VPN-test: 20 VPN-tjänster

Senast uppdaterad: 06/01/2021

Ett virtuellt privat nätverk, eller förkortat VPN, är en extremt användbar lösning om inte annat. Detta är särskilt fallet när man tänker på alla olika hot och hinder man stöter på när man surfar på nätet i dag.

Det här är en tjänst som tillhandahålls av olika företag runt om i världen och ser till att din säkerhet på nätet aldrig äventyras. Om du inte redan känner till det så är en VPN-tjänst användbar för en rad olika ändamål. Dessa ändamål inkluderar allt ifrån att surfa säkert och anonymt till att komma åt blockerat innehåll.

Trots massor av fördelar med att använda en VPN-tjänst, så känner många fortfarande inte till det enorma utbudet av VPN-tjänster som kan hjälpa en att skydda sig på nätet. Det är just därför vi har sammanställt en lista med de tjugo bästa VPN-tjänsterna för dig.

1.   ExpressVPN

ExpressVPN är en av de bästa VPN-tjänsterna

ExpressVPN är en av de bästa VPN-tjänsterna

Under ganska lång tid har ExpressVPN konstant hamnat på topp i alla VPN-test. Det är således ingen överraskning att den ligger på första plats också i vårt VPN-test. Denna kända VPN-tjänst har över tre tusen servrar i sitt utbud. Det bästa med detta är att man inte bara får tillgång till ett enormt utbud av servrar, utan det faktum att servrarna är väl spridda. Alla dessa tre tusen servrar är spridda över 94 länder runt om i världen. Bland dessa platser finns till och med länder i Afrika, en plats som vanligtvis förbises av de flesta VPN-tjänster. Fördelarna med att ha servrar i dessa länder är således självklara.

Utöver sitt enorma utbud av servrar låter tjänsten dig använda samma abonnemang på upp till fem olika enheter samtidigt. Månadskostnaden för ett abonnemang på denna VPN-tjänst blir lägre när du binder dig för längre perioder. Trots detta får man också 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Detta innebär att du när som helst under denna period kan be om pengarna tillbaka om du inte är nöjd med deras tjänst.

2.   NordVPN

NordVPNs webbplats

NordVPNs webbplats

En annan ledande VPN-tjänst som ofta hamnar på topp i VPN-test är NordVPN. Den skapades av fyra barndomsvänner 2012. Sedan dess har den konstant varit en av de främsta aktörerna inom nätsäkerhet. Tjänsten kan stoltsera med ett imponerande utbud av servrar som omfattar över 5200 servrar. Dessa servrar är spridda över 59 länder runt om i världen. Detta ger dig många valmöjligheter, vilket är särskilt trevligt när man ofta behöver komma åt blockerade innehåll i olika länder.

Den låter dig använda samma abonnemang på sex enheter samtidigt. Tjänsten är känd för sin höga säkerhetsnivå. En av säkerhetsfunktionerna den erbjuder är dubbel VPN. Den här funktionen säkerställer att dina data krypteras två gånger innan de lämnar din uppkopplade enhet. Detta innebär att din information i praktiken blir osynlig för alla nyfikna ögon. Utöver detta erbjuder tjänsten funktionen kill switch som inte kan stängas av. Denna funktion ser till att all trafik till eller från din enhet stoppas, om du tappar kontakten med VPN-tjänsten vid någon tidpunkt.

NordVPN ger dig 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti så du kan prova på tjänsten utan att ta någon risk. Om du inte är nöjd med tjänsten kan du när som helst inom 30 dagar be om pengarna tillbaka utan att behöva ange särskilda skäl.

3.   SurfShark

SurfSharkVPN

SurfSharkVPN

Jämfört med vissa andra VPN-tjänster i detta VPN-test och även de som vi inte listat så är SurfShark fortfarande en relativt ny aktör inom nätsäkerhet. Likväl har den under denna korta tid i branschen lyckats ta sig till toppen. Det är således inte förvånande att den ligger på plats nummer tre i vårt VPN-test. Tjänsten har över ett tusen servrar spridda över fem olika kontinenter i världen.

Den låter dig faktiskt använda samma abonnemang på ett obegränsat antal enheter. Detta gör den perfekt om du vill dela ditt abonnemang med ett relativt stort antal människor.

Det här är en VPN-tjänst som erbjuder många extra funktioner för att säkerställa din säkerhet. En av dessa är funktionen CleanWeb. Denna funktion ser till att din enhet är fri från nätfiskeattacker, skadliga program och oönskade annonser. En annan funktion som tjänsten erbjuder heter Whitelister. Denna funktion gör det möjligt för dig att välja bort vissa webbplatser och appar där VPN inte ska köras. Till exempel så kan detta vara användbart när man använder mobilbanken. SurfShark erbjuder dessutom 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti och mycket överkomliga priser.

4.   UltraVPN

UltraVPNs webbplats

UltraVPNs webbplats

Medan vissa andra VPN-tjänster försöker att tillhandahålla så många servrar som möjligt, väljer UltraVPN att ha relativt få servrar som dock ligger i de mest populära länderna. Den har över ett tusen servrar i över 100 olika länder runt om i världen. För att höja säkerhetsnivån ytterligare använder  tjänsten ett avancerat 256-bitars krypteringssystem. Detta är den högsta krypteringsgraden i världen i dag. Dessutom erbjuder tjänsten funktionen kill switch som automatiskt stänger av din nätverksanslutning om du skulle tappa kontakten med VPN-tjänsten.

Tjänsten har en anti-loggningspolicy, vilket innebär att den inte sparar några loggar över dina aktiviteter på nätet. Dessutom har den bland annat ett användarvänligt och enkelt gränssnitt. UltraVPN låter dig bara ansluta tre enheter samtidigt till samma abonnemang. Du får 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti så du kan prova på tjänsten. Du kan när som helst inom 30 dagar avbryta abonnemanget och få hela summan tillbaka!

5.    CyberGhost

Här ser du webbplatsen för CyberGhost.

Här ser du webbplatsen för CyberGhost.

CyberGhost har funnits i cirka femton år. Under denna tid har den lyckats etablera sig som en av de mest kända VPN-tjänsterna och är definitivt en aktör att räkna med. Tjänsten har över 5900 servrar i sitt utbud. Dessa servrar är spridda över 90 länder runt om i världen.

Alla deras abonnemang kan användas på upp till sju enheter samtidigt. På alla dessa enheter kan du därmed njuta av äkta integritet och säkerhet som CyberGhost erbjuder. Denna VPN-tjänst låter dig prova på tjänsten gratis i en hel dag. Om du därefter köper ett abonnemang, får du hela 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Detta innebär att du när som helst inom dessa 45 dagar kan be om pengarna tillbaka om du inte är nöjd.

6.   ProtonVPN

ProtonVPN har en gratis tjänst som faktiskt fungerar relativt bra.

ProtonVPN har en gratis tjänst som faktiskt fungerar relativt bra.

Detta är en gratis VPN-tjänst där du kan uppgradera till betalversionen när du vill. Den har över 600 servrar utspridda över 44 länder runt om i världen. Det är en Schweizbaserad tjänst som låter dig använda samma abonnemang på upp till tio enheter samtidigt. Det beror naturligtvis på vilket abonnemang du väljer.

Den kommer med funktionen kill switch som skyddar dig från attacker om din VPN-anslutning plötsligt bryts under användning. Tjänsten sparar inte några loggar och har inga begränsningar på mängden data du får förbruka.

7.   HideMyAss

Ursprungligen skapades HideMyAss bokstavligen bara för skojs skull. Denna tjänst skapades 2005 med enda syftet att kringgå en restriktion som tillämpades på spel. Hur som helst så har tjänsten sedan dess kontinuerligt vuxit och etablerat sig i VPN-branschen. Den har över 760 servrar spridda över 190 platser runt om i världen. Detta ger naturligtvis många fördelar om man behöver få tillgång till så många länder som möjligt.

HideMyAss låter dig ansluta upp till fem olika enheter samtidigt till deras servrar. Tjänsten finns tillgänglig på olika plattformar såsom Windows, iOS, Linux med flera. Utöver många användbara funktioner erbjuder de 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Om du inte är nöjd med kvalitén på tjänsten kan du när som helst inom 30 dagar be om pengarna tillbaka. Enklare än så här blir det inte.

8.   Trust.Zone

Trust.Zone har en 3-dagars provperiod.

Trust.Zone har en 3-dagars provperiod.

Trust.Zone är en VPN-tjänst med 168 supersnabba servrar i 40 länder runt om i världen. Tjänsten har en anti-loggningspolicy, vilket innebär att den inte kommer att spåra eller registrera de aktiviteter du utför på internet när du använder dig av tjänsten. Företaget är baserat på Seychellerna, därmed långt borta från EU:s och USA:s jurisdiktion, och är därför inte skyldiga enligt lag att samla in information om användarna.

Du kan prova på tjänsten i tio dagar utan att ta någon risk. Det betyder inte att du inte behöver betala. Du skulle betala för tjänsten. Men om du inte är nöjd med vad den har att erbjuda får du när som helst inom dessa tio dagar begära pengarna tillbaka. Den finns tillgänglig på iOS, Android, Windows, Linux och Mac. Ett anmärkningsvärt erbjudande hos denna VPN-tjänst är att man får 10% rabatt om man betalar med Bitcoin. Ju längre abonnemang man köper, desto fler enheter kan man koppla till sitt Trust.Zone-abonnemang.

9.   ZenMate

Med över 45 miljoner användare över hela världen är det ingen överdrift att säga att ZenMate är en av de mest kända VPN-tjänsterna i vårt VPN-test. Tjänsten skapades i Tyskland och har servrar i över 35 länder runt om i världen. Den låter dig använda ett enda abonnemang på upp till fem enheter samtidigt.

Tjänsten har användarvänliga appar för många olika enheter. De stödda enheterna inkluderar Android, Mac, iOS, Windows med flera. Hos ZenMate har du möjligheten att få pengarna tillbaka inom 30 dagar från köptillfället. Detta innebär att du får prova på tjänsten helt riskfritt. Om du är nöjd — perfekt, men om du är missnöjd kan du alltid få pengarna tillbaka. Det enda du behöver göra är att ta kontakt med ZenMates kundtjänst.

10. IPVanish

IPVanish är en VPN-tjänst som har över 1300 servrar i sitt utbud. Dessa servrar finns på över 75 olika platser över hela världen. På varje server har tjänsten minst tio IP-adresser. Detta innebär att oavsett vilket land eller område du vill få tillgång till, kan du enkelt koppla upp dig mot en server så länge detta område omfattas av tjänsten.

Den låter dig ansluta upp till tio olika enheter samtidigt när du abonnerar på tjänsten. Det här är perfekt när till exempel en grupp människor träffas och man vill höja säkerheten på internetuppkopplingen ytterligare. De erbjuder 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti där återbetalningen sker inom högst sju arbetsdagar.

11.   SaferVPN

SaferVPN är en VPN-tjänst baserad i Israel. Det här är en relativ ny aktör. Men det är fortfarande ett bra val om du vill surfa säkert och privat på nätet. Tjänsten har över 700 högkvalitativa servrar som är strategiskt placerade i totalt cirka 34 länder runt om i världen.

Hos SaferVPN kan du prova på tjänsten gratis i 24 timmar. Du kan därmed testa tjänsten innan du köper ett abonnemang. Utöver detta får du 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti så du kan få pengarna tillbaka om du är missnöjd. Tjänsten låter dig ansluta upp till fem olika enheter samtidigt. Men om du binder dig för längre perioder, kan du ansluta fler enheter samtidigt.

12. Hotspot Shield

Denna VPN-tjänst är gratis. Men den har en betalversion, som, liksom alla andra betalda VPN-tjänster, är bättre än gratisversionen. Genom att abonnera på denna VPN-tjänst får du tillgång till över 3200 servrar i över 80 olika länder.

Denna tjänst låter dig ansluta fem enheter samtidigt om du väljer deras premiumabonnemang. Medan dess gratisversion kommer med annonser, är premiumabonnemanget fritt från annonser. Genom att köpa ett abonnemang slipper du störas av annonser på oönskade produkter som poppar upp på skärmen. Dessutom får man stora rabatter om man väljer att binda sig för längre perioder.

13. Private Internet Access

Förutom överkomliga priser erbjuder denna VPN-tjänst ett stort utbud av servrar med över 3300 servrar på 52 platser. Dessa servrar är spridda över trettio olika länder runt om i världen. Det bästa med detta är att antalet fortsätter att växa.

De låter dig ansluta hela tio olika enheter samtidigt till tjänsten. Och det är inte allt. De erbjuder 7-dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket naturligtvis är trevligt. Under denna tid kan du prova på tjänsten och bestämma dig för om du vill lägga pengar på tjänsten eller inte.

14. StrongVPN

StrongVPNs webbplats

StrongVPNs webbplats

Denna VPN-tjänst lever verkligen upp till sitt namn när det gäller kvalitén på tjänsten. För det första är anslutningshastigheterna ganska höga. Tjänsten har upp till 950 servrar i 30 olika länder runt om i världen.

Den ger dig massor av alternativ genom att låta dig koppla upp till tolv olika enheter till samma abonnemang. Det gör att du kan skydda din mobiltelefon, bärbara dator, surfplatta, streamingenheter med mera. Dessutom har tjänsten en mycket strikt anti-loggningspolicy och skydd mot dataläckage i systemet. Du får också 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti om du av någon anledning skulle vilja säga upp abonnemanget och få pengarna tillbaka.

15. TunnelBear

TunnelVPNs webbplats

TunnelVPNs webbplats

Denna VPN-tjänst är väldigt lätt att använda, vilket gör den till ett utmärkt val om du inte är så teknikkunnig. Den har servrar på runt 20 olika platser runt om i världen. Tjänsten är baserad i Kanada och har egna appar för Windows, Android, Mac, iOS, Firefox med flera.

För din integritet har tjänsten till och med anlitat oberoende specialister för att köra säkerhetsprogram som offentlig säkerhetsgranskning. När det gäller hastigheten, så lyckas den fortfarande ge dig cirka 20 Mbps hastighet även på de långsammaste platserna.

16. Windscribe

WindscribeVPNs webbplats

WindscribeVPNs webbplats

Detta är en praktisk VPN-tjänst, och det är inte förvånande att det är en av tjänsterna vi tittat på i vårt VPN-test. Den har över 400 servrar på runt 50 platser runt om i världen. Det spännande med Windscribe är att den låter dig använda ett enda abonnemang på ett obegränsat antal enheter.

På så sätt kan till exempel en familj dela på ett abonnemang och ta del av fördelarna som VPN kan erbjuda. Inte nog med det så erbjuder tjänsten bland annat en gratisversion där du kan använda upp till 10 GB data per månad.

17. VyprVPN

VyprVPNs webbplats

VyprVPNs webbplats

Den här VPN-tjänsten förfogar över 700 servrar över hela världen. Utöver ett relativt stort utbud av servrar så stoltserar tjänsten med över 200 000 IP-adresser. Du får alltså massor av IP-adresser att välja på.

De har också en mycket strikt anti-loggningspolicy. Dessutom kan du ansluta fem olika enheter samtidigt. Det är inte riktigt lika många som hos vissa andra tjänster, men för de flesta är det nog mer än tillräckligt.

18. Norton Secure VPN

NortonVPNs webbplats

NortonVPNs webbplats

Med tanke på att Norton redan förser miljontals internetanvändare med utmärkta antivirus-tjänster, är det ingen överraskning att de går ett steg längre för att ge dig ännu mer säkerhet.

De har cirka 1500 servrar i sitt utbud. Det är en USA-baserad VPN-tjänst och erbjuder hela 60-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

19. PureVPN

PureVPNs webbplats

PureVPNs webbplats

På näst sista platsen i vårt VPN-test hittar vi PureVPN. Denna VPN-tjänst har över två tusen servrar på över 180 olika platser. Tjänsten är baserad i Hong Kong och har över 300 000 IP-adresser att välja mellan.

Den erbjuder 31-dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket innebär att du kan få pengarna tillbaka om du av någon anledning skulle vara missnöjd med tjänsten.

20. Ivacy

Ivacys webbplats

Ivacys webbplats

Sist men inte minst på listan har vi Ivacy. Denna tjänst har över 1000 servrar på mer än 100 platser över hela världen. Den är känd för möjligheten att använda obegränsat med data, sina otroliga hastigheter och höga prestanda.

VPN-tjänsten finns tillgänglig på Android, Windows, iOS med flera. Du har hela 30 dagar på dig att bestämma dig för om du vill fortsätta använda tjänsten eller inte. Om du av någon anledning vill avbryta abonnemanget kan du få hela summan tillbaka.

Sammanfattning

Oavsett om det handlar om att surfa säkert och anonymt eller att komma runt geoblockeringar råder det föga tvivel om att VPN är oslagbart. Om du letar efter ett VPN-test som kan hjälpa dig med att välja VPN-tjänst, så kan det vara värt att läsa denna genomgång av de mest populära VPN-tjänsterna. Det här är visserligen inget utförligt test. Men här hittar du all väsentlig information du behöver.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo