Hur du ser Netflix utomlands

Senast uppdaterad: 24/04/2024

Du kan titta på svenska Netflix utomlands med en VPN-tjänst.

När du är på semester utomlands är kanske urvalet hos Netflix helt annorlunda. Ibland kan det vara positivt, men du skulle åtminstone vilja ha svenska undertexter. I den här artikeln kommer vi förklara hur du enkelt kan se den svenska versionen av Netflix när du är utomlands, eller ansluta med andra andra länders versioner av Netflix utomlands för att komma åt ett mycket bättre urval.

Kort sammanfattning

Först och främst ska vi kort och enkelt att förklara hur du kommer åt den svenska Netflix-versionen när du är utomlands. Du gör det enkelt med hjälp av en VPN-tjänst som låter dig ändra din IP-adress så att den kommer från det land du vill strömma innehåll från. Om du ansluter till en svensk server får du en svensk IP-adress och kan ansluta till svenska Netflix, om du ansluter till en amerikansk server får du en amerikansk IP-adress och kan ansluta till amerikanska Netflix (och ett mycket bättre utbud) och så vidare. Det enda du behöver göra är att följa nedanstående tre steg:

 1. Ladda ned en VPN-tjänst. Här kan du dra nytta av de tester vi redovisar lite längre ned i artikeln (alla har testats så att de fungerar med Netflix.)
 2. Välj en svensk server för att få en svensk IP-adress. Om du vill titta på exempelvis amerikanska Netflix kan du välja en amerikansk server.
 3. När du har valt det land vars Netflix-innehåll du vill få tillgång till, loggar du in på Netflix och kan sedan se det du vill (eventuellt med svenska undertexter).

Netflix arbetar löpande med att blockera så många VPN-tjänster som möjligt, helst alla. Nedanstående VPN-tjänster fungerar så gott som alltid med Netflix utomlands:

Netflix ändrar innehåll och undertexter utomlands

Underhållning har blivit allt viktigare för oss svenskar. Streamingtjänster som exempelvis Netflix, SVT Play, HBO Max och Cmore har blivit en del av vårt dagliga liv. Inte minst för att koppla av från det stressiga vardagslivet.

Få saker är så avkopplande som att luta sig tillbaka och titta på en bra film eller TV-serie. Dessvärre är dessa streamingtjänster ofta begränsade, och det är inte alltid möjligt att se precis vad du vill. Det kan till exempel verka väldigt orättvist att din favoritserie släpps tidigare på Netflix i USA än på svenska Netflix.

Det är också ganska irriterande att du som betalar minst lika mycket för svenska Netflix som amerikaner gör för den amerikanska varianten, men trots det får du bara en bråkdel av deras innehåll. Frågan är då vad du kan göra för att på ett snabbt, enkelt och billigt sätt få tillgång till mer innehåll?

När du betalar för svenska Netflix men är utomlands på en semester förlorar du tillgång till det svenska innehållet, inklusive undertexterna. Hur kan du ändra allt detta på ett enkelt, prisvärt och snabbt sätt?

Svaret ligger i en teknik som heter virtuellt privat nätverk, eller VPN som vi vanligtvis säger på svenska. Med en VPN får du möjlighet att titta på utländskt innehåll, oavsett om du tittar på svenska Netflix utanför Sverige, eller om du vill titta på exempelvis amerikanska eller tyska Netflix från Sverige.

Vad är en VPN?

Den naturligaste frågan att ställa sig till att börja med är så klart: “Vad är en VPN?” Även om du inte nödvändigtvis behöver förstå all bakomliggande teknik, så är det bra att ha ett lite hum om hur en VPN fungerar för att du ska få ut så mycket som möjligt av lösningen, speciellt när det gäller att titta på Netflix utomlands.

VPN är en förkortning för det engelska uttrycket Virtual Private Network, det som vi på svenska kallar för virtuellt privat nätverk. Med andra ord är det ett nytt, virtuellt nätverk som upprättas för din dator eller vilken enhet du nu använder för att strömma innehåll eller surfa på nätet, inklusive Netflix utomlands. Se det som att du är inloggad på ett annat nätverk istället för ditt eget när du vill se Netflix utomlands.

Varför är det så viktigt att vara inloggad på ett annat nätverk? Om du försöker strömma innehåll från exempelvis svenska Netflix utomlands eller SVT Play när du är utomlands, är det hög sannolikhet att du får upp en mörk skärm med ett meddelande i stil med “Programmet kan bara ses i Sverige”. Anledningen är att tv-kanalen bara har köpt sändningsrättigheterna för Sverige. När du ansluter via en VPN-tjänst kan du gå runt regionblockeringen och komma åt innehållet, vilket inkluderar Netflix utomlands.

Det VPN-tjänsten gör är att leda om din datatrafik via en av leverantörens servrar. Då får din enhet en tillfällig svensk IP-adress och enhetens ordinarie IP-adress döljs. För alla andra på internet, fysiska personer som hemsidor och streamingtjänster, ser det ut som att du är i Sverige fast du befinner dig i ett helt annat land. När du loggar in på svenska Netflix utomlands tror alltså streamingtjänsten att du är i Sverige och du kan se allt innehåll precis som vanligt, vilket är en stor fördel när du vill använda Netflix utomlands.

VPN-tjänster för svenska Netflix från utlandet

Med ovanstående faktorer i åtanke är det ett mycket klokt drag att ta en titt på alternativen för VPN-tjänsterna som finns på den svenska marknaden. Svenskar har tillgång till en handfull tjänster av varierande karaktär, men några av dem sticker ut från mängden. Här nedanför hittar du de bästa VPN-tjänsterna för Netflix:

NordVPN

NordVPN
 • Väldigt bra för att streama Netflix
 • Blixtsnabb hastighet
 • Förbli anonym

Om du vill titta på svenska Netflix när du är utomlands är det viktigast att ta reda på om VPN-tjänsten har kraft nog att ta sig förbi Netflix säkerhetsåtgärder. Alla streamingtjänster arbetar ständigt med att försöka begränsa användningen av VPN-tjänster för att se regionblockerat innehåll, och därför är det viktigt att ha en VPN-tjänst som inte låter sig stoppas.

NordVPN är känt för att kringgå Netflix i samma takt, eller till och med lite fortare, som Netflix kommer med nya lösningar för att stoppa VPN-tjänsterna. NordVPN har många servrar utplacerade i många länder, vilket gör att du kan få en tillfällig IP-adress från i princip vilket land du vill. Leverantören är dessutom känd för att ha servrar med bra hastigheter, vilket gör att du inte behöver bli irriterad över att uppkopplingen laggar eller bryts när du tittar på en film eller serie.

Det är dessutom värt att nämna att NordVPN är kungen av paketpris. Om du väljer något av abonnemangen med längst bindningstid betalar du runt en femtiolapp i månaden för tjänsten. Sist men inte minst är användarvänligheten bra och du behöver inte veta mycket om IT för att kunna använda tjänsten.

ExpressVPN

 • VPN i världsklass
 • Strömma Netflix oavsett var i världen du är
 • Servrar i 94 länder

ExpressVPN är en annan tjänst som är känd för att alltid ha tillräckligt med IP-adresser, vilket gör att Netflix kamp mot VPN-tjänster inte påverkar dig som användare av ExpressVPN. Som vi nämnde i föregående stycke är det här den viktigaste faktorn, men det är inte bara det här som gör ExpressVPN till en bra tjänst.

ExpressVPN sig på alla punkter, från att ta bort geoblockeringar till krypteringsgraden. När det gäller strömningshastighet märker du i princip inte om du använder ExpressVPN eller ditt vanliga nätverk, eftersom tjänsten är så kraftfull. Alla VPN-tjänster gör att hastigheten på din uppkoppling sjunker, men med ExpressVPN blir den hastighetssänkningen knappt märkbar.

SurfShark

 • Streama Netflix i HD
 • Väldigt bra hastigheter
 • Billig

SurfSharkVPN kan främst ses som en VPN-tjänst som främjar kryptering. Även om tjänsten är mycket bra på just den biten är det inte den enda styrkan. Leverantören erbjuder även bra möjligheter att strömma innehåll, särskilt med tanke på deras utbud av IP-adresser i Sverige.

Streaminghastigheten förändras varken med HD eller högre upplösning. Det gör att du kan njuta av dina favoritfilmer och TV-program på svenska Netflix från utlandet utan att uppleva en hackig bild eller ständigt buffrande på skärmen.

Även här är priset baserat på hur många månader du väljer att binda upp prenumerationen på. Du behöver alltså ställa dig frågan om du behöver tjänsten under en lång tid eller bara för en kortare period. I det här läget är det också bara att tänka igenom om du ska använda VPN-tjänsten till något mer än bara strömma innehåll.

Den genomtänkta och användarvänliga designen till tjänsten gör det även lätt för både nybörjare och rutinerade användare att ladda ned och installera VPN-tjänsten. 

Vill du använda Netflix utomlands? Titta på den här videon för att ta reda på de bästa VPN-tjänsterna för att titta på Netflix utomlands.

Vilka andra ändamål kan du använda VPN till?

En VPN-tjänst kan användas till andra funktioner än bara går runt regionblockeringar. De flesta VPN-tjänsterna på den svenska marknaden har till exempel en kryptering som ligger på samma nivå som den som den amerikanska armén använder. I ett samhälle där stöld av personliga uppgifter och nätbedrägerier ständigt ökar blir det allt viktigare att skydda sina känsliga uppgifter på nätet.

VPN-tjänster skyddar inte bara din integritet, utan de gör också att det blir svårare för hackare att komma åt exempelvis dina kontokortsuppgifter. Genom att all din internettrafik leds om via VPN-leverantörens servrar blir det svårare för obehöriga att spåra dina aktiviteter på nätet. Risken för att någon utomstående hackar din dator, mobil eller surfplatta minskar alltså om du har en VPN.

Är det verkligen lagligt att använda VPN?

Med ny teknik kommer alltid juridiska frågor relaterade till dess användning. En fråga som ständigt kommer upp är om det är tillåtet att använda VPN. Det enkla svaret är ja, även om användningen av VPN-tjänster för att gå runt regionblockering är något som Netflix ständigt kämpar emot för att skydda sitt innehåll.

Förutsättningen för att det ska vara lagligt att använda VPN är att den handling du genomför är laglig, oavsett om du använder VPN-tjänsten eller ej. VPN-tjänsten i sig är alltså inte olaglig och därför kan du använda den utan att oroa dig.

Så fungerar IP-adresser som identifiering

Du har antagligen hört talas om en IP-adress tidigare, men du kanske inte vet exakt vad det är. Enkelt uttryckt är det en sorts identifiering. Precis som ett personnummer som tillhör dig som individ, tillhör en IP-adress din dator.

När du till exempel besöker Netflix skickar din information om din IP-adress till Netflix, som ser att du är i till exempel Barcelona, ​​Spanien. Låt oss säga att du är där på semester och vill titta på en film som ligger på svenska Netflix. Eftersom du är i Spanien kommer du att bli blockerad från svenska Netflix eftersom du är utanför Sveriges gränser. I det fallet är det alltså ingen fördel att ha en spansk IP-adress.

En VPN, å andra sidan, låter dig välja från en lista med IP-adresser utspridda över hela världen, vilket är mycket användbart för svenskar som är utomlands. Om du väljer en svensk IP-adress kommer tjänster som Netflix att tro att du befinner dig i Sverige även om du sitter kvar på precis samma plats i Barcelona.

På så sätt kan du manipulera Netflix och andra streamingtjänster med hjälp av den tillfälliga IP-adress som din enhet får genom VPN-tjänsten. Observera att du fortfarande måste betala för och ha Netflix, och andra eventuella streamingtjänster, på din enhet. En VPN gör inte tjänsten gratis utan bara tillgänglig.

Observera också att det finns många streamingtjänster som har startat ett mindre krig mot VPN-tjänsterna. Trots att streaming via VPN inte är olagligt i ett användarperspektiv, så vill streamingtjänsterna fortfarande skydda sitt innehåll med hänvisning till upphovsrättslagen. Därför är det klokt att välja en av de bästa VPN-tjänsterna för att garanterat kunna se allt innehåll du vill.

Varför välja svenska Netflix utomlands?

Många använder VPN för att titta på amerikanska Netflix men det är långt ifrån den enda intressanta applikationen. Du kan i princip använda en VPN till vad du vill, vare sig det är filmer, TV-program eller idrottsevenemang.

Frågan är då varför du ska använda en VPN för att titta på svenskt innehåll från Netflix i utlandet. Den En av de främsta anledningarna är att svenska Netflix har undertexter på svenska. Även om många behärskar engelska och använder språket så gott som dagligen, är svensk text fortfarande bra att ha. Ibland är det komplicerad engelska eller grötiga dialekter, och då är det skönt att få lite hjälp av undertexterna.

Alla filmer och serier som finns på svenska Netflix är inte heller på engelska och då är undertexter på svenska värda sin vikt i guld.

Vad är viktigt att tänka på när du väljer VPN?

Att välja ett VPN är ingen enkel uppgift och det finns några faktorer som är viktiga att ha i åtanke när du börjar göra din research. Utbud av IP-adresser, hastighet för streaming, kostnad och användarvänlighet är några av de viktigaste faktorerna som du behöver ha kunskap om när du väljer ett VPN-program.

Utbud av IP-adresser: Om du vill titta på svenska Netflix från utlandet, behöver du en IP-adress för Sverige för att kunna se innehållet på Netflix. Det här är något som de flesta VPN-tjänsterna har, men det är fortfarande viktigt att vara observant gällande parametern.

Det beror på att Netflix har jobbat hårt med att blockera VPN-tjänster som används för att titta på onlineinnehåll från utlandet de senaste åren. I skrivande stund är det bara de allra bästa VPN-tjänsterna som kan garantera ett tillräckligt bra utbud av IP-adresser, så att du kan titta på Netflix på svenska när du vill.

Streaminghastighet: Eftersom du ansluter till en annan server när du använder en VPN kommer hastigheten på din uppkoppling att påverkas. Ibland resulterar det i sämre streamingförhållanden, vilket i sin tur leder till hackande och dålig bildkvalitet.

Väljer du någon av de bästa VPN-tjänsterna på marknaden kommer du troligen inte att märka av hastighetssänkningen alls. VPN-leverantörerna hanterar den typ av HD-streaming som svenska Netflix erbjuder, på samma sätt som din ordinarie uppkoppling.

Pris: Det finns både gratis VPN-tjänster och sådana som du betalar en prenumerationskostnad för på marknaden. Gratis VPN-leverantörer har dessvärre sällan ett bra utbud av IP-adresser eller en hög hastighet för streaming, och därför anses de ofta vara ett dåligt alternativ i förhållande till betalda VPN-tjänster.

Bland betalda VPN-tjänster finns det å andra sidan en skillnad mellan prisklasserna som du bör vara medveten om. Det kanske viktigaste är att du känner till att ju längre prenumerationsperiod du väljer, desto lägre blir månadskostnaden för VPN-tjänsten.

Användarvänlighet: Det är inte bara IT-genier som använder VPN-tjänster, och därför är användarvänligheten ett tungt vägande faktor, särskilt om du vet med dig att du inte är så tekniskt lagd. Det ska vara lätt för dig att ansluta din enhet till den eller de svenska servrar som VPN-leverantören erbjuder, för att därefter tydligt kunna se att tjänsten är aktiv hela tiden som du använder den.

Fallgroparna med att använda Netflix utomlands

Baserat på vårt decennielånga erfarenhet av att navigera i VPN-branschen, har vi sett hur streamingtjänster som Netflix har förändrat sättet vi konsumerar media. Efter att ha följt marknadstrender och innovationer under de senaste årtiondena, har vi identifierat specifika utmaningar som användare stöter på när de försöker titta på Netflix utomlands. Att använda Netflix utomlands kan vara en frustrerande upplevelse, fylld med oväntade hinder och begränsningar. Det är därför vi vill dela med oss av vår insikt för att hjälpa dig att undvika dessa fallgropar.

Proffstips: Använd alltid en pålitlig VPN-tjänst när du streamar Netflix utomlands. Detta hjälper dig att kringgå geografiska begränsningar och upprätthålla din integritet online.

Viktig information

Det är viktigt att förstå att Netflix använder geoblockering för att begränsa innehåll baserat på användarens plats. Detta innebär att biblioteket av tillgängliga filmer och serier varierar från land till land. Användare som reser utomlands kan därför stöta på begränsningar som hindrar dem från att titta på sitt vanliga innehåll.

Snabbguide

 1. Välj en VPN-tjänst med servrar i det land vars Netflix-bibliotek du vill åtkomsta.
 2. Installera VPN-appen på din enhet och anslut till en server i önskat land.
 3. Öppna Netflix-appen eller webbplatsen och börja streama ditt favoritinnehåll.

När det gäller att använda Netflix utomlands, är det första problemet som många stöter på geografiska begränsningar. Netflix har olika bibliotek för olika länder, vilket innebär att vissa serier och filmer endast är tillgängliga i specifika regioner. Detta kan vara en stor besvikelse för resenärer som ser fram emot att koppla av med sina favoritprogram. Ett annat problem är risken för långsammare streaminghastigheter, vilket kan leda till irriterande buffring. Detta kan bero på att din internetleverantör begränsar bandbredden för streamingtjänster, en praxis som är känd som “throttling”.

För att komma runt dessa begränsningar kan en VPN-tjänst vara lösningen. En VPN, eller Virtuellt Privat Nätverk, krypterar din internettrafik och omdirigerar den genom en server i ett annat land. Detta gör det möjligt för dig att “lura” Netflix att tro att du befinner dig i ett annat land, vilket ger dig tillgång till det landets Netflix-bibliotek. Men inte alla VPN-tjänster är lika effektiva. Netflix har blivit allt bättre på att upptäcka och blockera VPN-användare, vilket innebär att endast de bästa VPN-tjänsterna kan kringgå dessa blockeringar pålitligt.

Vår erfarenhet visar att det är viktigt att välja en VPN-tjänst som regelbundet uppdaterar sina servrar och IP-adresser för att hålla sig ett steg före Netflix’s detekteringssystem. Dessutom bör en bra VPN-tjänst inte kompromissa med din streaminghastighet. Vi rekommenderar att du letar efter en tjänst som använder moderna protokoll som NordLynx eller WireGuard, vilka är utformade för att vara både säkra och snabba.

En annan aspekt att tänka på är användarvänligheten. En VPN-tjänst bör ha en enkel och intuitiv app som gör det lätt att byta mellan olika serverplatser. Det är också viktigt att tjänsten erbjuder kundsupport dygnet runt, ifall du skulle stöta på några problem.

När det gäller att lösa problemet med att använda Netflix utomlands, är det första steget att välja en VPN-tjänst som är känd för sin förmåga att kringgå geoblockering. Detta innebär att tjänsten regelbundet uppdaterar sina servrar och använder tekniker som är svåra för Netflix att upptäcka. Vår erfarenhet har visat att tjänster som erbjuder dedikerade IP-adresser ofta har en högre framgångsgrad, eftersom dessa IP-adresser är mindre sannolika att bli svartlistade av streamingtjänster.

En annan lösning är att använda en smart DNS-tjänst, som kan vara ett alternativ för enheter där VPN-appar inte är tillgängliga. Smart DNS-tjänster omdirigerar bara en del av din trafik och kan hjälpa dig att kringgå geografiska begränsningar utan att kryptera hela din internetanslutning. Detta kan vara ett bra alternativ för enheter som smarta TV-apparater eller spelkonsoler.

Det är också viktigt att tänka på integritet och säkerhet när du väljer en VPN-tjänst. En tjänst som inte loggar användardata ger en extra nivå av säkerhet, eftersom dina aktiviteter inte sparas eller kan spåras tillbaka till dig. Detta är särskilt relevant när du använder offentliga Wi-Fi-nätverk, som kan vara osäkra och utsatta för cyberattacker.

Slutligen bör du överväga priset och prenumerationsalternativen. Vissa VPN-tjänster erbjuder gratisversioner, men dessa kan ha begränsningar som datakvoter eller färre serverplatser. En betald prenumeration ger oftast tillgång till fler funktioner och en bättre användarupplevelse.

Att använda Netflix utomlands utan problem kräver en pålitlig VPN-tjänst. Vår expertis inom VPN-marknaden har lett oss till att rekommendera tjänster som erbjuder starka krypteringsprotokoll, snabba anslutningshastigheter och en förmåga att konsekvent kringgå geografiska begränsningar. För ytterligare information och vägledning, utforska resurser som djupgående VPN-recensioner och användarguider.

Sammanfattning

Att se svenska Netflix från utlandet är inte svårare än att ladda ned en VPN-tjänst, ansluta till en svensk server och få en svensk IP-adress och sedan besöka Netflix igen. Se till att VPN-tjänsten har rykte om sig att ta sig förbi Netflix kontroll, att den erbjuder snabb streaming även i HD-kvalitet och inte minst att VPN-tjänsten har en låg månadskostnad och är enkel att använda.

Du behöver inte oroa dig för att det är olagligt att använda en VPN-tjänst. Tjänsten i sig är fullt laglig så länge du inte använder den till handlingar som faller utanför lagboken. För att kunna se Netflix i utlandet måste du ha en aktiv prenumeration som du betalar för och kan logga in på. VPN-tjänsten gör nämligen inte att Netflix blir gratis, den går bara runt regionblockeringen och gör innehållet tillgängligt.

FAQ om VPN och Netflix utomlands

Fråga: Varför behöver jag en VPN för att titta på Netflix utomlands?
Svar: Netflix använder geoblockering för att begränsa tillgången till sitt innehåll baserat på användarens geografiska plats. En VPN hjälper dig att kringgå dessa begränsningar genom att låta dig ansluta till en server i ett annat land, vilket ger dig tillgång till det landets Netflix-bibliotek.

Fråga: Kan Netflix upptäcka att jag använder en VPN?
Svar: Ja, Netflix har teknik för att upptäcka och blockera VPN-användare. Det är därför viktigt att välja en VPN-tjänst som regelbundet uppdaterar sina servrar och IP-adresser för att undvika att bli blockerad.

Fråga: Påverkar en VPN min streaminghastighet?
Svar: En VPN kan potentiellt påverka din streaminghastighet, men många av de bästa VPN-tjänsterna använder avancerade protokoll som minimerar hastighetsförlusten. Det är viktigt att välja en tjänst som är optimerad för streaming.

Fråga: Är det lagligt att använda en VPN för att titta på Netflix utomlands?
Svar: Användningen av en VPN i sig är laglig i de flesta länder, men det kan bryta mot Netflix användarvillkor att använda en VPN för att kringgå geografiska begränsningar. Det är dock sällan som användare faktiskt straffas för detta.

Fråga: Vilken VPN-tjänst rekommenderar ni för att titta på Netflix utomlands?
Svar: Vi rekommenderar att du väljer en VPN-tjänst som är känd för sin förmåga att kringgå Netflix geoblockeringar, erbjuder snabba anslutningshastigheter och har en strikt policy mot loggning av användardata. Titta på recensioner och jämför olika tjänster för att hitta den som bäst passar dina behov.


Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo