Se SVT Play utomlands

Senast uppdaterad: 02/07/2021

Du kan titta på SVT Play utomlands med en VPN-tjänst

Undrar du hur du kan se SVT Play utomlands? Denna artikel har vi skrivit för att förklara för dig hur du kan se svenska tv-program i andra länder. Det är egentligen ganska enkelt. Det är bara att använda sig av en VPN-tjänst. Du behöver bara ladda ner en VPN-tjänst, koppla upp dig mot en svensk server och på så sätt får du en svensk IP-adress, så det är väldigt enkelt.

Nedan kommer vi att förklara mer vad VPN är och hur du kan använda dig av VPN för att titta på SVT Play i andra länder än Sverige.

5 bästa VPN-tjänster för SVT Play

Innan vi går närmare in på hur du kan använda dig av VPN för att titta på SVT Play utomlands, kommer vi att kort presentera de bästa VPN-tjänsterna för SVT Play. Dessa är också några av de mest populära VPN-tjänsterna i Sverige. Men kom ihåg att det finns andra alternativ också.

Varför kan jag inte se SVT Play utomlands?

Anledningen till att du inte kan se SVT Play utomlands är att SVT bara har rättigheter att visa sina program inom Sverige. Om SVT hade visat mycket av innehållet utanför Sverige skulle detta ha varit ett brott mot avtalet de ingått med externa leverantörer. Därmed är SVT tvungna att blockera innehållet för användare utanför Sverige. Denna blockering kan du dock gå runt genom att använda dig av en VPN-tjänst. VPN är helt lagligt så du behöver inte oroa dig för det.

Vad är ett virtuellt privat nätverk?

“Programmet kan bara ses i Sverige”

Ett VPN, eller virtuellt privat nätverk, är en säker tunnel mellan en eller flera enheter. Det kan vara omständligt att förklara alla de tekniska detaljerna om en VPN-tjänst så vi ska förklara det kort.

“Programmet kan bara ses i Sverige”

Det finns många VPN-leverantörer som hyr servrar runt om i världen. Genom att ladda ner ett sådant VPN-program kan du koppla upp dig mot de olika servrar som VPN-programmet har tillgång till. När du ansluter till en sådan server kommer all din internettrafik att gå via den externa servern, och för andra på Internet kommer det att se ut som att din trafik kommer från den servern.

Så kan du titta på svenska tv-program med hjälp av VPN

Du kanske redan har förstått konceptet. Vad du behöver göra är att hitta en VPN-leverantör, ladda ner programvaran och därefter koppla upp dig mot en svensk server.

När du har anslutit till en svensk server och loggat in på svtplay.se kommer SVT att tro att du befinner dig i Sverige. På så sätt kommer du att kunna gå runt geoblockeringen och se SVT Play som vanligt. Därmed kan du allstå se SVT Play i andra länder än Sverige. Här kan du läsa mer utförligt om hur du kan se svensk tv i utlandet.

Vad ska jag tänka på när jag ska välja en VPN-tjänst?

Det är superenkelt att se SVT Play utanför Sverige med en VPN-tjänst.

Det finns flera faktorer du bör tänka på när du ska välja en VPN-tjänst. De viktigaste är säkerhet, hastighet och pris.

Det är superenkelt att se SVT Play utanför Sverige med en VPN-tjänst.

Du kan välja mellan gratis och betalda VPN-tjänster. Vi rekommenderar av flera skäl betalda VPN-tjänster på vår hemsida. Du kan läsa mer om detta lite längre ner på sidan. Det kostar hur som helst inte mycket, runt 70 kr i månaden. Det blir dock betydligt billigare om du binder dig för en längre tidsperiod. De bästa VPN-leverantörerna har också alltid 30 dagars pengarna tillbaka-garanti. Läs mer om de billigaste VPN-leverantörerna här.

Hastighet är nog den allra viktigaste faktorn. Det är gemensamt för alla VPN-leverantörer att hastigheten blir något lägre, men med de bästa VPN-leverantörerna kommer hastighetsminskningen vara väldigt liten. Anledningen till att hastigheten blir lägre är att all din trafik leds om genom en extern server. De VPN-tjänster som vi rekommenderar som de bästa har mycket hög hastighet så att du inte kommer att märka något. Här måste du först och främst kontrollera antalet servrar. Kort sagt, ju fler servrar VPN-leverantören har desto högre blir hastigheten. Hastigheten är särskilt viktig om du ska se SVT Play utomlands och vill undvika att streamingen hackar.

Säkerhet är också en viktig faktor. Du behöver leta efter en VPN-leverantör som har en policy om att inget loggas, dvs det du gör på servern. På detta sätt kommer du att vara helt anonym, och du riskerar inte att leverantören säljer information om dig till tredje part. Alla VPN-leverantörer som vi rekommenderar på den här webbsidan har en policy som i det närmaste utesluter att användartrafik loggas.

Det finns också några andra faktorer som är viktiga. Särskilt om du ska se SVT Play utomlands är det viktigt att VPN-leverantören har servrar i Sverige. Om så inte är fallet så kan du ju inte ansluta till en svensk server, och därmed kan du inte se svenska tv-kanaler utomlands. Du bör också leta efter en VPN-leverantör som erbjuder många servrar i Sverige, för då blir också hastigheten högre.

Våra favoriter

Vi har tittat på flera faktorer, framför allt de som vi nämner ovan. Sammanfattningsvis så har vi valt ut VPN-leverantörer utifrån möjligheten att se SVT Play utomlands med bra hastighet, utan att användartrafik loggas och till ett billigt pris.

Dessa är de faktorer som vi antar att våra användare lägger störst vikt vid. Användbarhet har också varit en viktig faktor. Nedan kan du se VPN-tjänster vi rekommenderar. Se även ett större test av de bästa VPN-tjänsterna för svenska användare här.

Varför NordVPN som nr 1?

Vi har korat NordVPN till den bästa VPN-tjänsten för svenska tv-kanaler. Det finns flera anledningar till detta. Kort sagt så ger NordVPN dig möjligheten att se SVT Play utomlands med bra hastighet och säkerhet till ett relativt billigt pris.

NordVPN är en relativt gammal VPN-tjänst baserad i Panama, utanför räckvidden av EU-direktivet om lagring av uppgifter. Leverantören har 3500 servrar i 60 länder. Antalet servrar är det överlägset bästa vi har sett hos en VPN-tjänst hittills, och detta får NordVPN ett stort plus för.

NordVPN

NordVPN har också över 50 servrar i Sverige, vilket också är det överlägset största antal vi sett hittills. Detta är mycket bra för dig som ska se SVT Play utomlands. Det betyder att hastigheten i Sverige kommer att vara bra och att det inte kommer att vara några problem med streamingen när du ska streama SVT Play från Spanien, Italien eller liknande.

NordVPN

NordVPN har dessutom en policy om att inte spara loggar. Det innebär att du kommer att vara helt anonym när du använder VPN-tjänsten, och att det inte finns någon möjlighet att information om dig kommer att hamna i händerna på tredje part. Det finns helt enkelt ingen information om dig som tjänsten kan sälja, eftersom inget loggas i första hand. Det gör det tryggt att ändra IP-adressen med NordVPN.

NordVPN är också en ganska prisvärd VPN-tjänst med tanke på pris. Tjänsten kostar runt 70 kr i månaden, men blir betydligt billigare om du binder dig för en längre tidsperiod. Leverantören erbjuder också 30 dagars pengarna tillbaka-garanti, vilket innebär att du kan få tillbaka pengarna om du inte är nöjd.

Vi är mycket nöjda med VPN-tjänstens användarvänlighet. Huvudmenyn är väldigt snyggt utformad med en världskarta där du kan välja land. Här skiljer sig NordVPN från de övriga leverantörerna som endast har olika listor. Världskartan gör det mer överskådligt att använda VPN-tjänsten.

Sammantaget är vi mycket nöjda med NordVPN när det gäller att streama svenska tv-kanaler, och vi rekommenderar tjänsten som det bästa valet.

Andra alternativ?

De andra VPN-leverantörerna vi rekommenderar är också relativt bra för att se SVT Play utomlands.

ExpressVPN är vår nästa favorit. Leverantören är en klassiker som har funnits i många år och erbjuder 1500 servrar i över 70 länder. Tjänsten erbjuder också många servrar i Sverige, men inte lika många som NordVPN. Trots det tycker vi att den fungerar bra för att se SVT Play utomlands.

ExpressVPN har också i sin policy att praktiskt taget inga loggar sparas. Det innebär att tjänsten är säker att använda. Användarvänligheten tycker vi inte är lika bra som hos NordVPN, men vi gillar den ändå. Prismässigt ligger ExpressVPN på samma nivå som NordVPN. Tjänsten erbjuder också 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.

PrivateVPN är också en bra VPN-tjänst. Tjänsten når inte riktigt hela vägen till ExpressVPN och NordVPN, men fungerar bra för att se svensk tv i utlandet. PrivateVPN är baserat i Sverige, så du kan kommunicera med dem på svenska, vilket naturligtvis är en fördel. PrivateVPN är något billigare än ExpressVPN och NordVPN.

Ska man använda betald eller gratis VPN-tjänst?

Det finns många VPN-leverantörer runt om i världen och den största skillnaden är nog mellan de betalda VPN-tjänsterna och gratistjänsterna. Vi rekommenderar av olika anledningar de betalda VPN-tjänsterna. Vi kommer att förklara dessa anledningar nedan. Observera dock att gratisprogram kan vara bra för vissa ändamål.

Den främsta anledningen till att du ska välja en betald VPN-leverantör är att hastigheten är mycket högre. Gratistjänster har helt enkelt inte tillräckligt med resurser för att erbjuda dig den bästa hastigheten. Hastigheten påverkas ofta av antalet servrar, och gratistjänsterna har helt enkelt inte resurser för att hyra så många servrar. En gratistjänst med endast 10 servrar kommer uppenbarligen inte att kunna mäta sig med NordVPN som har över 3500. Med dålig hastighet blir det till exempel svårt att se US Netflix i Sverige.

Många gratistjänster har heller inte servrar i Sverige, vilket gör det omöjligt att se SVT Play utomlands.

Dessutom är gratisprogram ofta mindre säkra. Det är mycket viktigt att VPN-leverantören du väljer garanterar att inget loggas. Då kommer det inte vara möjligt att spåra dina nätaktiviteter eller sälja information om dig till tredje part. Detta kommer du garanteras i större grad av de bäst betalda VPN-leverantörerna.

De betalda VPN-tjänsterna kommer också att ha bättre användarvänlighet och kundservice, eftersom gratistjänsterna kommer att ha mindre resurser. Sammantaget handlar det egentligen om resurser. De betalda VPN-tjänsterna har mycket mer kapital att investera och de bästa erbjudandena, medan gratistjänsterna måste klara sig med mycket mindre pengar. Erbjudandena blir då såklart mycket sämre.

Det finns naturligtvis vissa gratistjänster som kan fungera, och om du hittar en som du är nöjd med, är det bara att använda den. Men det är tveksamt om du kan hitta ett gratis VPN som fungerar lika bra med nordiska tv-kanaler som betalda VPN-tjänster.

Kan jag köra VPN på alla enheter?

De bästa VPN-leverantörerna vi rekommenderar har appar som är skräddarsydda för alla enheter. Det betyder att du kan ladda ner VPN-programmet till både PC, Mac, iPhone, iPad, Android och andra liknande enheter.

De bästa VPN-tjänsterna kan också kopplas samman med olika routrar och liknande. Det gör att du också kan använda VPN för att se SVT Play utomlands i iPhone eller andra mobiltelefoner eller surfplattor.

Är VPN lagligt?

Här ser vi svensk längdskidåkning på SVT Play från Spanien med en VPN-tjänst

Det är helt lagligt att använda en VPN-tjänst. Det finns inga regler som bestraffar användning av VPN, då denna text är skriven. Det finns ju trots allt ingen anledning heller till att det ska förbjudas.

Här ser vi svensk längdskidåkning på SVT Play från Spanien med en VPN-tjänst

Om du är en svensk medborgare är det ju helt rättfärdigat att du ska kunna se SVT Play, även om du befinner dig utomlands. Så du behöver därmed inte oroa dig för denna problemställning. Hur länge man behöver använda sig av VPN för att titta på SVT Play är inte säkert, men EU prövar ständigt att riva ned barriärer mellan EU-länderna.

Tar det lång tid?

Det går mycket snabbt från det att du börjar tills du kan titta på SVT Play utomlands. Så du måste bara bestämma dig för en VPN-leverantör, registrera dig på tjänsten, ladda ner den och därefter koppla upp dig mot en svensk server. Sen är det bara att börja titta på SVT Play med VPN. Du kan också använda VPN för att titta på andra skandinaviska tv-kanaler, som till exempel TV2 Sumo och NRK.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo