Bästa VPN för Popcorn Time

Senast uppdaterad: 05/07/2021

Många undrar om Popcorn Time är lagligt eller inte. Svaret är att Popcorn Time i sig är helt lagligt, men att det är olagligt att använda tjänsten för att se och dela upphovsrättsskyddat material. Olika länder har olika lagar när det gäller att använda Popcorn Time. I Sverige har man beslutat att Popcorn Time är olagligt, eftersom det inte är en direkt streamingtjänst. Tjänsten fungerar istället på så vis att du tillfälligt laddar ner innehållet och delar det, som du gör på till exempel Pirate Bay eller BitTorrent. Vi rekommenderar därför att du inte använder Popcorn Time i Sverige.

Ändå finns det ett sätt du kan använda Popcorn Time på även i Sverige. Med hjälp av ett VPN kan du ändra din IP-adress till en adress från ett annat land. Detta låter dig streama allt innehåll du vill utan att använda din egen IP-adress. Detta görs i några enkla steg.

 1. Hitta en VPN-tjänst som passar dina behov
 2. Registrera dig och ladda ner programmet
 3. Välj önskat land och streama Popcorn Time utan begränsningar!

Här kommer de bästa VPN-tjänsterna i dag:

Bästa VPN för Popcorn Time

När du väljer ett VPN att använda för Popcorn Time är det viktigt att välja en tjänst som ger mycket bra säkerhet och höga hastigheter. I allmänhet finns det ofta en risk med att använda torrents, vilket Popcorn Time gör, även om de raderas omedelbart. Därför är alla de nämnda leverantörerna i denna artikel bland de allra bästa inom just säkerhet.

Med vilket VPN som helst kommer din internethastighet att minska eftersom trafiken måste genom en VPN-tunnel. Men om du använder en bra tjänst är denna reducering så pass liten att du kan använda internet på precis samma sätt som vanligt. Detta är särskilt viktigt när du använder Popcorn Time, eftersom videokvaliteten inte stöds av bra servrar som de som t.ex. Netflix har. Vi har testat och hittat de tre bästa tjänsterna för Popcorn Time. 

ExpressVPN

 • Snabb uppkoppling till Popcorn Time
 • Streama oavbrutet
 • Servrar i 94 länder

När det gäller VPN-listor hittar du vanligtvis ExpressVPN på första plats, och när det gäller Popcorn Time är det inget undantag. Denna leverantör erbjuder servrar i 94 länder, så du kan vara säker på att hitta flera länder där Popcorn Time är tillgängligt. Deras servrar är också mycket snabba överallt vi testat, så du kan streama i HD och använda internet som vanligt. Anslutningen till servrar är också mycket snabb jämfört med andra leverantörer. Inom några sekunder efter att du har klickat på det land du vill ha är du ansluten till servern.

Som nämnts är säkerhet mycket viktigt när du använder torrents. ExpressVPN använder den rekommenderade 256-bitars AES-krypteringen, vilket är i linje med vad USA:s militär använder. Om det inte räckte kör de dessutom sin egen privata krypterade DNS på varje server. En funktion som också ger extra säkerhet när du använder Popcorn-tid är deras kill switch. Denna innebär att om du förlorar din anslutning till servern, då kommer din IP-adress inte att utsättas tillfälligt eftersom anslutningen till internet bryts helt.

Du behöver inte heller oroa dig för din webbläsarhistorik eller att någon information lagras av ExpressVPN. Detta tack vare att företaget är baserat på Brittiska Jungfruöarna vilket gör det möjligt för dem att arbeta med en noll-loggningspolicy. De ligger utanför EU:s och USA:s juridiska gränser som tvingar företag att lagra information om deras användare, och det är naturligtvis något de därför inte gör heller.

Med tanke på kvaliteten på tjänsten de erbjuder vore det logiskt om denna tjänst var mycket dyrare än sina konkurrenter. Men så är inte fallet. De har ett standardpris på hundra kronor för en månad, men om du kan tänka dig ett medlemskap i 15 månader halveras detta pris. Till skillnad från många andra tjänster som erbjuder medlemskap i upp till 3 år kan det göra att priset verkar lite högre, men du får mycket värde för pengarna. Det är också möjligt att få tillbaka alla dina pengar inom de första 30 dagarna om du inte är nöjd med tjänsten. 

NordVPN

 • Enkel att använda med Popcorn Time
 • Servrar i 60 olika länder
 • Snabb hastighet

Detta är en tjänst som också ligger i topp när det gäller VPN-tjänster. För Popcorn Time är detta ett utmärkt alternativ. De har mycket snabba servrar i över 60 olika länder, så du kan streama innehåll i HD, ladda ner filer och spela spel precis som vanligt. De erbjuder en funktion med en världskarta som gör att du enkelt kan välja server i det land du vill ha.

Du behöver inte oroa dig när du använder NordVPN. De har ett så kallat dubbelt VPN, även känd som TOR över VPN, som ger dubbelt skydd utöver deras kryptering. Din information är säker, dvs obefintlig, eftersom de har en strikt policy om noll loggning av användares uppgifter. Du får också extra skydd i form av en kill switch och skydd mot IP- och DNS-läckor.

NordVPN är ganska likt ExpressVPN i pris. En månad kostar drygt 100 kr, men de erbjuder en mängd olika medlemskap. Månadspriserna för 1, 2 och 3 år är 54, 40 och så lite som 28 kronor under 3 år. De har också en 30-dagarsgaranti som gör att du kan testa tjänsten utan ekonomisk risk. 

SurfShark

 • Snabba servrar över hela världen
 • Låga priser på längre medlemskap
 • Solida säkerhetsfunktioner

Surfshark är en VPN som har etablerat sig på marknaden som en av de mest omtalade leverantörerna. De har gått från en slags lillebrors-status till att gradvis gå mot att vara en av de ledande tjänsterna på marknaden. De erbjuder idag servrar i över 60 länder, ett tal som man kan räkna med kommer att öka med tiden. De har något mindre servrar än till exempel ExpressVPN med sina 1700+. Med det sagt är dessa servrar mycket bra och du kan streama innehållet i samma kvalitet som du skulle utan en VPN.

När det kommer till säkerhet har Surfshark också förbättrat sina tjänster. I tiden när de precis började saknades vissa avancerade säkerhetsfunktioner, så är inte fallet längre. Surfshark kan idag jämföras med leverantörer som ExpressVPN och NordVPN. Det finns med andra ord inga brister när det kommer till säkerhet om du väljer Surfshark som din VPN.

En av de saker som har bidragit till att Surfshark har haft sin framgång är deras mycket rimliga priser. En månad är som hos de flesta andra runt 100 kronor. Du kan å andra sidan få Surfshark för så lite som under 20 kronor per månad om du väljer ett längre medlemskap. Du får alltså en väldig bra tjänst för en mycket liten summa.

CyberGhost

 • Streama Popcorn Time utan att avslöja din identitet
 • Enkel att använda
 • Servrar i 88 olika länder

CyberGhost är en av de största och äldsta leverantörerna på marknaden. Totalt har de haft över 30 miljoner användare och är mycket noggranna med kundbelåtenhet. De erbjuder över 6000 servrar i 88 olika länder. Kvaliteten på dessa servrar är också mycket bra och når nivån som ExpressVPN och NordVPN erbjuder. Liksom ovanstående har de ingen begränsning för hur mycket data du kan använda. Det är också möjligt att använda upp till sju olika enheter samtidigt.

Det råder heller ingen brist på säkerhetsfunktioner hos CyberGhost. De använder en 256-bitars AES-kryptering, som är en av de bästa i världen. De erbjuder också en kill switch och loggar inga aktiviteter från användare. Detta innebär att de inte säljer någon information till tredje parter, eftersom det inte finns någon information att sälja. Sammantaget är säkerheten hos CyberGhost mycket bra. Vi saknar några av de mer avancerade säkerhetsfunktionerna, men för normal användning är säkerheten mer än tillräckligt bra.

Denna tjänst är cirka 130 kronor om du bara vill ha den i en månad. Å andra sidan finns det flera olika medlemskap som du kan välja mellan som påverkar priset betydligt. Det längsta medlemskapet är på över 3 år och kostar bara 25 kronor per månad. Du kan också välja 1 år för 60 kr. per månad eller 2 år för 37 kr. per månad. De erbjuder också en längre återbetalningsgaranti än normalt, hela 45 dagar. 

HideMyAss

 • Servrar i 190 länder
 • Bra säkerhet
 • Ett billigt alternativ

Den nästa leverantören på listan är HideMyAss. Företaget har en har en historia daterad från 2005, som gör dem till en av de äldsta VPN-leverantörerna. Sedan starten har företaget blivit uppköpt av AVAST som är ett mycket bra företag med fokus på internetsäkerhet. Med HideMyAss har du tillgång till olika servrar i över 190 olika länder. Dessa servrar är också av hög kvalitet som gör att du kan streama Popcorn Time i full HD utan avbrott.

Även om en VPN kan erbjuda bra servrar i många länder är det mer som krävs för att rekommendera en VPN. Även om du införskaffar en VPN för att streama Popcorn Time är säkerheten fortfarande mycket viktig. När det kommer till HideMyAss säkerhet, finns det lite att klaga på. De har en solid kryptering och flera bra funktioner som noll loggföring.

HideMyAss följer branschnormen när det kommer till prissättning. Den enda skillnaden i deras medlemskap är priset, som är baserat på medlemskapets längd. En månad kostar dig runt 100 kronor. Du kan också välja flera medlemskap som ger dig tjänsten för så lite som under 40 kronor i månaden.

Varför använda VPN med Popcorn Time?

Det finns flera anledningar till att använda en VPN med Popcorn Time. För det första kan de få negativa konsekvenser att streama innehåll som är beskyddat av upphovsrätt via Popcorn Time. Detta är helt enkelt något som är baserat på svensk lag. Det är därför en bra ide att använda en VPN om du bestämmer dig för att använda Popcorn Time.

Dessutom så finns det även en poäng i att använda VPN oavsett när du surfar på nätet. Detta gäller också om du befinner dig i ditt eget hem på ditt hemnätverk. Tyvärr är det så att det har blivit mer och mer vanligt med attacker på nätet. En VPN skyddar dig och din information.

Kan man använda gratis VPN till Popcorn Time? 

För att svara på den frågan kort är svaret nej. Eftersom det kan leda till konsekvenser om du använder tjänsten i Sverige är säkerhet extremt viktigt. Detta gäller även om du bara använder Popcorn Time för att streama innehåll som inte är upphovsrättsskyddat, vilket vi rekommenderar. Det är sällsynt att ett gratis VPN har någon säkerhet alls, eftersom de vanligtvis bara fokuserar på att öppna upp geoblockeringar.

Det är inte bara kryptering som fattas, utan även en kill-switch-funktion är avgörande när du använder Popcorn Time. Dessutom är sättet som gratisleverantörer tjänar pengar på att sälja information om sina användare till tredje parter. Detta strider mot huvudanledningen till att många väljer att skaffa ett VPN, och det är alltså något du vill undvika.

Det är också sant att det ofta bara är några få servrar tillgängliga. Dessutom kan det vara mycket svårt att hitta en server som fungerar alls, och när du äntligen gör det finns det vanligtvis ett datatak. Ett datatak innebär att du bara kan använda en viss mängd data innan du måste betala för att fortsätta. Som regel är denna gräns inställd på 250-500 MB, vilket är tillräckligt för att streama innehåll i mindre än ca. 45 minuter.

Som om det inte var tillräckligt illa är kvaliteten på dessa servrar dessutom sällan bra. Det betyder att du måste sitta genom buffringar och laddningstider när du streamar. Så du sparar inte mycket på att välja ett gratis VPN över en av de betalda tjänsterna, särskilt när de allra bästa tjänsterna redan är så billiga som de är. 

Sammanfattning

Det är alltså olagligt att använda Popcorn Time i Sverige om du streamar innehåll som är beskyddar av upphovsrätt. Du måste därför överväga om det är något du önskar att göra. Bestämmer du dig för att använda Popcorn Time är du nästan beroende av en VPN. Det finns många anledningar till att använda en VPN oavsett, och ett medlemskap täcker vanligtvis alla dina enheter utan extra kostnad.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo