ExpressVPN vs NordVPN 2024 – vem vinner?

Senast uppdaterad: 03/05/2024

NordVPN vs ExpressVPN

NordVPN vs ExpressVPN – Se vilken som hamnar på topp!

NordVPN och ExpressVPN är två av de största VPN-tjänsterna på marknaden. Tillsammans med CyberGhost, PIA VPN och ett par till är de troligtvis de mest populära betalda VPN-tjänsterna i världen.

Det finns en klar anledning; båda VPN-tjänsterna har i flera år levererat en solid produkt som är långt bättre än många andra betalda VPN-tjänster. I den här artikeln ska vi jämföra de två tjänsterna i förhållande till produkt och pris och se vilken som är bäst i förhållande till vad du planerar att använda tjänsten till.

En överblick: NordVPN vs ExpressVPN

EgenskapNordVPNExpressVPN
Plates-formes de serveursÖver 6000 servrar i mer än 111 länderÖver 3000 servrar i 105 länder
HuvudkontorPanama (fördelaktig för dataskydd)Brittiska Jungfruöarna (ingen dataretention)
Säkerhet256-bit AES-kryptering, Double VPN256-bit AES-kryptering, TrustedServer-teknologi
HastighetMycket höga hastigheter, optimerad för P2PKonsekvent topphastigheter
StreamingFungerar med Netflix, BBC iPlayer m.fl.Pålitlig för att kringgå geoblockering, fungerar med alla stora streamingtjänster
Pris (ungefärligt)Från $3,71/mån vid långtidsabonnemangFrån $6,67/mån vid långtidsabonnemang
Samtidiga anslutningar6 enheter5 enheter
Kundsupport24/7 via live chatt och e-post24/7 via live chatt och e-post
AnvändarvänlighetEnkel app med interaktiv kartaMycket användarvänlig gränssnitt
Särskilda funktionerCyberSec (blockerar annonser och skadliga webbplatser), Onion Over VPNSplit tunneling, Network Lock (kill switch)
Pengarna-tillbaka-garanti30 dagar30 dagar
Jämför NordVPN vs ExpressVPN på mindre än 2 minuter!

Kort om ExpressVPN

ExpressVPN grundades 2009 av företaget Express VPN International Ltd. Företaget har sitt huvudkontor på de Brittiska Jungfruöarna, utanför EU:s och USA:s jurisdiktioner. Tjänsten har snabbt blivit en av de mest erkända VPN-tjänsterna i branschen och finns för närvarande på de flesta listor över de bästa VPN-tjänsterna på marknaden.

ExpressVPN erbjuder fler än 3000 serverar i 105 länder. De flesta av dessa servrar finns i de största länderna, till exempel USA och Tyskland. ExpressVPN har programvara till de flesta plattformerna, exempelvis Android, iOS, Windows, MacOS och Linux.

ExpressVPN erbjuder 256 bit AES kryptering, samma som det amerikanska försvaret använder. Utöver det har tjänsten en noll loggföringspolicy och en kill switch-funktion vilket gör att du kan surfa 100 procent anonymt med tjänsten.

Du kan läsa ett längre test av ExpressVPN i den här artikeln. Här tittar vi närmare på den aktuella tjänsten. I övrigt kommer vi att skriva mycket generellt om ExpressVPN när vi jämför den med NordVPN.

Kort om NordVPN

NordVPN hemsida

NordVPN grundades 2012 och programvaran är utvecklad av företaget Tefincom & CO, S.A. Företaget har sitt säte i Panama, som ligger utanför EU:s och USA:s internetkontroll. NordVPN är förmodligen det mest kända VPN-varumärket i dagsläget, särskilt när vi tittar på antal sökningar på nätet. Det beror troligtvis på att tjänsten levererar en robust produkt för en billig peng.

NordVPN erbjuder fler än 6 000 serverar i 111 länder, med flest servrar i de största länderna. NordVPN tillhandahåller programvara till de flesta plattformar, såsom Android, iOS, MacOS, Windows och Linux. NordVPN erbjuder praktiskt taget samma säkerhetsfunktioner som ExpressVPN, förutom ett antal specialfunktioner, till exempel dubbel VPN. Vi kommer att gå in mer i detalj på det här lite senare i artikeln. NordVPN är ett bra val för de som vill ha mycket VPN för pengarna.

Du kan läsa ett längre test av NordVPN i den här artikeln. Här går vi närmare in på just den här VPN-tjänsten. Vi kommer också att skriva löpande om VPN i allmänhet i jämförelsen här nedanför.

Servrar och antal länder

I förhållande till serverar och antalet länder, är både ExpressVPN och NordVPN tungviktare. Det innebär att båda tjänsterna har väldigt många servrar jämfört med andra VPN-tjänster. Som exempel kan vi nämna PrivateVPN med cirka 100 serverar och Surfshark VPN med 500 servrar. NordVPN har troligtvis flest servrar av alla VPN-leverantörer i världen.

NordVPN skyltar alltså med fler än 6000 servrar medan ExpressVPN har 3000 servrar, men i gengäld är de fördelade i fler länder. Kort sagt innebär fler servrar i regel bättre hastighet, anslutning, säkerhet och liknande.

Med en VPN som NordVPN kan du enkelt ansluta till servrar över hela världen

NordVPN har alltså flest servrar medan ExpressVPN har servrar i flest länder. För att vara helt ärliga anser vi inte att skillnaden mellan de två tjänsterna på den här punkten är särskilt stor. Anledningen är att båda tjänsterna har mer än tillräckligt med servrar.

ExpressVPN har så många servrar att vi inte märker någon skillnad jämfört med NordVPN, som ändå har något fler. Samma sak gäller åt andra hållet med antalet länder.

ExpressVPN erbjuder servrar i fler länder men det är ganska udda länder som du sällan har någon anledning att ansluta dig till. Således har NordVPN oftast servrar i de länder där du faktiskt behöver dem.

Vad gäller antalet servrar och tillgängliga länder, så får både NordVPN och ExpressVPN extremt bra betyg – det är egentligen ingen större skillnad på tjänsterna.

Båda VPN-tjänsterna har många servrar i Sverige och de fungerar riktigt bra. Det gör att det blir lättare att använda sig av VPN-tjänsterna i just Sverige. Här kan du läsa mer om varför svenska servrar är viktiga för svenska VPN-användare.

ExpressVPN vs NordVPN hastighet

Vad gäller hastighet får både NordVPN och ExpressVPN även här bra betyg. När vi talar om hastighet lägger vi särskild vikt vid två faktorer. Den första är hur lång tid det tar att ansluta till en server, eftersom det är något som kan skilja sig mycket mellan de VPN-servrar som är aktuella. Vi upplever att en del av de sämre VPN-tjänsterna ofta har svårt för att ansluta överhuvudtaget till många servrar, vilket såklart blir ett stort irritationsmoment.

Här gör båda VPN-tjänsterna bra ifrån sig, men vi upplever att ExpressVPN klarar sig snäppet bättre på den här punkten. NordVPN kopplar upp sig relativt snabbt till olika VPN-servrar, men ExpressVPN särskiljer sig, på ett positivt sätt, genom att ansluta sig extremt bra till snudd på alla servrarna i de länder som vi har testat. Det gör tjänsten betydligt mer användarvänlig och lätthanterad.

I ExpressVPNs app kan du snabbt testa de olika servrarna och välja den snabbaste.

Generellt sett kan går det att säga att ExpressVPN är en tjänst som sällan ger upphov till irritation eftersom en snabb anslutning är en faktor som bidrar till att eliminera den risken.

Den andra faktorn relaterad till hastighet är såklart själva hastigheten på servern. När du använder dig av en VPN-tjänst reduceras internethastigheten oftast något, eftersom all trafik måste igenom en extern server innan den når ut till nätet. Med de allra bästa VPN-tjänsterna påverkas hastigheten dock minimalt.

I det här fallet får VPN-tjänsterna lite varierade betyg i våra tester, men det som de ändå har gemensamt är att hastigheten är extremt bra hos dem båda. Medan du ofta kan få kämpa med hastigheten, särskilt hos gratistjänsterna, så märker du egentligen inte att du är ansluten till en VPN-tjänst. Du kan enkelt streama, spela och liknande utan att det laggar. Båda tjänsterna fungerar väldigt bra för att till exempel titta på svensk TV utanför Sveriges gränser. I den här delen av testet vill vi säga att tjänsterna klarar sig lika bra.

ExpressVPN vs NordVPN säkerhet

När det kommer till säkerhet erbjuder ExpressVPN en 256-bitars AES-kryptering, DNS/IPv6-läckageskydd, internetbrytare och delad tunnling. Tjänsten har även en policy om att inte logga något, samt en så kallad kill switch.

NordVPNs säkerhetsprotokoll är relativt likt. Tjänsten använder också AES med 256-bitars kryptering, har en policy om att inte logga någon aktivitet och har en kill switch.

För en nybörjare är det här långt ifrån några självförklarande ord. AES är en krypteringsstandard som företag och myndigheter över hela världen godkänner som tillräckligt säker och använder. 265-bitar har att göra med hur bra krypteringen är. Här räcker det att veta att 256-bitkryptering utgör en extremt bra säkerhet.

Ibland händer det att anslutningen bryts, och då blir din ursprungliga IP-adress tillfälligt synlig på det nätverk som du befinner dig på. Om du av en eller flera anledningar absolut inte vill att din IP-adress ska synas ens under en sekund, så lönar det sig att använda en VPN med en så kallad kill switch.

En kill switch stänger nätverket om anslutningen till servern bryts. Det gör att din IP-adress förblir dold även om det uppstår ett avbrott. Både NordVPN och ExpressVPN erbjuder funktionen som gör att du kan surfa extra säkert på nätet.

När det kommer till policyn att inte logga någon som helst av användarnas aktiviteter, innebär det att tjänsterna inte registrerar någon data eller annan information gällande dina aktiviteter på nätet. Det i sin tur betyder att tjänsten inte kan sälja någon information om dig eller att tredje parter kan få tillgång till informationen. Det här är något som kan låta självklart, men en del VPN-leverantörer loggar sina användares trafik och säljer information till tredje parter, oc det gäller särskilt gratis VPN-tjänster.

Säkerhetsmässigt är båda tjänsterna väldigt lika och får klart godkänt. Både NordVPN och ExpressVPN ligger långt före andra VPN-tjänster.

Både NordVPN och ExpressVPN erbjuder avancerade säkerhetsfunktioner som kill switch och DNS-läckageskydd. NordVPN skiljer sig med sin Double VPN-funktion som dirigerar din trafik genom två VPN-servrar för ökad säkerhet. ExpressVPN å andra sidan, erbjuder TrustedServer-teknologi som säkerställer att alla servrar kör på den senaste mjukvaran.

Fungerar tjänsterna med Netflix?

Extremt många användare använder VPN uteslutande för att få ett bättre utbud på Netflix och därför är det naturligt att nämna det här i vårt test. Kort kan vi säga att både NordVPN och ExpressVPN är två av de få tjänster som vi upplever fungerar bra för att se på amerikanska versionen av Netflix. NordVPN fungerar bra med Netflix eftersom leverantören har många servrar i USA.

De allra flesta VPN-tjänster har problem med strömningstjänsten, eftersom Netflix konstant arbetar med att blockera VPN-tjänste. Anledningen är att de inte vill att tittare utanför USA ska kunna ansluta sig till den amerikanska versionen och komma åt det bättre utbudet. I gengäld arbetar både NordVPN och ExpressVPN löpande med uppdatera sina servrar och vi upplever att båda tjänsterna lyckas bra med det.

NordVPN vs ExpressVPN vem ger dig mest valuta för pengarna

Vad det gäller pris är ExpressVPN en av de dyraste VPN-tjänsterna. NordVPN är däremot lite billigare, särskilt om du binder upp dig för en längre period.

ExpressVPN prisöversikt

Kostnaden för en månadsprenumeration är i princip den samma, i skrivande stund kostar den 12,95 US dollar hos ExpressVPN och 11,95 US dollar hos NordVPN. Om du däremot binder upp dig på ett abonnemang över 2 år blir NordVPN betydligt billigare än ExpressVPN då priset bara blir 3,99 US dollar per månad. Det billigaste som du kan få ExpressVPN för är just nu är $6,67 per månad och då binder du upp dig för 12 månader.

NordVPN prisöversikt

Priset beror alltså på hur länge du planerar att använda tjänsten. NordVPN kan bli riktigt billigt, men å andra sidan är det få som vill binda upp sig på en betalningsperiod som löper över två år. I och med det är nog den reella prisskillnaden egentligen inte så stor, och för de flesta kommer prisskillnaden att vara så liten att den inte har någon praktisk betydelse.

ExpressVPN vs NordVPN användarvänlighet

Apparna och plattformarna som de här två tjänsterna har är lätta att använda, även för den som inte har så stora tekniska kunskaper. NordVPN sticker ut lite från andra VPN-tjänster när det gäller att använda tjänsten på PC, då du väljer den server som du vill använda genom att klicka på en världskarta. Det gör det att det är lätt att överblicka samt enkelt att välja både server och land. Det vanligaste menyalternativet är det som ExpressVPN använder: en lista över olika länder. En lösning som fungerar så bra som någon.

Gällande användarvänligheten finns det egentligen inte mycket att säga. Båda tjänsterna är enkla att använda och programvaran fungerar bra. Tjänsterna skiljer sig inte nämnvärt från varandra, och inte heller från andra VPN-tjänster som CyberGhost och Pia VPN, som även de är användarvänliga.

NordVPN vs ExpressVPN kundservice

Kundservice är viktig oavsett vilken produkt eller tjänst det handlar om. Det är kanske ännu viktigare när det handlar om tjänster inom teknologi, till exempel VPN-teknik. Både NordVPN och ExpressVPN är kända för att erbjuda branschens bästa kundservice och även här ligger de på en liknande nivå.

Båda leverantörerna erbjuder support dygnet runt. Det betyder att du kan komma i kontakt med kundsupporten oavsett när på dygnet du stöter på ett problem med VPN-tjänsten. Det är en trygghet att veta att du inte kommer behöva vänta till efter helgen innan du får svar på din fråga. Dessutom finns det två bra sätt att kontakta kundsupporten hos både ExpressVPN och NordVPN.

Oavsett vilken av leverantrörerna du väljer kan du komma i kontakt med respektive kundtjänst via livechatt-funktionen direkt på webbplatsen eller e-post. Med det sistnämnda alternativet tar det lite längre tid att få svar, medan det med förstnämnda vanligtvis bara tar några minuter. Vi kan därför rekommendera livechatt-funktionen, men e-post kan vara mycket användbart om du till exempel vill ställa en fråga när du är på språng.

Både NordVPN och ExpressVPN har dessutom hjälpcenter med en omfattande frågor och svar-sektion. Det är en sammanfattning av ofta ställda frågor och svar på dessa. Om du undrar något som du är säker på har ett ganska enkelt svar, och därför inte vill ta kontakt med kundservice, kan du med största sannolikhet hitta svaret på din fråga i frågor och svar-sektionen.

Utöver det erbjuder båda leverantörerna ett stort urval av guider och instruktioner till olika funktioner. Hos såväl NordVPN som ExpressVPN kan du också få hjälp av kundsupporten om du till exempel inte lyckas koppla upp dig mot amerikanska Netflix eller komma runt den kinesiska brandväggen. NordVPN och ExpressVPN gör det också enkelt för dig att, genom företagens garantier, begära pengarna tillbaka om du inte är nöjd med tjänsten. Företagens respektive kundtjänst bistår dig även med den biten om det skulle bli aktuellt.

Appar och tillägg

Allt fler internetanvändare får upp ögonen för digitala hot vad det gäller datorer. Trots det är många av oss lite naiva när det gäller andra enheter. Internetbanken är ett exempel på något som många av oss använder sig av, och vi anger ofta kreditkortsinformation när vi exempelvis handlar på nätet eller i spelkonsolerna. Därför är det bra att känna till att både ExpressVPN och NordVPN kan skydda många av dina enheter.

Standardappar till både iPhone- och Android-telefoner medföljer hos båda leverantörerna. I praktiken innebär det att du kan skydda dig när du exempelvis surfar på ett offentligt nätverk och till exempel vill besöka internetbanken eller skicka ett viktigt e-postmeddelande. Här skiljer sig varken NordVPN eller ExpressVPN från övriga aktörer då de flesta andra leverantörer också har appar och tillägg.

NordVPN till Chrome

Båda tjänsterna erbjuder däremot också appar till iPad och till exempel Android TV. Detta är något mer sällsynt hos andra VPN-tjänster. Här slutar dock likheterna mellan NordVPN och ExpressVPN, eftersom den sistnämnda kan stoltsera med att erbjuda appar till ett mycket större urval av enheter. Deras tjänst omfattar nämligen de allra flesta enheter man kan tänka sig.

ExpressVPN finns för Chromebook, Kindle Fire, Nook, PlayStation, Xbox, Apple TV, Nintendo Switch, Chromecast och många fler enheter. Tjänsten täcker med största sannolikhet flest typer av enheter bland VPN-tjänster, så NordVPN ligger nog lite efter just på denna punkt.

Det bör dock påpekas att båda erbjuder lättanvända appar till sina respektive enheter. I praktiken betyder det att det är enkelt att navigera runt, samt menyer och dylikt är översiktliga. Hos båda tjänsterna går det snabbt att installera appen och konfigurera anslutningen så att man kan börja surfa anonymt direkt.

Dessutom ger både NordVPN och ExpressVPN dig möjligheten att använda tjänsten på flera enheter samtidigt. Oavsett om du köpte VPN till mobilen, datorn eller surfplattan till exempel, så kan du alltså installera tjänsterna på andra enheter samtidigt. Detta gör att du kan använda de många appar som NordVPN och ExpressVPN erbjuder på alla de enheter du behöver skydda.

Pengarna tillbaka-garanti

Varken NordVPN eller ExpressVPN erbjuder någon gratisversion. Anledningen är att det praktiskt taget är omöjligt att göra en professionell gratisversion utan inskränkningar, och dessutom blir många besvikna på gratisversioner. De har trots allt begränsningar för allt som de flesta användare vill göra. NordVPN och ExpressVPN har å andra sidan något som är mycket bättre – pengarna tillbaka-garanti.

En sådan garanti gör att du kan registrera dig för ett helt vanligt abonnemang utan inskräkningar och använda det precis som du vill. Hos både NordVPN och ExpressVPN kan du säga upp ditt abonnemang inom 30 dagar från det att du startade det, och få hela beloppet tillbaka. I praktiken blir det en hel månad med gratis VPN om du väljer att begära pengarna tillbaka.

Dessutom är det ganska enkelt att begära pengarna tillbaka. Både NordVPN och ExpressVPN kommer att kräva att du kontaktar kundtjänsten, men till skillnad från vissa andra tjänster försöker inte leverantörerna få dig att stanna kvar som kund. Kundtjänsten kommer helt enkelt ställa några kort frågor om varför du vill avbryta ditt abonnemang, och du behöver inte ange något skäl om du inte vill.

Det tar inte lång tid innan ditt abonnemang är avslutat och du får hela beloppet tillbaka hos båda leverantörerna. Med några av de snabbaste servrarna och ett av de bästa urvalen av funktioner på marknaden är det nästan lite för bra för att vara sant att du kan få tjänsterna gratis i 30 dagar. Om du vill prova på en VPN-tjänst är det här naturligtvis ett perfekt sätt att göra det på.

Om du vill kan du också prova först den ena och sedan den andra tjänsten gratis i 30 dagar. Eftersom VPN-tjänsterna är ganska lika, så får du en högkvalitativ VPN-tjänst gratis i 60 dagar. Det är också så enkelt att få pengarna tillbaka att du inte tar någon risk, vilket gör att det är ett alternativ som är väl värt att överväga.

ExpressVPN vs NordVPN fildelning

Trots ökningen av strömningstjänster har P2P-fildelning inte tappat i popularitet. Däremot har det blivit lite svårare att både ladda upp och ladda ner torrentfiler eftersom myndigheterna har börjat övervaka verksamheten allt mer. Fildelning via P2P-nät är trots allt olagligt, även om man kan diskutera det etiska bakom det hela. En VPN-klient kan dock hjälpa dig att dela filer över nätet.

Det allra viktigaste när det gäller fildelning är anonymitet. Därför är det goda nyheter att ExpressVPN och NordVPN inte loggar dina aktiviteter på nätet. Aktörerna är baserade på Brittiska Jungfruöarna och i Panama, vilket innebär att de ligger långt utanför de jurisdiktioner som kräver att VPN-tjänster ska logga användarnas aktiviteter.

NordVPN

För att kunna ladda ner och upp torrentfiler på ett tillfredsställande sätt, är det också viktigt med höga hastigheter och stabila servrar. Här rankas både NordVPN och ExpressVPN högt på marknaden och de är kanske de två bästa gällande just hastighet. Vanligtvis påverkar användning av en VPN-tjänst hastigheten på bredbandet, men det märker du inte av med någon av tjänsterna.

Att hastigheten på uppkopplingen inte påverkas är viktigt när du ska ladda ner torrentfiler eftersom dessa är stora och kan ta lång tid att ladda ner. Använder du en dålig VPN-tjänst kan det ta upp till en dag att ladda ner en fil. Ännu viktigare är det nog för dem som laddar upp filer, eftersom det kräver en ännu högre hastighet. Här är både NordVPN och ExpressVPN säkra val som klarar av utmaningen.

En stor fördel med båda leverantörerna är att du också kommer ha en mängd andra servrar att ansluta till om din nuvarande server skulle sluta fungera. Sist men inte minst är det viktigt att påpeka, framför allt när det gäller fildelning, att NordVPN och ExpressVPN erbjuder obegränsad bandbredd. Din internetleverantör har ett tak för bandbredden, men när du använder någon av de nämnda VPN-tjänsterna slipper du den begränsningen.

NordVPN vs ExpressVPN för användning i Sverige

Nästan alla svenskar har tillgång till internet i dagsläget. Vi surfar och strömmar mer än någonsin tidigare, och desto viktigare är säkerheten på nätet. Det är därför trevligt att både NordVPN och ExpressVPN har valt att satsa på den svenska marknaden. Det är särskilt värt att notera att de tillhandahåller ett antal servrar i Sverige.

Netflix har många svenska servrar, så du kan också titta på svenska Netflix utomlands

Utöver att båda aktörerna har tusentals servrar världen över, har NordVPN och ExpressVPN ett tiotal servrar vardera i Sverige. Det är visserligen inte lika många som tjänsterna har i exempelvis USA, men samtidigt är det mer än tillräckligt för att ge bra hastigheter och stabilitet utan att servrarna blir överbelastade eller långsamma.

Servrarna säkerställer att du kan skydda dig när du surfar på nätet men har även andra praktiska fördelar. Svenskar som befinner sig utanför Sveriges gränser kan till exempel koppla upp sig mot svenska servrar och därmed få tillgång till innehåll som endast de som är i Sverige kan se. Många uppskattar att till exempel kunna se SVT Play utomlands.

Båda leverantörerna har dessutom all information på svenska på sina hemsidor, vilket onekligen är trevligt för alla som inte känner sig bekväma med att läsa på engelska. ExpressVPN är dock ensam om att erbjuda svenskt språkstöd i sin app, vilket förhöjer användarvänligheten ytterligare. Även om de flesta svenskar förstår engelska mycket bra, är det en fördel att ha tjänster tillgängliga på svenska.

Det är troligen därför som även ExpressVPN arbetar med att bygga upp en svensk kundservice. Ingen av aktörerna har haft det så här långt, men det kan bli aktuellt i framtiden, även om det i dagsläget inte finns någon information om när de eventuellt kommer att lansera en sådan.

NordVPN vs ExpressVPN speciella funktioner

De flesta VPN-tjänster liknar varandra. Anledningen är att när en leverantör släpper en ny funktion eller utveckling av tjänsten, så tar de andra aktörerna efter. Fördelen med ExpressVPN och NordVPN är att de nästan alltid är först med de bästa funktionerna. De erbjuder några spännande funktioner som bidrar till att förbättra upplevelsen av deras tjänster.

NordVPN ger till exempel sina användare en unik funktion i form av dubbelkryptering. Enkelt uttryckt går din trafik vanligtvis via en extern server varje gång du använder en VPN-tjänst och på så sätt blir din trafik krypterad. Genom att använda dubbelkryptering skickar NordVPN däremot din trafik genom två servrar i stället för en, med ökad säkerhet som följd.

ExpressVPN erbjuder i sin tur det som kallas för split-tunneling. När du vill surfa anonymt på nätet, eller kanske bara titta på filmer och TV-serier från utlandet, är en VPN-tjänst en optimal lösning. Ändå är det trist när lokala webbplatser och -tjänster blir otillgängliga. ExpressVPN låter dig däremot få tillgång till båda samtidigt med hjälp av split-tunneling.

En funktion som båda leverantörerna erbjuder är så kallad kill switch, eller network lock som ExpressVPN kallar det. Tanken bakom den här funktionen är att stoppa all trafik om en server skulle sluta fungera. Det händer till och med de bästa aktörerna, och då är det viktigt att stoppa trafiken så att ingen information läcker ut. ExpressVPNs network lock kopplar automatiskt upp dig mot en fungerande server om den du är uppkopplad mot av någon anledning slutar att fungera.

Även om det är lite utanför VPN-tjänsternas område, så får du en extra bonus hos NordVPN i form av blockering av annonser. Det betyder att du slipper se irriterande mängder av annonser på webben, och dessutom blockerar NordVPN också länkar till så kallade skadliga sidor. På så sätt kan du få ut mer av VPN-tjänsten.

I det stora hela är NordVPN vs ExpressVPN mer eller mindre lika vad det gäller funktionalitet. De har några speciella funktioner som sticker ut, men precis som med alla andra tillämpningar i VPN-tjänster, är det sannolikt att de övriga aktörerna förr eller senare även kommer att kopiera dessa.

Summering av NordVPN vs ExpressVPN

NordVPN och ExpressVPN är två av branschens tungviktare och VPN-tjänsterna fungerar riktigt bra både i jämförelse med andra VPN-tjänster och i förhållande till de krav anser att man kan ställa på en betald VPN-tjänst. Båda VPN-tjänsterna fungerar riktigt bra till de flesta ändamål, oavsett om du använder VPN för bevara din anonymitet på nätet, nätsäkerhet eller för att kringgå regionblockeringar och komma åt exempelvis amerikanska Netflix.

Totalt sett är det svårt att utse en klar vinnare, och det har vi heller inte tänkt göra. Det vi istället kan säga är att ExpressVPN kanske är snäppet bättre än NordVPN på vissa punkter, särskilt gällande den övergripande användarupplevelsen. Där NordVPN av och till kan lagga något fungerar ExpressVPN helt smärtfritt. Den faktorn är troligen också anledningen till att så många har utnämnt ExpressVPN till den allra bästa VPN-tjänsten i världen.

Å andra sidan är NordVPN billigare än ExpressVPN, så pass att många skulle argumentera att NordVPN ger mest för pengarna. Sanningen är nog snarare att du inte kommer att märka någon skillnad alls oavsett vilken av de två aktörerna du väljer.

Vill du veta vilken VPN-tjänst som passar bäst för dina behov? Titta på denna omfattande videojämförelse av NordVPN vs ExpressVPN. Videon ger en djupgående analys av båda tjänsterna och hjälper dig att förstå deras olika funktioner, säkerhetsåtgärder, hastighetstester och prisplaner. Genom att se denna video får du den information du behöver för att välja den VPN-lösning som bäst matchar dina krav på säkerhet och prestanda. Se videon nu för att göra ett informerat val mellan NordVPN vs ExpressVPN.

Vanliga frågor om NordVPN vs ExpressVPN

Hur mycket kostar VPN-tjänster? NordVPN vs ExpressVPN

Prismässigt skiljer det sig inte mycket mellan ExpressVPN och NordVPN; båda tjänsterna kostar drygt 100 kronor i månaden. Kostnaden kan dock bli betydligt lägre om du binder upp dig på ett abonnemang som sträcker sig över 12 månader eller längre. Det spelar ingen roll vilket land du bor i, VPN-prenumerationen kostar lika mycket oavsett om du bor i Australien, Kina, Sverige, USA eller något annat land. 

Innehållsmässigt är de båda tjänsterna väldigt lika, så vilken leverantör du väljer beror främst på vad du ska använda VPN-tjänsten till.

NordVPN vs ExpressVPNKan jag se SVT Play?

Både ExpressVPN och NordVPN fungerar utmärkt för att se SVT Play när du är utomlands. Aktörerna har flera serverar i Sverige som gör att du enkelt kan koppla upp dig mot en svensk server och få en tillfällig svensk IP-adress. Den tillfälliga svenska IP-adressen gör att du kan se SVT Play utan problem, även om du befinner dig utanför Sveriges gränser.

Kan jag se amerikansk Netflix med ExpressVPN och NordVPN?

Det korta svaret på den frågan är ja. Även om Netflix ständigt arbetar för att blockera de serverar som VPN-leverantörerna använder, har de inte lyckats fullt ut. Anledningen är att ExpressVPN och NordVPN arbetar stenhårt med att ligga ett steg före Netflix. Aktörerna vill  kunna erbjuda sina kunder en smärtfri uppkoppling och tillgång till det större utbudet som amerikanska Netflix innebär. 

Är det olagligt att använda VPN?

VPN-tjänsten i sig är inte olaglig att använda så länge du inte använder den för att utföra olagliga handlingar. Det är inte olagligt att använda en VPN-tjänst för att exempelvis kunna titta på amerikanska Netflix, BBC iPlayer eller SVT Play när du är utomlands.

Använder du däremot VPN-tjänsten för att ladda ner bilder, filmer, musik och liknande som är skyddade av upphovsrättslagen, då är användningen av VPN olaglig eftersom den används till en olaglig handling.

Vilken av NordVPN och ExpressVPN erbjuder bättre hastighet?

Hastighetsprestanda i NordVPN vs ExpressVPN jämförelsen kan variera beroende på användarens specifika geografiska plats och vilken server som väljs. Generellt anses ExpressVPN ha en något snabbare hastighet, vilket gör dem idealiska för streaming och stora nedladdningar.

Vilken av tjänsterna har starkast säkerhetsfunktioner, NordVPN eller ExpressVPN?

Säkerhetsmässigt står båda tjänsterna starka i NordVPN vs ExpressVPN jämförelsen. Båda använder 256-bitars AES-kryptering och har strikta no-logs policys. NordVPN erbjuder dock en ytterligare säkerhetsnivå genom sin Double VPN-funktion.

Vilken tjänst är mest kostnadseffektiv, NordVPN eller ExpressVPN?

I jämförelsen NordVPN vs ExpressVPN tenderar NordVPN att vara mer kostnadseffektiv, speciellt med deras långtidsabonnemang, vilket ofta gör dem till ett billigare alternativ utan att kompromissa med tjänstens kvalitet.

Vilken tjänst rekommenderas för streaming, NordVPN eller ExpressVPN?

Både NordVPN och ExpressVPN är effektiva för att kringgå geografiska begränsningar på streamingplattformar som Netflix och Hulu. I NordVPN vs ExpressVPN-analysen presterar dock ExpressVPN ofta lite bättre tack vare deras snabbare serveranslutningar.

Vilken VPN är enklare att använda, NordVPN eller ExpressVPN?

Användarvänligheten i NordVPN vs ExpressVPN visar att båda tjänsterna har användarvänliga gränssnitt. ExpressVPN har dock en enklare och mer direkt upplevelse, vilket kan vara fördelaktigt för nya VPN-användare.

Hur står sig NordVPN och ExpressVPN i termer av kundsupport?

Kundsupport är viktig i NordVPN vs ExpressVPN jämförelsen. Båda företagen erbjuder 24/7 kundsupport via live chat och e-post. Användarrecensioner tyder på att båda är snabba med att svara och hjälpa till med eventuella problem.

Dessa vanliga frågor hjälper till att belysa de viktigaste skillnaderna och likheterna mellan NordVPN och ExpressVPN, så att du kan göra ett välgrundat val baserat på dina behov.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo