VPNportalen

Hide.me Recension

8.0/10

Hide.me är en betal- och gratistjänst som levererar dig bra säkerhet.

Det här gillade vi med Hide.me:

 • Även gratisversion
 • Policy om inga loggar
 • Pålitlig anslutning
 • Lägsta pris:

  $5.41 / mnd

  Fungerar på:

  SVT Play TV4 Play AppleTV Disney+ Netflix

  Hide.me skapades av en grupp personer som tyckte att Internet var för stängt för den genomsnittlige användaren. För att kunna göra Internet mer öppet lanserade gruppen VPN-tjänsten 2012. Utöver att minska begränsningarna så skapades Hide.me också för att ge människor mer intergitet på nätet, och inte minst säkra anslutningar.

  Tjänsten erbjuder tre huvudpunkter som de har hävdat att de aldrig kommer att vika på. Dessa tre punkter är att ha en gratisversion, snabba anslutningar och inte minst hög användarvänlighet. Detta säkerställer att Hide.me kan erbjuda en populär tjänst som inte kompromissar på någon punkt så att alla kan avända den.

  • $5.41 i mån
  • Har gratisversjon
  • 30 dagar pengarna tilbaka garanti

  Anonymitet och säkerhet

  Ett stort problem med gratistjänster i VPN-världen är att dessa har ryktet om sig att spara loggar och inte minst dela deras användares nätaktiviteter med tredje part. I motsats till detta garanterar Hide.me att de varken loggar eller säljer vidare din information. De har helt enkelt inte någon möjlighet att sälja vidare din information eftersom de aldrig sparar den.

  Hide.me skyddar alltså din integritet genom att använda sig av VPN. I praktiken låter Hide.me sina användare att koppla upp sig mot servrar över hela världen så att de kan få en helt ny IP-adress. När du därför besöker en webbsida medan du använder tjänsten så kommer inte denna tjänst kunna uppfatta vem du är.

  När det gäller säkerhet är Hide.me uppe och tävlar med de bästa. Här erbjuder nämligen tjänsten välkända 256-bitars kryptering. Detta är en känd krypteringsgrad inom VPN-branschen, eftersom den faktiskt är på samma nivå som den amerikanska militären använder. Detta säger mycket om hur avancerad Hide.me är när det gäller säkerhet, även i gratisversionen.

  Servrar

  Så här ser menyn för hide.me ut i Windows.

  Hide.me erbjuder totalt över 1,800 servrar i 46 olika länder runt om i världen. Det innebär att Hide.me har ett mycket bra utbud av servrar. I praktiken betyder det att du som användare alltid kan förvänta dig att ha en stabil och bra server att koppla upp dig mot. Dessutom säkerställer detta att du kan välja servrar med hög hastighet vid alla tidpunkter.

  Många använder också VPN för streaming, något vi återkommer till senare. Inom detta område är det onekligen viktigt att också ha servrar från många olika länder, så att man kan komma åt innehåll också i dessa länder. Om du då vill koppla upp dig mot en ny server i Sverige, eller kanske en server i något annat land, är det upp till dig.

  Hastighet

  Utbudet av servrar ger dig möjligheten att välja mellan ett större antal, något som vidare ökar chanserna att hitta en snabb server. Det är mycket viktigt med en snabb server eftersom det helt enkelt är en viktig del av själva upplevelsen. När du till exempel ska använda en VPN för streaming, finns det inget mer irriterande än en hackande film.

  Då är det ju trots allt inte värt att använda VPN, och man har gjort en kompromiss, något som Hide.me lovar att man inte ska behöva göra. Det är därför Hide.me ständigt förvärvar nya och bättre servrar runt om i världen så att hastigheten hålls uppe. Vid användning av VPN-tjänster är det vanligt att hastigheten sjunker något, men Hide.me håller generellt hastigheten uppe.

  Användarvänlighet

  Innan du kan använda appen för Hide.me måste du registrera dig. Registreringen går ganska snabbt, och med autofyll är du klar på under en minut. Dessutom kan du ladda ner deras app, antingen till PC, surfplatta eller mobil. Programmet/appen är nästan helt likadan på de olika enheterna.

  Dessutom är den minst lika lätt att använda på de tre enheterna och på de operativsystem de har. Du väljer bara ett land från en lista och klickar sedan på det. Inom några sekunder, ibland bara millisekunder, kommer du att vara ansluten till din VPN. När du nu väljer att besöka till exempel Netflix, tror tjänsten att du befinner dig i det land du är ansluten till.

  Mer än ovanstående behöver man egentligen inte veta om Hide.me för vanligt bruk. Om du vill ha mer avancerade funktioner så finns också dessa. Likväl är de placerade på ett bra sätt som gör att dessa inte stör nybörjarna som använder programmet. En funktion som Kill Switch, som alltid skyddar dig från att avslöja IP-adressen, är däremot lätt att konfigurera. Men när det gäller Chrome finns det några bättre VPN-tjänster.

  Borttagning av geoblockering

  Om du vill använda dig av VPN för att titta på amerikansk Netflix, är Hide.me definitivt ett bra val för dig. Till och med gratisversionen har ett gott rykte om sig för att kringgå Netflix, något många betalda VPN-tjänster faktiskt haft stora problem med de senaste åren. Hide.me ger dig däremot tillgång till det stora amerikanska utbudet här och på andra tjänster.

  Hide.me har precis anslutit till en server på Mac.

  Hide.me döljer helt enkelt din svenska IP-adress, som namnet antyder, och visar istället din amerikanska IP-adress från servern du har kopplat upp dig mot hos en VPN-tjänst. Du kan också koppla upp dig mot alla andra länder, och även på jobbet och skolan kan du kringgå blockeringar av innehåll. Med Hide.me kan du till exempel komma åt både YouTube och Facebook på begränsade nätverk.

  Pris

  Som en av sina huvudpunkter har Hide.me som mål att alltid erbjuda en gratisversion. Denna gratisversion kommer med färre servrar, mindre datamängd och vissa andra begränsningar, men i gengäld är den också gratis. På den positiva sidan har gratisversionen bra hastighet och säkerhet.

  Om du vill använda en VPN under en längre tid, råder det inga tvivel om att det lönar sig att köpa ett längre abonnemang hos Hide.me. Ju längre tidsperiod du registrerar dig för, desto bättre blir priset, och här är det alltså 2 år som ger bästa rabatt på månadskostnaderna.

  Sammanfattning

  Hide.me har både bra betal- och gratisversion. Den sistnämnda är nog den allra mest intressanta, och den ger dig en möjlighet att prova på en mycket bra tjänst. Hide.me lyckas leverera ett bra utbud av servrar, full anonymitet och inte minst hög säkerhet. Detta är en VPN-tjänst som definitivt kan rekommenderas att prova på utan förpliktelse och utan kostnad.

  • $5.41 i mån
  • Har gratisversjon
  • 30 dagar pengarna tilbaka garanti