Bästa VPN för BBC iPlayer

Senast uppdaterad: 14/06/2022

BBC iPlayer är en streamingtjänst från den världskända brittiska tv-kanalen BBC. BBC kan jämföras med SVT, då det är en statsägd kanal fylld med bra innehåll i en mängd genrer och som är gratis att titta på. BBC iPlayer har ett brett urval av filmer, serier och sport. Utöver ett stort utbud erbjuder de också live-tv från flera av sina kanaler.

I grund och botten erbjuder tjänsten det mesta du kan önska från en strömningstjänst, och den är dessutom gratis för britterna. Även om SVT köper in filmer och serier från BBC, så är BBC iPlayer dessvärre inte tillgänglig för de som bor utanför Storbritannien. För att kunna titta på innehåll från BBC iPlayer i Sverige måste du ha en brittisk IP-adress.

Lyckligtvis är det relativt enkelt att ändra din IP-adress, så att du kan få en brittisk IP-adress istället. Du gör det med hjälpa av en VPN-tjänst, och med tre enkla steg kan du sedan titta på innehåll från BBC iPlayer. De tre stegen som du måste göra är:

 1. Hitta och ladda ner VPN-tjänsten. Det finns en mängd VPN-tjänster för varierande behov. Vi har redan testat och utvärderat ett antal leverantörer och jämfört dem. 
 2. Välj en brittisk server i VPN-programmet. Det är enkelt att göra och det öppnar omedelbart upp regionblockeringen. 
 3. Öppna BBC iPlayer. Nu är BBC iPlayer öppet och allt innehåll är tillgängligt. 

Vilka är fördelarna med BBC iPlayer?

Den största fördelen med BBC iPlayer är onekligen att tjänsten är helt gratis, så länge du befinner dig i Storbritannien. Det står i kontrast till kända strömningstjänster som exempelvis Netflix och Hulu, som kräver en månadsavgift. Även om tjänsterna trots allt inte kostar skjortan, så är det trevligt att BBC iPlayer är helt gratis.

BBC iPlayer har också ett av de bredaste utbuden av alla gratistjänster. Deras produktioner är kända för att hålla hög kvalitet och bland annat finns det också mängder av spännande dokumentärer som du inte kan hitta via andra strömningstjänster. BBC iPlayer är allmänt känt för sitt stora utbud av unikt innehåll.

Tjänsten kan också användas i princip var helst du önskar. Du kan se på BBC iPlayer från din PC, mobil eller surfplatta. Det gör att du kan se dina favoritserier, filmer och sportevenemang, precis när, var och hur det passar dig.

Bland nackdelarna hittar vi, som vi nämnde i början av artikeln, att BBC iPlayer endast är tillgängligt för personer som är befinner sig i Storbritannien. Lyckligtvis finns det en lösning på problemet. Men hur kan BBC känna av att du inte befinner dig i Storbritannien, utan att du sitter vid en dator i Sverige?

BBC iPlayer kräver en brittisk IP-adress

Svaret på den ovanstående frågar ligger i din IP-adress. Även om ingen webbplats kan ta reda på exakt vem du är utifrån din IP-adress, så kan de ta reda på i vilken region du befinner dig i. Om du besöker BBC iPlayer från Sverige, kommer strömningstjänsten att läsa av det och blockera allt innehåll.

Det beror på att din dator, eller vilken enhet du nu använder, skickar ut en IP-adress för att kommunicera med webbsidor. Den IP-adressen tillhandahålls av och är bunden till din internetleverantör, och den är till för att exempelvis BBC iPlayer ska veta vilket land du besöker dem ifrån. Med hjälp av enkel regionblockering stänger BBC ute utländska användare som inte har en brittisk IP-adress.

BBC gör det för att de ska skydda upphovsrätten till det innehåll som de sänder. Till skillnad från många andra kända strömningstjänster, exempelvis Netflix, så arbetar inte BBC lika hårt för att blockera IP-adresser som går att koppla samman med VPN-tjänster. Därför är en VPN nästintill en garanterad vinnare om du vill titta på BBC iPlayer i Sverige.

Använd VPN för att få en brittisk IP-adress

En VPN-tjänst går att använda i en rad sammanhang, men det råder ingen tvekan om att allt fler använder en VPN-lösning för att kunna se regionblockerat innehåll. Regionblockeringen, eller geoblockeringen som det också kallas, som skyddar BBC iPlayer är ett exempel på en blockering som VPN-tjänsten kan ta sig förbi. Det enda du behöver göra är att ansluta dig till en VPN-tjänstens brittiska servrar.

När du ansluter till en brittisk server dirigerar VPN-tjänsten all din trafik genom en krypterad tunnel som gör att det ser som att du är i Storbritannien när du besöker BBC iPlayer. Strömningstjänsten å andra sidan vill inte att några andra användare än de med en brittisk IP-adress ska få tillgång till innehållet och gör allt för att blocka ut dig. Med en VPN-tjänst tar det bara några minuter från det att du laddar ned VPN-programmet tills du är uppkopplad mot en brittisk server.

Den största fördelen med BBC iPlayer är, som vi har nämnt tidigare, att den är gratis, och det gäller även om du vill titta på BBC iPlayer i Sverige via en VPN. Det är fortfarande en rekommendation att investera i en betald VPN-tjänst för att få ett så problemfri strömning som möjligt. Med tanke på att BBC iPlayer är gratis, och VPN-tjänster är förhållandevis billiga, så är kostnaden minimal. Du får helt enkelt mycket för pengarna.

De bästa VPN-tjänsterna för BBC iPlayer 

För att bli säkerställa att du får den bästa upplevelsen är det viktigt att välja en av marknadens bästa VPN-tjänster för BBC iPlayer. Minimikravet är självklart att tjänsten fungerar för att se BBC iPlayer i Sverige med, men det är även viktigt att stabiliteten är bra, och inte minst att hastigheten är hög. En låg hastighet på VPN-leverantörens servrar kan göra att filmen eller programmet du tittar på buffrar eller anslutningen bryts.

ExpressVPN

 • Bra för streaming av BBC iPlayer i Sverige
 • Hög hastighet
 • Servrar i 94 länder

ExpressVPN är definitivt en av de bästa leverantörerna av VPN-lösningar. Tjänsten kommer ofta högt upp i testresultaten för VPN-tjänster, och en stor anledning till det är deras breda spektra av användbara och bra funktioner. Den bästa funktionen av dem alla är troligen VPN-tjänstens förmåga att ta sig förbi den regionblockering som strömningstjänsterna sätter upp, något som även gäller BBC iPlayer. ExpressVPN har inga problem att runda geoblockeringen på BBC iPlayer.

ExpressVPN har fler än 3 000 servrar som är fördelade i 94 länder. Det är goda nyheter för dig som vill gå runt de regionblockeringar som olika strömningstjänster använder sig av. Vill du titta på BBC iPlayer i Sverige, så kan du använda dig av en av de många bra brittiska servrarna som ExpressVPN förfogar över.

Det är mycket fördelaktigt att ExpressVPN kan erbjuda så många brittiska servrar att du alltid har en fungerande server att koppla upp dig mot. Skulle en av servrarna sluta fungera, något som aldrig går att undvika helt, så har du ändå ett stort utbud av andra kvalitetsservrar att välja mellan. Du behöver alltså inte vänta på att servern som du först anslöt dig till kommer upp igen.

Det är också värt att notera att ExpressVPN är vida kända för att ha bland de snabbaste servrarna i VPN-branschen. Medan många VPN-tjänster, och då särskilt de som är gratis, sänker hastigheten på uppkopplingen, så gör ExpressVPN det motsatta och du märker knappt av någon hastighetsskillnad. Det är en klar fördel när du tittar på en film eller serie på BBC iPlayer, eftersom strömningen är sömlös.

Om du vill titta på BBC iPlayer i Sverige med ExpressVPN, så kan du relativt enkelt ansluta till en brittisk server och få en brittisk IP-adress. Välj den bästa servern från listan och koppla upp dig mot den för att få full tillgång till hela BBC:s innehåll. Nästa gång du besöker strömningstjänsten kommer den att uppfatta det som att du besöker tjänsten från Storbritannien och hela programutbudet blir tillgängligt.

Om du är orolig för säkerhet och integritet är ExpressVPN också ett bra val. Företaget är baserat på Brittiska Jungfruöarna, som inte lyder under EU och USA:s jurisdiktioner, vilket innebär att de inte har några lagliga krav på sig att samla in data från sina användare. ExpressVPN har dessutom 30 dagars pengarna tillbaka-garanti på tjänsten, vilket innebär att du får pengarna tillbaka om du av någon anledning inte skulle vara nöjd med tjänsten. Du måste dock avsluta tjänsten inom 30 dagar från det att du tecknade den för att garantin ska gälla.

Det här är också en perfekt tjänst om du vill strömma BBC iPlayer på mer än en enhet, eftersom programmet är kompatibelt med olika enheter och operativsystem, till exempel Mac, Windows, iPhone, iPad, Android, Apple TV och Samsung TV.

Du kan läsa en fullständig recension av ExpressVPN här.

NordVPN

NordVPN
 • Oavbruten strömning av BBC iPlayer
 • Många bra funktioner
 • 5 500 servrar i mer än 60 länder

Tätt efter ExpressVPN kommer NordVPN som också är en rekommendation att använda om du vill titta på BBC iPlayer i Sverige. Tjänsten har många bra funktioner men det största fördelen med NordVPN är att deras VPN-tjänst ständigt klarar av att ta sig förbi såväl regionblockeringar som den VPN-blockerare som exempelvis Netflix har. I och med det råder det ingen tvekan om att NordVPN kommer hjälpa dig att få tillgång till BBC iPlayer i Sverige.

Via den här VPN-tjänsten får du tillgång till imponerande 5 500 servrar i mer än 60 länder i alla världsdelar. Det är inte vilka servrar som helst eftersom NordVPN alltid har hög kvalitet i fokus. Dessutom är det en stor fördel att många av de här servrarna är placerade i Storbritannien, så att du enkelt kan koppla upp dig mot en bra brittisk server.

Då har du alltid tillgång till en stabil server som du kan logga in på när du vill titta på BBC iPlayer. Dessutom slipper du buffringen och de täta avbrotten som är mer regel än undantag när du använder en dålig VPN-tjänst. Det finns inte heller någon begränsning på datatrafiken, som exempelvis gratistjänsterna har.

När du använder en VPN är det omöjligt att göra det utan att hastigheten på din uppkoppling sjunker. Det är ett fenomen som blir särskilt tydligt med gratis VPN-tjänster men med NordVPN är hastighetssänkningen knappt märkbar. NordVPN:s servrar har höga hastigheter, något som långt ifrån alla VPN-tjänster kan skryta med. Leverantören erbjuder också kvalitetsservrar i hela världen, inklusive Storbritannien, som gör att du får en bra strömningsupplevelse. NordVPN är också väldigt bra för att få tillgång till utbudet på amerikanska Netflix.

NordVPN samlar inte in någon användarinformation eftersom företaget är baserat i Panama och i och med ligger utanför EU:s och USA:s jurisdiktioner. Det gör att ingen tredje part kan komma åt din information, vilket gör att du kan surfa tryggt och säkert på nätet. NordVPN är kompatibelt med smarta mobiltelefoner, surfplattor, datorer, spelkonsoler och liknande.

Vill du titta på BBC iPlayer i Sverige med NordVPN, så gör du precis samma steg som med de flesta andra VPN-tjänster.

 • Ladda ned VPN-programmet till din dator, mobil eller surfplatta
 • Välj en brittisk server och klicka på den för att ansluta
 • Gå in på BBC iPlayers hemsida och välj det du vill titta på

Processen med att ladda ned och installera programmet tar bara några minuter och uppkopplingen mot en brittisk server bara några sekunder. Så snart du är uppkopplad mot en brittisk server får din enhet en brittisk IP-adress och BBC iPlayer tror att du besöker dem från Storbrtiannien och ger dig tillgång till hela innehållet.

Här hittar du ett mer djuplodande test av NordVPN om du vill läsa mer.

SurfShark

 • Snabb uppkoppling till BBC iPlayer
 • Billig
 • Mycket användarvänlig

Medan både ExpressVPN och NordVPN har haft tid på sig att bygga upp sina varumärken, utveckla sina produkter och etablera sig på marknaden, så är SurfShark en betydligt nyare och yngre produkt. Men det behöver inte vara en nackdel. Tjänsten är till exempel känd för att kunna går forcera regionblockeringar och det gäller även om du vill titta på BBC iPlayer i Sverige.

Till att börja med kom SurfShark inte i närheten av det antal serverar som ExpressVPN och NordVPN kunde erbjuda, men det var hög kvalitet på de servrar som de hade. Sedan dess har företaget konstant arbetat med att ta komma i fatt konkurrenterna och i skrivande stund har SurfShark över 3 200 serverar i 65 länder. Du hittar flera av dessa servrar i Storbritannien vilket betyder att det är enkelt för dig att koppla upp dig mot en brittisk server och få en brittisk IP-adress.

De många servrarna i Storbritannien är inte den enda fördelen med SurfSharks VPN-lösning, det gör även även att tjänsten pålitlig och stabil. Om en server skulle sluta att fungera, så finns det snabbt en lösning på problemet; du ansluter helt enkelt bara till en annan kvalitetsserver. Det ger dig tryggheten att du alltid har tillgång till de dokumentärer, filmer och serier du vill se.

Vidare ger SurfShark dig också en hög hastighet när du är uppkopplad mot deras servrar. Om du vill se en serie på BBC iPlayer, så är första prioritet att gå runt regionblockeringen. Trots det är det få som är villiga att göra en kompromiss som innebär låga hastigheter och avbrott i strömningen. Med SurfSharks höga hastigheter behöver du inte bekymra dig om det.

SurfSharks VPN-tjänst är användarvänlig och lätt att använda till det du önskar. Vill du till exempel ansluta till en brittisk server för att få en brittisk IP-adress, så letar du upp och väljer en servrarna i Storbritannien. Anslutningen tar några sekunder och innan du vet orde t av uppfattas du som en britt på nätet. Därmed har du också tillgång till allt innehåll på BBC iPlayer.

Du kan läsa mer om SurfShark här.

Se BBC iPlayer i Sverige med VPN

Ska du se BBC iPlayer i Sverige med hjälp av en VPN, så är det bäst att välja en lösning som du betalar för. Ett abonnemang är så pass billigt att det inte kommer göra några större hål i din budget. Till skillnad från Netflix, Amazon Prime Time, HBO och liknande tjänster, är BBC iPlayer gratis om du har en brittisk IP-adress. Du behöver alltså bara betala för VPN-tjänsten och inte något abonnemang till BBC.

Det är enklare än någonsin att komma åt hela internet. Även om strömningstjänster som BBC iPlayer försöker att begränsa innehållet till enbart britterna, så kan du enkelt se BBC iPlayer i Sverige med hjälp av en VPN. Allt du behöver att göra är att ansluta dig till en brittisk server och innan du vet ordet av kommer du få full tillgång till ett stort utbud av dokumentärer, filmer och serier.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo