Bästa Apple TV VPN och steg för steg installationsguide

Senast uppdaterad: 05/07/2021

Apple TV är något som har blivit mer och mer populärt de senaste åren. Många föredrar att välja vad de tittar på och slippa reklam, och Apple TV har därför tagit över vanligt TV-tittande för många. Men även om Apple TV har ett gäng olika appar fungerar inte alla i Sverige. Detta beror på att innehållet i flera av tjänsterna är geoblockerat. Med ett VPN kan du låsa upp dessa blockeringar för att få åtkomst till allt innehåll som Apple TV erbjuder.

Vi har testat olika VPN-tjänster för Apple TV och valt ut de bästa. Observera också att Apple TV inte direkt stöder VPN, så i den här artikeln kommer vi också att visa dig hur du ansluter ditt VPN till Apple TV. 

Bästa VPN till Apple TV

Vi kommer nu skriva lite om de tjänster vi tycker fungerar bäst med Apple TV. Alla dessa tjänsterna kan testas utan risk då de har en 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti.

ExpressVPN

 • Streama Apple TV oavbrutet
 • Servrar i 94 länder
 • Snapp uppkoppling

Om du redan har viss kunskap om VPN är du troligtvis bekant med ExpressVPN. Denna leverantör är marknadsledande, och detta är naturligtvis inte utan anledning. De har supersnabba hastigheter så att du kan streama massor av HD-material oavsett vilken server du väljer. ExpressVPN har också servrar i 94 länder, så du kan vara säker på att allt innehåll som Apple TV erbjuder är tillgängligt hos denna leverantör.

Även om huvudpoängen med att skaffa ett VPN för Apple TV är att öppna upp geoblockerat innehåll, är den viktigaste funktionen i ett VPN ändå säkerhet. Här levererar ExpressVPN säkerhet i högsta klass. Förutom klassiska funktioner som en Kill Switch och en policy om att inte registrera sina användares aktiviteter har de också dubbelkryptering på alla servrar.

Prissättningen hos ExpressVPN är i det övre skiktet, men i gengäld får du en av de allra bästa tjänsterna. Priset för en månad är cirka 100 kronor, men du får upp till 35% rabatt beroende på hur långt medlemskap du väljer. Det finns också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, som gör att du kan testa tjänsten i en månad utan risk. 

NordVPN 

 • Kolla på SVT på Apple TV i utlandet
 • Servrar i över 60 länder
 • Uppnå snabba hastigheter

Av alla VPN-tjänster som finns där ute är NordVPN definitivt en av de bästa leverantörerna gällande värde för pengarna. Att strömma innehåll i HD-kvalitet med NordVPN är inget problem, och deras servrar i över 60 länder gör det möjligt att komma åt allt innehåll du vill.

NordVPN:s säkerhet är också mycket bra. Företaget är baserat i Panama, utanför EU:s och USA:s juridiska gränser, och de måste därför inte per lag lagra information om sinal användare. Förutom en Kill Switch och skydd mot DNS- och IP-läckage har NordVPN också en TOR Over VPN. Detta fungerar som ett extra skydd utöver den kryptering de redan har.

När det gäller pris är NordVPN mycket lik de andra leverantörerna med ett månatligt pris på cirka 100 kronor för en månad. Å andra sidan, om du registrerar dig för en längre period får du hela 66% rabatt. Som de flesta leverantörer kan du också testa tjänsten riskfritt i 30 dagar. 

SurfShark

 • Över 3000 servrar i 60 länder
 • Oavbruten Apple TV streaming
 • Billigt

SurfShark är en av de största VPN-leverantörerna och är en av de bästa på marknaden. Hastigheten är mycket bra och du kan streama i HD utan problem. De har över 3000 servrar i fler än 60 länder, av vilka många finns i Sverige. Anslutningstiden är dessutom mycket kort, vilket också är ett stort plus.

Precis som de ovannämnda leverantörerna använder SurfShark också en 256-bitars kryptering, som är på samma nivå som den amerikanska armén. Det finns också en Kill Switch och noll-loggnings-policy, så du kan vara säker på att din information är i säkra händer när du använder SurfShark.

Priset för en månad är som de andra två, men om du förbinder dig under en längre period får du tjänsten för så lite som mindre än 30 kronor per månad. De erbjuder också en 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti, till skillnad från de flesta andra som bara erbjuder 30 dagar.

CyberGhost

 • Över 6500 servrar i 89 länder
 • Flera olika medlemskap
 • Streama i HD med Apple TV

CyberGhost leverar mycket bra hastigheter oavsett vilket land du väljer att ansluta dig till. Leverantören har över 6500 servrar fördelat på 89 länder, som är bland det bästa utbudet på marknaden. Du kommer alltså inte förlora din internethastighet om du väljer denna VPN-leverantör.

När det kommer till säkerheten, finns det heller inget att klaga på. CyberGhost är baserat i Rumänien som placerar dem utanför USA:s och EU:s jurisdiktioner om övervakning. Det här tillåter dem att utöva en policy om noll loggföring i tillägg till andra solida säkerhetsfunktioner. Stort sett är denna tjänst mycket bra när det kommer till säkerhet.

Prismässigt har du även ett brett urval av olika medlemskap att välja mellan. Skillnaden på dessa ligger inte i vad för slags funktioner du får, utan priset or varaktighet. Desto längre medlemskap du väljer, ju mindre betalar du. Det billigaste medlemskapet kostar så lite som 29 kronor i månaden.

HideMyAss

 • Servrar i 190 länder
 • Tillåter streaming i HD
 • Billigt alternativ

När det kommer till servrar i olika länder är HideMyAss överlägsen i förhållande till de flesta leverantörer. De erbjuder strax över 1000 servrar i 190 länder. Även om det är något mindre servrar än de ovannämnda leverantörerna, hade vi inga problem med att streama i HD i vårt test.

Säkerheten är också mycket bra. Det erbjuder bland annat en god kryptering, noll loggföring, kill-switch och så vidare. Med det sagt har de inte extra säkerhetsfunktioner som de andra nämnda leverantörerna i denna artikel har. Detta betyder inte att säkerheten inte är bra, men att det inte är lika bra som hos de allra bästa på marknaden.

Priset är däremot en punkt där HideMyAss verkligen sticker ut. Deras billigaste medlemskap kostar 29 kronor i månaden och varar i 36 månader. Du kan också välja 12 månader för 49 kronor i månaden eller en månad för lite över 100 kronor.

Varför använda ett VPN till Apple TV?

För det första är säkerhet något du alltid bör tänka på när du använder en onlinetjänst. Även om du använder Apple TV i ditt eget hem på ditt egen Wi-Fi finns det alltid en risk för att hackers försöker komma åt din information. Om du använder ett VPN via din Wi-Fi-router ansluts alla enheter automatiskt till ditt VPN, så du behöver inte tänka på potentiella faror.

För det andra finns det också några av apparna på Apple TV som har gratis innehåll men som du inte har tillgång till när du är i Sverige. Till exempel är BBC iPlayer gratis för alla som befinner sig i Storbritannien. De har ett stort bibliotek med högkvalitativt innehåll som serier, filmer och dokumentärer. Amerikanska Netflix är i sig också en anledning till att många skaffar ett VPN, på grund av allt innehåll de har. Om du är utanför Sverige och vill titta på till exempel SVT Play, C More eller Dplay har alla nämnda leverantörer också många servrar i Sverige. 

Kan man använda ett gratis VPN til Apple TV?

När du väljer en VPN-tjänst kan det vara frestande att välja en gratis tjänst över en betald. De gratis VPN-tjänster som finns erbjuder samma möjlighet att ändra IP-adressen, så varför inte välja en av dem?

Det finns en anledning till att de bästa VPN-leverantörerna är de som kostar pengar. Det kostar pengar att utveckla en tjänst och att underhålla fungerande servrar. Om du använder en gratis streamingtjänst kommer du ofta att behöva byta servrar flera gånger och vänta på oändligt buffrande. Dessutom är det ofta också tidsbegränsat hur länge du kan använda tjänsten innan du måste betala.

Förutom att strömma innehåll från alla hörn av världen är huvudfunktionen med ett VPN säkerhet. Tyvärr säljer flera gratis VPN-tjänster din information till tredje parter. Det här är något som strider mot VPN-tjänsternas huvudsyfte och är den största orsaken till varför vi rekommenderar att du väljer en leverantör som du kan lita på. 

Hur kan man kolla på svensk tv med VPN på Apple TV?

Om du är i Sverige och använder en VPN är det viktigt att komma ihåg att Apple-TV tror att du är i det landet du har valt server i. Om du exempelvis har valt en amerikansk server har du inte tillgång till bland annat SVT, SF Anytime, Viaplay och så vidare. Detta är för att dessa tjänster endast har rättigheter till att visa innehåll i Sverige (och eventuellt andra länder).

Samma princip gäller också om du inte är i Sverige och vill se på svensk tv. Välj enkelt en svensk server och njut av innehållet du önskar att se som om du vore i landet.

Hur installerar jag ett VPN på Apple TV? 

Tyvärr kan du inte ladda ner ett VPN direkt på Apple TV, men det finns flera olika sätt att använda VPN på Apple TV. Vissa av metoderna kan vara lite tekniska, medan andra är enklare. Vi rekommenderar att du använder ett VPN över en internetrouter, eftersom det också innebär att alla enheter du ansluter automatiskt ansluts till VPN:et.

Vi kommer att gå igenom fyra olika metoder:

1. Anslut VPN via en internet-router
2. Anslut VPN via en PC
3. Anslut VPN med Smart DNS
4. Använd Airplay-funktionen

Så använder du VPN på Apple TV via en router

Observera att du är beroende av en DD-WRT-router för att använda den här metoden.

 1. Gå till Uppsättning och klicka på Grundläggande uppsättning
 2. Tryck på PPTP i Anslutningstyp
 3. Lägg till VPN-serveradressen i Ingångsport PPTP Server och skriv sedan in ditt användarnamn och lösenord
 4. Tillåt Använd DHCP
 5. Öppna Valfria Inställningar och kolla om VPN-tjänsten behöver MTU-inställningar
 6. Bläddra nedåt och hitta Nätverksadress Serverinställningar (DHCP)
 7. Under DHCP Typ alternativ, välj DHCP Server och godkänn
 8. Skriv in din DNS-adress som din VPN-leverantör har gett dig 
 9. Kontrollera att du inte tillåter Använd DNSMasq för DHCP och DNS
 10. Spara inställningarna för att använda VPN-tjänsten på din Apple TV!

Så använder du VPN på Apple TV via en PC

Med denna metod fungerar din PC som en extern router. Den här metoden fungerar bara om du har en Windows-dator. 

 1. När du är inne i datorn, tryck på Start>Kontrollpanel>Nätverk- och delningscenter>Ändra adapterinställningar
 2. Du ser nu en inställning som kallas “TAP-Win32 Adapter V9 här om ditt VPN använder OpenVPN”
 3. Därefter letar du upp Egenskaper > Deling
 4. Klicka på “tillåt andra nätverksanvändare att ansluta till internet via denna PC”
 5. Välj Ethernet-anslutningen som du har ställt in
 6. Starta om datorn för att använda internettjänster på din Apple TV!

Så använder du ett VPN på Apple TV med Smart DNS

 1. Slå på Apple TV och gå till Inställningar
 2. Hitta Allmänt och välj Nätverk
 3. Välj Wi-Fi eller Ethernet beroende på vad du använder
 4. Gå till Konfigurera DNS och ändra den till Manuell
 5. Skriv in en Alternativ DNS Server eller en Smart DNS Proxy (dessa får du av din VPN-leverantör), tryck på Bekräfta
 6. Gå tillbaka till Inställningar>Allmänt>iTunes Store
 7. Gå till menyn som heter Placering och välj det land du vill streama från
 8. Sätt Apple TV i viloläge, dra ut strömmen och vänta i tio sekunder
 9. Sätt därefter på Apple TV igen och streama från det land du har valt!

Så använder du Airplay-funktionen för att få VPN på Apple TV

Det sista sättet är det enklaste, men är för många något som kan vara lite opraktiskt. Om du har en annan Apple-enhet och är ansluten till samma nätverk som din Apple TV, öppna Airplay. Detta gör att du kan dela skärmen från den andra enheten till din Apple TV. Detta är väldigt enkelt, men det kommer att kräva två enheter för att streama innehåll. Om du bara ska använda VPN för att streama en enstaka gång eller två är det förmodligen den bästa metoden, men under en längre tid kan det bli lite krångligt.

Sammanfattning

Det finns alltså flera fördelar med att använda en VPN när du ska använda Apple TV oavsett om du är i Sverige eller utlandet. Alla nämnda leverantörer i denna artikel har mycket bra servrar både i Sverige och internationellt samt fungerar de mycket bra med Apple TV.

Inte bara på Apple TV, men även på alla andra enheter är det smart att använda en VPN. Huvudsakligen är det på grund av säkerheten det ger dig. Du behöver heller inte uppgradera ditt medlemskap för att täcka alla dina enheter. Detta eftersom de flesta tjänsterna tillåter flera enheter samtidigt.

Du måste också följa bruksanvisningarna ovan för att ansluta då du inte kan göra det direkt med Apple TV. Med det sagt är det relativt enkel och du behöver inte göra det flera gånger.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo