De billigaste VPN-tjänsterna i Sverige 2024

Senast uppdaterad: 29/04/2024

I den här artikeln har vi valt ut de mest prisvärda VPN-tjänsterna när det gäller pris, hastighet, säkerhet och användarvänlighet. Vi har också särskilt tittat på om VPN-leverantören har en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.

Vi vill först presentera den VPN-tjänst som vi tycker är bäst i förhållande till vad den har att erbjuda samt pris. Därefter kommer vi att skriva lite om vad du måste betala för de flesta VPN-tjänster, och om skillnaderna mellan gratis och betalda VPN-tjänster. De flesta VPN-leverantörer har relativt låga priser så det blir inte någon stor prisskillnad mellan dem. Därmed är kvaliteten den allra viktigaste faktorn.

De 5 bästa VPN-tjänsterna i förhållande till pris

Även om vi här ska välja ut de bästa billigaste VPN-tjänsterna i förhållande till hur mycket de kostar så ska man inte stirra blint på priset. Det hjälper nämligen föga att hitta en billigaste VPN om den inte fungerar. Vi har nedan sammanställt en lista där vi presenterar de billigaste VPN-tjänster vi tycker ger mest valuta för pengarna.

Vad betyder VPN?

VPN står för virtuellt privat nätverk. Billigaste VPN är en säker tunnel mellan en eller flera enheter. Olika VPN-leverantörer tillhandahåller en mängd olika servrar runt om i världen. Genom att registrera dig hos en VPN-leverantör och ladda ner programmet kan du koppla upp dig mot de olika servrarna runt om i världen. All trafik från din enhet kommer därmed att skickas genom de servrarna. Du kommer då att bli anonym eftersom tredje parter på nätet kommer att se IP-adressen till servern, och inte din riktiga IP-adress.

Du kan använda billigaste VPN till att surfa anonymt och säkert på internet. Andra saker du kan använda billigaste VPN till är att komma runt geoblockering, oavsett om du befinner dig i ett land där det finns sträng censur, eller om du vill koppla upp dig mot ett land där innehåll bara kan ses i det landet. Du kan till exempel använda billigaste VPN för att titta på SVT Play utomlands, eller för att titta på amerikanska Netflix.

Hur mycket kostar en VPN-tjänst?

De flesta VPN-tjänster kostar mellan 60-100 kr i månaden. Det är således relativt lätt att hitta en billig VPN-tjänst. Alla VPN-leverantörer har specialerbjudanden om du binder dig för en längre period, och det är här du verkligen kan spara pengar.

Om du binder dig i ett eller ett halvt år kostar det sällan mer än 40 kr i månaden, ofta billigare. Alla billigaste VPN-leverantörerna vi har på vår lista erbjuder också en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti, vilket innebär att du kan få pengarna tillbaka inom 30 dagar om du inte är nöjd med produkten. Detta ger kunden naturligtvis en extra trygghet.

De bästa billiga VPN-tjänsterna

Nedan har vi sammanställt en lista över de billigaste VPN-tjänster som vi tycker ger mest valuta för pengarna. Vi har särskilt tittat på pris, hastighet, säkerhet, kundservice och andra relevanta faktorer. Du kan läsa ett större test av billigaste VPN-tjänster för Sverige här.

  1. ExpressVPN

  ExpressVPN är definitivt bland de bästa på marknaden när det gäller kvaliteten på tjänsten. Den viktigaste fördelen med ExpressVPN är att de har otroligt många servrar runt om i världen. De har inte bara fler servrar på de största marknaderna, utan de har också servrar på platser som Afrika och Sydamerika som många andra VPN-tjänster hittills har förbisett.

  ExpressVPN har sitt officiella huvudkontor på Brittiska Jungfruöarna. Detta är mycket viktigt eftersom utländska regeringar som t ex den amerikanska regeringen inte kommer att kunna stämma ExpressVPN och tvinga dem att kompromissa med kundernas integritet och anonymitet.

  ExpressVPN erbjuder servrar på 160 platser i 94 länder runt om i världen till ett mycket konkurrenskraftigt pris, vilket inte många konkurrenter kan matcha. Det betyder inte bara att du har fler alternativ när det gäller att surfa anonymt, utan också att du har fler alternativ att tillgå om den server du använder skulle sluta fungera.

  Detta omfattande nätverk av servrar kommer också väl till pass när det gäller att leverera tillräcklig bandbredd för streaming. För en blygsam summa kommer du att kunna strömma videor och filmer i hög kvalitet utan några som helst störningar eller avbrott. I det billiga abonnemanget ingår också dygnet runt-support i olika former. Det finns en mycket omfattande felsökningsguide för dem som inte behöver hjälp från supporten, men det finns också en livechatt, som gör att du när som helst på dygnet kan kommunicera med och få hjälp av en supportmedarbetare.

  ExpressVPN
  ExpressVPN är inte den billigaste VPN-tjänsten, men du får fantastiskt värde för pengarna.

  Prismässigt får du i det här fallet vad du betalar för. Det är visserligen sant att ExpressVPN är märkbart dyrare än de flesta andra billigaste VPN-tjänster, men man måste också komma ihåg att deras tjänst överträffar konkurrenternas, liksom det faktum att månadskostnaden blir endast 6,67 dollar när man köper ett årsabonnemang.

   2. NordVPN

   

  Vi rekommenderar NordVPN som den bästa billiga VPN-tjänsten. NordVPN kostar runt 70 kr med ett månadsabonnemang, men om du binder dig för en längre period blir priset betydligt billigare. NordVPN är inte den billigaste VPN-tjänsten, och du kan nog få en VPN-tjänst som är runt 20 kr billigare med ett månadsabonnemang. Men du får mycket mer för pengarna. Hastigheten, användarvänligheten och säkerheten som NordVPN erbjuder är enligt vår mening av högsta klass, och då är det kanske värt att betala 20 kr mer i månaden.

  NordVPN har några av de billigaste priserna i branschen


  NordVPN har många fördelar. För det första har VPN-leverantören över 3 500 servrar i 60 olika länder. Detta betyder att du kan få mycket bra hastigheter över hela världen. Antalet servrar är fler än vi har sett hos någon annan VPN-leverantör och NordVPN får ett stort plus för detta. NordVPN har också över 50 servrar i Sverige, vilket gör tjänsten optimal för användning här hemma i Sverige. Med Nord VPN kan du vara säker på att du alltid har tillgång till svenska servrar med optimal hastighet

  NordVPN erbjuder också en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti. Detta innebär att du kan få pengarna tillbaka när du vill. I praktiken är NordVPN inte bara en billig VPN-tjänst utan kan också bli en gratis VPN.

  NordVPN är också en av de bästa vad gäller säkerheten. NordVPN har i sin policy att inte spara några loggar, vilket innebär att du kan vara säker på att du är helt anonym och att NordVPN till exempel inte säljer vidare information om dig till tredje part.

  Vi gillar också användarvänligheten hos NordVPN. NordVPN har en världskarta där du kan välja och koppla upp dig mot olika servrar, vilket är både coolt och användärvanligt. Detta får också NordVPN att sticka ut bland andra billiga VPN-tjänster som bara har en lista över olika länder.

  I det stora hela är NordVPN en billig VPN-tjänst som dessutom är mycket bra. Vi kan varmt rekommendera tjänsten till alla. Om du till exempel vill se SVT Play utomlands fungerar NordVPN mycket bra.

  3. SurfShark

   
   

  Vi är också nöjda med SurfShark. SurfShark är nog en av de billigaste VPN-tjänsterna i testet. SurfShark kostar runt 70 kr i månaden, men blir betydligt billigare om du binder dig för en längre period, faktiskt bara 25 kr i månaden (!).

  SurfShark har extremt billiga priser och här får du bra valuta för pengarna

  När det gäller prestanda är SurfShark ganska bra och passar de flesta ändamål. SurfShark är nog inte lika bra som NordVPN och ExpressVPN, men så är SurfSharkVPN också en mycket billig VPN-tjänst.

  SurfShark har också servrar i Sverige vilket innebär att du kan använda tjänsten i Sverige. Detta är en typisk leverantör som vi skulle rekommendera om du behöver en ny IP-adress under en kort tid, eftersom det är både en bra och billig VPN-tjänst.

  Men för användning under längre perioder skulle vi rekommendera att man investerar i en lite kraftfullare VPN-tjänst. SurfShark fungerade också mycket bra på Huawei. Säkerhetsmässigt är SurfShark också mycket bra och de loggar inte din data. I det stora hela är SurfShark en bra och billig VPN-tjänst.

  På det hela taget beror valet på hur mycket du är villig att spendera på en VPN-tjänst. Om du vill ha en billig VPN-tjänst skulle vi rekommendera att du investerar i NordVPN eller SurfShark. Om du vill ha en lite dyrare VPN-tjänst kan ExpressVPN vara ett bra alternativ.

  Ska man välja en gratis eller en billig VPN-tjänst?

  Den största skillnaden mellan VPN-tjänster är nog mellan de betalda och gratis VPN-tjänsterna.

  Vi rekommenderar att man hellre väljer en billig VPN-tjänst än en gratisversion av flera skäl. Vi kommer att skriva om de viktigaste skälen nedan.

  Det betyder dock inte att du aldrig kan använda en gratis VPN-tjänst, och det är bara att testa en sådan om du vill ge det ett försök. Det är ju gratis så du har inte mycket att förlora, annat än tid då förstås. Var dock försiktig så att du inte får virus eller liknande.

  Den största fördelen med en betald VPN-tjänst är att trafiken är mycket snabbare. Anledningen till detta är att gratistjänsterna helt enkelt inte har samma resurser för att betala för de bästa servrarna. De billiga betalda VPN-tjänsterna har däremot mer kapital och kan investera i fler servrar. Fler servrar innebär i korta drag bättre hastigheter. Gratistjänsterna kan ofta ha så dålig hastighet att du riskerar att det laggar mycket, särskilt om du ska använda VPN till att streama eller spela.

  Dessutom har gratistjänsterna ofta mycket sämre säkerhet än en billig VPN-tjänst. Det är mycket viktigt att du använder en VPN-tjänst som inte lagrar några loggar. Då kommer VPN-tjänsten inte logga din trafik, vilket innebär att du är helt anonym när du använder tjänsten. Det innebär också att VPN-leverantören inte kommer att ha möjlighet att sälja vidare information om dig till tredje part. Alla de betalda VPN-tjänster som vi rekommenderar på vår hemsida har i sin policy att inte spara några loggar.

  Det finns också andra fördelar med de betalda VPN-tjänsterna, men vi kommer inte att gå in på fler i denna omgång.

  Vad ska man tänka på när man ska välja en billig VPN-tjänst?

  När man letar efter en billig VPN-tjänst finns det flera faktorer man borde tänka på. Den första är naturligtvis priset. Ju billigare VPN-tjänsten är, desto bättre är det förstås.

  Men man måste också titta på saker som hastighet och säkerhet. Man borde vara säker på att VPN-leverantören har många servrar, särskilt i det land du vill koppla upp dig mot.

  Om du ska koppla upp dig mot Sverige från utlandet hjälper det föga att använda en VPN-leverantör som inte har några svenska servrar. När det gäller säkerhet är det särskilt viktigt att VPN-leverantören garanterar att de inte lagrar några loggar. Detta innebär att du inte riskerar att VPN-leverantören säljer vidare information om dig till tredje parter på internet.

  Det är naturligtvis också en bra idé att läsa olika kundrecensioner och test på nätet för att hitta en bra och billig VPN-tjänst.

  Hur lång tid tar det att koppla upp sig mot en VPN-tjänst?

  Det går mycket snabbt att koppla upp sig mot en VPN-server. Vad du behöver göra är att bestämma dig för en VPN-leverantör. Det är detta som kommer att ta mest tid. När du har bestämt dig för en VPN-leverantör måste du registrera dig och eventuellt betala. Därefter är det bara att ladda ner programmet och så installera det på den enhet du vill använda det på.

  Hur är användarupplevelsen med de billigaste VPN?

  När det kommer till att skydda din online-privatess och säkerhet, är en VPN-tjänst ett oumbärligt verktyg. Vår expertis inom VPN-området har visat att även de billigaste VPN kan erbjuda en tillfredsställande användarupplevelse, förutsatt att man väljer rätt tjänst. Efter att ha analyserat och jämfört otaliga VPN-tjänster under det senaste decenniet, har vi en djup förståelse för vad som skiljer en bra VPN från en mindre bra, även när det gäller de billigaste alternativen.

  Proffstips: Välj alltid en billig VPN som inte kompromissar med din säkerhet. En stark kryptering och en strikt no-log policy är avgörande för att skydda din data.

  Viktig information

  Det är viktigt att komma ihåg att även om en VPN är billig, bör den fortfarande uppfylla grundläggande säkerhetskrav. En VPN som kostar mindre behöver inte nödvändigtvis innebära sämre kvalitet, men det är viktigt att noggrant granska tjänstens säkerhetsfunktioner och integritetspolicy.

  Snabbguide

  1. Jämför priser och funktioner hos olika billigaste VPN-tjänster.
  2. Läs omdömen och recensioner för att få en uppfattning om användarupplevelsen.
  3. Testa tjänsten genom en gratis provperiod eller pengarna-tillbaka-garanti för att säkerställa att den uppfyller dina behov.

  En av de största frågorna när det gäller VPN är om en billig tjänst kan erbjuda samma nivå av säkerhet och prestanda som dyrare alternativ. Det är en berättigad oro, eftersom vissa billigaste VPN kan skära ner på viktiga funktioner som kryptering och hastighet för att hålla kostnaderna nere. Det är dock inte alltid fallet. Många billigaste VPN använder samma krypteringsprotokoll som dyrare tjänster, vilket innebär att de kan erbjuda liknande säkerhetsnivåer.

  Kom ihåg att även de billigaste VPN bör ge dig tillgång till kundsupport. Om du stöter på problem eller har frågor, bör du kunna få hjälp snabbt och enkelt. En bra kundsupport kan göra en stor skillnad i din övergripande användarupplevelse.

  Slutligen, överväg att använda en VPN med en stark community och användarbas. Forum och användargrupper kan vara en värdefull resurs för tips, tricks och support från andra användare som kan ha stött på liknande problem eller frågor.

  Sammanfattningsvis, vår expertis inom VPN-marknaden har visat att även de billigaste VPN kan erbjuda en god användarupplevelse. Det är viktigt att inte kompromissa med säkerhet och integritet, och att noggrant granska varje tjänsts funktioner och policyer. Genom att göra din forskning och utnyttja provperioder, kan du hitta en billig VPN som passar dina behov utan att bryta banken.

  FAQ om billigaste VPN

  Vad är de största riskerna med att använda en billig VPN?

  De största riskerna med att använda en billig VPN inkluderar potentiellt svagare säkerhet, långsammare hastigheter och en mindre tillförlitlig integritetspolicy. Det är viktigt att noggrant granska varje tjänsts säkerhetsfunktioner och integritetspolicy för att säkerställa att de uppfyller dina standarder.

  Kan jag lita på en billig VPN för att skydda min integritet?

  Ja, du kan lita på en billig VPN för att skydda din integritet, förutsatt att den har en strikt no-log policy och använder stark kryptering. Det är dock viktigt att göra din forskning och välja en tjänst med ett gott rykte.

  Hur påverkar antalet servrar och serverplatser en billig VPN?

  Antalet servrar och serverplatser kan påverka både hastigheten och tillgängligheten hos en billig VPN. En tjänst med ett stort antal servrar och platser är mindre benägen att bli överbelastad och kan erbjuda snabbare anslutningar.

  Är det värt att betala för en dyrare VPN istället för en billig?

  Det beror på dina behov. En dyrare VPN kan erbjuda fler funktioner och bättre prestanda, men många billigaste VPN erbjuder liknande säkerhetsnivåer och användarupplevelser. Det är viktigt att jämföra funktioner och priser för att hitta det bästa värdet för dig.

  Vad ska jag göra om jag inte är nöjd med min billigaste VPN?

  Om du inte är nöjd med din billigaste VPN, bör du först kontakta kundsupport för att se om de kan lösa dina problem. Om inte, kan du överväga att byta till en annan tjänst, särskilt om du har utnyttjat en gratis provperiod eller pengarna-tillbaka-garanti.

  Om reklam på webbplatsen

  Innehållsförteckningexpand_more

   Bästa VPN-tjänster

   Bästa VPN-tjänsten

   Prova ExpressVPN

   Vår testtvåa

   Prova NordVPN
   Om reklam på webbplatseninfo