Bästa VPN för BBC iPlayer

Senast uppdaterad: 25/02/2021

BBC iPlayer är en streamingtjänst i Storbritannien med ett brett urval av filmer, serier och sport. Förutom ett stort arkiv erbjuder de också live-tv från flera av sina kanaler. BBC iPlayer är på många sätt som den brittiska versionen av SVT Play, eftersom allt innehåll är gratis och de är statligt ägda.

Nackdelen är att om du är utanför Storbritannien är innehållet geoblockerat, vilket innebär att du bara kan få åtkomst till deras innehåll om du befinner dig i Storbritannien. Lyckligtvis finns det en lösning som låter dig få en brittisk IP-adress oavsett vilket land du befinner dig i.

Med hjälp av en VPN-tjänst kan du enkelt ändra IP-adressen så att du kan se allt innehåll i BBC iPlayer. Detta görs på följande sätt: 

 1. Hitta och ladda ner VPN-tjänsten. Det finns en mängd olika VPN-tjänster för olika behov. Vi har redan testat och utvärderat ett antal olika leverantörer och jämfört dem. 
 2. Välj en brittisk server i VPN-programmet. Detta görs enkelt och det öppnar omedelbart upp geoblockeringen. 
 3. Öppna BBC iPlayer. Nu är BBC iPlayer öppet och allt innehåll är tillgängligt. 

De bästa VPN-tjänsterna för BBC iPlayer 

ExpressVPN

ExpressVPN är definitivt en av de bästa leverantörerna av VPN. De har ett särskilt fokus på hastighet och prestanda, vilket gör ExpressVPN optimalt för streaming. Med denna leverantör behöver du inte oroa dig för buffring och reducerad hastighet. ExpressVPN har servrar i 94 länder som även gör det möjligt att komma åt andra streamingtjänster som Hulu och Netflix USA.

Om du är orolig för säkerhet och integritet är ExpressVPN också optimalt. Företaget är baserat på Brittiska Jungfruöarna utanför EU och USA:s jurisdiktion, vilket innebär att de inte måste samla in data från sin användare. ExpressVPN har dessutom en 30-dagars garanti på tjänsten, vilket innebär att du får pengarna tillbaka om du är missnöjd inom denna period.

Detta är också en perfekt tjänst om du vill streama BBC iPlayer på olika enheter, eftersom programmet är kompatibelt med alla enheter som Mac, Windows, iPhone, iPad, Android, Apple TV, Samsung TV och liknande.

Läs: Fullständig recension av ExpressVPN kan hittas här

NordVPN

På andra plats på listan hittar vi NordVPN. Med NordVPN får du definitivt valuta för pengarna. De har en hög hastighet som gör tjänsten optimal för streaming och har servrar i över 60 länder. I synnerhet har de många servrar i de största länderna som Storbritannien, USA och Tyskland, vilket gör NordVPN till ett utmärkt alternativ för BBC iPlayer.

NordVPN samlar inte in någon användarinformation eftersom företaget är baserat i Panama. Inga tredje parter kan därför komma åt din information, så att du kan surfa på nätet på ett tryggt och säkert sätt. NordVPN är kompatibelt med smartphones, surfplattor, datorer, spelkonsoler och liknande.

NordVPN är också ett bra alternativ för att titta på svensk TV utomlands, som C More, SVT Play och HBO Nordic, eftersom de har gjort en stor investering i just Skandinavien. NordVPN blir billigare baserat på längden av den prenumeration du väljer. Om du till exempel väljer 3-årsplanen blir månadspriset så lågt som 30 kronor! NordVPN har också en 30-dagars återbetalningsgaranti om du är missnöjd med tjänsten.

Läs: En mer djupgående granskning av NordVPN kan hittas här

SurfShark

SurfShark är en relativt ny VPN-tjänst, men den har snabbt fått mycket uppmärksamhet. Även om det är en ny tjänst har SurfShark tagit sig direkt till toppen som en av de största leverantörerna. De har redan lyckats erbjuda servrar i över 50 länder och fortsätter att växa.

Hastigheten på SurfShark är inte heller något att klaga på, eftersom du kan streama filmer och serier i HD och till och med spela på PlayStation eller Xbox. SurfShark har också god säkerhet, eftersom de erbjuder en noll-loggnings-policy och en Kill Switch-funktion i nivå med de stora leverantörerna. För en genomsnittlig användare kommer dessa funktioner troligtvis att räcka, men de är fortfarande inte i nivå med ExpressVPN och NordVPN när det gäller säkerhet.

SurfShark kan också användas på alla möjliga enheter och är mycket användarvänligt. Det som verkligen skiljer SurfShark från sina konkurrenter är att du kan använda så många enheter du vill med ett enstaka konto. När det gäller pris är de relativt lika med sina konkurrenter, men blir så billiga som under $2 per månad om du prenumererar under en längre period. De har också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Läs: Mer om SurfShark här

Så använder du BBC iPlayer utanför Storbritannien

BBC iPlayer har ett av de största arkiven när det gäller högkvalitativa serier, filmer, sport och dokumentärer. Eftersom tjänsten är gratis är den också ett bra alternativ om du letar efter underhållning. Tjänsten kan användas på både PC, mobil och surfplatta, vilket gör att du kan strömma innehåll när och var du vill. Den passar även bra med de nämnda VPN-tjänsterna.

BBC iPlayer har geoblockering som gör att du får ett felmeddelande om du försöker titta på något av deras innehåll utanför Storbritannien. Även om BBC har skapat denna geoblockering är användningen av VPN-tjänster något de inte lägger särskilt stor vikt vid. Det betyder att nästan oavsett vilken tjänst du väljer kommer den att fungera med BBC iPlayer. För att ta bort dessa restriktioner väljer du helt enkelt en brittisk server i VPN-programmet, som ger direkt tillgång till allt innehåll på BBC iPlayer.

Kan man använda en gratis VPN-tjänst för BBC iPlayer?

När du väljer en VPN-tjänst kan det vara frestande att välja ett gratis alternativ framför en betaltjänst, men det finns flera skäl till varför det kan vara en dålig idé. För att en tjänst ska fungera optimalt är det viktigt att det investeras pengar för att vidareutveckla tjänsten. De kostnadsfria VPN-tjänsterna måste också tjäna pengar, och tyvärr är ett sätt som de gör detta på att sälja information om sina användare till tredje parter. Detta är något som strider mot huvudprincipen till varför många skaffar sig ett VPN till att börja med. Utöver detta är prestandan ofta dålig och man måste ofta byta server flera gånger under ett avsnitt av en serie eller under en långfilm.

Priset du betalar för en betald VPN-tjänst är också mycket lågt i förhållande till vad du får för pengarna. Ett komplett online-skydd är värt mellan 30-100 kronor per månad, liksom möjligheten till att strömma innehåll från hela världen. Med en gratis VPN-tjänst sjunker nätverkets hastighet markant, vilket du naturligtvis inte behöver uppleva om du iställer använder kvalitativa tjänster som ExpressVPN eller NordVPN.

Vad mer kan man använda ett VPN till? 

VPN har olika användningsområden. De tar inte bara bort geoblockeringar för streamingtjänster som BBC iPlayer, Amazon Prime Video och Netflix, utan ett VPN skyddar dig också på nätet. Ett VPN krypterar all din trafik utan att lagra den. Det betyder att du inte behöver vara rädd för att tredje parter använder din information. Ett VPN ger dig också åtkomst till offentliga Wi-Fi-nätverk utan att du ska behöva vara rädd för hackers. Utöver detta kan VPN användas för att hitta billigare priser på flyg, hotell och mycket mer, som kan variera mellan olika länder. 

Hur fungerar ett VPN?

VPN är en förkortning av “virtuellt privat nätverk”. För användaren av en VPN-tjänst är det mycket enkelt att använda funktionerna, men bakom kulisserna är det mycket som händer. Enkelt förklarat är det en dataförbindelse som är säkrad via kryptering.

Detta innebär att all data som kommer från din enhet går igenom en tunnel i form av en extern server innan informationen når internet. Detta är funktionen som låter dig dölja och ändra din IP-adress. Det finns ett antal tekniska termer relaterade till VPN, som AES 265-bitars kryptering, kill-switch, IPSek/L2TP och PPTP. Om du är intresserad av hur ett VPN fungerar kan du läsa mer om det här

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo