Bästa gratis VPN-tjänsterna för Netflix

Senast uppdaterad: 06/01/2021

Vi rekommenderar att använda betalda VPN-tjänster med Netflix

Netflix anses av många vara den bästa streamingtjänsten på nätet, framför allt på grund av dess stora utbud. Här kan du titta på både klassiskt och nytt innehåll i form av TV-serier och filmer. Netflix producerar till och med eget innehåll, som verkligen blivit populärt under de senaste åren.

Även om Netflix är det mest populära alternativet bland streamingtjänster i de flesta länder, finns det stora skillnader när det gäller utbud av innehåll. Det sägs ofta att amerikanska Netflix-användare har tillgång till fem gånger mer innehåll än de flesta europeiska användare. Detta trots att alla användare betalar nästan samma summa per månad för sina abonnemang.

Du är inte ensam om du har stört dig på detta. Men det finns en lösning där ute som kan ge dig nödvändig teknik för att till exempel få åtkomst till det amerikanska Netflix-utbudet i Sverige. Denna lösning är VPN-tekniken som helt enkelt låter dig koppla upp dig mot en server i ett annat land och tar bort alla geografiska restriktioner för innehåll.

När du till exempel kopplar upp dig mot en amerikansk server kommer Netflix i praktiken registrera dig som amerikansk invånare som besöker deras webbplats. Detsamma gäller om du kopplar upp dig mot en brittisk eller tysk server, i dessa fall kommer Netflix att tro att du besöker dem från länderna ifråga. Dessa är de bästa Netflix VPN-tjänsterna för tillfället:

Vad är en gratis VPN-tjänst?

En VPN-tjänst är enkelt uttryckt en tjänst som låter dig koppla upp dig mot servrar över hela världen för att dölja din ursprungliga IP-adress. Vissa personer gör detta i anonymitetssyfte, vissa i säkerhetssyfte, och andra för att ta bort de geografiska begränsningar som till exempel Netflix tillämpar.

Men hur skiljer sig en gratis VPN-tjänst från en vanlig VPN-tjänst? Om du letat efter de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix ett tag, då vet du förmodligen att man får kompromissa med vissa saker när man väljer helt gratis tjänster. Till skillnad från betaltjänster så har de ofta tak för datamängd, färre servrar och troligen lägre hastigheter.

Huruvida VPN-tjänsten verkligen klarar av att ta sig förbi Netflix VPN-spärr, som införts för att bekämpa användningen av VPN-tjänster, kontrolleras aldrig riktigt. Vissa helt gratis VPN-tjänster fungerar med Netflix, men vanligtvis först efter en hel del försök. Trots detta är det värt att nämna att dessa tjänster trots allt är gratis och därmed riskfria.

En helt gratis VPN-tjänst är ett utmärkt sätt att testa tekniken bakom, och om du gillar den kan du välja att abonnera på en betaltjänst. Det finns också många alternativ där ute som i praktiken är fria, till exempel genom provperioder och pengarna tillbaka-garanti. Även om dessa inte är gratis för alltid, så är de vanligtvis bättre alternativ än helt gratis VPN-tjänster, eftersom tjänsten vid provperiod och pengarna tillbaka-garanti vanligtvis kan användas utan begränsningar.

Bästa gratis VPN-tjänsterna för Netflix

Även om vissa VPN-tjänster kan vara helt gratis, så kan olika tak för datamängd leda till att man i slutändan bara kan använda tjänsten gratis i en timme eller så när man streamar Netflix. De bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix är därför oftast de vanliga, betalda VPN-tjänsterna med deras provperioder och pengarna tillbaka-garantier, eftersom du under flera dagar eller till och med en månad kan använda tjänsten utan några begränsningar.

ExpressVPN

ExpressVPN är inte helt gratis, men är likväl den bästa VPN-tjänst som vi någonsin använt med Netflix.

När man letar efter de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix, är det viktigt att välja de alternativ som faktiskt fungerar med streamingtjänsten. ExpressVPN är en av väldigt få VPN-tjänster som alltid klarar av att ge åtkomst till Netflix och ta sig förbi den senaste VPN-spärren som Netflix tillämpar.

ExpressVPN fungerar bra med Netflix.

Oavsett om du vill komma åt det amerikanska Netflix-utbudet pga det större utbudet av innehåll eller se SVT Play när du till exempel befinner dig utomlands, så kan ExpressVPN vara den perfekta lösningen med sina 3 000 servrar världen över. Dessa finns i 94 länder, vilket ger dig ett stort urval av servrar att ansluta till och därmed tillgång till hela Netflix utbud.

Det är värt att nämna att ExpressVPN inte bara låter dig kringgå Netflix spärr och komma åt innehåll, utan de gör det utan att kompromissa med kvalitet. Oavsett om det gäller stabilitet eller hastigheter så kan du alltid lita på ExpressVPN. Det stora antalet servrar över hela världen gör att de inte blir överfulla och det finns alltid andra servrar att tillgå om en server skulle drabbas av driftstopp.

ExpressVPN är förvisso en betald VPN-tjänst i utgångspunkten. Men om du letar efter de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix är ExpressVPN verkligen ett bra alternativ med sin 30-dagars pengarna tillbaka-garanti. Om du inte är nöjd med tjänsten eller inte längre behöver den kan du helt enkelt be om pengarna tillbaka utan att ange något skäl. Men det är nog föga sannolikt att du kommer att göra det med tanke på kvaliteten du får här.

NordVPN

NordVPN fungerar bra med Netflix och erbjuder en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti

Precis som ExpressVPN är också NordVPN ursprungligen en betald VPN-tjänst som dock erbjuder en pengarna tillbaka-garanti. NordVPN är känd för att kunna ta sig förbi Netflix spärr, och den gör det utan att kompromissa med kvalitet. Med servrar över hela världen och höga hastigheter är denna tjänst ett säkert val för dig som vill titta på amerikanska Netflix i Sverige.

En av de största fördelarna med NordVPN är deras enorma nätverk av servrar som består av över 5 500 servrar. Dessa finns i över 60 olika länder som inkluderar alla de viktigaste platserna. Även om NordVPN tillhandahåller många servrar påverkar detta inte kvaliteten på något vis. Faktum är att deras servrar är bland de absolut snabbaste på marknaden, vilket gör att du får en bättre streamingupplevelse.

Om du ska strömma Netflix-filmer i HD behöver du ha en VPN-tjänst som kan erbjuda stabil anslutning och höga hastigheter. Det räcker inte att kringgå de geografiska begränsningarna. NordVPN är med sina supersnabba servrar bland de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix och ger en bra streamingupplevelse.

Observera dock att NordVPN endast blir gratis i praktiken om du ber om pengarna tillbaka. Pengarna tillbaka-garantin gäller inom 30 dagar, så du har gott om tid att njuta av kvalitetsinnehåll utan att ta någon risk. Under dessa 30 dagar får du alla de fördelar som kommer med betalversionen, vilket innebär att du kan använda tjänsten utan några som helst begränsningar, och om du vill avbryta abonnemanget kan du göra det när som helst inom 30 dagar.

Zenmate

ZenMate är gratis i 7 dagar. Fungerade ganska bra med Netflix i våra tester.

Även om Zenmate egentligen också är en betald VPN-tjänst, skiljer den sig från de ovannämnda två tjänsterna. Zenmate erbjuder en gratis provperiod som skiljer sig från pengarna tillbaka-garantin, eftersom du aldrig behöver överföra några pengar. Provperioden ger dig tillgång till supersnabba servrar på Zenmate, vilket gör den till en av de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix.

ZenMate är gratis i 7 dagar. Fungerade ganska bra med Netflix i våra tester.

Med sina högkvalitativa servrar i över 30 länder, däribland de viktigaste platserna när det gäller Netflix-utbud, är Zenmate ett säkert val. Här kan du helt enkelt koppla upp dig mot ett valfritt land och få tillgång till Netflix-utbudet i det landet. Zenmate är känd för att klara av att kringgå Netflix VPN-spärr om och om igen.

Förutom att komma runt geoblockeringar och VPN-spärren erbjuder Zenmate också stabila och snabba servrar. Många VPN-tjänster, framför allt helt gratis tjänster, drar ner hastigheten. Även om vissa helt gratis VPN-tjänster kan ha tur och komma runt Netflix spärr en gång så får man kompromissa med kvalitet och hastighet. Zenmate å andra sidan ger dig en bra streamingupplevelse.

Deras kostnadsfria testperiod gäller i 7 dagar, vilket betyder att den gäller under en ganska kort tid jämfört med pengarna tillbaka-garantin från de ovannämnda VPN-tjänsterna. Å andra sidan behöver man här aldrig överföra några pengar, och provperioden kommer inte med några som helst skyldigheter. Zenmate ger dig full åtkomst till tjänsten under provperioden, vilket gör den till en av de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix.

Trust.Zone

Trust.Zone har en 3-dagars provperiod.

När det gäller fria provperioder är Trust.Zone ett annat bra alternativ. Vissa skulle hävda att denna testperiod är för kort för att kunna räknas som en gratis VPN-tjänst, men likväl kan den användas för specifika ändamål eller helt enkelt för en gångs användning. Med sina supersnabba servrar världen över är Trust.Zone ett bra alternativ även med sin kortare provperiod.

Trust.Zone har en 3-dagars provperiod.

Denna VPN-tjänst erbjuder totalt 160 snabba servrar i 87 olika länder. Om du letar efter de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix är den kostnadsfria provperioden hos Trust.Zone ett bra alternativ som låter dig koppla upp dig mot en mängd olika länder och på så sätt gå runt Netflix geoblockering i dessa länder.

Med Trust.Zone får du dessutom en riktigt bra streamingupplevelse. Servrarna är inte bara snabba utan också stabila och pålitliga. Även om en server skulle sluta fungera, skulle du ha ett stort urval av andra servrar att tillgå som du snabbt kan ansluta till. När man letar efter de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix är en bra streamingupplevelse en av de viktigaste punkterna, och Trust.Zone är bra på just denna punkt.

En 3-dagars provperiod är visserligen ganska kort, men den är likväl gratis och utan några som helst skyldigheter. Du kan använda Trust.Zone för att titta på Netflix i USA eller i något annat land som du kanske föredrar. Ett bra alternativ är att använda provperioden för att kolla på en efterlängtad film eller TV-serie på Netflix gratis.

Windscribe

Windscribe har en helt gratis version, men den är begränsad till 10GB trafik per månad.

Bland de VPN-tjänster vi rekommenderar här är Windscribe den enda med en helt gratis version. Även om tjänsten också har en betalversion rekommenderar vi här bara deras gratisversion som en av de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix. Det finns både fördelar och begränsningar med att använda gratisversionen av Windscribe.

Till skillnad från många andra gratis VPN-tjänster får du med Windscribes gratisversion faktiskt tillgång till ganska många servrar. Totalt kan du ansluta till tio olika länder, som till exempel USA, Storbritannien och Kanada. Dessa är de mest spännande länderna när det gäller Netflix-utbud.

Som en helt gratis version kommer den tyvärr med sina begränsningar. Till exempel är det långt ifrån garanterat att den kommer att ta sig förbi Netflix VPN-spärr. Till och med många betalda VPN-tjänster klarar inte det här, så det är sällsynt att gratis VPN-tjänster klarar av att ta sig förbi spärren. Dessutom har Windscribe ett tak på 2GB trafik per månad för gratisanvändare, med möjlighet till att utöka till 10GB om man lämnar en e-postadress. Som mest räcker detta för några timmars streaming.

Trots sina begränsningar bör det dock påpekas att Windscribe erbjuder en helt gratis version. Naturligtvis innebär en gratistjänst oundvikligen att man får kompromissa med vissa saker, och Windscribe gör faktiskt ganska bra ifrån sig. När allt kommer omkring är det dock troligtvis ett bättre alternativ att utnyttja gratisperioden för en betald VPN-tjänst.

Utnyttja gratisperioden för betalda VPN-tjänster

Som det tidigare nämnts är många av de ovannämnda VPN-tjänsterna egentligen inte helt gratis. Men de erbjuder alternativ som i praktiken gör dem gratis. Oavsett om det handlar om en kostnadsfri provperiod eller pengarna tillbaka-garanti, så rekommenderas det att utnyttja dessa gratisperioder för betalda VPN-tjänster, eftersom helt gratis VPN-tjänster sällan är ett bra alternativ.

En helt gratis VPN-tjänst kommer alltid med begränsningar, och vanligtvis leder dessa begränsningar till att gratis VPN-tjänster endast kan användas som mest i några timmar. Dessutom är det få som klarar av att kringgå Netflix VPN-spärr, vilket innebär att de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix sällan är helt gratis VPN-tjänster. Utöver dessa två aspekter är stabilitet och hastighet också viktiga faktorer.

Däremot kan du i praktiken använda en betald VPN-tjänst gratis genom kostnadsfria provperioder och pengarna tillbaka-garantier. Dessa två alternativ ger dig full tillgång till några av de bästa tjänsterna på marknaden, och när den fria provperioden löper ut kan du välja om du vill fortsätta använda tjänsten. Att byta VPN-tjänst hela tiden är trots allt inte optimalt över tid.

Netflix VPN-spärr

Om du får upp detta meddelande betyder det att Netflix har upptäckt att du använder en VPN-tjänst

Netflix ökända VPN-spärr gör att du inte kan använda vilken VPN-tjänst som helst för att till exempel få tillgång till det amerikanska Netflix-utbudet i Sverige. Denna spärr infördes för att skydda producenter och nätverk. Spärren upptäcker vissa IP-adresser som misstänks tillhöra en VPN-tjänst.

Om du får upp detta meddelande betyder det att Netflix har upptäckt att du använder en VPN-tjänst

Tyvärr är de flesta IP-adresser som erbjuds av gratis VPN-tjänster svartlistade, helt enkelt för att det är väldigt många som testar de fria VPN-tjänsterna. Eftersom dessa är “använda” och svartlistade av Netflix, har de fria VPN-tjänsterna inte tillräckligt med resurser för att kontinuerligt förnya sitt utbud av IP-adresser, vilket innebär att du inte kommer att kunna se amerikanska Netflix i Sverige via dessa tjänster.

Se Netflix-utbud i andra länder gratis

Netflix tillhandahåller ett enormt utbud av innehåll, och med en VPN-lösning kan du titta på allt innehåll utan extra kostnad. Allt du behöver göra är att köpa ett abonnemang där du bor. Det finns också gratis VPN-lösningar där ute, framför allt gratis provperioder och pengarna tillbaka-garantier för några av de bästa tjänsterna på marknaden.

Dessa alternativ är bra eftersom de ger dig tillgång till några av de bästa tjänsterna. Det betyder att du får höga hastigheter och bra urval av servrar. Viktigast av allt är dock att den klarar av att ge åtkomst till Netflix och ta sig förbi VPN-spärren, och att den är helt gratis!

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo