Bästa VPN till Mac

Senast uppdaterad: 05/07/2021

Även om de flesta VPN-tjänster stöder Mac är vissa såklart bättre lämpade än andra. Olika tjänster passar också bättre för olika användare. Vissa är mest oroliga över säkerhet, medan andra är mer bekymrade över pris. Oavsett orsaken till att du vill ha ett VPN till Mac så finns det garanterat en tjänst för dig. Vi har testat en mängd olika tjänster och hittat våra favoriter specifikt för Mac.

Det finns ett antal faktorer som är mycket viktiga för både Mac och alla andra enheter som du kan vilja använda ett VPN på. Dessa inkluderar hastighet, säkerhet och användarvänlighet. Vi har därför sett till att varje VPN vi hittat presterar mycket bra på alla dessa punkter.

Här är de bästa VPN-tjänsterna för Mac just nu:

Bästa VPN för Mac

Detta är de bästa VPN-tjänsterna för Mac just nu.

ExpressVPN

 • Fungerar bra på Mac
 • Väldigt snabb uppkoppling
 • Se på amerikansk Netflix i Sverige

När det gäller VPN-tjänster är ExpressVPN den som de allra flesta kallar för den bästa tjänsten. Detta gäller på alla operativsystem, inklusive Mac-enheter. Alla VPN-tjänster kommer att leda till viss förlorad internethastighet, men de bästa leverantörerna har så pass liten reducering att den inte märks. Med ExpressVPN kan du surfa, spela eller streama HD-filmer precis som du annars skulle göra. De har många servrar i 94 olika länder, så det råder ingen brist på innehåll från olika platser.

ExpressVPN:s säkerhet är också i toppklass. De använder kryptering på samma nivå som USA:s försvar. Utöver detta har de också privatkrypterat DNS på varje server för ökad säkerhet. De är dessutom baserade på Brittiska Jungfruöarna, vilket innebär att de ligger utanför EU och USA:s juridiska område för lagring av information om användare. Detta gör att de kan arbeta med en noll-loggningspolicy. De har också en kill-switch-funktion som gör dig säker om du oväntat tappar din anslutning till servern.

När det gäller priset är ExpressVPN ganska genomsnittligt om du bara har tjänsten under en månad, med ett pris på cirka 100 kronor. Detta pris halveras emellertid om du väljer deras längsta medlemskap som är på 15 månader. De har också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så du kan testa tjänsten helt utan risk. 

NordVPN

 • Väldigt snabb
 • Bra kundservice
 • Servrar i 62 länder

Strax bakom ExpressVPN kommer NordVPN. Även om det är liten skillnad mellan de två, kommer denna leverantör fortfarande på andra plats. När det gäller hastighet har de mycket bra servrar i alla sina 62 länder. Det kan ta lite längre tid att ansluta till servrarna, även om det bara är cirka 10-15 sekunder vi pratar om. Detta är också mycket vanligt hos de flesta leverantörer. En funktion som är riktigt bra hos NordVPN är den världskarta de har, som gör det mycket enkelt att välja vilket land du vill surfa från.

NordVPN är baserat i Panama, vilket innebär att de inte är skyldiga enligt lag att spara några uppgifter alls om sina användare. Det kan tyckas vara en självklarhet, men många leverantörer erbjuder inte en noll-loggningspolicy. Dessutom erbjuder de också klassiska funktioner som en kill switch och skydd mot DNS- och IP-läckor. Där NordVPN verkligen sticker ut är att de, förutom att de har en av de bästa krypteringarna som finns, ger det lilla extra. De använder en TOR över VPN, som fungerar som ett extra lager av krypteringsskydd.

Priset för en månad på NordVPN är 100 kronor. Å andra sidan erbjuder de en mängd olika alternativ, där det bästa erbjudandet endast kostar cirka 35 kronor om du väljer det medlemskap som pågår i tre år. Du kan också prova den riskfria tjänsten i 30 dagar och få tillbaka pengarna om du inte är nöjd med tjänsten. 

CyberGhost

 • Över 3000 servrar i 60 länder
 • Ha 7 enheter anslutna samtidigt
 • Kraftig 256-bit AES kryptering

Detta är en av de största och äldsta VPN-leverantörerna och du kan vara säker på att CyberGhost tillhandahåller en fantastisk tjänst. De har över 3000 servrar i 60 olika länder och hastigheten är alltid mycket bra. Det tar också mycket kort tid att ansluta till en server, och anslutningen är stabil. Om du har flera enheter kan du också använda CyberGhost på upp till 7 av dem samtidigt.

CyberGhosts säkerhet är också i topp. Liksom ovan nämnda tjänster använder de en 256-bitars AES-kryptering, som är en av de bästa i världen. De har också en kill switch och en noll-loggningspolicy. Detta innebär att de inte kan läcka någon information till tredje parter, eftersom det inte finns någon information att läcka.

CyberGhost är något billigare än genomsnittet och ligger på 70 kronor för en månad. Om du vill ha ett mer långsiktigt avtal kostar det så lite som 25 kronor per månad under 3 år. De har ofta bra erbjudanden på hemsidan också, så det är möjligt att få det ännu billigare. Om du väljer CyberGhost har du dessutom 45 dagar på dig att avgöra om du är nöjd eller inte, eftersom garantin faktiskt varar så länge. 

SurfShark

 • 500 servrar i 50 länder
 • Kill-switch och ingen loggföring
 • Erbjuder 30 dagars provperiod

Detta är en leverantör som på många sätt är som en lillebror till de största leverantörerna. Det är en nyare tjänst som har vuxit snabbt, och de fortsätter konstant att utöka. Hittills har de 500 servrar i 50 olika länder, men har gått ut med att detta antal kommer att öka avsevärt i framtiden. Hastigheten på dessa servrar är mycket bra, men sjunker något i de minsta länderna. Detta gäller dock inte länderna i Skandinavien.

SurfShark har det bästa att erbjuda. Detta inkluderar en kill switch och noll-loggningspolicy, som ger extra säkerhet när du surfar eftersom du inte behöver oroa dig för att tappa din anslutning eller att dina uppgifter ska läcka ut till tredje parter. De har en mycket bra kryptering, men inget speciellt extra på den fronten. Även om de inte når toppen på detta område är säkerheten mer än bra nog för en vanlig användare.

Priset för en månad är relativt högt eftersom det ligger på samma nivå som de allra bästa leverantörerna. Å andra sidan, om du väljer ett medlemskap på över två år, kostar tjänsten endast 16 kronor per månad. Detta är mycket billigt eftersom du kan ansluta till så många enheter du vill åt gången. Tjänsten kan också testas i 30 dagar där du får tillbaka pengarna om du inte är nöjd. 

HideMyAss

 • Servrar i 190 länder
 • Ett billigare alternativ
 • Mycket bra säkerhet

Denna leverantör är en av tjänsterna som har haft störst tillväxt de senaste åren. Deras ökande popularitet kommer bland annat av det faktum att de erbjuder servrar i hela 190 olika länder. Detta är svårt för andra leverantörer att komma i närheten av. Inte bara har de servrar i många olika länder, de är även mycket snabba och stabila.

Säkerheter hos denna leverantör är också mycket bra. De har bland annat en grymt bra kryptering, ingen loggföring och kill-switch. Dessutom har de också flera funktioner för att säkerställa användarnas säkerhet. Med andra ord finns det ingen anledning till att bekymra sig över sin information när man använder HideMyAss.

För att konkurrera med de allra största aktörerna är det också viktigt att man även gör det med priset. En månad är runt detsamma som hos de flesta andra leverantörer. Med det sagt erbjuder de mycket stora rabatter om du väljer längre medlemskap, upp till 75%. Du kan också testa tjänsten riskfritt i 30 dagar och få alla pengarna tillbaka om du inte skulle bli nöjd med tjänsten.

Varför använda VPN på Mac?

Det finns flera bra anledningar du varför du bör använda VPN på Mac. För det första ger VPN dig säkerhet på nätet. Det har blivit mer och mer populärt med dataangrepp från personer som försöker att stjäla din information. Med en VPN slipper du att oroa dig över detta. Du bör vara extra försiktig när du använder dig av offentliga nätverk och hot-spots, men detta gäller även på privata nätverk.

Den andra goda anledningen är att du öppnar upp geoblockerat innehåll. Exempelvis erbjuder den amerikanska versionen av Netflix och Amazon Prime Video ett mycket större utbud än den svenska versionen. Det här är en anledning till att väldigt många människor skaffar en VPN. Det finns även andra sidor som av olika anledningar endast fungerar i vissa länder. Dessa kommer du enkelt åt genom att byta server.

Du kan också ta det lugnt med tanke på din information på netet. Med en VPN kan exempelvis inte din internetleverantör hämta ut all din trafik. Det också mycket svårare för en tredje part att lagra någon information om dg när du använder dig av andra IP-adresser än din egna.

Är det lagligt att använda VPN på Mac?

Det enkla svaret på detta är ja. VPN är helt lagligt i Sverige, både för bruk av svenska och utländska servrar. Undantaget är givetvis att du inte kan använda en VPN till att göra saker som är olagliga. Det finns dock änder där VPN är förbjuder som exempelvis Kina, Irak, Uganda och Ryssland. Det är alltså länder där regeringen intresserad av att styra vilken typ av information som befolkningen får.

Kan jag använda ett gratis VPN till Mac?

Eftersom det finns ett antal gratisalternativ bland VPN-tjänster kanske du undrar varför du inte bara kan ta ett av dem. Kort sagt, detta är en dålig idé av flera skäl.

Hastighet: Anledningen till att man kan använda internet som normalt med de bästa tjänsterna är tack vare deras många snabba servrar. Naturligtvis kostar det pengar att upprätthålla denna kvalitet, något som gratis tjänsterna inte kan. Därför kommer internethastigheten att sjunka drastiskt och du måste vänta på att sidor laddas och filmer buffrar när du tittar på video.

Datatak: En datatak innebär att du inte kan använda tjänsten fritt. Du har tillgång till x antal MB data innan tjänsten slutar fungera. Denna gräns är ofta inställd på 250 eller 500 MB, vilket betyder mindre än 45 minuters streaming. När denna gräns uppnås kan du naturligtvis betala för att fortsätta, men då kan du lika gärna välja en av de bästa leverantörerna för samma pris. 

Dina uppgifter är inte säkra: Alla leverantörer som nämns i den här artikeln är baserade i länder utanför EU och USA:s juridiska område med tvång att lagra information om användare. Det är ofta så att även gratistjänsterna ligger utanför dessa områden, men detta av en annan anledning. Utan en inkomst från sina användare måste leverantören tjäna pengar på andra sätt, och tyvärr säljer de därför ofta information till tredje parter. Detta är inte bara motsatsen till vad de bästa leverantörerna gör, utan det leder också ofta till att du får mycket skräppost från olika aktörer. 

Allmän säkerhet: Funktioner som en kill switch och IP- och DNS-läckageskydd är inte fina ord som de bästa leverantörerna använder för att verka mer attraktiva. Det här är ytterligare funktioner som ger mer säkerhet utöver den grundläggande krypteringen. Med brist på pengar har gratistjänsterna inte alltid någon kryptering alls, och nästan aldrig några av dessa extrafunktioner.

Sammanfattning

Det är alltså en bra idé att skaffa en VPN till din Mac. För det första ger VPN dig möjligheten till att surfa var du än befinner dig, utan att bekymra dig över dataangrepp. Med tanke på hur billiga dessa tjänster är, blir det även ett enklare val. Alla de nämnda leverantörerna i denna artikel är ett strålande val för din Mac.

Vi rekommenderar att du håller dig undan från gratistjänsterna eftersom det finns för många nackdelar. Det är även mycket svårt att hitta gratisversioner som överhuvudtaget fungerar. Du vill heller inte att din information blir mer utsatt och potentiellt blir vidare sålt till tredjeparter. VPN är också helt lagligt och användbart. Det är alltid bra att ha din VPN på, detta är speciellt viktigt när du använder offentliga nätverk och hot-spots.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo