Fungerar NordVPN med Hulu 2024

Senast uppdaterad: 05/01/2024

Hulu är en amerikansk streamingsida, och kanske en av de allra bästa som går att hitta. Det här är en tjänst som har ett brett utbud av både filmer och serier som du kan streama när du själv vill. Som kund på Hulu kommer du åt väldigt många populära titlar som inte finns på någon annan streamingsida, men för dig som är i Sverige finns det ett problem – det här är en tjänst som bara fungerar för de som är i USA. Om du surfar in på sidan med en svensk IP-adress kommer du inte kunna starta en enda video.

Med tanke på hur extremt mångsidigt och bra utbud det finns på Hulu är det här ingenting som är speciellt roligt för oss i Sverige. Men vi har självklart en lösning på problemet! Om du använder en VPN kan du byta IP-adress så att det ser ut som att du är i USA, och när du har gjort det går det bra att streama allt innehåll som finns på tjänsten. En av de VPN-leverantörer som fungerar allra bäst med Hulu är NordVPN, och vi är säkra på att du som vill streama mängder av bra filmer och serier kommer uppskatta de många och snabba servrarna som tjänsten kommer med.

disney hulu

Varför behöver man använda en VPN med Hulu?

I dag är det väldigt vanligt att streamingtjänster har innehåll som baserar sig på var användaren befinner sig. Det betyder alltså att vi i Sverige ser andra saker än någon i exempelvis Australien gör, kort och gott för att våra IP-adresser avgör vilka titlar vi kan välja mellan. Anledningen till att det är så här beror ofta på att det finns olika avtal mellan streamingtjänsterna och produktionsbolagen. En streamingtjänst kan få betala mer för rättigheter om titeln ska gå att streama i flera länder, och för att inte behöva betala så mycket väljer man därför att bara skriva avtal om att titlarna får visas i vissa länder.

Något annat som gör att det är värt för oss i Sverige att ha en VPN för att kunna streama Hulu är att det här är en streamingsida som värnar om exklusivitet. Det ska vara värt att ha en prenumeration på tjänsten och därför fyller de biblioteket med omtyckta titlar.

Det som gör att man inte kan komma åt Hulu om det skulle vara så att man befinner sig utanför USA handlar om IP-adressen. Den avslöjar var man befinner sig. Kort och gott går det att lista ut var en person befinner sig utifrån enhetens IP-adress. Med det sagt känner Hulu av om du surfar in på sajten från USA eller något annat land. Om du inte är i någon av de amerikanska delstaterna kommer du inte kunna streama innehållet.

Det enda sättet du kan streama filmer och serier på Hulu från Sverige är genom att använda en VPN. Här behöver vi ändå poängtera att det för Hulu är väldigt viktigt att se till att det bara är amerikanska användare som kan komma åt alla titlar, och därför kan de blockera vissa IP-adresser som de har kunnat se kommer från en VPN-tjänst. Med det sagt är det ännu viktigare att välja en VPN som är så pass bra att den klarar av att gå runt även de blockeringarna. En sådan är NordVPN. Deras servrar och tjänst har en ytterst avancerad och sofistikerad infrastruktur, och det gör att Hulu antagligen inte kommer märka att du använder en VPN.

Fungerar NordVPN på Hulu?

Av alla otaliga VPN-tjänster som finns på marknaden är NordVPN en av de bästa. Det här är en tjänst som minsann sätter ribban för sina konkurrenter, och leverantören gör det med bravur. För att nämna några saker som gör att det här är en VPN att lita på så har NordVPN över 5 000 servrar i en rad olika länder. Det stora antalet servrar och dess spridning innebär att du har många möjligheter när du ska välja en server att koppla upp dig mot. Och, skulle det vara så att du av någon anledning behöver byta server så gör du det på några få sekunder genom den användarvänliga kartan där du kan klicka på länder för att koppla upp dig mot den snabbaste tillgängliga servern.

En VPN kan ha mängder av servrar, men om säkerheten brister är den inte heller någonting att hänga i julgranen. NordVPN har förstått det här och tar allt som rör användarnas sekretess och säkerhet på största allvar. Vad gäller kryptering använder tjänsten en AES-256 bitar, vilket är samma som den amerikanska militären gör. Bara det vittnar om hur pass säker tjänsten är. Nu ska du inte tro att den krypteringen är allt som rör säkerheten. NordVPN har flertalet olika säkerhetsfunktioner som skapar en sömlös upplevelse för alla användare. 

Tjänsten har en Kill Switch, ger möjlighet till delade tunnlar och har dessutom stöd för flera säkerhetsprotokoll. Alla som använder NordVPN kan även nyttja dubbla VPN-funktioner. Genom dem kan du dirigera din trafik genom servrarna två gånger för att fördubbla krypteringsnivåerna, och det gör självklart att allting blir ännu tryggare. Använder du webbläsaren Tor kan du använda NordVPN även med den, och oavsett webbläsare har du alltid ett skydd mot DDoS-attacker.

Streama Hulu med NordVPN

Om du letar efter ett sätt att streama Hulu i Sverige är NordVPN svår att bräcka. Det här är en så pass bra VPN att den ser till att alla användare kan streama film till och med i HD utan att det uppstår några avbrott eller problem med uppkopplingen. Du kan lita på att NordVPN klarar av att låsa upp Hulu, även fast det är en streamingtjänst som försöker motverka att användarna har en VPN.

Som vi redan nämnda är antalet servrar NordVPN har imponerande. Många av dem finns dessutom i USA, och det är just de servrarna du behöver för att kunna streama Hulu. Det finns servrar i alla delstater och om du klickar på USA på kartan kopplas du upp mot den snabbaste servern, men du kan även välja server manuellt om du hellre gör det.

Hulu har en brandvägg som vissa VPN-servrar kan ha svårt att ta sig förbi, men för NordVPN är det en enkel match tack vare dolda servrar. Som vi nämnde tidigare kan Hulu märka att någon använder en VPN och då blockera den IP-adressen, men eftersom en del av servrarna är obfuskerade så är det inte ett problem med NordVPN. Att servrarna är dolda gör det väldigt svårt för Hulu att upptäcka dem.

När du letar efter den bästa VPN för Hulu kommer du antagligen stöta på flera leverantörer som påstår att de kan komma förbi alla slags innehållsblockeringar. I verkligheten är det långt ifrån sanningen. Däremot har vi själva testat NordVPN och kan skriva under på att det här är en tjänst som faktiskt klarar av att göra det. Vill du vara säker på att kunna låsa upp Hulu är NordVPN ett säkert val.

Så använder du en VPN med Hulu

Som du säkert har förstått vid det här laget är det inga problem att streama Hulu om du använder NordVPN. Att installera och börja använda tjänsten är dessutom lätt som en plätt, och så snart du har följt alla steg här nedanför är du redo att streama allt mellan himmel och jord.

 1. Skaffa en prenumeration på NordVPN

Om du inte redan har en prenumeration på NordVPN är vi rätt säkra på att du kommer vilja starta en när du får veta hur pass billigt det är, och även att du har möjlighet att testa tjänsten gratis. När du skapar ett konto väljer du en prenumeration och förser leverantören med dina betaluppgifter. Sedan har du chansen att prova tjänsten gratis i 30 dagar. Om du av någon anledning inte vill fortsätta abonnemanget kan du avbryta prenumerationen och få alla pengar du har betalat tillbaka.

Det finns flera abonnemang du kan välja mellan och det som skiljer dem åt är hur lång tid de löper över. Om du väljer en längre prenumeration blir månadskostnaden lägre.

 1. Ladda ner och installera VPN-klienten

När du väl har skapat ett konto ska du ladda ner VPN-klienten till din enhet. Om du ska installera den på din dator hittar du programvaran du behöver på leverantörens hemsida. Det är alltid bäst att ladda ner programmet direkt därifrån och inte från någon extern part. Ska du använda tjänsten i mobilen hittar du en app som finns i enhetens appbutik. Det finns programvara att ladda ner till i princip alla de vanligaste enheterna. Du hittar både program för Linux, Windows och macOS, likväl som det finns appar för iOS och Android.

När du har laddat ner klienten installerar du den på enheten och sedan loggar du in med dina kontouppgifter. 

 1. Koppla upp dig mot en server i USA

Det finns över 1 000 servrar i USA och du kan välja att koppla upp dig mot vilken som helst av den. Vill du göra en quick connect klickar du kort och gott på USA på kartan och så kommer NordVPN leta efter den bästa servern. När du har gjort det är du redo att börja streama Hulu!

Besök NordVPN

Hur säker är en gratis VPN?

Om du är tekniskt intresserad har du helt säkert stött på flera gratis VPN-tjänster. En gratis VPN hävdar ofta att en klarar av att komma förbi alla slags brandväggar som finns på streamingtjänster som Hulu, men hur sant är det egentligen? Kan de verkligen det?

 1. En gratis VPN är mindre pålitlig

Om vi ska summera hur effektiva gratis VPN-tjänster är så kan vi börja med att säga att de aldrig kan garantera att du kommer kunna komma åt alla sidor på nätet. Det betyder att det inte alls är säkert att du faktiskt kommer kunna streama Hulu om du har en gratis VPN. Att det är svårt för en gratistjänst att låsa upp Hulu har också mycket att göra med att streamingtjänsten själv har en väldigt bra brandvägg, och det krävs en avancerad programvara för att kunna ta sig förbi den. En VPN som kostar kan till och med ha svårt för att klara jobbet, och de leverantörerna har mycket större möjligheter att utveckla och optimera sina tjänster än vad gratisversionerna har.

 1. En gratis VPN är sämre för säkerheten

Innan du överväger att använda en gratis VPN behöver du vara medveten om att det är farligt ur ett säkerhetsperspektiv. En gratis VPN sparar ofta din data och säljer den sedan till andra företag. Anledningen till att de gör det är att de helt enkelt behöver få någon form av finansiering för att upprätthålla sina servrar, och det gör de genom att sälja information vidare till andra. Det förtar hela syftet med att använda en VPN eftersom tanken är att den ska göra dig tryggare och mer säker online.

Förutom det så är säkerheten och sekretessen generellt sett sämre också på andra sätt när du använder en gratis VPN. Det resulterar i att du är mer utsatt för skadlig programvara och hackerattacker än du är om du skulle använda en premiumleverantör. För att vara helt säker på nätet och inte utsätta dig för onödiga risker är det alltid bäst att använda en tjänst som är värd det den kostar. I vårt tycke är NordVPN verkligen en sådan.

Varför fungerar inte NordVPN med Hulu?

Om det är så att NordVPN inte fungerar när du försöker streama något på Hulu finns det en chans att Hulu har identifierat IP-adressen som en VPN. Om det händer kan du försöka lösa problemet genom att byta server. Det gör du enkelt via NordVPN-klienten på din enhet. Anledningen till att Hulu blockerar VPN-servrar handlar just om rättigheterna vi nämnde tidigare. För en streamingtjänst kan det innebära dyra böter om titlarna visas för personer som inte ingår i det avtal som slutits med produktionsbolaget. De allra flesta gångerna går det att lösa problemet genom att helt enkelt välja en annan server.

Om du byter server men ändå inte kan komma åt innehållet på Hulu finns det ett par saker du kan göra. 

 1. Radera cookies

Cookies är data som sparas för att du ska få en bättre upplevelse när du går in på olika hemsidor och applikationer. En cookie är i sig inget hot, men datan som lagras kan i vissa fall avslöja var du egentligen befinner dig även fast du använder en VPN.

Hulu kan komma att blockera dig från sin hemsida om de ser att den server du har kopplat upp dig mot på NordVPN och den data som finns sparad som cookies inte stämmer överens med varandra. Därför kan du testa att radera alla cookies för att se om det löser problemet med att streama Hulu.

 1. Byt till en annan server

Om du började med att byta server och det inte fungerade, och du sedan rensade cookies men det heller inte löste problemet kan du testa att byta server igen – efter att du har raderat cookies.

Vanliga frågor om NordVPN och Hulu

Är det lagligt att använda en VPN med Hulu?

Jadå, det är lagligt att använda en VPN i Sverige. I Hulus användarvillkor står det ingenting specifikt om att använda en VPN eller en proxyserver, men däremot poängterar de att det inte är tillåtet att använda någon slags programvara som blandar sig i deras mjukvara. 

Om Hulu märker att du har gjort det, vilket de kan bedöma om de ser att du har en VPN, kan de blockera dig från att få tillgång till plattformen. Det är dock inte det vanligaste eller första som händer, utan vanligen får du ett meddelande om att en proxyserver har upptäckts. Du kan då testa byta till en annan av NordVPNs servrar.

Blir streamingen långsam på Hulu om jag har en VPN?

Ser man bara till hur det fungerar att använda en VPN rent tekniskt så är svaret ja, hastigheten blir långsammare. Det beror på att all din trafik tar en längre väg innan den når sin slutdestination. Krypteringarna tar helt enkelt lite tid. Men, NordVPN är en leverantör som är känd för att ha snabba servrar. Du behöver inte oroa dig för att du ska fastna i att en film laddas in när du streamar med NordVPN.


Finns det gratis VPN för Hulu?

Det kan vara möjligt att hitta en gratis VPN som fungerar med Hulu, men det är inte det smartaste valet att använda en sådan när du streamar. En gratis VPN är helt enkelt inte det bästa valet eftersom den inte har en lika stark säkerhet och lika många användarvänliga funktioner som exempelvis NordVPN har.

Om vi ska ge några konkreta exempel kan dina kortuppgifter enklare läcka ut med en gratis VPN, eftersom de sällan har en kryptering som är lika stark som AES 256-bitar. Det finns dessutom vissa gratis VPN-tjänster som har virus i själva programvaran och de kan infektera din enhet. Med en gratis VPN föreligger även risken att leverantören loggar din data och säljer den vidare till andra företag i marknadsföringssyfte.

Sammanfattning

En VPN är användbar på många sätt, speciellt när det handlar om att surfa och streama säkert. Men det är alltså inte det enda en tjänst som NordVPN kan ge dig. När du använder någon av leverantörens servrar kan du se innehåll som du annars inte skulle kunna se när du är i Sverige. Något som är grädden på moset vad gäller just NordVPN är att det är en tjänst som du kan köpa en prenumeration på och sedan har du 30 dagar på dig att ångra köpet om du inte är nöjd. Det gör att det är en helt riskfri tjänst att testa om du vill kunna se Hulu i Sverige.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo