Bästa VPN till Mac

Senast uppdaterad: 14/06/2022

Även om de flesta VPN-tjänster stöder Mac är vissa såklart bättre lämpade än andra. Olika tjänster passar också bättre för olika användare. Vissa är mest oroliga över säkerhet, medan andra är mer bekymrade över priset. Oavsett orsaken till att du vill ha en VPN till Mac så finns det garanterat en tjänst för dig. Vi har testat en mängd leverantörer och deras tjänster, och har hittat våra favoriter specifikt för Mac.

Det finns ett antal faktorer som är mycket viktiga både för Mac och alla andra enheter som du kan vilja använda en VPN på. De här faktorerna inkluderar hastighet, säkerhet och användarvänlighet. Vi har därför sett till att varje VPN som vi har hittat presterar bra på alla dessa punkter.

Här är de bästa VPN-tjänsterna för Mac just nu:

Bästa VPN för Mac

Det här är de bästa VPN-tjänsterna för Mac just nu.

ExpressVPN

  • Fungerar bra på Mac
  • Väldigt snabb uppkoppling
  • Fungerar bra för att titta på amerikansk Netflix i Sverige

När det gäller VPN-tjänster är ExpressVPN den som de allra flesta kallar för den bästa tjänsten. Det gäller på alla operativsystem, inklusive Mac-enheter. Alla VPN-tjänster gör att en viss internethastighet går förlorad, men de bästa leverantörerna har så pass liten reducering att den inte märks. Med ExpressVPN kan du surfa, spela eller strömma HD-filmer precis som du skulle göra annars. De har cirka 3000 servrar i 94 länder, så det råder ingen brist på uppkopplingar från olika platser. ExpressVPN låter dig enkelt strömma program från exempelvis amerikanska Netflix och Hulu i Sverige.

ExpressVPN:s säkerhet är också i toppklass. De använder kryptering som ligger på samma nivå som USA:s försvar. Utöver detta har de också privatkrypterad DNS på varje server för ökad säkerhet. De är dessutom baserade på Brittiska Jungfruöarna, vilket innebär att de ligger utanför EU och USA:s jurisdiktioner gällande lagring av information om användare. Det gör att de kan arbeta med en nolloggningspolicy. De har också en kill switch-funktion som gör att din IP-adress inte exponeras ens för ett ögonblick om det uppstår ett avbrott i uppkopplingen.

Prismässigt ligger ExpressVPN på en ganska genomsnittligt nivå om du bara har tjänsten under en månad, med ett pris på cirka 100 kronor. Det här priset halveras emellertid om du väljer deras längsta abonnemang som är på 12 månader. De har också en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti, så du kan testa tjänsten fullt ut utan att ta någon ekonomisk risk. 

NordVPN

  • Väldigt snabb
  • Bra kundservice
  • Servrar i 60 länder

Strax bakom ExpressVPN kommer NordVPN. Även om det är liten skillnad mellan de båda tjänsterna, kommer den här leverantören fortfarande på andra plats. När det gäller hastighet har de mycket bra servrar i alla 60 länder. Det kan ta lite längre tid att ansluta till servrarna, även om det bara är cirka 10-15 sekunder vi pratar om, men det är vanligt hos de flesta leverantörer. En funktion som är riktigt bra hos NordVPN är den världskarta som presenterar var i världen deras servrar finns och som gör det mycket enkelt att välja vilket land du vill surfa från.

NordVPN är baserat i Panama, vilket innebär att de inte är skyldiga enligt lag att spara några uppgifter alls om sina användare. Det kan tyckas vara en självklarhet, men det är många leverantörer som inte erbjuder en nolloggningspolicy. Dessutom erbjuder de också klassiska funktioner som en kill switch och skydd mot DNS- och IP-läckor. Ett område där NordVPN verkligen sticker ut är att de, förutom att de har en av de bästa krypteringarna som finns, ger sin användare det där lilla extra. De använder en TOR över VPN, som fungerar som ett extra lager av krypteringsskydd.

Månadskostnaden för NordVPN är drygt 100 kronor. Å andra sidan erbjuder de en mängd olika alternativ, där det bästa erbjudandet endast kostar knappt 70 kronor om du väljer det abonnemang som sträcker sig över två år. Du kan också prova tjänsten riskfritt i 30 dagar och få pengarna tillbaka om du inte är nöjd. 

CyberGhost

  • Över 3000 servrar i 60 länder
  • Upptill 7 enheter anslutna samtidigt
  • Kraftig 256-bit AES kryptering

CyberGhost är en av de största och äldsta VPN-leverantörerna och du kan vara säker på att aktören tillhandahåller en fantastisk tjänst. De har över 3000 servrar i 60 länder och hastigheten är alltid mycket bra. Det tar också mycket kort tid att ansluta till en server och anslutningen är stabil. Om du har flera enheter kan du också använda CyberGhost på upp till sju stycken samtidigt.

CyberGhosts säkerhet är också i topp. Liksom ovan nämnda tjänster använder de en 256-bitars AES-kryptering, som är en av de bästa i världen. De har också kill switch och nolloggningspolicy. Det innebär att de vare sig kan läcka eller lämna ut någon information till tredje parter, eftersom det inte finns någon loggad data.

CyberGhost är något billigare än genomsnittet och ligger på 70 kronor för en månad. Om du vill ha ett mer långsiktigt avtal kostar det så lite som 25 kronor per månad om du väljer abonnemanget som löper över 3 år. De har ofta bra erbjudanden på hemsidan, så det kan vara möjligt att få det ännu billigare. Om du väljer CyberGhost har du dessutom 45 dagar på dig att avgöra om du är nöjd eller inte, eftersom deras pengarna tillbaka-garanti varar så länge. 

SurfShark

  • 3200 servrar i 65 länder
  • Kill switch och ingen loggföring
  • Erbjuder 30 dagars provperiod

Det här är en leverantör som på många sätt är som en lillebror till de största leverantörerna. Det är en relativt ny leverantör på marknaden som snabbt har visat att de är här för att stanna genom att fortsätta växa konstant. Hittills har de minst 3200 servrar i 65 länder, men de har gått ut med att de planerar att öka antalet ytterligare i framtiden. Hastigheten på alla servrarna är mycket bra, men sjunker något i de minsta länderna. Det gäller dock inte länderna i Skandinavien.

SurfShark har det bästa att erbjuda, och det inkluderar kill switch och nolloggningspolicy. Det ger extra säkerhet när du surfar eftersom du inte behöver oroa dig för att förlora din anslutning eller att dina uppgifter ska läcka ut till tredje parter. De har en mycket bra kryptering, men den sticker inte ut något särskilt. Även om de inte når toppen på just det här området är säkerheten mer än bra nog för en genomsnittlig användare.

Priset för en månad är relativt högt eftersom det ligger på samma nivå som de allra bästa leverantörerna. Å andra sidan, om du väljer ett abonnemang som löper över 2 år, kostar tjänsten knappt 25 kronor per månad. Villkoret för att du ska få den låga månadskostnaden är att du betalar hela abonnemangskostnaden på en gång. Månadsavgiften i ett 24 månaders mycket billigt eftersom du kan ansluta till så många enheter du vill samtidigt. Du kan också testa tjänsten i 30 dagar och få pengarna tillbaka om du inte är nöjd. 

HideMyAss

  • Servrar i 190 länder
  • Ett billigare alternativ
  • Mycket bra säkerhet

Den här leverantören har en av de tjänster som har haft störst tillväxt de senaste åren. Deras ökande popularitet kommer bland annat av det faktum att de erbjuder servrar i hela 190 olika länder. Det är det inte många andra leverantörer som kommer i närheten av. HideMyAss har inte bara servrar i många länder, de är även mycket snabba och stabila.

Säkerheten hos leverantören är också mycket bra. De har bland annat en mycket bra kryptering, ingen loggföring och kill switch. Dessutom har de flera funktioner för att säkerställa användarnas säkerhet. Med andra ord finns det ingen anledning till att bekymra sig över din information när du använder HideMyAss.

För att konkurrera med de allra största aktörerna är det också viktigt att göra det med priset. En månad kostar ungefär lika mycket som hos de flesta andra leverantörer. Med det sagt erbjuder de mycket stora rabatter, upp till 75 procent, om du väljer att binda upp dig för ett längre abonnemang. Du kan också testa tjänsten riskfritt i 30 dagar och få pengarna tillbaka om du inte är nöjd med tjänsten.

Varför använda VPN på Mac?

Det finns flera bra anledningar varför du bör använda VPN på Mac. En VPN ger dig säkerhet på nätet, något som har blivit allt viktigare sedan bedrägeriförsöken från personer som försöker att stjäla din information har ökat. Med en VPN slipper du att oroa dig för det bekymret. Du bör vara extra försiktig när du använder dig av offentliga nätverk och hot spots, men det är lika viktigt att tänka säkerhet när det kommer till privata nätverk.

En annan bra anledning till att skaffa VPN är att du kan öppna upp regionblockerat innehåll. Den amerikanska versionen av Netflix och Amazon Prime Video är två exempel på strömningstjänster som erbjuder ett mycket större utbud än den svenska versionen. Bara det är en anledning till att många människor skaffar en VPN. Det finns även andra sidor som av olika anledningar bara fungerar i vissa länder. Dessa kommer du enkelt åt genom att byta server.

Du kan också andas ut gällande din information på nätet. Med en VPN kan exempelvis din internetleverantör inte hämta ut eller spåra all din trafik. Det också mycket svårare för en tredje part att lagra någon information om dig när du använder dig av andra IP-adresser än den som är enhetens ursprungliga.

Är det lagligt att använda VPN på Mac?

Det enkla svaret på den frågan är ja. VPN är helt lagligt i Sverige, både för bruk av svenska och utländska servrar. Undantaget är givetvis att du inte använder en VPN för att göra saker som är olagliga. Det finns dock änder där VPN är förbjudet som exempelvis Kina, Irak, Uganda och Ryssland. Det är alltså länder där regeringen intresserad av att styra vilken typ av information som befolkningen har tillgång till.

Kan jag använda en gratis VPN till Mac?

Eftersom det finns ett antal gratisalternativ bland VPN-tjänster kanske du undrar varför du inte bara kan ta ett av dem. Kort sagt är det en dålig idé, av flera skäl.

Hastighet: Anledningen till att du kan använda internet som normalt med de bästa tjänsterna är tack vare deras många snabba servrar. Naturligtvis kostar det pengar att upprätthålla en så hög kvalitet, något som gratistjänsterna inte kan. Därför kommer internethastigheten att sjunka drastiskt och du måste vänta på att sidorna ska laddas och filmerna kan buffra när du vill strömma dem.

Datatak: En datatak innebär att du inte kan använda tjänsten fritt. Du har tillgång till x antal MB data innan tjänsten slutar fungera. Den gränsen är ofta inställd på 250 eller 500 MB, vilket betyder mindre än 45 minuters strömning. När du når den gränsen kan du naturligtvis betala för att fortsätta, men då kan du lika gärna välja en av de bästa leverantörerna för samma pris. 

Dina uppgifter är inte säkra: Alla leverantörer som nämns i den här artikeln är baserade i länder utanför EU och USA:s jurisdiktioner som säger att en internet- eller VPN-leverantör enligt är skyldig att lagra information om sina användare. Det är ofta så att även gratistjänsterna är baserade i länder som ligger utanför jurisdiktionerna, men de gör det av en annan anledning. Utan en inkomst från sina användare måste leverantören tjäna pengar på andra sätt. Tyvärr tjänar de ofta pengar genom att sälja information om sina användare till tredje parter. Det är inte bara motsatsen till vad de bästa leverantörerna gör, utan det leder också ofta till att du får mycket skräppost från olika aktörer. 

Allmän säkerhet: Funktioner som kill switch och IP- och DNS-läckageskydd är inte bara fina ord som de främsta leverantörerna använder för att verka mer attraktiva. Det är ytterligare funktioner som ger en högre säkerhet utöver den grundläggande krypteringen. Med lite pengar över till utveckling har leverantörerna av gratistjänsterna i regel igen kryptering alls, och nästan aldrig några av de extrafunktioner som leverantörerna av betaltjänster har.

Vanliga frågor om VPN till Mac

Vilka fördelar får du när du använder VPN på Mac?

Ökad säkerhet, tillgång till regionblockerat innehåll, upprätthållen integritet och anonym nedladdning av filer via torrents eller P2P-nätverk är flera av de fördelar som du får när du använder en VPN.

Är det lagligt att använda VPN på Mac?

Ja, i Sverige är det helt lagligt att använda en VPN. Dock är allt som är olagligt att göra med hjälp av en dator är olagligt även om du använder en VPN.

Sammanfattning

Det är alltså en bra idé att skaffa en VPN till din Mac. En VPN ger dig möjligheten till att surfa var du än befinner dig, utan att behöva bekymra dig för dataangrepp. Med tanke på hur billiga de bra VPN-tjänsterna är, blir det i regel ett enkelt val att teckna ett abonnemang. Alla de leverantörer som vi har tagit upp i den här artiklen är ett utmärkt val för såväl Mac som PC.

Vi rekommenderar att du håller dig borta från gratistjänsterna eftersom det finns för många nackdelar. Det är även mycket svårt att hitta gratisversioner som överhuvudtaget fungerar. Du vill inte heller att din information blir mer utsatt och potentiellt säljs vidare till tredjeparter. VPN är också helt lagligt och användbart. Det är alltid bra att ha din VPN på, särskilt när du använder offentliga nätverk och hot spots på exempelvis flygplatser och tågstationer.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

    Bästa VPN-tjänster

    Bästa VPN-tjänsten

    Prova ExpressVPN

    Vår testtvåa

    Prova NordVPN
    Om reklam på webbplatseninfo