Hur du ser HBO Max utomlands

Senast uppdaterad: 23/07/2022

Du kan titta på HBO Max utomlands med en VPN.

HBO Max är en av de mest attraktiva strömningstjänsterna i Norden. Tjänsten är hemvist för några av de populäraste serierna och erbjuder också ett brett utbud av filmer och dokumentärer.

Därför kan det vara irriterande om du försöker se HBO Max utomlands men får bara upp en svart skärm. På grund av geografiska begränsningar blockeras HBO Max ofta utanför Sverige, och särskilt om du är befinner dig utanför EU.

I den här artikeln kommer vi att förklara för dig hur du kringgår en sådan regionbegränsning och hur du gör det på enklast möjliga sätt.

Kort sammanfattning

Allt du behöver för att se HBO Max utomlands är en prenumeration på strömningstjänsten och en VPN. Anslut till en svensk IP-adress via din VPN-tjänst, gå till HBO Max hemsida och logga in som vanligt. När du gör det tolkar HBO Max det som att du bor i Sverige och du kan se de dokumentärer, filmer och serier som du brukar.

Det enda du behöver göra är att först välja en VPN-tjänst, ladda ned och installera den och sedan ansluta till en svensk server. Därefter loggar du in på HBO Max med en svensk IP-adress. De VPN-tjänster som finns med i listan här nedanför är de VPN-lösningar som vi för närvarande rekommenderar för att se HBO Max utanför Sverige. Alla aktörerna i listan har många VPN-servrar i Sverige, höga hastigheter och bra säkerhet till en rimlig kostnad :

HBO Max är geografiskt blockerat utomlands

Få saker är så populära som att strömma serier och filmer online. Det gäller både efter en lång arbetsdag och under helgen när vi kopplar av. Det finns dussintals bra strömningstjänster, men få har ett så stort utbud av serier som HBO Max.

HBO står för Home Box Office och företaget bildades redan 1972. Under många år var HBO en av de mest välrenommerade kanalerna på amerikansk TV, men det är förmodligen mer korrekt att säga att det är strömningstjänsten som är deras största styrka i dagsläget.

I oktober 2021 blev HBO Max tillgängligt i Sverige och ersatte då HBO Nordic. HBO Max har ett större utbud än föregångaren HBO Nordic. Strömningstjänstens fokus ligger på filmer, realityserier och tv-serier från HBO, men även filmer och program från Cartoon Network, DC, Max Original och Warner Bros.

HBO Max erbjuder både serier och filmer, där serier förmodligen är populärast. Såvida du inte är fullständigt ointresserad av allt som har med böcker, filmer och serier att göra, har du säkert hört talas om serien Game of Thrones. Förutom Game of Thrones hittar du även andra prisbelönta serier som The Handmaids Tale, Vikings, True Detective och Westworld på HBO Max.

HBO Max är helt enkelt fullt av innehåll som du kan njuta av. Men hur är det när du är utomlands? Strömningstjänstens innehåll förändras inte bara drastiskt från ett land till ett annat, utan du kommer även att förlora möjligheten att slå på svenska undertexter.

När du betalar för en sådan tjänst är det olyckligt om du inte kan ha tillgång till allt, till exempel om du är på affärsresa, semester eller studerar eller arbetar utomlands under en kortare eller längre tid. I det läget kan en VPN komma till undsättning. En VPN-tjänst gör nämligen att du kan se HBO Max utomlands.

VPN – vad är det egentligen?

Om du har irriterat dig på så kallad geografisk blockering, där du inte kan se specifikt innehåll baserat för att du inte bor på rätt ställe i världen, har du förmodligen hört talas om VPN. Men vad är en VPN, och hur kan en sådan säkerställa att du kan se HBO Max i utlandet?

VPN är en förkortning av Virtual Private Network, på svenska Virtuellt Privat Nätverk. Nätverket i fråga är en server i ett annat land, som du låtsas vara ansluten till. En VPN-tjänst ger dig en lista över servrar som du kan använda för att logga in från utlandet.

Med en VPN som NordVPN kan du enkelt ansluta till servrar över hela världen

Om du vill se HBO Max i Sverige när du är utomlands, kan du enkelt ansluta till en svensk server. Då kommer HBO Max att tro att du är uppkopplad på en server i Sverige och därmed ta bort all slags regionblockering. Med andra ord kommer det se ut som om du befinner dig i Sverige och du kan se allt innehåll som finns på svenska HBO Max.

En VPN är i mångt och mycket en möjlighet att inte bara att dölja vem du är online, utan även ett sätt att ta på dig andra identiteter. I praktiken görs det genom att använda olika IP-adresser, en punkt som är viktig att förstå när du använder en VPN-tjänst.

Rekommenderade VPN-tjänster

Om du ska titta på HBO Max utomlands finns det en handfull VPN-tjänster som vi rekommenderar. Som vi har nämnt tidigare i artikeln är det faktorer som hastighet, antal till gängliga svenska IP-adresser och pris som i regel är de tyngst vägande faktorerna att basera ditt val av VPN på.

ExpressVPN

 • Snabb uppkoppling till HBO:s servrar
 • Strömma utan avbrott
 • Kryptering i världsklass

ExpressVPN är bland de bästa tjänsterna på marknaden och ändå kan du få den för cirka 80 kronor i månaden (priset gäller när den här artikeln skrivs). Förutsättningen är att du väljer abonnemanget som sträcker sig över 12 månader. Med ExpressVPN riskerar du ingenting, eftersom de ger dig både ett bra urval av svenska servrar och inte minst hög hastighet. Som grädde på moset erbjuder de också 30 dagars pengarna tillbaka-garanti, vilket innebär att du kan få pengarna tillbaka om du av någon anledning inte är nöjd med tjänsten.

ExpressVPN har också bra och anpassade tillägg för alla enheter, som gör att du kan se HBO Max från PC, mobil, iPad, AppleTV och liknande. Tillägget för Chrome är också ett av de bästa som finns på marknaden för tillfället.

Om du vill titta på HBO Max utomlands är ExpressVPN ett bra och säkert val som, precis som namnet utlovar, håller en hög hastighet. Det är lätt att för enkelhetens skull välja en av de populäraste tjänsterna utan att prova dem, men en så bra tjänst som ExpressVPN är en bra idé att texta innan du ratar den. Dra nytta av pengarna tillbaka-garantin och testa tjänsten ordentligt om du fortfarande är osäker på om tjänsten är rätt val för dig. Om du av någon anledning inte blir nöjd, begär du pengarna tillbaka inom 30 dagar och har inte förlorat något ekonomiskt.

NordVPN

 • Över 5000 servrar globalt
 • Strömma HBO Max i utlandet
 • Bra kundservice

När det kommer till ranking i konsument- och tekniktester kommer NordVPN alltid att konkurrera med ExpressVPN om förstaplatsen. NordVPN har varit en av de största leverantörerna av VPN-tjänster sedan 2012. I dag har de fler än 5 600 servrar globalt, och naturligtvis ingår svenska servrar i den mängden. Det är också värt att notera att NordVPN är en av de tjänster som är kända för att alltid kringgå blockeringar från strömningstjänster.

Om du vill ha hög hastighet och därmed bra bildkvalitet och krispigt ljud är NordVPN också ett mycket bra val. Sammantaget ger VPN-tjänsten mycket valuta för pengarna, vilket gör att det inte kostar dig skjortan bara för att du vill ha möjligheten att se HBO Max när du är utomlands.

SurfShark

 • Servrar i 95 länder
 • Strömma HBO Max i HD när du är utomlands
 • Ett billigare alternativ

Surfshark är inte en fullt lika välkänd VPN-leverantör som ExpressVPN och NordVPN är. Företaget bakom tjänsten grundades 2018, men trots sina relativt få år på marknaden har aktören arbetat intensivt med att utveckla tjänsten, ett arbete som ständigt pågår. All energi och alla resurser som Surfshark har investerat gör att de i dagsläget kan erbjuda fler än 5 600 servrar i 95 länder. Sverige är ett av de länderna, så tjänsten fungerar bra med HBO Max.

VPN-tjänsten stödjer alla typer av enheter och du kan ansluta till så många du vill samtidigt. Surfshark erbjuder ett antal abonnemang som varierar i pris beroende på hur lång tid du väljer att binda upp abonnemanget. Månadskostnaden varierar från cirka 120 kronor till runt 25 kronor i månaden. Ju längre abonnemangstid desto lägre månadskostnad. Tjänsten har också nästan samma säkerhetsfunktioner som de ovannämnda leverantörerna, även om de fortfarande har en bit kvar.

Så fungerar en IP-adress

Varje gång du besöker en hemsida lämnar du ett spår efter dig. IP-adressen som din enhet har är länkad till IP-adressen på hemsidan som du besöker. Således vet hemsidorna i viss utsträckning vem du är. En webbplats kan bland annat ta reda på vilket land du befinner dig i, vilket bland annat är användbart för ett antal funktioner som hemsidan har.

Att registrera IP-adresser är dessvärre samma koncept som leder till geoblockering av sidor utanför ditt geografiska område, där innehåll vanligtvis är upphovsrättsskyddat. Det hjälper inte att du betalar mycket för en streamingtjänst i Sverige om du är utomlands och inte kan använda den.

En IP-adress är helt enkelt något som identifierar dig på nätet så att du inte kan smyga in på en hemsida som du inte borde ha tillgång till, till exempel om du vill titta på HBO Max utomlands. Då kan du använda en VPN för att tillfälligt byta ut IP-adressen som din enhet får av din internetleverantör.

Det är lite som att ringa till någon som inte vill svara i telefonen om det är du som ringer, men eftersom du använder ett annat nummer än ditt kommer de troligen att svara ändå. Som abonnent på HBO Max kan du alltså även använda deras tjänster utomlands och få tillgång till allt innehåll du lagligen betalar för!

Borttagning av geografisk blockering och laglighet

Ofta leder diskussioner om strömning och åtkomst till innehåll som egentligen är upphovsrättskyddat till diskussioner om den lagliga aspekten. Bland annat har Netflix arbetat hårt mot användningen av VPN-tjänster. Även om HBO Max inte har varit lika strikta finns det fortfarande lite motstånd mot VPN-tjänster.

Frågen är alltså om VPN verkligen är lagligt? Det enkla svaret är ja. Om du prenumererar på HBO Max och strömmar lagligt i första hand, är det inte mot lagen att använda en VPN för att logga in och titta på strömningstjänstens innehåll. Det är bara olagligt att använda en VPN-tjänst om den handling som du använder tjänsten för att utföra är olaglig.

Användningen av en VPN i sig är alltså helt laglig. Det gör att du kan njuta av alla fantastiska serier från HBO Max utomlands utan att det på något sätt strider mot lagen.

Titta på HBO Max utomlands på semestern eller liknande   

Om du åker på semester, men vet att ett nytt avsnitt av din favoritserie släpps på HBO Max medan du är iväg, vill du troligtvis titta på det direkt. En VPN-tjänst låter dig göra det enkelt och smärtfritt.

Om du är utomlands under en längre tid, till exempel för att plugga eller jobba en längre tid, är det skönt att ha tillgång till några av de serier som du brukar titta på hemma. Det är nu en kanske ännu viktigare poäng med en VPN-lösning dyker upp.

Även om de flesta svenskar talar och förstår engelska på en avancerad nivå, är det jobbigt att anstränga sig när man bara vill koppla av med en film eller tv-serie. Då är det en stor fördel att ha svenska undertexter. Det får du när du tittar på svensk TV utomlands via en svensk server, men det är ingen garanti om du väljer en utländsk server.

Vad bör du tänka på när du väljer en VPN?

När du ska välja en VPN finns det många bra alternativ på marknaden. Det går att spara mycket huvudbry, och inte minst pengar, genom att göra en mer ingående analys av VPN-marknaden. Här nedanför kan du läsa om några av de faktorer som är viktiga att ha i åtanke när du gör ditt val.

Hastighet: Om du vill strömma HBO Max utomlands är deras serier och filmer i HD. Om du inte har rätt hastighet på din internetuppkoppling säger det sig självt att du inte kommer få en bra och avbrottsfri upplevelse. Men även med hög hastighet på ditt nätverk kan det gå snett med hastigheten på VPN:en.

Se därför till att du väljer en VPN som har hög hastighet. Det innebär strömning utan buffring och istället avkopplande underhållning. Helst ska en VPN inte märkas alls, det vill säga att du upplever att internetanslutningen med VPN är lika snabb oavsett om du var uppkopplad mot ditt hemmanätverk.

Antal svenska servrar: Utan en svensk server får du helt enkelt inte tillgång till HBO:s utbud. Därför är det centralt att VPN-tjänsten som du väljer har ett utbud av just svenska servrar. Å andra sidan räcker det kanske inte med att de har svenska servrar, det måste också finnas tillräckligt många.

Som vi har tagit upp tidigare arbetar Netflix och vissa andra strömningstjänster intensivt med att sätta stopp för de som använder VPN för att få tillgång till innehållet. Det gör att det så gott som alltid finns problem kopplade till billigare och gratis VPN-tjänster som har få svenska servrar. Se till att du väljer en VPN-aktör som har ett stort urval av svenska servrar som fungerar optimalt för att undvika problem med att se HBO Max utomlands.

Kostnad: Oavsett vilken produkt eller tjänst du köper är naturligtvis priset en faktor att överväga. VPN-tjänster förhållandevis billiga med tanke på hur mycket du får för pengarna, men det går att spara ganska mycket pengar på sikt med tanke på att många VPN-leverantörer ger bra rabatt om du väljer ett abonnemang med längre abonnemangstid.

Du bör även vara medveten om de möjligheter som finns för att testa de olika VPN-tjänsterna. De flesta leverantörer har en provperiod där du får möjlighet att testa alla funktioner fullt ut för att se om VPN-tjänsten motsvarar allt du kan förvänta dig av en VPN.

Vad kan du mer använda en VPN till?

VPN har inte inte bara blivit populärt de senaste åren på grund av sin förmåga att få tillgång till svensk TV utomlands och tvärtom. I själva verket är det troligen sekretessfrågor och integritet som lett till en större uppmärksamhet eftersom VPN hanterar det på ett enkelt sätt.

När du har en VPN som arbetar i bakgrunden och till exempel loggar in på en amerikansk IP-adress, surfar du på ett säkrare sätt i och med att trafiken är krypterad. Det gör att det blir svårare för auktoritära myndigheter, hackare och andra med missgynnsamma avsikter att spåra dig och dina aktiviteter på nätet.

Faktum är att många VPN-tjänster hävdar att deras tjänster har en krypteringsgrad som motsvarar den som den amerikanska armén använder. Med andra ord är det inte bara för att se HBO Max utomlands som en VPN är bra, även om det kanske är ditt huvudsakliga syfte.

Hitta en VPN som passar dina behov

Det viktigaste är att du hittar en VPN som faktiskt passar dina behov. Om du vill se HBO Max utomlands är faktorer som hastighet, antalet svenska servrar och inte minst priset viktiga. De två första är absolut nödvändiga, medan det senare ofta är vad som skiljer två i övrigt likartade alternativ från varandra.

Allt du behöver göra när du bestämmer dig är att registrera ett konto hos VPN-leverantören; ladda ned och installera VPN-programmet; hitta de svenska IP-adresserna; ansluta till en av dessa och logga in på HBO Max hemsida. Med det här esset i rockärmen kommer du att ha tillgång till hela HBO Max utbud i Sverige, oavsett var i världen du befinner dig.

Sammanfattning

Om du laddar ned en VPN har du alltså tillgång till HBO Max oavsett var i världen du befinner dig. Det gäller även för andra svenska strömningstjänster som SVT Play, Viaplay och TV4 Play. För att få tillgång till innehållet, väljer du en svensk server inne i VPN-tjänsten som du har valt. De leverantörer som vi har nämnt i den här artikeln är samtliga bra alternativ för strömning. Dessutom håller leverantörerna toppkvalitet på sina VPN-tjänster, vilket innebär att de har allt att erbjuda.

Det är helt lagligt att använda VPN för att strömma innehåll som är geografiskt begränsat. Det går även att göra åt andra hållet, det vill säga ansluta till en server i exempelvis USA när du är i Sverige. Den säkerhet som VPN-tjänsten ger dig när du surfar är en anledning i sig att skaffa tjänsten. Om du testar en av leverantörerna som vi har nämnt i den här artikeln kan du göra det riskfritt genom att dra nytta av den 30 dagars pengarna tillbaka-garanti som erbjuds. I praktiken innebär det att du kan begära pengarna tillbaka inom 30 dagar om du är nöjd med VPN-tjänsten och dess funktioner.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo