Så kan du titta på amerikanska Netflix

Senast uppdaterad: 14/06/2022

Du kan titta på Netflix USA med en VPN-tjänst

I den här artikeln kommer vi att titta på hur du kan få amerikansk Netflix. Som du kanske känner till, har den amerikanska versionen av Netflix ett betydligt större utbud än den svenska, och det gäller både filmer och tv-serier. Anledningen är att Netflix investerar mer i USA, då landets storlek gör att den marknaden är värd mycket mer än den svenska.

Många av oss film- och serieentusiaster skulle kunna tänka oss att flytta USA när vi tittar på sveska Netflix och är frustrerade över att utbudet är så begränsat. Lyckligtvis är det inte nödvändigt att flytta till USA för att få tillgång till det amerikanska Netflix-utbudet. Det enda du behöver göra är att använda dig av en VPN-tjänst. Här nedanför kommer vi förklara hur du på enklaste möjliga sätt får tillgång till det eftertraktade utbudet på amerikanska Netflix.

Kort sammanfattning

Om du av en eller annan anledningn inte vill läsa hela artikeln, så ger vi dig här en kort summering. Du kan alltså relativt enkelt titta på den amerikanska Netflix-versionen genom att använda en VPN-tjänst.

När du använder en VPN ger tjänsten din enhet en annan IP-adress än den ursprungliga. När du kopplar upp dig mot en av VPN-leverantörens amerikanska servrar får din enhet en amerikansk IP-adress. På så sätt kommer Netflix tro att du befinner dig i USA. Netflix visar dig urvalet för USA och du kan botanisera i ett innehåll som får svenska Netflix att blekna i jämförelse. Du behöver egentligen bara att följa dessa steg:

 1. Ladda ner en VPN-tjänst. Det finns extremt många VPN-tjänster men bara ett fåtal fungerar med Netflix eftersom Netflix blockerar många VPN-servrar. Listan som vi har satt ihop här nedanför innehåller endast VPN-tjänster som fungerar med Netflix.
 2. Anslut till en amerikansk server. När du har laddat ner VPN-tjänsten är det bara att ansluta sig till en amerikansk server inne i VPN-programmet. Det är en process som är enkel och snabb att genomföra.
 3. Gå till Netflix.com. Nu är det bara att logga in på ditt Netflix-konto så får du upp den amerikanska versionen som har ett mycket bättre innehåll.

Det här är de bästa VPN-tjänsterna för Netflix just nu:

Vad är en VPN-tjänst?

Nu när vi har förklarat för dig hur du kan se på den amerikanska versionen av Netflix med en VPN-tjänst, är det en logisk följdfråga vad en VPN-tjänst egentligen är. Tekniken bakom en VPN-tjänst är komplicerad men lyckligtvis behöver du inte ha några djuplodande datatekniska kunskaper för att förstå vad en VPN är och hur den fungerar.

En VPN är ett sätt att lura andra på internet att tro på att du befinner dig i ett annat land. Det finns ett antal VPN-företag i världen som äger mängder av servrar runt om i världen. När du laddar ner ett VPN-program får du tillgång till alla servrarna som leverantören av tjänsten äger.

Allt du behöver göra är att välja vilken server du önskar att ansluta dig till, och därefter trycka på «anslut» eller något liknande. Då är du ansluten till den server som du har valt. När du är ansluten via VPN går all trafik från din enhet genom den externa servern innan trafiken når ut till internet. Konsekvensen blir att alla andra på internet tror att din trafik kommer från servern som du är ansluten till, och inte från din enhet.

På så sätt är VPN både ett sätt att skydda sig på nätet och att rundgå regionbegränsningar. Om du bor i Sverige och ansluter dig till en amerikansk server kommer du som ett första steg ändra och dölja din IP-adress och därmed minska risken för hackerattacker, phishing, ID-bedrägerier och liknande. I ett andra steg får du åtkomst till innehåll du annars bara skulle få om du befann dig i USA.

En VPN är alltså en mycket praktisk funktion som är relativt enkel att använda sig av. Läs mer om vad en VPN-tjänst är här.

Så här tittar du på amerikanska Netflix med hjälp av VPN

Nu har vi helt enkelt förklarat vad en VPN-tjänst är. Huvudpoängen är alltså att all din trafik skickas via en vald server så att det för andra internetavnändare ser ut som att trafiken kommer direkt från serverns IP-adress.

VPN-tjänster har servrar i alla länder och oftast många servrar i USA. Det du måste göra för att få tillgång till amerikansk Netflix är alltså att ansluta dig till en server i USA. Då kommer du få en amerikansk IP-adress och därmed kommer Netflix tro att du befinner dig i USA.

I och med Netflix då tror att du befinner dig i USA, kommer Netflix visa dig den amerikanska versionen. Det är verkligen väldig enkelt. Att ladda nerd och installera en VPN tar inte många minuter att göra och det tar inte längre tid att koppla upp dig till en amerikansk server och logga in på Netflix.com. Flyter allt som det ska tar hela processen inte mer än 10-15 minuter.

En VPN-tjänst kan också användas för att få till gång till Netflix från andra länder, vilket gör att du till exempel kan komma åt engelsk, fransk eller japansk Netflix.

Samma teknik kan också användas för att se andra amerikanska strömningstjänster som har väsentligt bättre utbud i USA än i Sverige, till exempel Amazon Prime.

Det är emellertid mycket viktigt att du väljer rätt VPN-leverantör, och vi ska förklara varför det är så viktigt.

Bästa VPN-tjänsten för Netflix

Det finns många VPN-tjänster som hävdar att de fungerar bra med Netflix, men enligt vår erfarenhet är det många som inte fungerar alls. Här nedanför kommer vi att gå igenom några tjänster som vi anser fungerar bra med Netflix.

ExpressVPN

 • Snabb anslutning till Netflix
 • Fler än 2000 servrar världen över
 • Klarar att rundgå Netflixs blockering

ExpressVPN är en av de VPN-leverantörerna som alltid kommer högt upp i tester. ExpressVPN har 2000 servrar i 94 länder. När det kommer till att titta på amerikansk Netflix är ExpressVPN mycket bra eftersom de har ett stort antal servrar i USA. Det betyder att det är mindre risk att Netflix blockerar ExpressVPNs server.

I våra tester fungerar ExpressVPN väldigt bra för att titta på Netflix från andra länder än det vi utförde testet ifrån. Regionblockeringen är ingen match för servrar som ExpressVPN erbjuder. Företaget spenderar även mycket resurser på att kontinuerligt uppdatera tjänsten för att hela tiden ligga ett steg före Netflix.

Servrarna på ExpressVPN är också mycket snabba. Vid all användning av en VPN-tjänst kommer det att uppstå en hastighetssänkning på internettrafiken, eftersom all trafik måste passera en extern server. Hastighetsförlusten är i gengäld väldigt liten när du använder ExpressVPN, vilket gör att du kan titta på Netflix i HD kvalitet utan att det blir fördröjningar eller avbrott i det du tittar på.

ExpressVPN är en av de dyrare VPN-tjänsterna, men det kostar i skrivande stund inte mer än knappt 120 kronor för en månad. Väljer du att binda upp ditt abonnemang i 6 eller 12 månader sjunker månadskostnaden markant. Observera att du betalar för tjänsten i dollar vilket gör att priserna vi har ha angett här kan bli både lägre och högre beroende på valutakursen.

Tjänsten har också en 30-dagars pengarna tillbaka garanti. Den innebär att du kan prova tjänsten i 30 dagar och om du inte är nöjd med tjänsten, kan du begära pengarna tillbaka. Tänk på att du måste säga upp tjänsten inom 30 dagar från det att du laddade ned den, annars gäller inte pengarna tillbaka-garantin.

NordVPN

 • Titta på amerikansk Netflix i Sverige
 • Öka ditt Netflix-bibliotek med upp till 50%
 • Bra kundservice

En av de VPN-tjänster som ofta får bra testresultat när det gäller en kombination med Netflix, är NordVPN. Faktum är att NordVPN vann Comparitechs stora test som vi har länkat till längre upp i artikeln.

I testet var NordVPN den enda VPN-leverantören som klarade att gå runt Netflix geografiska begränsningar i alla länder. Det innebär att du kan se på Netflixs utbud oavsett i vilket land i världen du befinner dig, något som naturligtvis är mycket imponerande och säger något något om vilken högklassig tjänst NordVPN levererar.

Även i våra tester fungerar NordVPN väldigt bra. Tjänsten är användarvänlig, enkel att ladda ner och installera. Menyn till NordVPN ser ut som en världskarta. Det gör att det är enkelt att välja en server som befinner sig i USA; du klickar bara på USA på kartan. Sammantaget gör det här att vi ger tjänsten ett stort plus för användarvänlighet.

NordVPN har 3500 servrar, vilket innebär att hastigheten är mycket hög. En majoritet av dessa servrar är placerade i USA. Antalet servrar i USA gör för det första att det är omöjligt för Netflix att blockera servrarna, och för det andra blir hastigheten hög, vilket förhindrar hastighetstapp. I förlängningen förbättrar det din tittarupplevelse.

NordVPN är något billigare än ExpressVPN, särskilt om du binder upp dig för en längre period. Om du väljer en prenumeration där du betalar varje månad kostar tjänsten i skrivande stund 106 kronor i månaden. Väljer du istället ett 12- eller 24-månadersabonnemang, kan du halvera månadskostnaden. Observera att om du väljer ett abonnemang som är längre än en månad, betalar du för hela tidsperioden på en gång.

Även NordVPN erbjuder en villkorslös 30 dagars pengarna tillbaka-garanti, vilket gör att du kan avbryta ditt abonnemang inom 30 dagar om du inte är nöjd och få pengarna tillbaka. Läs ett större test om NordVPN för Netflix här.

SurfShark

 • Fungerar bra till amerikanska Netflix
 • Billigt alternativ
 • Går att använda på flera enheter samtidigt

Surfshark är en VPN-leverantör som erbjuder mycket bra servrar i USA. I vårt test hade vi inga problem med att strömma Netflix i HD med amerikanska servrar. I dagsläget har Surfshark över 3200 servrar i 65 länder. Det ska nämnas att de här talen ökar konstant.

Med Surfshark behöver du heller inte bekymra dig om säkerheten är bra nog. De erbjuder en säkerhet som är i linje med ExpressVPN och NordVPN. Det betyder att du bland annat är garanterad att inga av dina aktiviteter på intenet loggförs och får funktioner som kill switch och kryptering. De två sistnämnda är i nivå med vad den amerikanska armén använder.

Surfshark fungerar också med alla operativsystem och plattformar. De har till exempel en egenutvecklad app, programvara och tillägg. En styrka med tjänsten är att du kan även använda Surfshark på så många enheter du vill samtidigt.

När det kommer till pris skiljer det sig inte mycket när det gäller månadskostnaden. Den ligger runt 110 kronor, vilket även de tidigare nämnda leverantörerna gör. Den stora prisskillnaden ligger istället när du väljer att binda upp dig för 12 eller 24 månader. Väljer du ett abonnemang som sträcker sig över 24 månader kostar tjänsten drygt 20 kronor i månaden. Observera att du även hos den här leverantören betalar hela prenumerationsavgiften för 12- och 24-månadersabonnemang. Du kan jämföra priser på olika VPN-tjänster här.

Hur mycket bättre blir urvalet?

En fråga som är relevant för sammanhanget är hur mycket bättre urvalet faktiskt blir när du kopplar upp dig till den amerikanska Netflix-versionen.

Exakt hur mycket bättre urvalet blir är svårt att säga, men de flesta menar att det amerikanska utbudet är cirka 70 procent större än det svenska. Med andra ord så fördubblar du nästan innehållet, vilket så klart är en stor fördel. Att ta den extra kostnaden som en VPN-tjänst innebär kan därmed vara en bra idé för att få ett större utbud av dokumentärer, filmer och tv-serier.

Alla VPN-leverantörer fungerar inte på Netflix

Det är alltså viktigt att betona att inte alla VPN-leverantörer fungerar på Netflix. Vilka leverantörer som gör det och vilka som inte gör det kan du bland annat se i det stora testet som Comparitech har gjort.

Anledningen till att inte alla VPN-leverantörer fungerar med Netflix är den samma som till varför Netflix inte visar samma innehåll i alla länder. Netflix, precis som alla andra tv-kanaler och -tjänster, är bundna till visningsrättigheter. I praktiken innebär det att Netflix köper sändningsrättigheterna till filmer och serier i vissa länder men inte i alla. (Skulle de köpa in program med sändningsrättigheter i alla länder skulle de få betala enorma summor. ) Sändningsrättigheterna styr alltså vilka länder Netflix får visa innehållet i.

Eftersom så många använder VPN för att lura och gå runt Netflixs regionblockering, arbetar Netflix ständigt med att förhindra användningen av VPN och blockera VPN-servrarna. Det kan verka som om de enligt lag är skyldiga att vidta åtgärder, eftersom Netflix har ägnat mycket resurser på att hindra och blockera VPN-tjänster.

Netflix kämpar emot genom att förbjuda IP-adresser som de förstår kommer från VPN-leverantörer. Det är dock omöjligt för Netflix att kartlägga alla IP-adresser som kommer från användning av VPN, vilket gör att Netflix aldrig kommer kunna blockera alla VPN-leverantörers servrar.

Netflix klarar i regel att blockera de VPN-leverantörer som har få servrar och lite resurser för att hålla tjänsten uppdaterad i förhållande till Netflix. De bästa VPN-tjänsterna, till exempel de som vi har tagit upp tidigare i artikeln, är dock mycket bra.

I ett större perspektiv verkar det snarare vara en katt och råtta-lek mellan Netflix och de VPN-leverantörerna. Netflix blockerar ständigt nya VPN-servrar som läggs till, medan VPN-leverantörerna hittar andra servrar som Netflix ännu inte har blockerat.

På så sätt blir det en evig cykel och i dagsläget finns det inte några tecken på att Netflix kommer kunna lyckas med att stoppa användningen av VPN-tjänster för gott. Netflix säger ständigt att de äntligen har lyckats bekämpa VPN-leverantörerna, men de uttalandena stämmer alltså inte.

Måste jag betala för att kunna titt på amerikanska Netflix?

Många undrar om man måste betala extra för att se amerikanska Netflix. Många betalar redan för Netflix och då är det frustrernade att behöva lägga ut ytterligare en hundralapp för att utöka utbudet. 

Svaret på frågan är dessvärre att du med högsta sannolikhet måste ställa in dig på att betala lite mer än bara den ordinarie kostnaden föf Netflix. Anledningen är att de kostnadsfria VPN-tjänsterna helt enkelt inte är bra nog för att kunna gå runt Netflix regionblockeringar. 

Gratis VPN-tjänster behöver absolut inte vara dåliga, men de fungerar oftast inte när du vill komma åt ett större utbud på Netflix. Anledningarna till det är främst följande:

 • Leverantörerna som erbjuder gratis VPN-tjänster har inte de resurser som krävs för att hänga med i Netflix tempo. Det gör det enkelt för Netflix att blockera alla av leverantörens servrar.
 • Många leverantörer som erbjuder gratistjänster har en trafikbegränsning, oftast 500 MB. Det innebär att du bara får använda en viss mängd innan du måste betala för tjänsten. 500 MB räcker till mycket, men är inte på långa vägar tillräckligt för att kunna strömma filmer, tv-serier och liknande. 

Många gratis VPN-tjänster dras också med ryktet att de loggar sina användares aktiviteter på nätet för att sedan sälja informationen vidare till tredje part. Eftersom leverantören inte får in några pengar på prenumerationer är ett sätt att få in pengar att sälja användarnas data till tredje part.

Vill du vara helt säker på att vara anonym på nätet, skydda din personliga uppgifter och kunna strömma innehåll utan avbrott, är det bara att bita i det sura äpplet och betala för en VPN-tjänst.

Kommer Netflix att förbättra sitt urval?

En fråga som många ställer är om Netflix kommer att förbättra sitt urval i Sverige inom överskådlig framtid. Urvalet i Sverige är som känt, relativt dåligt i förhållande till andra länder, och det är en obestridlig sanning att svenska medborgare betalar mer för ett sämre utbud än andra länder.

Netflix säger att de har som mål att tjänsten och utbudet ska bli likvärdig i alla länder, så att det inte har någon betydelse i vilket land du tittar på Netflix. Det hade självklart varit en ritktigt bra nyhet för svenska medborgare som då hade sluppit att betala extra för en VPN-tjänst bara för att kunna titta på amerikanska Netflix. 

När det här kommer att bli verklghet är tyvärr dolt i dimma eftersom Netflix har gått ut och sagt det här i flera år. Samtidigt ökar användningen av VPN för att kunna titta på amerikanska Netflix allt mer, något som eventuellt skulle kunna få Netflix att snabba på beslutet. Det är tyvärr inte troligt att det kommer att hända under 2022.

Under tiden kan vi bara göra det bästa av situationen med en VPN-tjänst. Binder du upp dig i ett år kan komma undan med så lite som drygt 20 kronor per månad, och det är väl kanske inte hela världen.

Som tur är finns det ett antal utmanare till Netflix. Det är bland annat Disney+, en aktöre som sannolikt kommer bli en stark utmanare. Förhoppningsvis leder den ökade konkurrensen till att Netflix måste förbättra sitt urval väsentligt, särskilt i de mindre länderna.

Är det lagligt att titta på amerikansk Netflix med VPN?

Vi får ofta frågan om det är lagligt att se Netflix med VPN. Det korta svaret är: Ja, det är lagligt. Det finns ingen lag som förbjuder dig att använda en VPN-tjänst, så du kan tryggt koppla upp dig via en VPN för att titta på amerikanska Netflix. Det som inte är lagligt i sammanhanget är att använda VPN till olagliga handlingar, till exempel internetbedrägerier, ID-kapningar och stöld av upphovsrättsskyddat material.

Kan jag använda VPN på alla enheter?

De bästa VPN-leverantörerna vi rekommenderar har appar som är anpassade för alla enheter. Det innebär att du kan ladda ner VPN-tjänsten till PC, Mac, iPhone, iPad, Android och andra liknande enheter. De bästa VPN-tjänsterna kan också kopplas samman med olika routrar och tjänstefördelare. Det innebär även att du kan använda VPN för att se SVT Play utomlands på mobiltelefoner eller surfplattor.

Du kan alltså använda VPN-tjänster på alla enheter såvida du inte har utvecklat ett eget operativsystem.

Sammanfattning

Det är mycket enkelt att få tillgång till den amerikanska versionen av Netflix med hjälp av en VPN. Du behöver bara starta en prenumeration hos en leverantör, ladda ner mjukvaran och välja en amerikansk server.

Förutom att du kan få tillgång till regionblockerat innehåll, finns det flera fördelar med att använda sig av en VPN. Säkerheten på internet är något som har fått mycket uppmärksamhet de senaste åren. Så fort du kopplar upp dig mot internet riskerar du att bli utsatt för ett hackerangrepp. Om du använder dig av en VPN är din information trygg.

Utbudet av VPN-leverantörer har blivit större och större de senaste åren. Vi rekommenderar att du håller dig till en av de största aktörerna. Poängen med det är att det inte är någon större prismässig skillnad mellan de största leverantörerna. Om det är amerikansk Netflix som är ditt huvudmål med en VPN, är alla de leverantörer som vi har tagit upp här ett bra val.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo