Bästa Apple TV VPN och steg för steg installationsguide

Senast uppdaterad: 19/06/2022

Apple TV är något som har blivit mer och mer populärt de senaste åren. Många föredrar att välja vad de vill titta på och slippa reklam, och Apple TV har därför tagit över vanligt TV-tittande för många. Men även om Apple TV har ett gäng appar, så fungerar inte alla i Sverige. Det beror på att innehållet i flera av tjänsterna är regionblockerat. Med en VPN kan du låsa upp blockeringarna för att få åtkomst till allt innehåll som Apple TV erbjuder.

Vi har testat en mängd VPN-tjänster för Apple TV och valt ut de bästa. Observera också att Apple TV inte direkt stöder VPN, så i den här artikeln kommer vi också att visa dig hur du ansluter VPN till Apple TV. 

Bästa VPN till Apple TV

Vi kommer nu att skriva lite om de tjänster som vi tycker fungerar bäst med Apple TV. Du kan testa alla tjänsterna kan testas utan att någon ekonomisk risk eftersom de har 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti.

ExpressVPN

 • Strömma Apple TV utan avbrott
 • Servrar i 94 länder
 • Snapp uppkoppling

Om du redan har lite kunskap om VPN känner du troligtvis till ExpressVPN. Företaget är en av de ledande på marknaden, och det är det naturligtvis inte utan anledning. Leverantören har supersnabba hastigheter så att du kan strömma massor av HD-material oavsett vilken server du väljer. ExpressVPN har också servrar i 94 länder, vilket gör att du kan vara säker på att allt innehåll som Apple TV erbjuder är tillgängligt hos ExpressVPN.

Även om huvudpoängen med att skaffa en VPN för Apple TV är att öppna regionblockerat innehåll, är den viktigaste funktionen i en VPN ändå säkerhet. Här levererar ExpressVPN säkerhet i högsta klass. Förutom klassiska funktioner som kill switch och en policy om att inte registrera sina användares aktiviteter, har de även dubbelkryptering på alla servrar.

Prisnivån för ExpressVPN ligger på den övre halvan på skalan, men i gengäld får du en av de allra bästa tjänsterna. Kostnaden för en månad är cirka 120 kronor, men du får upp till 35 procents rabatt beroende på vilken abonnemangstyp du väljer. ExpressVPN har också 30 dagars pengarna tillbaka-garanti, vilket gör att du kan testa tjänsten i en månad utan att det kostar något. 

NordVPN 

 • Kolla på SVT på Apple TV i utlandet
 • Servrar i över 60 länder
 • Uppnå snabba hastigheter

Av alla VPN-tjänster som finns där ute är NordVPN definitivt en av de bästa leverantörerna när det handlar om att få mycket valuta för pengarna. Att strömma innehåll i HD-kvalitet med NordVPN är inget problem, och deras servrar i över 60 länder gör det möjligt att komma åt allt innehåll du vill.

NordVPN:s säkerhet är också mycket bra. Företaget är baserat i Panama, utanför EU:s och USA:s jurisdiktioner, och tack vare det är de inte skyldiga enligt lag att lagra information om sina användare. Förutom en kill switch och skydd mot DNS- och IP-läckage, har NordVPN också en TOR Over VPN. Den fungerar som ett extra skydd utöver den kryptering de redan har.

När det gäller pris är NordVPN mycket lik de andra leverantörerna med en månadskostnad på cirka 120 kronor. Å andra sidan, om du registrerar dig för en längre period får du hela 66 procents rabatt. Som med de flesta andra leverantörer kan du också testa tjänsten riskfritt och fullt ut i 30 dagar. 

SurfShark

 • Över 3000 servrar i 60 länder
 • Avbrottsfri Apple TV strömning
 • Billig

SurfShark är en av de största VPN-leverantörerna och är en av de bästa på marknaden. Hastigheten är mycket bra och du kan strömma i HD utan problem. Leverantören har över 3000 servrar i fler än 60 länder, varav många finns i Sverige. Anslutningstiden är dessutom mycket kort, vilket också är ett stort plus.

Precis som de tidigare nämnda leverantörerna använder SurfShark en 256-bitars kryptering, som håller samma säkerhetsnivå som den amerikanska armén. Det finns också en kill switch och en policy om att inte loggföra användarnas datatrafik eller annan data, så du kan vara säker på att din information är i säkra händer när du använder SurfShark.

Månadskostnaden är densamma som för de andra två, men om du binder upp dig på en längre abonnemangsperiod får du tjänsten för mindre än 30 kronor per månad. Surfshark erbjuder också 45 dagars pengarna tillbaka-garanti, till skillnad från de flesta andra aktörer som bara erbjuder 30 dagar.

CyberGhost

 • Över 6500 servrar i 89 länder
 • Flera olika medlemskap
 • Strömma i HD med Apple TV

CyberGhost leverar mycket bra hastigheter oavsett i vilket land du väljer att ansluta dig till en server. Leverantören har över 6500 servrar fördelat på 89 länder, något som är bland det bästa utbudet på marknaden. Du kommer alltså inte förlora din internethastighet om du väljer den här VPN-leverantören.

När det kommer till säkerhet finns det inte heller något att klaga på. CyberGhost är baserat i Rumänien vilket placerar dem utanför USA:s och EU:s jurisdiktioner om övervakning. Rumänien har inga lagar om obligatorisk datalagring, vilket gör att CyberGhost kan hålla en nolloggningspolicy som komplement till andra solida säkerhetsfunktioner. På det hela taget är den här VPN-tjänsten mycket bra när det kommer till säkerhet.

Prismässigt har du även ett brett urval av olika medlemskap att välja mellan. Skillnaden mellan abonnemangen ligger inte i vad för slags funktioner du får, utan priset och varaktigheten. Ju längre abonnemangstid du väljer, desto mindre betalar du. Det billigaste medlemskapet kostar knappt 30 kronor i månaden.

HideMyAss

 • Servrar i 190 länder
 • Tillåter strömning i HD
 • Billigt alternativ

När det kommer till servrar i olika länder är HideMyAss överlägsen i förhållande till de flesta leverantörer. De erbjuder strax över 1000 servrar i 190 länder. Även om det är något färre servrar än de tidigare nämnda leverantörerna, hade vi inga problem med att strömma i HD i vårt test.

Säkerheten är också mycket bra. Det erbjuder bland annat en genuin kryptering, ingen loggföring av datatrafik och annan informaton och kill switch-funktion. Med det sagt har de inte extra säkerhetsfunktioner som de andra leverantörerna som vi har tagit upp i den här artikeln har. Det betyder inte att säkerheten dålig, bara att den inte är lika bra som hos de allra bästa på marknaden.

Priset är däremot en punkt där HideMyAss verkligen sticker ut. Deras billigaste medlemskap kostar cirka 20 kronor i månaden och varar i 36 månader. Du kan också välja 12 månader för 49 kronor i månaden eller en månad för lite över 100 kronor.

Varför använda ett VPN till Apple TV?

För det första är säkerhet något du alltid bör tänka på när du använder en onlinetjänst. Även om du använder Apple TV i ditt hem på ditt Wi-Fi finns det alltid en risk för att hackers försöker komma åt din information. Om du använder en VPN via din Wi-Fi-router ansluts alla enheter automatiskt till din VPN, så du behöver inte tänka på potentiella faror.

För det andra finns det också några appar på Apple TV som har gratis innehåll men som du inte har tillgång till när du är i Sverige. BBC iPlayer är till exempel gratis för alla som bor sig i Storbritannien. De har ett stort bibliotek med högkvalitativt innehåll som serier, filmer och dokumentärer. Amerikanska Netflix är också en anledning till att många skaffar en VPN, eftersom utbudet av innehåll är betydligt större. Om du är utanför Sverige och vill titta på exempelvis SVT Play, C More eller Dplay har alla aktörer som vi har tagit upp här många servrar i Sverige. 

Kan man använda en gratis VPN till Apple TV?

När du väljer en VPN-tjänst kan det vara frestande att välja en gratis tjänst istället för en betald. De gratis VPN-tjänster som finns erbjuder samma möjlighet att ändra IP-adressen, så varför inte välja en av dem?

Det finns en anledning att de bästa VPN-tjänsterna är de som kostar pengar. Det är dyrt att utveckla en tjänst och att underhålla fungerande servrar. Om du använder en gratis VPN-tjänst kommer du behöva byta servrar flera gånger och få ständiga avbrott på grund av buffrande. Dessutom finns det så gott som alltid en tids- eller databegränsning för hur länge du kan använda tjänsten innan du måste betala.

Förutom att strömma innehåll från alla världens hörn är huvudfunktionen med en VPN säkerhet. Tyvärr säljer flera gratis VPN-tjänster din information vidare till tredje parter för att få in pengar som de kan utveckla tjänsten och underhålla servrarna med. Det är något som strider mot VPN-tjänsternas huvudsyfte och är den största orsaken att vi rekommenderar att du väljer en leverantör som du kan lita på. 

Är det lagligt att använda VPN?

Det korta svaret på den frågan är ja. Så länge du inte gör en handling som är olaglig, till exempel laddar ner upphovsrättsskyddat material, kränker någon på nätet eller kapar andras personliga uppgifter, är det fritt fram att använda VPN. Men så fort du använder VPN för att göra en olaglig handling blir även användandet av VPN olagligt.

Använder du VPN till Apple TV för att komma åt regionblockerat material, till exempel när du är utomlands, behöver du inte oroa dig för att du gör något olagligt.

Hur gör jag för att titta på svensk tv med VPN på Apple TV?

Om du är i Sverige och använder en VPN är det viktigt att komma ihåg att Apple-TV tror att du är i det land du har valt server i. Om du exempelvis har valt en amerikansk server har du inte tillgång till SVT, SF Anytime, Viaplay och så vidare. Det beror på att de här tjänsterna bara har köpt sändningsrättigheterna för att visa innehållet i Sverige (och eventuellt några andra länder).

Samma princip gäller om du inte är i Sverige men vill titta på svensk tv. Då väljer du helt enkelt en svensk server och njuter av innehållet du vill se som om du vara hemma i din bostad i Sverige.

Hur installerar jag en VPN på Apple TV? 

Tyvärr kan du inte ladda ner programvaran för VPN direkt på Apple TV, men det finns flera sätt att använda VPN på Apple TV. Vissa av metoderna kan vara lite svårare rent tekniskt, medan andra är enklare. Vi rekommenderar att du använder en VPN istället för en internetrouter, eftersom det också innebär att alla enheter du ansluter automatiskt ansluts till VPN-tjänsten.

Vi kommer att gå igenom fyra metoder:

1. Anslut VPN via en internet-router
2. Anslut VPN via en PC
3. Anslut VPN med Smart DNS
4. Använd Airplay-funktionen

Så använder du VPN på Apple TV via en router

Observera att du är beroende av en DD-WRT-router för att använda den här metoden.

 1. Gå till Uppsättning och klicka på Grundläggande uppsättning
 2. Tryck på PPTP i Anslutningstyp
 3. Lägg till VPN-serveradressen i Ingångsport PPTP Server och skriv sedan in ditt användarnamn och lösenord
 4. Tillåt Använd DHCP
 5. Öppna Valfria Inställningar och se efter om VPN-tjänsten behöver MTU-inställningar
 6. Bläddra nedåt och leta upp Nätverksadress Serverinställningar (DHCP)
 7. Under DHCP Typ alternativ, välj DHCP Server och godkänn
 8. Skriv in din DNS-adress som din VPN-leverantör har gett dig 
 9. Kontrollera att du inte tillåter Använd DNSMasq för DHCP och DNS
 10. Spara inställningarna för att använda VPN-tjänsten på din Apple TV

Så använder du VPN på Apple TV via en PC

Med den här metoden fungerar din PC som en extern router. Metoden fungerar dock bara om du har en Windows-dator. 

 1. När du är inne i datorn, tryck på Start>Kontrollpanel>Nätverk- och delningscenter>Ändra adapterinställningar
 2. Du ser nu en inställning som heter “TAP-Win32 Adapter V9 här om ditt VPN använder OpenVPN”
 3. Därefter letar du upp Egenskaper > Delning
 4. Klicka på “tillåt andra nätverksanvändare att ansluta till internet via denna PC
 5. Välj Ethernet-anslutningen som du har ställt in
 6. Starta om datorn för att använda internettjänster på din Apple TV

Så använder du ett VPN på Apple TV med Smart DNS

 1. Slå på Apple TV och gå till Inställningar
 2. Gå till Allmänt och välj Nätverk
 3. Välj Wi-Fi eller Ethernet beroende på vad du använder
 4. Gå till Konfigurera DNS och ändra den till Manuell
 5. Skriv in en Alternativ DNS Server eller en Smart DNS Proxy (dessa får du av din VPN-leverantör), tryck på Bekräfta
 6. Gå tillbaka till Inställningar>Allmänt>iTunes Store
 7. Gå till menyn som heter Placering och välj det land du vill strömma från
 8. Sätt Apple TV i viloläge, dra ut strömmen och vänta i tio sekunder
 9. Sätt därefter på Apple TV igen och streama från det land du har valt

Så använder du Airplay-funktionen för att få VPN på Apple TV

Det sista sättet är det enklaste, men är för många något som kan vara lite opraktiskt. Om du har en annan Apple-enhet och är ansluten till samma nätverk som din Apple TV, öppna Airplay. Det gör att du kan dela skärmen från den andra enheten till din Apple TV. Genomförandet är väldigt enkelt, men det kommer att kräva två enheter för att strömma innehåll. Om du bara ska använda VPN för att strömma en eller ett par gånger är det förmodligen den bästa metoden, men på längre sikt kan det bli lite krångligt.

Sammanfattning

Det finns alltså flera fördelar med att använda en VPN när du ska använda Apple TV oavsett om du är i Sverige eller utlandet. Alla leverantörer som vi har tagit upp i den här artikeln har mycket bra servrar, både i Sverige och internationellt, och de fungerar mycket bra med Apple TV.

Det är inte bara Apple TV som det är smart att använda en VPN, det gäller för alla enheter eftersom du får en genuint förbättrad säkerhet. Du behöver inte heller uppgradera ditt medlemskap för att täcka alla dina enheter, eftersom de flesta tjänsterna tillåter att flera enheter är anslutna samtidigt.

Du måste också följa anvisningarna lite längre upp i artikeln för att ansluta till VPN-tjänsten, då du inte kan göra det direkt med Apple TV. Med det sagt är det relativt enkel och du behöver inte göra det flera gånger.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo