Recension av PrivateVPN

Vår slutsats: 7.5

Annonsering 🛈

Recension av PrivateVPN

 • Vår slutsats
 • 7.5
 • "PrivateVPN är nykomlingen som konkurrerar mot de mer erfarna. PrivateVPN ger en mycket anständig tjänst. "

  "PrivateVPN är nykomlingen som konkurrerar mot de mer erfarna. PrivateVPN ger en mycket anständig tjänst. "


  Det här gillade vi med PrivateVPN

 • Servrar i 57 länder
 • Ingen loggföring
 • VPN-leverantör baserad i Sverige
 • Bra hastighet

 • Egenskaper

 • Pris: $4.15 i mån
 • Erbjudande: Upp till 62% rabatt
 • Kundservice: 24/7
 • Pengarna-tillbaka-garanti: 30 dagar
 • Fungerar på:
 • windows
 • apple
 • android
 • linux
 • Introduktion

  PrivateVPN är en relativt ny VPN-leverantör i förhållande till många andra VPN-leverantörer, och har sin bas i Sverige. Det medför även att de har en svensk kundservice. Trots att PrivateVPN är en relativt ny VPN-tjänst, har den lyckats växa väldigt fort. PrivateVPN är särskilt populär i nordiska länder då leverantören har sin bas i Sverige.

  För närvarande har PrivateVPN mer än 100 servrar i över 57 länder, vilket får sägas vara bra i förhållande till VPN-leverantörens verksamma tid. Notera att man inte alltid behöver mer än en server i varje land, men att det ofta kan vara en stor fördel om du ska använda VPN-leverantören till olika ändamål. Ur den aspekten kunde PrivateVPN haft fler servrar för att göra tillgången optimal, men vi upplever likväl att den fungerar bra.

  När det kommer till säkerheten tillämpar PrivateVPN likt de flesta andra VPN-leverantörerna på denna sida, en noll loggningspolicy. Det är naturligtvis väldigt bra. Vidare erbjuder PrivateVPN kryptering på militärnivå med 256-bitars kryptering. Här ligger PrivateVPN helt i nivå med de bästa VPN-leverantörerna.

  Vi upplever även användarvänligheten av PrivateVPN som väldigt god. Det är överskådligt och intuitivt att navigera runt i menyerna. Prismässigt är PrivateVPN väldigt skälig, vilket är en av VPN-leverantörens största styrkor.

  VPN-tjänsten är för övrigt en av de allra billigaste i klassen i förhållande till vad den levererar, och är därmed en fördelaktig VPN för dig som bara vill ha en VPN som fungerar relativt bra till ett billigt pris.

  Hastighet

  Hastigheten kommer alltid vara en av de absolut viktigaste faktorerna när det gäller VPN-tjänster. Vid all användning av VPN kommer hastigheten att minska något, då all internettrafik måste gå via en extern server innan den sänds vidare.

  Med PrivateVPN upplever vi dock inte att hastigheten blir särskilt långsam. Leverantören nådde inte helt upp till hastigheterna som de andra leverantörerna i testet, som exempelvis NordVPN eller ExpressVPN, men den fungerar fint om man till exempel ska streama filmer i HD-kvalitet eller spela utan att det laggar.

  På så vis ger PrivateVPN dig precis den hastighet du behöver, men inte så mycket mer.

  Säkerhet och privatliv

  När det kommer till säkerhet och privatliv ligger PrivateVPN i nivå med de allra bästa VPN-leverantörerna i vårt test. Leverantören har en noll loggningspolicy, vilket betyder att ingen kan se vad du gör på internet. Det är naturligtvis en essentiell del i valet av VPN-leverantör.

  När det kommer till kryptering tillämpar PrivateVPN en kryptering i linje med NordVPN och CyberGhost, som ligger på militärnivå med 256 bitars krypteringsnivå. PrivateVPN har även en del andra säkerhetsalternativ, som till exempel en kill switch och IPv6 läckageskydd.

  Allt som allt är vi väldigt nöjda med säkerheten som PrivateVPN tillhandahåller.

  Servrar i olika länder

  PrivateVPN har 100 servrar i 57 länder. Antal servrar är nog det område som PrivateVPN får lägst betyg på i hela testet. I jämförelse med exempelvis NordVPN med över 5000 servrar och CyberGhost med över 3000 servrar, blir 100 servrar naturligtvis relativt lite.

  Nu är det inte alltid du behöver så många servrar, men det kan likväl finnas tillfällen då det kan vara användbart.

  Om du till exempel ska se på amerikansk Netflix eller andra streamingtjänster kan det vara bra att ha så många serveralternativ som möjligt, då en del streamingtjänster ofta blockerar VPN-servrar. Ju fler VPN-servrar leverantören har, desto större chans är det att någon av dem inte är blockerad.

  På så sätt kan PrivateVPN vara bra till vissa ändamål, men kanske inte till andra. När det gäller antal länder får PrivateVPN bra betyg, och ligger på samma nivå som andra VPN-leverantörer i testet, som exempelvis ExpressVPN och NordVPN.

  Allt som allt bedöms PrivateVPN som relativt genomsnittlig i den här delen av testet.

  Pris

  När det kommer till pris är PrivateVPN en väldigt billig VPN i förhållande till många andra VPN-tjänster, och det är troligen där PrivateVPN får bäst betyg. Priset varierar utifrån vilket paket du väljer, men i allmänhet ligger prisnivån lite lägre än de allra mest framstående VPN-tjänsterna som NordVPN, ExpressVPN och CyberGhost.

  PrivateVPN har även en 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket innebär att du när som helst inom 30 dagar efter köpet kan kontakta kundservice och be om att få pengarna återbetalda. Det är såklart väldigt betryggande, men även en vanlig praxis i VPN-branschen.

  Användarvänlighet

  När det kommer till användarvänlighet gör PrivateVPN det relativt bra. Plattformen är kanske inte den bästa vi sett, men likväl väldigt användarvänlig och enkel att använda sig av.

  Det är väldigt enkelt att ladda ner och installera programmet, och det är även enkelt att manövrera sig runt i programmet när du väl laddat ner det på din PC. Designen passar bra för såväl nybörjare som mer erfarna VPN-användare.

  Vår slutsats

  «PrivateVPN er nykomlingen som konkurrerer mot kjempene og leverer en helt grei tjeneste.»

 • Vår slutsats
 • 7.5
 • PrivateVPN.com