Recension av ProtonVPN

Vår slutsats: 8.0

Vad vi betonar i vår bedömning:

 • Pris
 • Hastighet och kvalitet
 • Användarvänlighet
 • Antal servrar och länder som är representerade
 • Om det finns en pengarna-tillbaka-garanti ifall du inte är nöjd
 • Kundtjänst och dess öppettider
 • Denna hemsida får provision för att länka till olika leverantörer. Därför är hemsidan gratis för våra användare.

  Annonsering:

  För att denna hemsida ska förbli gratis att använda får vi provision för att länka till de olika erbjudandena.

  Vi har inte möjlighet att gå igenom alla VPN-tjänster. Vi hoppas att du får nytta av hemsidan och att du delar den med vänner och familj som är intresserade av VPN.

  Annonsering info

  Recension av ProtonVPN

 • Vår slutsats
 • 8.0
 • "ProtonVPN är en Schweiz-baserad VPN-leverantör som levererar en solid och säker tjänst"

  "ProtonVPN är en Schweiz-baserad VPN-leverantör som levererar en solid och säker tjänst"


  Vad vi gillade med ProtonVPN

 • Servrar i 33 länder
 • Ingen loggning
 • Stark kryptering med AES-256
 • DNS skydd

 • Egenskaper

 • Pris: €4 i mån
 • Erbjudande: Upp till 15% rabatt
 • Kundservice: 24/7
 • Pengarna-tillbaka-garanti: 30 dagar
 • Fungerar på:
 • windows
 • apple
 • android
 • linux
 • ProtonVPN recension

  Marknaden för VPN-tjänster har exploderat de senaste åren. Denna tjänst, som i ett tidigt skede endast var avsedd för företag som ville hålla sig säkra online, har nu blivit en stor marknad för privatpersoner. Program efter att program har kommit in på marknaden och ProtonVPN är en av dessa.

  ProtonVPN är en VPN-tjänst skapad av samma utvecklare som satt den välkända ProtonMail-tjänsten på kartan. ProtonMail är egentligen bara en VPN-klient för e-post. Företaget såg vikten av att skicka e-post på ett säkert sätt, särskilt till journalister med känslig information.

  Med tiden har dock schweiziska ProtonVPN vuxit till att bli ett storskaligt VPN-program, och det fortsätter växa i skrivande stund. Även om den inte är så stor som de allra största spelarna, matcha den deras höga säkerhet. Programmet förtjänar en närmare granskning.

  Hur säkert är ProtonVPN?

  Privatpersoner har verkligen gjort ett språng i form av integritet online, varför tjänster som ProtonVPN blommat så mycket. I sig har den här tjänsten mer än tillräckligt med säkerhet för de allra flesta, och faktum är att den leder trafik genom många fler än bara en server.

  Dessutom erbjuder ProtonVPN P2P-teknik, upp till 10 anslutningar samtidigt, en Kill Switch som säkerställer att din IP-adress inte läcker ut och en mängd andra tekniska funktioner. Men det är ändå ingen av dessa funktioner som emellertid främjar största delen av säkerheten hos ProtonVPN.

  ProtonVPN är beläget i Schweiz, vilket innebär att de varken är under USA:s, EU:s, eller de så kallade 14 ögonens jurisdiktion, där vissa länder kan få insikt i din aktivitet. Företaget spårar inte din aktivitet och du kan registrera dig med en ProtonMail-adress för att vara helt anonym.

  Om du väljer gratisplanen håller du dig också borta från betalningsinformation, men även om du väljer en betald plan kan du till exempel betala med Bitcoin. Med andra ord är det möjligt att hålla dig helt anonym och säker med ProtonVPN, vilket gör denna tjänst till en favorit för många!

  Hastigheten på servrarna

  Först och främst är det värt att nämna att ProtonVPN erbjuder drygt 430 servrar i 33 olika länder. Det är långt under det bästa i branschen, där vissa erbjuder tusentals servrar. Men varför är antalet servrar så viktigt bortsett från antalet tillgängliga länder? Jo, fler servrar betyder bättre chanser för högre hastigheter.

  Alla VPN:er minskar din nätverkshastighet. Trots hög säkerhet och något mindre servrar än de största VPN-tjänsterna i branschen levererar ProtonVPN fortfarande några av de högsta hastigheterna man kan hitta i branschen. Det säger något om kvaliteten på servrarna som de erbjuder.

  Med andra ord ger ProtonVPN dig ingen huvudvärk när det gäller att surfa med ett VPN, och om du till exempel använder VPN för streaming eller spel, oroa dig inte. Programmet ger dig flexibiliteten att streama upp till 4K och att spela så kallade tunga spel utan problem.

  Fungerar ProtonVPN med Netflix?

  Om du vill streama är den stora frågan om VPN-tjänsten fungerar med Netflix. Faktum är att Netflix de senaste åren har reducerat användningen av detta verktyg, och många VPN-tjänster har kämpat för att erbjuda sina användare tillgång till utländskt innehåll.

  ProtonVPN har å andra sidan inga problem på något sätt. Servrarna i USA är något långsammare än i Europa på grund av fri och obegränsad bandbredd för användare, men ändå fungerar hastigheterna mer än tillräckligt bra för att streama Netflix i USA från exempelvis Sverige.

  Användarvänlighet och kundservice

  ProtonVPN är lätt att använda på både PC, surfplatta, mobil och spelkonsoler. Även om programmet är något mer tekniskt kan även nybörjare utnyttja det. Det handlar först och främst om god organisation och enkel navigering.

  När allt kommer omkring, om du behöver ansluta till en av ProtonVPN:s servrar kommer du in med ett enda klick och det laddas snabbt! Du kan dessutom se vilka servrar som har den bästa hastigheten och markera dina favoriter. Dessutom får du också en användbar karta som hjälper dig att hitta de länder du vill ansluta till.

  Det finns knappast många skäl att kontakta kundtjänsten hos ProtonVPN tack grund hur användarvänligt programmet är, men om du har detta behov är de relativt enkla att få kontakt med via till exempel livechatt.

  Pris för VPN-tjänst

  ProtonVPN är en av VPN-tjänsterna som erbjuder en gratisversion. Med denna kan du bara ansluta en enhet åt gången och du får länderna USA, Japan och Nederländerna som alternativ. Detta är dock inte ett dåligt alternativ, och det är en bra idé att använda gratisversionen för att testa tjänsten.

  Om du utnyttjar betaltjänsten kostar ProtonVPN allt mellan 30 och 200 kr per månad, beroende på hur många funktioner du vill ha. Paketet på $30 per månad är mer än tillräckligt för de flesta användare. Observera att du kan spara mycket på att registrera dig under längre perioder.

  Summering

  ProtonVPN har levererat sin VPN-tjänst sedan 2014. Vad som ursprungligen var en tjänst för krypterade e-postmeddelanden har nu vuxit till att bli en allmän VPN-tjänst som spänner över hela världen. ProtonVPN:s största höjdpunkt måste sägas vara deras säkerhet.

  Baserat i Schweiz är ProtonVPN på många sätt skyddat från många av de problem som vissa VPN-tjänster annars står inför när det gäller integritet och loggning. ProtonVPN erbjuder dessutom höga hastigheter på sina tjänster, och inte minst fungerar Netflix perfekt här.

  Sammantaget levererar ProtonVPN en kvalitetsprodukt som de flesta kan vara nöjda med. Du kan till och med testa deras gratisversion och se till exempel hur anslutningen till USA är. Om du registrerar dig med den här versionen med en ProtonMail-adress förblir du också helt anonym!

  Testa ProtonVPN i dag och upplev en VPN-tjänst med alla de mest avancerade funktionerna, men ändå ett mycket användarvänligt gränssnitt!

  Vår slutsats

  "ProtonVPN är en Schweiz-baserad VPN-leverantör som levererar en solid och säker tjänst"

 • slutsats
 • 8.0