Hur du tittar på C More utomlands

Senast uppdaterad: 10/11/2022

I den här artikeln kommer vi förklara för dig hur du kan titta på Cmore utomlands. Vi har alla kommit till vårt semestermål och velat strömma våra favoritserier, bara för att se en svart skärm som säger att innehållet inte kan visas utanför Sverige.

Det gäller även Cmore som kan vara svårt att se utanför Sverige. Lyckligtvis är det enkelt att gå runt regionblockeringen med hjälp av en så kallad VPN-tjänst. I den här artikeln kommer vi förklara hur du enkelt kan titta på Cmore utomlands med en VPN-tjänst.

Kort sammanfattning

Cmore blockeras ofta utomlands på grund av begränsningar i sändningsrättigheterna. I de här fallen har Cmore bara köpt rättigheterna för att visa programmet eller programmen i Sverige. Det går i regel alltså inte att se de program som bara har sändningsrättigheter för Sverige när du är utanför landets gränser.

I vilket fall som helst är det inte särskilt svårt att kringgå den geografiska blockeringen som hindrar dig från att se innehållet. Med en VPN kan du enkelt gå runt regionblockeringen och för att göra det behöver du i grund och botten bara följa de här stegen:

 1. Ladda ned en VPN-tjänst. Här nedanför kan du se vilka VPN-tjänster som vi rekommenderar för Cmore.
 2. Välj en svensk server i VPN-programmets meny. Då får du en svensk IP-adress och Cmore tror att du är i Sverige. 
 3. Logga in på Cmore och börja titta på det svenska innehållet som tjänsten erbjuder.

Tjänsterna nedan är de VPN-tjänster som vi tycker är bäst och rekommenderar i allmänhet för att titta på svensk TV utanför Sveriges och Europas gränser just nu:

Cmore är regionblockerat utomlands

Tillgång till bra underhållning är viktigt efter en lång dag eller kanske en vecka på jobbet. Vårt vardagliga liv kan vara nog så stressigt och därför är det inte heller någon överraskning att vi konsumerar en större mängd underhållning, och på en helt annan nivå, än tidigare.

Ett av de populäraste sätten att koppla av är utan tvekan tjänsterna som erbjuder film och serier. Idén att kunna strömma ett näst intill obegränsat urval av filmer och TV-program har mer eller mindre helt tagit över vanlig TV, där du varken kan välja att titta på ett program när det passar in i ditt livspussel, eller hyra och hyra filmer.

En streamingtjänst som har fått ett rejält uppsving de senaste åren är Cmore. Streamingtjänsten har ett utbud som inkluderar många svenska filmer och TV-serier, men kanske ännu viktigare; de engelska filmerna och serierna textas på svenska så att även de som inte kan eller är bekväma med filmen eller seriens originalspråk också kan förstå och ha behållning av det som visas.

Dessvärre finns det fortfarande tillfällen då det inte går att titta på Cmore, något som kan vara otroligt irriterande. Om du till exempel åker på semester eller flyttar utomlands en kortare eller längre period, har du inte längre tillgång till Cmore på grund av regionblockeringen. Det spelar ingen roll att du fortfarande betalar för streamingtjänsten, du måste befinna dig i Sverige för att kunna se innehållet.

Som tur är finns det ett enkelt sätt att lösa problemet och kunna se svenska Cmore även i utlandet. Lösningen heter VPN och genom att använda en sådan kan du relativt enkelt, och bara på några minuter, få tillgång till allt svenskt innehåll på Cmore. Kort sagt, du kan se samma innehåll på Cmore och få samma upplevelse som om du var i Sverige.

Kort om VPN

VPN är en förkortning som används alltmer av svenskar. Det är en förkortning av det engelska uttrycket Virtual Private Network. På svenska kallar vi det helt enkelt för ett virtuellt privat nätverk. Men vad är egentligen en VPN, och hur fungerar den i praktiken?

En VPN-tjänst förklaras enklast som en förlängning av din anslutning till internet. Istället för att din trafik går direkt från din dator till en hemsida, dirigerar VPN-tjänsten om din trafik via en av leverantörens server innan du besöker hemsidan. I och med att trafiken leds om via en av VPN-leverantörens servrar, blir den serverns IP-adress den som alla andra internetanvändare ser. När du besöker en hemsida identifierar den sidan dig med VPN-tjänstens IP-adress.

Med andra ord är IP-adressen på den enhet som du använder dold för utomstående och används inte som identifiering av din enhet när du besöker en webbplats. Genom att använda en VPN-tjänst när du är utomlands lurar du Cmores sajt att du är i Sverige fast du inte är det. Förutsättningen för att det ska fungera att titta på Cmore med hjälp av en VPN-tjänst är att du väljer en svensk server i leverantörens meny när du ansluter dig till VPN-tjänsten. Du måste få en tillfällig svensk IP-adress till din enhet för att du ska kunna rundgå den geografiska blockeringen.

Få saker är så irriterande som att få ett meddelande om att innehållet inte är tillgängligt när du bor eller vistas utanför Sverige och vill se svenskt innehåll. Det är en sak när det handlar om gratistjänster, till exempel webbtidningar, men när det handlar om Cmore, som du betalar för att se, är det betydligt mer irriterande.

En VPN låter dig, som vi nämnt tidigare, lura Cmore och få det att se ut som om du faktiskt befinner dig i Sverige. Naturligtvis är upphovsrätten grunden till att blockeringen finns från början, men eftersom du redan betalar för en prenumeration i Sverige behöver du inte oroa dig för att det är olagligt att använda en VPN för att kunna se innehållet.. 

VPN och rättslig grund

VPN är en teknik som kan kringgå upphovsrätten kors och tvärs, men det är fortfarande inte en teknik som är olaglig att använda. Om du å andra sidan utför brottsliga handlingar, till exempel köper olagliga ämnen på nätet, och använder ett VPN för att göra det, är åtgärden i sig olaglig och så även användandet av VPN-tjänsten.

Om det du gör å andra sidan är lagligt och du använder ett VPN för att göra det, är både handlingen i sig och användandet av VPN-tjänsten laglig. Med andra ord är det i de flesta fall lagligt att använda en VPN för de saker som de flesta gör på nätet, inklusive att använda Cmores streamingtjänst.

Andra användningsområden för VPN

Faktum är att allt fler har börjat använda en VPN-tjänst för att skydda sin integritet och personliga uppgifter, till exempel personnummer och kontokortsnummer, på nätet. En VPN går alltså att använda till mer än att bara rundgå geografiska blockeringar. I takt med att nätbedrägerierna ökar och allt fler får känsliga uppgifter kapade på nätet, har medvetenheten om vikten att skydda sin integritet eller vara helt anonym på nätet ökat. Genom att att använda en VPN blir det svårare att blottlägga din identitet för obehöriga på nätet.

De som av olika anledningar vill hacka dina konton och enkelt ta reda på vem du är och dina förehavande online, får det betydligt jobbigare att göra det om du skyddar din enhet med en VPN. Eftersom VPN-tjänsten ger din enhet en tillfällig IP-adress genom att dirigera om din trafik via en av företagets servrar, blir det svårare, för att inte säga omöjligt, för andra att spåra dig på nätet.

Maskering av din IP-adress

Termen IP-adress är något som du förr eller senare måste bekanta dig med och lära dig innebörden av om du ska använda en VPN. När du har laddat ned en VPN-tjänst väljer du en server från det land som du vill att din enhet ska få en IP-adress från. Men vad är en IP-adress egentligen och varför är det så viktigt att dölja den från andra internetanvändare?

Enkelt uttryckt är en IP-adress ett nummer som används som adress på nätet. Andra enheter och hemsidor identifierar din enhet med hjälp av enhetens IP-adress. I och med att din enhet har en svensk IP-adress skickar de webbplatser du besöker dig direkt till den svenska versionen av sajten.

När du besöker Cmore i Sverige känner tjänsten av att du har en svensk IP-adress och således blir allt svenskt innehåll tillgängligt för dig. Om du däremot besöker Cmore när du är utomlands kommer Cmore att blockera dig från innehållet eftersom du är utanför landsgränsen. För att kunna se svenskt innehåll måste du manipulera Cmore att tro att du är i Sverige.

För att göra det loggar du helt enkelt in på VPN-tjänsten, väljer en svensk server för att få en svensk IP-adress och går tillbaka till Cmore. När du loggar in kommer allt svenskt innehåll vara tillgängligt och du kan titta på precis det du vill.

En sak som är värd att lägga på minnet är att alla leverantörer av streamingtjänster jobbar stenhårt för att blockera alla VPN-tjänster från att kunna ansluta till deras servrar. Det är lagligt att använda VPN, men Cmore och övriga streamingtjänster hänvisar till upphovsrätten och försöker stoppa användningen av VPN. EU arbetar på att ta fram en lag som säger att alla som bor i eller besöker ett EU-land ska kunna titta på valfri streamingtjänsts europeiska utbud utan att behöva använda en VPN. Målet är att lagen ska fungera på samma sätt som den som reglerar att alla mobilsamtal och – surf kostar lika mycket inom hela EU.

Fram till dess att den lagen är på plats måste du som konsument se till att du hittar en VPN-tjänst som har kapacitet att rundgå de regionblockeringar som så gott som alla streamingtjänster har. Det är viktigt att VPN-leverantören har många servrar och kan erbjuda en hög säkerhet för att dölja din enhets IP-adress och vilket land du egentligen besöker Cmore ifrån.

Varför ska du titta på Cmore från utlandet? 

Cmore är en perfekt tjänst för dig som vill ha tillgång till mer innehåll. Det som kanske är allra viktigast gällande Cmore är de svenska menyerna och svenska undertexterna på filmer och TV-serier. Även om de flesta av oss kan engelska ganska bra är det inte alla som förstår eller känner sig bekväma med det engelska språket. I de fallen är menyerna och textningen på svenska en trygghet som också ökar användarvänligheten.

Utomlands finns det stora mängder innehåll som Sverige inte har sändningsrättigheterna till, men som du kan titta på med hjälp av VPN. Det är alltså värt att investera i en VPN-tjänst för att få tillgång till tjänster som Cmore, SVT Play, TV4 Play och liknande när du befinner dig utanför Sveriges gränser.

Oavsett om du är på semester, studerar, arbetar eller har flyttat permanent, är det tråkigt att inte längre ha tillgång till Cmore på grund av regionblockeringar. En VPN-tjänst låter dig komma runt blockeringarna på ett lagligt sätt, och utan att det kostar dig skjortan. En VPN-tjänst kostar runt 100 kronor i månaden; ännu mindre om du binder upp dig på 12 eller 24 månader.

Bedömning av VPN-tjänster

Att inse hur bra VPN-tjänster är bara början på din resa mot att börja använda VPN. För att få en optimal upplevelse måste du hitta den tjänst som både motsvarar dina behov och som fungerar för att titta på Cmore från utlandet. Här nedanför har vi sammanställt några faktorer som vi tror är viktiga när du ska välja en VPN-tjänst. 

Hur många IP-adresser erbjuds?

Naturligtvis är det viktigaste när du tittar på Cmore från utlandet att Cmore inte blockerar IP-adresserna från den VPN-tjänst som du använder. Det enklaste sättet att förhindra att det sker är att se till att VPN-leverantören har många servrar och således många IP-adresser tillgängliga.

Du kan se antalet IP-adresser som du kan ansluta till i den lista som finns på leverantörens anslutningssida. Ett tips är att använda provperioden för VPN-tjänsten för att testa om du kan komma åt svenska Cmore via VPN-tjänsten. Generellt sett har de populäraste tjänsterna på marknaden den bästa täckningen av IP-adresser.

I hur hög kvalitet går det att streama?

När du streamar på Cmore kan du garanterat se allt i HD-kvalitet eller bättre. Det är dock inte givet att en VPN-tjänst kan erbjuda HD-kvalitet. Gratistjänster har en tendens att inte erbjuda streaming i någon kvalitet och anledningen är att de i regel inte har de ekonomiska resurser som krävs för att utveckla tjänsten för detta. De flesta betalda tjänster erbjuder HD-streaming.

Hur mycket kostar en VPN-tjänst?

Du bör även ta hänsyn till kostnaden för en VPN-tjänst. Som vi nämnde i stycket ovan kan du hitta gratis VPN-tjänster, men det är inget som vi rekommenderar eftersom de har ett rykte om sig att sälja information om sina användare vidare till tredje part. Ett annat problem med gratistjänster är att du bara får en begränsad datamängd varje månad och den räcker sällan för att strömma film eller serier. Betalda tjänster är alltid de bästa och säkraste. En betald VPN-tjänst kostar i skrivande stund allt från ett par tio i månaden till en dryg hundralapp beroende på vilken abonnemangstid du väljer.  

Hur lätt det är att använda VPN?

Den sista faktorn som du bör ha i åtanke när du väljer VPN är om det är lätt att använda tjänsten. Vissa VPN-tjänster är så användarvänliga att de istället för traditionella menyer har en världskarta där du kan välja vilket land du vill logga in på för att få en IP-adress från det landet. Det gör det både roligt och enkelt att logga in och använda tjänsten.

Rekommenderade VPN-tjänster för Cmore utomlands

Cmore är inte en streamingtjänst som kräver den högsta hastigheten och inte heller den som har de bästa programmen för att blockera VPN-tjänster att ansluta till sajten. Trots det finns det några tjänster som är bättre än andra.

ExpressVPN

ExpressVPN är en prisvärd och bra VPN-tjänst som ger dig både den hastighet och de IP-adresser du behöver för att kunna titta på svenska Cmore från utlandet. Dessutom har tjänsten en rimlig månadskostnad och är lätt att navigera i. ExpressVPN erbjuder även 30 dagars pengarna tillbaka-garanti som gör att du får pengarna tillbaka om du av någon anledning inte är nöjd med tjänsten. Du kan också använda de 30 dagarna för att prova tjänsten och dess funktioner innan du bestämmer dig.

NordVPN

NordVPN är en annan VPN-tjänst som kan vara relevant för att titta på svenska Cmore från utlandet. Den går snabbt och enkelt att ladda ned, och leverantören har ett stort antal servrar i Sverige, vilket i sin tur ger ett bra urval av IP-adresser. Månadskostnaden är låg och du kan använda de 30 dagarnas ångerrätt för att testa om tjänsten är rätt för dig och dina behov.

Sammanfattning

Om du vill titta på svenska Cmore från utlandet kommer regionblockeringen för sändningsrättigheterna att hindra dig från att se innehållet. Sändningsrättighetern är dyra och därför köper streamingtjänsterna bara rättigeterna i ett begränsat antal länder. Ju större land och ju fler invånare, detso större är chansen att Cmore köper in rättigheterna för det landet. För att komma runt regionblockeringen och strömma innhållet är det enklast att ladda ner en VPN-tjänst, till exempel någon av dem vi har tagit upp i den här artikeln. Det enda du behöver göra för att se Cmore från utlandet är att ladda ned och installer en VPN-tjänst, ansluta till en svensk server och få en tillfällig svensk IP-adrress som lurar Cmore att tro att du och din enhet befinner er i Sverige.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo