VPNportalen

ZoogVPN Recension

8.2/10

ZoogVPN är en prisvärd VPN-tjänst som ger dig de flesta funktioner du kan tänka dig.

Det här gillade vi med ZoogVPN:

 • Mycket låga priser
 • Mycket bra hastighet
 • Tillgång till Netflix
 • Lägsta pris:

  $1.87 / mnd

  Fungerar på:

  SVT Play TV4 Play AppleTV Disney+ Netflix

  ZoogVPN är en VPN-tjänst baserad i det integritetsvänliga Grekland. Tjänsten erbjuder anonymitet, säkerhet, ett bra utbud av snabba servrar och hög användarvänlighet till ett rimligt pris. Om du är nybörjare när det gäller att använda VPN-tjänster så råder det föga tvivel om att ZoogVPN är en bra utgångspunkt.

  Tjänsten låter dig också prova på tekniken bakom den helt gratis, så att du kan se hur ZoogVPN kan ge dig tillgång till Netflix, eller se till att du via ett besök på sajten kan undvika att bli spårad. I den här recensionen kommer vi att gå närmare in på vad det är som gör ZoogVPN till en bra VPN-tjänst.

  • $1.87 i mån
  • 86% rabatt
  • 7 dagar pengarna tilbaka garanti

  Anonymitet och säkerhet

  ZoogVPN grundades på Isle of Man, vilket innebar att de ursprungligen lydde under Storbritanniens lagar för datalagring. Lyckligtvis flyttade tjänsten sin verksamhet till Grekland, som det nämnts ovan, vilket innebär att din integritet hos ZoogVPN i dag är i mycket säkrare händer, eftersom lagarna om datalagring här inte är lika strikta.

  Detta betyder att du kan surfa anonymt med ZoogVPN. Även om detta borde vara en självklarhet med alla VPN-tjänster så finns det till och med dyra VPN-tjänster utan full anonymitet. ZoogVPN ser till att du inte bara är anonym när du surfar på webben, utan också när tredje parter eller myndigheter skulle begära data – eftersom ZoogVPN inte har några data att lamna ut till dem.

  När det gäller säkerhet så erbjuder ZoogVPN 256-bitars kryptering, något som har blivit standard på marknaden för VPN-tjänster. Du får också med protokoll som OpenVPN, PPTP, L2TP m.fl., vilket ger dig flexibiliteten att välja själv. Om du surfar via ZoogVPN kan du vara säker på att du är skyddad på nätet.

  Servrar

  ZoogVPN erbjuder ett nätverk med över 1000 servrar i 26 olika länder. Det är visserligen en bra bit under vad de allra mest populära tjänsterna på marknaden erbjuder, men i gengäld håller ZoogVPNs servrar hög kvalitet. Bland annat kan man se på deras egen webbsida hur mycket kapacitet som används på deras servrar vid en viss tidpunkt, och här är siffrorna låga vilket ökar chansen att få en bra upplevelse.

  Dessutom ligger de servrar som ZoogVPN tillhandahåller i viktiga länder. Om du till exempel vill streama serier på Netflix i andra länder, är det viktigt att ha tillgång till servrar i USA, Kanada, Storbritannien och andra stora länder, eftersom Netflix i dessa länder har mycket större utbud. Här finns också svenska servrar, vilket innebär att du kan titta på svensk TV utomlands.

  Ett brett utbud av kvalitetsservrar som ZoogVPN erbjuder ger stabil anslutning och tillgång till tillgängliga servrar vid valfri tidpunkt. Här är nämligen servrarna långt ifrån överbelastade, vilket till exempel kan vara fallet hos många andra tjänster. Detta garanterar en bra upplevelse, och inte minst bra hastighet.

  Hastighet

  ZoogVPN hastighet

  Ett vanligt problem med VPN-tjänster är att de kan påverka hastigheten på din internetanslutning. Detta beror på att all din trafik dirigeras om via en extra server. Detta behöver dock inte vara fallet om du använder dig av servrar av hög kvalitet med mycket kapacitet.

  Som det tidigare nämnts är detta en av fördelarna med ZoogVPN. Det är i allmänhet viktigt med snabb anslutning, men särskilt om du ska spela spel eller titta på en film. Om du till exempel ska njuta av en film på Netflix som bara är tillgänglig i USA, så vill du nog att din amerikanska server ska vara snabb.

  På så sätt ser du nämligen till att minimera risken för att anslutningen bryts eller att filmen plötsligt slutar ladda. För att få en optimal upplevelse när du surfar med VPN så är det viktigt med snabba servrar, och det är precis vad ZoogVPN kan erbjuda sina användare.  

  Användarvänlighet

  Det tar bara några minuter att hitta ZoogVPN på hemsidan och därefter koppla upp sig mot en av deras servrar. Det är lekande lätt att registrera sig, ladda ned, installera och inte minst koppla upp sig mot ZoogVPN. Här, som hos de flesta VPN-tjänster, krävs det bara ett klick.

  Det är också lätt att hitta det land man vill koppla upp sig mot i användargränssnittet. Därefter väljer man en server man vill koppla upp sig mot så att det ser ut som om man befinner sig där. Hela processen kommer att ta några sekunder, och innan du vet ordet av kommer du att vara inloggad. Även mer tekniska inställningar är lätta att förstå sig på här.

  Borttagning av geoblockering

  Att kunna ta bort geoblockering är viktigt för många användare av VPN-tjänster i dag. Detta beror främst på att internet erbjuder så mycket innehåll utöver vad som finns här i Sverige. Som det tidigare nämnts har Netflix bland annat ett brett utbud av innehåll i andra länder.

  ZoogVPN låter dig få tillgång till Netflix, Hulu, Amazon, HBO och många andra populära streamingtjänster i andra länder. Tjänsten har faktiskt en mycket användbar översikt på sin hemsida där du kan se vilka servrar som tar bort vilka geoblockeringar vid en viss tidpunkt.

  Pris

  ZoogVPN price

  Priset är onekligen en viktig punkt när man ska välja en VPN-tjänst. Det beror kanske mest av allt på att många VPN-tjänster är ganska lika vad gäller fördelarna. ZoogVPN är bland de allra mest prisvärda på marknaden, och det finns också en gratisversion av tjänsten.

  Gratisversionen är begränsad till 3 servrar, 1 enhet och kommer bland annat med 128-bitars kryptering. Dessutom får man bara förbruka högst 10 GB datatrafik. Därmed lämpar sig den här versionen i första hand för att prova på, men den är likväl helt gratis och kan ge dig en värdefull inblick i hur ZoogVPN fungerar.

  Om du vill uppgradera din tjänst så kan du investera i abonnemang på 1 månad, 1 år och 2 år. I likhet med andra VPN-tjänster så lönar det sig även här att välja ett längre abonnemang. Till exempel så kommer ett 2-års abonnemang att kosta bara $1,87 per månad, vilket innebär hela 86% rabatt på det ursprungliga priset.

  Sammanfattning

  ZoogVPN är en prisvärd VPN-tjänst som kan ge dig många av de funktioner du letar efter. Med skyddad integritet, 256-bitars kryptering, snabba servrar i viktiga länder och möjligheten att komma runt geoblockering på Netflix, så är ZoogVPN det perfekta valet som din nästa VPN-tjänst, och det till ett riktigt lågt pris.

  • $1.87 i mån
  • 86% rabatt
  • 7 dagar pengarna tilbaka garanti