Använda en VPN för Netflix i Sverige

Senast uppdaterad: 10/05/2023

vpnportalen netflix

Är du en av många som använder Netflix för att streama serier och filmer? Då kanske du också ibland har upplevt att Netflix Sveriges utbud inte alltid är det bästa. Faktum är att användare i vårt vackra land betalar mer för tjänsten än vad många andra länders användare gör, men att vi får ett sämre utbud för pengarna. Tack och lov finns det lösningar på det problemet. Genom att använda en Netflix VPN går det att komma åt andra länders utbud av serier och filmer.

Förändra Netflix Sveriges utbud med en VPN

Först och främst vill vi förklara vad en VPN egentligen gör och hur du kan dra nytta av en sådan när du vill streama serier och filmer. Med en Netflix VPN kan man skapa en så kallad tunnel mellan sin enhet och en VPN-server. När man använder en VPN får man en säker anslutning som krypterar all datatrafik mellan enheten och servern. Det betyder att ens IP-adress blir skyddad och inte går att spåra. 

Det är det som gör det så fördelaktigt att använda en Netflix VPN. När man använder en bra tjänst, exempelvis NordVPN eller ExpressVPN, kan man ”placera” sin enhet var som helst. Det går kort och gott att välja var man vill att ens IP-adress ska finnas, alltså vilken server den ska tillhöra. När man gör det kommer också det vanliga Netflix Sverige utbud man vanligtvis ser förändras. 

I korthet är det som sker att enheten kommer dirigera dig till det lands Netflix-sida där du har din IP-adress. Så länge din IP-adress är på hemmaplan kommer du endast se det utbud av utländska och svenska serier på Netflix som är kopplat till just vårt land. Byter du däremot IP-adress till ett annat land så kommer du få tillgång till andra titlar. 

Varför det finns ett annat utbud av serier och filmer på streamingtjänsten beroende på var man befinner sig är en följd av avtal och rättigheter som streamingtjänsten har knutit med sina leverantörer, men det går alltså att komma runt det här genom att använda en VPN för Netflix. Exempelvis kan du använda Netflix USA genom att placera din enhet i någon delstat i USA via din VPN. På samma sätt kan någon i Spanien komma åt Netflix Sweden genom att använda en VPN och placera sig i Göteborg, Ockelbo, Kiruna eller på någon annan svensk ort. 

Hur mycket kostar Netflix med VPN?

Vad kostar Netflix om man använder en VPN? Svaret på den frågan är att priset inte kommer förändras för att du använder en VPN. Din Netflix kostnad är densamma som du alltid betalar varje månad. Det som däremot kan tillkomma i pris är om du använder en VPN-tjänst som kostar eller som är gratis. Det går att välja bland båda alternativen och lite senare kommer vi diskutera för- och nackdelarna med dem. 

Så, om du ställer dig frågan ”Vad kostar Netflix?” är svaret enkelt. Att använda sig av en VPN för att få en annan IP-adress påverkar inte din månatliga kostnad för själva streamingtjänsten. Netflix Sweden kommer inte veta om att du använder en VPN, vilket innebär att din Netflix kostnad kommer vara densamma även fast du kommer åt det utbud som finns i andra länder.

Hur mycket kostar Netflix i andra länder?

En sista sak vi vill säga om priset för Netflix är att det är landsbundet. De som bor i vissa länder betalar mer än vad vi i Sverige gör, medan andra betalar mindre. I princip skulle man kunna använda en Netflix VPN för att skapa ett konto i ett annat land för att därmed få en lägre månadskostnad. Det som däremot kan göra det svårt är om ens betalmetod inte är kopplad till det landet och att tjänsten inte godkänner det. Att skapa ett konto i ett annat land innebär också att man alltid måste använda en VPN för att komma åt Netflix Sverige – vilket är något som många kan tycka är omständligt eftersom man ändå befinner sig på plats i landet och uppkopplingen kan bli långsammare om man inte har en bra VPN.

Hitta en bra VPN för Netflix Sverige

Det finns många VPN-tjänster man kan använda för Netflix Sverige. Först och främst kan du fundera på om du vill betala för en tjänst eller om du vill prova en gratisversion. För att göra det lite enklare kommer vi gå igenom de största skillnaderna mellan dessa olika versioner.

Med en betaltjänst har du ofta en mycket säkrare och stabilare uppkoppling när du använder Netflix Sverige än du har om du använder en VPN-tjänst som är kostnadsfri. En annan stor skillnad är att de tjänster som kostar en summa ofta har servrar i flera länder än en kostnadsfri VPN har, vilket innebär att du har chansen att komma åt dina favoritfilmer och serier på betydligt många fler ställen. Generellt sätt är också krypteringarna bättre om man använder en betaltjänst. 

Så kan du komma åt Netflix USA med en bra VPN

Om vi då säger att du har tröttnat på alla svenska filmer på Netflix och vill bekanta dig med nya titlar som inte finns tillgängliga på Netflix Sweden, ja – då behöver du använda dig av en VPN. Antalet användare som de senare åren har börjat göra just det här för att få mer valuta för pengarna ökar i en rask takt.

Det allra vanligaste är att man använder en Netflix VPN för att komma åt det amerikanska utbudet, men det går minst lika bra att använda tjänsterna när du exempelvis vill se vad italienarna, japanerna eller australiensarna har tillgång till. 

Tänk på att det också går att använda en VPN för att komma åt Netflix Sverige om du är utomlands men vill fortsätta titta på din favoritserie. Det är nämligen så att även fast ditt konto är registrerat i Sverige så är det inte nödvändigtvis så att du kan se det utbudet om du är på semester eller jobbar utomlands. Du kan alltså behöva ändra din IP-adress i sådana fall för att kunna se på svenska serier på Netflix.

Tips på de bästa VPN-tjänsterna för Netflix

Sist och slutligen vill vi tipsa om några av de VPN-tjänster som vi tycker är bäst. När vi har utvärderat vilka som ska bli rekommenderade har vi utgått bland annat från hur många servrar tjänsterna har och från hur snabba uppkopplingarna är. Det finns knappast någonting som är mer irriterande än när den film eller serie man tittar på bara laddar men aldrig spelar felfritt. Det är därför hastigheten är så pass viktig som den är. 

I huvudsak är det fyra olika tjänster som vi tycker placerar sig i toppskiktet för ändamålet. Dessa är:

 • NordVPN – har servrar i 62 olika länder, och även många i Sverige
 • Surfshark – snabba uppkopplingar och prisvärd tjänst
 • ExpressVPN – stabila och snabba uppkopplingar, säkra krypteringar

Förutom de fyra vi listar ovan finns det självklart många andra alternativ att välja mellan. Läs gärna mer på vår hemsida om du vill få fler tips på tjänster du kan använda för att komma åt Netflix USA.

Sammanfattningsvis vill vi avsluta med att säga att oavsett om du vill titta på smala utländska eller klassiska svenska filmer på Netflix kan du alltså ha glädje av en VPN, och vi hoppas att vår guide har gjort det lite lättare för dig att veta vilka tjänster som är värda att kika närmare på.

Besök NordVPNVanliga frågor om VPN för Netflix Sverige

Kan man se Netflix med VPN?

Ja. Det går utmärkt att använda en VPN när du vill se på Netflix. Du kan komma åt ett större utbud av serier och filmer genom att göra det.

Min Netflix VPN funkar inte, vad gör jag?

Om din Netflix VPN inte fungerar kan du prova att ansluta till en annan server. Ibland kan servrarna vara överbelastade och det påverkar din anslutning och hastighet.

Kan man använda en Netflix VPN med Chromecast?

För att kunna casta till en Chromecast måste enheten där du använder Netflix och din Chromecast vara anslutna till samma nätverk. Du kan behöva koppla upp din Chromecast på samma VPN-server för att du ska kunna streama till TV:n. 

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo