VPNportalen

Annonsering:

För att denna hemsida ska förbli gratis att använda får vi provision för att länka till de olika erbjudandena.

Vi har inte möjlighet att gå igenom alla VPN-tjänster. Vi hoppas att du får nytta av hemsidan och att du delar den med vänner och familj som är intresserade av VPN.

Vad vi betonar i vår bedömning:

 • Pris
 • Hastighet och kvalitet
 • Användarvänlighet
 • Antal servrar och länder som är representerade
 • Om det finns en pengarna-tillbaka-garanti ifall du inte är nöjd
 • Kundtjänst och dess öppettider
 • Denna hemsida får provision för att länka till olika leverantörer. Därför är hemsidan gratis för våra användare.

  Bästa VPN för Amerikanska Netflix

 • Säker, krypterad och privat webbsurf
 • Supersnabba hastigheter perfekta för streaming
 • Tillgång till hemsidor och appar i hela världen
 • Gratis testperioder & pengarna-tillbaka-garanti
 • Om annonsering på hemsidan
 • Tillgänglig på:
 • windows
 • apple
 • android
 • linux
 • Vad är VPN?

  NordVPN

  En VPN skapar en säker, krypterad "tunnel" på nätet mellan din PC, mobil eller surfplatta och den hemsida eller app du försöker använda.

  Detta är möjligt då din koppling omdirigeras via en VPN-server i ett annat land. På så vis ser det ut som att du bara är en helt vanlig "lokal" besökare.

  När din IP-adress byts ut med VPN-servern blir du helt anonym.

  NordVPN

  Allt du behöver göra är att installera en VPN-tjänst på din enhet. De bästa VPN-tjänsterna fungerar på allt från datorer, mobiltelefoner, surfplattor, med mera.

  När du vill dölja din verkliga plats kan du helt enkelt starta VPN-programmet och koppla upp dig till det land du vill identifieras från. Därefter kan du använda din webbläsare och andra program som vanligt.

  Vilka är fördelarna med ett VPN-program?

  Det finns flera fördelar med att använda en VPN-tjänst. Om du behöver total anonymitet är VPN den bästa lösningen. Till skillnad från proxy-servrar eller andra applikationer som döljer enhetens IP-adress ger VPN bättre integritet då det skapar en säker koppling mellan enheten och den server eller det nätverk du är uppkopplad mot.

  VPN ger dig även extra säkerhet. Om du vill skicka eller ta emot känslig information över internet kan ett VPN-program göra detta mycket säkrare.

  En annan fördel med VPN är att det ger obegränsad tillgång till hemsidor och program som annars är blockerade. Du kommer till exempel att kunna se filmer på Netflix från Norge som annars bara är tillgängliga i USA. Oavsett var du är ger en VPN dig tillgång till mängder av servrar från hela världen.

  Hur kopplar jag upp mig till VPN?

  Det vanligaste sättet är att du använder en VPN-applikation som du installerar på den enhet du vill koppla upp till en VPN-server. VPN-applikationen låter dig koppla upp dig till en mängd olika servrar på olika platser världen över.

  Mängden tillgängliga platser beror på vilken VPN-leverantör du använder. Genom att använda VPN skapar du en säker koppling mellan din enhet och servern, nätverket eller annan digital enhet som du behöver koppla upp.

  Vilken typ av VPN du använder beror på hur du vill koppla upp dig till internet och hur säker du vill att uppkopplingen ska vara.

  I de flesta fall behöver du bara registrera dig hos en VPN-tjänst och installera applikationen på din enhet innan du kan koppla upp dig till en VPN. De flesta VPN-tjänster erbjuder mjukvara för alla stora operativsystem.

  NordVPN mobil

  Kan jag använda VPN på alla enheter?

  De flesta VPN-program är tillgängliga på alla enheter du planerar att använda. Du bör dock försäkra dig om att den tjänst du planerar att prenumerera på täcker det operativsystem du använder. ExpressVPN och CyberGhost stödjer till exempel alla ledande operativsystem.

  Om du förlitar dig på säkerhet i toppklass bör du även välja en VPN-tjänst med korrekt protokoll. VPN-tjänster erbjuder olika protokoll för specifika operativsystem.

  NordVPN mobil

  Du bör därför överväga vilket VPN-protokoll du vill använda och sedan kolla vilka VPN-tjänster som erbjuder detta för just ditt operativsystem.

  Gratis eller betalt VPN-program?

  Det finns många VPN-leverantörer och många erbjuder även gratis tjänster. Problemet med dessa är att de ofta har begränsade hastigheter, pålitlighet, säkerhet och support. Om du vill använda VPN för att streama så är hastigheten och en pålitlig uppkoppling viktigt.

  Säkerhet är även det en viktig faktor att tänka på när du väljer VPN-tjänst. I de flesta fall har gratis VPN-tjänster det som kallas Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) vilket är enklast att installera. Vissa svagheter har påpekats med PPTP vilka kan göra dessa VPN-uppkopplingar sårbara vid attacker. Betaltjänster å andra sidan erbjuder en rad olika VPN-protokoll, till exempel IPsec (Internet Protocol Security) och L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol) vilka är säkrare än PPTP.

  En annan viktig faktor att tänka på är VPN-tjänstens bandvidd. Kostnadsfria tjänster har ofta inte resurserna att investera i effektiva internetuppkopplingar vilket resulterar i långsammare internet. Betalda VPN-tjänster å andra sidan erbjuder sina kunder både säkrare och snabbare uppkopplingar.

  Tillsammans med säkerheten och bandbredden är det viktigt att leverantören har många servrar. Betaltjänster har ofta många servrar vilket ser till att din uppkoppling blir stark och säker så du kan streama material utan att det buffrar eller att du tappar kopplingen.

  Betaltjänster har även oftast mycket bättre kundsupport än gratis VPN-tjänster. De kostnadsfria tjänsterna kräver ofta att du problemlöser och reparerar dina egna VPN-problem medan betaltjänster ofta har kundtjänst öppen 24/7. Betaltjänsterna erbjuder bra support över telefon vilket kan vara användbart om du inte kan lösa ditt problem på nätet.