Så använder du NordVPN på Apple TV

Senast uppdaterad: 05/07/2021

Apple TV är idag för många vad vanlig TV var tidigare. Möjligheten att välja vad du vill se utan reklam är en stor lyx. Med Apple TV har du tillgång till en mängd olika applikationer. Problemet är att många av dessa applikationer erbjuder begränsat innehåll om du befinner dig i Sverige.

Det är därför det är en bra idé att använda ett VPN så att du kan komma åt tjänster som den amerikanska versionen av Netflix, BBC iPlayer och Hulu. Om du redan har NordVPN och undrar om det fungerar på Apple TV, är svaret ja. Det är lite svårare att konfigurera NordVPN på Apple TV än andra enheter, men i den här artikeln kommer vi att visa dig flera olika sätt att göra det på.

Så använder du NordVPN på Apple TV

Tyvärr är det inte möjligt att ladda ner NordVPN direkt på din Apple TV, men som nämnts finns det flera olika sätt att lösa det på ändå.

Installera NordVPN direkt i din router

 1. Kolla om routern stödjer VPN
 2. Logga in på din router. Detta görs vanligtvis genom att ange din IP-adress i sökfältet. Du hittar vanligtvis vägledning för detta i produktmanualen
 3. Konfigurera din router. Vissa routrar har direktstöd och andra inte. Kolla in användarhandboken du fick med din router, eller läs NordVPN:s egen handledning (https://nordvpn.com/no/tutorials/
 4. Testa anslutningen. Du kan ändra inställningarna när som helst genom att logga in på din router. Observera att detta är något mindre användarvänligt än när du använder NordVPN:s egen applikation
 5. Om du stöter på problem med denna process rekommenderar vi att du kontaktar NordVPN:s kundtjämst via livechatten. Här kan du vara säker på att få snabba svar och bra hjälp

Fördelarna med denna metod är att du ständigt är ansluten till en av NordVPN:s servrar, så att du alltid är skyddad. När du använder NordVPN via din router räknas alla enheter som är anslutna till ditt internet också som en enhet. Vi rekommenderar dock att du inte missbrukar detta, eftersom för många enheter kan reducera din hastighet.

Nackdelarna är att användarvänligheten inte är densamma och att det är lite svårare att använda funktionerna. Vi rekommenderar också att du använder ett starkt lösenord eftersom det kan vara lätt att hacka om andra enkelt kan komma åt ditt internet.

Dela en trådlös VPN-anslutning från din Windows PC (Windows 7, 8.1 och 10)

 1. Anslut datorn till ditt trådlösa nätverk
 2. Öppna Windows Command Prompt (sök “cmd” och tryck på “kör som administratör”
 3. Skriv in netsh wlan show drivers
 4. Se till att det står “yes” efter “hosted network supported”
 5. Skriv sedan in netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=Nätverksnamn key=Nätverkslösenord. (Personlig inloggning efter ssid och key) 
 6. Skriv sedan in netsh wlan start hostednetwork
 7. Högerklicka på nätverksikonen längst ner till höger på din dator. Klicka på “öppna inställningar för nätverk och internet”
 8. Tryck på “ändra adapterinställningar” 
 9. Du borde nu se “TAP-NordVPN Windows Adapter V9”. Högerklicka på denna och välj properties
 10. Öppna deling och kryssa i “låt andra nätverksanvändare ansluta genom denna enhets internetanslutning” och välj local area connection* 13. Klicka OK
 11. Använde NordVPN-appen för att ansluta till valfri server 
 12. Du kan kolla statusen genom att skriva in netsh wlan show hostednetwork i Windows Command Prompt. 

NordVPN på Apple TV med Smart DNS

 1. Sätt på Apple TV och gå till Inställningar
 2. Klicka på Allmänt och välj Nätverk
 3. Välj Wi-Fi eller Ethernet beroende på vad du använder
 4. Gå till Konfigurer DNS och ändra den till Manuell
 5. Skriv in en Alternativ DNS Server eller en Smart DNS Proxy (dessa får du av NordVPN), klicka på Bekräfta
 6. Gå tillbaka till Inställningar>Allmänt>iTunes Store
 7. Gå till menyen som heter Placering och välj det land som du vill streama från
 8. Sätt Apple TV i standby-läge, dra ut strömmen och vänta i 10 sekunder
 9. Sätt på Apple TV igen och streama allt det innehåll du önskar!

NordVPN på Apple TV med Airplay

Om du har flera Apple-produkter som iPhone, iPad eller Mac kan du enkelt ansluta som normalt och använda Airplay-funktionen för att se det innehåll du vill ha. Naturligtvis är detta lite mindre praktiskt än de andra metoderna, även om det är lite lättare. Nackdelen är att du inte kan använda den enhet som spelar upp innehållet medan du strömmar innehåll. Det kan ofta även vara lite mer komplicerat att leta efter innehåll när du är på mobil.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo