VPNportalen

CyberGhost Recension

7.9/10

CyberGhost är en stark VPN-leverantör som levererar en solid tjänst.

Det här gillade vi med CyberGhost:

 • Servrar i 89 länder
 • Noll loggningspolicy
 • Kan användas på 7 enheter samtidigt
 • Lägsta pris:

  $2.5 / mnd

  Fungerar på:

  SVT Play TV4 Play AppleTV Disney+ Netflix

  Introduktion

  CyberGhost är en av de äldsta och största VPN-leverantörerna i branschen, som över tid haft över 20 miljoner användare världen över. CyberGhost har även ett rykte som en av de bättre VPN-leverantörerna i branschen, och i vår mening lever CyberGhost upp till förväntningarna.

  CyberGhost har verkligen satsat och haft en extrem ökning av antalet servrar under 2018, i själva verket fick leverantören 150 % fler servrar under 2018. Till dags dato har CyberGhost över 6500 servrar i 89 länder. CyberGhost har även en rad servrar i Sverige, vilket gör tjänsten väldigt bra för svenska användare.

  Här ser du webbplatsen för CyberGhost.

  CyberGhost har även egna kanaler för dig som vill streama till exempel svensk TV, Netflix, ITV, BBC, HULU och liknande. Ur den synvinkeln framstår CyberGhosts användarvänlighet som väldigt bra i jämförelse med många av de andra VPN-leverantörerna.

  CyberGhost utmärker sig från andra VPN-leverantörer då du kan använda tjänsten på 7 enheter samtidigt, om du av någon anledning har det behovet.

  CyberGhost är baserade i Rumänien och tillämpar en strikt policy att inte ha någon loggföring. Det innebär att CyberGhost har en bra säkerhet. CyberGhost har även en så kallad NoSpy server med 256-bitars AES-kryptering.

  Prismässigt ligger CyberGhost ganska genomsnittligt. CyberGhost är inte den dyraste VPN-tjänsten men inte heller den billigaste. Ett månadsabonnemang kostar runt 100 kr, men priset blir avsevärt billigare om du binder dig för längre perioder.

  • $2.5 i mån
  • 80% rabatt
  • 45 dagar pengarna tilbaka garanti

  Hastighet

  CyberGhost har ett antal snabba servrar runt om i världen.

  Vid val av en VPN-tjänst är troligen hastigheten en av de allra viktigaste faktorerna. Detta beror på att all användning av VPN kommer att försämra hastigheten lite grann. Anledningen är att all din trafik måste gå via en extern server innan du omdirigeras till andra webbsidor. Med de bästa VPN-leverantörerna kommer hastigheten likväl vara så snabb att den knappt kommer att försämras.

  CyberGhosts hastighet har visat sig vara väldigt bra i våra tester, och ligger på samma nivå som andra toppleverantörer som NordVPN och ExpressVPN. På samtliga tester vi genomförde, var det inga problem att streama videos och filmer i full HD-kvalitet utan laggande, eller att spela spel som WOW och LOL utan stopp.

  Vad vi gillade med CyberGhost är att det kan vara relativt snabbt att ansluta till varje server. På många VPN-tjänster tar det mycket lång tid att ansluta till varje server, och anslutningen kan också vara väldigt instabil. Vi upplever inte detta med CyberGhost. Anslutning till varje server är relativt snabb, och anslutningen är också mycket stabil när den är ansluten. Det är inte så att anslutningen bryts eller liknande. I förhållande till erfaren och uppmätt hastighet blir CyberGhost därför mer än godkänd.

  Säkerhet och privatliv

  Vi upplever CyberGhosts säkerhet som väldigt bra. Leverantören är baserad i Rumänien och har en noll loggningspolicy. Det innebär att du kan göra vad du vill på internet i vetskap om att du inte är övervakad. På så vis kan CyberGhost inte heller läcka någon information om dig till tredjepart, då det inte finns någon information att läcka.

  En annan säkerhetslösning som CyberGhost erbjuder är en stark 256-bitars AES kryptering. Denna krypteringsnivå ligger faktiskt i linje med den som används av den amerikanska armén, så du kan vara säker på att krypteringen håller en hög nivå. CyberGhost har även en kill switch, som kan bidra till att göra ditt internetsurfande ännu säkrare.

  Allt som allt är vi nöjda med CyberGhosts säkerhet. Vi anser att du kan känna dig säker på att denna VPN-leverantör håller vad den utlovar rent säkerhetsmässigt.

  Pris

  CyberGhosts priser är ganska rimliga.

  CyberGhost ligger på en genomsnittlig nivå när det kommer till priset när det kommer till priset. Om du bara vill binda dig en månad, kostar abonnemanget runt 100 kr. Om du binder dig för en längre period kan du dock få tjänsten väldigt billigt, ända ner mot 25 kr. Därutöver har CyberGhost ofta extremt bra erbjudanden, så om du har tur kan du få tjänsten ännu billigare.

  Något som CyberGhost verkligen imponerar med är deras pengarna-tillbaka-garanti, som varar i hela 45 dagar. I den aspekten är CyberGhost ledande i jämförelse med andra VPN-leverantörer, som i regel har en pengarna-tillbaka-garanti på 30 dagar. Att en tjänst erbjuder en pengarna-tillbaka-garanti innebär oftast att leverantören tror på sin egen produkt, vilket talar till CyberGhosts fördel.

  Kan CyberGhost fås gratis?

  CyberGhost är i utgångspunkten en betald VPN-tjänst, precis som de andra marknadsledande leverantörerna. Anledningen till detta är att en gratis VPN helt enkelt inte fungerar för VPN-tjänster eftersom de måste tillhandahålla servrar av tillräckligt hög kvalitet för att kunna tillfredsställa användarnas behov. Icke desto mindre är CyberGhost mycket prisvärd jämfört med andra aktörer.

  Det finns en lösning för att använda CyberGhost tekniskt sett gratis och riskfritt. Du behöver helt enkelt registrera dig som en vanlig användare och välja ett av CyberGhosts tre abonnemang. Under en period på hela 45 dagar kan du därefter säga upp abonnemanget när du önskar och få hela beloppet för ditt abonnemang återbetalt.

  Med andra ord kan du i praktiken få använda CyberGhost helt gratis i upp till 45 dagar. Du får tillgång till hela tjänsten, och det finns inget krav på att ange något giltigt skäl till varför du vill säga upp ditt abonnemang. Så även om CyberGhost inte har någon gratisversion av sin tjänst, är detta i praktiken en gratis provperiod – och dessutom en mycket bättre lösning än en gratis VPN-tjänst.

  Det är också värt att notera att CyberGhost, i likhet med många av de bästa VPN-tjänsterna, är så pass överkomlig i pris att det helt enkelt inte lönar sig att välja en gratis VPN-tjänst ändå.

  Användarvänlighet

  Med användarvänlighet menar vi hur enkel VPN-tjänsten är att ladda ner, installera, navigera runt på och så vidare. I allmänhet upplever vi CyberGhosts användarvänlighet som väldigt bra. När du skaffat VPN-tjänsten är den väldigt enkel att ladda ner och installera på din PC.

  Dessutom har CyberGhost en väldigt överskådlig meny, som är lätt att navigera runt i. CyberGhost får även ett plus för att ha valt ut servrar i förhållande till olika streamingtjänster och liknande, vilket skiljer sig från många andra VPN-leverantörer. CyberGhost är också en av de bättre VPN-tjänsterna för Chrome.

  På så vis framstår CyberGhost som fördelaktig för såväl nybörjare som mer erfarna VPN-användare.

  CyberGhost till svensk TV i utlandet

  Som du säkert vet använder många människor VPN för att titta på svensk TV i utlandet. TV-program som SVT, TV3 och liknande blockeras för närvarande om du inte har en svensk IP-adress. Det betyder att om du är i Spanien, Norge eller USA, kan du till exempel inte titta på svensk TV i många fall. Det kan möjligtvis ske vissa förändringar inom EU, men det är fortfarande osäkert när dessa regler faktiskt träder i kraft.

  I förhållande till CyberGhost fungerar denna VPN-tjänst mycket bra för att titta på svensk TV i utlandet. För detta ändamål behöver du en VPN-tjänst med en svensk server, eftersom du måste ha en svensk IP-adress. CyberGhost har många servrar i Sverige som enligt vår erfarenhet fungerade mycket bra för att titta på svensk TV i utlandet. Vi fick en bekant som stannade i Spanien för att testa både Net TV-versionen av SVT och TV4 Play, och CyberGhosts servrar fungerade mycket bra för detta ändamål. CyberGhost själv lovar att vara en av de bästa VPN-leverantörerna för att streama upplåst innehåll, och vi tror att tjänsten håller detta löfte.

  CyberGhost till amerikanska Netflix

  Som det är känt i Sverige, erbjuder inte Netflix det bästa urvalet här. De filmer vi har sett tidigare, och serierna är inte så imponerande heller. Problemet med Netflix är att de måste betala rättigheterna till innehållet i varje land och därför verkar de prioritera de största länderna bäst. Av den anledningen är det amerikanska Netflix-erbjudandet det bästa. Innehållet är ofta dubbelt så stort som det svenska erbjudandet.

  Det finns många VPN-tjänster som inte fungerar bra med Netflix. Anledningen till detta är att Netflix ständigt blockerar IP-adresser i samband med VPN-servrar. Av den anledningen kommer till exempel de fria tjänsterna att vara för dåliga för att arbeta med Netflix.

  Vår erfarenhet av CyberGhost jämfört med Netflix var mycket bra. CyberGhost skiljer sig från andra VPN-tjänster genom att tjänsten har en separat funktion för Netflix. Det betyder att du kan trycka på en Netflix-knapp, och CyberGhost hittar automatiskt servrar för dig som kommer att fungera med Netflix. Vi ger därför Netflix tummen upp jämfört med Netflix.

  CyberGhost på iPhone och Android

  Vi alla känner till farorna med att surfa oskyddat på datorn. Om aktiviteterna på webben inte är krypterade kan man inte vara säker på att man är anonym, eftersom tredje parter kan ta del av det man gör. Detta är dock något som de flesta inte ägnar så många tankar åt, men med CyberGhosts mobilappar är det lyckligtvis enkelt att skydda sig också när man surfar på mobilen.

  De erbjuder nämligen VPN appar för både iPhone och Android som ser till att du kan surfa säkert på nätet, även när du surfar på din mobil. Vi blir trots allt mer mobila och använder mobilen till allt fler tjänster, bland annat till banktjänster via Internet och lämnar betalningsinformation i nätbutiker. Dessutom kan man snabbt skicka konfidentiella e-postmeddelanden via mobilen när man är på språng.

  Säkerhet är å andra sidan inte den enda fördelen med att använda sig av CyberGhost. Med servrar över hela världen kan CyberGhost också ge dig tillgång till ett brett utbud av underhållning. Du kan till exempel titta på Netflix amerikanska utbud via din mobil. Det är perfekt när du till exempel sitter på bussen på väg hem eller under lunchpausen när du vill titta på din favoritserie.

  Eftersom CyberGhost låter dig skydda sju enheter på samma gång, kan både du och resten av familjen skydda era datorer och mobiltelefoner via tjänsten, så du behöver inte nöja dig med att bara ansluta datorn till tjänsten, vilket är fallet hos många andra tjänster.

  CyberGhost för fildelning

  CyberGhost har ett antal servrar speciellt anpassade för torrent.

  Fildelning är ett mycket omdebatterat ämne, men oavsett vad man tycker om det, så råder det föga tvivel om att det är ett bra sätt att få tillgång till de senaste filmerna och albumen. Även om det finns streamingtjänster för både filmer, TV-program och musik i dag, så är dessa begränsade och många använder sig fortfarande av fildelning när det gäller underhållning.

  Problemet är att man potentiellt kan få rättsliga problem när man laddar ner och upp torrentfiler. Framför allt uppladdning kan leda till problem, eftersom lagstiftningen fortfarande inte är helt tydlig här. Därför kan det vara klokt att använda sig av en VPN-tjänst som CyberGhost för att hålla sig anonym på nätet när man laddar ner och upp torrentfiler.

  Många VPN-tjänster kan bidra till anonymitet eftersom det trots allt är deras huvudsakliga syfte. Men som det tidigare nämnts är det likväl en stor fördel att CyberGhost är baserad i Rumänien. Detta säkerställer din integritet, och om till exempel myndigheterna skulle begära information om dina aktiviteter på servrarna kommer dessa att hållas konfidentiella.

  Dessutom är CyberGhost en VPN-tjänst som bidrar till bra hastigheter. Det är viktigt med hög kvalitet på servrar vid fildelning, eftersom man trots allt ska ladda ner relativt stora filer och man knappast vill vänta en hel dag på en film. Ännu viktigare är nog hastigheterna för de som ska ladda upp stora mängder data, men här kan du alltså lita på CyberGhost.

  Hur bra fungerar CyberGhost i Sverige?

  CyberGhost är en unik VPN-tjänst i det avseendet att de verkligen sätter sig in i de marknader där de tillhandahåller servrar. Sverige är ett perfekt exempel på detta, och CyberGhost har faktiskt en egen sida där de förklarar exakt hur situationen i Sverige är när det gäller övervakning, säkerhet, streaming, fildelning och andra relevanta ämnen.

  Dessutom erbjuder CyberGhost naturligtvis bra servrar som du kan använda dig av för att surfa anonymt och säkert, och inte minst få tillgång till svenskt innehåll om så önskas. Om du till exempel bor utomlands är det naturligtvis trevligt att kunna titta på svensk TV där då och då.

  Svenska servrar är också användbara när man befinner sig i Sverige. För om du använder utländska servrar måste du stänga av VPN-tjänsten när du till exempel ska titta på filmer och TV-program. Med CyberGhost slipper du detta, eftersom du kan surfa säkert och anonymt via en svensk server, samtidigt som du får åtkomst till allt innehåll som du ändå har rätt till.

  CyberGhost ger dig inte bara många bra svenska servrar, utan dessa är också riktigt snabba. Oavsett om du ska surfa, titta på film eller kanske spela spel, så är det viktigt att ha tillgång till snabba servrar. Detta gäller förövrigt för både PC och mobiltelefoner, så att du kan njuta av snabba anslutningar var du än befinner dig.

  Speciella funktioner

  Krypteringen av CyberGhost är på samma nivå som den amerikanska militärens säkerhetsförsvar.

  Om du har en enhet som kan anslutas till Internet är chansen stor att CyberGhost kan skydda den via sin VPN-lösning. Det är en stor fördel att CyberGhost är så mångsidig, och en av de största fördelarna med tjänsten är att den kan köras på upp till sju enheter samtidigt. Det är inte många konkurrenter som matchar det här.

  Borttagning av geoblockeringar är en annan uppgift som CyberGhost klarar galant. De allra flesta VPN-tjänster påstår sig klara att komma runt dessa. Likväl är det endast ett fåtal som till exempel klarar av att ta sig förbi Netflix blockering gång på gång. CyberGhost är en av dessa få tjänster som alltid lyckas komma runt Netflix skydd mot VPN-tjänster.

  När det gäller säkerhet så erbjuder CyberGhost 256-bitars kryptering. Detta är en krypteringsgrad som den amerikanska armén använder sig av. Om de är nöjda med den krypteringsgraden för överföring av sin data, kan du rimligen vara säker på att dina transaktioner, e-postmeddelanden och annan kommunikation över Internet är säkra.

  Funktioner som åtkomst till blockerat innehåll, servrar över hela världen, samt policyn om att inte spara några loggar gör CyberGhost till en stark aktör bland de bästa VPN-tjänsterna i branschen. CyberGhost erbjuder också en rad olika protokoll för dig som är mer teknikkunnig och vill kunna anpassa dessa saker vid anslutning.

  CyberGhost för att kringgå den kinesiska brandväggen

  CyberGhost är känd för att skydda användare mot övervakning, ta bort geoblockeringar och inte minst göra surfandet säkrare i allmänhet. Å andra sidan erbjuder de andra VPN-tjänsterna också många av dessa funktioner, på mer eller mindre samma nivå. Däremot är CyberGhost en av få VPN-tjänster som klarar av att ta sig förbi den kinesiska brandväggen.

  Detta är smeknamnet på brandväggen som till exempel hindrar kineser från att besöka Facebook, YouTube, Google och en mängd andra webbplatser. Få VPN-tjänster klarar av att ta sig förbi brandväggen, eftersom den trots allt är utvecklad av några av de bästa IT-experterna i landet. Med CyberGhost kan du däremot komma runt brandväggen.

  I VPN-branschen ses detta som en riktig kvalitetsstämpel, eftersom inte alla VPN-tjänster kan stoltsera med detta. Kanske betyder det inte så mycket för oss svenskar i praktiken, såvida man inte semestrar i Kina eller kanske till och med jobbar där.

  Likväl skvallrar detta om kraften i CyberGhosts VPN-tjänst. Men skulle du av en eller annan anledning inte kunna komma runt den kinesiska brandväggen rekommenderas det att ta kontakt med den vänliga kundsupporten som hjälper dig genom processen. Det kan till exempel hända att du behöver finjustera lite dina inställningar.

  Kundsupport

  Innan du överhuvud taget kommer i kontakt med en supportmedarbetare hos CyberGhost är chansen stor att du får dina frågor besvarade. Anledningen till detta är att denna VPN-tjänst har vad som med största sannolikhet är det mest omfattande urvalet av hjälpartiklar, med en databas som omfattar de allra flesta ämnen man kan tänka sig när det gäller användning av VPN-tjänster.

  Du kan också söka bland vanliga frågor och svar för att läsa svar på ofta ställda frågor, där du kanske också hittar svaret på din fråga. Om du inte gör det, så har CyberGhost i likhet med många andra VPN-tjänster dygnet runt-support som du kan kontakta antingen via livechatt eller e-post. För snabbast svar kan vi rekommendera det förstnämnda alternativet, eftersom du kan få svar här inom ett par minuter.

  Det kanske mest unika med CyberGhost är dock deras olika guider som är inriktade på specifika programvaror. Här hittar du information om nedladdning, installation, användning, funktioner m.m. för operativsystem som Windows, Mac, Android, iOS och många fler. På så sätt lämnas inget till slumpen när du använder dig av CyberGhost.

  En annan mycket viktig detalj för många är att det är enkelt att be om pengarna tillbaka genom CyberGhosts garanti. Ofta kan det kännas som en besvärlig process, där kundservice under en lång tid försöker få dig att stanna eller på andra sätt försvåra att få pengarna tillbaka. CyberGhost ställer bara några frågor innan de hjälper dig med att få pengarna tillbaka snabbt.

  Sammanfattning

  CyberGhost är bland de mest kända VPN-tjänsterna på dagens marknad. Med sitt stora utbud av servrar som är spridda över hela världen säkerställer de att du alltid har tillgängliga kvalitetsservrar att ansluta till. Först och främst ger CyberGhost dig funktioner som anonymitet, säkerhet och inte minst borttagning av geoblockeringar.

  Med CyberGhost får du bland annat 256-bitars kryptering, anti-loggningspolicy och tillgång till Netflix amerikanska utbud. Dessutom kan du dra nytta av en mängd olika fördelar här hemma i Sverige. Snabba servrar och tillgång till SVT Play utomlands är till exempel en bra anledning till att överväga CyberGhost som din nästa tjänst.

  CyberGhost kan tillgodose ditt behov av VPN genom sin flexibilitet. Tjänsten finns tillgänglig för de flesta operativsystem, och du kan dessutom ladda ner och använda den på upp till 7 enheter samtidigt. Det är också värt att notera att CyberGhost kommer med en provperiod på upp till 45 dagar, där du när som helst under denna period kan be om pengarna tillbaka.

  Våra testare berättar:

  Jarle

  – CyberGhost är en VPN-tjänst jag har inte haft så mycket erfarenhet med tidigare. Lite konstigt, med tanke på att CyberGhost är en av de absolut största VPN-tjänsterna på marknaden. CyberGhost har växt extremt nyligen och har nu över 3700 servrar i över 60 länder. Eftersom de har fått nya ägare verkar de ha investerat mycket mer, vilket också verkar vara i förhållande till det faktum att tjänsten har förbättrats.

  Personligen var jag därför mycket glad att testa CyberGhost. Sammantaget tycker jag att tjänsten levereras bra. Designvis är utseendet på programvaran inte den finaste, jämfört med till exempel NordVPN eller ExpressVPN, men det var okej.

  Detta är inte det viktigaste ändå. Det viktigaste är tjänsten, som vi tycker var väldigt bra. Enligt min erfarenhet, jämfört med anslutningarna, var de robusta och bra. Du hoppade inte plötsligt ut ur anslutningen, som man kan göra med de inte så bra VPN-tjänsterna. Du kopplas upp relativt snabbt till de olika VPN-tjänsterna.

  Jag var mycket imponerad av hur bekvämt det var att titta på det amerikanska utbudet av Netflix med VPN och att CyberGhost hade flera olika funktioner till vad du skulle använda VPN-tjänsten för. Detta är något som väldigt få VPN-leverantörer har, och det var en stor fördel jämfört med användningen av de andra.

  Andreas

  – Jag har använt CyberGhost under min tid som säkerhetsansvarig. Först och främst har jag alltid varit en supporter till NordVPN, men jag var väldigt mycket glad att prova CyberGhost igen, vilket jag inte har testat på ett år. Jag har hört att de nyligen har fått många uppdateringar och att de har gjort en stor förbättring jämfört med antalet servrar och liknande.

  Mitt intryck av CyberGhost var som Jarle att det var en mycket bra VPN-tjänst som kommer nära de allra bästa VPN-tjänsterna. Anledningen till att jag rekommenderar CyberGhost är många. Bland annat gjorde CyberGhost mycket bra i våra hastighetsprov, och var helt i linje med ExpressVPN, vilket har kommit bäst ut ur vårt test. Utöver detta var designen mycket enkel och användarvänlig, och du kopplar snabbt till de olika servrarna.

  CyberGhost har kommit på tredje plats i våra test, men det här är ingen anledning till att du inte ska välja VPN-tjänsten. Den är mycket bra och jag kan verkligen rekommendera den.

  Kostnadseffektivt, CyberGhost är också mycket billigare än ExpressVPN, så det kan vara ett bra alternativ för dem som vill spara pengar. Tjänsten har också en 30 dagars pengarna- tillbaka-garanti.

  Anne-Marte

  Liksom Jarle och Andreas, är jag också nöjd med CyberGhost i vårt test. Prisvärd, strukturen är mycket lik NordVPN, så CyberGhost och NordVPN blir två konkurerande alternativ om du ska ha en något billigare VPN än ExpressVPN.

  Det enda jag inte tycker om med CyberGhost är att de nyligen förvärvades av Kape Technologies. Detta är ett israeliskt företag som tidigare har anklagats för att sprida skadlig kodning på internet. Inte det bästa första intrycket jämfört med andra VPN-företag. Även den tidigare CyberGhost-chefen medgav att han och Kape Technologies personligen hade olika mål för CyberGhost-tjänsten.

  Hur som helst behöver det inte säga så mucket. CyberGhost lovar en noll-loggningspolicy och har också mycket bra säkerhetsfunktioner. Företaget är dessutom beläget i Rumänien, som ligger utanför många övervaknings-jurisdiktioner.

  Jag var generellt nöjd med mitt eget test av Cyber​​Ghost. Lättanvändt, hastigheten snabb, anslutningarna stabila och appen är också mycket bekväm att använda i mobilen. Ändå kan jag rekommendera NordVPN istället, eftersom tjänsterna är såpass lika i förhållandet bara vad gäller pris och service. NordVPN verkar enligt min mening lite bättre på det mesta.

  • $2.5 i mån
  • 80% rabatt
  • 45 dagar pengarna tilbaka garanti