De billigaste VPN-tjänsterna i Sverige 2023

Senast uppdaterad: 23/02/2023

I den här artikeln har vi valt ut de mest prisvärda VPN-tjänsterna när det gäller pris, hastighet, säkerhet och användarvänlighet. Vi har också särskilt tittat på om VPN-leverantören har en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.

Vi vill först presentera den VPN-tjänst som vi tycker är bäst i förhållande till vad den har att erbjuda samt pris. Därefter kommer vi att skriva lite om vad du måste betala för de flesta VPN-tjänster, och om skillnaderna mellan gratis och betalda VPN-tjänster. De flesta VPN-leverantörer har relativt låga priser så det blir inte någon stor prisskillnad mellan dem. Därmed är kvaliteten den allra viktigaste faktorn.

De 5 bästa VPN-tjänsterna i förhållande till pris

Även om vi här ska välja ut de bästa VPN-tjänsterna i förhållande till hur mycket de kostar så ska man inte stirra blint på priset. Det hjälper nämligen föga att hitta en billig VPN-tjänst om den inte fungerar. Vi har nedan sammanställt en lista där vi presenterar de VPN-tjänster vi tycker ger mest valuta för pengarna.

Vad betyder VPN?

VPN står för virtuellt privat nätverk. VPN är en säker tunnel mellan en eller flera enheter. Olika VPN-leverantörer tillhandahåller en mängd olika servrar runt om i världen. Genom att registrera dig hos en VPN-leverantör och ladda ner programmet kan du koppla upp dig mot de olika servrarna runt om i världen. All trafik från din enhet kommer därmed att skickas genom de servrarna. Du kommer då att bli anonym eftersom tredje parter på nätet kommer att se IP-adressen till servern, och inte din riktiga IP-adress.

Du kan använda VPN till att surfa anonymt och säkert på internet. Andra saker du kan använda VPN till är att komma runt geoblockering, oavsett om du befinner dig i ett land där det finns sträng censur, eller om du vill koppla upp dig mot ett land där innehåll bara kan ses i det landet. Du kan till exempel använda VPN för att titta på SVT Play utomlands, eller för att titta på amerikanska Netflix.

Hur mycket kostar en VPN-tjänst?

De flesta VPN-tjänster kostar mellan 60-100 kr i månaden. Det är således relativt lätt att hitta en billig VPN-tjänst. Alla VPN-leverantörer har specialerbjudanden om du binder dig för en längre period, och det är här du verkligen kan spara pengar.

Om du binder dig i ett eller ett halvt år kostar det sällan mer än 40 kr i månaden, ofta billigare. Alla VPN-leverantörerna vi har på vår lista erbjuder också en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti, vilket innebär att du kan få pengarna tillbaka inom 30 dagar om du inte är nöjd med produkten. Detta ger kunden naturligtvis en extra trygghet.

De bästa billiga VPN-tjänsterna

Nedan har vi sammanställt en lista över de VPN-tjänster som vi tycker ger mest valuta för pengarna. Vi har särskilt tittat på pris, hastighet, säkerhet, kundservice och andra relevanta faktorer. Du kan läsa ett större test av VPN-tjänster för Sverige här.

1. ExpressVPN

ExpressVPN är definitivt bland de bästa på marknaden när det gäller kvaliteten på tjänsten. Den viktigaste fördelen med ExpressVPN är att de har otroligt många servrar runt om i världen. De har inte bara fler servrar på de största marknaderna, utan de har också servrar på platser som Afrika och Sydamerika som många andra VPN-tjänster hittills har förbisett.

ExpressVPN har sitt officiella huvudkontor på Brittiska Jungfruöarna. Detta är mycket viktigt eftersom utländska regeringar som t ex den amerikanska regeringen inte kommer att kunna stämma ExpressVPN och tvinga dem att kompromissa med kundernas integritet och anonymitet.

ExpressVPN erbjuder servrar på 160 platser i 94 länder runt om i världen till ett mycket konkurrenskraftigt pris, vilket inte många konkurrenter kan matcha. Det betyder inte bara att du har fler alternativ när det gäller att surfa anonymt, utan också att du har fler alternativ att tillgå om den server du använder skulle sluta fungera.

Detta omfattande nätverk av servrar kommer också väl till pass när det gäller att leverera tillräcklig bandbredd för streaming. För en blygsam summa kommer du att kunna strömma videor och filmer i hög kvalitet utan några som helst störningar eller avbrott. I det billiga abonnemanget ingår också dygnet runt-support i olika former. Det finns en mycket omfattande felsökningsguide för dem som inte behöver hjälp från supporten, men det finns också en livechatt, som gör att du när som helst på dygnet kan kommunicera med och få hjälp av en supportmedarbetare.

ExpressVPN
ExpressVPN är inte den billigaste VPN-tjänsten, men du får fantastiskt värde för pengarna.

Prismässigt får du i det här fallet vad du betalar för. Det är visserligen sant att ExpressVPN är märkbart dyrare än de flesta andra VPN-tjänster, men man måste också komma ihåg att deras tjänst överträffar konkurrenternas, liksom det faktum att månadskostnaden blir endast 6,67 dollar när man köper ett årsabonnemang.

 2. NordVPN

 

Vi rekommenderar NordVPN som den bästa billiga VPN-tjänsten. NordVPN kostar runt 70 kr med ett månadsabonnemang, men om du binder dig för en längre period blir priset betydligt billigare. NordVPN är inte den billigaste VPN-tjänsten, och du kan nog få en VPN-tjänst som är runt 20 kr billigare med ett månadsabonnemang. Men du får mycket mer för pengarna. Hastigheten, användarvänligheten och säkerheten som NordVPN erbjuder är enligt vår mening av högsta klass, och då är det kanske värt att betala 20 kr mer i månaden.

NordVPN har några av de billigaste priserna i branschen


NordVPN har många fördelar. För det första har VPN-leverantören över 3 500 servrar i 60 olika länder. Detta betyder att du kan få mycket bra hastigheter över hela världen. Antalet servrar är fler än vi har sett hos någon annan VPN-leverantör och NordVPN får ett stort plus för detta. NordVPN har också över 50 servrar i Sverige, vilket gör tjänsten optimal för användning här hemma i Sverige. Med Nord VPN kan du vara säker på att du alltid har tillgång till svenska servrar med optimal hastighet

NordVPN erbjuder också en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti. Detta innebär att du kan få pengarna tillbaka när du vill. I praktiken är NordVPN inte bara en billig VPN-tjänst utan kan också bli en gratis VPN.

NordVPN är också en av de bästa vad gäller säkerheten. NordVPN har i sin policy att inte spara några loggar, vilket innebär att du kan vara säker på att du är helt anonym och att NordVPN till exempel inte säljer vidare information om dig till tredje part.

Vi gillar också användarvänligheten hos NordVPN. NordVPN har en världskarta där du kan välja och koppla upp dig mot olika servrar, vilket är både coolt och användärvanligt. Detta får också NordVPN att sticka ut bland andra billiga VPN-tjänster som bara har en lista över olika länder.

I det stora hela är NordVPN en billig VPN-tjänst som dessutom är mycket bra. Vi kan varmt rekommendera tjänsten till alla. Om du till exempel vill se SVT Play utomlands fungerar NordVPN mycket bra.

3. SurfShark

 
 

Vi är också nöjda med SurfShark. SurfShark är nog en av de billigaste VPN-tjänsterna i testet. SurfShark kostar runt 70 kr i månaden, men blir betydligt billigare om du binder dig för en längre period, faktiskt bara 25 kr i månaden (!).

SurfShark har extremt billiga priser och här får du bra valuta för pengarna

När det gäller prestanda är SurfShark ganska bra och passar de flesta ändamål. SurfShark är nog inte lika bra som NordVPN och ExpressVPN, men så är SurfSharkVPN också en mycket billig VPN-tjänst.

SurfShark har också servrar i Sverige vilket innebär att du kan använda tjänsten i Sverige. Detta är en typisk leverantör som vi skulle rekommendera om du behöver en ny IP-adress under en kort tid, eftersom det är både en bra och billig VPN-tjänst.

Men för användning under längre perioder skulle vi rekommendera att man investerar i en lite kraftfullare VPN-tjänst. SurfShark fungerade också mycket bra på Huawei. Säkerhetsmässigt är SurfShark också mycket bra och de loggar inte din data. I det stora hela är SurfShark en bra och billig VPN-tjänst.

På det hela taget beror valet på hur mycket du är villig att spendera på en VPN-tjänst. Om du vill ha en billig VPN-tjänst skulle vi rekommendera att du investerar i NordVPN eller SurfShark. Om du vill ha en lite dyrare VPN-tjänst kan ExpressVPN vara ett bra alternativ.

Ska man välja en gratis eller en billig VPN-tjänst?

Den största skillnaden mellan VPN-tjänster är nog mellan de betalda och gratis VPN-tjänsterna.

Vi rekommenderar att man hellre väljer en billig VPN-tjänst än en gratisversion av flera skäl. Vi kommer att skriva om de viktigaste skälen nedan.

Det betyder dock inte att du aldrig kan använda en gratis VPN-tjänst, och det är bara att testa en sådan om du vill ge det ett försök. Det är ju gratis så du har inte mycket att förlora, annat än tid då förstås. Var dock försiktig så att du inte får virus eller liknande.

Den största fördelen med en betald VPN-tjänst är att trafiken är mycket snabbare. Anledningen till detta är att gratistjänsterna helt enkelt inte har samma resurser för att betala för de bästa servrarna. De billiga betalda VPN-tjänsterna har däremot mer kapital och kan investera i fler servrar. Fler servrar innebär i korta drag bättre hastigheter. Gratistjänsterna kan ofta ha så dålig hastighet att du riskerar att det laggar mycket, särskilt om du ska använda VPN till att streama eller spela.

Dessutom har gratistjänsterna ofta mycket sämre säkerhet än en billig VPN-tjänst. Det är mycket viktigt att du använder en VPN-tjänst som inte lagrar några loggar. Då kommer VPN-tjänsten inte logga din trafik, vilket innebär att du är helt anonym när du använder tjänsten. Det innebär också att VPN-leverantören inte kommer att ha möjlighet att sälja vidare information om dig till tredje part. Alla de betalda VPN-tjänster som vi rekommenderar på vår hemsida har i sin policy att inte spara några loggar.

Det finns också andra fördelar med de betalda VPN-tjänsterna, men vi kommer inte att gå in på fler i denna omgång.

Vad ska man tänka på när man ska välja en billig VPN-tjänst?

När man letar efter en billig VPN-tjänst finns det flera faktorer man borde tänka på. Den första är naturligtvis priset. Ju billigare VPN-tjänsten är, desto bättre är det förstås.

Men man måste också titta på saker som hastighet och säkerhet. Man borde vara säker på att VPN-leverantören har många servrar, särskilt i det land du vill koppla upp dig mot.

Om du ska koppla upp dig mot Sverige från utlandet hjälper det föga att använda en VPN-leverantör som inte har några svenska servrar. När det gäller säkerhet är det särskilt viktigt att VPN-leverantören garanterar att de inte lagrar några loggar. Detta innebär att du inte riskerar att VPN-leverantören säljer vidare information om dig till tredje parter på internet.

Det är naturligtvis också en bra idé att läsa olika kundrecensioner och test på nätet för att hitta en bra och billig VPN-tjänst.

Hur lång tid tar det att koppla upp sig mot en VPN-tjänst?

Det går mycket snabbt att koppla upp sig mot en VPN-server. Vad du behöver göra är att bestämma dig för en VPN-leverantör. Det är detta som kommer att ta mest tid. När du har bestämt dig för en VPN-leverantör måste du registrera dig och eventuellt betala. Därefter är det bara att ladda ner programmet och så installera det på den enhet du vill använda det på.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo