Fungerar NordVPN med Netflix?

Senast uppdaterad: 10/11/2022

NordVPN är en av få VPN-tjänster som faktiskt fungerar med Netflix.

Det är välkänt att innehållet på den amerikanska versionen av Netflix är mycket större än innehållet i den svenska versionen, vissa hävdar utbudet är uppemot 70% större. Det är naturligtvis orättfärdigt att vi då ska betala samma pris för mindre innehåll. 

Lyckligtvis finns det en enkel lösning på detta problem, det genom att använda sig av en VPN-tjänst. Genom att ladda ner ett VPN-program kan du ansluta till en amerikansk server och därmed få en amerikansk IP-adress. Netflix kommer då tro att du befinner dig i USA, och därmed visa dig den amerikanska versionen av Netflix.

Det enda problemet är att Netflix ständigt blockerar VPN-tjänster, så VPN-tjänsterna måste kontinuerligt hitta fler servar som Netflix ännu inte har blockerat. Frågan är alltså: Vilka VPN-tjänster fungerar med Netflix? Det korta svaret är att det endast finns några få.

I den här artikeln kommer vi testa NordVPNs prestation i att låsa upp den amerikanska versionen av Netflix. Sammanfattningsvis kan vi säga att NordVPN fungerar mycket bra med Netflix, och fungerar i de flesta fall utan att servrarna blockeras, laggar, kopplas från eller liknande. Slutsatsen är alltså att NordVPN presterar bra med Netflix.

Test av NordVPN för Netflix

NordVPN är lätt att ladda ner och du kommer fort i gång med tjänsten. Prismässigt är NordVPN relativt billig med priser ner mot 50kr i månaden och erbjuder även pengarna tillbaka-garanti så att du kan pröva tjänsten riskfritt i en månad. Med andra ord har du inget att förlora.

Vill du titta på amerikansk Netflix efter att ha laddat ner NordVPN, måste du först öppna appen och välja en server i USA. NordVPN har extremt många servrar i USA, så du har mycket att välja mellan. Det är också en stor fördel i fördel i förhållande till Netflix: Om en server blockeras, finns det många andra servrar att välja mellan. På så sätt skiljer sig NordVPN med många andra VPN-tjänster med mycket mindre utbud av servrar.

NordVPN har över 1700 servrar i USA

Efter att du har valt en amerikansk server är det egentligen bara att gå in på Netflix.com. Du kommer snabbt se om du har den amerikanska versionen av Netflix eller om någonting har gått snett. I vårt fall fungerade NordVPN på första servern vi testade, och nästan på alla andra. Ett sätt att se om Netflix visar dig den amerikanska versionen är att se om det någonstans står att du är i USA såsom exempelvis här:

NordVPN ansluten till en amerikansk server

NordVPN har till förhållande med Netflix varit en succé. Det gäller att vara uppmärksam på att vissa VPN-tjänster ger dig till gång till amerikanska Netflix, men har långsamma servrar vilket leder till att du inte kan streama utan att det laggar eller att servern ständigt kopplas från. Med NordVPN har vi emellertid aldrig upplevt att detta är ett problem. Netflix streamas utan lagg eller hastighetsproblem med en helt problemfri upplevelse.

Mer om NordVPN

NordVPN är en av de få VPN-tjänster på marknaden som fungerar med Netflix. Men det finns mycket mer tjänsten kan göra än att bara fungera med Netflix. Bland annat ger NordVPN dig anonymitet, ett stort utbud av servrar, snabba servrar, låga priser och naturligtvis möjligheten att komma runt geoblockeringar som hos Netflix.

NordVPN hemsida
NordVPNs webbplats

Eftersom NordVPN är baserade i Panama, så faller de inte under amerikansk jurisdiktion som kräver lagring av personuppgifter. Även om alla VPN-tjänster hävdar att du kan surfa anonymt via deras tjänst, så kommer många att dela din data med till exempel myndigheterna vid begäran, vilket innebär att du faktiskt inte är helt anonym. NordVPN har däremot en strikt policy om att inte lagra någon information rörande din trafik.

Dessutom har NordVPN ett stort utbud av servrar som i dag uppgår till totalt över 5 500. Det är bland de absolut bästa utbuden på marknaden, och dessa är spridda över 60 olika länder. Därmed kommer du att ha många olika länder som du kan se Netflix ifrån, vilket gör att du får tillgång till ett mycket större utbud än det svenska.

NordVPN har servrar över hela världen, här en översikt över Europa

Det är inte bara utbudet som blir bra, utan också upplevelsen, eftersom NordVPN kan stoltsera med några av de snabbaste servrarna på marknaden. Det är vanligt att VPN-tjänster påverkar hastigheten på internetuppkopplingen, men med NordVPN blir hastighetstappet ändå minimalt, vilket innebär att du till exempel kan streama Netflix i HD-kvalitet utan problem.

Trots det faktum att NordVPN är bland de bästa och mest populära tjänsterna så har NordVPN också några av de mest överkomliga priserna. Här kan du välja mellan 4 olika abonnemang, där alternativet på 3 år onekligen är det billigaste. Det finns dessutom möjlighet att utnyttja en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti om man skulle önska det.

Sist men inte minst är naturligtvis den största fördelen med NordVPN att de alltid lyckas ta sig förbi Netflix geoblockering, oavsett var du vill använda tjänsten. I mycket sällsynta fall kan du uppleva att det inte fungerar, men då behöver du bara koppla upp dig mot en ny server och då kommer det nästan garanterat fungera denna gång.

Netflix och kriget mot VPN-tjänster

Det är tyvärr inte så att vilken som helst VPN-tjänst med amerikanska servrar klarar av att ge åtkomst till Netflix. Detta beror på det faktum att Netflix har startat ett oändligt krig mot VPN-tjänster. Bakgrunden för detta är helt enkelt att producenterna bakom TV-serierna och filmerna på streamingtjänsten vill att innehållet ska skyddas.

Netflix förlorar naturligtvis ingenting på att du tittar på amerikanska Netflix från Sverige till exempel, men det gör däremot producenterna bakom innehållet. Därför är Netflix förpliktade att bekämpa användningen av VPN i syfte att få tillgång till detta innehåll. Detta gör de genom att blockera IP-adresser som misstänks vara en del av en VPN-tjänst.

Det är här man verkligen kan skilja ut de allra bästa VPN-tjänsterna. På dagens marknad finns det en uppsjö av bra tjänster, men endast ett litet fåtal klarar av att ta sig förbi Netflix skydd. Det betyder inte att tjänsterna inte fungerar, och Netflix vet fortfarande inte vem du är, men det upptäcks direkt att IP-adressen du använder kommer från en VPN-tjänst.

För att undvika sådana fall rekommenderas det att man väljer en beprövad tjänst som NordVPN. Därför att denna tjänst har ett rykte om sig att kunna komma runt geoblockeringar och de åtgärder Netflix vidtar mot VPN-tjänster. NordVPN är faktiskt så bra på att kringgå blockeringar att de lyckas komma runt det som kallas Great Chinese Firewall, något som får Netflix att se ut som en enkel uppgift i jämförelse.

Hur vet Netflix att jag använder mig av VPN?

Men hur kan egentligen Netflix veta var man besöker dem ifrån? Som det tidigare nämnts så kommer du med en dålig VPN-tjänst bli upptäckt som användare av en svartlistad IP-adress. Om du till exempel försöker koppla upp dig mot en amerikansk server så kommer Netflix att kunna upptäcka detta om samma IP-adress till exempel besöker dem 24 timmar om dygnet från flera platser.

Men om du aktivt besöker Netflix utan en VPN-tjänst, kan sidan däremot också veta var du besöker dem ifrån. Det här har att göra med din internetleverantör. Det är nämligen så att internetleverantörerna är de som tilldelar oss en IP-adress. Denna IP-adress identifierar din dator när du besöker en hemsida.

IP-adressen skickas till hemsidan med den information den innehåller. Här hittar du bland annat information om vilken region användaren besöker ifrån. Eftersom din internetleverantör levererar din internetuppkoppling i Sverige så kommer Netflix och andra sidor att kunna upptäcka i IP-adressen att du besöker dem från just Sverige.

Du behöver dock inte oroa dig för din integritet eftersom de inte kan se varken adress eller namn. På många sätt är det bra att webbsidor kan upptäcka din IP-adress, till exempel så kan internationella webbsidor se exakt vilket språk, valuta och liknande de borde presentera för dig. Men det är inte särskilt bra när det gäller Netflix, och de flesta vill ändra på det.

Få tillgång till hela Netflix utbud

Naturligtvis är det inte bara det amerikanska utbudet du får tillgång till. Om man tittar på andra länder finns det definitivt intressanta tv-serier och filmer här som man inte kan hitta i USA. Länder som Kanada, Storbritannien och Australien är särskilt intressanta, men även flera andra länder finns med på denna lista.

Den kanske största fördelen med att ha tillgång till alla dessa länder med hjälp av NordVPN är kanske att man kan byta till en IP-adress i det land där serierna och filmerna släpps först. Ofta kommer Netflix att ha särskilda datum för när de släpper TV-serier, till exempel så kan en serie släppas i Kanada en vecka innan den släpps i USA.

Det är också mycket fördelaktigt att ha tillgång till svenska servrar om man ofta befinner sig utomlands. Både för dem som gillar undertexter och inte minst barnen är det viktigt att man ska kunna koppla upp sig på och se svenska Netflix från utlandet när man önskar det. Med hjälp av NordVPN kommer det inte att vara något problem alls.

Netflix har många svenska servrar, så du kan också titta på svenska Netflix utomlands

Du kan faktiskt med hjälp av NordVPN komma åt exakt den version av Netflix du önskar, när som helst och oavsett var du befinner dig. Det spelar ingen roll om du är i Sverige och vill se amerikanska Netflix, eller om du är i USA och vill titta på svenska Netflix till exempel. Med det stora utbudet av servrar som NordVPN erbjuder ligger hela världen framför dina fötter.

Är det lagligt att använda sig av VPN för att se Netflix?

Med tanke på att Netflix blockerar användningen av VPN-tjänster kommer varje förnuftig människa att fråga sig själv om det är olagligt att använda sig av VPN för att se Netflix. Det är ju trots allt producenter bakom detta innehåll som förlorar pengar på att vi får tillgång, även om vi alltså betalar en månadsavgift till Netflix.

Enligt svensk lag är det lagligt att använda VPN, men med ett förbehåll. Det enda förbehållet är att ändamålet man använder det till ska vara lagligt i sig. Om du använder ett VPN för att begå en kriminell handling är alltså handlingen fortfarande kriminell. Men om du använder det till något som i utgångspunkten är lagligt, till exempel att titta på Netflix, har du inte gjort något olagligt.

Med andra ord är det helt lagligt att använda sig av ett VPN för att titta på Netflix, oavsett vilken version av tjänsten det är. Faktum är att du inte kan nekas åtkomst till några innehåll på webben på grund av att du använder dig av en VPN-tjänst. Så länge du inte gör något olagligt kan du pusta lättad ut och veta att du inte riskerar att åka på böter till exempel.

De flesta VPN-tjänster fungerar inte med Netflix

Som det tidigare nämnts fungerar inte alla tjänster med Netflix. Det beror på att de helt enkelt inte har kapaciteten för att ta sig förbi den blockering som Netflix tillämpar. Man skulle å andra sidan kunna tro att det bara var de billigare tjänsterna på marknaden som inte klarar av att komma runt blockeringen, men det stämmer inte.

Det finns en rad betalda VPN-tjänster, och faktiskt ganska många dyra alternativ, som inte klarar av att ta sig förbi blockeringen. Vissa tjänster lyckas ta bort geoblockeringen, men bara ibland. På det hela taget finns det i grund och botten bara en handfull tjänster där ute som faktiskt klarar av att ta bort geoblockeringen kontinuerligt.

ExpressVPN är också en VPN-tjänst som fungerar bra med Netflix

Det här bevisar hur hårt Netflix kämpar mot användningen av VPN-tjänster, men också hur försiktig du bör vara när du ska välja en VPN-tjänst. Det räcker nämligen inte att ha många servrar tillgängliga. Dessa servrar ska trots allt också ge dig tillgång till innehåll på Netflix, något som bara de bästa tjänsterna, som NordVPN, faktiskt kan erbjuda.

NordVPN ger dig tillgång till Netflix över hela världen

Att få tillgång till hela Netflix utbud, och då kanske särskilt det amerikanska utbudet, är viktigt för många. När man trots allt betalar exakt samma summa som amerikanerna så bör man få tillgång till samma utbud. Lyckligtvis behöver man inte sätta sig på planet och flytta till USA, eftersom VPN-tjänster kan lura Netflix att tro att du befinner dig i USA.

Detta blir möjligt med hjälp av tekniken bakom VPN-tjänsterna, där din ursprungliga IP-adress döljs, och du i stället tilldelas en ny IP-adress. Om du till exempel loggar in på NordVPN:s app kan du själv välja att koppla upp dig mot en amerikansk server. Så snart du är uppkopplad så kommer alla webbsidor du besöker att tro att du faktiskt befinner dig i USA.

Det betyder att Netflix också kommer att tro detta och därmed ge dig tillgång till hela amerikanska utbudet. Tyvärr är det inte så att alla VPN-tjänster kan göra detta, så det gäller att välja noggrant. Det är också viktigt att tänka på att tjänsten måste ha många servrar och inte minst bra hastighet för att du ska kunna njuta av utbudet utan några störningar.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo