Recension av Surfshark

Vår slutsats: 7.6

Vad vi betonar i vår bedömning:

 • Pris
 • Hastighet och kvalitet
 • Användarvänlighet
 • Antal servrar och länder som är representerade
 • Om det finns en pengarna-tillbaka-garanti ifall du inte är nöjd
 • Kundtjänst och dess öppettider
 • Denna hemsida får provision för att länka till olika leverantörer. Därför är hemsidan gratis för våra användare.

  Annonsering:

  För att denna hemsida ska förbli gratis att använda får vi provision för att länka till de olika erbjudandena.

  Vi har inte möjlighet att gå igenom alla VPN-tjänster. Vi hoppas att du får nytta av hemsidan och att du delar den med vänner och familj som är intresserade av VPN.

  Annonsering info

  Recension av Surfshark

 • Vår slutsats
 • 7.6
 • ”SurfShark är en relativt ny VPN-leverantör som snabbt har lyckats bli en väldigt bra tjänst.”

  "SurfShark är en relativt ny VPN-leverantör som snabbt har lyckats bli en väldigt bra tjänst."


  Det här gillade med SurfShark

 • Servrar i 50 länder
 • Användarvänlig på alla enheter
 • Bra pris
 • Mer än godkänd hastighetsmässigt

 • Egenskaper

 • Pris: $1.99 i mån
 • Erbjudande: Upp till 83% rabatt
 • Kundservice: 24/7
 • Pengarna-tillbaka-garanti: 30 dager
 • Fungerar på:
 • windows
 • apple
 • android
 • linux
 • Introduksjon

  Under de senaste åren har det dykt upp extremt många nya VPN-leverantörer, som vill ta del av kakan. Det är tydligt att det finns mycket pengar att tjäna i VPN-branschen men alla är inte lika bra. SurfShark är dock en av de få nyare VPN-tjänsterna som vi tycker kan konkurrera med de allra största, såsom NordVPN, ExpressVPN och CyberGhost.

  SurfShark VPN har vuxit mycket och redan lyckats tillhandahålla 500 servrar i över 50 länder, och hävdar själva att de har som mål att växa mycket mer den kommande perioden. Därmed verkar det vara en lovande VPN-leverantör.

  Vad gäller våra tester så anser vi att SurfShark VPN erbjuder en väldigt bra tjänst utifrån den tidsperiod som tjänsten funnits på marknaden. Hastigheten fungerar väldigt bra utifrån de servrar vi testat, och den fungerar väldigt bra oavsett om du streamar geoblockerat innehåll i HD-kvalitet eller om du använder VPN-tjänsten under tiden du spelar.

  Säkerhetsmässigt ligger SurfShark i linje med de flesta andra VPN-tjänsterna. Noll loggning, Kill Switch och liknande är ju en självklarhet inom VPN-branschen nu för tiden, och därmed imponerar inte SurfShark med dessa tjänster, utan erbjuder det grundläggande.

  Ett område som vi anser att SurfShark utmärker sig väldigt positivt på, är användarvänligheten. Det är inte alla VPN-tjänster som har en särskilt användarvänlig design, men här håller SurfShark en hög nivå. Vi tyckte att såväl app- som PC-designen var väldigt lättanvänd.

  Även prismässigt sticker SurfShark ut positivt, om du binder dig en längre period är priset för närvarande så lågt som under 20 kr i månaden. Vi kommer gå igenom varje punkt detaljerat nedan.

  Hastighet

  Vid all användning av VPN kommer hastigheten att försämras något, då trafiken måste gå via en extern server innan den sänds vidare. Men med de bästa VPN-tjänsterna blir hastighetsminskningen minimal. Vi har tidigare skrivit om en del gratistjänster där hastigheten kan försvinna helt.

  SurfShark presterar relativt bra hastighetsmässigt i våra tester. Vi streamar till exempel amerikansk Netflix i HD-kvalitet utan problem, och upplever ingen särskild försämring av internethastigheten. Enskilda servrar i vissa länder var inte särskilt imponerande hastighetsmässigt, men detta gällde inte så många.

  Allt som allt ger vi tummen upp gällande hastigheten. Den är absolut tillräckligt bra för att du ska kunna göra det du vanligtvis gör på internet utan att uppleva irritation eller få raseriutbrott.

  Säkerhet och privatliv

  När det kommer till säkerhet ligger SurfShark VPN på en genomsnittlig nivå. Tjänsten har givetvis en noll loggningspolicy. Det innebär att de inte spårar din trafik, så du behöver inte bekymra dig för att övervakas, eller för att din data eventuellt ska säljas vidare till en tredjepart.

  SurfShark tillhandahåller även klassiska tjänster som en Kill Switch, som gör att dina aktiviteter och känsliga uppgifter aldrig utsätts för exponering om din anslutning skulle äventyras.

  Krypteringen är också relativt bra. Vi saknar dock de avancerade funktionerna, och när det kommer till säkerhet når SurfShark inte upp till de allra vassaste VPN-tjänsterna. Men för den vanliga användaren är säkerheten mer än tillräcklig.

  Servrar och olika länder

  När det gäller servrar så tillhandahåller SurfShark över 500 servrar. Ju fler servrar desto bättre, då det innebär större mångfald i förhållande till hastighet, och större chanser att kunna se innehållstjänster som aktivt blockerar VPN-servrar.

  500 servrar är varken dåligt eller särskilt bra. I jämförelse har CyberGhost 3000 servrar och NordVPN hela 5000 servrar. Servermängden är dock inte det allra viktigaste, det viktigaste är naturligtvis att servrarna som finns fungerar, vilket vi upplever att de gör hos SurfShark.

  Det är otroligt irriterande när VPN-tjänster hävdar att servrar befinner sig i ett land, men sedan visar sig befinna sig någon helt annanstans eller har blockerats av innehållsproducenter, men det här upplever vi inte som ett problem hos SurfShark.

  När det kommer till antalet länder ligger SurfShark också på medel. 50 länder är inte minst i klassen, men inte heller mest. SurfShark tillhandahåller dock de allra flesta länder som majoriteten är intresserade av, och har många servrar i de största länderna som Tyskland, England, USA, Frankrike och så vidare. På så vis presterar SurfShark relativt bra i det här bedömningsmomentet.

  Pris

  När det kommer till SurfSharks pris är vi för närvarande tudelade. Vi förtydligar att priset kan ha ändrats efter att denna text skrevs. För närvarande kostar en månadsplan strax under $12, medan du kan få tjänsten för så lite som $2 per månad om du binder dig för en längre period.

  När det kommer till priset för en månads bindning tycker vi det är helt ok, men inte uppseendeväckande bra i förhållande till tjänsten. Det lägsta priset om du binder dig en längre period är dock väldigt bra och troligtvis ett av de allra lägsta i branschen. Därmed kan SurfShark vara ett bra alternativ för dig som planerar att använda en VPN under en längre period.

  SurfShark erbjuder också en 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti, så att du när som helst inom 30 dagar kan få pengarna tillbaka om du inte är nöjd. Det gör det enkelt att prova SurfShark och om du inte är nöjd kan du bara ångra köpet. För att testa tjänsten använde vi oss av erbjudandet, och fick pengarna tillbaka på kontot inom ett par dagar.

  Användarvänlighet

  I vår bok får SurfShark ett stort plus för användarvänligheten. Många VPN-program, i synnerhet gratisprogrammen, präglas av dåliga menyer, särskilt när det gäller mobilversionerna.

  SurfShark har dock en väldigt bra plattform på både mobil och PC, och vi tycker att designen är både fin och enkel att använda. Appen fungerar väldigt bra, både på iOS och på Android.

  Allt som allt har SurfShark en av de bättre designerna vi hittills stött på, helt i nivå med NordVPN och ExpressVPN.

  Vår slutsats

  ”SurfShark är en relativt ny VPN-leverantör som snabbt har lyckats bli en väldigt bra tjänst.”

 • Vår slutsats
 • 7.6