VPNportalen

MacSentry Recension

8.0/10

MacSentry er en fullspäckad VPN med användbara verktyg som förbättrar tjänsten.

Det här gillade vi med MacSentry:

 • Fokus på integritet
 • Användbara tilläggsverktyg
 • Network Lock
 • Lägsta pris:

  $3.58 / mnd

  Fungerar på:

  SVT Play TV4 Play AppleTV Disney+ Netflix
  MacSentrys webbplats

  MacSentry är en VPN-tjänst som grundades så sent som 2016. Tjänsten är därmed en ganska ny aktör på marknaden, men de har etablerat sig ganska fort mycket tack vare det faktum att de har lyckats lösa ett problem för många Mac-användare. Mac-användare hade nämligen problemet att få VPN-tjänster att fungera optimalt med deras enheter.

  Därför beslutade en grupp Mac-entusiaster att sätta sig ner och utveckla MacSentry. Målet var att utveckla den bästa lösningen för Mac-användare, och snart var appen färdig och företaget registrerades i Belize. I dag är Mac-optimeringen fortfarande viktig, men faktorer som anonymitet, utbudet av servrar och hastighet är också högt prioriterade. I den här recensionen kommer vi att ta en närmare titt på fördelarna med MacSentry.

  • $3.58 i mån
  • 64% rabatt
  • 7 dagar pengarna tilbaka garanti

  Anonymitet och säkerhet

  Belize kan verka som en udda plats att starta ett företag på, men det är ett mycket medvetet val baserat på lagar om datalagring. I stora delar av Europa, och inte minst i USA, kan VPN-tjänster tvingas att lagra vissa uppgifter. Detta för att myndigheterna ska kunna komma in och kräva utlämning av data.

  I Belize finns det inga sådana lagar om datalagring, och MacSentry lovar på sin hemsida att de inte lagrar någon form av data. Detta innebär att även i ett fall där myndigheterna begär uppgifter kan de inte lämna ut dessa för att de helt enkelt inte har dem. Detta garanterar fullständig anonymitet när du använder MacSentry.

  MacSentry använder sig av 256-bitars kryptering, som i VPN-branschen ofta marknadsförs som samma säkerhetsnivå som den amerikanska armén använder. Det säger mycket om hur säker du faktiskt är när du surfar via deras servrar. OpenVPN, IKEv2, IPsec och flera andra protokoll ingår också.

  Servrar

  MacSentry har långt ifrån det största utbudet av servrar i VPN-branschen. Det betyder dock inte att man ska bortse från tjänsten på grund av detta, eftersom de trots allt erbjuder mycket bra servrar, och det i viktiga länder. Även om de med flest servrar har dessa i nästan alla länder i världen så kommer du aldrig ha användning för de flesta av dem.

  I motsats till detta erbjuder MacSentry hellre de viktigaste servrarna och fokuserar på att förbättra kvaliteten på dessa. Här får du tillgång till 30 servrar i 28 länder runt om i världen. USA, Kanada, Storbritannien, Australien och flera andra viktiga länder finns med. Dessa länder är naturligtvis viktiga för att öka mängden engelskspråkigt innehåll som man har tillgång till.

  Det är lätt att stirra sig blint på siffror, men hur många servrar i små länder behöver man egentligen? Även om MacSentry erbjuder färre servrar så är dessa av hög kvalitet och ligger i de viktiga länderna. Dessutom är de inte lika trafikerade som hos de största tjänsterna på marknaden, vilket ökar chansen för en snabb och stabil anslutning.

  Hastighet

  Vanligtvis kommer hastigheten på din internetanslutning att minska avsevärt när du använder VPN-tjänster. Ofta ligger hastighetstappet på runt 20%. Men när du använder MacSentrys VPN-tjänst kommer du knappt lägga märke till ändringen i hastighet, eftersom de har snabba servrar tillgängliga som upprätthåller din bandbredd.

  Detta garanterar att du får en bra upplevelse när du använder VPN-tjänsten. Det är onekligen viktigt med snabb surf, men kanske ännu viktigare är det när du spelar datorspel eller strömmar din favoritserie. Vid sådana aktiviteter är det särskilt irriterande med avbrott eftersom detta kan förstöra upplevelsen av underhållningen.

  Tack vare sina snabba servrar så kan MacSentry se till att du undviker avbrott eller långa laddningstider. Därmed kan du njuta av en ny värld av innehåll utan att någonsin behöva kompromissa med kvaliteten. Det är också värt att nämna här att om du skulle uppleva avbrott eller att du kopplas ned så kommer MacSentrys Network Lock att se till att du inte läcker data.

  Pris

  MacSentry har bra priser.

  När det gäller priser är MacSentry en av de mest prisvärda tjänsterna. I likhet med andra VPN-tjänster får du 3 olika alternativ här. Du kan registrera dig för 1 månad, 6 månader eller 1 år. Många kommer nog att vilja spara pengar genom att satsa på ännu längre abonnemang, men det är sällan praktiskt eftersom det är svårt att veta sina behov så långt fram i tiden.

  Hos MacSentry får du bra rabatter på längre abonnemang, och faktiskt får du upp till 64% rabatt om du väljer 1-års abonnemang framför 1 månad. Väljer du 1-års abonnemang betalar du endast $3,58 i månaden, vilket nog är bland de lägsta priserna på marknaden.

  Det finns ingen gratisversion av MacSentry än, men i gengäld har dessa ofta en gräns för mängden data man får förbruka, vilket gör dem praktiskt taget oanvändbara om man ska surfa mer än ett par timmar. Priserna på MacSentry är så pass låga att det nog inte hade varit värt att använda en gratisversion ändå.

  Användarvänlighet

  MacSentry erbjuder lite mer än en vanlig VPN-tjänst i den meningen att du får några extra fördelar med på köpet när det gäller användarvänlighet. Bland annat får du här tillgång till verktyg som övervakar din nätverksanslutning, rensar upp hårddisken och inte minst kontrollerar din batteristatus – det kanske är inga jätteviktiga funktioner, men ändå trevliga att ha.

  På det hela taget är MacSentrys VPN-program mycket användarvänligt. Det faktum att tjänsten är mer än bara en VPN-tjänst kan gynna användaren. Till exempel kommer diskrensningen att ge ännu bättre hastigheter, vilket kan ge användaren en ännu bättre upplevelse.

  Borttagning av geoblockering

  Inte alla VPN-användare i dag bryr sig nämnvärt mycket om anonymitet och säkerhet, eftersom det kan vara lätt att föreställa sig att man inte är utsatt. MacSentry ger dig inte bara anonymitet och säkerhet på webben, utan också en ännu större godbit i form av borttagning av geoblockering för olika streamingtjänster och andra sajter.

  Om du till exempel vill komma åt amerikanska Netflix, kommer MacSentry att låta dig få tillgång till streamingtjänsten genom att koppla upp dig mot en av deras amerikanska servrar. Om du till exempel befinner dig i USA och vill se SVT Play utomlands så kan du koppla upp dig mot en svensk server och titta på svensk tv i stället.

  Sammanfattning

  MacSentry är en VPN-tjänst med många fördelar, samt användbara verktyg som bidrar till en ännu bättre upplevelse av tjänsten. Snabba kvalitetsservrar som bland annat kan ge åtkomst till Netflix är bland fördelarna med MacSentry, liksom möjligheten att surfa helt anonymt.

  • $3.58 i mån
  • 64% rabatt
  • 7 dagar pengarna tilbaka garanti