VPNportalen

OVPN Recension

8.0/10

OVPN är en svensk VPN-tjänst som erbjuder god säkerhet till ett rimligt pris.

Det här gillade vi med OVPN:

 • Snabb och enkel installation
 • Kill switch
 • Egna DNS-servrar för att förhindra DNS-läckage
 • Lägsta pris:

  $7 / mnd

  Fungerar på:

  SVT Play TV4 Play AppleTV Disney+ Netflix

  OVPN är en svensk VPN-tjänst som har varit aktiv sedan 2014. Det är en av många nyare tjänster som har skapats med syftet att ge användarna det VPN-tjänster är bäst på – nämligen att ge användarna fullständig anonymitet och säkerhet på nätet. Samtidigt kommer det också många andra fördelar med OVPN.

  Tjänsten är bland annat tillgänglig för de flesta enheter och operativsystem man kan tänka sig. Den är lätt att använda, och förutom anonymitet och säkerhet erbjuder den också många andra fördelar. Till exempel får du ett stort utbud av servrar, bra hastighet och möjligheter för att gå runt geoblockeringar. Läs vidare för mer information om OVPN.

  • $7 i mån
  • 55% rabatt
  • 10 dagar pengarna tilbaka garanti

  Anonymitet och säkerhet

  Anonymitet har naturligtvis varit en av de största anledningarna till varför VPN-tjänster har blivit så populära med åren. Till en början var faktiskt syftet med VPN-tjänster att hålla större transaktioner mellan företag helt anonyma. I dag används tjänster som OVPN av privatpersoner eftersom privatlivet verkligen har satts på prov de senaste åren.

  OVPN lagrar inga loggar över din trafik och genom att använda en av deras många IP-adresser så kan du dölja din faktiska identitet. Dessutom har OVPN så många olika IP-adresser att det praktiskt taget är omöjligt att ansluta till samma IP-adress mer än en gång.

  Vidare är det värt att notera att OVPN krypterar all din trafik. Detta inkluderar inte bara din trafik över nätet, utan också alla dina online-aktiviteter till exempel inne i program och appar. Därmed kan du vara helt säker på att din information hålls hemlig, oavsett var du surfar.

  Utbud av servrar

  OVPN äger servrar i 17 olika länder. Även om det visserligen är färre än hos många andra kända aktörer, så är det värt att notera att OVPN faktiskt äger dessa. I motsats till detta så använder många av de andra stora tjänsterna hyrda servrar i olika länder. Fördelen med att äga är full kontroll och regelbundna uppdateringar.

  Dessutom har OVPN sina servrar i de viktigaste länderna. Dessa inkluderar till exempel Sverige, USA och Storbritannien som nog är mest intressanta för oss nordbor. Därutöver finns andra stora europeiska länder med på listan över servrar. Detta breda utbud gör att du kan få tillgång till ganska mycket innehåll i dessa länder.

  Det är också värt att nämna att ett bra utbud av VPN-servrar gör att tjänsten kan erbjuda mycket bra stabilitet. Om du kombinerar det stora utbudet med det faktum att OVPN äger alla sina egna servrar så är det ingen överraskning att detta är en av de allra mest pålitliga tjänsterna som finns på dagens marknad.

  Hastighet

  OVPN erbjuder inte bara stabilitet, utan hastigheten är också viktigt att nämna här. Visste du till exempel att vid användning av VPN-tjänster är det vanligt att hastigheten sjunker något? Det beror på att all trafik skickas via en extern server innan den når sin destination. Detta utför däremot OVPN på ett utmärkt sätt, så att hastigheten till största delen bibehålls.

  Det är mycket positivt för dig som surfar mycket, och särskilt om du är intresserad av att till exempel titta på filmer eller spela videospel utomlands. Då kommer det krävas en viss hastighet, och då är OVPN ett perfekt val.

  Användarvänlighet

  Det är också värt att notera att OVPN är väldigt lätt att använda. İ likhet med många andra moderna tjänster så tar registreringen bara några sekunder innan man kan ladda ner programmet. Inne i programmet behöver man inte göra mycket mer än att klicka på en IP-adress eller ett land man vill koppla upp sig mot.

  På några sekunder kommer då din anslutning dirigeras via den nya IP-adress som du har valt. Det krävs alltså inga avancerade IT-kunskaper för att varken kunna dölja din gamla IP-adress eller för att kontrollera att din dator är ansluten till en ny och fiktiv IP-adress i ett annat land.

  Borttagning av geoblockering

  Det kanske främsta syftet med att koppla upp sig mot ett annat land är att kunna gå runt en geoblockering. Om man bara vill vara anonym och säker på nätet så kan man trots allt koppla upp sig mot en VPN-server. Men om man till exempel vill titta på Netflix i USA så måste man använda en amerikansk IP-adress.

  Netflix har visserligen blivit bättre på att upptäcka IP-adresserna från VPN-tjänster och därmed blockera dessa. Likväl är OVPN en av de tjänster vars IP-adresser fortfarande inte fastnar i Netflix kontroll, vilket innebär att du kan titta på amerikanska Netflix från Sverige via OVPN.

  Det ska också nämnas att OVPN kan användas i 15 olika länder, så innehåll från dessa länders Netflix, och inte minst många andra sajter, som till exempel nättidningar och andra videotjänster, kommer att vara tillgängliga för dig. Du kan till och med komma åt YouTube och Facebook på blockerade nätverk på jobbet och skolan via OVPN.

  Pris

  OVPN har ganska rimliga priser, och för priset du betalar här får du riktigt bra valuta för pengarna. OVPN har ingen gratis VPN-tjänst, men priserna är fortfarande gynnsamma. Det bästa rådet du kan få när det gäller OVPN är att välja ett längre abonnemang, precis som hos de flesta andra VPN-tjänster. Här kan du nämligen spara så mycket som 55% på att välja 1-års abonnemang.

  Vidare är det värt att notera att OVPN också har en pengarna-tillbaka-garanti. Garantin gäller i totalt 10 dagar, vilket ger dig tillräckligt med tid för att överväga om OVPN är en tjänst som passar dina behov. I praktiken får du alltså OVPN gratis i 10 dagar, då du när som helst kan be om pengarna tillbaka.

  Sammanfattning

  OVPN är en relativt ny VPN-tjänst som är utvecklad i Sverige. Denna tjänst har kapaciteten att möta dina behov inom en rad områden. Först och främst är det ett mycket bra val när det gäller att surfa anonymt och säkert på nätet.

  Dessutom är OVPN känd för att vara bland de VPN-tjänster som också ger dig tillgång till bland annat amerikanska Netflix och SVT Play utomlands. Att kunna gå runt geoblockeringar blir allt mer viktigt, och OVPN är utan tvekan ett bra alternativ för detta ändamål. På det hela taget är OVPN en mycket bra tjänst som definitivt är värd att pröva.

  • $7 i mån
  • 55% rabatt
  • 10 dagar pengarna tilbaka garanti