Hur du ser Netflix utomlands

Senast uppdaterad: 05/07/2021

Du kan titta på svenska Netflix med en VPN-tjänst

Om vi är på semester utomlands är kanske urvalet hos Netflix helt annorlunda. Ibland kan det vara positivt, men vi skulle åtminstone vilja ha svenska undertexter. I den här artikeln kommer vi att förklara hur du enkelt kan se den svenska versionen av Netflix medan du är utomlands, eller ansluta med andra geografiska versioner av Netflix för att få ett mycket bättre urval.

Snabbsummering

Först och främst ska vi kort och enkelt att förklara hur du kommer åt den svenska Netflix-versionen utomlands. Du kan enkelt göra detta med en VPN-tjänst som låter dig ändra din IP-adress till andra länder. Om du ansluter till en svensk server får du svenska Netflix, om du ansluter till en amerikansk server får du amerikanska Netflix (och ett mycket bättre utbud!). Vad du måste göra är egentligen bara att följa dessa tre steg:

 1. Ladda ner en VPN-tjänst. Här kan du dra nytta av de förslag vi har nedan (alla har testats så att de fungerar med Netflix.)
 2. Välj en svensk server så att du får en svensk IP-adress. Om du vill se till exempel amerikanska Netflix kan du välja en amerikansk server.
 3. När du har valt önskat land, logga in på Netflix och se utbudt från det land du vill, eventuellt då med svenska undertexter.

Netflix blockerar fortfarande många VPN-tjänster. Dessa är VPN-tjänster som nästan alltid fungerar med Netflix:

Netflix ändrar innehåll och undertexter utomlands

Underhållning har blivit allt viktigare för oss svenskar. Streamingtjänster som Netflix, SVT Play, HBO Nordic, Cmore och många fler har blivit en del av vårt dagliga liv. Detta beror främst på det ökade trycket som vardagen medför.

Få saker är bättre än att luta sig tillbaka och titta på en bra film eller TV-serie. Trots detta är dessa streamingtjänster ofta begränsade, och det är inte alltid möjligt att se exakt vad du vill. Det kan till exempel verka väldigt orättvist att din favoritserie släpps tidigare på Netflix i USA än i Sverige.

Det är också ganska irriterande att du som svensk betalar minst lika mycket som amerikaner, men fortfarande bara får en bråkdel av innehållet som de kan njuta av på Netflix. Men hur kan man ändra denna olyckliga innehållsbalans och därmed få med mer för pengarna och inte minst mer underhållning?

När du betalar för svenska Netflix men är utomlands på en semester förlorar du tillgång till det svenska innehållet, inklusive undertexterna. Hur kan du ändra allt detta på ett enkelt, prisvärt och snabbt sätt?

Svaret ligger i en teknik som heter VPN, eller Virtuellt Privat Nätverk som vi kallar det på svenska. Med denna tjänst får du möjligheten att titta på utländskt innehåll, oavsett om du tittar på svenska Netflix utanför Sverige, eller om du vill titta på utländska Netflix från Sverige.

Vad är ett VPN?

Den mest naturliga frågan att ställa sig själv är naturligtvis: “vad är ett VPN?” Även om du inte nödvändigtvis behöver förstå all teknik som ligger bakom är det bra att ha en liten överblick över hur tekniken fungerar, eftersom det hjälper dig att njuta mer av den.

VPN är en förkortning för det engelska uttrycket Virtual Private Network. Som nämnts betyder detta på svenska Virtuellt Privat Nätverk. Med andra ord är det ett nytt, virtuellt nätverk skapat för din dator. Se det som att du istället för att vara inloggad på ditt eget nätverk är inloggad på ett helt annat nätverk.

Varför är detta så viktigt? Eftersom du bland annat kan logga in på nätverk i andra länder och därmed undvika geoblockeringar. Om du har försökt se videor online från Sverige när du har varit utomlands är chansen stor att streamingtjänsten har sagt “inte tillgänglig utanför Sverige” eller liknande.

Med ett VPN som visar att du faktiskt är inloggad på ett svenskt nätverk från utlandet är det å andra sidan möjligt att se just detta innehåll. Det är här som ett VPN tar en lite mer teknisk roll för att helt enkelt manipulera streamingtjänsterna till att tro att du befinner dig någon annan stans än var du är.

VPN-tjänster för svenska Netflix från utlandet

Med ovanstående faktorer i åtanke passar inget bättre än att titta igenom alternativen som finns för VPN-tjänster på den svenska marknaden. Svenskar har tillgång till en handfull olika tjänster, men det finns ett litet urval av tjänster som sticker ut. Dessa är de bästa VPN-tjänsterna för Netflix:

NordVPN

NordVPN
 • Väldigt bra för att streama Netflix
 • Blixtsnabb hastighet
 • Förbli anonym

Om du vill titta på svenska Netflix från utlandet är kanske det viktigaste att tänka på om VPN-tjänsten lyckas komma förbi Netflix “vägg”. Eftersom streamingtjänsten har arbetat aktivt för att begränsa användningen av VPN-tjänster för att se geoblockerat innehåll är det viktigt att ha ett bra VPN för detta.

NordVPN är känt för att kringgå Netflix om och om igen. Dessutom med snabba hastigheter så att du inte missar en sekund av den fantastiska filmen eller TV-serien som du tittar på.

Det är dessutom värt att nämna att NordVPN är kungen av paketpris. Här kan du få VPN-tjänsten för närmast ingenting per månad om du väljer de längsta prenumerationerna. Sist men inte minst är användarvänligheten bra och du behöver inte veta mycket om IT för att kunna använda tjänsten.

ExpressVPN

 • VPN i världsklass
 • Strema Netflix oavsett var i världen du är
 • Servrar i 94 länder

ExpressVPN är en annan tjänst som är känd för att alltid ha tillräckligt med IP-adresser, så Netflix kamp mot VPN-tjänster påverkar inte dig som användare av ExpressVPN. Som nämnts är detta den viktigaste punkten, men det är inte bara där som ExpressVPN sticker ut.

I grund och botten utmärker ExpressVPN sig på alla punkter, från att ta bort geoblockeringar till krypteringsgraden. När det gäller streaminghastighet märker du i princip inte om du använder ExpressVPN eller helt enkelt bara ditt vanliga nätverk, eftersom tjänsten är så kraftfull.

SurfShark

 • Strema Netflix i HD
 • Väldigt bra hastigheter
 • Billigt.

SurfSharkVPN kan främst ses som en VPN-tjänst som främjar kryptering. Även om tjänsten är mycket bra på detta är detta inte deras enda styrka. De erbjuder också goda möjligheter till streaming, särskilt med deras erbjudande av IP-adresser i Sverige.

Även om tjänsten är mycket bra på detta är detta inte deras enda styrka. De erbjuder också goda möjligheter till streaming, särskilt med deras erbjudande av IP-adresser i Sverige.

Streaminghastigheten förändras inte vid HD eller högre upplösning, så du kan njuta av dina favoritfilmer och TV-program på svenska Netflix från utlandet utan att uppleva hackig bild eller ständigt buffrande på skärmen.

Priset är också här baserat på hur många månader du väljer att prenumeration i. Det är därför en fråga om du ska ha tjänsten under lång tid eller ej. Den enkla användningen gör det också lätt för både nybörjare och experter att använda denna VPN-tjänst. 

Vilka andra processer används VPN till?

Ett VPN kan användas till andra processer än bara att ta bort geoblockeringar. Till exempel har de flesta VPN-tjänster på den svenska marknaden en kryptering i nivå med den amerikanska armén. I ett samhälle där integritet står för fall är detta en viktig försäljningspunkt.

VPN-tjänster skyddar inte bara vår integritet, utan de gör också hackingprocessen svår. Det beror på att trafiken dirigeras genom olika servrar, vilket gör det svårare att spåra dig som användare. Således är du säkrare från att hackas med ett VPN på din dator!

Är det verkligen lagligt att använda VPN?

Med ny teknik kommer alltid juridiska frågor relaterade till dess användning. En fråga som ständigt har uppstått är om det är tillåtet att använda VPN. Det enkla svaret på detta är ja, även om det är något som Netflix har kämpat emot för att skydda deras innehåll i utlandet.

Grunden för att använda VPN lagligt är helt enkelt att det du gör i sig är lagligt oavsett om du har ett VPN eller ej. Själva användningen av VPN i sig som lagligt och därför kan du använda tekniken utan bekymmer.

Så fungerar IP-adresser som identifierare

Du har antagligen hört talas om en IP-adress tidigare, men chansen är stor att du kanske inte vet vad det är. Kort och enkelt är detta på många sätt en identifierare. Precis som ett personnummer som tillhör dig som individ, tillhör en IP-adress din dator.

När du till exempel besöker Netflix kommer din dator att skicka information om din IP-adress till Netflix. Till exempel kan tjänsten se att du är belägen i Barcelona, ​​Spanien. Om du å andra sidan vill se innehåll från till exempel svenska Netflix medan du är på semester är detta en stor nackdel.

En VPN, å andra sidan, låter dig välja från en lista med IP-adresser över hela världen, då kanske mest anmärkningsvärt Sverige för svenskar utomlands. Om du väljer en svensk IP-adress kommer tjänster som Netflix att tro att du befinner dig här och inte i Spanien – även om du inte har flyttat på dig.

På detta sätt kan du manipulera Netflix och andra streamingtjänsters med din IP-adress. Observera dock att du fortfarande måste betala för och ha Netflix och andra streamingtjänster på din enhet. Ett VPN gör inte tjänsten gratis utan bara tillgänglig.

Observera också att det finns vissa streamingtjänster som har startat en bitter kamp mot VPN-tjänsterna. Trots att streaming via VPN inte är olagligt från din sida som användare, så är det fortfarande något som streamingtjänster kämpar mot. Därför är det klokt att välja bara de bästa VPN-tjänsterna för garanterat kunna se allt innehåll du vill.

Varför välja svenska Netflix utomlands?

Det är mycket vanligt att använda ett VPN för att titta på amerikanska Netflix. Detta är dock långt ifrån den enda applikationen, och du kan i princip använda ett VPN för exakt vad du vill, vare sig det är filmer, TV-program, sportspel eller liknande.

Frågan är då varför man ska använda ett VPN för att titta på svenskt innehåll från Netflix i utlandet. Anledningen till detta är utan tvekan att svenska Netflix har svenska undertexter. Även om svenskar har blivit bättre och bättre på engelska med åren, är svensk text fortfarande bra att ha.

Även om innehållet hos Netflix i till exempel Spanien kan vara spännande är det viktigt för de flesta svenskar att ha tillgång till svenska undertexter. Vissa serier går bra utan undertexter, men med en dos mer komplicerad engelska, och kanske lite dialekt, är det bra att få lite hjälp!

Vad är viktigt när du väljer ett VPN?

Att välja ett VPN är ingen enkel uppgift. Men det finns vissa faktorer som är viktiga att titta på när man påbörjar denna jakt. Val av IP-adresser, hastighet för streaming, kostnad och användarvänlighet är bara några av de faktorer man bör överväga när man väljer ett VPN-program.

Val av IP-adresser: Om du vill titta på Netflix på svenska från utlandet, behöver du en IP-adresser för Sverige tillgängliga i streamingprogrammet. Detta är något de flesta VPN-tjänster har, men det är fortfarande viktigt att vara medveten om denna punkt.

Det beror på att Netflix under de senaste åren har jobbat hårt mot VPN-tjänster för att titta på onlineinnehåll från utlandet. Således kan i skrivande stund bara de allra bästa VPN-tjänsterna garantera ett tillräckligt bra urval av IP-adresser så att du kan titta på Netflix på svenska när helst du vill.

Snabb streaming: Eftersom du faktiskt ansluter till en annan server när du använder ett VPN kan du snabbt märka en minskning av hastigheten på webben. Ibland resulterar detta i sämre streamingförhållanden, vilket i sin tur leder till hackande och dålig bildkvalitet.

Men med de bästa VPN-tjänsterna på marknaden är denna skillnad nästan omärkbar. Dessa tjänster hanterar den typ av HD-streaming som svenska Netflix erbjuder, precis som din vanliga internetanslutning. 

Pris: Det finns faktiskt både gratis och betalda VPN-tjänster på marknaden. Gratis VPN-leverantörer har dock sällan ett bra urval av IP-adresser eller en hög hastighet för streaming, och detta anses därför vara ett dåligt alternativ till betalda VPN-tjänster.

Bland betalda VPN-tjänster finns det å andra sidan ett intervall mellan de olika prisklasserna som man bör vara medveten om. Det kanske viktigaste är att man bör vara medveten om de stora skillnaderna i prisnivåer som uppstår när man väljer längre perioder för sin prenumeration.

Användarvänlighet: Det är inte bara IT-genier som använder VPN-tjänster, varför användarvänligheten är mycket viktig. Att till exempel enkelt kunna logga in på en IP-adress som VPN-tjänsten erbjuder i Sverige och sedan enkelt kunna se att den är aktiv hela tiden är mycket viktigt.

Summering

Att se svenska Netflix från utlandet är inte svårare än att ladda ner en VPN-tjänst, ansluta till en svensk IP-adress och sedan besöka Netflix igen. Se till att VPN-tjänsten är känd för att passera Netflix tuffa kontroller, att den erbjuder snabb streaming även i HD-kvalitet, och inte minst att den är överkomlig och enkel att använda!

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo