VPNportalen

CyberGhost Recension

7.9/10

CyberGhost är en stark VPN-leverantör som levererar en solid tjänst.

Det här gillade vi med CyberGhost:

 • Servrar i 91 länder
 • Noll loggningspolicy
 • Kan användas på 7 enheter samtidigt
 • Lägsta pris:

  €2.5 / mnd

  Fungerar på:

  SVT Play TV4 Play AppleTV Disney+ Netflix

  Introduktion

  CyberGhost är en av de äldsta och största VPN-leverantörerna i branschen. Under de år som de har varit verksamma har de haft över 20 miljoner användare världen över. CyberGhost har även ett rykte om sig att vara en av de bättre VPN-leverantörerna i branschen, och vi anser att CyberGhost lever upp till förväntningarna.

  CyberGhost har satsat stort och hade en extrem ökning av antalet servrar under 2018. I själva verket utökade leverantören antalet servrar med 150 procent det året. I dagsläget har CyberGhost cirka 8900 servrar på 115 platser i 91länder. CyberGhost har även en rad servrar i Sverige, vilket gör tjänsten väldigt bra för svenska användare.

  Här ser du CyberGhosts webbplats.

  CyberGhost har även egna kanaler för dig som vill strömma till exempel svensk tv, Netflix, ITV, BBC och HULU. Ur den synvinkeln framstår CyberGhosts användarvänlighet som väldigt bra i jämförelse med många av de andra VPN-leverantörerna.

  CyberGhost skiljer sig från andra VPN-leverantörer i och med att du kan använda tjänsten på sju enheter samtidigt, vilket gör att hela hushållet kan surfa säkert från sina enheter.

  CyberGhost är baserade i Rumänien och har en strikt policy om att inte spara någon som helst information om användarnas aktiviteter på internet. Det innebär att CyberGhost har en bra säkerhet. CyberGhost har även en så kallad NoSpy server med 256-bitars AES-kryptering.

  Prismässigt ligger CyberGhost i mitten av skalan. CyberGhost är inte den dyraste VPN-tjänsten men inte heller den billigaste. Ett månadsabonnemang kostar i skrivande stund strax under 130 kronor, men månadskostnaden blir avsevärt lägre om du tecknar ett abonnemang med längre bindningstid.

  • €2.5 i månaden
  • 80 % rabatt
  • 45 dagars pengarna tillbaka-garanti

  Hastighet

  CyberGhost har ett antal snabba servrar runt om i världen.

  När du ska välja en VPN-tjänst är hastigheten antagligen en av de allra viktigaste faktorerna. Det beror på att all användning av VPN kommer att försämra hastigheten på din uppkoppling en aning. Anledningen är att all din trafik måste gå via en extern server innan du dirigeras om till andra webbsidor. Med de bästa VPN-leverantörerna kommer hastigheten var så hög att hastigheten på den ordinarie anslutningen knappt kommer försämras.

  I våra tester har CyberGhosts hastighet visat sig vara väldigt bra, och ligger på samma nivå som andra toppleverantörer till exempel NordVPN och ExpressVPN. I samtliga tester som vi gjorde, var det inga problem att strömma videoklipp och filmer i full HD-kvalitet utan att det laggade, eller att spela spel som WOW och LOL utan några avbrott.

  Det vi mer gillade med CyberGhost är det gick relativt snabbt att ansluta till alla serverar som vi provade. Med många VPN-tjänster tar det lång tid att ansluta till varje server, och anslutningen kan också vara instabil. Vi upplever inte det med CyberGhost. Anslutning till varje server går relativt snabbt och anslutningen är också stabil när du är uppkopplad, det vill säga anslutningen bryts inte eller liknande. I förhållande till upplevd och uppmätt hastighet får CyberGhost därför mer än godkänt.

  Säkerhet och privatliv

  Vi upplever att CyberGhosts säkerhet är väldigt bra. Leverantören är baserad i Rumänien och har en policy om att inte logga användarnas data eller annan information. Det innebär att du kan göra vad du vill på internet och vara trygg i vetskapen att du inte är övervakad eller spårad. På så sätt kan CyberGhost inte heller läcka någon information om dig till någon tredje part, eftersom det inte finns någon information att dela vidare.

  En annan säkerhetslösning som CyberGhost erbjuder är en stark 256-bitars AES kryptering. Den här krypteringsnivån ligger i linje med den som den amerikanska armén använder. Med andra ord kan du vara säker på att krypteringen håller en hög nivå. CyberGhost har även en kill switch som kan bidra till att göra ditt internetsurfande ännu säkrare.

  Totalt sett är vi nöjda med CyberGhosts säkerhet. Vi anser att du kan känna dig säker på att VPN-leverantören håller vad de utlovar rent säkerhetsmässigt.

  Stort antal servrar på många platser i många länder

  Som vi nämnde i början av den här artikeln har CyberGhost nästan 9000 servrar i 91 länder och på 115 platser. I jämförelse med andra VPN leverantörer är det ett stort utbud av servrar. Inte ens NordVPN, som i skrivande stund har drygt 5500 servrar, slår CyberGhost.

  När det kommer till antal länder skiljer sig inte CyberGhost något nämnvärt från konkurrenterna. Det finns till och med VPN-leverantörer som har servrar i fler länder än vad CyberGhost har. Däremot har CyberGhost servrar i de flesta länder som är aktuella för våra användare, vilket gör att antalet länder inte är särskilt relevant för vår del.

  CyberGhost får ett stort plus för att de redan har valt ut servrar för olika ändamål. Vill du till exempel titta på den amerikanska Netflix-versionen har CyberGhost alltid servrar som är redo för uppgiften, och som aktören menar fungerar med Netflix och andra strömningstjänster.

  Hur mycket kostar CyberGhost?

  Cyberghost VPN pris
  CyberGhosts priser är relativt billiga.

  CyberGhost ligger på en genomsnittlig nivå när det kommer till kostnad. Om du inte vill binda upp dig för mer än en månad, kostar abonnemanget i dagsläget knappt 130 kronor i månaden. Om du istället väljer en längre period kan du få tjänsten väldigt billigt, ner mot så lite som 25 kronor i månaden. (Förutsättningen är att du betalar för hela abonnemangsperioden på en gång.) Utöver det har CyberGhost ofta bra erbjudanden, så om du har tur kan du få tjänsten ännu lite billigare.

  Något som CyberGhost verkligen imponerar med är företagets pengarna tillbaka-garanti, som varar i hela 45 dagar. I den aspekten är CyberGhost ledande, i jämförelse med andra VPN-leverantörer, som i regel har en pengarna tillbaka-garanti på 30 dagar. Att en tjänst erbjuder en pengarna tillbaka-garanti innebär oftast att leverantören tror på sin produkt, något som talar till CyberGhosts fördel.

  Kan du få CyberGhost gratis?

  CyberGhost är i utgångspunkten en betald VPN-tjänst, liksom som de andra marknadsledande leverantörerna. Anledningen är att en gratis variant helt enkelt inte fungerar för VPN-tjänster eftersom de måste ha tillräckligt högt kvalitet på servrarna för att kunna tillfredsställa användarnas behov. CyberGhost är en bra VPN-tjänst som ger mycket valuta för pengarna och som har låga abonnemangspriser i jämförelse med många andra aktörer.

  Det finns en lösning för att tekniskt sett använda CyberGhost gratis och riskfritt. Du behöver helt enkelt bara registrera dig som en vanlig användare och välja ett av CyberGhosts abonnemang. Du kan testa VPN-tjänsten och alla dess funktioner under 45 dagar, och därefter kan du säga upp abonnemanget och begära pengarna tillbaka. Förutsatt att du säger upp abonnemanget inom 45 dagar från det att du tecknade det, återbetalar CyberGhost hela beloppet.

  Med andra ord kan du i praktiken använda CyberGhost helt gratis i upp till 45 dagar. Du får tillgång till hela tjänsten och det finns inget krav på att ange något skäl till varför du vill säga upp abonnemanget. Så även om CyberGhost inte har någon gratisversion av sin tjänst, är det här som en gratis provperiod – och dessutom en mycket bättre lösning än en gratis VPN-tjänst.

  Det är också värt att notera att CyberGhost, i likhet med många av de bästa VPN-tjänsterna, har en så pass låg månadskostnad att det ändå inte lönar sig att välja en gratis VPN-tjänst.

  Användarvänlighet

  Med användarvänlighet menar vi hur enkel VPN-tjänsten är att ladda ned, installera, navigera runt i och så vidare. I det stora hela upplever vi CyberGhosts användarvänlighet som väldigt bra. Från det att du har tecknat ett abonnemang för VPN-tjänsten till dess att du kan börja använda den, är den väldigt enkel att ladda ned och installera på din dator eller surfplatta.

  Dessutom har CyberGhost en väldigt överskådlig meny, som är lätt att navigera runt i. CyberGhost får även ett plus för att ha valt ut servrar till dig, anpassade till olika strömningstjänster och liknande, vilket skiljer sig från många andra VPN-leverantörer. CyberGhost är också en av de bättre VPN-tjänsterna för Chrome. Det gör att CyberGhost är bra för såväl nybörjare som erfarna VPN-användare.

  CyberGhost till svensk tv i utlandet

  Som du säkert vet använder många människor VPN för att titta på svensk tv i utlandet. Tv-kanaler som SVT, TV3 och liknande blockerar för närvarande sitt utbud om du inte har en svensk IP-adress. Det betyder att om du är i exempelvis Spanien, Norge eller USA, så kan du i de allra flesta fall inte se svenska tv-program. EU arbetar sedan 2019 på att ta fram en lagstiftning som säger att EU-medborgare ska kunna se alla EU-länders tv-utbud, men det är fortfarande oklart när lagen är klar och träder i kraft.

  När det kommer till CyberGhost fungerar VPN-tjänsten mycket bra när du vill titta på svensk tv i utlandet. För det här ändamålet behöver du en VPN-tjänst med en svensk server, eftersom du måste ha en svensk IP-adress. CyberGhost har många servrar i Sverige som enligt vår erfarenhet fungerade mycket bra för att titta på svensk tv i utlandet. Vi fick en bekant som var i Spanien att testa både SVT Play och TV4 Play och CyberGhosts servrar fungerade mycket bra för det här ändamålet. CyberGhost själva lovar att vara en av de bästa VPN-leverantörerna för att strömma upplåst innehåll, och vi tror att de kan leva upp till det löftet.

  CyberGhost till amerikanska Netflix

  Som bekant erbjuder inte Netflix det bästa urvalet i Sverige. Filmerna har vi redan sett och utbudet av serier är inte heller så imponerande. Problemet med Netflix är att de måste köpa sändningsrättigheterna för innehållet till respektive land och därför verkar de prioritera de största länderna. Av den anledningen är det amerikanska Netflix-urvalet det bästa. Innehållet är ofta dubbelt så stort som det svenska utbudet.

  Det finns många VPN-tjänster som inte fungerar bra med Netflix. Anledningen är att Netflix ständigt blockerar IP-adresser som går att koppla till VPN-servrar. Av den anledningen är till exempel de gratis VPN-tjänsterna inte tillräckligt bra för att ta sig runt Netflix blockering.

  Vår erfarenhet av att använda CyberGhost till Netflix var mycket bra. CyberGhost skiljer sig från andra VPN-leverantörer genom att deras tjänst har en separat funktion för Netflix. Det betyder att du kan trycka på en Netflix-knapp, och så hittar CyberGhost automatiskt servrar till dig som kommer att fungera med Netflix. Vi ger därför Netflix tummen upp när det gäller arbetet med Netflix.

  CyberGhost på iPhone och Android

  Vi är alla medvetna om riskerna med att surfa öppet på datorn. Om aktiviteterna på webben inte är krypterade kan du aldrig vara säker på att du är anonym, eftersom tredje parter kan ta del av det du gör. Däremot är det väldigt får som tänker särskilt mycket på det, men lyckligtvis påminner CyberGhost oss med hjälp av sina appar för mobiltelefoner.

  Företaget erbjuder nämligen VPN appar för iPhone och Android, så att du kan surfa säkert på nätet, även när du surfar på mobilen. Vi använder mobilen till allt mer, till och med för att göra bankärenden via internetbanken och lämnar vår betalningsinformation i nätbutiker. Dessutom är det lätt gjort att skicka konfidentiella e-postmeddelanden via mobilen när man är på språng.

  Säkerhet är inte den enda fördelen med att använda sig av CyberGhost. Med servrar över hela världen kan CyberGhost också ge dig tillgång till ett brett utbud av underhållning. Du kan exempelvis titta på Netflix amerikanska utbud via din mobil. Det är perfekt när du till exempel sitter på bussen på väg hem eller under lunchpausen när du vill se ett avsnitt av din favoritserie.

  Eftersom CyberGhost låter dig anslut upp till sju enheter på samma gång, kan både du och resten av familjen skydda era datorer och mobiltelefoner via tjänsten, så att du inte begränsa dig till enbart datorn, vilket är fallet hos många andra tjänster.

  CyberGhost för fildelning

  CyberGhost har ett antal servrar speciellt anpassade för fildelning.

  Fildelning är ett mycket omdebatterat ämne, men oavsett vad man tycker om det, så råder det inga tvivel om att det är ett bra sätt att få tillgång till de senaste filmerna och albumen. Även om det numera finns strömningstjänster för såväl filmer och TV-program som musik, så är dessa begränsade och många använder sig fortfarande av fildelning när det kommer till underhållning.

  Problemet är att du potentiellt kan få rättsliga problem när du laddar ned och upp torrentfiler. Framför allt är det uppladdning som kan leda till problem, eftersom lagstiftningen fortfarande inte är helt tydlig på den här punkten. Av den anledningen kan det vara ett klokt drag att använda dig av en VPN-tjänst som CyberGhost för att vara anonym på nätet när du laddar ned och upp torrentfiler.

  Många VPN-tjänster kan bidra till anonymitet eftersom det trots allt är deras huvudsakliga syfte. Men som vi har nämnt tidigare är det likväl en stor fördel att CyberGhost är baserade i Rumänien. Det säkerställer din integritet, och om till exempel myndigheterna skulle begära ut information om dina aktiviteter på servrarna och nätet går den helt enkelt inte att få ut.

  Dessutom är CyberGhost en VPN-tjänst som bidrar till bra hastigheter. Det är viktigt med hög kvalitet på servrar vid fildelning, eftersom du trots allt ska ladda ner relativt stora filer och du knappast vill vänta en hel dag på en film. Ännu viktigare är nog hastigheterna för de som ska ladda upp stora mängder data, men här kan du alltså lita på CyberGhost.

  Hur bra fungerar CyberGhost i Sverige?

  CyberGhost är en unik VPN-tjänst i det avseendet att de verkligen sätter sig in i de marknader där de tillhandahåller servrar. Sverige är ett perfekt exempel på det och CyberGhost har en egen sida där de förklarar ganska djupgående hur det ser ut i Sverige gällande övervakning, säkerhet, strömning, fildelning och andra relevanta ämnen.

  Dessutom erbjuder CyberGhost naturligtvis bra servrar som du kan använda dig av för att surfa anonymt och säkert, och inte minst få tillgång till svenska strömningstjänster om du vill det. Om du till exempel bor utomlands är det naturligtvis trevligt att kunna titta på svensk tv då och då.

  Svenska servrar är också användbara när du befinner dig i Sverige. För om du använder utländska servrar måste du stänga av VPN-tjänsten när du till exempel ska titta på filmer och TV-program. Med CyberGhost slipper du det, eftersom du kan surfa säkert och anonymt via en svensk server samtidigt som du får åtkomst till allt innehåll som du ändå har rätt till.

  CyberGhost ger dig inte bara många bra svenska servrar, utan de är också riktigt snabba. Oavsett om du ska surfa, titta på film eller kanske spela spel, så är det viktigt att ha tillgång till snabba servrar. Det gäller förövrigt för både datorer och mobiltelefoner, så att du kan njuta av snabba anslutningar var du än befinner dig.

  Särskilda funktioner

  Krypteringen av CyberGhost är på samma nivå som den amerikanska militärens säkerhetslösningar.

  Om du har en enhet som kan anslutas till internet är chansen stor att CyberGhost kan skydda den med sin VPN-lösning. Det är en stor fördel att CyberGhost är så mångsidig, och en av de största fördelarna med tjänsten är att den kan köras på upp till sju enheter samtidigt. Det är inte många konkurrenter som matchar det här.

  Ta bort geografiska blockeringar är en annan uppgift som CyberGhost klarar galant. De allra flesta VPN-tjänster påstår att de kan komma runt de här blockeringarna. Sanningen är att det endast är ett fåtal som klarar av att ta sig förbi exempelvis Netflix blockering gång på gång. CyberGhost ingår i den samling av få leverantörer vars VPN-tjänst alltid lyckas komma runt Netflix skydd mot VPN-tjänster.

  När det kommer till säkerhet, så erbjuder CyberGhost 256-bitars kryptering. Det är en krypteringsgrad som den amerikanska armén använder sig av. Om de är nöjda med den krypteringsnivån för överföring av data, kan du vara säker på att ingen obehörig kommer åt dina transaktioner, e-postmeddelanden och annan kommunikation över internet.

  Funktioner som åtkomst till blockerat innehåll, servrar över hela världen, samt policyn om att inte spara några loggar gör CyberGhost till en stark aktör bland de bästa VPN-tjänsterna i branschen. CyberGhost erbjuder också en rad protokoll för dig som är mer teknikkunnig och själv vill kunna anpassa de här aspekterna när du kopplar upp dig.

  CyberGhost kontra den kinesiska brandväggen

  CyberGhost är känd för att skydda användare mot övervakning, ta bort geoblockeringar och inte minst göra surfandet säkrare i allmänhet. Å andra sidan erbjuder de andra VPN-tjänsterna också många av dessa funktioner, på mer eller mindre samma nivå. Däremot är CyberGhost en av få VPN-tjänster som klarar av att ta sig förbi den kinesiska brandväggen “The great firewall”.

  Det är smeknamnet på brandväggen som bland annat hindrar kineser från att besöka Facebook, YouTube, Google och en mängd andra webbplatser. Få VPN-tjänster klarar av att ta sig förbi brandväggen, eftersom den trots allt är utvecklad av några av Kinas främsta IT-experter. Med CyberGhost kan du däremot komma runt brandväggen.

  I VPN-branschen ses det här som en riktig kvalitetsstämpel, eftersom inte alla VPN-tjänster kan stoltsera med den fjädern i hatten. Kanske betyder det inte så mycket för svenska medborgare rent praktiskt sett, såvida du inte semestrar i Kina eller kanske till och med jobbar där.

  Ändå skvallrar det om kraften i CyberGhosts VPN-tjänst. Skulle du av en eller annan anledning inte komma runt den kinesiska brandväggen rekommenderar vi att du tar kontakt med den hjälpsamma kundsupporten, så lotsar de dig genom processen. Du kan till exempel behöva finjustera dina inställningar.

  Kundtjänst

  Chansen är stor att du får dina frågor besvarade innan du ens kommer i kontakt med någon av CyberGhosts kundtjänstmedarbetare. CyberGhost är troligen den VPN-leverantör som har den största databasen med hjälpartiklar. Här kan du söka på så gott som alla ämnen och kategorier gällande användning av VPN-tjänsten.

  Du kan också söka i CyberGhosts sektion för vanliga frågor och svar. Här hittar du svar på de frågor som användare ofta ställer, och chansen är stor att du även hittar svaret på din fråga där. Om du inte gör det, så har CyberGhost, precis som många andra VPN-tjänster, dygnet runt-support som du kan kontakta antingen via livechatt eller e-post. För snabbast svar rekommenderar vi det förstnämnda alternativet, eftersom du då kan få svar inom ett par minuter.

  Det som kanske är mest unikt med CyberGhost är deras guider som är inriktade på specifika programvaror. Här hittar du till exempel information om nedladdning, installation, användning och funktioner för operativsystem som exempelvis Windows, Mac, Android och iOS. På så sätt lämnas inget till slumpen när du använder dig av CyberGhost.

  En annan mycket viktig detalj för många är att det är enkelt att begära pengarna tillbaka genom CyberGhosts pengarna tillbaka-garanti. Ofta kan det kännas som en besvärlig process, när kundtjänstmedarbetaren envist försöker få dig att stanna eller på andra sätt försvåra att få pengarna tillbaka. CyberGhost ställer bara några frågor innan de hjälper dig att snabbt få pengarna tillbaka.

  Sammanfattning

  CyberGhost tillhör i dagsläget de mest välrenommerade VPN-tjänsterna på marknaden. Med sitt stora utbud av servrar, som är spridda över hela världen, säkerställer de att du alltid har tillgängliga kvalitetsservrar att ansluta till. Först och främst ger CyberGhost dig funktioner som anonymitet, säkerhet och inte minst borttagning av geografiska blockeringar.

  Med CyberGhost får du bland annat 256-bitars kryptering, anti-loggningspolicy och tillgång till Netflix amerikanska utbud. Dessutom kan du dra nytta av en mängd andra fördelar på hemmaplan i Sverige. Snabba servrar och tillgång till SVT Play utomlands är två bra anledningar att överväga CyberGhost som leverantör av din nästa VPN-tjänst.

  Genom sin flexibilitet kan CyberGhost täcka ditt behov av VPN. Tjänsten finns tillgänglig för de flesta operativsystem och du kan dessutom ladda ned och använda den på upp till sju enheter samtidigt. Det är också värt att notera att CyberGhost har en provperiod på upp till 45 dagar, där du när som helst under perioden kan begära pengarna tillbaka.

  Våra testare berättar:

  Jarle

  – CyberGhost är en VPN-tjänst som jag inte har så mycket erfarenhet av tidigare. Lite konstigt, med tanke på att CyberGhost är en av de absolut största VPN-tjänsterna på marknaden. CyberGhost har växt extremt de sista åren och har nu nästan 9000 servrar i 91 länder. Eftersom de har fått nya ägare verkar de ha investerat mycket mer, vilket också märks eftersom tjänsten har förbättrats.

  Personligen var jag därför mycket spänd på att testa CyberGhost. Totalt sett tycker jag att tjänsten levererar bra. Designmässigt är utseendet på programvaran inte den snyggaste, jämfört med till exempel NordVPN eller ExpressVPN, men det var helt okej.

  Designen på användargränssnittet är ändå inte det centrala. Det viktigaste är tjänsten, som vi tycker var väldigt bra. Uppkopplingen är enligt min erfarenhet bra och stabil. Du blir inte plötsligt utkastad från servern, vilket kan hända lite då och då med VPN-tjänsterna som inte är så bra. Uppkopplingen till VPN-tjänsten går relativt snabbt.

  Jag är mycket imponerad av hur bekvämt det är att titta på det amerikanska utbudet av Netflix med VPN och att CyberGhost har flera olika funktioner beroende på vad du ska använda VPN-tjänsten till. Det är något som väldigt få VPN-leverantörer har, och det är en stor fördel gentemot konkurrenterna.

  Andreas

  – Jag har använt CyberGhost under min tid som säkerhetsansvarig. Primärt har jag alltid varit en anhängare av NordVPN, men jag är väldigt glad för att ha provat CyberGhost igen efter ett års uppehåll. Jag har hört att de nyligen har gjort många uppdateringar och att de har gjort en stor förbättring gällande antalet servrar och liknande.

  Mitt intryck av CyberGhost är, precis som Jarles, att det är en mycket bra VPN-tjänst som upp i nästintill samma klass som de allra bästa VPN-tjänsterna. Anledningarna varför jag rekommenderar CyberGhost är många. Bland annat gjorde CyberGhost mycket bra resultat i våra hastighetsprov, på samma nivå som ExpressVPN som har lyckats bäst i vårt test. Utöver det är designen mycket enkel och användarvänlig, och du kopplar snabbt upp dig mot CyberGhosts servrar.

  CyberGhost kommer på tredje plats i våra test, men det är ingen anledning till att du inte ska välja VPN-tjänsten. Den är mycket bra och jag kan verkligen rekommendera den.

  Kostnadsmässigt sett är CyberGhost också lite billigare än ExpressVPN, vilket kan vara ett argument för de som vill spara pengar. Tjänsten har också 45 dagars pengarna tillbaka-garanti.

  Anne-Marte

  Liksom Jarle och Andreas, är jag också nöjd med CyberGhost i vårt test. Prismässigt är strukturen väldigt lik NordVPN, så CyberGhost och NordVPN blir två konkurrerande alternativ om du vill ha en VPN-tjänst som är något billigare än ExpressVPN.

  Det enda jag inte tycker om med CyberGhost är att de blev uppköpta av Kape Technologies. Detta är ett israeliskt företag som tidigare har anklagats för att sprida skadlig programvara på internet. Inte det bästa första intrycket i konkurrensen med andra VPN-företag. Även den tidigare CyberGhost-chefen har medgett att han personligen och Kape Technologies har olika mål för CyberGhost-tjänsten.

  Hur som helst behöver det inte säga så mycket när det väl kommer till kritan. CyberGhost utlovar en noll-loggningspolicy och har också mycket bra säkerhetsfunktioner. Företaget är dessutom beläget i Rumänien, som ligger utanför många övervakningsjurisdiktioner.

  Generellt är jag nöjd med mitt test av Cyber​​Ghost. Lättanvänd, hög hastighet, stabila anslutningar och appen är bekväm och enkel att använda i mobilen. Trots det vill jag kanske rekommendera NordVPN istället, eftersom tjänsterna är så pass lika i förhållande till pris och service. NordVPN verkar, enligt mig, vara lite bättre på det mesta.

  • €2.5 i månaden
  • 80 % rabatt
  • 45 dagars pengarna tillbaka-garanti