och ladda ner filer utan att det laggar. Låg väntetid bidrar även till stark prestanda, vilket gör ExpressVPN till ett bra val för gamers.

  Säkerhet och privatliv

  ExpressVPN är ett bra val för användare som värnar om integritet och privatliv. Företaget är baserat på Brittiska Jungfruöarna, bortom EU och USA:s jurisdiktion, och är därmed inte lagstadgade att samla in uppgifter från användarna.

  Integritetspolicyn är väldigt tydlig och begriplig. ExpressVPN har minimal loggföring. De har dock inte en noll loggningspolicy som till exempel NordVPN har. ExpressVPN har en minimal loggföringspolicy som gör att ExpressVPN kan reglera och förbättra sina servrar, men inte mer än så. Uppgifterna företaget samlar in är: när användare är anslutna till VPN-tjänsten

  Det här är vanligt bland VPN-tjänsterna och är egentligen bara positivt då uppgifterna kan nyttjas till förbättring av tjänsten. Vi ger dock ExpressVPN ett litet minus på grund av den här loggföringspolicyn.

  Servrar och olika länder

  ExpressVPN erbjuder för närvarande över 1500 servrar i hela 94 länder. ExpressVPN får ett plus för de många länderna man kan välja mellan. Leverantören har även många servrar i förhållande till andra VPN-leverantörer. I jämförelse med NordVPN har ExpressVPN något färre servrar, men leverantören har likväl så många servrar att skillnaden som märks är liten.

  ExpressVPN har många olika servrar i de mest populära länderna, exempelvis USA, Storbritannien och Tyskland. På det sättet blir alternativen fler och hastigheten snabbare. Du kan även välja specifika servrar utifrån det ändamål du vill använda VPN-leverantören till. Om du till exempel vill titta på Netflix från ett annat land, kan du i bland annat USA och Storbritannien välja servrar som är specialanpassade så du kan se snabb tv i HD-format.

  Pris

  Kostnaden för ExpressVPN ligger lite över genomsnittet. Priset varierar något och kan därför avvika något från det som anges på bilden. Priset ligger på runt 100 kr i månaden om du endast binder dig en månad. Om du binder dig en längre period blir det väsentligt billigare. Allt som allt är priset lite dyrt, men i gengäld får du en solid produkt med tillgång till servrar världen över. Nedan ser du prisalternativen.

  Användarvänlighet

  Vi anser att ExpressVPN är väldigt användarvänlig. Du behöver bara ladda ner programmet på enheten du önskar, och därefter välja vilken server du vill baserat på listor. ExpressVPN har även väl anpassade appar till alla möjliga enheter.

  Det enda minuset är att ExpressVPN inte har en världskarta som NordVPN. NordVPN ger dig en bild över hela världen och utifrån den kan du välja vilket land du vill. På så sätt slipper du leta i en lista, vilket kan vara både överskådligare och snabbare. Det är dock inte ett stort minus, så det drar inte ner så mycket.

  ExpressVPN till amerikanska Netflix

  Många svenska användare använder VPN för att utöka sitt urval på Netflix. Det är känt att det amerikanska Netflix-urvalet är mycket bättre än det svenska, och genom att ansluta till en amerikansk server kan du få en amerikansk IP-adress och på så sätt få tillgång till den amerikanska Netflix-versionen.

  Problemet är att det finns många VPN-tjänster som inte fungerar med Netflix. Anledningen till detta är att Netflix kontinuerligt blockerar VPN-servrar eftersom de inte vill att folk ska använda VPN för att utöka Netflix-utbudet. Därför måste tjänsten ha många servrar i USA och de uppdaterar dem kontinuerligt mot Netflix.

  Vi upplevde att ExpressVPN fungerade ganska bra för att få den amerikanska Netflix-åtkomsten. Tjänsten var inte lika bra som till exempel NordVPN, men många servrar arbetade och det viktigaste är att endast en server arbetar vid varje givet tillfälle. Sammantaget är vi nöjda med ExpressVPN i förhållande till Netflix, och kan rekommendera tjänsten till dig som vill använda VPN för detta ändamål.

  ExpressVPN till SVT, TV3, Kanal 5 och liknande

  Förutom att titta på den amerikanskt Netflix så använder många svenska medborgare också VPN för att titta på svenska tv-program som SVT, TV3 och Kanal 5 utomlands. Som det är känt, är de blockerade, men med en VPN-tjänst kan du ansluta till en svensk server och därmed få en svensk IP-adress. Då kommer du att kringgå detta problem.

  Vi testade ExpressVPN för både SVT och TV3 och tjänsten fungerade bra. Att se dessa program var inget problem. Vi fick folk som var utomlands att ladda ner och logga in på vår ExpressVPN-användare. Dessa personer var i Norge respektive USA, och båda dessa platser fungerade. Således måste vi säga att ExpressVPN också klarat detta test.

  Vad tycker vi då om ExpressVPN:

  Jarle

  Jarle

  - ExpressVPN är en VPN-tjänst som har funnits i många år och har blivit en av de bästa och mest ansedda VPN-tjänsterna. Tillsammans med NordVPN och Private Internet Access är detta den största servicen.

  Jag har själv utnyttjat mig av denna VPN-tjänst under en lång tid, så jag ser fram emot att testa tjänsten med Andreas och Anne-Marte, som själva använder andra VPN-tjänster.

  Vi testade många olika saker med ExpressVPN. Bland annat testade vi hastigheten, användbarheten, krypteringen och säkerheten, vad du får när det gäller pris, egenskaper för svenska användare och liknande. Vad jag kan säga om ExpressVPN är att den inte bara levererar allt ovan, utan den levererar klart bäst för det priset.

  Det här är så bra med ExpressVPN. Medan det förmodligen är en av de dyraste tjänsterna, är det definitivt värt vad du betalar för. Hastigheten är extremt snabb och du ansluter till de olika servrarna nästan omedelbart när du väljer dem. Här var ExpressVPN klart bäst i test och slog också NordVPN, vilket också slog mycket högt i vårt test.

  Säkerheten hos ExpressVPN är också solid. Krypteringen är på militär nivå (faktiskt samma som USAs försvar), och tjänsten har en policy för att ingen loggning ska kunna ske. Det betyder att ExpressVPN inte loggar in din trafik som går igenom tjänsten. På det sättet kan du vara säker på att du är osynlig för hackare och allmän övervakning när du använder tjänsten.

  Sammantaget kan jag definitivt rekommendera ExpressVPN, och för min del är detta den absolut bästa VPN-tjänsten, oavsett till vilket syfte du ska använda VPN.

  Andreas

  Andreas

  - Det var spännande att testa ExpressVPN. Jag har själv använt NordVPN i ett antal år och hade inte testat tjänsten på över 2 år. Jag har hört från andra att tjänsten blivit mycket betydligt mycket bättre den senare tiden, och därför var det spännande och se vad detta kunde ge.

  Vad jag kort sagt kan säga var att ExpressVPN imponerade på mig väldigt mycket. Det mest imponerande var hur smidig tjänsten var. Jag kommer att förklara detta mer detaljerat nedan.

  När jag säger att tjänsten är jämn, menar jag att den levererar exakt vad du behöver utan att du märker att ExpressVPN är där. Med andra VPN-tjänster kan du behöva godkänna allt som kommer upp på datorn, medan ExpressVPN kopplar dig direkt till en server snabbt när du väljer den utan massor av pop-ups.

  När du är ansluten till en fjärrserver kan du bli lovad att uppkopplingen är stabil och du blir inte nedkopplad, vilket är fallet med många andra VPN-tjänster. Detta var något som imponerade på mig bra med ExpressVPN. Oavsett vilken server vi var anslutna till och hur långt bort det var, var anslutningen trygg och säker.

  När det gäller pris är ExpressVPN en av de dyraste i klassen. Detta var en av de saker jag tycker är lite sämre. Visserligen är det inte så mycket billigare med andra tjänster, men om du är bunden till en längre tid får du inte samma rabatt som du kan få från, till exempel NordVPN. Hur som helst får du vad du betalar för.

  Jag är osäker på om jag ska byta från NordVPN till ExpressVPN efter detta test. Generellt sett tror jag ExpressVPN är märkbart bättre än NordVPN, särskilt när det gäller säkra anslutningar och anslutningshastigheter. Å andra sidan levererar NordVPN också en mycket bra service i förhållande till priset. Jag måste tänka lite om det.

  Om du har funderat på om du ska testa ExpressVPN, kan jag definitivt rekommendera att testa tjänsten. Kom ihåg att ExpressVPN har en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

  Anne-Marte

  Anne-Marte

  Precis som Andreas och Jarle är jag väldigt nöjd med ExpressVPN. Jag ser att de andra har berömt tjänsten mycket, så jag försöker att inte upprepa vad de har skrivit.

  I allmänhet imponerar ExpressVPN mig med antalet länder du kan ansluta till. Tjänsten erbjuder förbindelser till över 94 länder, och det fungerade också mycket bra i alla länder vi försökte ansluta till. Servernumret är också högt, så du har alltid olika alternativ för serverns val.

  Vad jag ogillar med ExpressVPN är att jag tycker att tjänsten är lite dyr. Till exempel, medan de andra VPN-tjänsterna blir extremt billiga om du binder dig i 12 månader, kostar ExpressVPN fortfarande runt $60 per månad om du binder i så lång tid.

  Detta är naturligtvis inte dyrt, men jämfört med NordVPN där du kommer ner till 20 kr är det jämförbart lite dyrare. Om du är intresserad av att betala så lite som möjligt men ändå ha en bra service, skulle jag hellre rekommendera dig att använda NordVPN. Det finns inte mycket som skiljer dessa två tjänster.

  Sammantaget är jag otroligt imponerad av ExpressVPN. Vad som imponerar mest på mig är det sätt som Andreas och Jarle säger, hastigheten och den felfria anslutningen. När du väljer en server är du ansluten till servern extremt snabb och anslutningen är stabil och säker. Det är inte så att du blir utkastad eller liknande, som vi upplevt bland annat med GooseVPN, PrivateVPN och olika kostnadsfria tjänster. ExpressVPN levererar helt enkelt vad det lovar.

  Jag skulle rekommendera ExpressVPN till dig som vill ha det allra bästa och är villig att betala för det. Jag menar, som så många andra VPN-användare, är det här förmodligen den bästa VPN-tjänsten som finns ute på marknaden för tillfället.

  Vår slutsats

  ”ExpressVPN är en solid och kraftig VPN, som vi rekommenderar till de allra flesta. Testvinnare av de VPN-tjänster vi har provat. ”

 • Vår slutsats
 • 9.8