Bästa VPN för USA

Senast uppdaterad: 28/07/2022

Oavsett om du ska på semester, affärsresa eller flytta till USA, så kan det vara en bra idé att skaffa någon form av VPN. Även om USA inte har några restriktioner på vad för innehåll du kan se, finns det andra skäl att använda sig av en VPN-tjänst.

I början av sommaren 2013 läckte det ut ett antal dokument från den amerikanska regeringen där det framkom att de är mycket angelägna om att övervaka befolkningen. Händelsen fick enorm uppmärksamhet i medier och Edward Snowden blev snabbt ett känt namn. Även om de amerikanska myndigheterna har försäkrat att situationen inte är lika illa som den har framställts finns det lite som bevisar det. Även om du inte ägnar dig åt någon kriminell verksamhet är det en obehaglig känsla att veta att du kan bli övervakad när som helst. 

Det finns många andra fördelar med att ansluta sig till en server i USA, även om du inte ska besöka landet. En VPN-tjänst kommer bland annat ge dig tillgång till amerikanskt innehåll, till exempel större utbud på Netflix och tillgång till strömningstjänsten Hulu. I skrivande stund tycker vi att de fem bästa VPN-tjänsterna för USA är de som följer:

Varför använda VPN?

Att undvika övervakning är inte det enda skälet till att VPN är en bra investering, men du bör basera valet av VPN-klient på dina personliga behov. Olika leverantörer har helt enkelt varierande funktioner. Det du ska tänka på när du väljer en VPN är:

 1. Hastighet. Oavsett vilken VPN-tjänst du väljer, så kommer ditt internet att bli långsammare än det är utan VPN. Det är viktigt att veta hur mycket tjänsten du väljer påverkar hastigheten på din uppkoppling. De bästa leverantörerna har så många och snabba servrar att du knappt märker någon skillnad alls. Därför är hastighet det första du bör titta på, eftersom användning av VPN-tjänsten inte ska leda till att du blir begränsad i vad du kan göra eller vilka program och tjänster du kan använda. 
 2. Säkerhet. De bästa VPN-leverantörerna erbjuder säkerhet och kryptering i militärklass. Eftersom det är möjligt att få en VPN-tjänst med förstklassig säkerhet till en låg kostnad är det inget annat än en dålig idé att acceptera något som är sämre. Utöver det här har vissa leverantörer också extra säkerhetsfunktioner ovanpå krypteringen, till exempel kill switch och VPN-tunnel.
 3. Användarvänlighet. Välj en VPN som är lätt att använda. Det är lätt att hitta skärmdumpar av hur programmet ser ut innan du köper ett abonnemang. Bra kundtjänst bör också vara en prioritet. Alla leverantörer som vi nämner här har en bra kundtjänst som är tillgänglig dygnet runt. 
 4. Pris. VPN-tjänster är generellt sett billiga. Om du planerar att använda en VPN-klient regelbundet är det alltid en bra idé att välja en leverantör som erbjuder bra rabatter. Alla leverantörer erbjuder lägre priser beroende på hur lång tid abonnemangets löper över. 
 5. Extra funktioner. Kontrollera vilka extratjänster du får och om de är relevanta för dina behov. Om du exempelvis ska ha VPN för hela familjen är det en bra idé att välja en som låter dig ansluta så många enheter som möjligt samtidigt. Minimikravet är samma antal enheter som ni har i hushållet. 

Bästa VPN-tjänsterna för USA

Nedanstående är de VPN-tjänster som vi för närvarande tycker är några av de bästa för användning i USA. Vi kan inte gå igenom alla i detalj, men här är några av de största:

ExpressVPN

 • Snabb och pålitlig anslutning med amerikanska servrar
 • Strömma oavbrutet oavsett var du är i världen
 • Servrar i 94 länder

Om du är typen som gärna vill ha det bästa marknaden som har att erbjuda är ExpressVPN den perfekta leverantören för dig. I praktiskt taget alla tester av VPN-tjänster finner du ExpressVPN i topp på förstaplatsen. Det beror på att leverantören erbjuder en komplett tjänst med toppkvalitet på alla punkter.

När det kommer till hastighet är ExpressVPN blixtsnabb och du blir automatiskt uppkopplad mot den bästa tillgängliga servern. Prestandan är mycket bra och programmet har inga störande pop up-fönster. Anslutningen är genuint stabil, vilket gör att du kan surfa utan att märka att du ens använder tjänsten. ExpressVPN har servrar i 94 länder, vilket innebär att du via ExpressVPN kan komma åt geografiskt blockerat innehåll i många länder.

Leverantören använder 256-bitars AES-kryptering. Det är en kryptering som säkerhetsexperter över hela världen rekommenderar. Utöver det här kör de också privata och krypterade DNS på alla servrar som en extra säkerhet. Eftersom företaget är baserat på Brittiska Jungfruöarna, är de inte heller skyldiga att enligt lag lagra information om sina användare. Tjänsten inkluderar också en kill switch-funktion som hindrar att din IP-adress tillfälligt blir exponerad om du mot förmodan skulle tappa kontakten med servern.

Om du bara vill ha ExpressVPN i en månad kostar det cirka 120 kronor. Du får däremot tjänsten för cirka 80 kronor i månaden om du binder upp dig i 12 månader. Det går dessutom att prova tjänsten riskfritt i 30 dagar tack vare att företaget har en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.

Läs: Du hittar den fullständiga recensionen av ExpressVPN här

NordVPN

 • Strömma i hög kvalitet
 • Servrar i 60 länder
 • Användarvänlig

Strax bakom ExpressVPN hittar vi NordVPN. Det här är också en förstklassig tjänst och det är inte mycket som skiljer NordVPN och ExpressVPN åt.

Det finns gott om servrar att välja mellan och hastigheten är mycket bra. NordVPN har servrar i fler än 60 länder och särskilt många av servrarna är placerade i de största länderna. Vi gillar också att de har en världskarta som gör det mycket enkelt att navigera bland länderna.

NordVPN använder också “TOR over VPN” utöver krypteringen. Det fungerar som ett extra lager av skydd, och de har också ett antal bra säkerhetsfunktioner. Företaget är baserat i Panama, vilket gör att de inte lyder under EU:s och USA:s jurisdiktioner och är därmed inte skyldiga att lagra information om användarna. Dessutom har de också kill switch och skydd mot DNS- och IP-läckage.

Precis som hos de flesta andra VPN-tjänster kostar en månads abonnemang här runt 120 kronor. Men det längsta abonnemanget med en bindningstid på 2 år kostar så lite som runt 35 kronor i månaden. Det här är alltså en leverantör som ger dig mycket valuta för pengarna och du kan prova tjänsten riskfritt i 30 dagar tack vare företagets 30 dagars pengarna tillbaka-garanti. 

Läs: Här hittar du en djuplodande recension av NordVPN

SurfShark

 • Servrar i USA
 • Se på svensk tv i USA utan avbrott
 • Snabb uppkoppling

Den tredje bästa leverantören för USA är SurfShark. Det här är en aktör som inte är lika välkänd som de två som vi har tagit upp tidigare, men likväl är det en mycket bra tjänst. Även om SurfShark är en yngre tjänst än de andra två, har de växt riktigt snabbt de senaste åren.

SurfShark fortsätter att växa och har redan servrar i fler än 90 länder. I de största länderna, däribland USA, är hastigheten på servrarna väldigt bra. Å andra sidan kan hastigheten sjunka något i några av de mindre länderna. Leverantören har många bra servrar i Sverige, så det går bra att titta på svensk TV i USA.

Säkerhetsmässigt erbjuder tjänsten precis som de andra två aktörerna anti-loggningspolicy och kill switch. De har också en bra kryptering, även om de fortfarande har en bit kvar till NordVPN och ExpressVPN. Det betyder dock inte att SurfShark inte har bra säkerhet, för en genomsnittlig användare räcker krypteringen mer än väl.

Om du väljer det längsta abonnemanget som har en bindningstid på 2 år kostar tjänsten så lite som 25 kronor i månaden. Ett månadsabonnemang kostar precis som hos de andra cirka 120 kronor, och SurfShark har även de en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti. SurfShark skiljer sig också från mängden genom att det går att använda ett enda abonnemang på ett obegränsat antal enheter samtidigt. 

Läs: Här kan du läsa en komplett recension av SurfShark

HideMyAss

 • Bra amerikanska servrar
 • Servrar i 190 länder
 • Bra säkerhet

Den här tjänst lanserades så tidigt som 2005, men hade då ett något annat syfte än vad det senare skulle komma att utvecklas till. HideMyAss erbjuder även ytterligare säkerhetsfunktioner bland annat en policy noll loggföring, vilket är mycket positivt.

När det kommer till priset är det också ekonomiskt fördelaktigt att välja det längsta medlemskapet. Om du väljer ett medlemskap på över 36 månader, får du tjänster för cirka 30 kronor i månaden. Det kan jämföras med 49 kronor i månaden för 12 månader och 39 kronor i månaden för 24 månader.

Hur får du tillgång till amerikanska strömningstjänster från Sverige?

Som vi har nämnt tidigare är de amerikanska versionerna av de olika strömningstjänsterna en anledning i sig till att ladda ner valfri VPN. Bland annat har Netflix och Amazon Prime Video ett betydligt större bibliotek på de amerikanska versionerna. Dessutom får du även tillgång till tjänster som endast är tillgängliga i USA, till exempel Hulu.

Du behöver bara göra några få steg för att gå vidare. Först letar du upp en VPN-leverantör som erbjuder en tjänst som uppfyller dina behov och har bra servrar i USA, till exempel någon av leverantörerna som vi tog upp i föregående stycke. Därefter skapar du en användare och laddar ned programvaran. Öppna programmet och välj en amerikansk server och vips, så är det som att du är på plats i USA.

Hur kan du se på svensk tv om du är i USA?

Det kan även hända att av olika anledningar är i USA och exempelvis vill titta på SVT, Viaplay eller SF Anytime. Eftersom de här kanalerna bara har sändningsrättigheter för Sverige och eventuellt i EU, kommer den geografiska blockeringen hindra dig från att ansluta till tjänsterna när du är i USA. Om du vill ansluta dig till en svensk server gör du det på samma sätt som du skulle ha valt vilken annan server som helst. Kom bara ihåg att välja en VPN-leverantör som har bra servrar i Sverige.

Det är superenkelt att få tillgång till svensk tv om du är i USA. En VPN-tjänst kan vara ett bra alternativ om du är i USA och får hemlängtan eller liknande.

Varför bör du undvika att använda gratis VPN-tjänster i USA

För att en tjänst ska fungera optimalt och för att kunna vidareutveckla den behövs det kapital. Eftersom det finns hundratals VPN-leverantörer är det mycket viktigt för dessa att hålla sig uppdaterade.

Med det i åtanke kan det vara svårt att föreställa sig hur en VPN-klient kan vara gratis över huvud taget. Dessvärre är det så att många gratis VPN-leverantörer säljer vidare information om sina användare till tredjeparter. Det medför inte bara att du får massor av reklam för alla möjliga produkter, utan det går också emot själva syftet med VPN. Det är också så att EU och USA har jurisdiktioner som säger att VPN-aktörerna enligt lag är skyldiga att lagra användardata. Det är anledningen till att de största leverantörerna är baserade i länder som Panama, där EU:s och USA:s lagar inte gäller.

Dessutom är prestandan hos en gratis VPN-tjänst ofta mycket dålig, och förutom låg hastighet och få servrar, finns det i regel också ett tak för hur mycket datamängd du får använda varje månad. Överskrider du den mängden får du betala för tjänsten. Medan en bra VPN-klient i princip inte påverkar din internethastighet alls kommer du sannolikt att ha stora problem med att surfa normalt med en gratis VPN-tjänst. Det kan alltså vara så att du är mer exponerad för hackerattacker med en gratis VPN-tjänst än utan någon VPN alls. Vi rekommenderar därför att du hellre betalar en liten summa varje månad och får en gedigen VPN-tjänst som skyddar dig och dina enheter.

Vanliga frågor

Varför ska jag välja en VPN-tjänst för USA?

Det finns flera fördelar med att ha en VPN-tjänst för USA, bland annat får du tillgång till geografiskt blockerat innehåll som amerikanska Netflix och Amazon Prime Video. Utöver det får du ökad säkerhet och anonymitet på nätet. Du får också möjlighet att komma åt spelservrar och spelplattformar som har specialerbjudanden som bara är tillgänliga för de som bor i USA.

Är USA och EU skyldiga att enligt lag lagra information om sina invånare?

Ja, både USA och EU har lagar som gör internetleverantörerna skyldiga att lagra invånarnas aktiviteter på nätet. Myndigheter kan begära ut information och få tillstånd att övervaka allt du företar dig på nätet. Med ett virtuellt privat nätverk (VPN) kan du undgå den övervakningen och vara helt anonym.

Är det möjligt att få tillgång till svenska TV-kanaler och annat innehåll?

Ja, när du har valt en VPN-tjänst som har tillgång till svenska servrar, kan du enkelt strömma svenska tv-kanaler och få tillgång till svenskt innehåll som exempelvis SVT Play, TV4 Play och Discovery+.

Sammanfattning

Det finns alltså flera bra anledningar för att ha en VPN om du är i USA. Skydd av personlig data är något du ska ta på stort allvar och du gör det enklast med hjälp av en VPN-tjänst. Du kommer även att kunna använda internet som om du var i Sverige, även om du befinner dig i USA eller tvärtom.

När du är i Sverige är det också mycket användbart att kunna ansluta sig till de amerikanska versionerna av olika strömningstjänster. Alla de VPN-tjänster som vi har tagit upp i den här artikeln har mycket bra servrar i både USA och Sverige.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo