VPNportalen

MacSentry Recension

8.0/10

MacSentry er en fullspäckad VPN med användbara verktyg som förbättrar tjänsten.

Det här gillade vi med MacSentry:

 • Fokus på integritet
 • Användbara tilläggsverktyg
 • Network Lock
 • Lägsta pris:

  $3.58 / mnd

  Fungerar på:

  SVT Play TV4 Play AppleTV Disney+ Netflix
  MacSentrys webbplats

  MacSentry är en VPN-tjänst som grundades så sent som 2016. Tjänsten är därmed en relativt ny aktör på marknaden. Företaget har dock etablerat sig ganska fort, mycket tack vare det faktum att de har lyckats lösa ett problem för många Mac-användare. Mac-användare hade nämligen problemet att få VPN-tjänster att fungera optimalt på deras enheter.

  Därför beslutade en grupp Mac-entusiaster att sätta sig ner och utveckla MacSentry. Målet var att utveckla den bästa lösningen för Mac-användare. Det tog inte lång tid innan appen var färdig och företaget registrerades i Belize. Mac-optimeringen är viktig i även i dagsläget, men faktorer som anonymitet, utbudet av servrar och hastighet är också högt prioriterade. I den här recensionen kommer vi att ta en närmare titt på fördelarna med MacSentry.

  • $3.58 i mån
  • 64% rabatt
  • 7 dagar pengarna tilbaka garanti

  Anonymitet och säkerhet

  Belize kan verka som en udda plats att starta ett företag på, men det är ett mycket medvetet val baserat på lagar om datalagring. I stora delar av Europa, och inte minst i USA, kan VPN-företag tvingas att lagra vissa uppgifter. Det är ett krav från myndigheternas sida för de ska kunna kräva av företaget lämnar ut data och annan information om användarnas aktiviteter på internet.

  I Belize finns det inga sådana lagar om datalagring, och MacSentry lovar på sin hemsida att de inte lagrar någon form av data. Det innebär att även om myndigheterna begär ut uppgifter kan företaget inte lämna ut några, eftersom de helt enkelt inte har dem. Det här garanterar att du är fullständig anonym när du använder MacSentry.

  MacSentry använder sig av 256-bitars kryptering, en kryptering som i VPN-branschen ofta marknadsförs som samma säkerhetsnivå som den det amerikanska försvaret använder. Det säger mycket om hur säker du faktiskt är när du surfar via deras servrar. OpenVPN, IKEv2, IPsec och flera andra protokoll ingår också.

  Servrar i viktiga länder

  MacSentry har långt ifrån det största utbudet av servrar i VPN-branschen. Det betyder dock inte att du av den anledningen ska bortse från tjänsten, eftersom de trots allt erbjuder mycket bra servrar i viktiga länder. Även om de med flest servrar har dem i så gott som alla länder i världen, så kommer du med högsta sannolikhet aldrig ha användning för de flesta av dem.

  I motsats till det satsar MacSentry hellre på de viktigaste servrarna och fokuserar på att förbättra servrarnas kvalitet. Med MacSentry får du tillgång till 30 servrar i 28 länder runt om i världen. USA, Kanada, Storbritannien, Australien och flera andra viktiga länder finns självklart med. Dessa länder är naturligtvis viktiga för att öka mängden engelskspråkigt innehåll som användarna har tillgång till.

  Det är lätt att stirra sig blind på siffror, men hur många servrar i små länder behöver man egentligen? Även om MacSentry erbjuder färre servrar så håller dessa hög kvalitet och är utplacerade i de viktiga länderna. Dessutom är de inte lika trafikerade som hos de största tjänsterna på marknaden, vilket ökar chansen för en snabb och stabil anslutning.

  Hög hastighet ger kort laddningstid

  Vanligtvis kommer hastigheten på din internetanslutning att minska avsevärt när du använder VPN-tjänster. Vanligtvis ligger hastighetstappet på runt 20 procent. Men när du använder MacSentrys VPN-tjänst kommer du knappt lägga märke till förlusten i hastighet, eftersom de har snabba servrar som upprätthåller din bandbredd.

  Det här garanterar att du får en bra upplevelse när du använder VPN-tjänsten. Det är onekligen viktigt med snabb surf, men det är kanske ännu viktigare när du spelar datorspel eller strömmar din favoritserie. I de fallen är det särskilt irriterande med avbrott eftersom det kan förstöra upplevelsen av underhållningen.

  Tack vare sina snabba servrar kan MacSentry se till att du undviker avbrott eller långa laddningstider. Därmed kan du njuta av en ny värld av innehåll utan att behöva kompromissa med kvaliteten. Det är också värt att nämna att om du skulle uppleva avbrott eller att du kopplas ned, så kommer MacSentrys Network Lock att se till att du inte läcker data. Network Lock fungerar som en så kallad kill switch och bryter omedelbart din uppkoppling till VPN-tjänsten om servern du är ansluten till går ned.

  Konkurrenskraftigt pris

  MacSentry har bra priser.

  När det gäller priser är MacSentry en av de mest prisvärda tjänsterna. I likhet med andra VPN-tjänster får du tre abonnemangsalternativ att välja mellan. Du kan teckna en prenumeration som sträcker sig över en månad, sex månader eller ett år. Många kommer nog att vilja spara pengar genom att satsa på ännu längre abonnemang, men det är sällan praktiskt eftersom det är svårt att veta hur ens behov förändras eller ser ut om två eller tre år.

  Hos MacSentry får du bra rabatt på längre abonnemang. I skrivande stund får du upp till 64 procent rabatt om du väljer ett årsabonnemang istället för ett som sträcker sig över en månad. Väljer du tecknar abonnemanget som löper över ett år betalar du endast 3,58 amerikanska dollar i månaden, vilket troligtvis är en av de lägsta månadskostnaderna för VPN-tjänster som finns att tillgå på marknaden.

  I dagsläget finns det ingen gratisversion av MacSentry. Det är dock inget du behöver hänga lägg över eftersom gratistjänster ofta har en gräns för hur mängden data du får förbruka under en dag eller månad. Det gör i sin tur att de bara räcker till ett par timmars surf och vill du strömma innehåll tar datamängden i regel slut efter 30-45 minuter. Priserna på MacSentrys abonnemang är så pass låga att det troligen inte hade varit lönsamt att använda en gratisversion ändå.

  En annan problematik med gratis VPN-tjänster är att många av dem säljer uppgifter om sina användare vidare till tredje part. Eftersom de kostnadsfria VPN-tjänsterna inte ger någon inkomst från abonnemang, måste företagen som ligger bakom tjänsterna få in pengar på annat sätt. Personligt riktad reklam är ett sådant sätt, och då säljer de helt enkelt uppgifterna om sina användare vidare.

  Användarvänlighet i toppklass

  MacSentry erbjuder lite mer än en vanlig VPN-tjänst i och med att du får några extra fördelar på köpet när det gäller användarvänlighet. Du får bland annat tillgång till verktyg som övervakar din nätverksanslutning, rensar ut onödiga filer på hårddisken och inte minst kontrollerar din batteristatus. Det kanske är inte några jätteviktiga funktioner, men som ändå är trevliga att ha.

  På det hela taget är MacSentrys VPN-program mycket användarvänligt. Det faktum att tjänsten är mer än bara en VPN-tjänst kan gynna användaren. Som exempel så kommer diskrensningen att ge ännu bättre hastigheter, vilket kan ge användaren en ännu bättre upplevelse.

  Borttagning av geoblockering

  Det är inte alla internetanvändare som bryr sig något nämnvärt om anonymitet och säkerhet, eftersom det är lätt att tro att man inte är utsatt. MacSentry ger dig inte bara anonymitet och säkerhet på webben, utan också en ännu större godbit i form av borttagningen av regionblockeringen på strömningstjänster och andra sajter.

  Om du till exempel vill komma åt amerikanska Netflix, så kommer MacSentry att låta dig få tillgång till strömningstjänsten genom att koppla upp dig mot en av deras amerikanska servrar. Om du befinner dig i exempelvis USA och vill se SVT Play utomlands så kan du koppla upp dig mot en svensk server och titta på svensk tv i stället.

  Sammanfattning

  MacSentry är en VPN-tjänst med många fördelar och användbara verktyg som bidrar till en ännu bättre användarupplevelse. Snabba kvalitetsservrar som bland annat kan ge åtkomst till Netflix är en av fördelarna med MacSentry, liksom möjligheten att surfa helt anonymt.

  • $3.58 i mån
  • 64% rabatt
  • 7 dagar pengarna tilbaka garanti