Så kan du titta på amerikanska Netflix

Senast uppdaterad: 02/12/2021

Du kan titta på Netflix USA med en VPN-tjänst

I denna artikel kommer vi att skriva om hur du kan få amerikansk Netflix. Som det är känt, har den amerikanska versionen av Netflix ett väsentligt större utbud än den svenska Netflix-versionen. Detta gäller både filmer och tv serier. Anledningen till detta är att Netflix naturligtvis investerar mer i USA, då den marknaden är värd mycket mer än den svenska.

Det är nog många som vill flytta till USA när vi ser på Netflix och ser det samma gamla utbudet som vi har sett otroligt många gånger förr. Lyckligtvis är det inte nödvändigt att flytta till USA för att få detta Netflix-utbudet. Det enda du behöver göra är att använda dig av en VPN-tjänst. Vi kommer härnäst förklara hur du på enklaste möjliga vis kan utöka innehållet på din Netflix.

Kort sammanfattning

Till dig som inte vill läsa hela artikeln så ska vi ge den en kort sammanfattning. Du kan alltså se den amerikanska Netflix-versionen relativt enkelt med hjälp av en VPN-tjänst.

Anledningen till detta är att en VPN låter dig ändra IP-adressen. På det sättet kan du ändra IP-adressen på din enhet till en amerikansk IP-adress, och därmed kommer Netflix tro att du befinner dig i USA. Netflix vill då visa dig urvalet för USA, och du kan skryta med mycket mer innehåll än den svenska versionen. Vad du behöver göra är egentligen bara att följa dessa steg:

 1. Ladda ner en VPN-tjänst. Det finns extremt många VPN-tjänster och bara ett fåtal fungerar med Netflix då Netflix blockerar många VPN-servrar. Listan vi har gjort nedan innehåller endast VPN-tjänster som fungerar med Netflix.
 2. Anslut till en amerikansk server. När du har laddat ner VPN-tjänsten är det bara att ansluta sig till en amerikansk server inne på VPN-programmet. Detta går väldigt fort.
 3. Gå till Netflix.com. Nu är det bara att logga in på ditt Netflix-konto så får du upp den amerikanska versionen som har mycket bättre innehåll.

Detta är de bästa VPN-tjänsterna för Netflix just nu:

Vad är VPN?

Nu när vi har förklarat för dig hur du kan se på den amerikanska versionen av Netflix med en VPN-tjänst, är det naturligtvis en passande fråga vad en VPN-tjänst egentligen är. Vi kommer förklara här vad en VPN är i en väldigt enkel version.

En VPN är ett sätt att lura andra på internet att tro på att du befinner dig i ett annat land. Det finns ett antal VPN-företag i världen som äger olika servrar runt omkring i världen. När du laddar ner ett VPN-program får du tillgång till alla servrarna företager äger.

Allt du behöver göra är att välja vilken server du önskar att ansluta dig till, och därefter trycka «anslut» eller liknande. Då är du ansluten till den server du har valt. Det som händer då är att all trafik från din enhet går igenom den externa servern innan det når ut till internet. Konsekvensen av detta är att alla andra på internet tror att din trafik kommer från servern du är ansluten till, inte från dig själv.

På detta sätt är VPN både ett sätt att skydda sig på nätet samt att undgå geobegränsningar. Om du bor i Sverige och ansluter dig till en amerikansk server kommer du för det första ändra och dölja din IP adress och därmed undvika hacking och liknande. Dessutom får du åtkomst till innehåll du annars skulle få om du befann dig i USA.

Detta är alltså en mycket praktisk funktion som är ganska enkel att använda sig av. Läs mer vad en VPN-tjänst är här.

Så här tittar du på amerikanska Netflix med hjälp av VPN

Nu har vi helt enkelt förklarat vad en VPN tjänst är. Huvudpoängen är alltså att all din trafik skickas via en vald server så att det ser ut för andra på internet att trafiken kommer direkt från serverns IP adress.

VPN-tjänster har servrar i alla länder och oftast många servrar i staterna. Det du måste göra för att få amerikansk Netflix är alltså bara att ansluta dig till en server i USA. Då kommer du få en amerikans IP-adress och därmed kommer Netflix tro att du befinner dig i USA.

Eftersom Netflix då tror att du befinner dig i USA, kommer Netflix visa dig den amerikanska versionen av Netflix. Det är verkligen väldig enkelt. Det då må göra är att bara ladda ner en VPN, koppla dig till en amerikansk server och därefter gå in på Netflix.com. Detta kan göra på mindre än 5 minuter.

Denna teknik kan också användas till att få Netflix från andra länder, så att du exempelvis kan få engelsk Netflix, fransk Netflix, japansk Netflix och liknande.

Samma teknik kan också användas till att se andra amerikanska streamingtjänster som har väsentligt bättre utbud i USA än i Sverige, som till exempel Amazon Prime.

Det är emellertid mycket viktigt att du väljer en riktig VPN-leverantör, och vi ska förklara varför så är fallet.

Bästa VPN-tjänsten för Netflix

Det finns extremt många VPN-tjänster som hävdar att de fungerar bra med Netflix, men enligt vår erfarenhet är det många som inte fungerar alls. Nedan kommer vi gå igenom några tjänster som vi upplever fungerar bra med Netflix.

ExpressVPN

 • Snabb anslutning till Netflix
 • Över 2000 servrar världen runt
 • Kommer sig förbi Netflixs blockering

ExpressVPN är en av de VPN-leverantörerna som alltid kommer ut bra i testerna. ExpressVPN har över 2000 servrar i 92 olika länder. I förhållande till att titta på amerikansk Netflix är ExpressVPN mycket bra eftersom de har ett stort antal servrar i USA. Det betydet att det är mindre chans för Netflix att blockera ExpressVPNs server.

I våra tester fungerande ExpressVPN väldigt bra för att titta på Netflix från andra länder än det man befann sig i. Det fungerade bra att kringgå geoblockeringen till Netflix med servrarna från ExpressVPN. ExpressVPN spenderar även mycket resurser på att kontinuerligt uppdatera tjänsten för att hålla Netflix i schack.

Servrarna på ExpressVPN är också mycket snabba. För varje användning av VPN kommer det att finnas något hastighetstapp på internettrafiken då all trafik måste passera en extern server. Dock är hastighetsförlusten väldigt liten med ExpressVPN, så du kan titta på Netflix i HD kvalitet utan att det laggar eller liknande.

ExpressVPN är en av de dyrare VPN-tjänsterna, men det kostar inte mer än 70kr för en månad och är billigare ju längre du binder dig till tjänsten. Tjänsten fungerar också men en ovillkorlig 30-dagars pengarna tillbaka garanti så att du kan få pengarna tillbaka inom 30 dagar om du är missnöjd.

NordVPN

 • Se amerikansk Netflix i Sverige
 • Öka ditt Netflix-bibliotek med upp till 50%
 • Bra kundservice

En av de VPN-tjänsterna som ofta kommer ut bra på testerna i förhållande till Netflix är NordVPN. Faktum är att NordVPN vann det stora testet av Comparitech som vi har länkat till ovanför.

Här var NordVPN den enda VPN-leverantören som lyckaded kringgå Netflix geografiska begränsningar i alla länder. Detta innebär att du kan se på Netflixs urval i samtliga länder var du än befinner dig i världen. Detta är naturligtvis mycket imponerande och säger något något om vilken klasstjänst NordVPN levererar.

I våra testar fungerade även NordVPN väldigt bra. Tjänsten är också väldigt användarvänlig och är enkel att ladda ner samt installera. Menyn till NordVPN fungerar som en världskarta, så att det är enkelt att välja en server som befinner sig i USA. Så vi ger tjänsten ett stort plus för användarvänlighet.

NordVPN har 3500 servrar, vilket innebär att hastigheten är mycket hög. NordVPN har också extremt många servrar i USA. Detta gör det för det första omöjligt för Netflix att blockera servrarna, samt blir hastigheten väldigt hög, vilket förbättrar streaming-upplevelsen.

NordVPN är också något billigare än ExpressVPN, särskilt om du förbinder dig under en längre period. n månads abonnemang. Om du binder dig för en längre tidsperiod blir priset betydligt billigare per månad. NordVPN har också en praktisk 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket gör att du kan avbryta ditt abonnemang inom 30 dagar om du inte är nöjd och få pengarna tillbaka. Läs ett större test av NordVPN för Netflix här.

SurfShark

 • Bra användning till amerikanska Netflix
 • Billigt alternativ
 • Använd så många enheter du vill samtidigt.

Surfshark är en VPN som erbjuder mycket bra servrar i USA. I vårt test hade vi inga problem med att streama Netflix i HD med amerikanska servrar. I dagsläget har de över 1700 servrar i över 60 länder. Det ska nämnas att detta tal ökar konstant.

Med Surfshark behöver du heller inte bekymra dig om säkerheten är bra nog. De erbjuder säkerhet som är i linje med ExpressVPN samt NordVPN. Det betyder att du bland annat får funktioner som noll loggföring, kill switch och kryptering som är i nivå med vad den amerikanska armén använder.

Surfshark fungerar även på alla plattformar. De har exempelvis egen app, tillägg samt programvara. Du kan även använda Surfshark på så många enheter du vill på en gång. När det kommer till pris skiljer det sig inte när det gäller månadspriset. Det ligger runt 100 kronor, liknande de ovannämnda leverantörerna. Å andra sidan erbjuder de mycket billigare priser när det kommer till längre medlemskap. Du kan faktiskt få tjänsten för så lite som cirka 20 kronor i månaden. Du kan jämföra priser på olika VPN-tjänster här.

Hur mycket bättre blir urvalet?

En aktuell fråga att ställa är naturligtvis hur mycket bättre urvalet faktiskt blir när man kopplar upp sig till den amerikanska Netflix-versionen.

Hur mycket bättre urvalet är exakt svårt att säga, men de flesta menar att det amerikanska utbudet är runt 70% större än det svenska. Detta innebär alltså att du nästan fördubblar innehållet, vilket naturligtvis är en stor fördel. Att betala något extra för en VPN-tjänst kan därmed anses som en bra idé för många.

Inte alla VPN-leverantörer fungerar på Netflix

Det är därmed viktigt att betona att inte alla VPN-leverantörer fungerar på Netflix. Detta kan du bland annat se på den stora studien som Comparitech genomfört.

Grunden till att inte alla VPN-leverantörer fungerar med Netflix är på grund av samma anledning varför Netflix inte visar samma innehåll i alla länder. Netflix är bundet till rättighetsbegränsningar och köper endast rättigheter till filmer och serier i några länder, men inte i andra. Därmed kan de bara visa ett visst innehåll i varje land.

Eftersom människor som har använt VPN för att lura Netflixs geoblockering har även Netflix blivit tvingat att jobba för att förhindra användningen av VPN. Det kan verka som om de enligt lag är skyldiga att göra detta, då Netflix har ägnat mycket resurser mot VPN-tjänster.

Netflix har kämpat emot genom att förbjuda IP-adresser som de förstår kommer från VPN-användning. Det är dock omöjligt för Netflix att veta alla IP-adresser som härrör från användningen av VPN, så Netflix kommer aldrig kunna blockera alla VPN-tjänster.

Netflix klarar i de flesta fall blockera de allra sämsta VPN-tjänsterna som har få servrar och lite resurser till att hålla tjänsten uppdaterad i förhållande till Netflix. De bästa VPN-tjänsterna som vi ska skriva mer om är dock mycket bra.

Sammantaget verkar det egentligen vara en katt och råtta lek mellan Netflix och de olika VPN-leverantörerna. Netflix blockerar ständigt nya VPN servrar som läggs till, medan VPN-leverantörerna hittar andra servrar som Netflix ännu inte har blockerat.

På så sätt blir det en evig cykel, och det finns inte några tecken på att Netflix någon gång kommer kunna lyckas med att stoppa användningen av VPN-tjänster för gott. Netflix säger hela tiden att de äntligen har lyckats bekämpa VPN-leverantörerna för gott, men detta stämmer alltså inte.

Kommer Netflix förbättra sitt urval?

En fråga som många ställer är om Netflix någon gång kommer att förbättra sitt urval i Sverige. Urvalet i Sverige är som känt, relativt dåligt i förhållande till andra länder, och det är en obestridlig sanning att svenska medborgare betalar mycket mer i förhållande till det sämre urvalet än andra länder.

Hur lång tid det tar är dock osäkert, och Netflix har sagt det i flera år. Ändå ökar användningen av VPN för att kolla på Netflix, så det är inte så lätt att tro på allt Netflix säger.

Tyvärr tar det antagligen ganska lång tid för urvalet att bli lika bra, och det kommer knappas ske 2021 (Uppdaterat för 2021, så ser det ut som att situationen fortsatt är sådan att urvalet i USA är betydligt större än i Sverige).

Under tiden kan vi bara göra det bästa av det med en VPN-tjänst. Binder du dig i ett år kan du få det så billigt som 20kr per månad, och det är väl inte världens ände.

Lyckligtvis kommer det nu finnas ett antal utmanare som ska utmana Netflix. Detta är bland annat Disney+ som sannolikt kommer att bli en stark utmanare. Detta kommer troligtvis leda till att Netflix måste förbättra sitt urval väsentligt, särskilt i de mindre länderna.

Är det lagligt att lura Amerikansk Netflix med VPN?

Vi får ofta frågan om det är lagligt att se Netflix med VPN. Det korta svaret är helt enkelt att det är lagligt, enligt regeringen. Det finns ingen lag som förbjuder dig att använda en VPN-tjänst, så du kan tryggt använda dig av en VPN-tjänst för att se Netflix USA. Det som inte är lagligt är att använda VPN till olagliga saker, men det är inte själva användningen av VPN som är det olagliga i det här fallet.

Kan jag använda VPN på alla enheter?

De bästa VPN-leverantörerna vi rekommenderar har appar som är anpassade för alla enheter. Det innebär att du kan ladda ner VPN-tjänsten till både PC, Mac, iPhone, iPad, Android och andra liknande enheter. De bästa VPN-tjänsterna kan också kopplas samman med olika routrar och liknande. Det innebär att du också kan använda VPN för att se SVT Play utomlands i iPhone eller andra mobiltelefoner eller surfplattor.

Sammanfattning

Det är väldigt viktigt enkelt att få tillgång till den amerikanska versionen av Netflix med hjälp av en VPN. Du behöver endast bli medlem hos en leverantör, laddar ner mjukvaran och välja en amerikansk server.

Förutom att du kan få tillgång till geoblockerat innehåll, finns det flera fördelar med att använda sig av en VPN. Säkerheten på internet är något som har fått mycket uppmärksamhet de senaste åren. Idag är du närsomhelst i risk för ett potentiellt dataangrepp. Om du använder dig av en VPN är din information trygg.

Urvalet av VPN-leverantörer har också de senaste åren blivit större och större. Vi rekommenderar att du håller dig till en av de största tjänsterna. Detta är speciellt en viktig punkt då det inte är någon särskild skillnad när det kommer till pris. Om det är amerikansk Netflix som är ditt huvudfokus med en VPN, är alla ovannämnda leverantörerna ett bra val.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo