Bästa VPN för USA

Senast uppdaterad: 25/02/2021

Oavsett om du ska på semester, affärsresa eller flytta till USA kan det vara en bra idé att skaffa sig en VPN. Även om USA inte har några restriktioner på vad för innehåll man får titta på, finns det andra skäl att använda sig av en VPN-tjänst.

2013 läckte det ut ett antal dokument från den amerikanska regeringen där det framkom att de är mycket angelägna om att övervaka befolkningen. Det här fick enorm uppmärksamhet i medier, och Edward Snowden blev snabbt ett känt namn. Även om de amerikanska myndigheterna har försäkrat att situationen inte är lika illa som den har framställts, finns det lite som tyder på det. Även om man inte ägnar sig åt någon kriminell verksamhet är det en obehaglig känsla att veta att man kan bli övervakad när som helst. 

Här är de bästa VPN-tjänsterna just nu:

Att kunna undvika övervakning är inte det enda skälet till att VPN är en bra investering, men valet av VPN borde vara baserat på dina personliga behov. Olika leverantörer har olika funktioner. Vad du borde tänka på när du väljer en VPN är:

 1. Hastighet. Oavsett vilken VPN-tjänst du väljer kommer ditt internet att vara långsammare än det är utan VPN. Det är viktigt att veta hur mycket tjänsten du väljer påverkar hastigheten på din uppkoppling. De bästa leverantörerna har så många och snabba servrar att man inte märker av någon skillnad överhuvud taget. Det här är det första man borde titta på, eftersom användning av VPN inte ska leda till att man till exempel inte kan titta på serier och filmer. 
 2. Säkerhet. De bästa VPN-leverantörerna erbjuder säkerhet och kryptering i militärklass. Eftersom det är möjligt att få en VPN-tjänst med förstklassig säkerhet till ett lågt pris är det en dålig idé att acceptera något som är sämre. Utöver detta har vissa leverantörer också extra säkerhetsfunktioner ovanpå krypteringen. 
 3. Användarvänlighet. Välj en VPN som är lätt att använda. Det är lätt att hitta skärmdumpar av hur programmet ser ut innan man köper det. Bra kundtjänst borde också vara en prioritet. Alla leverantörer som vi nämner har en bra kundsupport som är tillgänglig dygnet runt. 
 4. Pris. VPN är generellt mycket billigt. Om du planerar att använda VPN regelbundet är det alltid en bra idé att välja en leverantör som erbjuder bra rabatter. Alla leverantörer erbjuder billigare priser beroende på abonnemangets längd. 
 5. Extra funktioner. Kontrollera vilka extratjänster man får och om dessa är relevanta för dina behov. Om du till exempel ska ha VPN för hela familjen är det en bra idé att välja en som låter dig ansluta så många enheter samtidigt som du behöver. 

Bästa VPN-tjänsterna för USA

ExpressVPN

ExpressVPN

Om du är typen som gärna vill ha det bästa marknaden har att erbjuda är ExpressVPN den perfekta leverantören för dig. I praktiskt taget alla tester av VPN-tjänster hittar du ExpressVPN på förstaplatsen. Detta beror på att denna leverantör erbjuder en komplett tjänst med toppkvalitet på alla punkter.

När det gäller hastighet är ExpressVPN blixtsnabb och man blir automatiskt uppkopplad mot den bästa tillgängliga servern. Prestandan är mycket bra och programmet har inga störande popup-fönster. Anslutningen är mycket stabil, så man kan surfa utan att märka att man överhuvud taget använder tjänsten. De erbjuder servrar i 94 länder, vilket innebär att man via ExpressVPN kan komma åt geoblockerat innehåll i riktigt många länder.

Krypteringen som används är 256-bitars AES. Denna kryptering rekommenderas av säkerhetsexperter över hela världen. Utöver detta kör de också privata, krypterade DNS på alla servrar för extra säkerhet. Eftersom företaget är baserat på Brittiska Jungfruöarna, är de inte heller skyldiga enligt lag att lagra information om sina användare. Tjänsten inkluderar också funktionen kill switch som förhindrar att din IP-adress tillfälligt blir exponerad om du mot förmodan skulle tappa kontakten med servern.

Om du bara ska ha ExpressVPN i en månad kostar det ca 100 kronor. Man får däremot tjänsten för under 50 kronor om man binder sig i 15 månader, och man kan prova tjänsten riskfritt i 30 dagar. 

Läs: Den fullständiga recensionen av ExpressVPN hittar du här

NordVPN

Strax bakom ExpressVPN kommer NordVPN. Det här är också en förstklassig tjänst, och det är lite som skiljer dem från ExpressVPN.

Det finns verkligen gott om servrar att välja på och hastigheten är extremt bra. De har servrar i över 60 länder, och särskilt många i de största länderna. Vi gillar också att de har en världskarta, som gör det mycket enkelt att navigera bland länder.

NordVPN använder också TOR over VPN utöver krypteringen. Det fungerar som ett extra lager av skydd, och de har också ett antal bra säkerhetsfunktioner. Företaget är baserat i Panama, så det ligger utanför EU:s och USA:s jurisdiktion och är därmed inte skyldiga att lagra information om användarna. Dessutom har de också kill switch och skydd mot DNS- och IP-läckage.

Precis som hos de flesta andra VPN-tjänster kostar en månads abonnemang här runt 100 kronor. Men det längsta abonnemanget med en bindningstid på 3 år kostar så lite som runt 30 kronor i månaden. Det här är alltså en leverantör som ger dig mycket valuta för pengarna, och man kan prova på tjänsten i 30 dagar utan risk. 

Läs: Om du vill läsa mer om NordVPN kan du göra det här 

SurfShark

Den tredje bästa leverantören för USA är SurfShark. Det här är en lite mindre känd aktör än de två ovannämnda, men likväl är det en mycket bra tjänst. Även om SurfShark är en nyare tjänst än de andra två har de växt riktigt snabbt de senaste åren.

SurfShark fortsätter att växa, men har redan servrar i 50 länder. I de största länderna, däribland naturligtvis USA, är hastigheten väldigt bra. Å andra sidan kan hastigheten sjunka något i några av de mindre länderna. De har många bra servrar i Sverige, så det går fint att titta på svensk TV i USA.

Säkerhetsmässigt erbjuder tjänsten precis som de andra två aktörerna anti-loggningspolicy och kill switch. De har också en bra kryptering, även om de fortfarande har en bit kvar till NordVPN och ExpressVPN här. Detta betyder dock inte att SurfShark inte har bra säkerhet, och för en genomsnittlig användare räcker krypteringen mer än väl.

Om du väljer det längsta abonnemanget som har en bindningstid på 2 år kostar tjänsten så lite som 16 kronor per månad. En månads abonnemang kostar precis som hos de andra runt 100 kronor, med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. SurfShark sticker också ut på det sättet att man kan använda ett enda abonnemang på ett obegränsat antal enheter samtidigt. 

Läs: Här kan du läsa recension av SurfShark

Varför man borde undvika att använda gratis VPN-tjänster i USA

För att en tjänst ska fungera optimalt och för att kunna vidareutveckla den behöver man kapital. Eftersom det finns hundratals olika VPN-leverantörer är det mycket viktigt för dessa att hålla sig uppdaterade.

Med detta i åtanke kan det vara svårt att föreställa sig hur en VPN kan vara gratis överhuvud taget. Det är dessvärre så att många gratis VPN-leverantörer säljer vidare information om sina användare till tredje parter. Detta medför inte bara att man får massor av reklam för alla möjliga produkter, utan det går också emot själva syftet med en VPN. Det är också så att EU och USA har en jurisdiktion som säger att man enligt lagen är skyldig att lagra användardata. Detta är anledningen till att de största leverantörerna är baserade i länder som Panama där denna lag inte gäller.

Dessutom är prestandan ofta mycket dålig, och förutom låg hastighet och få servrar finns det också ofta tak för datamängd. Detta innebär att du bara kan använda en viss mängd MB trafik per dag. Medan en bra VPN nästan inte påverkar din internethastighet alls kommer du ofta att ha stora problem med att surfa normalt med en gratis VPN-tjänst. Det kan alltså vara så att man är mer utsatt med en gratis VPN-tjänst än utan en VPN överhuvud taget. Vi rekommenderar därför att man hellre betalar en liten peng för en gedigen VPN-tjänst.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo