VPNportalen

Seed4.Me Recension

8.0/10

Oavsett om du vill surfa anonymt, vill ha extra säkerhet eller bara vill komma runt geoblockering så är Seed4.Me din hjälpande hand.

Det här gillade vi med Seed4.Me:

 • Prisvärd kvalitetstjänst
 • Erbjuder de flesta funktioner
 • 4 olika abonnemang
 • Lägsta pris:

  $2.99 / mnd

  Fungerar på:

  SVT Play TV4 Play AppleTV Disney+ Netflix

  Seed4.Me är en VPN-tjänst som lanserades 2012 och har vuxit i rask takt de senaste åren. Tjänsten hade i början huvudfokus på att erbjuda VPN för mobiltelefoner, men den har senare också visat sig vara ganska värdefull även när det gäller användning på datorer och surfplattor. Det var inte förrän år 2017 som de släppte sitt första program för Windows till exempel.

  Icke desto mindre har Seed4.Me lyckats etablera sig på dagens marknad. En av fördelarna med denna tjänst är det faktum att de tillhandahåller produkter inom många olika områden. Detta gör det möjligt för användaren att få alla de funktioner man behöver i en enda tjänst. Det är också en fördel att Seed4.Me är en relativt liten tjänst, vilket innebär att servrarna inte blir överbelastade och man därmed får bra hastighet.

  • $2.99 i mån
  • 40% rabatt
  • Löpande garanti

  Anonymitet och säkerhet

  Anonymitet är onekligen en viktig faktor när man ska välja en VPN-tjänst. Anledningen till varför dessa tjänster har blivit så populära med åren är ju att de gör det möjligt för användaren att surfa anonymt på webben. Detta är något som även Seed4.Me säkerställer genom sin strikta policy.

  Seed4.Me är baserade på Taiwan som är ett land utanför den så kallade farozonen. Här finns inte samma strikta lagar om datalagring som till exempel i EU, där du lätt kan stöta på problem när du vill surfa helt anonymt, även om VPN-tjänsten lovar dig anonymitet. Detta beror på att många VPN-tjänster i denna zon är skyldiga att lämna ut data. Det är däremot inte Seed4.Me.

  När det gäller säkerhet så erbjuder Seed4.Me 256-bitars kryptering, något som i dag blivit standard för VPN-tjänster. Denna krypteringsgrad motsvarar den som den amerikanska armén använder. Därmed kan du alltid vara säker på att Seed4.Me överför din data på ett säkert och krypterat sätt.

  Servrar

  När man tittar på utbudet av servrar hos en VPN-tjänst är det lätt att stirra sig blint på det stora antalet som vissa tjänster erbjuder. Men flera tusen servrar är inte ett tecken på kvalitet om dessa är överbelastade av användare. Med sitt relativt låga antal servrar så framstår kanske inte Seed4.Me som ett intressant val vid ett första ögonkast.

  Men låt dig inte luras av det faktum att de ”bara” erbjuder 150 servrar i 30 olika länder. I förhållande till antalet användare är detta ett mycket högt antal, vilket säkerställer bland annat hög hastighet på anslutningen. Dessutom finns alla servrar i länder som är viktiga för dig som bland annat vill få tillgång till bra innehåll.

  Bland dessa länder hittar du nämligen länder som USA, Kanada, Australien, Storbritannien och inte minst Sverige. Särskilt de första fyra länderna erbjuder massor av extra innehåll via streamingtjänster som Netflix. Det är också trevligt att ha tillgång till svenska servrar om man befinner sig utomlands och vill titta på svensk TV därifrån.

  Hastighet

  Seed4Me’s webbplats

  Som det tidigare nämnts innebär ett bra utbud av servrar i kombination med det låga antalet användare goda förutsättningar när det gäller hastighet. Seed4.Me kan erbjuda snabba servrar i samtliga länder de låter dig koppla upp dig mot. Detta säkerställer att du bland annat kan titta på filmer och TV-program eller spela videospel utan ständiga avbrott eller störningar.

  Dessutom behöver du inte oroa dig när antalet uppkopplade på en server ökar kraftigt, eftersom Seed4.Me ser till att det alltid finns tillräckligt med kapacitet. Det är vanligt att användning av en VPN-tjänst kan påverka hastigheten på ditt bredband, men med Seed4.Me kommer du alltså inte märka av detta.

  Speciellt om du gillar att streama och om du till exempel vill titta på amerikanska Netflix från Sverige är VPN-tjänster den bästa lösningen. Det hjälper dock föga att man kan komma åt innehållet om tjänsten är slö. Seed4.Me klarar däremot av att hålla hastigheten uppe, och här behöver man inte kompromissa med kvalitet.

  Användarvänlighet

  Om man vill titta på en TV-serie utomlands med hjälp av en VPN-tjänst vill man knappast gå igenom en lång registreringsprocess, hålla på med inställningar eller andra liknande processer. De flesta vill nog helst bara komma igång så snabbt som möjligt.

  Det är enkelt och går snabbt att hitta hemsidan för Seed4.Me och registrera sig, och därefter koppla upp sig mot en server och komma igång med att ta bort geoblockeringar eller skydda sina aktiviteter på webben. Om du använder Seed4.Me kommer det att ta bara några minuter från registreringen på webbsidan tills du får tillgång till innehåll.

  Borttagning av geoblockering

  Som det tidigare nämnts så vill de som använder sig av VPN-tjänster framför allt kunna komma runt geoblockeringar. Oavsett om det handlar om att få tillgång till Netflix och andra streamingtjänster, eller helt enkelt komma åt Facebook och YouTube på skolans nätverk, så ska en VPN-tjänst kunna hjälpa med detta.

  Många hävdar att endast de största aktörerna klarar av att effektivt ta bort geoblockeringar, och då framför allt när det gäller Netflix, eftersom Netflix också använder en VPN-blockering. Seed4.Me lyckas dock utan problem ta sig förbi Netflix VPN-blockering som samlar och blockerar IP-adresser från kända VPN-tjänster.

  Pris

  Seed4Me har bra priser.

  Seed4.Me låter användaren välja mellan 4 olika alternativa abonnemang. Vanligtvis blir ett abonnemang på bara en månad ganska dyrt per månad, och priset per månad blir mycket lägre när man väljer längre bindningstider. Seed4.Me är redan relativt billig vid en månads bindningstid, och faktiskt billigare än vad vissa tjänster kostar per månad vid ett års bindningstid.

  Likväl är abonnemanget på 3 år det mest prisvärda, och här behöver man bara betala $2,99 i månaden. Därmed sparar du som användare 40% jämfört med den ordinarie kostnaden för en månad. Med tanke på kvalitén på Seed4.Me är deras 3-års abonnemang utan tvekan ett av de mest prisvärda på dagens marknad.

  Seed4.Me har inte någon specificerad återbetalningsgaranti, utan de erbjuder i stället en flexibel pengarna-tillbaka-garanti. Tjänsten garanterar att du kan be om pengarna tillbaka när som helst, och få tillbaka pengarna för återstående tid av ditt abonnemang. Detta är en lösning som är ganska praktisk om du binder dig för hela 3 år, men skulle ångra dig under bindningstiden.

  Sammanfattning

  Seed4.Me är en VPN-tjänst som ger dig de funktioner du behöver. Oavsett om du vill surfa anonymt, vill ha extra säkerhet eller bara vill komma runt geoblockering så är Seed4.Me din hjälpande hand.

  • $2.99 i mån
  • 40% rabatt
  • Löpande garanti