Hur du tittar på Viaplay utomlands

Senast uppdaterad: 18/04/2024

Du kan titta på Viaplay utomlands med VPN

Viaplay och Viafree blir alltmer populära i Sverige och Norden. Streamingtjänsten har ett mycket bra utbud av såväl filmer som serier och dokumentärer. Ett av de största problemen med Viaplay är dock att streamingtjänsten ofta regionblockeras, särskilt om du är utanför EU.

Anledningen är rättigheterna. I den här artikeln kommer vi att förklara hur du kringgår dessa rättighetsbegränsningar med hjälp av främst en VPN-tjänst.

Kort sammanfattning

Först och främst vill vi skriva en kort sammanfattning för de som inte vill läsa hela artikeln. Det enklaste sättet att titta på Viaplay eller Viafree utomlands är att använda en VPN-tjänst. En VPN är ett program där du kan ändra din IP-adress.

Allt du behöver göra är att ladda ned ett VPN-program och ansluta till en svensk server i programmet. Du får då en svensk IP-adress och kan kringgå regionblockeringen, och får tillgång till allt innehåll som Viaplay har att erbjuda. Det gäller även när du är utomlands.

Det finns en mängd VPN-tjänster och det kan vara svårt att välja en. Den här listan inkluderar de VPN-tjänster som vi tycker fungerar bäst för att se Viaplay och svensk TV i allmänhet utomlands. Alla tjänsterna har många svenska servrar, bra hastigheter och är billiga. Här är den uppdaterade listan:

Viktig information

Det är viktigt att förstå att inte alla VPN-tjänster är lika effektiva när det gäller att låsa upp Viaplay utomlands. Vissa VPN-tjänster kan upptäckas och blockeras, så det är avgörande att välja en som kontinuerligt uppdaterar sina servrar och teknik för att undvika dessa hinder.

Viaplay är regionblockerat utomlands

Svenskar och tv-tittande är en bekant kombination. Om det är det dåliga vädret eller kanske den hektiska vardagen som får oss att se så mycket på TV är svårt att säga. Men vi är kända för att spendera mycket tid inomhus, och TV är vår främsta källa för underhållning.

På senare tid har streamingtjänster tagit över allt mer av det traditionella tv-tittandet. Viaplay och Viafree är några av de tjänster som blivit populära bland svenskar. I det urval som är ett av Sveriges bästa inom streaming erbjuder Viaplay såväl serier som filmer och inte minst sport.

Bland innehållet hittar vi några av de senaste filmerna på marknaden, och inte minst uppdaterade TV-program. I sportkategorin finns bland annat Champions League, NFL och UFC. Viaplay är helt enkelt en källa till bra innehåll och det är inte konstigt att många svenskar väljer att abonnera på tjänsten.

Men när vi kommer utomlands är inte glädjen lika stor. Regionblockering, som är ett resultat av upphovsrätten, innebär att vi inte har tillgång till Viaplay utomlands. Även om du betalar den avgift som tjänsten kostar i Sverige så kommer du inte kunna se innehållet på grund av ditt geografiska läge.

Därför har nyheten om VPN-tjänster varit bra för de som vill kringgå den geografiska blockeringen. Oavsett om du är svensk på semester utomlands eller arbetar eller studerar utomlands, så är det bra att ha ett alternativ för att se Viaplay utomlands.

Hur fungerar en VPN-tjänst?

Tekniken bakom en VPN-tjänst är komplicerad att förklara för den som inte är insatt. I gengäld är tekniken mycket användarvänlig och det gör att det går att förklara enkelt och mer allmänt hur en VPN-tjänst fungerar. VPN är en förkortning för den engelska termen Virtual Private Network, eller Virtuellt Privat Nätverk på svenska.

Tanken bakom en VPN är att istället för att vara inloggad på nätverket i ditt hem ser det ut som att du är inloggad det externa nätverk som VPN-tjänsten erbjuder. Om du till exempel vill se Viaplay eller Viafree utomlands, måste du logga in på en svensk server.

VPN-tjänsterna ger dig en lista över alla länder och servrar som du kan logga in på. Om du vill se Viaplay i Sverige behöver du inte göra mer än att starta VPN-tjänsten, hitta listan över svenska IP-adresser och sedan ansluta till en av dem.

VPN-tjänsterna har ofta tillgängliga servrar i flera länder runt om i världen. USA och Sverige är två populära länder tack vare deras breda utbud av innehåll för streamingtjänster. En VPN-tjänst är alltså ett enkelt sätt att manipulera hemsidor till att de tro att du är någon annanstans och inte där du egentligen är.

De bästa VPN-tjänsterna för Viaplay

Om du har beslutat dig för att se Viaplay utomlands bör du välja en VPN-tjänst för att få jobbet gjort. Som vi nämnde tidigare är det servrarnas hastighet och antalet tillgängliga svenska IP-adresser samt kostnaden för tjänsten, som du bör ta med i beräkningarna och överväga när du letar efter en VPN-tjänst som passar dig och dina behov.

Baserat på de faktorerna finns det tveklöst VPN-tjänster som sticker ut från mängden. Tjänster som ExpressVPN och SaferVPN har under åren fått mycket beröm och det är inte en slump. De har gett sina användare fördelaktiga villkor i åratal och är därför två bra och solida alternativ att överväga.

ExpressVPN

 • Stream Viaplay utan avbrott
 • Servrar utplacerade i hela världen
 • Mycket bra hastighet

Många streamingtjänster försöker begränsa användningen av VPN-tjänster, med resultatet att vissa VPN-tjänster är svartlistade. Det är därför som vissa VPN-tjänster inte alltid kan leverera streaming. ExpressVPN är däremot helt opåverkade av striden från streamingföretagen.

Den största fördelen med ExpressVPN är förmodligen kombinationen av ett stort urval av svenska IP-adresser och snabba streaminghastigheter. Streaminghastigheten för exempelvis Viaplay utomlands går inte att klaga på och du kan njuta av utbudet fullt ut. ExpressVPN har också det bästa VPN-tillägget för Google Chrome.

ExpressVPNs priser ligger på en rimlig nivå och ju längre abonnemangsperiod du binder upp dig för, desto lägre blir månadskostnaden. Det bästa med ExpressVPN är kanske att tjänsten har en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.

NordVPN

 • Väldigt bra för att streama ViaPlay
 • Streama SVT Play och SF Anytime
 • Bra kundservice

NordVPN är bland de allra bästa VPN-tjänsterna för Viaplay, och är i nivå med ExpressVPN. NordVPN har faktiskt flest servrar utspridda i världen. Inom Sverige har de även ett urval av IP-adresser, så att du kan sitta i utlandet och se exempelvis SVT Play, SF Anytime eller liknande.

HD streaming är ingen match för en så kraftfull tjänst som NordVPN. I grund och botten skiljer det sig inte från när du kör vilket program eller en applikation som helst, utan någon form av hjälp från VPN-tjänsten.

Prismässigt är NordVPN billig, särskilt om du binder upp dig för en längre prenumerationsperiod. Då blir NordVPN snäppet billigare än ExpressVPN, vilket gör att NordVPN kan vara ett bra alternativ om du vill har en begränsad budget eller är intresserad av en billig VPN.

Surfshark

 • Snabba svenska servrar
 • Ett billigare alternativ
 • Bra användarvänlighet

Surfshark är också en leverantör som håller höga hastigheter på de svenska servrarna. Det gör att tjänsten är optimal om du vill streama Viaplay från utlandet. I vårt test upplevde vi även att hastigheten var mycket bra oavsett vilken server vi valde. Även om Surfshark inte är fullt lika kända som de två föregående aktörerna, så levererar de en bra och komplett tjänst. Surfshark är inte riktigt på nivå som ExpressVPN och NordVPN, men tillhör trots det toppskiktet av VPN-tjänster. Även hos den här leverantören varierar priserna beroende på hur lång prenumerationstid du binder upp dig på. Det längsta abonnemanget sträcker sig över 24 månader och är lite billigare än NordVPNs abonnemang för samma tidsperiod. En månad kostar lika mycket som de flesta andra VPN-tjänster, det vill säga lite drygt 100 kronor.

Den här videon beskriver hur du tittar på Viaplay utomlands från Storbritannien, men den är tillämplig internationellt.

IP-adresser och geografisk blockering

På en något mer teknisk nivå är det egentligen bara de så kallade IP-adresserna som manipuleras via en VPN-tjänst. IP-adresser fungerar som en identifiering av din enhet när du gör saker på nätet. När du besöker en hemsidan kommunicerar din dator med sajten och uppger din IP-adress.

Det är på så sätt en hemsida vet om den ska dirigera om dig till exempelvis den svenska versionen av sajten. Även om en webbplats inte kan se exakt vem du är, kan den registrera varifrån du besöker webbplatsen. Det är på samma sätt som Viaplay gör för att känna av var i världen du befinner dig och bland annat blockerar dig om du är utomlands.

Om du vill titta på Viaplay utomlands måste det alltså se ut som om du är ansluten till en IP-adress i Sverige, och som vi har tagit upp ovan är det exakt så en VPN-tjänst fungerar i praktiken. Du kan vara utomlands, oavsett om det är i New York, London eller Sidney, och titta på svenska Viaplay med hjälp av en VPN.

Därför regionblockeras innehåll

Det finns många exempel på innehåll som är regionblockerat. Streamingtjänster som Viaplay och annat webbaserat innehåll skyddas ofta med hänvisning till upphovsrättslagen. Om en svensk användare är utomlands och vill se svenskt innehåll är meddelandet “inte tillgängligt utanför Sverige” ett mycket vanligt budskap att få upp på skärmen.

Det beror på sändningsrättigheterna som är kopplade till ett specifikt innehåll. En streamingtjänst som Viaplay köper sändningsrättigheterna till exempelvis Champions League i Sverige, men samma rättigheter ägs av ett helt annat företag i till exempel England.

Vi tar Champions League och England som ett exempel. Viaplay har köpt sändningsrättigheterna för Champions League i Sverige. Sändningsrättigheterna gör att Viaplay bara får visa innehållet för tittare som befinner sig i Sverige och är uppkopplade i ett svenskt nätverk. Viaplay får alltså inte visa Champions League för tittare i England eftersom de inte omfattas av de svenska sändningsrättigheterna. Skulle Viaplay strunta i sändningsrättigheterna skulle de bryta mot lagen och riskera att bli åtalade. Det leder oss in på frågan om det är lagligt att använda VPN när du till exempel vill titta på Viaplay utomlands?

Är användningen av VPN laglig?

Användningen av VPN är laglig så länge den verksamhet du använder VPN-tjänsten till är laglig i sig, det vill säga laglig även om du inte använder VPN. Om du tittar på Viaplay med hjälp av en VPN-tjänst för att går runt en regionblockering, är det helt lagligt förutsatt att du betalar för Viaplay. Du har alltså rätt att logga in på Viaplay och se innehållet.

Av den anledningen är det inte olagligt att använda VPN, och det bekräftas i svensk lag. Om du vill se Viaplays innehåll från utlandet behöver du inte leta efter olagliga streamingsajter. Med hjälp av en VPN-tjänst kan du helt lagligt se Viaplay utomlands.

VPN i mobilen

Viaplay är en av många streamingtjänster som har blivit stora gällande att användas i mobilen. Streaming i mobilen är viktigt för många, och särskilt när du åker på semester utomlands är det inte är så attraktivt att packa ner en bärbar dator i handbagaget. Då är det bra att ha möjlighet att anslut till en VPN i mobilen.

Konceptet är detsamma som för dator, du behöver bara ansluta till en svensk IP-adress. På så sätt kan du se Viaplay i mobilen även när du är utomlands. Det spelar ingen roll om du vill titta på något under själva resan, på stranden medan du kopplar av eller hemma på hotellet under kvällstimmarna.

Hur du väljer VPN för att se Viaplay utomlands

Om du vill testa en VPN-tjänst för att kunna se Viaplay utomlands, så erbjuder marknaden en mängd tjänster som alla är bra för ändamålet. Det finns några parametrar som du kan använda för att göra ditt val enklare. Viktiga aspekter att ta med i beräkningarna är VPN-tjänstens hastighet, val av svensk IP-adress och inte minst kostnaden för tjänsten.

Hur snabba är servrarna?

Ditt nätverk hemma klarar garanterat av att streama Viaplay med snabb hastighet. Det kan även vara fungerar på det nätverk du loggar in på utomlands, eftersom Viaplay som tjänst inte kräver mycket kraft för att leverera underhållningen. Däremot är det inte säkert att de billigaste VPN-tjänsterna kan leverera en tillräckligt hög hastighet.

Om du till exempel ska titta på en film i HD kräver det en viss standard på hastigheten som servrarna har. Om servrarna inte är tillräckligt snabba kommer du uppleva väntetid vid laddning och troligen också en hackig anslutning när du tittar på dina favoritserier och filmer. En upplevelse som få är intresserade av.

Vilka säkerhetsmässiga fördelar har en VPN?

En VPN-tjänst har fler fördelar än att gå runt regionblockeringar. När du surfar på nätet utan att dölja IP-adressen till din enhet med en VPN, är IP-adressen synlig för alla andra användare på nätet. Det innebär att de kan spåra dina aktiviteter och använda dem som underlag för exempelvis riktad marknadsföring. Mängder med reklam kan vara irriterande men det är långt ifrån lika besvärligt som att få dina kontokortsuppgifter stulna, eller en hackare som stjäl dina personliga uppgifter för att använda dem till olagliga handlingar på nätet. Med en VPN döljer du din enhets IP-adress och skyddar dig på så sätt från att obehöriga får tag i dina personuppgifter.

Därför bör du köpa en VPN för att se Viaplay utomlands

När det trots allt finns tjänster för att titta på exempelvis TV-program, filmer och sportevenemang när du är utomlands, är det naturligt att ställa frågan varför du ska köpa en VPN för att se Viaplay och SVT utomlands. Svaret kan baseras på många faktorer, men det svenska innehållet är förmodligen den viktigaste.

Svenska undertexter till serier och filmer är viktiga för de flesta svenskar. Även om majoriteten talar bra engelska och förstår det mesta, så är det energikrävande att ständigt översätta i huvudet, och det är lätt att tappa bort sig i handlingen. Inte minst när det är något ord som du inte förstår och börjar fundera på dess betydelse.

Ett bättre alternativ är att få svenska undertexter, oavsett om du är på semester, studerar eller arbetar utomlands. Sportsändningar är i regel något som du vill se med svenska kommentatorer.

Om du laddar ned en VPN-tjänst för att se Viaplay utomlands har du tillgång till allt ovanstående, och kan välja den fritt vad du vill se. Även om du fortfarande måste betala för streamingtjänsten Viaplay öppnar en VPN-tjänst upp för så mycket mer innehåll.

Se det innehåll du vill med VPN

Så snart du bestämmer dig för en VPN-tjänst för att se Viaplay utomlands, ska du registrera dig, ladda ned tjänsten och ansluta till en svensk IP-adress. Då kan du besöka Viaplays hemsida igen för att äntligen ha tillgång till allt innehåll som du egentligen betalar för. Utbudet på svenska Viaplay är begränsat i jämförelse med innehållet i exempelvis USA, fast du i princip betalar samma månadsavgift för tjänsten.

Om du är på semester eller bor permanent utomlands spelar ingen roll. En bra VPN-tjänst ger dig tillgång till det svenska innehållet som du vill se och särskilt populärt är det förmodligen att titta på Viaplay utomlands. Med en VPN kan du se nästan allt du vill i hela Viaplays utbud, oavsett i vilket land Viaplay har sändningsrättigheterna. Förutsättningen är, som vi nämnde tidigare i artikeln, att du betalar för en prenumeration av tjänsten.

Glöm all frustration över regionblockeringar och skaffa en prenumeration på en VPN-tjänst på en gång. Med en VPN dirigerar du enkelt om trafiken så att det, när du är utomlands och vill se svenskt innehåll, verkar som att du har en svensk IP-adress. ExpressVPN och UltraVPN är två bra alternativ för att se Viaplay utomlands.

Tittar på Viaplay utomlands: Lösningen

När vi längtar efter att se våra favoritprogram eller sportevenemang på Viaplay utomlands, stöter vi ofta på det frustrerande problemet med geografiska restriktioner. Efter att ha analyserat och arbetat med VPN-tjänster i över ett decennium, har vi identifierat de mest effektiva metoderna för att kringgå dessa begränsningar. Vår expertis har visat att en pålitlig VPN inte bara öppnar dörren till Viaplay utomlands utan också skyddar din online-identitet.

Att titta på Viaplay utomlands kan vara en utmaning, men med rätt verktyg och kunskap är det fullt möjligt. Vi har sett hur marknaden för VPN-tjänster har vuxit och hur tekniken har förfinats för att möta användarnas behov. Det är med denna erfarenhet som vi delar med oss av vår kunskap för att göra din upplevelse av Viaplay utomlands sömlös och njutbar.

Proffstips: Använd alltid en VPN-tjänst med servrar i Sverige för att titta på Viaplay utomlands. Detta garanterar att du får tillgång till ditt innehåll utan avbrott.

Snabbguide

1. Välj en VPN-tjänst med ett starkt rykte för att låsa upp geografiskt begränsat innehåll och med servrar i Sverige.

2. Installera VPN-appen på din enhet och anslut till en server i Sverige.

3. Öppna Viaplay-appen eller webbplatsen och börja titta på ditt önskade innehåll som om du vore i Sverige.

Problem och lösningar med att titta på Viaplay utomlands

Att titta på Viaplay utomlands är inte alltid enkelt. Geografiska restriktioner är en realitet som många streamingtjänster använder för att begränsa tillgången till sitt innehåll baserat på användarens plats. Detta innebär att när du reser eller bor utomlands kan du inte åtnjuta samma utbud som hemma i Sverige. VPN-tjänster erbjuder en lösning genom att maskera din verkliga IP-adress och ge sken av att du surfar från en annan plats.

En annan utmaning är att internetleverantörer (ISP) kan strypa bandbredden för streamingtjänster, vilket leder till buffring och långsamma laddningstider. Genom att använda en VPN kan du dölja din onlineaktivitet från din ISP, vilket kan bidra till en smidigare streamingupplevelse utan irriterande avbrott.

Det är också viktigt att tänka på säkerheten. När du ansluter till ett osäkert Wi-Fi-nätverk, exempelvis på ett hotell eller en flygplats, riskerar du att utsätta din enhet och personliga information för cyberhot. En VPN krypterar din internettrafik, vilket skyddar dig mot hackare och andra onlinehot.

För att titta på Viaplay utomlands krävs en VPN-tjänst som ständigt uppdaterar sina servrar och teknik för att undvika upptäckt av streamingtjänster. Det är här vår expertis kommer in. Vi har testat och jämfört olika VPN-tjänster för att identifiera de som är mest pålitliga för att titta på Viaplay utomlands.

Vi har också märkt att vissa användare upplever tekniska svårigheter när de försöker använda en VPN. Det kan handla om allt från installationsproblem till svårigheter med att ansluta till rätt server. Vår erfarenhet har lärt oss att en användarvänlig VPN-app och tillgänglig kundsupport är avgörande för en problemfri upplevelse.

Slutligen är det viktigt att välja en VPN-tjänst som respekterar din integritet och inte loggar din onlineaktivitet. Vi har granskat integritetspolicys och säkerhetsprotokoll för att säkerställa att de VPN-tjänster vi rekommenderar står upp för användarnas rätt till anonymitet och säkerhet.

Lösningar för att titta på Viaplay utomlands

För att titta på Viaplay utomlands effektivt, rekommenderar vi att du använder en VPN-tjänst som erbjuder hög hastighet och pålitlig uppkoppling. Detta är särskilt viktigt för att streama innehåll i hög kvalitet utan avbrott. Vår erfarenhet visar att VPN-tjänster som använder NordLynx-protokollet eller liknande teknik erbjuder den bästa kombinationen av säkerhet och hastighet.

En annan aspekt att överväga är serverplaceringen. En VPN-tjänst med ett brett utbud av servrar i Sverige ökar chansen att hitta en server som inte är överbelastad, vilket kan ge en snabbare och mer stabil anslutning. Detta är något vi alltid ser efter när vi utvärderar en VPN-tjänst för att titta på Viaplay utomlands.

Det är också viktigt att tänka på användarvänligheten. En VPN-tjänst med en enkel och intuitiv app gör det lättare för dig att snabbt byta mellan servrar och hitta den bästa anslutningen för att titta på Viaplay utomlands. Vi har funnit att tjänster som erbjuder dedikerade appar för olika enheter, inklusive smarta TV-apparater och spelkonsoler, ger en mer sömlös upplevelse.

För de som är oroliga för sin integritet, är det viktigt att välja en VPN-tjänst som har en strikt policy mot loggning av användardata. Vi har genom åren sett hur viktigt det är för användare att känna sig trygga med att deras onlineaktiviteter förblir privata, särskilt när de tittar på Viaplay utomlands.

Vi har också observerat att vissa VPN-tjänster erbjuder extra funktioner som automatisk kill switch och skydd mot DNS-läckor, vilket ytterligare förstärker säkerheten. Dessa funktioner är avgörande för att skydda din enhet och dina data om VPN-anslutningen oväntat skulle avbrytas.

Slutligen är kundsupport en viktig faktor att överväga. En VPN-tjänst med dygnet runt-support och hjälpsamma guider kan vara ovärderlig, särskilt om du stöter på problem eller har frågor om hur du bäst kan titta på Viaplay utomlands. Vi har alltid värderat tjänster som erbjuder snabb och effektiv hjälp när det behövs.

Att titta på Viaplay utomlands kräver en pålitlig VPN-tjänst. Genom vår omfattande erfarenhet och noggranna tester har vi identifierat de bästa metoderna för att säkerställa en sömlös streamingupplevelse. För ytterligare information och resurser, rekommenderar vi att du utforskar olika VPN-tjänsters webbplatser och supportforum.

Sammanfattning

Det är alltså fullt möjligt att streama Viaplay som om du satt hemma i ditt vardagsrum, även om du är i utlandet. Det finns flera VPN-tjänster med bra servrar i Sverige som låter dig streama Viaplay i HD. Alla leverantörer och VPN-tjänster som vi har tagit upp i den här artikeln är bra alternativ. När du har laddat ned en VPN, loggar du snabbt och enkelt in och väljer en svensk server för att starta streamingen. VPN är helt lagligt att använda och har flera fördelar. Inte minst kan du streama innehåll från vilket land du vill, du är även skyddad på nätet. Du kan ta det lugnt och sluta att oroa dig för internetbedrägerier, hackerattacker och andra typer av dataintrång. Det är särskilt relevant när du reser och använder hotspots och offentliga Wi-Fi-nätverk.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo