VPNportalen

OVPN Recension

8.0/10

OVPN är en svensk VPN-tjänst som erbjuder god säkerhet till ett rimligt pris.

Det här gillade vi med OVPN:

 • Snabb och enkel installation
 • Kill switch
 • Egna DNS-servrar för att förhindra DNS-läckage
 • Lägsta pris:

  $7 / mnd

  Fungerar på:

  SVT Play TV4 Play AppleTV Disney+ Netflix

  OVPN är en svensk VPN-tjänst som togs i bruk 2014. Det är en av många nyare tjänster som är skapade med syftet att ge användarna det VPN-tjänster är bäst på: att ge användarna fullständig anonymitet och säkerhet på nätet. Samtidigt har OVPN flera andra fördelar.

  Tjänsten är bland annat tillgänglig för de flesta enheter och operativsystem du kan tänka dig. Den är lätt att använda och förutom anonymitet och säkerhet, erbjuder den också många andra fördelar. Du får till exempel ett stort utbud av servrar, bra hastighet och möjlighet att gå runt regionblockeringar. Läs vidare och få mer information om OVPN!

  • $7 i mån
  • 55% rabatt
  • 10 dagar pengarna tilbaka garanti

  Anonymitet och säkerhet

  Anonymitet har naturligtvis varit en av de största anledningarna till varför VPN-tjänsternas popularitet har ökat stadig under åren. Till en början var syftet med VPN-tjänster att hålla större transaktioner mellan företag helt anonyma. Numera används VPN-tjänster som OVPN av privatpersoner som vill skydda sina känsliga uppgifter, till exempel personnummer och kontonummer, när de handlar i nätbutiker. Nätbedrägerier sker hela tiden och en VPN-tjänst är ett bra sätt minska risken för att du blir drabbad.

  OVPN för och sparar inga loggar över din trafik och genom att använda en av deras många IP-adresser kan du dölja din faktiska identitet. Dessutom har OVPN så många IP-adresser att det praktiskt taget är omöjligt att få samma IP-adress ytterligare en gång.

  Vidare är det värt att notera att OVPN krypterar all din trafik. Det här inkluderar inte bara din trafik över nätet, utan även alla dina online-aktiviteter i exempelvis program och appar. Därmed kan du vara helt säker på att din information hålls skyddad och anonym, oavsett var du surfar.

  Utbud av servrar

  OVPN äger servrar i 17 länder. Även om det visserligen är färre än hos många andra kända aktörer, så är det värt att notera att OVPN faktiskt äger sina servrar. Här skiljer sig OVPN från majoriteten av de övriga stora leverantörerna som istället för att äga sina servrar hyr dem i de länder som de är intresserade av. Fördelen med att ett VPN-företag äger sina servrar är att de har full kontroll och själva bestämma när de vill göra uppdateringar.

  Dessutom har OVPN sina servrar i de viktigaste länderna, till exempel Sverige, USA och Storbritannien som troligtvis är mest intressanta för oss nordbor. Därutöver finns andra stora europeiska länder med på listan över servrar. Det här breda utbudet gör att du kan få tillgång till ganska mycket innehåll gällande exempelvis spel och strömningstjänster.

  Det är också värt att nämna att ett bra utbud av VPN-servrar gör att tjänsten kan erbjuda mycket bra stabilitet. Om du kombinerar det stora utbudet med det faktum att OVPN äger alla sina servrar, så är det ingen överraskning att det här är en av de solidaste tjänsterna som finns på marknaden i dagsläget.

  Hastighet och hastighetstapp

  OVPN erbjuder inte bara stabilitet, utan även hastighet är viktigt att nämna här. Visste du till exempel att när du använder en VPN-tjänst är det vanligt att hastigheten på din uppkoppling sjunker något? Det beror på att all trafik blir omdirigerad via en extern server innan den når sin destination. Den biten utför OVPN på ett utmärkt sätt, vilket gör att hastigheten i princip blir oförändrad.

  Det är klart positivt för dig som surfar mycket och särskilt om du är intresserad av att till exempel titta på film eller spela videospel när du är utomlands. Då är en viss hastighet ett måste för att inte upplevelsen ska gå förlorad, och i det fallet är OVPN ett perfekt val.

  Användarvänlighet och säkerhetsfunktioner

  Det är också värt att notera att OVPN är lätt att använda. İ likhet med många andra VPN-tjänster, så tar registreringen bara några sekunder och sedan kan du ladda ner klienten. Inne i programmet behöver du inte göra mycket mer än att klicka på en IP-adress eller det land du vill koppla upp dig mot.

  På bara några sekunder kommer din anslutning dirigeras via den nya IP-adress som du har valt. Det krävs alltså inga avancerade IT-kunskaper, varken för att kunna dölja din gamla IP-adress eller för att kontrollera att din dator är ansluten till en ny och fiktiv IP-adress i ett annat land.

  Borttagning av geoblockering

  Ett av de främsta syftena med att koppla upp sig mot ett annat land är att kunna gå runt en regionblockering. Om du bara vill vara anonym och säker på nätet så kan du koppla upp dig mot en VPN-server i vilket land som helst, men om du till exempel vill titta på Netflix i USA, så måste du använda en amerikansk IP-adress.

  Netflix har på gott och ont blivit bättre på att upptäcka IP-adresserna från VPN-tjänster och blockera dem. Likväl är OVPN en av de tjänster vars IP-adresser fortfarande inte fastnar i Netflix kontroll, vilket innebär att du kan titta på amerikanska Netflix från Sverige via OVPN.

  Det ska också nämnas att OVPN kan användas i 15 länder, så innehåll från de ländernas Netflix, och inte minst många andra sajter, som exempelvis nättidningar och andra videotjänster, kommer att vara tillgängliga för dig. Du kan till och med komma åt YouTube och Facebook på blockerade nätverk på jobbet och skolan via OVPN.

  Pris och abonnemangslängd

  OVPN har förhållandevis rimliga priser och du får bra valuta för pengarna du betalar. OVPN har ingen gratis VPN-tjänst, men priserna på abonnemangen är ändå relativt låga. Det bästa rådet du kan få när det gäller OVPN är att välja ett längre abonnemang, precis som hos de flesta andra VPN-leverantörer. Här kan du få ner månadskostnaden med så mycket som 55 procent genom att välja abonnemanget som stäcker sig över ett år.

  Vidare är det värt att notera att OVPN också har en pengarna tillbaka-garanti. Garantin gäller i 10 dagar från det att du tecknade abonnemanget. Det ger dig tillräckligt med tid för att utvärdera om OVPN är en tjänst som passar dina behov. I praktiken får du alltså OVPN gratis i 10 dagar, då du när som helst kan begära pengarna tillbaka.

  Sammanfattning

  OVPN är en relativt ny VPN-tjänst som är utvecklad i Sverige. Den här tjänsten har kapaciteten att möta dina behov inom en rad områden. Först och främst är det ett mycket bra val när det gäller att surfa anonymt och säkert på nätet.

  Dessutom är OVPN känd för att vara bland de VPN-tjänster som ger dig tillgång till bland annat amerikanska Netflix och SVT Play utomlands. Att kunna gå runt geoblockeringar blir allt viktigare och OVPN är utan tvekan ett bra alternativ för det ändamålet. På det hela taget är OVPN en mycket bra tjänst som definitivt är värd att pröva.

  • $7 i mån
  • 55% rabatt
  • 10 dagar pengarna tilbaka garanti