Bästa VPN för Viaplay 2024

Senast uppdaterad: 05/01/2024

Viaplay har under de senaste åren etablerat sig som en av de största streamingtjänsterna i Skandinavien. De erbjuder ett brett utbud av filmer, serier och dokumentärer, och som om inte det var nog har de även ett stort sportutbud. Du kan till exempel se Formel 1, UEFA Champions League och NHL i ViaPlays olika sportpaket.

Om du är utomlands på semester, affärsresa eller har flyttat utomlands kan det vara frustrerande att hela tiden mötas av ett felmeddelande. Felmeddelandet visas eftersom Viaplay bara har köpt rättigheterna för att visa innehåll i Sverige. Du kan dock enkelt lösa det problemet med hjälp av en VPN. Av säkerhetsskäl är det är en bra idé att använda en VPN-tjänst även hemma i Sverige. Oavsett var du befinner dig och i vilket syfte du vill använda en VPN, har vi hittat tre tjänster som är perfekta för just Viaplay.

De här fem leverantörerna är generellt sett de bästa i dagsläget:

För att hitta en VPN-tjänst som är lämplig för Viaplay måste tjänsten ha bra och snabba servrar i Sverige. Även om ditt huvudsakliga syfte med att börja abonnera på en VPN-tjänst är att strömma innehåll från Viaplay, finns det flera andra saker att tänka på när du väljer VPN-leverantör. Naturligtvis är en hög hastighet viktig, men säkerhet och pris är också viktiga faktorer. Alla de tjänster som finns med i grafiken här ovanför är bra för Viaplay, men vi går lite mer på djupet med de absolut bästa tjänsterna. 

ExpressVPN

ExpressVPN kommer på första plats på listan över bästa VPN för Viaplay. Aktören har en komplett tjänst som levererar på alla punkter. Oavsett vilken VPN-tjänst du använder kommer hastigheten på ditt internet att minska något eftersom trafiken måste passera genom en krypterad VPN-tunnel innan den når internet. Lyckligtvis har de bästa VPN-tjänsterna så bra servrar att skillnaden vanligtvis inte märks av alls. ExpressVPN erbjuder servrar i 94 länder och har mycket bra servrar i samtliga av dem. Det spelar ingen roll var i världen du befinner dig, du kan använda Viaplay på samma sätt som du gör när du är hemma. Det här gäller inte bara när du strömmar filmer eller tv-serier, du kan även ladda ned annat innehåll och till och med spela på en konsol som vanligt. 

Säkerhet är mycket viktigt när du ska välja en VPN-tjänst. Vissa leverantörer sparar all information om sina användare, och i vissa fall säljs informationen vidare till tredje parter. Det är viktigt att välja en leverantör som har en så kallad noll loggnings-policy. ExpressVPN är baserat på Brittiska Jungfruöarna och ligger således utanför EU och USA:s jurisdiktioner gällande loggning av användaraktivitet på nätet.

I praktiken innebär det att när du använder företagets VPN-tjänst kommer de inte att spara någon information om dig. Dessutom har de också en kill switch-funktion som förhindrar att din IP-adresss tillfälligt blir synlig för andra internetanvändare om anslutningen till servern bryts. ExpressVPN använder också en 256-bitars AES-kryptering, som är en av världens bästa krypteringar. För att förstärka säkerheten för sina användare ytterligare, har de också privatkrypterad DNS på varje enskild server. Med andra ord kan du kan vara helt trygg med att dina privata uppgifter och annan känslig information är just privat och skyddad när du använder ExpressVPN.

Även om det här kanske är den bästa tjänsten på marknaden är priset inte så mycket högre än konkurrenternas. Liksom de flesta andra VPN-tjänster kostar ExpressVPN drygt 100 kronor om du väljer att betala för en månad i taget. Med en bindningstid på 15 månader sjunker priset till cirka 50 kronor i månaden. Observera att du måste betala hela summan för abonnemanget som sträcker sig över 15 månader på en gång.

Aktören erbjuder också en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti om du av någon anledning inte är nöjd med tjänsten. 

NordVPN

Tätt bakom ExpressVPN som bästa VPN till Viaplay hittar vi NordVPN. Precis som ExpressVPN har NordVPN fokus på att vara en komplett tjänst. Det här är en leverantör som anstränger sig extra mycket för att alla punkterna på listan ska vara så bra som möjligt. De har servrar i fler än 60 länder och alla servrarna är riktigt bra oavsett vilket land de är placerade i. Företaget har särskilt satsat på Skandinavien, så du kan vara säker på att du kan strömma Viaplay i full HD utan problem. NordVPN är också kompatibelt med alla enheter, så du kan surfa, strömma, ladda ned innehåll och spela precis som du vill.

Säkerhetsmässigt har NordVPN ett dubbel VPN, eller så kallat TOR över VPN. Det innebär att de, förutom en mycket bra kryptering, har extra skydd. Det betyder också att du aldrig behöver tvivla på att NordVPN:s säkerhet är tillräckligt bra. Företaget är baserat i Panama, så de har inga lagliga krav på sig att lagra information om sina kunder och deras aktiviteter på nätet. Det är naturligtvis inte heller något de gör. Leverantören erbjuder också klassiska funktioner som kill switch och IP- och DNS-läckageskydd.

Prismässigt ligger de på standardnivå på drygt 100 kronor för en månad. Däremot erbjuder de flera varianter av abonnemang och med olika långa bindningstider. Månadspriset för en årsprenumeration ligger på drygt 50 kronor och för 2 år på knappt 40 kronor. De har alltså mycket bra priser med tanke på hur pass bra deras tjänst är. Du kan också testa tjänsten i 30 dagar utan att riskera något.

CyberGhost

CyberGhost är en av de äldsta VPN-leverantörerna och de har haft över 20 miljoner användare sedan starten. CyberGhost erbjuder servrar i 60 länder och har totalt mer än 3000 servrar fördelade i dessa länder. Tjänsten är mycket lämplig för just Viaplay, eftersom de har många bra servrar i Sverige. Dessutom kan du använda tjänsten på upp till sju enheter samtidigt. Även om det sällan är nödvändigt, är det en trevlig bonusfunktion. CyberGhost stöder också alla tänkbara enheter, så du kan surfa, ladda ned material, strömma innehåll och spela tryggt och säkert varhelst du vill.

Precis som tidigare nämnda leverantörer erbjuder CyberGhost en 256-bitars AES-kryptering. Det är den kryptering som säkerhetsexperter rekommenderar och den är mycket solid. Eftersom CyberGhost har sin bas i Rumänien kan de ha en strikt noll loggnings-policy. Det positiva med det är att de aldrig kan läcka några känsliga uppgifter eller information om dina aktiviteter på nätet, eftersom de inte har någon data sparad. CyberGhost har, precis som ExpressVPN och NordVPN, en kill switch-funktion. De har inget extra skydd utöver krypteringen, men även om det såklart hade varit ett plus, så är säkerheten mer än tillräckligt bra utan.

CyberGhost tjänst är lite billigare än de flesta andra leverantörers. En månad kostar cirka 70 kronor, men de erbjuder även abonnemang som varar i 1, 2 och 3 år. Månadskostnaden för dessa är 53, 33 och 25 kronor, förutsatt att du betalar för hela abonnemangstiden på en gång. CyberGhost går emot den rådande normen genom att erbjuda 45 dagars pengarna tillbaka-garanti. Om du inte är nöjd inom 45 dagar från det att du tecknade abonnemanget, kan du alltså få alla pengarna tillbaka. 

Hur gör du för att använda en VPN till Viaplay?

Det är riktigt enkelt att använda en VPN till Viaplay. Till att börja med måste du välja en leverantör och teckna ett abonnemang. Alla de leverantörer som vi har nämnt tidigare i artikeln är riktigt bra alternativ eftersom alla har snabba servrar i Sverige. När du har har hittat den leverantör som passar dig och dina behov bäst, laddar du ned programvaran eller tillägget till den webbläsare som du använder. Vi rekommenderar att du använder programvaran eftersom den ger dig tillgång till alla funktionerna. När du har gjort det väljer du en server i Sverige, ansluter till den och loggar in på Viaplay som vanligt.

Du gör precis likadant om du är utomlands och vill ha tillgång till sidan. Det är nämligen så att Viaplay bara har köpt sändningsrättigheterna för att visa det innehåll som de erbjuder i Sverige. Av den anledningen är du helt beroende av en VPN om du vill använda Viaplay när du är utomlands.

Kan du använda en gratis VPN till Viaplay?

Som vi har tagit upp tidigare i den här artikeln erbjuder de bästa VPN-tjänsterna en mängd funktioner. För det första har de en väldigt hög säkerhet, men de låter dig även använda internet precis som vanligt. De flesta gratis VPN-tjänster har inte råd med samma funktioner. För det första finns det sällan någon säkerhet alls, eftersom gratisleverantörerna främst fokuserar på att låsa upp regionblockeringar. Alla de främsta leverantörerna som vi har gått igenom har sina baser i länder som inte faller under EU:s och USA:s lagar gällande loggningskrav. Policyn att inte logga några kundaktiviteter alls är något du sällan hittar hos en leverantör som erbjuder gratis VPN. Och det stannar inte där, det vanligaste sättet företagen som erbjuder gratis VPN tjänar pengar på, är att sälja information till tredje parter så att de kan skräddarsy annonser och annan marknadsföring utifrån dina internetvanor. Det är just det som många som skaffar en VPN vill undvika och troligen ingår du också i den skaran.

Det är inte bara bristen på säkerhet som är ett problem med en gratis VPN, utan även hastighet och prestanda. (Det finns några undantag som bekräftar regeln men de är inte många.) Till att börja med är det sällsynt att hitta en server som fungerar, och om du gör det, finns det ofta ett datatak. Det är en maxbegränsning för den mängd data du kan använda innan du måste betala för att få tillgång till mer. I regel är ligger den gränsen på 250 eller 500 MB, vilket är väldigt lågt; det räcker för att strömma innehåll i cirka 45 minuter. Med det i åtanke är det därför klokt att undvika gratistjänsterna. Inte minst för att syftet ofta är att samla in information, som går att sälja vidare, med hjälp av en tjänst som sällan
fungerar.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo