Bästa gratis VPN-tjänsterna för Netflix 2024

Senast uppdaterad: 05/01/2024

Vi rekommenderar att använda betalda VPN-tjänster med Netflix

Netflix anses av många vara den bästa streamingtjänsten på nätet, framför allt på grund av det stora utbud som de erbjuder. Här kan du titta på både klassiskt och nytt innehåll i form av TV-serier och filmer. Netflix producerar även eget innehåll, som är mycket uppskattat av tittarna.

Även om Netflix är det populäraste alternativet av streamingtjänster i de flesta länder, så finns det stora skillnader i innehållsutbudet. Det sägs ofta att amerikanska Netflix-användare har tillgång till fem gånger mer innehåll än de flesta europeiska användare, trots att alla användare betalar nästan samma månadsavgift för sina abonnemang.

Du är inte ensam om att ha irriterat dig på det fenomenet. Som tur är finns det en lösning kan ge dig den nödvändiga tekniken för att bland annat få tillgång till det amerikanska Netflix-utbudet i Sverige. Lösningen är VPN-tekniken som enkelt uttryckt låter dig koppla upp dig mot en server i ett annat land och tar bort den aktuella streamingtjänstens regionbegränsningar.

När du till exempel kopplar upp dig mot en amerikansk server kommer Netflix i praktiken registrera dig som en amerikansk invånare som besöker deras webbplats. Detsamma gäller om du kopplar upp dig mot en brittisk eller tysk server; Netflix kommer tro att du besöker dem från länderna ifråga. För tillfället är de här VPN-tjänsterna de bästa att använda till Netflix:

Fungerar gratis VPN-tjänster med Netflix?

Enkelt uttryckt är en VPN-tjänst ett program som låter dig koppla upp dig mot servrar över hela världen för att dölja din enhets ursprungliga IP-adress. En del gör det i anonymitetssyfte, några av säkerhetsskäl och andra för att gå runt de geografiska begränsningar som exempelvis Netflix tillämpar.

Men hur skiljer sig en gratis VPN-tjänst från en vanlig VPN-tjänst? Om du har letat efter de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix ett tag, så vet du förmodligen att du får kompromissa med vissa saker när du väljer en gratis tjänst. Till skillnad från betaltjänster så har gratistjänsterna ofta tak för datamängd, färre servrar och i många fall även lägre hastigheter.

Huruvida den kostnadsfria VPN-tjänsten verkligen klarar av att ta sig förbi Netflix VPN-spärr, som Netflix har tagit fram för att bekämpa användningen av VPN-tjänster, kontrolleras aldrig riktigt. Vissa gratis VPN-tjänster fungerar med Netflix, men vanligtvis först efter en hel del försök. Trots det är det värt att nämna att dessa tjänster trots allt är gratis och därmed riskfria ekonomiskt sett.

En gratis VPN-tjänst är ett utmärkt sätt att testa alla funktioner och om du gillar den kan du välja att abonnera på en betaltjänst. Det finns också många alternativ på marknaden som kan ses som gratis, till exempel genom provperioder och pengarna tillbaka-garanti. Även om dessa inte är kostnadsfria för alltid, så är de i regel bättre alternativ än helt gratis VPN-tjänster, eftersom tjänsten vanligtvis kan användas utan begränsningar under provperioden eller genom att nyttja pengarna tillbaka-garantin.

De bästa VPN-tjänsterna med pengarna tillbaka-garanti

Innan vi går igenom de gratis VPN-tjänsterna, vill vi presentera de bästa VPN-tjänsterna med pengarna tillbaka-garanti. Det är VPN-tjänster som du kan använda obegränsat i en månad och få pengarna tillbaka om du inte är nöjd med tjänsten. Anledningen att vi rekommenderar de här tjänsterna framför gratistjänsterna är att de är otroligt mycket bättre, och av erfarenhet fungerar de också mycket bättre med Netflix.

1. ExpressVPN

 • Marknadens snabbaste VPN
 • Strömma Netflix utan avbrott
 • Billig

När du letar efter de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix, är det viktigt att välja de alternativ som faktiskt fungerar med streamingtjänsten. ExpressVPN är en av få VPN-tjänster som alltid klarar av att ge åtkomst till Netflix och ta sig förbi den senaste VPN-spärren som Netflix tillämpar.

Oavsett om du vill komma åt det amerikanska Netflix-utbudet, på grund av det större utbudet av innehåll, eller se SVT Play när du är utomlands, så kan ExpressVPN vara den perfekta lösningen. Leverantören har 3 000 servrar i 94 av världens länder, något som ger dig ett stort urval av servrar att ansluta till och därmed få tillgång till hela Netflix utbud.

Det är värt att nämna att ExpressVPN inte bara tar sig runt Netflix spärr och kommer åt innehåll; leverantören gör det utan att kompromissa med kvaliteten. Oavsett om det gäller stabilitet eller hastigheter, så kan du lita på ExpressVPN. Det stora antalet servrar över hela världen gör att de inte blir överfulla och det finns alltid andra servrar att tillgå om en server skulle drabbas av ett mer eller mindre långvarigt driftstopp.

ExpressVPN är förvisso en betald VPN-tjänst i grunden, men om du letar efter de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix är ExpressVPN verkligen ett bra alternativ med sin 30 dagars pengarna tillbaka-garanti. Om du inte är nöjd med tjänsten, eller inte längre behöver den, kan du kontakta kundtjänsten, avsluta abonnemanget och begära pengarna tillbaka. Tänk på att du måste göra det inom 30 dagar från det att du tecknade tjänsten. Däremot är det nog inte särskilt sannolikt att du kommer begära pengarna tillbaka med tanke på den höga kvalitet som ExpressVPN håller.

2. NordVPN

 • Servrar i 60 länder
 • Strömma Netflix i HD
 • 30 dagars pengarna tillbaka-garanti

Precis som ExpressVPN är även NordVPN i grund och botten en betald VPN-tjänst, men som även de erbjuder har en pengarna tillbaka-garanti. Leverantören är känd för att kunna ta sig förbi Netflix spärr, och NordVPN gör det utan att kompromissa med kvaliteten. Med servrar över hela världen och höga hastigheter är den här tjänsten ett bra och tryggt val för dig som vill titta på amerikanska Netflix i Sverige.

En av de största fördelarna med NordVPN är deras enorma nätverk av servrar som består av fler än 5 500 servrar. Dessa finns i över 60 länder och inkluderar alla de viktigaste regionerna. Även om NordVPN tillhandahåller många servrar påverkar det inte kvaliteten på något sätt. Faktum är att deras servrar är bland de absolut snabbaste på marknaden, vilket gör att du får en bättre upplevelse när du strömmar exempelvis filmer och tv-serier.

Om du ska strömma Netflix-filmer i HD behöver du ha en VPN-tjänst som klarar att upprätthålla en stabil anslutning och höga hastigheter; det räcker inte att bara kringgå de geografiska blockeringarna. NordVPN är med sina supersnabba servrar bland de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix och ger en bra upplevelse när du strömmar innehåll.

Observera dock att NordVPN i praktiken bara är gratis om du ber om pengarna tillbaka. Pengarna tillbaka-garantin gäller inom 30 dagar, så du har gott om tid att njuta av kvalitetsinnehåll utan att ta någon ekonomisk risk. Under dessa 30 dagar får du alla de fördelar som betalversionen har, vilket innebär att du kan använda tjänsten utan några som helst begränsningar. Om du vill avbryta abonnemanget kan du göra det när som helst inom 30 dagar från det att du tecknade tjänsten.

De bästa helt gratis VPN-tjänsterna till Netflix

Vi ska nu gå igenom de gratistjänster som vi tycker fungerar bäst med Netflix. Det är viktigt att nämna att ingen av nedanstående tjänster har fungerat lika bra som ExpressVPN och NordVPN. Trots det är det ändå värt att testa gratisversionerna, för att se om de kan fungera, om du verkligen är ute efter en gratistjänst för en längre period.

1. ProtonVPN

 • Erbjuder en gratisversion
 • Fungerar bra med Netflix
 • Bra säkerhet

ProtonVPN erbjuder flera varianter av medlemskap, bland annat ett som är gratis. Som med allt annat som är kostnadsfritt, finns det självklart en del begränsningar, men tjänsten är ändå bra. Det du får är möjligheten att använda tjänsten på en enhet i taget, servrar i tre olika länder, medelhög hastighet, ingen loggföring och ingen reklam.

Gratisversionen fungerar bra med Netflix, även om du inte får maximal hastighet. Observera att det kan uppstå avbrott eller liknande på grund av den lägre hastigheten. Väljer du betalversionen av ProtonVPN får du en av de bästa aktörerna på marknaden, vilket gör gratisversionen bra för att prova tjänstens alla funktioner.

Det första många tänker på när de hör VPN är säkerhet. Med gratisversionerna är säkerhetsfunktionerna mycket begränsade. Det är fortfarande bättre än att inte använda någon VPN alls, men du är långt ifrån trygg. Det här är inte fallet om du väljer en fullversion av ProtonVPN som är bland de bästa på marknaden när det kommer till säkerhet.

2. Zenmate

 • Gratis prova på-period under 7 dagar
 • Säkert val för Netflix
 • Relativt fördelaktiga priser efter provperioden

Även om Zenmate egentligen också är en betald VPN-tjänst, skiljer den sig från de tidigare två tjänsterna. Zenmate erbjuder en gratis provperiod som skiljer sig från pengarna tillbaka-garantin, eftersom du aldrig behöver föra över några pengar till leverantören. Provperioden ger dig tillgång till supersnabba servrar på Zenmate, vilket gör den till en av de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix.

Med stabila och snabba servrar i över 30 länder, inklusive de viktigaste länderna med Netflix-utbud, är Zenmate ett säkert val. Du kopplar upp dig mot valfritt land och får tillgång till Netflix-utbudet i det landet. Zenmate är kända för att ha en VPN-tjänst som klarar av att ta sig förbi Netflix VPN-spärr om och om igen.

Förutom att komma runt regionblockeringar och VPN-spärrar, erbjuder Zenmate också stabila och snabba servrar. Många VPN-tjänster, framför allt kostnadsfria tjänster, drar ner hastigheten men så är inte fallet med Zenmate. Även om vissa gratis VPN-tjänster kan ha tur och komma runt Netflix spärr en gång, så får du kompromissa med kvalitet och hastighet. Zenmate å andra sidan ger dig en bra streamingupplevelse.

Zenmates kostnadsfria testperiod gäller i 7 dagar, vilket betyder att den gäller under en ganska kort tid jämfört med pengarna tillbaka-garantin som de tidigare nämnda VPN-tjänsterna har. Å andra sidan behöver du inte föra över några pengar till leverantören, och provperioden för inte heller med sig några krav. Zenmate ger dig full åtkomst till tjänsten under provperioden, vilket gör den till en av de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix.

3. Trust.Zone

 • Gratis provperiod
 • Servrar i fler än 87 länder
 • Fungerar vanligtvis bra med Netflix

När det gäller kostnadsfria provperioder är Trust.Zone ett annat bra alternativ. Vissa skulle hävda att testperioden på tre dagar är för kort för att kunna räknas som en gratis VPN-tjänst, men det går ändå att använda den för specifika ändamål eller för engångsbruk. Med sina supersnabba servrar världen över är Trust.Zone ett bra alternativ även med den kortare provperioden.

VPN-leverantören erbjuder totalt 160 snabba servrar i 87 länder. Om du letar efter de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix, är den kostnadsfria provperioden hos Trust.Zone ett bra alternativ. VPN-tjänsten låter dig koppla upp dig mot en mängd länder och på så sätt kan du gå runt Netflix regionblockeringar i de länderna.

Med Trust.Zone får du dessutom en riktigt bra streamingupplevelse. Servrarna är inte bara snabba utan även stabila och pålitliga. Vid ett eventuellt avbrott i uppkopplingen eller serverhaveri, har du ett stort urval av andra servrar som du snabbt kan ansluta till. När du letar efter de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix är en bra streamingupplevelse en av de viktigaste punkterna. Trust.Zone uppfyller de kraven till fullo.

En tre dagar lång provperiod är utan tvekan rätt kort tid för att prova och utvärdera en VPN-tjänst, men den är gratis och helt förbehållslös. Du kan använda Trust.Zone för att titta på Netflix i USA eller i något annat land som du föredrar det. Ett bra alternativ är att använda provperioden för att enkelt kunna titta på den där efterlängtade filmen eller tv-serien på Netflix.

4. Windscribe

 • Bra gratistjänst – men med databegränsning
 • Fungerar bra med Netflix
 • Bra säkerhet och sekretess

Bland de VPN-tjänster vi rekommenderar här är Windscribe den enda som har en rakt igenom gratis version. Även om tjänsten även har en betalversion, rekommenderar vi bara deras gratisversion här, eftersom den är en av de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix. Det finns både fördelar och begränsningar med att använda gratisversionen av Windscribe.

Till skillnad från många andra gratis VPN-tjänster får du med Windscribes gratisversion tillgång till ganska många servrar. Totalt kan du ansluta till tio länder, till exempel USA, Storbritannien och Kanada, som är de mest intressanta länderna när det gäller Netflix-utbud.

Som en gratisversion har VPN-tjänsten tyvärr med vissa begränsningar. Det är till exempel långt ifrån garanterat att den kommer att ta sig runt Netflix VPN-spärr. Det är många betalda VPN-tjänster som inte klarar av det, och det är ännu mer sällsynt att gratis VPN-tjänster gör det. Dessutom har Windscribe en begränsning på 2 GB trafik per månad för gratisanvändare, med möjlighet till att utöka till 10 GB om man lämnar en e-postadress. Som bäst räcker det till några timmars strömning.

Sett till begränsningarna måste vi ändå påpeka att Windscribe erbjuder en version som är helt kostnadsfri och utan några krav. En gratistjänst innebär oundvikligen att du får kompromissa med vissa saker, men Windscribe gör ganska bra ifrån sig på den punkten. Trots det är det troligen ett klokare drag att använda sig av gratisperioden för en betald VPN-tjänst.

Är det lagligt att titta på Netflix med VPN?

Det är helt lagligt att använda en VPN oavsett vilken sida du besöker, även Netflix. Det gäller även om du väljer en server i ett annat land. Du behöver alltså inte bekymra dig om du vill se innehåll som bara är tillgängligt i ett visst land. Detsamma gäller om du använder VPN via en svensk server för att öka kunna surfa och handla på nätet utan att riskera att obehöriga får tag i personliga uppgifter, till exempel ditt personnummer eller bankkontonummer.

Ibland kan det hända at servern du väljer är blockerad av Netflix. Om du undrar vad det beror på, finns det ett enkelt svar. Netflix betalar produktionsbolaget bakom varje film eller serie för rättigheterna att visa dem i vissa länder, till exempel USA. Produktionsbolagen vill självklart sälja sändningsrättigheterna till alla länder, men det handlar om enorma summor för Netflix, och därför väljer de att köpa sändningsrättigheterna i de länder där det bor mest folk. Produktionsbolagen hänvisar till upphovsrätten och kan på så sätt tvinga Netflix att blockera VPN-servrarna. Det kan ses som orättvist att de som betalar för ett Netflix-abonnemang i Sverige betalar lika mycket som för ett abonnemang för amerikanska Netflix, men får tillgång till ett betydligt mindre utbud.

Själva användningen av en VPN-tjänst är alltså inte olaglig, men det går emot film- och serieproducenternas intresse.

Utnyttja gratisperioden för betalda VPN-tjänster

Som vi har tagit upp tidigare i artikeln är många av de ovannämnda VPN-tjänsterna egentligen inte helt gratis. Men de erbjuder alternativ som gör dem gratis i praktiken. Oavsett om det handlar om en kostnadsfri provperiod eller pengarna tillbaka-garanti, så är det en rekommendation att utnyttja gratisperioderna för betalda VPN-tjänster, eftersom helt gratis VPN-tjänster sällan är ett optimalt alternativ.

En helt gratis VPN-tjänst har begränsningar och vanligtvis leder dessa begränsningar till att gratis VPN-tjänster som mest går att använda ett par timmar per månad. Dessutom är det få som klarar av att gå runt Netflix säkerhetsfunktioner mot VPN-tjänster, vilket innebär att de bästa gratis VPN-tjänsterna som fungerar med Netflix sällan är helt gratis. Utöver de här två aspekterna är stabilitet och hastighet också viktiga faktorer.

I praktiken kan du däremot använda en betald VPN-tjänst gratis genom att nyttja kostnadsfria provperioder och pengarna tillbaka-garantier. De här två alternativen ger dig full tillgång till några av de bästa tjänsterna på marknaden, och när den fria provperioden löper ut kan du bestämma om du vill fortsätta att använda tjänsten. Att hela tiden byta VPN-tjänst är definitivt inte optimalt på längre sikt.

Netflix VPN-spärr

Netflix ökända VPN-spärr gör att du inte kan använda vilken VPN-tjänst som helst för att till exempel få tillgång till det amerikanska Netflix-utbudet i Sverige. Spärren infördes för att skydda producenter och nätverk, och den har som uppgift att upptäcka IP-adresser som misstänks tillhöra en VPN-tjänst.

Tyvärr är de flesta IP-adresser som erbjuds av gratis VPN-tjänster svartlistade av Netflix. Anledningen är att det är väldigt många som testar de kostnadsfria VPN-tjänsterna. Eftersom de gratis VPN-tjänsterna ständigt blir svartlistade av Netflix, har leverantörerna inte tillräckligt med resurser för att kontinuerligt förnya sitt utbud av IP-adresser. Det innebär att du inte kommer att kunna se amerikanska Netflix i Sverige via de tjänsterna.

Se Netflix-utbud i andra länder gratis

Netflix tillhandahåller ett enormt utbud av innehåll och med en VPN-tjänst kan du titta på allt innehåll utan extra kostnad. Allt du behöver göra är att välja en leverantör och teckna dig för ett abonnemang. Det finns självklart även gratis VPN-lösningar på marknaden, framför allt gratis provperioder och pengarna tillbaka-garantier för några av de bästa tjänsterna som finns att tillgå.

De här alternativen är bra eftersom de ger dig tillgång till några av de bästa tjänsterna. Det innebär att du får höga hastigheter och ett bra urval av servrar. Viktigast av allt är dock att VPN-tjänsten klarar av att ta sig förbi VPN-spärren och ger tillgång till Netflix samt att den är gratis.

Sammanfattning

Om du tillhör Netflix-användarna öppnar du upp en ny värld genom att ladda ner en VPN. Det finns flera alternativ som är gratis, men tänk på att det kan vara relativt problematiskt att använda en gratistjänst i jämförelse med en betald dito. Alla VPN-tjänster som vi har tagit upp i den här artikeln är bra alternativ som är säkra att använda. Vi rekommenderar att du undviker slumpmässigt utvalda gratis VPN-tjänster som du hittar på nätet. Anledningen är att de i regel tjänar pengar på att sälja din information till tredjeparter. Det är deras sätt att få in pengar eftersom de inte gör det via abonnemangsavgifter som leverantörerna av betaltjänster gör.

Att använda en VPN är helt lagligt och har flera tungt vägande fördelar. Om du inte vill betala pengar kan du välja en gratis version (även om dessa är begränsade), eller utnyttja de gratis provperioder som många av leverantörerna erbjuder.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo