Bästa VPN för Viaplay

Senast uppdaterad: 05/07/2021

Viaplay har under de senaste åren etablerat sig som en av de största streamingtjänsterna i Skandinavien. De erbjuder en mängd olika innehåll när det gäller filmer, serier och dokumentärer. Som om inte det var nog har de också ett stort sportutbud. Man kan till exempel se Formel 1, UEFA Champions League och NHL.

Om du är utomlands på semester, affärsresa eller har flyttat kan det vara frustrerande att mötas av ett felmeddelande. Det här felmeddelandet visas eftersom Viaplay bara har rätten att visa innehåll hemma i Sverige. Du kan dock enkelt bli av med detta problem med hjälp av ett VPN. Det är också en bra idé att använda ett VPN även hemma i Sverige av säkerhetsskäl. Oavsett var du befinner dig och vilket syfte du vill använda VPN till har vi hittat tre tjänster som är perfekta för just Viaplay.

Dessa är i allmänhet de fem bästa leverantörerna för närvarande:

För att hitta en VPN-tjänst som är lämplig för Viaplay måste tjänsten ha bra och snabba servrar i Sverige. Och även om ditt huvudsakliga syfte med att skaffa ett VPN är att streama Viaplay finns det flera andra saker att tänka på när du väljer ett VPN i allmänhet. Naturligtvis är hastighet viktigt, men säkerhet och pris är också viktiga faktorer. Alla ovanstående tjänster är bra för Viaplay, men vi har gått lite djupare in i de allra bästa tjänsterna härunder. 

ExpressVPN

ExpressVPN kommer på första plats på listan över bästa VPN för Viaplay. Detta är en komplett tjänst som levererar på alla punkter. Med alla VPN kommer hastigheten på ditt internet att minska något eftersom trafiken måste passera genom en krypterad VPN-tunnel innan den når internet. Men lyckligtvis har de bästa VPN-tjänsterna så bra servrar att denna skillnad inte märks av alls. ExpressVPN erbjuder servrar i 94 olika länder och har mycket bra servrar i alla dessa länder. Du kan använda Viaplay precis som du skulle göra hemma var du än är i världen. Detta gäller inte bara streaming, utan du kan också ladda ner innehåll och till och med spela på konsol som vanligt. 

Säkerhet är också mycket viktigt när du väljer ett VPN. Vissa leverantörer sparar all information om sina användare, och i vissa fall säljs informationen vidare till tredje parter. Det är viktigt att välja en leverantör som har en noll-loggningspolicy. ExpressVPN är baserat på Brittiska Jungfruöarna och ligger således utanför EU och USA:s juridiska gränser för loggning av användaraktivitet på nätet.

Detta innebär att när du använder den här tjänsten kommer ingen information om dig att sparas. Dessutom har de också en kill-switch som förhindrar att du tillfälligt utsätts om du tappar din anslutning till servern. Dessutom används en 256-bitars AES-kryptering, som är en av världens bästa krypteringar. Utöver detta har de också privatkrypterat DNS på varje server för ökad säkerhet. Så du kan vara helt trygg med vetslapen om att känslig information är säker när du använder ExpressVPN.

Även om detta är den kanske bästa tjänsten på marknaden är priset inte så mycket högre än konkurrenternas. Liksom de flesta andra VPN-tjänster kostar ExpressVPN cirka 100 kronor om du bara har tjänsten under en månad. Om du vill ha tjänsten under en längre period sänks priset per månad till så lite som cirka 50 kronor per månad i 15 månader. De erbjuder också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti om du är missnöjd med tjänsten. 

NordVPN

Direkt efter ExpressVPN som bästa VPN till Viaplay har vi NordVPN. Precis som ExpressVPN har NordVPN ett stort fokus på att vara en komplett tjänst. Detta är en leverantör som sträcker sig lite extra långt för att alla punkter på listan ska vara så bra som möjligt. De har servrar i fler än 60 länder, och alla servrarna är riktigt bra oavsett land. De har särskilt satsat på Skandinavien, så du kan vara säker på att du kan streama Viaplay i full HD utan problem. NordVPN är också kompatibelt med alla enheter, så du kan surfa, streama, ladda ner innehåll och spela precis som du vill.

För säkerhetsändamål har NordVPN ett dubbel VPN, eller så kallat TOR över VPN. Detta innebär att de förutom mycket bra kryptering har extra skydd. Det betyder även att du aldrig behöver tvivla på att NordVPN:s säkerhet är tillräckligt bra. Företaget är baserat i Panama, så de behöver inte lagra någon av sina kundinformation. Naturligtvis är det något de inte gör heller. Dessutom erbjuder de klassiska funktioner som en kill switch och IP- och DNS-läckageskydd.

Prismässigt har de ett ganska standardpris på 100 kronor för en enstaka månad. Å andra sidan erbjuder de en mängd olika längre medlemskap och prenumerationen. Månadspriset för en årsprenumeration är drygt 50 kronor, 2 år 40 kronor och 3 år knappt 30 kronor. Så de har mycket bra priser med tanke på hur pass bra deras tjänst är. Du kan också testa tjänsten i 30 dagar helt riskfritt. 

CyberGhost

Detta är en av de äldsta leverantörerna av VPN och de har haft över 20 miljoner användare sedan starten. CyberGhost erbjuder servrar i 60 länder och har över 3000 servrar totalt fördelade över dessa länder. Tjänsten är mycket lämplig för just Viaplay, eftersom de har många bra servrar i Sverige. Dessutom kan du också använda tjänsten på sju olika enheter samtidigt. Även om detta sällan är nödvändigt, är det en trevlig bonusfunktion. CyberGhost stöder också alla tänkbara enheter, så du kan surfa, ladda ner material, streama och spela tryggt och säkert varhelst du vill.

Precis som ovan nämnda leverantörer erbjuder CyberGhost också en 256-bitars AES-kryptering. Detta är den rekommenderade krypteringen från säkerhetsexperter, och den är mycket solid. Eftersom CyberGhost har sin bas i Rumänien kan de genomföra en strikt noll-loggningspolitik. Det positiva med detta är att de aldrig kan läcka någon information om dig eftersom de inte har något sparat. CyberGhost, precis som ExpressVPN och NordVPN, har också en kill switch. De har inget extra skydd utöver krypteringen, men även om detta såklart skulle ha varit ett plus är säkerheten mer än bra nog utan.

Denna tjänst är också lite billigare än de flesta andra. En månad kostar cirka 70 kr, men de erbjuder medlemskap som varar i 1, 2 och 3 år. Månadspriserna för dessa är 53, 33 och 25 kronor. CyberGhost riktar sig även till svenskar genom att här erbjuda hela 45 dagar av riskfri användning. Om du inte är nöjd inom 45 dagar kan du få alla pengarna tillbaka. 

Kan man använda ett gratis VPN till Viaplay?

Som nämnts erbjuder de bästa VPN-tjänsterna en mängd funktioner. För det första väldigt hög säkerhet, men även att du kan använda internet precis som vanligt. De flesta gratis VPN-tjänster har inte råd med samma funktioner. För det första finns det sällan någon säkerhet alls, eftersom gratisleverantörerna huvudsakligen fokuserar på att låsa upp geoblockeringar. Alla tre leverantörer som nämns ovan är belägna i länder som tillåter dem att undvika EU:s och USA:s loggningskrav. En policy om att inte logga några aktiviteter alls från sina användare är något du sällan hittar hos ett gratis VPN. Inte bara detta, det vanligaste sättet de tjänar pengar på är att sälja information till tredje parter så att de kan skräddarsy annonser. Detta strider mot huvudorsaken till att många skaffar ett VPN och är något du vill undvika.

Det är inte bara bristen på säkerhet som är ett problem, utan hastighet och prestanda är nästan aldrig bra hos gratis VPN. För det första är det sällsynt att hitta en server som fungerar alls, och om du gör det finnd det ofta ett datatak. Detta tak begränsar mängden data som du kan använda innan du måste betala för att fortsätta. Som regel är denna gräns 250 eller 500 MB, vilket är mycket lågt. Med detta i åtanke är det därför klokt att undvika gratistjänsterna. Detta beror på att syftet ofta är att samla in information för återförsäljning med hjälp av en tjänst som sällan fungerar.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo