VPNportalen

Hide.me Recension

8.0/10

Hide.me är en betal- och gratistjänst som levererar dig bra säkerhet.

Det här gillade vi med Hide.me:

 • Även gratisversion
 • Policy om inga loggar
 • Pålitlig anslutning
 • Lägsta pris:

  €5,59 / mnd

  Fungerar på:

  SVT Play TV4 Play AppleTV Disney+ Netflix

  Hide.me skapades av en grupp personer som tyckte att internet var för stängt för den genomsnittlige användaren. För att kunna göra Internet mer öppet lanserade gruppen VPN-tjänsten 2012. Förutom att minska begränsningarna, så skapades Hide.me också för att ge människor mer integritet på nätet och inte minst säkra anslutningar.

  Hide.me menar att säkerhet på nätet är en fundamental mänsklig rättighet och därför tillhandahåller de en gratisversion av sin VPN-tjänst. Det säkerställer att Hide.me kan erbjuda en tjänst som inte kompromissar med något på ett eller annat sätt, något som i förlängningen medför att alla kan använda VPN-tjänsten.

  Till skillnad från en del andra VPN-tjänster begränsar inte Hide.me antalet samtida anslutningar till en eller två. Hide.me låter dig ansluta upp till sju enheter samtidigt.

  • €5,59 i mån
  • Har gratisversion
  • 30 dagars pengarna tillbaka-garanti

  Anonymitet och säkerhet

  Ett stort problem med de gratistjänster som finns i VPN-världen är att de har ett rykte om sig att spara loggar och inte minst dela användarnas nätaktiviteter med tredje part. Hide.me garanterar att de varken loggar eller säljer vidare din information. De har helt enkelt inte någon som helst möjlighet att sälja din information vidare, eftersom de inte har sparat den.

  Hide.me skyddar alltså din integritet genom att använda sig av VPN. I praktiken låter Hide.me sina användare att koppla upp sig mot servrar över hela världen, så att de kan få en helt ny IP-adress. När du besöker en webbsida när du använder tjänsten, så kommer inte hemsidan att kunna uppfatta vem du är.

  När det kommer till säkerhet tävlar Hide.me med de bästa och erbjuder välkända 256-bitars kryptering. Det är en krypteringsgrad som används flitigt inom VPN-branschen, eftersom den ligger på samma nivå som den som den amerikanska militären använder. Det säger mycket om hur avancerad Hide.me är när det gäller säkerhet, även i gratisversionen.

  En annan styrka på säkerhetsområdet är att Hide.me låter dig ansluta upp till sju enheter samtidigt. Det gör att du kan skydda alla dina enheter. Har du familj kan du, beroende på hur många personer ni är i hushållet, ansluta alla aktuella enheter och få ett bra skydd för alla.

  Servrar

  Så här ser menyn för hide.me ut i Windows.

  Hide.me erbjuder mer än 2000 servrar i 75 länder runt om i världen. Det innebär att Hide.me har ett mycket bra utbud av servrar. I praktiken betyder det att du som användare alltid kan förvänta dig att ha en stabil och bra server att koppla upp dig mot. Dessutom säkerställer det generösa antalet länder och serverar att du kan välja servrar med hög hastighet när som helst.

  Många använder också VPN för att strömma olika slags innehåll, något som vi återkommer till senare i den här recensionen. Inom det här området är det onekligen viktigt att också ha servrar från många länder, så att det går att komma åt innehåll från så många länder som möjligt. Om du vill koppla upp dig mot en ny server i Sverige, eller kanske en server i Asien, är helt upp till dig. Oavsett vilket kan du lätt ändra din IP-adress och till en annan.

  Hastighet

  Utbudet av servrar ger dig möjlighet att välja mellan ett större antal, något som vidare ökar chanserna att hitta en snabb server. Det är mycket viktigt med en snabb server eftersom det är en stor och viktig del av själva upplevelsen. När du till exempel ska använda en VPN för att strömma film finns det inget som är så irriterande som en långsam VPN som inte klarar av att göra sitt jobb.

  Då är det helt enkelt inte värt att använda en VPN-tjänst, och du har tvingats att göra en kompromiss. Kompromissa är något som Hide.me lovar att du inte ska behöva göra. Av den anledningen förvärvar Hide.me ständigt nya och bättre servrar runt om i världen. Allt för att säkerställa att hastigheten hålls uppe. När du använder en VPN-tjänst går det inte att undvika att hastigheten på din internetuppkoppling sjunker något, men Hide.me klarar generellt sett att hålla hastigheten uppe.

  Användarvänlighet

  Innan du kan börja använda appen för Hide.me måste du registrera dig. Själva registreringsprocessen går ganska snabbt och med autofyllfunktionen är du klar med hela registreringsprocessen på någon minut. Du kan dessutom ladda ned och använda appen på dator, mobil och surfplatta. Programmet/appen är i princip identisk för alla enheterna.

  Dessutom är den lika lätt att använda på alla tre enheterna och på de operativsystem de har. Du väljer bara ett land från en lista och klickar sedan på det valda landet. Inom några sekunder, ibland inte ens det, kommer du att vara ansluten till VPN-tjänsten. När du nu väljer att besöka exempelvis amerikanska Netflix, tror strömningstjänstens verifieringsprogram att du befinner dig i det land som är du är ansluten till och ger dig tillgång till innehållet.

  Mer än ovanstående behöver man egentligen inte veta om Hide.me för vanligt bruk. Om du vill ha mer avancerade funktioner så finns det även sådana. Alla avancerade funktioner är placerade på ett sådant sätt att de inte stör de nybörjare, eller de som är mindre tekniskt kunniga, som använder VPN-tjänsten. En funktion som Kill Switch, som alltid skyddar dig från att avslöja din enhets IP-adress, är däremot lätt att konfigurera.

  Det finns många VPN-tjänster som har bra appar för iPhone, och det gäller även för Hide.me. Vi tycker att apparna till Hide.me fungerar så bra som man kan förvänta sig för både iOS och Android, vilket gör att tjänsten får tummen upp på den punkten.

  Borttagning av geografisk blockering

  Om du vill använda dig av VPN för att titta på amerikansk Netflix, är Hide.me definitivt ett bra val. Till och med gratisversionen har ett gott rykte om sig att kringgå Netflix, något många betalda VPN-tjänster faktiskt har haft stora problem med de senaste åren. Hide.me ger dig däremot tillgång till det stora amerikanska utbudet både på Netflix och andra strömningstjänster.

  Hide.me har precis anslutit till en server på Mac.

  Hide.me gör precis som namnet antyder och döljer din svenska IP-adress. Istället för den dolda svenska IP-adressen får din enhet en amerikansk IP-adress från den server på Hide.me som du har kopplat upp dig mot. Du kan för övrigt koppla upp dig mot alla andra länder, och även på jobbet och skolan kan du kringgå blockeringar av innehåll. Med Hide.me kan du till exempel komma åt både YouTube och Facebook på avgränsade nätverk.

  Pris

  Ett huvudmål som Hide.me ständigt har är att alltid kunna erbjuda en gratisversion. Gratisversionen har färre servrar, mindre datamängd och vissa andra begränsningar, men i gengäld kostar den ingenting att använda. Något som är klart positivt är att gratisversionen bra hastighet och säkerhet.

  Om du vill använda en VPN under en längre tid, råder det inga tvivel om att det lönar sig att köpa något av de längre abonnemangen hos Hide.me. Ju längre abonnemangsperiod du binder upp dig för, desto lägre blir månadskostnaden. Abonnemanget som sträcker sig över två år är det som i skrivande stund ger den lägsta månadskostnaden. Men precis som många av de andra större VPN-leverantörerna kör Hide.me kampanjer med jämna mellanrum där månadskostnaden sjunker ytterligare. Har du en begränsad budget att röra dig med, eller bara är allmänt intresserad av hålla ned utgifterna, kan det löna sig att vara lite extra alert.

  Sammanfattning

  Hide.me har både bra betal- och gratisversion av VPN-tjänsten. Den sistnämnda är nog den allra mest intressanta, och den ger dig en möjlighet att prova på en mycket bra tjänst. Även om gratisversionen har begränsningar gällande bland annat datamängd och antalet servrar, är det ett bra tillfälle att testa tjänsten för att se om den motsvarar dina förväntningar innan du eventuellt tecknar ett abonnemang. Hide.me har ett bra utbud av servrar, full anonymitet och inte minst hög säkerhet, oavsett om du väljer betal- eller gratisversionen. Det här är en VPN-tjänst som vi definitivt kan rekommendera dig att prova på eftersom den är gratis och inte har några förbehåll.

  • €5.59 i månaden
  • Har gratisversion
  • 30 dagars pengarna tillbaka-garanti