Så kan du titta på amerikanska Netflix

Senast uppdaterad: 24/06/2020

Du kan titta på Netflix USA med en VPN-tjänst

Undrar du hur du kan titta på amerikanska Netflix? I så fall har du kommit till rätt ställe. I den här artikeln kommer vi att förklara för dig hur du enkelt kan komma åt amerikanska Netflix på bara några minuter.

Netflix är en mycket bra tjänst, men nackdelen, som vi alla vet, är att amerikanska Netflix har ett mycket bättre utbud än svenska Netflix. Förtvivla dock inte för det finns en lösning på detta. Knepet är att använda sig av en VPN-tjänst som kan lura Netflix att du befinner dig i USA.

Nedan kommer vi först presentera vilken VPN-tjänst som är bäst för att få en amerikansk IP-adress och på så sätt se Netflix amerikanska version. Därefter kommer vi att titta närmare på vad VPN är och hur det fungerar.

5 bästa VPN-tjänster för Netflix

Dessa är de 5 bästa VPN-tjänsterna som vi menar för närvarande fungerar bäst med amerikanska Netflix. Dessa är också några av de mest populära VPN-tjänsterna i Sverige. Men kom ihåg att det också finns en rad andra VPN-tjänster.

Vad är VPN?

VPN står för virtuellt privat nätverk. De tekniska detaljerna är ganska komplicerade, men inte så viktiga. Huvudpoängen är att ett VPN fungerar som en tunnel mellan en server i ett annat land och din dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Alla VPN-leverantörer hyr en mängd servrar på olika platser runt om i världen. Via VPN kan du koppla upp dig mot de olika servrarna. Din trafik kommer därefter omdirigeras genom den här servern så att din IP-adress kommer att vara från den här servern.

Tredje parter på Internet kommer att tro att du befinner dig i det land servern ligger i. Om du kopplar upp dig mot en server som ligger i USA kommer tredje parter att tro att du befinner dig i USA. På så sätt kommer du att lura Netflix, och du kommer att få åtkomst till amerikanska Netflix och inte bara det svenska utbudet. Därmed kommer du kunna ta del av det mycket bättre utbudet.

Så här tittar du på amerikanska Netflix med hjälp av VPN

När du väl anslutit till en amerikansk server via VPN-tjänsten är det bara att logga in på Netflix och se det nya utbudet.

Det är egentligen väldigt enkelt. Först måste du bestämma dig för en VPN-tjänst. Det finns både betalda och gratis VPN-tjänster. Vi rekommenderar av flera skäl de betalda VPN-tjänsterna, speciellt om du ska använda VPN för att se amerikanska Netflix. Men du kan självklart prova att göra det med hjälp av en gratistjänst om du vill. Vi kommer att skriva mer om dessa nedan.

När du väl anslutit till en amerikansk server via VPN-tjänsten är det bara att logga in på Netflix och se det nya utbudet.

När du väl har hittat din VPN-leverantör måste du registrera dig och därefter ladda ner programmet. När du har laddat ner programmet, är det bara att koppla upp dig mot en amerikansk server. Sen är det bara att logga in på Netflix, och du kommer då ha tillgång till den amerikanska versionen. Det tar ungefär 5 minuter.

Hur väljer man rätt VPN?

Netflix har aldrig bekräftat detta, men de flesta antar att Netflix av olika anledningar försöker förhindra användningen av VPN. Därmed kommer de sämsta VPN-tjänsterna ofta inte fungera för att se amerikanska Netflix. Anledningen till detta är att de har för få servrar, vilket gör att Netflix kan enkelt identifiera dessa servrar och blockera trafik som kommer från dessa. De bästa VPN-leverantörerna har dock många servrar i USA som ständigt uppdateras, vilket gör det omöjligt för Netflix att blockera dessa.

Av den anledningen är det därför också viktigt att välja rätt VPN-tjänst för att se amerikanska Netflix. Alla VPN-tjänster vi rekommenderar på vår webbplats har fungerat fint för att koppla upp sig mot amerikanska servrar sist vi testat.

Bästa VPN-tjänsten för Netflix USA: NordVPN

Alla VPN-tjänster som vi rekommenderar på denna sida har fungerat bra för att se amerikanska Netflix sist vi testat. Men vi tycker att NordVPN var bättre än de andra leverantörerna till Netflix.

Anledningen till detta är att NordVPN har överlägset flest servrar i testet. NordVPN har 3500 servrar, vilket innebär att hastigheten är mycket hög. NordVPN har också extremt många servrar i USA. Detta gör det för det första omöjligt för Netflix att blockera servrarna, samt blir hastigheten väldigt hög, vilket förbättrar streaming-upplevelsen.

NordVPN hade också mycket bra kundservice sist vi testade. Vi är också mycket nöjda med designen på NordVPN, och vi tycker att den skiljer sig positivt från de andra VPN-tjänsterna. Medan andra tjänster har listor över olika länder du kan välja, har NordVPN en världskarta där du kan välja länder. På så sätt blir det väldigt lätt att ansluta till USA och därefter se amerikanska Netflix. Du kan också välja från listor om du vill.

NordVPN har också som policy att inte spara loggar, vilket innebär att dina aktiviteter på nätet inte sparas. Du kommer därmed bli helt anonym när du är ansluten till en annan server. Detta är en av anledningarna till att många använder sig av en VPN-tjänst i första hand, nämligen för att vara helt säker på att ingen kommer att spåra dina nätaktiviteter.

Alla VPN-leverantörer som vi rekommenderar här är betaltjänster, och NordVPN är inget undantag. Priset är dock relativt billigt. För 70 kronor får du en månads abonnemang. Om du binder dig för en längre tidsperiod blir priset betydligt billigare per månad. NordVPN har också en praktisk 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket gör att du kan avbryta ditt abonnemang inom 30 dagar om du inte är nöjd och få pengarna tillbaka.

När jag testade NordVPN upptäckte jag till min glädje att ”Planet Earth” var tillgänglig på amerikanska Netflix, i motsats till den svenska versionen. Jag strömmade hela säsongen utan några problem. Du kan läsa ett större test av VPN-tjänster for iPhone här.

Andra alternativ?

Vi är också mycket nöjda med ExpressVPN och PrivateVPN. Särskilt ExpressVPN fungerar bra med amerikanska Netflix eftersom leverantören har så många servrar i USA. ExpressVPN, tillsammans med NordVPN, är nog en av de allra bästa i testet. Detta är ett VPN som har funnits länge och har bevisat sig som en seriös leverantör som inte lämnar ut någon information om sina användare.

PrivateVPN fungerade också fint för att se amerikanska Netflix sist vi testade. Detta är en VPN-leverantör som är baserad i Sverige, så man får lite mer närhet till leverantören. Det har visserligen ingen betydelse när det gäller serverkvaliteten. Du kan dock kontakta kundtjänsten på svenska, vilket kan vara en fördel.

Nackdelen med PrivateVPN är att de för närvarande har färre servrar i USA än NordVPN och ExpressVPN så det är osäkert om du alltid kommer ha tillgång till amerikanska sajter med deras servrar. NordVPN är därför ett säkrare val enligt vår mening.

Betal- eller gratistjänst?

Det finns både gratis och betalda VPN-tjänster. Det är givetvis mer naturligt att vilja använda en gratis VPN-tjänst i början. Vi rekommenderar dock inte detta, åtminstone inte om du ska använda VPN för att komma åt amerikanska Netflix. Det finns flera anledningar till detta.

För det första så har gratistjänsterna väldigt få servrar i de olika länderna så att hastigheten ofta är låg. Du kommer att upptäcka att streamingen hackar och ibland inte funkar alls. Detta är förstås otroligt frustrerande. Med de bästa betalda VPN-tjänsterna slipper man detta. Om du till exempel ska se SVT Play utomlands är hastighet väldigt viktig.

Dessutom, och kanske mer relevant om du ska använda VPN för att se amerikanska Netflix, kommer gratistjänsterna ofta inte fungera för att koppla upp dig mot amerikanska servrar. Detta beror på att de har för få servrar i USA som inte uppdateras. På så sätt kan Netflix enkelt blockera de servrar gratistjänsterna tillhandahåller.

En annan viktig detalj är att det tidigare har varit rykten om att gratistjänsterna har sålt information om användarnas nätaktiviteter till tredje parter. Detta är naturligtvis väldigt olyckligt, särskilt för VPN-tjänster vars själva syfte är just att dölja aktiviteter på nätet. De flesta betalda VPN-tjänster har som policy att inte spara några loggar och kommer därmed inte ha någon information om dina nätaktiviteter.

Du kan naturligtvis också testa både en gratistjänst och en betaltjänst. Om du inte är nöjd med betaltjänsten med tanke på priset, kan du alltid be om att få pengarna tillbaka.

Amerikanska Netflix i framtiden?

VPN fungerar också på surfplattor.

Netflix uttalade mål är att tjänsten så småningom ska bli global. Detta innebär att Netflix i framtiden kommer att kunna erbjuda samma utbud i alla länder och att det inte längre kommer att vara nödvändigt att använda VPN för att komma åt amerikanska Netflix.

VPN fungerar också på surfplattor.

Det är dock oklart hur lång tid detta kommer att ta. Förmodligen kommer det ändå att ta ett tag, eftersom det finns en rad rättsliga frågor och rättighetsfrågor som måste lösas. Netflix meddelade detta år 2016 och det har inte skett så stor förbättring sedan dess. Tiden kommer dock utvisa det.

Andra fördelar med att använda VPN

Om du använder dig av en VPN-tjänst för att se amerikanska Netflix får du också några andra fördelar.

De flesta använder VPN eftersom de vill skydda sig mot övervakning på nätet och för att skydda sin integritet. Det är ingen hemlighet att det kan vara osäkert om någon följer vad vi gör på Internet. Med ett VPN kommer du alltså att få en IP-adress i ett annat land och dina aktiviteter kommer därmed att döljas och vara anonyma. Om du använder ett VPN som inte loggar någon av dina aktiviteter kommer du att vara helt anonym. Därför används VPN ofta för att ladda ned filmer och musik som skyddas av upphovsrätt. Observera att användning av VPN för sådana ändamål inte är något vi på redaktionen uppmuntrar till.

Du kan också använda VPN för att komma åt andra innehåll. Du kommer till exempel kunna komma åt norska sajter för att titta på norska tv-kanaler på nätet, HBO USA, osv. Om du befinner dig utomlands kommer en VPN-tjänst vara väldigt användbar, eftersom du kan använda VPN för att koppla upp dig mot en svensk server och på så sätt titta på exempelvis SVT Play och TV4 som annars skulle varit blockerade för dig utomlands.

Det finns också en rad andra fördelar, men vi kommer inte att gå in på fler i den här artikeln. Vi på redaktionen hoppas att du lyckas med att titta på amerikanska Netflix!

Kan jag använda VPN på alla enheter?

De bästa VPN-leverantörerna vi rekommenderar har appar som är anpassade för alla enheter. Det innebär att du kan ladda ner VPN-tjänsten till både PC, Mac, iPhone, iPad, Android och andra liknande enheter. De bästa VPN-tjänsterna kan också kopplas samman med olika routrar och liknande. Det innebär att du också kan använda VPN för att se SVT Play utomlands i iPhone eller andra mobiltelefoner eller surfplattor.

Är det lagligt att lura Netflix med VPN?

Vi får ofta frågan om det är lagligt att se Netflix med VPN. Det korta svaret är helt enkelt att det är lagligt, enligt regeringen. Det finns ingen lag som förbjuder dig att använda en VPN-tjänst, så du kan tryggt använda dig av en VPN-tjänst för att se Netflix USA. Det som inte är lagligt är att använda VPN till olagliga saker, men det är inte själva användningen av VPN som är det olagliga i det här fallet.

Vad ska jag tänka på när jag ska välja VPN?

Det finns många VPN-tjänster där ute som du kan använda för att strömma TV-serier och andra program som inte är tillgängliga på grund av rättighetsbegränsningar. Det du måste tänka på då är några viktiga faktorer.

För det första måste du titta på antalet servrar. Ju fler desto bättre, och detta gäller också antalet länder. Om du vill se SVT Play utomlands är det självklart viktigt att VPN-leverantören erbjuder svenska servrar, så att du kan få en svensk IP-adress. På samma sätt är det viktigt att om du ska se amerikanska Netflix måste VPN-leverantören ha amerikanska servrar så att du kan få en IP-adress från USA.

En annan sak som också är mycket viktig när du ska streama är hastighet. Det innebär att VPN-leverantören måste kunna lova dig att hastigheten på streamingen inte är låg. Användning av VPN kommer att leda till att internethastigheten blir lite låg, men med de bästa VPN-tjänsterna kommer hastighetsminskningen vara minimal.

Dessutom ska du titta på generella faktorer som kundservice, användarvänlighet, ryktet och osv.

Om du vill veta mer om vad VPN är kan du läsa mer om detta i den här artikeln.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo