Bästa Amazon Prime Video VPN

Senast uppdaterad: 05/07/2021

Amazon Prime Video är en streamingtjänst som har vuxit enormt sedan starten. De erbjuder ett stort bibliotek med innehåll som filmer, serier, dokumentärer och sport. Men samtidigt är detta en streamingtjänst som inte bara blivit populär på grund av det breda utbudet av innehåll, utan också att den är så billig. Om du jämför priset med Netflix snackar vi ungefär hälften.

Det finns verkligen ingen brist på saker att titta på i den svenska versionen, men om du använder den amerikanska eller brittiska versionen kommer mängden innehåll ändå att öka drastiskt. Och detta kan du enkelt göra med hjälp av ett VPN.

Det krävs bara några enkla steg för att få åtkomst till allt utländskt innehåll som Amazon Prime Video erbjuder.

1. Välj en VPN-tjänst och ladda ner den

2. Välj en server i det land du vill streama från

3. Njut av allt material du behagar!

Här är de bästa VPN-tjänsterna just nu:

Bästa VPN till Amazon Prime Video

Även om huvudpoängen med ett VPN är säkerhet, eller i detta fall streaming, så finns det fortfarande en del punkter som gör att de olika tjänsterna skiljer sig åt. Med vilket VPN som helst kommer internethastigheten att minska något eftersom trafiken måste gå genom en VPN-tunnel.

Men med de bästa tjänsterna kommer denna skillnad att vara så pass liten att du inte märker någon skillnad alls. Alla ovanstående leverantörer har mycket bra hastigheter i de största länderna, men vi kommer att gå lite djupare in i ett par leverantörer som står ut ur mängden.

ExpressVPN

 • Bra hastighet för streaming av Amazon Prime
 • Väldigt bra säkerhet
 • 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti

Många som väljer en VPN-tjänst väljer ofta en tjänst baserad endast på en av leverantörens egenskaper. Om du är intresserad av en tjänst som levererar toppkvalitet på alla punkter är ExpressVPN ett bra val och det finns få tester där denna leverantör inte ligger i topp. Hastigheten och prestandan är så bra att du inte ens märker att du använder ett VPN, eftersom de har mycket snabba servrar. Förutom alla större länder har de också servrar över hela världen, i totalt 94 länder. Du kan alltså strömma Amazon Prime Video precis som du annars skulle göra utan ett VPN, även om du använder servrar på andra sidan jordklotet.

Säkerhet är också mycket viktigt med en VPN-leverantör. Förutom en av de bästa krypteringarna som finns kör ExpressVPN även sin egen privata krypterade DNS på varje server. Detta är bara för att krypteringen ska vara extra säker. De har också en kill switch som slår in vid förlust av anslutning till servern. Även om detta nästan aldrig händer, är det en bra extra säkerhetsfunktion. Företaget är också baserat på Brittiska Jungfruöarna, vilket innebär att de ligger utanför EU och USA:s juridiska områden för loggning av användarnas aktiviteter och uppgifter. Detta innebär att de inte lagrar sådan information om sina användare som IP-adress, webbläsarhistorik och liknande.

Priset är som de flesta andra tjänster, cirka 100 kronor för en månad. Om du väljer ett medlemskap som varar i 15 månader halveras det beloppet. De har också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti vilket innebär att du kan få tillbaka alla pengar om du inte var nöjd. 

NordVPN

 • Bra för att streama Amazon Prime
 • Användarvänlig meny
 • Gynsamma priser och pengarna tillbaka garanti

På andra plats på denna lista kommer NordVPN. Liksom ExpressVPN levererar NordVPN på toppnivå i alla kategorier. Detta är en av de bästa VPN-tjänsterna som finns. De erbjuder servrar i 62 länder, vilket borde vara mer än tillräckligt för de flesta. Alla deras servrar är också mycket snabba, så du kan strömma Amazon Prime Video i HD var du än är. De har också en världskarta som gör det enkelt att välja en server i det land du vill strömma från.

Dessutom har NordVPN också hög säkerhet. Förutom kryptering i linje med vad den amerikanska armén använder, har de också en TOR över VPN för ökad säkerhet. De har också valt att basera sig i ett land utanför EU och USA:s jurisdiktion, Panama, vilket tillåter dem att arbeta med en noll-loggningspolitik. De erbjuder även en kill switch för att göra anslutningen ännu säkrare.

När det gäller pris kostar en månad med NordVPN cirka 100 kronor. Dessutom erbjuder de rabatter om du väljer längre medlemskap. Ett år kostar drygt 50 kronor per månad, två år 40 kronor per månad och tre år så lite som 30 kronor per månad. Tjänsten fås också med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

SurfShark 

 • Mycket bra VPN med användarvänlig meny
 • Fungerar bra med Amazon Prime Video
 • En av de mest prisvärda VPN-tjänsterna

Denna leverantör är på många sätt som en lillebror till de allra bästa tjänsterna. SurfShark är en relativt ung tjänst, men den har upplevt en stor tillväxt sedan starten. Den växer fortfarande, men erbjuder redan mycket bra service. SurfShark har servrar i 50 olika länder, men har sagt att de ska utöka antalet. Servrarna är mycket snabba, så det är inga problem att streama Amazon Prime Video i full HD. Det ska sägas att när du använder servrarna i de minsta länderna kan hastigheten vara något sämre. Detta gäller dock inte i Sverige.

Säkerheten hos SurfShark är också mycket bra. De har en noll-loggningspolicy, så du behöver inte oroa dig för att din information delas med tredje parter. Även om alla nämnda leverantörer erbjuder detta och det är en viktig funktion, bör det nämnas att detta inte är någon självklarhet som alla VPN-leverantörer har. SurfShark har en kill switch och en av de bästa krypteringarna. Vad de saknar är dock en mer avancerad säkerhetsfunktion utöver krypteringen. Även om detta skulle ha varit ett stort plus är säkerheten hos SurfShark fortfarande mer än bra nog för en vanlig användare.

När det gäller pris är SurfShark en ganska dyr tjänst om du bara prenumererar på den i en månad. Även om de inte erbjuder kvalitet på samma nivå som de allra bästa leverantörerna kostar en månad fortfarande cirka hundra kronor. Å andra sidan blir tjänsten mycket billigare om du väljer ett medlemskap på två år. Då kostar tjänsten bara 16 kronor per månad. Utöver detta låter SurfShark dig också använda så många enheter du vill samtidigt. Du kan dessutom testa tjänsten riskfria i 30 dagar och få tillbaka alla pengar om du inte är nöjd. 

HideMyAss

 • Stort utbud av olika servrar
 • Mycket billig tjänst
 • Fungerar bra med Amazon Prime Video

HideMyAss grundades 2005, något som gör tjänsten till en av de äldsta VPN-leverantörerna. Tjänsten har sedan dess blivit uppköpt av AVAST-gruppen som är ett av världens största säkerhetsnätverk. När det kommer till servrar i olika länder, är det väldigt få aktörer som kommer i närheten av HideMyAss. De erbjuder servrar i hela 190 olika länder. Deras servrar är även mycket bra och passar perfekt till streaming.

Med denna VPN-tjänsten kan du hela tiden känna dig trygg med på nätet. För det första kan du lita på att tjänsten säkerställer din anonymitet på nätet. De har en krypteringsgrad som är lik den som amerikanska armén använder. Det är praktiskt taget omöjligt att bryta sig igenom. De har även en policy om noll loggföring utöver ett antal andra säkerhetsåtgärder.

HideMyAss erbjuder ett antal olika medlemskap. Det är ingen skillnad mellan dem när det kommer till vilka funktioner du får. Skillnaden är beroende på hur långt medlemskap du väljer. Du kan exempelvis välja ett medlemskap i en månad. Å andra sidan kan du välja 24 månader för 39 kronor i månaden. De har även ytterligare medlemskap utöver företagsmedlemskap.

ProtonVPN

 • Fungerar bra med Amazon Prime
 • Avancerat system för säker mail
 • Flera olika typer av medlemskap

ProtonVPN har utvecklats efter Protons framgång med ProtonMail. Detta är alltså en leverantör med mycket erfarenhet bakom sig för att skapa säkra lösningar till sina kunder på nätet. Tjänsten utvecklades i Schweiz och dess popularitet ökar stadigt. De erbjuder servrar i 50 olika länder. Detta är runt normen bland konkurrerande tjänster. Med det sagt är utbudet av olika servrar något lägre än de ledande aktörerna på marknaden. De erbjuder mycket solida hastigheter och du har möjligheten att streama upp till 4K.

Detta är en aktör med ett stort fokus för säkerhet. Förutom en mycket stark kryptering har de också flera bra säkerhetsåtgärder. Du får bland annat till gång till kill-switch och en policy på noll loggföring. Du kan också använda upp till 10 enheter samtidigt, något som lyfter upp tjänsten.

Denna leverantör erbjuder fyra olika medlemskap. Till skillnad från de flesta konkurrenter, finns det en skillnad på de olika medlemskapen. Det första är helt gratis men är i gengäld mycket begränsad. Du kan välja ett medlemskap 40 kronor i månaden där du har tillgång till flera funktioner. Deras mest populära medlemskap kostar 80 kronor i månaden och då får du tillgång till allt de har att erbjuda. Du har också möjlighet till att välja deras ”visionary plan” som kostar 240 kronor i månaden. Du har då tillgång till alla funktioner, på 10 enheter samtidigt och Protonmail ”visionary användare”.

Du kan använda ett gratis VPN för att strömma Amazon Prime Video?

Om du redan är bekant med VPN är du förmodligen medveten om att det finns ett antal gratis tjänster tillgängliga. Det kan vara frestande att välja en av dessa över en av de betalda leverantörerna om du inte är medveten om skillnaden. Det finns ett antal skäl till varför du kanske vill välja en av de betalda tjänsterna framför en gratis VPN-tjänst.

För det första är säkerheten ofta mycket dålig hos gratisalternativen och det finns sällan någon kryptering alls. Detta beror på att gratisleverantörerna bara fokuserar på att tillhandahålla streaming i andra länder än där användarna själva är belägna. Dessutom lagrar många gratistjänster inte bara all information utan säljer den även till tredje parter. Det kostar pengar att upprätthålla en VPN-tjänst, och det är så de tjänar pengar när de inte har något prenumerationsalternativ. Det betyder att du i värsta fall kan uppleva att du får en massa reklam som du annars inte skulle få.

Hastighet är också viktigt och den är helt beroende av bra servrar. Med gratistjänsterna kan det vara svårt att hitta en server som fungerar alls, och när du väl lyckas är hastigheten ofta mycket dålig. Detta innebär inte bara att du får en dålig videoupplösning, utan även att du ofta tappar anslutningen helt.

Utöver detta finns det ofta ett datatal vilket innebär att bara en viss mängd data kan användas per dag. Denna gräns är ofta så låg att det inte ens räcker för att streama i 45 minuter innan taket är nått. Det är också ofta så att gratistjänsterna endast är gratis under en kort period innan du måste börja betala för dem. Så med tanke på alla fördelarna du får med en av de bästa leverantörerna, sparar du väldigt lite pengar på att välja en av gratistjänsterna. 

Hur använder jag VPN med Amazon Prime Video?

För att låsa upp geoblockerat innehåll hos Amazon Prime Video med hjälp av en VPN följer du enkelt ett par steg. Först måste du välja en VPN och skapa en användare. Sedan laddar du ned programvaran eller tillägget till din webbläsare. Vi rekommenderar programvaran då ett tillägg ger dig ett begränsat antal funktioner. När du öppnar programmet kommer du enkelt hitta möjligheten att byta server. Välj en server i det landet du önskat att streama innehåll från och besök Amazon Prime Video. Du kommer nu ha tillgång till hela biblioteket till det valda lander.

Detta är mycket enkelt om du använder en PC, Mac, surfplatta platta eller mobil. Notera att du också kan använda VPN för exempelvis Apple TV, Smart TV, spelkonsoler och så vidare. Det är dock via andra sätt du måste göra detta då du måste ställa in din VPN via ditt internet.

Varför använda VPN med Amazon Prime Video?

Eftersom du redan har ett medlemskap hos Amazon Prime Video, vet du att de erbjuder ett enormt bibliotek av innehåll. För det första är urvalet av deras filmer kanske det allra bästa på marknaden. De erbjuder även flera serier och dokumentärer. På andra sidan är det så att med en VPN blir detta bibliotek ännu större. Den amerikanska verisionen erbjuder ett urval av innehåll som får den svenska se mycket liten ut.

Det finns även många fördelar angående säkerheten när du använder en VPN. Detta gäller inte bara när du streamar innehåll, utan oavsett vad du gör på nätet. Tyvärr är det så att det du är utsatt för risk att bli angripen på nätet oavsett var du befinner dig. Risken är allra störst när du är ansluten till ett offentligt nätverk, men även när du använder ditt eget nätverk i ditt hem. Det är därför fler och fler väljer att använda en VPN kontinuerligt på nätet.

Om du är ute mycket och reser är det även smart att använda en VPN. För det första vill du inte gå miste om tillgången till serier du vanligtvis kollar på. Detta gäller inte bara Amazon Prime Video, men även svenska streamingtjänster som exempelvis SVT och SF Anytime som fungerar endast i Sverige. När du är i utlandet kan du enkelt välja en norsk server till att använda tjänsten som om du vore hemma.

Sammanfattning

Det finns alltså flera anledningar till att använda en VPN när du ska streama innehåll från Amazon Prime Video. För det första får du tillgång till ett hav av innehåll som du inte har på den svenska versionen. Då det speciellt är den amerikanska versionen som står i fokus. Det är också lokalt innehåll i andra länder. Exempelvis hittar du franskt innehåll om du väljer en fransk server. Även om VPN ger dig möjlighet till att se innehåll som du vanligtvis inte ser, är huvudpunkten säkerhet. Alla de nämna leverantörerna erbjuder säkerhet i världsklass som gör att du kan känna dig trygg var du än befinner dig.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo