Bästa Apple TV VPN och steg för steg installationsguide

Senast uppdaterad: 25/02/2021

Apple TV är något som har blivit mer och mer populärt de senaste åren. Många föredrar att välja vad de tittar på och slippa reklam, och Apple TV har därför tagit över vanligt TV-tittande för många. Men även om Apple TV har ett gäng olika appar fungerar inte alla i Sverige. Detta beror på att innehållet i flera av tjänsterna är geoblockerat. Med ett VPN kan du låsa upp dessa blockeringar för att få åtkomst till allt innehåll som Apple TV erbjuder.

Vi har testat olika VPN-tjänster för Apple TV och valt ut de bästa. Observera också att Apple TV inte direkt stöder VPN, så i den här artikeln kommer vi också att visa dig hur du ansluter ditt VPN till Apple TV. 

Bästa VPN till Apple TV

ExpressVPN

Om du redan har viss kunskap om VPN är du troligtvis bekant med ExpressVPN. Denna leverantör är marknadsledande, och detta är naturligtvis inte utan anledning. De har supersnabba hastigheter så att du kan streama massor av HD-material oavsett vilken server du väljer. ExpressVPN har också servrar i 94 länder, så du kan vara säker på att allt innehåll som Apple TV erbjuder är tillgängligt hos denna leverantör.

Även om huvudpoängen med att skaffa ett VPN för Apple TV är att öppna upp geoblockerat innehåll, är den viktigaste funktionen i ett VPN ändå säkerhet. Här levererar ExpressVPN säkerhet i högsta klass. Förutom klassiska funktioner som en Kill Switch och en policy om att inte registrera sina användares aktiviteter har de också dubbelkryptering på alla servrar.

Prissättningen hos ExpressVPN är i det övre skiktet, men i gengäld får du en av de allra bästa tjänsterna. Priset för en månad är cirka 100 kronor, men du får upp till 35% rabatt beroende på hur långt medlemskap du väljer. Det finns också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, som gör att du kan testa tjänsten i en månad utan risk. 

NordVPN 

Av alla VPN-tjänster som finns där ute är NordVPN definitivt en av de bästa leverantörerna gällande värde för pengarna. Att strömma innehåll i HD-kvalitet med NordVPN är inget problem, och deras servrar i över 60 länder gör det möjligt att komma åt allt innehåll du vill.

NordVPN:s säkerhet är också mycket bra. Företaget är baserat i Panama, utanför EU:s och USA:s juridiska gränser, och de måste därför inte per lag lagra information om sinal användare. Förutom en Kill Switch och skydd mot DNS- och IP-läckage har NordVPN också en TOR Over VPN. Detta fungerar som ett extra skydd utöver den kryptering de redan har.

När det gäller pris är NordVPN mycket lik de andra leverantörerna med ett månatligt pris på cirka 100 kronor för en månad. Å andra sidan, om du registrerar dig för en längre period får du hela 66% rabatt. Som de flesta leverantörer kan du också testa tjänsten riskfritt i 30 dagar. 

SurfShark

SurfShark är en av de största VPN-leverantörerna och är en av de bästa på marknaden. Hastigheten är mycket bra och du kan streama i HD utan problem. De har över 3000 servrar i fler än 60 länder, av vilka många finns i Sverige. Anslutningstiden är dessutom mycket kort, vilket också är ett stort plus.

Precis som de ovannämnda leverantörerna använder SurfShark också en 256-bitars kryptering, som är på samma nivå som den amerikanska armén. Det finns också en Kill Switch och noll-loggnings-policy, så du kan vara säker på att din information är i säkra händer när du använder SurfShark.

Priset för en månad är som de andra två, men om du förbinder dig under en längre period får du tjänsten för så lite som mindre än 30 kronor per månad. De erbjuder också en 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti, till skillnad från de flesta andra som bara erbjuder 30 dagar.

Varför använda ett VPN till Apple TV?

För det första är säkerhet något du alltid bör tänka på när du använder en onlinetjänst. Även om du använder Apple TV i ditt eget hem på ditt egen Wi-Fi finns det alltid en risk för att hackers försöker komma åt din information. Om du använder ett VPN via din Wi-Fi-router ansluts alla enheter automatiskt till ditt VPN, så du behöver inte tänka på potentiella faror.

För det andra finns det också några av apparna på Apple TV som har gratis innehåll men som du inte har tillgång till när du är i Sverige. Till exempel är BBC iPlayer gratis för alla som befinner sig i Storbritannien. De har ett stort bibliotek med högkvalitativt innehåll som serier, filmer och dokumentärer. Amerikanska Netflix är i sig också en anledning till att många skaffar ett VPN, på grund av allt innehåll de har. Om du är utanför Sverige och vill titta på till exempel SVT Play, C More eller Dplay har alla nämnda leverantörer också många servrar i Sverige. 

Kan man använda ett gratis VPN til Apple TV?

När du väljer en VPN-tjänst kan det vara frestande att välja en gratis tjänst över en betald. De gratis VPN-tjänster som finns erbjuder samma möjlighet att ändra IP-adressen, så varför inte välja en av dem?

Det finns en anledning till att de bästa VPN-leverantörerna är de som kostar pengar. Det kostar pengar att utveckla en tjänst och att underhålla fungerande servrar. Om du använder en gratis streamingtjänst kommer du ofta att behöva byta servrar flera gånger och vänta på oändligt buffrande. Dessutom är det ofta också tidsbegränsat hur länge du kan använda tjänsten innan du måste betala.

Förutom att strömma innehåll från alla hörn av världen är huvudfunktionen med ett VPN säkerhet. Tyvärr säljer flera gratis VPN-tjänster din information till tredje parter. Det här är något som strider mot VPN-tjänsternas huvudsyfte och är den största orsaken till varför vi rekommenderar att du väljer en leverantör som du kan lita på. 

Hur installerar jag ett VPN på Apple TV? 

Tyvärr kan du inte ladda ner ett VPN direkt på Apple TV, men det finns flera olika sätt att använda VPN på Apple TV. Vissa av metoderna kan vara lite tekniska, medan andra är enklare. Vi rekommenderar att du använder ett VPN över en internetrouter, eftersom det också innebär att alla enheter du ansluter automatiskt ansluts till VPN:et.

Vi kommer att gå igenom fyra olika metoder:

1. Anslut VPN via en internet-router
2. Anslut VPN via en PC
3. Anslut VPN med Smart DNS
4. Använd Airplay-funktionen

Så använder du VPN på Apple TV via en router

Observera att du är beroende av en DD-WRT-router för att använda den här metoden.

 1. Gå till Uppsättning och klicka på Grundläggande uppsättning
 2. Tryck på PPTP i Anslutningstyp
 3. Lägg till VPN-serveradressen i Ingångsport PPTP Server och skriv sedan in ditt användarnamn och lösenord
 4. Tillåt Använd DHCP
 5. Öppna Valfria Inställningar och kolla om VPN-tjänsten behöver MTU-inställningar
 6. Bläddra nedåt och hitta Nätverksadress Serverinställningar (DHCP)
 7. Under DHCP Typ alternativ, välj DHCP Server och godkänn
 8. Skriv in din DNS-adress som din VPN-leverantör har gett dig 
 9. Kontrollera att du inte tillåter Använd DNSMasq för DHCP och DNS
 10. Spara inställningarna för att använda VPN-tjänsten på din Apple TV!

Så använder du VPN på Apple TV via en PC

Med denna metod fungerar din PC som en extern router. Den här metoden fungerar bara om du har en Windows-dator. 

 1. När du är inne i datorn, tryck på Start>Kontrollpanel>Nätverk- och delningscenter>Ändra adapterinställningar
 2. Du ser nu en inställning som kallas “TAP-Win32 Adapter V9 här om ditt VPN använder OpenVPN”
 3. Därefter letar du upp Egenskaper > Deling
 4. Klicka på “tillåt andra nätverksanvändare att ansluta till internet via denna PC”
 5. Välj Ethernet-anslutningen som du har ställt in
 6. Starta om datorn för att använda internettjänster på din Apple TV!

Så använder du ett VPN på Apple TV med Smart DNS

 1. Slå på Apple TV och gå till Inställningar
 2. Hitta Allmänt och välj Nätverk
 3. Välj Wi-Fi eller Ethernet beroende på vad du använder
 4. Gå till Konfigurera DNS och ändra den till Manuell
 5. Skriv in en Alternativ DNS Server eller en Smart DNS Proxy (dessa får du av din VPN-leverantör), tryck på Bekräfta
 6. Gå tillbaka till Inställningar>Allmänt>iTunes Store
 7. Gå till menyn som heter Placering och välj det land du vill streama från
 8. Sätt Apple TV i viloläge, dra ut strömmen och vänta i tio sekunder
 9. Sätt därefter på Apple TV igen och streama från det land du har valt!

Så använder du Airplay-funktionen för att få VPN på Apple TV

Det sista sättet är det enklaste, men är för många något som kan vara lite opraktiskt. Om du har en annan Apple-enhet och är ansluten till samma nätverk som din Apple TV, öppna Airplay. Detta gör att du kan dela skärmen från den andra enheten till din Apple TV. Detta är väldigt enkelt, men det kommer att kräva två enheter för att streama innehåll. Om du bara ska använda VPN för att streama en enstaka gång eller två är det förmodligen den bästa metoden, men under en längre tid kan det bli lite krångligt.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo