Bästa VPN för BBC iPlayer

Senast uppdaterad: 05/07/2021

BBC iPlayer är en streamingtjänst i Storbritannien med ett brett urval av filmer, serier och sport. Förutom ett stort arkiv erbjuder de också live-tv från flera av sina kanaler. BBC iPlayer är på många sätt som den brittiska versionen av SVT Play, eftersom allt innehåll är gratis och de är statligt ägda.

Nackdelen är att om du är utanför Storbritannien är innehållet geoblockerat, vilket innebär att du bara kan få åtkomst till deras innehåll om du befinner dig i Storbritannien. Lyckligtvis finns det en lösning som låter dig få en brittisk IP-adress oavsett vilket land du befinner dig i.

Med hjälp av en VPN-tjänst kan du enkelt ändra IP-adressen så att du kan se allt innehåll i BBC iPlayer. Detta görs på följande sätt: 

 1. Hitta och ladda ner VPN-tjänsten. Det finns en mängd olika VPN-tjänster för olika behov. Vi har redan testat och utvärderat ett antal olika leverantörer och jämfört dem. 
 2. Välj en brittisk server i VPN-programmet. Detta görs enkelt och det öppnar omedelbart upp geoblockeringen. 
 3. Öppna BBC iPlayer. Nu är BBC iPlayer öppet och allt innehåll är tillgängligt. 

Vad är fördelarna med BBC iPlayer?

Den största fördelen med BBC iPlayer är onekligen att tjänsten är helt gratis, så länge du befinner dig i Storbritannien. Detta är i kontrast till kända streamingtjänster som exempelvis Netflix och Hulu, som kräver en månadsavgift. Även om tjänsterna trots allt inte kostar hela världen, så är det trevligt att BBC iPlayer är helt gratis.

BBC iPlayer har också ett av de bredaste urvalen av alla gratistjänster. Deras produktioner är kända för sin professionalitet, och bland annat finns det ett hav av spännande dokumentärer som du inte kan hitta i andra streamingtjänster. BBC iPlayer är allmänt känt för sitt stora urval av unikt innehåll.

Tjänsten kan också användas nästan exakt där en önskar sig. Du kan se på BBC iPlayer från din PC, mobilen eller surfplatta. Detta gör dig flexibel till att se dina favoritserier, filmer och sportevenemang, precis när och var det passar dig.

Bland nackdelarna finner vi, som nämnt i inledningen, att BBC iPlayer endast är tillgängligt för personer som är befinner sig i Storbritannien. Lyckligtvis finns det en lösning på detta problem. Men hur kan BBC upptäcka att du inte befinner dig i Storbritannien, utan att du sitter vid en dator i Sverige?

BBC iPlayer kräver brittisk IP-adress

Svaret på den ovanstående frågar ligger i din IP-adress. Även om ingen webbplats kan ta reda på exakt vem du är från din IP-adress så kan de ta reda på i vilken region du befinner dig i. Om du besöker BBC iPlayer från Sverige, kommer streamingtjänsten uppfatta det och blockera allt innehåll.

Det beror på att din dator skickar ut en IP-adress för att kommunicera med webbsidor. Denna IP-adress tillhandahålls för övrigt av din internetleverantör, och den är till för att, till exempel, BBC iPlayer ska veta var du besöker dem ifrån, då IP-adressen är bunden till internetleverantören. Med hjälp av enkel geoblockering, stänger BBC ut sina utländska användare.

BBC gör detta för att de ska skydda upphovsrätten till innehållet de sänder. Till skillnad från många andra kända streamingtjänster så kämpar inte BBC lika hårt mot användandet av VPN tjänster. Därför är VPN-tjänster nästintill en garanti om du önskar att titta på BBC iPlayer i Sverige.

Använd VPN för att få en brittisk IP-adress

Då VPN-tjänst kan användas till många olika saker, är det ingen tvekan om att användningen till att ta bort geoblockerat innehåll har ökat markant de senaste åren. Geoblockering från BBC iPlayer är en av många geoblockeringar som VPN tjänsterna kan ta bort. Detta görs enkelt genom att ansluta till en av tjänsternas brittiska servrar.

Detta innebär att all din framtida trafik dirigeras genom en brittisk server, så att det framstår som att du besöker från Storbritannien. Från BBC iPlayers sida, vill de endast låta användare med en brittiskt IP-adress få använda tjänsten. Processen tar bara några minuter från att ha laddat ner VPN-tjänsten till att du är kopplad till en brittisk server.

Den bästa med BBC iPlayer, som nämnts tidigare, är att det är helt gratis. Det gäller även för dig som önskar att titta på BBC iPlayer i Sverige genom en VPN. Det rekommenderas fortfarande att man bör investera i en betald VPN tjänst för ett bra resultat med streamingen. Med tanke på att BBC iPlayer är gratis, och VPN tjänster är väldigt billiga så är kostnaden minimal.

De bästa VPN-tjänsterna för BBC iPlayer 

För att bli säker på att du får den bästa upplevelsen så är det viktigt att välja bland marknadens bästa VPN tjänster för BBC iPlayer. Här är självfallet minimumkravet att tjänstern fungerar för att se BBC iPlayer i Sverige med, men det är även viktigt att stabiliteten är bra, och inte minst att hastigheten är hög, så att du slipper lagg och avbrott.

ExpressVPN

 • Bra för streaming av BBC iPlayer i Sverige
 • Hög hastighet
 • Servrar i 94 länder

ExpressVPN är definitivt en av de bästa leverantörerna av VPN. De har ett särskilt fokus på hastighet och prestanda, vilket gör ExpressVPN optimalt för streaming. Med denna leverantör behöver du inte oroa dig för buffring och reducerad hastighet. ExpressVPN har servrar i 94 länder som även gör det möjligt att komma åt andra streamingtjänster som Hulu och Netflix USA.

Om du är orolig för säkerhet och integritet är ExpressVPN också optimalt. Företaget är baserat på Brittiska Jungfruöarna utanför EU och USA:s jurisdiktion, vilket innebär att de inte måste samla in data från sin användare. ExpressVPN har dessutom en 30-dagars garanti på tjänsten, vilket innebär att du får pengarna tillbaka om du är missnöjd inom denna period.

Detta är också en perfekt tjänst om du vill streama BBC iPlayer på olika enheter, eftersom programmet är kompatibelt med alla enheter som Mac, Windows, iPhone, iPad, Android, Apple TV, Samsung TV och liknande.

Läs: Fullständig recension av ExpressVPN kan hittas här

NordVPN

NordVPN
 • Oavbruten streaming av BBC iPlayer
 • Många bra funktioner
 • 5 500 servrar i över 60 länder

På andra plats på listan hittar vi NordVPN. Med NordVPN får du definitivt valuta för pengarna. De har en hög hastighet som gör tjänsten optimal för streaming och har servrar i över 60 länder. I synnerhet har de många servrar i de största länderna som Storbritannien, USA och Tyskland, vilket gör NordVPN till ett utmärkt alternativ för BBC iPlayer.

NordVPN samlar inte in någon användarinformation eftersom företaget är baserat i Panama. Inga tredje parter kan därför komma åt din information, så att du kan surfa på nätet på ett tryggt och säkert sätt. NordVPN är kompatibelt med smartphones, surfplattor, datorer, spelkonsoler och liknande.

NordVPN är också ett bra alternativ för att titta på svensk TV utomlands, som C More, SVT Play och HBO Nordic, eftersom de har gjort en stor investering i just Skandinavien. NordVPN blir billigare baserat på längden av den prenumeration du väljer. Om du till exempel väljer 3-årsplanen blir månadspriset så lågt som 30 kronor! NordVPN har också en 30-dagars återbetalningsgaranti om du är missnöjd med tjänsten.

Läs: En mer djupgående granskning av NordVPN kan hittas här

SurfShark

 • Snabb uppkoppling till BBC iPlayer
 • Billig
 • Väldigt användarvänlig

SurfShark är en relativt ny VPN-tjänst, men den har snabbt fått mycket uppmärksamhet. Även om det är en ny tjänst har SurfShark tagit sig direkt till toppen som en av de största leverantörerna. De har redan lyckats erbjuda servrar i över 50 länder och fortsätter att växa.

Hastigheten på SurfShark är inte heller något att klaga på, eftersom du kan streama filmer och serier i HD och till och med spela på PlayStation eller Xbox. SurfShark har också god säkerhet, eftersom de erbjuder en noll-loggnings-policy och en Kill Switch-funktion i nivå med de stora leverantörerna. För en genomsnittlig användare kommer dessa funktioner troligtvis att räcka, men de är fortfarande inte i nivå med ExpressVPN och NordVPN när det gäller säkerhet.

SurfShark kan också användas på alla möjliga enheter och är mycket användarvänligt. Det som verkligen skiljer SurfShark från sina konkurrenter är att du kan använda så många enheter du vill med ett enstaka konto. När det gäller pris är de relativt lika med sina konkurrenter, men blir så billiga som under $2 per månad om du prenumererar under en längre period. De har också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Läs: Mer om SurfShark här

Se BBC iPlayer i Sverige med VPN

Ska du se BBC iPlayer i Sverige med VPN, så är det bäst för att gå på en betald lösning. Dessa är oavsett så pass billiga att det knappt kommer kännas av i din budget. Dessutom är det värt att notera att BBC iPlayer är gratis om man har en IP-adress i Storbritannien, så du behöver bara betala för VPN-tjänsten.

Det är enklare än någonsin att komma åt hela internet. Streamingtjänster som BBC iPlayer försöker att begränsa innehållet till britterna, men du kan enkelt se BBC iPlayer i Sverige med hjälp av en VPN. Allt du behöver att göra är att ansluta dig till en brittisk server, och innan du vet ordet av det kommer du få full tillgång till ett massivt bibliotek av innehåll.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo