Recension av CyberGhost

Vår slutsats: 7.9

Vad vi betonar i vår bedömning:

 • Pris
 • Hastighet och kvalitet
 • Användarvänlighet
 • Antal servrar och länder som är representerade
 • Om det finns en pengarna-tillbaka-garanti ifall du inte är nöjd
 • Kundtjänst och dess öppettider
 • Denna hemsida får provision för att länka till olika leverantörer. Därför är hemsidan gratis för våra användare.

  Annonsering:

  För att denna hemsida ska förbli gratis att använda får vi provision för att länka till de olika erbjudandena.

  Vi har inte möjlighet att gå igenom alla VPN-tjänster. Vi hoppas att du får nytta av hemsidan och att du delar den med vänner och familj som är intresserade av VPN.

  Annonsering info

  Recension av CyberGhost

 • Vår slutsats
 • 7.9
 • ”CyberGhost är en stark VPN-leverantör som levererar en solid tjänst till ett relativt lågt pris.”

  ”CyberGhost är en stark VPN-leverantör som levererar en solid tjänst till ett relativt lågt pris.”


  Det här gillade vi med CyberGhost

 • Servrar i över 60 länder
 • Noll loggningspolicy
 • Kan användas på 7 enheter samtidigt
 • Över 3000 servrar att välja mellan

 • Egenskaper

 • Pris: $2.5 i mån
 • Erbjudande: Upp till 62% rabatt
 • Kundservice: 24/7
 • Pengarna-tillbaka-garanti: 45 dagar
 • Fungerar på:
 • windows
 • apple
 • android
 • linux
 • Introduktion

  CyberGhost är en av de äldsta och största VPN-leverantörerna i branschen, som över tid haft över 20 miljoner användare världen över. CyberGhost har även ett rykte som en av de bättre VPN-leverantörerna i branschen, och i vår mening lever CyberGhost upp till förväntningarna.

  CyberGhost har verkligen satsat och haft en extrem ökning av antalet servrar under 2018, i själva verket fick leverantören 150 % fler servrar under 2018. Till dags dato har CyberGhost över 3000 servrar i över 60 länder. CyberGhost har även en rad servrar i Sverige, vilket gör tjänsten väldigt bra för svenska användare.

  CyberGhost har även egna kanaler för dig som vill streama till exempel svensk TV, Netflix, ITV, BBC, HULU och liknande. Ur den synvinkeln framstår CyberGhosts användarvänlighet som väldigt bra i jämförelse med många av de andra VPN-leverantörerna.

  CyberGhost utmärker sig från andra VPN-leverantörer då du kan använda tjänsten på 7 enheter samtidigt, om du av någon anledning har det behovet.

  CyberGhost är baserade i Rumänien och tillämpar en strikt policy att inte ha någon loggföring. Det innebär att CyberGhost har en bra säkerhet. CyberGhost har även en så kallad NoSpy server med 256-bitars AES-kryptering.

  Prismässigt ligger CyberGhost ganska genomsnittligt. CyberGhost är inte den dyraste VPN-tjänsten men inte heller den billigaste. Ett månadsabonnemang kostar runt 70 kr, men priset blir avsevärt billigare om du binder dig för längre perioder.

  Hastighet

  Vid val av en VPN-tjänst är troligen hastigheten en av de allra viktigaste faktorerna. Detta beror på att all användning av VPN kommer att försämra hastigheten lite grann. Anledningen är att all din trafik måste gå via en extern server innan du omdirigeras till andra webbsidor. Med de bästa VPN-leverantörerna kommer hastigheten likväl vara så snabb att den knappt kommer att försämras.

  CyberGhosts hastighet har visat sig vara väldigt bra i våra tester, och ligger på samma nivå som andra toppleverantörer som NordVPN och ExpressVPN. På samtliga tester vi genomförde, var det inga problem att streama videos och filmer i full HD-kvalitet utan laggande, eller att spela spel som WOW och LOL utan stopp.

  Vad vi gillade med CyberGhost är att det kan vara relativt snabbt att ansluta till varje server. På många VPN-tjänster tar det mycket lång tid att ansluta till varje server, och anslutningen kan också vara väldigt instabil. Vi upplever inte detta med CyberGhost. Anslutning till varje server är relativt snabb, och anslutningen är också mycket stabil när den är ansluten. Det är inte så att anslutningen bryts eller liknande. I förhållande till erfaren och uppmätt hastighet blir CyberGhost därför mer än godkänd.

  Säkerhet och privatliv

  Vi upplever CyberGhosts säkerhet som väldigt bra. Leverantören är baserad i Rumänien och har en noll loggningspolicy. Det innebär att du kan göra vad du vill på internet i vetskap om att du inte är övervakad. På så vis kan CyberGhost inte heller läcka någon information om dig till tredjepart, då det inte finns någon information att läcka.

  En annan säkerhetslösning som CyberGhost erbjuder är en stark 256-bitars AES kryptering. Denna krypteringsnivå ligger faktiskt i linje med den som används av den amerikanska armén, så du kan vara säker på att krypteringen håller en hög nivå. CyberGhost har även en kill switch, som kan bidra till att göra ditt internetsurfande ännu säkrare.

  Allt som allt är vi nöjda med CyberGhosts säkerhet. Vi anser att du kan känna dig säker på att denna VPN-leverantör håller vad den utlovar rent säkerhetsmässigt.

  Servrar i olika länder

  CyberGhost ligger på en genomsnittlig nivå när det kommer till priset. Om du bara vill binda dig en månad, kostar abonnemanget runt 70 kr. Om du binder dig för en längre period kan du dock få tjänsten väldigt billigt, ända ner mot 25 kr.

  Därutöver har CyberGhost ofta extremt bra erbjudanden, så om du har tur kan du få tjänsten ännu billigare.

  Något som CyberGhost verkligen imponerar med är deras pengarna-tillbaka-garanti, som varar i hela 45 dagar. I den aspekten är CyberGhost ledande i jämförelse med andra VPN-leverantörer, som i regel har en pengarna-tillbaka-garanti på 30 dagar. Att en tjänst erbjuder en pengarna-tillbaka-garanti innebär oftast att leverantören tror på sin egen produkt, vilket talar till CyberGhosts fördel.

  Pris

  CyberGhost ligger på en genomsnittlig nivå när det kommer till priset när det kommer till priset. Om du bara vill binda dig en månad, kostar abonnemanget runt 70 kr. Om du binder dig för en längre period kan du dock få tjänsten väldigt billigt, ända ner mot 25 kr. Därutöver har CyberGhost ofta extremt bra erbjudanden, så om du har tur kan du få tjänsten ännu billigare.

  Något som CyberGhost verkligen imponerar med är deras pengarna-tillbaka-garanti, som varar i hela 45 dagar. I den aspekten är CyberGhost ledande i jämförelse med andra VPN-leverantörer, som i regel har en pengarna-tillbaka-garanti på 30 dagar. Att en tjänst erbjuder en pengarna-tillbaka-garanti innebär oftast att leverantören tror på sin egen produkt, vilket talar till CyberGhosts fördel.

  Användarvänlighet

  Med användarvänlighet menar vi hur enkel VPN-tjänsten är att ladda ner, installera, navigera runt på och så vidare. I allmänhet upplever vi CyberGhosts användarvänlighet som väldigt bra. När du skaffat VPN-tjänsten är den väldigt enkel att ladda ner och installera på din PC.

  Dessutom har CyberGhost en väldigt överskådlig meny, som är lätt att navigera runt i. CyberGhost får även ett plus för att ha valt ut servrar i förhållande till olika streamingtjänster och liknande, vilket skiljer sig från många andra VPN-leverantörer.

  På så vis framstår CyberGhost som fördelaktig för såväl nybörjare som mer erfarna VPN-användare.

  CyberGhost till svensk TV i utlandet

  Som du säkert vet använder många människor VPN för att titta på svensk TV i utlandet. TV-program som SVT, TV3 och liknande blockeras för närvarande om du inte har en svenk IP-adress. Det betyder att om du är i Spanien, Norge eller USA, kan du till exempel inte titta på svensk TV i många fall. Det kan möjligtvis ske vissa förändringar inom EU, men det är fortfarande osäkert när dessa regler faktiskt träder i kraft.

  I förhållande till CyberGhost fungerar denna VPN-tjänst mycket bra för att titta på svensk TV i utlandet. För detta ändamål behöver du en VPN-tjänst med en svensk server, eftersom du måste ha en svensk IP-adress. CyberGhost har många servrar i Sverige som enligt vår erfarenhet fungerade mycket bra för att titta på svensk TV i utlandet. Vi fick en bekant som stannade i Spanien för att testa både Net TV-versionen av SVT och TV3, och CyberGhosts servrar fungerade mycket bra för detta ändamål. CyberGhost själv lovar att vara en av de bästa VPN-leverantörerna för att streama upplåst innehåll, och vi tror att tjänsten håller detta löfte.

  CyberGhost till amerikanska Netflix

  Som det är känt i Sverige, erbjuder inte Netflix det bästa urvalet här. De filmer vi har sett tidigare, och serierna är inte så imponerande heller. Problemet med Netflix är att de måste betala rättigheterna till innehållet i varje land och därför verkar de prioritera de största länderna bäst. Av den anledningen är det amerikanska Netflix-erbjudandet det bästa. Innehållet är ofta dubbelt så stort som det svenska erbjudandet.

  Det finns många VPN-tjänster som inte fungerar bra med Netflix. Anledningen till detta är att Netflix ständigt blockerar IP-adresser i samband med VPN-servrar. Av den anledningen kommer till exempel de fria tjänsterna att vara för dåliga för att arbeta med Netflix.

  Vår erfarenhet av CyberGhost jämfört med Netflix var mycket bra. CyberGhost skiljer sig från andra VPN-tjänster genom att tjänsten har en separat funktion för Netflix. Det betyder att du kan trycka på en Netflix-knapp, och CyberGhost hittar automatiskt servrar för dig som kommer att fungera med Netflix. Vi ger därför Netflix tummen upp jämfört med Netflix.

  Våra testare berättar:

  Jarle

  Jarle

  - CyberGhost är en VPN-tjänst jag har inte haft så mycket erfarenhet med tidigare. Lite konstigt, med tanke på att CyberGhost är en av de absolut största VPN-tjänsterna på marknaden. CyberGhost har växt extremt nyligen och har nu över 3700 servrar i över 60 länder. Eftersom de har fått nya ägare verkar de ha investerat mycket mer, vilket också verkar vara i förhållande till det faktum att tjänsten har förbättrats.

  Personligen var jag därför mycket glad att testa CyberGhost. Sammantaget tycker jag att tjänsten levereras bra. Designvis är utseendet på programvaran inte den finaste, jämfört med till exempel NordVPN eller ExpressVPN, men det var okej.

  Detta är inte det viktigaste ändå. Det viktigaste är tjänsten, som vi tycker var väldigt bra. Enligt min erfarenhet, jämfört med anslutningarna, var de robusta och bra. Du hoppade inte plötsligt ut ur anslutningen, som man kan göra med de inte så bra VPN-tjänsterna. Du kopplas upp relativt snabbt till de olika VPN-tjänsterna.

  Jag var mycket imponerad av hur bekvämt det var att titta på det amerikanska utbudet av Netflix med VPN och att CyberGhost hade flera olika funktioner till vad du skulle använda VPN-tjänsten för. Detta är något som väldigt få VPN-leverantörer har, och det var en stor fördel jämfört med användningen av de andra.

  Andreas

  Andreas

  - Jag har använt CyberGhost under min tid som säkerhetsansvarig. Först och främst har jag alltid varit en supporter till NordVPN, men jag var väldigt mycket glad att prova CyberGhost igen, vilket jag inte har testat på ett år. Jag har hört att de nyligen har fått många uppdateringar och att de har gjort en stor förbättring jämfört med antalet servrar och liknande.

  Mitt intryck av CyberGhost var som Jarle att det var en mycket bra VPN-tjänst som kommer nära de allra bästa VPN-tjänsterna. Anledningen till att jag rekommenderar CyberGhost är många. Bland annat gjorde CyberGhost mycket bra i våra hastighetsprov, och var helt i linje med ExpressVPN, vilket har kommit bäst ut ur vårt test. Utöver detta var designen mycket enkel och användarvänlig, och du kopplar snabbt till de olika servrarna.

  CyberGhost har kommit på tredje plats i våra test, men det här är ingen anledning till att du inte ska välja VPN-tjänsten. Den är mycket bra och jag kan verkligen rekommendera den.

  Kostnadseffektivt, CyberGhost är också mycket billigare än ExpressVPN, så det kan vara ett bra alternativ för dem som vill spara pengar. Tjänsten har också en 30 dagars pengarna- tillbaka-garanti.

  Anne-Marte

  Anne-Marte

  Liksom Jarle och Andreas, är jag också nöjd med CyberGhost i vårt test. Prisvärd, strukturen är mycket lik NordVPN, så CyberGhost och NordVPN blir två konkurerande alternativ om du ska ha en något billigare VPN än ExpressVPN.

  Det enda jag inte tycker om med CyberGhost är att de nyligen förvärvades av Kape Technologies. Detta är ett israeliskt företag som tidigare har anklagats för att sprida skadlig kodning på internet. Inte det bästa första intrycket jämfört med andra VPN-företag. Även den tidigare CyberGhost-chefen medgav att han och Kape Technologies personligen hade olika mål för CyberGhost-tjänsten.

  Hur som helst behöver det inte säga så mucket. CyberGhost lovar en noll-loggningspolicy och har också mycket bra säkerhetsfunktioner. Företaget är dessutom beläget i Rumänien, som ligger utanför många övervaknings-jurisdiktioner.

  Jag var generellt nöjd med mitt eget test av Cyber​​Ghost. Lättanvändt, hastigheten snabb, anslutningarna stabila och appen är också mycket bekväm att använda i mobilen. Ändå kan jag rekommendera NordVPN istället, eftersom tjänsterna är såpass lika i förhållandet bara vad gäller pris och service. NordVPN verkar enligt min mening lite bättre på det mesta.

  Vår slutsats

  ”CyberGhost är en stark VPN-leverantör som levererar en solid tjänst till ett relativt lågt pris.”

 • slutsats
 • 7.9