Prime Video i Sverige: En Omfattande Guide

Senast uppdaterad: 11/07/2024

Introduktion till Prime Video

Prime Video är Amazons streamingtjänst som erbjuder ett brett utbud av filmer, TV-serier, dokumentärer och sportevenemang. För de som bor i Sverige är Prime Video en utmärkt källa till underhållning med både internationella och svenska produktioner. Genom att prenumerera på Amazon Prime får du automatiskt tillgång till Prime Video, men det går också att teckna en fristående Prime Video-prenumeration.

Utbud på Prime Video i Sverige

Prime Video Sverige utbud inkluderar ett imponerande urval av både internationella och svenska produktioner. Några populära svenska serier som finns tillgängliga är “Beck”, “Innan Vi Dör”, “Wallander” och “Fjällbacka Murders”. Dessa serier erbjuder spännande kriminaldrama och starka karaktärsskildringar som fångar tittarnas intresse​.

Förutom svenska produktioner har Prime Video ett brett utbud av internationella filmer och serier, inklusive kritikerrosade Amazon Originals som “The Marvelous Mrs. Maisel”, “The Boys”, “The Man in the High Castle” och “Tom Clancy’s Jack Ryan”.

Pris för Prime Video i Sverige

Prime Video Sverige pris varierar beroende på om du väljer att inkludera det i ett Amazon Prime-medlemskap eller prenumerera enbart på streamingtjänsten. Amazon Prime kostar cirka 139 USD per år eller 14,99 USD per månad och inkluderar förmåner som gratis tvådagars leverans och tillgång till Prime Music. Om du bara vill ha Prime Video, kostar det cirka 8,99 USD per månad​.

Fördelar med VPN för Prime Video

Att använda en VPN (Virtual Private Network) kan vara mycket fördelaktigt när du streamar med Prime Video i Sverige. En VPN kan hjälpa dig att:

 1. Åtkomst till Geoblockerat Innehåll: Vissa filmer och serier är endast tillgängliga i specifika regioner. Genom att använda en VPN kan du ändra din virtuella plats och få åtkomst till innehåll som annars skulle vara blockerat i Sverige.
 2. Säkerhet och Integritet: En VPN krypterar din internettrafik och skyddar din personliga information från hackare och andra onlinehot. Detta är särskilt viktigt när du använder offentliga Wi-Fi-nätverk.
 3. Förbättrad Streamingupplevelse: I vissa fall kan en VPN hjälpa till att undvika bandbreddsbegränsningar från din internetleverantör, vilket kan resultera i en smidigare och högre kvalitet på streamingen.

ExpressVPN

 • Extremt snabba servrar
 • AES 256-bitars kryptering
 • Stöd för Private protocol, Lightway
 • Nöjd kund-garanti på 30 dagar
Besök ExpressVPN

NordVPN

 • Servrar med hög hastighet
 • Bra säkerhetsprotokoll
 • För inga loggar
 • Kan låsa upp streamingplattformar
Besök NordVPNSurfshark

 • Servrar med hög hastighet
 • Bra säkerhetsprotokoll
 • För inga loggar
 • Kan låsa upp streamingplattformar
Besök SurfShark

Sammanfattning

Prime Video i Sverige erbjuder ett omfattande och varierat utbud av både lokala och internationella titlar till konkurrenskraftiga priser. Med ett Amazon Prime-medlemskap får du även andra förmåner utöver streamingtjänsten. Att använda en VPN kan ytterligare förbättra din streamingupplevelse genom att ge tillgång till geoblockerat innehåll och skydda din integritet online. Oavsett om du är intresserad av svenska kriminaldramer eller internationella serier och filmer, har Prime Video något för alla​​.

Vanliga Frågor om Prime Video Sverige

Vad är Prime Video?

Prime Video är en streamingtjänst från Amazon som erbjuder ett stort utbud av filmer, TV-serier, dokumentärer och sportevenemang. Tjänsten är tillgänglig som en del av Amazon Prime-medlemskapet eller som en separat prenumeration.

Vad kostar Prime Video i Sverige?

Prime Video Sverige pris är cirka 8,99 USD per månad för en fristående prenumeration. Om du väljer att inkludera Prime Video i ett Amazon Prime-medlemskap, kostar det cirka 139 USD per år eller 14,99 USD per månad​.

Hur registrerar jag mig för Prime Video?

Du kan registrera dig för Prime Video genom att besöka Prime Videos webbplats eller ladda ner Prime Video-appen på din mobila enhet. Följ anvisningarna för att skapa ett konto och börja prenumerera​​.

Vilka enheter är kompatibla med Prime Video?

Prime Video är tillgängligt på många enheter inklusive:
-Smart-TV-apparater
-Streamingenheter som Amazon Fire Stick, Roku och Apple TV
-Spelkonsoler som PlayStation och Xbox
-Mobila enheter som smartphones och surfplattor (iOS och Android)
-Datorer via webbläsare​

Kan jag ladda ner innehåll för att titta offline?

Ja, du kan ladda ner innehåll från Prime Video till din mobila enhet för att titta offline. Detta är särskilt praktiskt när du reser eller inte har tillgång till en stabil internetuppkoppling​.

Hur använder jag en VPN med Prime Video?

Genom att använda en VPN (Virtual Private Network) kan du ändra din virtuella plats och få åtkomst till geoblockerat innehåll som annars inte är tillgängligt i Sverige. En VPN skyddar också din integritet och säkerhet online genom att kryptera din internettrafik​.

Erbjuder Prime Video en gratis provperiod?

Ja, Amazon erbjuder en gratis provperiod för nya användare som inkluderar tillgång till Prime Video. Detta gör att du kan testa tjänsten innan du bestämmer dig för att prenumerera​.

Hur säger jag upp min prenumeration på Prime Video?

Du kan säga upp din prenumeration på Prime Video genom att gå till ditt konto på Prime Videos webbplats eller app och följa anvisningarna för att avbryta din prenumeration.

Kan jag skapa flera profiler på Prime Video?

Ja, du kan skapa upp till fem användarprofiler inom ett Prime Video-konto. Detta gör att varje användare kan ha sin egen personliga upplevelse och rekommendationer​.

Finns det föräldrakontroller på Prime Video?

Ja, Prime Video erbjuder föräldrakontroller som låter dig ställa in PIN-koder för att begränsa åtkomsten till visst innehåll baserat på åldersklassificeringar.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo