Hur du ser HBO Nordic utomlands

Senast uppdaterad: 03/12/2021

Du kan titta på HBO Nordic utomlands med en VPN.

HBO Nordic är en av de mest populära streamingtjänsterna i Norden. Tjänsten står för några av de mest populära serierna och erbjuder också ett brett utbud av filmer och dokumentärer.

Därför kan det vara extremt irriterande om du försöker se HBO Nordic utomlands men får en svart skärm. På grund av geobegränsningar blockeras HBO Nordic ofta utanför Sverige, särskilt om du är utanför EU.

I den här artikeln kommer vi att förklara för dig hur du kringgår en sådan geobegränsning och hur du gör det på enklast möjliga sätt.

Kort sammanfattning

Allt du behöver för att se HBO Nordic utomlands är ett prenumeration på streamingtjänsten och ett VPN. Anslut till en svensk IP-adress via ditt VPN och besök HBO Nordics sidor. Då kommer streamingtjänsten att tro att du bor i Sverige så att du kan se allt innehåll du vill.

Allt du behöver göra är att välja en VPN-tjänst, ladda ner den och sedan ansluta till en svensk server. Efter det, logga bara in på HBO Nordic med en svensk IP-adress. Dessa är VPN-tjänster som vi för närvarande rekommenderar för att se HBO Nordic utanför Sverige. Alla dessa har många VPN-servrar i Sverige, god hastighet och säkerhet till ett rimligt pris:

HBO Nordic är geoblockerat utomlands

Få saker är mer populära än att streama serier och filmer online, både efter en lång arbetsdag och mitt i helgen medan vi slappnar av. Det finns dussintals bra streamingtjänster, men få har så många iögonfallande serier som HBO Nordic kan erbjuda.

HBO står för Home Box Office och är ett företag som bildades redan 1972. De var under många år en av de mest erkända kanalerna på amerikansk TV, men det är förmodligen mer korrekt att säga att det är streamingtjänsten som är deras styrka i dag.

HBO Nordic erbjuder både serier och filmer, där serier förmodligen är mest populära. Såvida du inte har befunnit dig under en sten har du säkert hört talas om serien Game of Thrones. Denna och andra iögonfallande serier som The Handmaids Tale, Vikings, True Detective och Westworld kan hittas här.

Denna streamingtjänst är helt enkelt full av innehåll som du kan njuta av. Men hur är det när du är utomlands? Innehållet hos HBO Nordic förändras inte bara drastiskt från ett land till ett annat, utan du kommer även att förlora möjligheten att ha svenska undertexter.

När du betalar för en sådan tjänst är det olyckligt om du inte kan ha tillgång till allt, till exempel om du är på affärsresa, semester eller kanske till och med studerar eller arbetar utomlands under en tid. För att lösa detta problem kan ett VPN komma dig till undsättning. En VPN-tjänst gör att du kan se HBO Nordic utomlands!

VPN – Vad är det egentligen?

Om du har irriterats av så kallad geoblockering, där du inte kan se specifikt innehåll baserat på var i världen du bor, har du förmodligen hört talas om VPN. Men vad är ett VPN, och hur kan det säkerställa att du kan se HBO Nordic i utlandet?

VPN är en förkortning av Virtual Private Network, som på svenska helt enkelt betyder Virtuellt Privat Nätverk. Nätverket i fråga här är en server i ett annat land, som du låtsas vara ansluten till. En VPN-tjänst ger dig en lista över möjliga servrar att avnända för att logga in från utlandet.

Med en VPN som NordVPN kan du enkelt ansluta till servrar över hela världen

Om du vill se HBO Nordic i Sverige kan du enkelt ansluta till en svensk server. Då kommer HBO Nordic att tro att du faktiskt är på en svensk server i Sverige och därmed ta bort all slags geoblockering. Med andra ord kommer det att se ut som om du befinner dig i Sverige, och du kan se allt innehåll som finns här i Sverige.

På många sätt är ett VPN helt enkelt en möjlighet inte bara att dölja vem du är online utan även att ta på sig andra identiteter. Specifikt görs detta genom att använda olika IP-adresser, en punkt som är viktig att förstå för dig som använder ett VPN.

Rekommenderade VPN-tjänster

Om du ska titta på HBO Nordic utomlands finns det en handfull VPN-tjänster som kan rekommenderas. Som nämnts tidigare är det faktorer som hastighet, antal svenska IP-adresser tillgängliga samt pris som är några av de viktigaste faktorerna att basera ditt val på.

ExpressVPN

 • Snabb uppkoppling till HBO:s servrar
 • Streama utan avbrott
 • Kryptering i världsklass.

ExpressVPN är bland de bästa tjänsterna på marknaden, och ändå kan du få den för mindre än 50 kr per månad! Du kan göra detta genom att välja en 3-årig prenumeration. Om du gör detta med ExpressVPN riskerar du ingenting, eftersom de ger dig både ett bra urval av svenska servrar och inte minst hög hastighet.

ExpressVPN har också extremt bra och anpassade tillägg för alla enheter, som gör att du kan se HBO från PC, mobil, iPad, AppleTV eller liknande. Tillägget på Chrome är också en av de allra bästa på marknaden.

Om du vill titta på HBO Nordic utomlands är ExpressVPN därför ett säkert och bra val, precis som namnet redan lovar. Att välja de mest populära tjänsterna är lätt gjort, men ett alternativ som ExpressVPN kan vara en bra idé att testa. Utnyttja provperioden om du fortfarande är osäker på deras tjänster. ExpressVPN är också en bra VPN-tjänst för Chrome.

NordVPN

 • Över 5000 servrar globalt.
 • Streama HBO i utlandet.
 • Bra kundservice

I förhållande till rakning kommer NordVPN alltid att konkurrera med ExpressVPN om förstaplatsen på VPN-listorna. NordVPN har varit en av de största leverantörerna av VPN-tjänster sedan 2012. I dag har de över 5 000 servrar globalt, och naturligtvis är svenska servrar bland dem. Det är också värt att notera att NordVPN är en av de tjänster som är kända för att alltid kringgå blockeringar från streamingtjänster.

Om du vill ha hög hastighet och därmed god bildkvalitet och ljud är NordVPN också ett mycket bra val. Sammantaget ger programmet dig ett högt värde för pengarna så att du kan se HBO Nordic utomlands med hög kvalitet, och det till ett ganska rimligt pris!

SurfShark

 • Servrar i 63 länder
 • Streama HBO i HD från utlandet
 • Ett billigare alternativ

Surfshark är något mindre känt VPN än ExpressVPN och NordVPN. Med det sagt så är detta en leverantör som verkligen har jobbat med att utveckla tjänsten sedan det grundades år 2018. De kan idag erbjuda mycket höga hastigheter i 63 olika länder. Sverige är bland dessa, så tjänsten fungerar bra med HBO Nordic.

Tjänsten stödjer alla typer av enheter och du kan ansluta till så många du vill samtidigt. De erbjuder olika medlemskap som varier i pris baserat på hur långt medlemskap du önskar. Priserna varierar från lite över 100 kronor till runt 25 kronor i månaden. Tjänsten har också näsan samma säkerhetsfunktioner som de ovannämnda leverantörerna, även om de fortfarande har lite mer att gå på.

Så här fungerar en IP-adress

Varje gång du besöker en hemsida lämnar du ett spår efter dig. Din IP-adress är länkad till IP-adressen på hemsidan som du besöker. Således kan hemsidan veta vem du är i viss utsträckning. De kan bland annat ta reda på vilket land du befinner dig i, vilket bland annat är användbart för flera funktioner som hemsidan har.

Att registrera IP-adresser är dock samma koncept som leder till geoblockering av sidor utanför ditt geografiska område, där innehåll ofta är upphovsrättsskyddat. Då kommer det inte att göra skillnad om du betalar stora summor för en streamingtjänst i Sverige, om du är utomlands och inte kan använda den.

En IP-adress är helt enkelt något som definierar just dig på nätet så att du inte kan smyga in på en hemsida som du inte borde ha tillgång till. Det vill säga att om du vill titta på HBO Nordic utomlands, då kan du använda en VPN för att manipulera IP-adressen.

Det är lite som att ringa till någon som inte vill svara i telefonen om det är du som ringer, men eftersom du använder ett annat nummer än ditt eget kommer de att svara ändå! Som abonnent på HBO Nordic kan du alltså även använda deras tjänster utomlands och få tillgång till allt innehåll du legitimt betalar för!

Borttagning av geoblockering och laglighet

Ofta leder diskussioner om streaming och åtkomst till innehåll som faktiskt är upphovsrättskyddat till diskussioner om den lagliga aspekten. Bland annat har Netflix arbetat hårt mot användningen av VPN-tjänster. Även om HBO Nordic inte har varit lika strikta finns det fortfarande lite motstånd mot dessa tjänster.

Men är VPN alltså lagligt? Det enkla svaret är ja. Om du har legitim tillgång till HBO Nordic och streamar lagligt i första hand är det inte mot lagen att använda ett VPN för att titta på tjänsten. Det är bara olagligt att använda ett VPN om den ursprungliga handlingen är olaglig.

Användningen av VPN i sig är alltså helt laglig. Detta gör att du kan njuta av alla fantastiska serier från HBO Nordic utomlands utan att det på något sätt strider mot lagen!

Se HBO Nordic utomlands under semestern eller längre vistelser   

Om du åker på semester men vet att ett nytt avsnitt av din favoritserie kommer att släppas på HBO Nordic vill du troligtvis titta på det direkt. En VPN-tjänst låter dig göra detta enkelt och smärtfritt!

Om du är utomlands under en längre tid, till exempel för att plugga utomlands eller för ett längre jobb, är det kul att ha tillgång till några av de serier som man är van vid hemma. Det är här som en ännu viktigare punkt framträder.

Även om de flesta svenskar talar flytande engelska och förstår det mesta är det jobbigt att anstränga sig för att njuta av underhållning. Därför är det en stor fördel att ha svenska undertexter. Det får du när du tittar på svensk TV utomlands via en svensk server.

Vad bör du tänka på när du väljer ett VPN?

När du väljer ett VPN finns det många bra alternativ på marknaden. Det finns dock mycket huvudvärk, och inte minst pengar, att spara genom att göra en mer ingående analys av VPN-maknaden. Nedan följer några av de faktorer som är viktiga att basera dina val på.

Hastighet: Om du vill streama HBO Nordic utomlands är deras serier och filmer i HD. Om du inte har rätt hastighet på din internetuppkoppling säger det sig självt att du inte kommer att ha en bra upplevelse. Men även med hög hastighet på ditt eget nätverk kan du gå fel med hastigheten på ditt VPN.

Se därför till att du väljer ett VPN som har hög hastighet. Detta innebär streaming utan buffring och istället avslappnande underhållning. I en perfekt värld skulle ett VPN ha en lika snabb nätverkshastighet som det nätverk du faktiskt är inloggad på hemma!

Antal svenska servrar: Utan en svensk server har du inte tillgång till allt innehåll som HBO Nordic erbjuder. Därför är det naturligtvis viktigt att VPN-tjänsten du väljer har ett utbud av just svenska servrar. Å andra sidan kanske det inte bara räcker att de har dessa, utan urvalet måste ibland vara djupare.

Som tidigare nämnt finns det alltså mycket motstånd från Netflix och vissa andra streamingleverantörer för att bekämpa användningen av VPN. Således kan det finnas vissa problem förknippade med billigare VPN-tjänster med få svenska servrar. Se till att du har ett stort urval av dessa så att du är säkrad HBO Nordic utomlands på svenska servrar som fungerar optimalt.

Kostnad: Oavsett vilken produkt eller tjänst du köpaer är naturligtvis pris en faktor att tänka på. VPN-tjänster är ofta rimligt prissatta i förhållande till på det värde du får, men det finns fortfarande  pengar att spara på lång sikt, särskilt med tanke på att VPN-tjänster ger rabatter för längre prenumerationer.

Man bör även vara medveten om de möjligheter som finns för att testa de olika VPN-tjänsterna. De flesta har en provperiod så du kan se om ovanstående faktorer är i linje med exakt vad man kan förvänta sig av en VPN.

Vad mer kan ett VPN användas till?

Under de senaste åren har VPN inte bara blivit populärt tack vare sin förmåga att få tillgång till svensk TV utomlands och vice versa. I själva verket är det troligen sekretessfrågor och integritet som lett till ännu mer uppmärksamhet eftersom VPN hanterar detta på ett enkelt sätt.

När du har ett VPN i bakgrunden och till exempel loggar in på en amerikansk IP-adress surfar du på ett mycket säkrare sätt genom krypterad trafik. Således blir det tuffare för auktoritära myndigheter, hackare och andra med ogynnsamma avsikter att faktiskt kunna spåra dig.

Faktum är att många VPN-tjänster hävdar att krypteringsgraden är lika bra på deras tjänster som i den amerikanska armén. Med andra ord är det inte bara för att se HBO Nordic utomlands som VPN är bra, även om det kanske är det syftet som du är ditt huvudsakliga.

Hitta ett VPN som passar dina behov

Det viktigaste är att du hittar ett VPN som faktiskt passar dina behov. Om du vill se HBO Nordic utomlands är faktorer som hastighet, antalet svenska servrar och inte minst priset viktiga. De två första är absolut nödvändiga, medan det senare ofta är vad som skiljer två annars väldigt likartade alternativ från varandra.

Allt du behöver göra när du bestämmer dig är att registrera dig hos VPN-tjänsten, hitta de svenska IP-adresserna, ansluta till en av dessa och besöka HBO Nordics hemsida. Med detta trick i ärmen kommer du att ha tillgång till hela HBO Nordics utbud i Sverige, oavsett var i utlandet du befinner dig!

Sammanfattning

Om du laddar ner en VPN har du alltså tillgång till HBO Nordic oavsett var i världen du befinner dig. Detta gäller också andra svenska streamingtjänster som SVT Play, Viaplay och så vidare. För att vå tillgång, väljer du enkelt en svensk server inne på VPN tjänsten du har valt. De nämnda leverantörerna i denna artikel är mycket bra alternativ för streaming. Dessutom erbjuder dessa tjänster toppkvalitet i allt en VPN har att erbjuda.

Det är helt lagligt att använda VPN för att streama geoblockerat innehåll. Detta kan också göras i den andra riktningen genom att ansluta till exempelvis USA när du är i Sverige. Säkerheten VPN-tjänsten ger dig är en anledning i sig till att skaffa tjänsten. Om du testar en av leverantörerna som nämnts i denna artikel, kan du göra det riskfritt i 30 dagar om du mot förmodan blir missnöjd.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo