Fungerar NordVPN med Netflix?

Senast uppdaterad: 25/02/2021

NordVPN är en av få VPN-tjänster som faktiskt fungerar med Netflix.

För många har Netflix blivit definitionen av vardagsunderhållning. Få saker är bättre än att slå sig ner framför TV:n, datorn eller mobilskärmen och titta på en TV-serie eller film på Netflix. Många tycker att utbudet man får för under en hundralapp i månaden här är mer än tillräckligt och ett ganska bra erbjudande.

Det kostar ju trots allt en hundralapp om du ska köpa en film, så att få tillgång till ett stort utbud av innehåll låter som en ganska trevlig affär för de flesta. Likväl blir man förd bakom ljuset här, då man trots allt inte får tillgång till allt Netflix har att erbjuda. Till exempel så sägs det ofta att det amerikanska utbudet som oftast är upp till 5 gånger större än det europeiska.

Nu är det långt ifrån så att amerikanerna betalar fem gånger så mycket, så det kan verka oerhört orättvist för de flesta. Faktum är att folk i USA betalar ungefär samma summa som vi här i Sverige. Om du verkligen vill få valuta för dina pengar när det gäller att streama Netflix, måste du besöka deras hemsida med en amerikansk IP-adress.

Lyckligtvis behöver du inte resa hela vägen till USA för att göra det. Med hjälp av en VPN-tjänst som NordVPN kan du lura Netflix att tro att du besöker sidan från en amerikansk IP-adress genom att dölja din ursprungliga och koppla upp dig mot en server i nätverket. Nästa gång du besöker Netflix kommer tjänsten faktiskt tro att du befinner dig i USA och därmed ge dig tillgång till det amerikanska utbudet.

Därför bör du välja NordVPN för att se Netflix

NordVPN har ett antal servrar i USA som du kan använda för att titta på amerikanska Netflix

NordVPN är en av de få VPN-tjänster på marknaden som fungerar med Netflix. Men det finns mycket mer tjänsten kan göra än att bara fungera med Netflix. Bland annat ger NordVPN dig anonymitet, ett stort utbud av servrar, snabba servrar, låga priser och naturligtvis möjligheten att komma runt geoblockeringar som hos Netflix.

NordVPN har ett antal servrar i USA som du kan använda för att titta på amerikanska Netflix

Eftersom NordVPN är baserade i Panama, så faller de inte under amerikansk jurisdiktion som kräver lagring av personuppgifter. Även om alla VPN-tjänster hävdar att du kan surfa anonymt via deras tjänst, så kommer många att dela din data med till exempel myndigheterna vid begäran, vilket innebär att du faktiskt inte är helt anonym. NordVPN har däremot en strikt policy om att inte lagra någon information rörande din trafik.

Dessutom har NordVPN ett stort utbud av servrar som i dag uppgår till totalt över 5 500. Det är bland de absolut bästa utbuden på marknaden, och dessa är spridda över 60 olika länder. Därmed kommer du att ha många olika länder som du kan se Netflix ifrån, vilket gör att du får tillgång till ett mycket större utbud än det svenska.

Det är inte bara utbudet som blir bra, utan också upplevelsen, eftersom NordVPN kan stoltsera med några av de snabbaste servrarna på marknaden. Det är vanligt att VPN-tjänster påverkar hastigheten på internetuppkopplingen, men med NordVPN blir hastighetstappet ändå minimalt, vilket innebär att du till exempel kan streama Netflix i HD-kvalitet utan problem.

Trots det faktum att NordVPN är bland de bästa och mest populära tjänsterna så har NordVPN också några av de mest överkomliga priserna. Här kan du välja mellan 4 olika abonnemang, där alternativet på 3 år onekligen är det billigaste. Det finns dessutom möjlighet att utnyttja en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti om man skulle önska det.

Sist men inte minst är naturligtvis den största fördelen med NordVPN att de alltid lyckas ta sig förbi Netflix geoblockering, oavsett var du vill använda tjänsten. I mycket sällsynta fall kan du uppleva att det inte fungerar, men då behöver du bara koppla upp dig mot en ny server och då kommer det nästan garanterat fungera denna gång.

Netflix och kriget mot VPN-tjänster

NordVPN har ett antal avancerade funktioner bredvid bara hjälpa dig att titta på Netflix.

Det är tyvärr inte så att vilken som helst VPN-tjänst med amerikanska servrar klarar av att ge åtkomst till Netflix. Detta beror på det faktum att Netflix har startat ett oändligt krig mot VPN-tjänster. Bakgrunden för detta är helt enkelt att producenterna bakom TV-serierna och filmerna på streamingtjänsten vill att innehållet ska skyddas.

NordVPN har ett antal avancerade funktioner bredvid bara hjälpa dig att titta på Netflix.

Netflix förlorar naturligtvis ingenting på att du tittar på amerikanska Netflix från Sverige till exempel, men det gör däremot producenterna bakom innehållet. Därför är Netflix förpliktade att bekämpa användningen av VPN i syfte att få tillgång till detta innehåll. Detta gör de genom att blockera IP-adresser som misstänks vara en del av en VPN-tjänst.

Det är här man verkligen kan skilja ut de allra bästa VPN-tjänsterna. På dagens marknad finns det en uppsjö av bra tjänster, men endast ett litet fåtal klarar av att ta sig förbi Netflix skydd. Det betyder inte att tjänsterna inte fungerar, och Netflix vet fortfarande inte vem du är, men det upptäcks direkt att IP-adressen du använder kommer från en VPN-tjänst.

För att undvika sådana fall rekommenderas det att man väljer en beprövad tjänst som NordVPN. Därför att denna tjänst har ett rykte om sig att kunna komma runt geoblockeringar och de åtgärder Netflix vidtar mot VPN-tjänster. NordVPN är faktiskt så bra på att kringgå blockeringar att de lyckas komma runt det som kallas Great Chinese Firewall, något som får Netflix att se ut som en enkel uppgift i jämförelse.

Hur vet Netflix att jag använder mig av VPN?

Men hur kan egentligen Netflix veta var man besöker dem ifrån? Som det tidigare nämnts så kommer du med en dålig VPN-tjänst bli upptäckt som användare av en svartlistad IP-adress. Om du till exempel försöker koppla upp dig mot en amerikansk server så kommer Netflix att kunna upptäcka detta om samma IP-adress till exempel besöker dem 24 timmar om dygnet från flera platser.

Men om du aktivt besöker Netflix utan en VPN-tjänst, kan sidan däremot också veta var du besöker dem ifrån. Det här har att göra med din internetleverantör. Det är nämligen så att internetleverantörerna är de som tilldelar oss en IP-adress. Denna IP-adress identifierar din dator när du besöker en hemsida.

IP-adressen skickas till hemsidan med den information den innehåller. Här hittar du bland annat information om vilken region användaren besöker ifrån. Eftersom din internetleverantör levererar din internetuppkoppling i Sverige så kommer Netflix och andra sidor att kunna upptäcka i IP-adressen att du besöker dem från just Sverige.

Du behöver dock inte oroa dig för din integritet eftersom de inte kan se varken adress eller namn. På många sätt är det bra att webbsidor kan upptäcka din IP-adress, till exempel så kan internationella webbsidor se exakt vilket språk, valuta och liknande de borde presentera för dig. Men det är inte särskilt bra när det gäller Netflix, och de flesta vill ändra på det.

Se det amerikanska Netflix-utbudet

Med en VPN-tjänst kan du få ett mycket bredare urval på Netflix

Det enklaste sättet att ändra på problemet är att ladda ner en tjänst som NordVPN, eftersom denna VPN-tjänst faktiskt fungerar med Netflix. Då kan du få tillgång till ett stort utbud av innehåll, där det amerikanska utbudet är det mest anmärkningsvärda. Det råder föga tvivel om att landet som har upp till fem gånger större utbud än vissa europeiska länder är gynnsamt att vara i.

Med en VPN-tjänst kan du få ett mycket bredare urval på Netflix

Bland annat finns det inget annat land där Netflix är aktiva som kommer i närheten av utbudet av TV-serier här. Filmerna finns också i överflöd, både klassiker och nästan helt nya titlar. Det råder föga tvivel om att de flesta svenskar skulle föredra att se Netflix amerikanska utbud, och det kan man alltså göra med hjälp av en VPN-tjänst som NordVPN.

Allt man behöver göra är att ladda ner och installera tjänsten och sedan klicka på USA på kartan i användargränssnittet. Det tar bara några sekunder innan du är ansluten till den amerikanska servern. I praktiken kommer du fortfarande att vara inloggad med din ursprungliga IP-adress, men all din trafik dirigeras alltså om via denna amerikanska server, vilket gör att Netflix endast ser den amerikanska IP-adressen.

Fördelen med att se det amerikanska Netflix-utbudet är i sig anledning nog att skaffa en VPN-tjänst som NordVPN. Därför att VPN-tjänster per månad kostar ungefär lika mycket som en läsk i närbutiken, men likväl får du alltså tillgång till en uppsjö av TV-serier och filmer som är värda mycket pengar.

Få tillgång till hela Netflix utbud

Naturligtvis är det inte bara det amerikanska utbudet du får tillgång till. Om man tittar på andra länder finns det definitivt intressanta tv-serier och filmer här som man inte kan hitta i USA. Länder som Kanada, Storbritannien och Australien är särskilt intressanta, men även flera andra länder finns med på denna lista.

Den kanske största fördelen med att ha tillgång till alla dessa länder med hjälp av NordVPN är kanske att man kan byta till en IP-adress i det land där serierna och filmerna släpps först. Ofta kommer Netflix att ha särskilda datum för när de släpper TV-serier, till exempel så kan en serie släppas i Kanada en vecka innan den släpps i USA.

Det är också mycket fördelaktigt att ha tillgång till svenska servrar om man ofta befinner sig utomlands. Både för dem som gillar undertexter och inte minst barnen är det viktigt att man ska kunna koppla upp sig på och se svenska Netflix från utlandet när man önskar det. Med hjälp av NordVPN kommer det inte att vara något problem alls.

Du kan faktiskt med hjälp av NordVPN komma åt exakt den version av Netflix du önskar, när som helst och oavsett var du befinner dig. Det spelar ingen roll om du är i Sverige och vill se amerikanska Netflix, eller om du är i USA och vill titta på svenska Netflix till exempel. Med det stora utbudet av servrar som NordVPN erbjuder ligger hela världen framför dina fötter.

Är det lagligt att använda sig av VPN för att se Netflix?

Med tanke på att Netflix blockerar användningen av VPN-tjänster kommer varje förnuftig människa att fråga sig själv om det är olagligt att använda sig av VPN för att se Netflix. Det är ju trots allt producenter bakom detta innehåll som förlorar pengar på att vi får tillgång, även om vi alltså betalar en månadsavgift till Netflix.

Enligt svensk lag är det lagligt att använda VPN, men med ett förbehåll. Det enda förbehållet är att ändamålet man använder det till ska vara lagligt i sig. Om du använder ett VPN för att begå en kriminell handling är alltså handlingen fortfarande kriminell. Men om du använder det till något som i utgångspunkten är lagligt, till exempel att titta på Netflix, har du inte gjort något olagligt.

Med andra ord är det helt lagligt att använda sig av ett VPN för att titta på Netflix, oavsett vilken version av tjänsten det är. Faktum är att du inte kan nekas åtkomst till några innehåll på webben på grund av att du använder dig av en VPN-tjänst. Så länge du inte gör något olagligt kan du pusta lättad ut och veta att du inte riskerar att åka på böter till exempel.

De flesta VPN-tjänster fungerar inte med Netflix

Som det tidigare nämnts fungerar inte alla tjänster med Netflix. Det beror på att de helt enkelt inte har kapaciteten för att ta sig förbi den blockering som Netflix tillämpar. Man skulle å andra sidan kunna tro att det bara var de billigare tjänsterna på marknaden som inte klarar av att komma runt blockeringen, men det stämmer inte.

Det finns en rad betalda VPN-tjänster, och faktiskt ganska många dyra alternativ, som inte klarar av att ta sig förbi blockeringen. Vissa tjänster lyckas ta bort geoblockeringen, men bara ibland. På det hela taget finns det i grund och botten bara en handfull tjänster där ute som faktiskt klarar av att ta bort geoblockeringen kontinuerligt.

Det här bevisar hur hårt Netflix kämpar mot användningen av VPN-tjänster, men också hur försiktig du bör vara när du ska välja en VPN-tjänst. Det räcker nämligen inte att ha många servrar tillgängliga. Dessa servrar ska trots allt också ge dig tillgång till innehåll på Netflix, något som bara de bästa tjänsterna, som NordVPN, faktiskt kan erbjuda.

Detta är viktigt för en bra streamingupplevelse med VPN

Det räcker helt enkelt inte att en VPN-tjänst kan ta sig förbi geoblockeringen som Netflix tillämpar. Naturligtvis är det det första och viktigaste steget, men det krävs mer än så. Bland annat är det mycket viktigt att hastigheten på alla servrar är tillräckligt hög för att du till exempel ska kunna streama en HD-film utan störningar.

Dessutom är det också viktigt att ha ett antal extra servrar i reserv, om antingen Netflix skulle vidta åtgärder och svartlista servrar, eller om dessa skulle drabbas av driftstopp. Det är här NordVPN:s stora serverpark med snabba och stabila servrar kommer väl till pass när du ska maximera din streamingupplevelse på Netflix.

NordVPN ger dig tillgång till Netflix över hela världen

Att få tillgång till hela Netflix utbud, och då kanske särskilt det amerikanska utbudet, är viktigt för många. När man trots allt betalar exakt samma summa som amerikanerna så bör man få tillgång till samma utbud. Lyckligtvis behöver man inte sätta sig på planet och flytta till USA, eftersom VPN-tjänster kan lura Netflix att tro att du befinner dig i USA.

Detta blir möjligt med hjälp av tekniken bakom VPN-tjänsterna, där din ursprungliga IP-adress döljs, och du i stället tilldelas en ny IP-adress. Om du till exempel loggar in på NordVPN:s app kan du själv välja att koppla upp dig mot en amerikansk server. Så snart du är uppkopplad så kommer alla webbsidor du besöker att tro att du faktiskt befinner dig i USA.

Det betyder att Netflix också kommer att tro detta och därmed ge dig tillgång till hela amerikanska utbudet. Tyvärr är det inte så att alla VPN-tjänster kan göra detta, så det gäller att välja noggrant. Det är också viktigt att tänka på att tjänsten måste ha många servrar och inte minst bra hastighet för att du ska kunna njuta av utbudet utan några störningar.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo