Bästa Amazon Prime Video VPN

Senast uppdaterad: 26/04/2024

Amazon Prime Sverige är en streamingtjänst som har vuxit enormt sedan starten. De erbjuder ett stort bibliotek med innehåll som filmer, serier, dokumentärer och sport. Samtidigt är Amazon Prime Sverige en streamingtjänst som inte bara blivit populär på grund av det breda utbudet av innehåll, utan också för att den är så prisvärd. Om du jämför priset med Netflix, pratar vi om ungefär halva kostnaden.

Det finns verkligen ingen brist på program att titta på i Amazon Prime Sverige, men om du använder den amerikanska eller brittiska versionen kommer mängden innehåll ändå att öka drastiskt. Och det kan du enkelt göra med hjälp av en VPN.

Du behöver bara genomföra några enkla steg för att få tillgång till allt utländskt innehåll som Amazon Prime Sverige erbjuder.


1. Välj en VPN-tjänst och ladda ner den

2. Välj en server i det land du vill strömma innehåll från

3. Njut av allt material du önskar från Amazon Prime Sverige!

Här är de bästa VPN-tjänsterna just nu för Amazon Prime Sverige:

Bästa VPN till Amazon Prime Video Sverige

Även om huvudpoängen med en VPN är säkerhet, eller i detta fall att strömma innehåll från Amazon Prime Sverige, så finns det fortfarande en del punkter som gör att tjänsterna som finns på marknaden skiljer sig åt. Med vilken VPN som helst kommer internethastigheten att minska något eftersom trafiken måste gå genom en VPN-tunnel.

De bästa tjänsterna är dock så bra att hastighetsskillnaden är så liten att du knappt märker den. Alla ovanstående leverantörer har mycket bra hastigheter i de största länderna, men vi kommer att gå lite djupare in i ett par leverantörer som sticker ut från mängden när det gäller Amazon Prime Sverige.

ExpressVPN

 • Bra hastighet för att strömma innehåll från Amazon Prime Sverige
 • Väldigt bra säkerhet
 • 30 dagars pengarna tillbaka-garanti

Många som väljer en VPN-tjänst gör det ofta baserat enbart på en av leverantörens egenskaper. Om du är intresserad av en tjänst som levererar toppkvalitet på alla punkter är ExpressVPN ett bra val och det finns få tester där aktören inte ligger i topp. Hastigheten och prestandan är så bra att du inte ens märker att du använder en VPN, eftersom de har mycket snabba servrar. Förutom alla större länder har de också servrar i andra länder spridda över hela världen; totalt 94 länder. Även om du använder servrar på andra sidan jorden kan du kan alltså strömma Amazon Prime Sverige precis som du skulle göra utan en VPN.

Säkerhet hos en VPN-leverantör är också av yttersta vikt. Förutom att ha en av de bästa krypteringarna som finns, kör ExpressVPN även sin privata och egenkrypterade DNS på varje server. Aktören gör det för att krypteringen ska vara extra säker. De har också en kill switch-funktion som går igång om anslutningen till servern bryts. Även om det nästan aldrig händer, är det en bra extra säkerhetsfunktion. Företaget är baserat på Brittiska Jungfruöarna, vilket innebär att de ligger utanför EU och USA:s jurisdiktioner som kräver att VPN- och internetleverantörer loggar användarnas aktiviteter på nätet och även deras personliga uppgifter. I och med att ExpressVPN inte faller under ovan nämnda jurisdiktioner lagrar de inte någon sådan information, till exempel IP-adress och webbläsarhistorik, om sina användare.

Priset är som för de flesta andra VPN-tjänster i samma klass, cirka 100 kronor för en månad. Om du väljer ett medlemskap som varar i 12 månader halveras den summan. De har också en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti som innebär att du får tillbaka alla pengar om du inte var nöjd. Förutsättningen är att du säger upp

NordVPN

 • Bra för att strömma Amazon Prime Sverige
 • Användarvänlig meny
 • Fördelaktiga priser och pengarna tillbaka garanti

På andra plats på listan kommer NordVPN. Liksom ExpressVPN levererar NordVPN på toppnivå i alla kategorier. Det här är en av de bästa VPN-tjänsterna som finns på marknaden i dagsläget. De erbjuder över 5000 servrar i 62 länder, vilket borde vara mer än tillräckligt för de allra flesta. Alla deras servrar är också mycket snabba, så du kan strömma Amazon Prime Sverige i HD var du än är. De har också en världskarta som gör det enkelt att välja en server i det land du vill strömma från.

Dessutom har NordVPN också en hög säkerhet. Förutom kryptering som håller samma nivå som den amerikanska armén använder, har de också en TOR över VPN för ökad säkerhet. De har också valt att basera sig i ett land som ligger utanför EU och USA:s jurisdiktioner, nämligen Panama, vilket tillåter dem att arbeta med en nolloggningspolicy. De erbjuder även kill switch-funktion för att göra anslutningen ännu säkrare.

När det kommer till pris kostar en månad med NordVPN cirka 120 kronor. Dessutom erbjuder de rabatter om du väljer att binda upp dig på ett längre abonnemang. Ett år kostar cirka 50 kronor per månad och 2 år strax under 40 kronor per månad. Tjänsten har också 30 dagars pengarna tillbaka-garanti, vilket gör att du får pengarna tillbaka om du avslutar tjänsten inom 30 dagar från det att du tecknade den.

SurfShark 

 • Mycket bra VPN med användarvänlig meny
 • Fungerar bra med Amazon Prime Sverige
 • En av de mest prisvärda VPN-tjänsterna

Den här aktören är på många sätt som en lillebror till de allra bästa tjänsterna. SurfShark är en relativt ung tjänst, men den har utvecklats mycket sedan starten, vilket gör att tjänsten som erbjuds är riktigt bra. SurfShark har servrar i 65 länder, men har sagt att de ska fortsätta att utöka det antalet. Servrarna är mycket snabba, så det är inga problem att strömma Amazon Prime Sverige i full HD. Det ska sägas att när du använder servrarna i de minsta länderna kan hastigheten vara något sämre, men det gäller inte i Sverige.

Säkerheten hos SurfShark är också mycket bra. De har en nolloggningspolicy, så du behöver inte oroa dig för att din information delas eller säljs vidare till tredje parter. Även om alla nämnda leverantörer har som policy att inte logga vare sig sina användares aktiviteter nätet eller annan data, är det en viktig funktion som inte är en självklarhet hos alla VPN-leverantörer. SurfShark har en kill switch-funktion och en av de bästa krypteringarna. Vad de däremot saknar är en avancerad säkerhetsfunktion att komplettera krypteringen med. Även om det hade varit ett stort plus med en sådan funktion, är säkerheten hos SurfShark fortfarande mer än bra nog för genomsnitts användaren.

Prismässigt sett ligger SurfShark lite högre än de tidigare nämnda VPN-leverantörerna om du bara prenumererar på tjänsten i en månad. Trots att de inte erbjuder en kvalitet som ligger på samma nivå som de allra bästa leverantörerna, kostar en månad cirka 120 kronor. Å andra sidan blir tjänsten mycket billigare om du väljer att teckna ett abonnemang på två år. Då kostar tjänsten inte mer än knappt 25 kronor per månad. Väljer du istället en gyllene medelväg och tecknar ett abonnemang som löper över 12 månader blir månadskostnaden lite drygt 35 kronor. En fördel är också att SurfShark dig använda så många enheter du vill samtidigt. Du kan dessutom testa tjänsten riskfritt i 30 dagar och få pengarna tillbaka om du inte är nöjd. 

HideMyAss

 • Stort utbud av olika servrar
 • Mycket billig tjänst
 • Fungerar bra med Amazon Prime Sverige

HideMyAss grundades 2005, något som gör aktören till en av de äldsta VPN-leverantörerna. Tjänsten har sedan dess blivit uppköpt av AVAST-gruppen som är ett av världens största säkerhetsnätverk. När det kommer till servrar i olika länder, är det väldigt få aktörer som kommer i närheten av HideMyAss. De erbjuder servrar i hela 190 länder, och deras servrar är även mycket bra och utmärkta till att strömma innehåll.

Med den här VPN-tjänsten kan du känna helt dig trygg på nätet. För det första kan du lita på att tjänsten säkerställer din anonymitet på nätet. De har en krypteringsgrad som i princip håller samma nivå som den kryptering som amerikanska armén använder. Den är praktiskt taget omöjligt att bryta sig igenom. För det andra har de policy om noll loggföring, det vill säga de sparar inte någon data eller annan information om sina användare, plus ett antal andra säkerhetsåtgärder.

HideMyAss erbjuder ett antal olika medlemskap. Det är ingen skillnad mellan dem gällande vilka funktioner du får. Skillnaden beror på hur lång abonnemangstid du väljer. Du kan till exempel välja att prenumerera på tjänsten i en månad, eller i 24 månader för en månadskostnad på 39 kronor. De har även lösningar som är anpassade till företag.

ProtonVPN

 • Fungerar bra med Amazon Prime Sverige
 • Avancerat system för säker mejl
 • Flera olika typer av abonnemang

ProtonVPN har utvecklats efter Protons framgång med ProtonMail. Det här är alltså en leverantör med mycket erfarenhet av att skapa säkra nätlösningar till sina kunder. Tjänsten utvecklades i Schweiz och dess popularitet ökar stadigt. De erbjuder servrar i 50 olika länder. Det är runt i klass med de konkurrerande aktörerna. Med det sagt är utbudet av olika servrar något lägre i jämförelse med de ledande leverantörerna på marknaden. ProtonVPN erbjuder mycket stabila hastigheter och du har möjlighet att strömma upp till 4K.

Det här är en aktör med stort fokus på säkerhet. Förutom en mycket stark kryptering har de också flera bra säkerhetsfunktioner. Du får bland annat till gång till kill-switch och en policy om noll loggföring. Du kan också använda upp till 10 enheter samtidigt, något höjer tjänsten.

ProtonVPN erbjuder fyra varierande medlemskap. I jämförelse med de flesta konkurrenter finns det en skillnad på de olika abonnemangen. Det första är helt gratis men är i gengäld är det mycket begränsat. Du kan välja en prenumeration för cirka 40 kronor i månaden där du har tillgång till flera funktioner. Deras populäraste abonnemang kostar cirka 80 kronor i månaden och då får du tillgång till allt de har att erbjuda. Du har också möjlighet till att välja deras ”visionary plan” som kostar cirka 240 kronor i månaden. Med det abonnemanget får du tillgång till alla funktioner, på 10 enheter samtidigt och Protonmail ”visionary användare”.

Kan du använda en gratis VPN för att strömma Amazon Prime Sverige?

Om du redan är bekant med VPN är du förmodligen medveten om att det finns ett antal gratis tjänster tillgängliga. Det kan vara frestande att välja en gratistjänst framför en från de leverantörer som tar betalt om du inte är medveten om skillnaden. Det finns ett antal skäl till varför du bör välja en av de betalda tjänsterna framför en gratis VPN-tjänst.

Till att börja med är säkerheten ofta mycket dålig hos gratisalternativen och det finns sällan någon kryptering alls. Det beror på att gratisleverantörerna bara fokuserar på att tillhandahålla strömningstjänster i andra länder än där användarna befinner sig. Dessutom lagrar många gratistjänster all information och säljer den även till tredje parter. Det kostar pengar att upprätthålla en VPN-tjänst, och i och med att de inte har några abonnemang som de får in pengar från, är det deras chans att tjäna pengar. Det betyder att du i bästa fall kan uppleva att du får en massa reklam som du annars inte skulle få och i värsta fall att du får din identitet kapad. Det innebär att en obehörig person kan få tillgång till dina bank- och kontouppgifter och använda dem för att göra olagliga transaktioner.

Hastighet är också viktigt och den är helt beroende av bra servrar. Med gratistjänsterna kan det vara svårt att hitta en server som fungerar alls, och när du väl lyckas är hastigheten ofta mycket dålig. Det innebär inte bara att du får en dålig videoupplösning, utan även att du ofta tappar anslutningen helt.

Dessutom finns det ofta ett maxtak gällande data, vilket innebär att bara en viss mängd data kan användas per dag. Den gränsen är ofta så låg att det inte ens räcker till att strömma i 45 minuter innan taket är nått. Det är också mer regel än undantag att gratistjänsterna bara är gratis under en kort period innan du måste börja betala för dem. Så med tanke på alla fördelar du får med en av de bästa leverantörerna, sparar du väldigt lite pengar på att välja en av gratistjänsterna. 

Hur använder jag VPN med Amazon Prime?

För att låsa upp regionblockerat innehåll hos Amazon Prime Sverige med hjälp av en VPN behöver du göra följande steg:

 • Börja med att välja en VPN-leverantör och skapa en användare.
 • Ladda ned programvaran till datorn eller tillägget till din webbläsare. Vi rekommenderar att du väljer programvaran eftersom ett tillägg har ett begränsat antal funktioner.
 • Öppna programmet och välj en server i det land du vill strömma innehåll ifrån och logga sedan in på Amazon Prime Sverige som vanligt. Nu har du tillgång till hela utbudet i det valda landet.

Beroende på hur tekniskt lagd du är och hur stor datorvana du har är processen enkel oavsett om du använder en PC, Mac, surfplatta eller mobil för att strömma innehåll. Notera att du också kan använda VPN för exempelvis Apple TV, Smart TV och spelkonsoler. Installationsprocessen är dock lite annorlunda eftersom du måste ställa in den VPN du valt via din router eller internetuppkoppling.

Varför använda VPN med Amazon Prime Video?

Eftersom du redan har ett medlemskap hos Amazon Prime Sverige, vet du att de erbjuder ett stort utbud av filmer och serier. För det första är urvalet av deras filmer kanske det allra bästa på marknaden. De erbjuder även flera serier och dokumentärer. För det andra så blir detta bibliotek ännu större med en VPN. Den amerikanska versionen erbjuder ett urval av innehåll som får det svenska se pyttelitet ut.

Det finns även många fördelar angående säkerheten när du använder en VPN och det gäller inte bara när du strömmar innehåll, utan oavsett vad du gör på nätet. Tyvärr är det så att du riskerar att bli utsatt för dataintrång på nätet oavsett var du befinner dig. Risken är allra störst när du är ansluten till ett offentligt nätverk, men även när du använder din internetuppkoppling hemma. Av den anledningen är det fler och fler som väljer att använda en VPN kontinuerligt när de surfar, handlar i nätbutiker eller gör privata ärenden på nätet.

Om du är ute och reser mycket är det också smart att använda en VPN. Du vill ju inte gå miste om de serier du vanligtvis tittar på, och det gäller inte bara Amazon Prime Video utan även de svenska streamingtjänsterna SVT Play och SF Anytime, som bara fungerar i Sverige. När du är i utlandet kan du enkelt välja en svensk server för att använda tjänsten som om du vore hemma.

Sammanfattning

Det finns alltså flera anledningar till att använda en VPN när du ska strömma innehåll från Amazon Prime Sverige. Till att börja med får du tillgång till ett utbud som du bara kan drömma om i den svenska versionen. Särskilt intressant är den amerikanska versionen där utbudet är nästintill oändligt, med det går även att komma åt lokalt innehåll i andra länder. Du kan till exempel hitta franskproducerat innehåll om du väljer en fransk server. Även om en VPN ger dig möjlighet till att se innehåll som du vanligtvis inte ser, är säkerhet det som är det centrala med tjänsten. Alla de leverantörerna som vi har tagit upp i den här artikeln erbjuder en säkerhet som är i världsklass och som gör att du kan känna dig trygg vad du än gör och var du än befinner dig.

FAQ om VPN och Amazon Prime Video

Kan jag använda vilken VPN som helst för att titta på Amazon Prime Video Sverige?

Nej, inte alla VPN-tjänster kan kringgå geobegränsningarna som Amazon Prime Video har på plats. Det är viktigt att välja en VPN-leverantör som är känd för att kunna kringgå dessa begränsningar och som erbjuder servrar optimerade för strömning.

Påverkar en VPN min strömningshastighet?

En VPN kan potentiellt sänka din anslutningshastighet på grund av kryptering och omvägen din trafik tar genom VPN-servern. Men genom att välja en högkvalitativ VPN-tjänst med snabba servrar och moderna protokoll som WireGuard kan du minimera denna påverkan.

Hur vet jag vilken server jag ska ansluta till för att titta på Amazon Prime Video Sverige?

För bästa resultat bör du ansluta till en server i Sverige. Om du har problem med att hitta en server som fungerar, kontakta din VPN-leverantörs kundtjänst för hjälp.

Är det lagligt att använda en VPN för att titta på Amazon Prime Video?

Användning av en VPN är lagligt i de flesta länder, men det kan bryta mot användarvillkoren för vissa strömningstjänster. Det är viktigt att du läser igenom användarvillkoren för Amazon Prime Video för att förstå deras policy kring VPN-användning.

Kan Amazon Prime Video blockera mitt konto om jag använder en VPN?

Medan det är osannolikt att Amazon Prime Video skulle blockera ditt konto för att använda en VPN, kan de begränsa tillgången till vissa innehåll om de upptäcker att du använder en VPN. Det är därför viktigt att välja en VPN-leverantör som kan kringgå dessa blockeringar effektivt.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo