Bästa VPN för Popcorn Time 2024

Senast uppdaterad: 05/01/2024

Många undrar om Popcorn Time är lagligt eller inte. Svaret är att Popcorn Time i sig är helt lagligt, men att det är olagligt att använda tjänsten för att se och dela upphovsrättsskyddat material. Alla länder har olika lagar när det gäller att använda Popcorn Time. I Sverige har man beslutat att Popcorn Time är olagligt, eftersom det inte är en direkt streamingtjänst. Tjänsten fungerar istället som så att du tillfälligt laddar ned innehållet och delar det, som du gör på exempelvis Pirate Bay eller BitTorrent. Vi rekommenderar därför att du inte använder Popcorn Time i Sverige.

Ändå finns det ett sätt som du kan använda Popcorn Time på även i Sverige. Med hjälp av en VPN kan du ändra din IP-adress till en adress från ett annat land. Det låter dig strömma allt innehåll du vill utan att använda din egen IP-adress. Processen görs i några enkla steg.

 1. Hitta en VPN-tjänst som passar dina behov
 2. Registrera dig och ladda ned programmet
 3. Välj önskat land och strömma Popcorn Time utan begränsningar

Det här är de bästa VPN-tjänsterna i dagsläget:

Bästa VPN för Popcorn Time

När du väljer en VPN att använda för Popcorn Time är det viktigt att välja en tjänst som ger mycket bra säkerhet och höga hastigheter. I allmänhet finns det en risk med att använda torrents, vilket Popcorn Time gör, även om de raderas omedelbart. Därför är alla de nämnda leverantörerna i den här artikeln bland de allra bästa inom just säkerhet.

Oavsett vilken VPN du väljer att använda så kommer din internethastighet att minska eftersom trafiken dirigeras om via en VPN-tunnel. Om du använder en bra tjänst är dock hastighetsreduceringen så pass liten att du kan använda internet på precis samma sätt som vanligt. Det är särskilt viktigt när du använder Popcorn Time, eftersom videokvaliteten inte stöds av bra servrar som de som exempelvis Netflix har. Vi har testat och hittat de tre bästa tjänsterna för Popcorn Time. 

ExpressVPN

 • Snabb uppkoppling till Popcorn Time
 • Strömma oavbrutet
 • Servrar i 94 länder

När det gäller listor och tester av VPN-leverantörer hittar du vanligtvis ExpressVPN på första plats, och det är inget undantag gällande Popcorn Time heller. ExpressVPN erbjuder servrar i 94 länder, så du kan vara säker på att hitta flera länder där Popcorn Time är tillgängligt. Leverantörens servrar är också mycket snabba överallt där vi har testat att ansluta oss, så du kan strömma i HD och använda internet som vanligt. Anslutningen till servrarna är också mycket snabb jämfört med andra leverantörer. Inom några sekunder efter att du har klickat på det land du vill ha, är du ansluten till servern.

Som vi tog upp i början av artikeln är säkerhet mycket viktigt när du använder torrents. ExpressVPN använder den rekommenderade 256-bitars AES-krypteringen, vilket är i nivå med vad USA:s militär använder. Och som om det inte räckte kör ExpressVPN dessutom sin egen privata och krypterade DNS på varje server. En funktion som också ger extra säkerhet när du använder Popcorn Time är leverantörens kill switch. Den funktionen innebär att om du förlorar din anslutning till servern, så kommer din IP-adress inte att exponeras tillfälligt eftersom anslutningen till internet bryts helt.

Du behöver inte heller oroa dig för din webbläsarhistorik eller att någon information lagras av ExpressVPN. Det är tack vare att företaget är baserat på Brittiska Jungfruöarna, vilket gör det möjligt för dem att arbeta med en noll-loggningspolicy. De ligger utanför EU:s och USA:s jurisdiktioner som tvingar företag att lagra information om sina användare, och det är naturligtvis något som ExpressVPN inte heller gör.

Med tanke på kvaliteten på VPN-tjänsten vore det logiskt om den var mycket dyrare än konkurrenternas, men så är inte fallet. De har ett standardpris på dryga 100 kronor per månad, men om du kan tänka dig ett abonnemang som löper över 15 månader halveras månadskostnaden. Till skillnad från många andra tjänster som erbjuder medlemskap i upp till tre år kan det göra att priset verkar lite högre, men du får mycket valuta för pengarna. Det är också möjligt att begära pengarna tillbaka inom de första 30 dagarna om du inte är nöjd med tjänsten. 

NordVPN

 • Enkel att använda med Popcorn Time
 • Servrar i 60 olika länder
 • Snabb hastighet

NordVPN är också en leverantör som också ligger i topp när det gäller VPN-tjänster. För Popcorn Time är det här ett utmärkt alternativ. De har mycket snabba servrar i över 60 olika länder, så du kan strömma innehåll i HD, ladda ned filer och spela spel precis som vanligt. NordVPN erbjuder en funktion med en världskarta som gör att du enkelt kan välja server i det land du vill ha.

Du behöver inte oroa dig när du använder NordVPN. De har en så kallad dubbelt VPN, även känd som TOR över VPN, som ger ett dubbelt skydd utöver deras kryptering. Din information är säker, det vill säga den existerar inte, eftersom de har en strikt policy om noll loggning av sina användares uppgifter. Du får också extra skydd i form av en kill switch och skydd mot IP- och DNS-läckor.

NordVPN är ganska likt ExpressVPN i pris. En månad kostar drygt 100 kronor, men de erbjuder flera abonnemangsalternativ. Månadspriserna för 1, 2 och 3 år är 54, 40 och så lite som 28 kronor i månaden, förutsatt att du betalar för hela abonnemangsperioden på en gång. Leverantören har också en 30-dagarsgaranti som gör att du kan testa tjänsten utan ekonomisk risk, det vill säga du får pengarna tillbaka om du meddelar leverantören detta inom 30 dagar från det att du tecknade tjänsten.

SurfShark

 • Snabba servrar över hela världen
 • Låga priser på längre medlemskap
 • Solida säkerhetsfunktioner

Surfshark är en VPN-leverantör som har etablerat sig på marknaden som en av de mest omtalade leverantörerna. De har gradvis gått från en slags lillebrorsstatus till att bli en av de ledande aktörerna på marknaden. I dagsläget erbjuder Surfshark servrar i mer än 60 länder, ett antal som med största sannolikhet kommer öka med tiden. Aktören har något färre servrar än exempelvis ExpressVPN som har över 1700 stycken. Med det sagt är aktörens servrar mycket bra och du kan strömma innehåll i samma kvalitet som du skulle gjort utan en VPN.

När det kommer till säkerhet har Surfshark också förbättrat sina tjänster. När de startade upp sin verksamhet saknades vissa avancerade säkerhetsfunktioner, men så är det inte längre. Surfshark kan numera jämföras med leverantörer som ExpressVPN och NordVPN. Med andra ord behöver du inte oroa dig över säkerhetsbrister om du väljer Surfshark som VPN-leverantör.

En av de saker som har bidragit till Surfsharks framgång är deras låga abonnemangskostnader. Ett månadsabonnemang kostar, som hos de flesta andra leverantörer, runt 100 kronor. Å andra sidan kan du få ned månadskostnaden till lite som cirka 20 kronor om du väljer att binda upp dig på ett längre medlemskap och betala för hela prenumerationsperioden på en gång. Du kan alltså få en mycket bra tjänst för en förhållandevis liten kostnad, något som är bra om du till exempel är student och har en begränsad budget.

CyberGhost

 • Streama Popcorn Time utan att avslöja din identitet
 • Enkel att använda
 • Servrar i 88 olika länder

CyberGhost är en av de största och äldsta leverantörerna på marknaden. Totalt sett har de haft över 30 miljoner användare och är mycket måna om att ha nöjda kunder. De erbjuder mer än 6000 servrar i 88 länder. Kvaliteten på dessa servrar är också mycket bra och når samma nivå som ExpressVPN och NordVPN. Liksom de leverantörer som vi har tagit upp hittills i artikeln har de ingen begränsning för hur mycket data du kan använda. Det är också möjligt att använda upp till sju olika enheter samtidigt.

Det saknas inte heller några säkerhetsfunktioner hos CyberGhost. De använder en 256-bitars AES-kryptering, som är en av de bästa i världen. De erbjuder också en kill switch och loggar inga aktiviteter eller trafik från sina användare. I praktiken innebär det att de inte säljer någon information till tredje part eftersom det inte finns någon information att sälja. Sammantaget är säkerheten hos CyberGhost mycket bra. Vi saknar några av de mer avancerade säkerhetsfunktionerna men för normal användning räcker säkerhetsfunktionerna mer än väl.

Tjänsten kostar cirka 130 kronor om du väljer att betala för en månad i taget. Kan du tänka dig att binda upp dig för en längre period finns det flera medlemskap att välja mellan och som påverkar priset betydligt.

Det längsta abonnemanget hos CyberGhost sträcker sig över 3 år och kostar inte mer än cirka 25 kronor per månad. Du kan också välja ett 12 månaders abonnemang för 60 kronor per månad eller ett 24 månaders abonnemang för 37 kronor per månad. Precis som tidigare nämnda leverantörer har CyberGhost en pengarna tillbaka-garanti, men erbjuder 45 dagar istället för normala 30.

HideMyAss

 • Servrar i 190 länder
 • Bra säkerhet
 • Ett billigt alternativ

Nästa leverantör på listan är HideMyAss. Företaget grundades 2005 vilket gör dem till en av de äldsta VPN-leverantörerna. Sedan starten har företaget köpts upp av AVAST som är ett solitt företag med fokus på internetsäkerhet. Med HideMyAss har du tillgång till servrar i över 190 länder. Servrarna är av hög kvalitet, vilket gör att du kan strömma Popcorn Time i full HD utan avbrott.

Även om en VPN-leverantör kan erbjuda bra servrar i många länder är krävs det mer för att vi ska rekommendera en VPN. Även om du installerar en VPN för att strömma Popcorn Time är säkerheten fortfarande mycket viktig. När det kommer till HideMyAss säkerhet, finns det inte mycket att klaga på. De har en solid kryptering och flera bra funktioner, till exempel noll loggföring av användarnas aktiviteter och trafik.

HideMyAss följer branschnormen när det kommer till prissättning. Den enda skillnaden i deras abonnemang är priset, som är baserat på medlemskapets längd. En månad kostar dig runt 100 kronor. Du kan också välja flera medlemskap som ger dig tjänsten för så lite som under 40 kronor i månaden.

HideMyAss följer branschnormen när det kommer till prissättning av deras tjänst. Den enda skillnaden på deras abonnemang är priset, som är baserat på längden på abonnemanget. En månad kostar cirka 100 kronor. Du kan också välja bland flera andra abonnemang som gör att du kan få VPN-tjänsten för mindre än 40 kronor i månaden.

Varför använda VPN med Popcorn Time?

Det finns flera anledningar att använda en VPN med Popcorn Time. För det första kan det få negativa konsekvenser att strömma innehåll som är upphovsrättsskyddat via Popcorn Time. Upphovsrätten är rätt och slätt en del av den svenska lagstiftningen, vilket gör att du kan bli åtalad om du bryter mot lagen. Därför är det en bra idé att använda en VPN om du bestämmer dig för att använda Popcorn Time.

Dessutom finns det även en poäng med att använda VPN oavsett när du surfar på nätet. Det gäller även om du befinner dig i ditt hem på ditt hemnätverk. Tyvärr är det så att det har blivit allt vanligare med intrång på nätet. En VPN skyddar dig och din information från obehöriga.

Kan du använda gratis VPN till Popcorn Time? 

För att svara kort på den frågan så är svaret nej. Eftersom det kan leda till lagmässiga konsekvenser om du använder tjänsten i Sverige, är säkerhet extremt viktigt. Det gäller även om du bara använder Popcorn Time för att strömma innehåll som inte är upphovsrättsskyddat, vilket vi rekommenderar. Det är sällsynt att en gratis VPN har några säkerhetsfunktioner alls, eftersom de vanligtvis bara fokuserar på att öppna upp regionblockeringar.

Det är inte bara kryptering som saknas, utan även en kill switch-funktion är avgörande när du använder Popcorn Time. Dessutom är det enda sättet för gratisleverantörer att tjäna pengar på att sälja information om sina användare till tredje parter. Det är något som strider mot den huvudsakliga anledningen till att många väljer att skaffa ett VPN, och det är alltså något som du vill undvika.

Det är också sant att det ofta bara är några få servrar tillgängliga hos leverantörer av gratis VPN-tjänster. Dessutom kan det vara mycket svårt att hitta en server som fungerar alls, och när du äntligen gör det finns det vanligtvis ett så kallat datatak. Ett datatak innebär att du bara kan använda en viss mängd data innan du måste betala för att fortsätta. Som regel är den gränsen inställd på 250-500 MB, vilket räcker till för att strömma innehåll i mindre än cirka 45 minuter.

Som om det inte var tillräckligt illa, är kvaliteten på dessa servrar sällan bra. Det betyder att du måste genomlida buffringar och laddningstider när du strömmar. Du sparar alltså inte mycket på att välja en leverantör som erbjuder gratis VPN framför en av de betalda tjänsterna; särskilt inte när de allra bästa tjänsterna är så billiga som de är. 

Vanliga frågor

Hur gör jag för att dölja min IP-adress?

Genom att använda dig av en VPN-tjänst kan du ändra din IP-adress. Med hjälp av VPN-protokoll, kryptering och externa VPN-servrar som du ansluter till, förblir anslutningen dold och säker från tredje parter.

Är det lagligt att använda Popcorn Time?

Även om du kan använda Popcorn Time helt lagligt är det däremot inte lagligt att titta på eller dela innehåll som är skyddat av upphovsrätten.

Kan man bruke Popcorn Time uten VPN?

Ja det är fullt möjligt att använda Popcorn Time utan VPN men det innebär att du kan bli åtalad av privata aktörer som gör allt de kan för att spåra och stoppa olagliga nedladdning och strömning av upphovsrättsskyddat innehåll.

Sammanfattning

Det är alltså olagligt att använda Popcorn Time i Sverige om du streamar innehåll som är skyddat av upphovsrättslagen. Du måste därför överväga om det är något du vill göra. Bestämmer du dig för att använda Popcorn Time är du i princip beroende av en VPN. Det finns många anledningar att använda en VPN-tjänst oavsett, och ett medlemskap täcker vanligtvis alla dina enheter utan extra kostnad.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo