Se Formel 1 live gratis

Senast uppdaterad: 10/05/2023

Ända sedan 1950-talet har Formel 1 varit en av de allra största och mest populära motorsporterna i världen. Ibland går det att se loppen på vanliga TV-kanaler, men ofta behöver man ha ett visst abonnemang eller betala för att kunna se sändningarna live. Tack och lov finns det lösningar på det, och vi kommer hjälpa dig som vill se Formel 1 i Sverige helt gratis, och direktsänt. Det enda du behöver göra för att kunna följa de chaufförer du hejar på är att streama F1 med VPN.

Så kan du se Formel 1 i Sverige

Att prenumerera på dyra TV-abonnemang för att kunna se Formel 1 i Sverige blir väldigt snabbt dyrt. Det är inte alls ovanligt att de vanliga TV-tjänsterna debiterar flera hundra kronor i månaden för att man ska få tillgång till deras sportpaket. Väldigt sällan går det att endast betala för enstaka lopp i F1, utan man behöver nästan alltid betala för alla sportsändningar även fast de inte intresserar en. Tack vare så moderna teknologiska lösningar går det att se Formel 1 idag utan att ha en dyr prenumeration. Det man kan göra är att streama F1 med VPN.

En VPN fungerar på det sättet att den ändrar ens IP-adress genom en så kallad tunnel. Det här gör att man enkelt kan streama utbud från andra länders tv-kanaler oavsett var man befinner sig i världen. Vissa länder har nämligen sådana restriktioner att det inte går att se Formel 1 på TV i Sverige om kanalen exempelvis finns i Österrike. Det är i sådana lägen som en Formel 1 ORF VPN kommer till nytta. 

När det kommer till att se Formel 1 live gratis finns det flera VPN-tjänster man kan välja mellan. Det finns både tjänster som är helt kostnadsfria att använda och sådana som kostar en slant varje månad, och med de här tjänsternas hjälp kommer du snabbt och smidigt kunna se Formel 1 2022.

Skillnaden mellan olika VPN-tjänster för F1

Om du redan har prickat i ditt Formel 1 schema vilka lopp du vill se så gäller det att hitta rätt VPN som gör jobbet åt dig. Som vi redan nämnde finns det både gratistjänster och prenumerationstjänster. Innan vi berättar lite mer om de tjänster som vi tycker är bäst för ändamålet behöver vi förklara de största skillnaderna mellan de här programmen. 

Om man ser Formel 1 med en kostnadsfri VPN så kan det innebära att hastigheten försämras. Det innebär i korthet att det inte alls är säkert att man kan följa de olika loppen live, utan att det finns en viss fördröjning. Med kostnadsfria tjänster finns det i regel dessutom färre servrar att ansluta till, vilket kan göra det svårare att komma åt specifika kanalers utbud. Exempelvis om man vill se Formel 1 på ORF via VPN kan det hända att det inte finns servrar tillgängliga. ORF är en österrikisk kanal och de är kända för att streama F1 gratis. På kanalens hemsida går det också att hitta en Formel 1 kalender så man kan se när de olika loppen äger rum. Är du ett stort fan av den här motorsporten rekommenderar vi dig att hitta en VPN som har flera servrar i Österrike eftersom du då kommer ha mycket enklare för att faktiskt kunna följa alla Formel 1 resultat i realtid på ORF.  

Det allra bästa om man vill se Formel 1 live är en VPN som kostar. Det beror kort och gott på att hastigheten är bättre, säkerheten är högre och att servrarna att välja mellan är fler. Det finns många tjänster som inte alls kostar mycket att använda, och det är de vi vill tipsa om ifall du vill kunna se Formel 1 idag. 

Följ alla Formel 1 resultat med en de bästa VPN-tjänsterna

För att du som vill se Formel 1 2022 ska kunna göra det utan krångel kommer vi gå igenom de VPN-tjänster som vi tycker fungerar allra bäst för ändamålet. Med någon av de här tjänsterna kommer du kunna se alla lopp live, oavsett om du bokat in ett eller flera lopp i ditt eget Formel 1 schema.

ExpressVPN

Du som vill se Formel 1 live via VPN kan med fördel bekanta dig med ExpressVPN. Med en av marknadens absolut högsta hastigheter, väldigt många servrar världen över och uppkopplingar som inte bryter kommer du få tillgång till alla lopp som finns i årets Formel 1 kalender.  Den här tjänsten är dessutom extremt enkel att använda och gränssnittet är tydligt och funktionellt. 

Besök ExpressVPN

NordVPN

NordVPN är mycket prisvärt och låter dig streama Formel 1 via över 5000 servrar som finns utplacerade i mera än 60 länder. Det betyder att du enkelt kan se Formel 1 live med VPN på exempelvis ORF eller en annan kanal som är känd för att kostnadsfritt låta användarna se F1. NordVPN kan du både använda i din dator och i mobila enheter. 

Besök NordVPN

PrivateVPN

PrivateVPN är en leverantör med rötter i Sverige. Det här är en av de mindre aktörerna, men de har ändå flertalet servrar i många länder. I huvudsak är det här en VPN-tjänst som är inriktad på just svenska användare. Därför har de många servrar i Sverige som du exempelvis kan nyttja när du är utomlands och vill komma åt svenska kanaler. Du kan också använda PrivateVPN för att kunna se Formel 1 live. 

Besök PrivateVPN

CyberGhost

Med 3000 olika servrar kan du pricka in hela formel 1 kalendern genom att använda CyberGhost. Det här är en av de absolut äldsta VPN-tjänsterna, vilket gör dem pålitliga och trygga att använda. Det går att använda tjänsten på upp till sju enheter samtidigt, vilket är perfekt om man är flera som ska dela VPN.

Besök CyberGhost


Surfshark

Surfshark erbjuder VPN till ett mycket bra pris. De har både kill switch och noll loggning, vilket garanterar en säker surfsession när du vill se Formel 1. Hastigheten är inte bara snabb utan också stabil, det händer väldigt sällan att uppkopplingens hastighet avtar när tjänsten används. 

Besök SurfShark

Vanliga frågor om att se Formel 1 live gratis


Är det lagligt att se formel 1 live via VPN?

Ja. Det är fullt lagligt att använda en VPN för att se Formel 1 live. Det är faktiskt det enda sättet man kan streama hela Formel 1 schemat kostnadsfritt i Sverige. 

Vad kostar en VPN för Formel 1?

Alla VPN-tjänster har olika prissättningar. Bekanta dig med de leverantörer du tycker är intressant och jämför deras erbjudanden. Ofta kan du få en gratis provperiod innan du bestämmer om du ska bli betalande prenumerant eller inte.

Vilken är bäst VPN för Formel 1?

Alla användare prioriterar olika saker. Någon kanske vill använda en tjänst med noll loggning medan en annan föredrar att ha tillgång till många servrar. Det går därför inte att ge ett entydigt svar på vilken som är den bästa tjänsten för att se Formel 1, men de alternativ vi presenterar på vår sajt är några av de bästa på marknaden. 

Kan jag använda min VPN utomlands?

Ja. Den VPN-tjänst du använder kan du nyttja var du än befinner dig i världen. Det betyder att du kan använda den för att se svenska kanaler och ett svenskt utbud när du är utomlands, på samma sätt som du kan se utländskt utbud när du är hemma i Sverige.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo