VPNportalen

TigerVPN Recension

8.1/10

Med snabba servrar runt om i världen är TigerVPN ett bra val för dig som vill surfa anonymt eller komma runt geoblockering.

Det här gillade vi med TigerVPN:

 • Mångårig erfarenhet
 • Fokus på integritet
 • Bra rabatter och flexibla abonnemang
 • Lägsta pris:

  $2.75 / mnd

  Fungerar på:

  SVT Play TV4 Play AppleTV Disney+ Netflix

  TigerVPN är en tjänst som lanserades i Slovakien redan år 2011. Det är inte så många år sedan, men i VPN-branschen är det faktiskt en lång tid. Trots att tekniken har funnits i många år är de flesta VPN-tjänster i dag relativt färska i branschen.

  Det är här en tjänst som TigerVPN har en stor fördel genom sin erfarenhet. En av deras största fördelar är till exempel hög användarvänlighet som de under många år kunnat finslipa. TigerVPN tillhandahåller dessutom en bra support för att vägleda användarna i rätt riktning. Förutom detta erbjuder tjänsten tillgång till snabba servrar, anonym surf och borttagning av geoblockering – alla punkter som nästan är standard inom branschen.

  • $2.75 i mån
  • 72% rabatt
  • 7 dagar pengarna tilbaka garanti

  Anonymitet och säkerhet

  TigerVPN ser till att du kan surfa anonymt på webben. Det är en naturlig oro i dag att integriteten på nätet är hotad och att vem som helst kan ta del av dina aktiviteter på nätet. Först och främst ser en VPN-tjänst som TigerVPN till att ingen tredje part kan ta del av vad du gör på nätet.

  Det handlar inte bara om hackare eller din internetleverantör utan också staten. Det har ofta funnits befogade farhågor kring VPN-tjänster, eftersom myndigheter i vissa länder kan begära data om användare. Slovakien, där TigerVPN är baserade, är inte ett av dessa länder, och dessutom loggar inte TigerVPN dina aktiviteter på nätet, vilket innebär att de har ingen data att lämna ut.

  Det hjälper naturligtvis föga att man är anonym om man inte är skyddad. TigerVPN erbjuder därför det bästa verktyget i dag för att skydda dina aktiviteter på nätet, nämligen kryptering. Med sin 256-bitars kryptering erbjuder TigerVPN ev av de högsta graderna av kryptering. Denna krypteringsgrad är godkänd av den amerikanska armén.

  Servrar

  TigerVPN erbjuder över 300 servrar i 42 olika länder. Bland dessa länder hittar vi några av de största länderna inom VPN-tjänster. Bland annat finns det en rad servrar tillgängliga i länder som USA och Kanada, som många gärna vill koppla upp sig mot för att få tillgång till Netflix-utbudet eller andra streamingsajter i dessa länder.

  En av fördelarna med TigerVPN:s utbud av servrar är att det inte bara är 42 slumpvis utvalda länder. Alla har sina fördelar, och då framför allt möjligheten att få tillgång till TV-innehåll. Det är till exempel trevligt att kunna koppla upp sig mot en server i Turkiet eller Albanien om du ursprungligen kommer därifrån, eftersom du får tillgång till innehåll i dessa länder.

  Samtidigt erbjuder TigerVPN också servrar i Sverige, vilket innebär att du kan titta på svensk TV utomlands. Om du till exempel befinner dig i USA är allt du behöver göra att koppla upp dig mot en svensk server. När du därefter besöker tjänster som SVT Play eller TV4 Play kommer det att se ut som att du befinner dig i Sverige, och du kommer då få tillgång till innehållet.

  Hastighet

  TigerVPNs webbplats

  Att ha tillgång till massor av servrar hjälper föga om hastigheten är dålig när man använder en VPN-tjänst. Till exempel har många av de ledande tjänsterna tusentals servrar, men också så många användare att de flesta av dessa servrar blir ändå slöa. Med TigerVPN kommer du däremot inte att stöta på detta problem.

  Det är ett vanligt fenomen att användning av VPN-tjänster påverkar hastigheten på ditt bredband, eftersom din trafik dirigeras om via en extra server. Likväl märker man inte av detta hastighetstapp när man använder TigerVPN. Detta beror till exempel på att deras servrar har hög kapacitet i förhållande till antalet användare som är uppkopplade på dessa.

  Detta är inte bara fördelaktigt vid allmän surf, utan framför allt också när man ska titta på filmer och TV-program i HD-kvalitet eller spela videospel på nätet. Många VPN-tjänster skryter om att kunna ge åtkomst till massor av innehåll via en anonym IP-adress. Få VPN-tjänster klarar däremot av att göra detta utan att kompromissa med hastighet, men TigerVPN är en av dessa.

  Användarvänlighet

  Som nämndes i inledningen är TigerVPN en av de mest användarvänliga VPN-tjänsterna, och detta är också något de marknadsför sig själva som experter på. Den kanske största fördelen med denna VPN-tjänst är det faktum att de har varit med i branschen så pass länge.

  Med nästan ett decennium som aktiv VPN-leverantör bakom sig så har TigerVPN bland annat lyckats göra det väldigt enkelt att registrera sig, ladda ner och installera programmet. Det behövs ingen konfigurering, och det enda man behöver göra är att bara klicka på det land man vill koppla upp sig mot. TigerVPN erbjuder också en rad olika guider och en bra support som är tillgänglig dygnet runt.

  Borttagning av geoblockering

  Förutom att kunna surfa anonymt och säkert så vill många människor gärna kunna komma åt blockerade innehåll på internet. Detta inkluderar en mängd olika filmer och TV-serier på streamingtjänster som Netflix, HBO, BBC iPlayer m.fl. Genom att använda sig av VPN-tjänster som till exempel TigerVPN kan man komma runt sådana geoblockeringar.

  Innehållet är ju bara tillgängligt i de respektive länderna eftersom streamingtjänsterna kan utifrån din IP-adress avgöra vilket land du besöker deras hemsida ifrån. Om du till exempel dirigerar om din trafik genom en amerikansk server hos TigerVPN, så kommer streamingtjänsterna tro att du befinner dig i USA.

  Därmed kommer du få tillgång till allt innehåll som en genomsnittlig amerikan också har tillgång till. Och detta utan att för den delen behöva kompromissa med kvalitet, eftersom du kan titta på filmer och TV-serier i HD-kvalitet, fastän via TigerVPN:s servrar. TigerVPN kan faktiskt öka hastigheten på din anslutning eftersom många internetleverantörer periodvis sänker hastigheten på bredbandet.

  Pris

  TigerVPN har bra priser.

  TigerVPN erbjuder 3 olika abonnemang, vilket ger dig större flexibilitet när du ska välja. Du kan välja mellan 1 månad, 12 månader eller hela 3 år. Ju längre abonnemang du köper, desto lägre blir månadskostnaden, och genom att köpa 3-års abonnemang kan du få upp till 72% rabatt på månadspriset.

  Priset på $2,99 per månad är bland de billigaste på marknaden. Med tanke på de funktioner man får med TigerVPN är detta en mycket prisvärd tjänst. En annan trevlig fördel med TigerVPN är att man till exempel kan betala med Bitcoin. 

  Sammanfattning

  TigerVPN har i dag en stark position i VPN-branschen, och detta beror först och främst på tjänstens höga användarvänlighet och utbud av funktioner. Med en rad snabba servrar runt om i världen är TigerVPN ett bra val för dig som vill surfa anonymt eller komma runt geoblockering.

  • $2.75 i mån
  • 72% rabatt
  • 7 dagar pengarna tilbaka garanti