De bästa VPN-tilläggen för Chrome 2024

Senast uppdaterad: 05/01/2024

Google Chrome är den överlägset populäraste webbläsaren i världen. Cirka två tredjedelar av alla webbplatsbesök sker med Chrome som webbläsare. Det gör att det är viktigt för alla VPN-tjänster att ha ett tillägg som fungerar bra med Chrome.

Nästan alla betalda VPN-tjänster har i skrivande stund tillägg för Chrome, men det finns fortfarande stora skillnader mellan tilläggen gällande användarvänlighet och funktionalitet. I den här artikeln kommer vi att beröra några av de VPN-tjänster som vi tycker fungerar bäst med Chrome. Det finns extremt många VPN-tillägg för Chrome, så vi var tvungna att välja bland de tjänster som är kända för att leverera bra produkter.

I vårt test har vi tittat på en rad detaljer, och självklart kommer användarvänligheten i Chrome-tillägget vara en viktig och tungt vägande faktor. Dessutom kommer vi att lägga stor vikt vid andra generella faktorer, till exempel hastighet på servrarna, antalet servrar, säkerhet, stabilitet, policy om loggar och pris.

Här nedanför hittar du vår lista över bra VPN-tjänster för Chrome. Vi rekommenderar att du börjar med översikten och sedan läser mer om respektive tjänst lite längre ned i artikeln.

ExpressVPN till Chrome

 • I princip ingen hastighetsförlust
 • Servrar i 94 länder
 • Snabb uppkoppling.

Med ett av de snabbaste insticksprogrammen på marknaden har ExpressVPN också en strikt policy om att inte spara några loggar, vilket garanterar att användarens webbaktiviteter inte kommer att bli avslöjade eller rapporterade till Chrome. ExpressVPN stoltserar med mycket pålitliga servrar som få andra aktörer i branschen kan matcha. Aktören använder sig av den kvalitetsstyrkan för att erbjuda bästa möjliga tjänst till sina befintliga och potentiella kunder runt om i världen.

ExpressVPN har sitt huvudkontor på Brittiska Jungfruöarna. Det är mycket fördelaktigt eftersom det innebär att ExpressVPN inte faller under Five Eyes-alliansens jurisdiktion, vilket ger deras strikta policy om att inte logga några användaruppgifter validitet. Det är något som är mycket viktigt eftersom det kan hända att Chrome blir beordrade av myndigheter att lämna ut loggar.

ExpressVPN har ett av de mest omfattande nätverken av servrar som består av mer än 160 platser i 94 länder runt om i världen. Genom att vara aktiva på alla sex kontinenterna kan ExpressVPN nå ut till en så bred marknad som möjligt. De når även användare i länder där internet är bristfälligt utbyggt.

ExpressVPN är kända för att ha ett mycket tillförlitligt nätverk av servrar. Antalet servrar som VPN-tjänsten tillhandahåller uppgår fler mer än 3000 . Det gör att i de sällsynta fall då en server drabbas av driftstopp, kan andra servrar ta över uppkopplingen och därmed säkerställa att användarens krypterade skydd inte bryts och exponerar användarens IP-adress för andra.

ExpressVPN övertygar också med en teknisk support i toppklass. För det första har de en välskriven felsökningsguide som hjälper användarna med de flesta problem. Om något kräver mer specifika åtgärder så tillhandahåller ExpressVPN också en livechatt som är tillgänglig dygnet runt.

Om du köper ett års abonnemang hos ExpressVPN kostar det i skrivande stund 8,32 dollar per månad, förutsatt att du betalar hela årskostnaden på en gång. För de som fortfarande tvekar erbjuder ExpressVPN en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti på alla sina abonnemang, så att du kan prova på tjänsten helt riskfritt. Kort sagt är det här en VPN-tjänst som håller hög kvalitet och som du bör pröva.

NordVPN:s tillägg för Chrome

NordVPN
 • Surfa anonymt på Chrome
 • 5600 servrar
 • Avbrottslös anslutning

NordVPN skiljer sig från övriga aktörer i branschen genom att erbjuda kryptering som håller samma nivå som amerikanska försvaret. Eftersom Chromes spårningsalgoritmer är förhållandevis kraftfulla är en krypteringsgrad i militärklass a och o om du vill vara säker på att undvika att bli spårad på nätet. Genom att använda NordVPN kan internetanvändare runt om i världen vara säkra på att deras virtuella aktiviteter förblir privata och inte allmän egendom.

Även NordVPN har sitt huvudkontor på en relativt exotisk plats, närmare bestämt i Panama. Det gör att NordVPN inte faller under Five Eyes-alliansens jurisdiktioner. Det är en viktig faktor att undersöka när du ska ta reda på vilka VPN-tjänster som är seriösa när det kommer till att skydda dina personliga uppgifter. VPN-tjänsten tilldelar varje användare en IP-adress som, så länge du använder VPN-tjänsten och är uppkopplad mot en specifik, döljer enhetens ordinarie IP-adress. Det gör att du förstärker ditt skydd och döljer din identitet för andra internetanvändare, till exempel hackare som vill komma åt dina kontouppgifter.

NordVPN till Chrome

Med otroliga 5 600 servrar utspridda i hela världen lär inte servrarna bli överbelastade i första taget. Med servrar i mer än 60 länder, är NordVPN ett internationellt erkänt namn i branschen. Aktören arbetar hårt för att servrarna inte ska bli överbelastade och de kompromissar aldrig med den höga kvalitetsnivå de vill att deras tjänst ska hålla.

Att ha ett så stort nätverk av servrar hjälper också NordVPN att säkerställa ett oavbrutet integritetsskydd för de internetanvändare som inte vill ha sina aktiviteter loggade av Chrome. Vissa VPN-leverantörer ger tyvärr inte full valuta för pengarna på den här punkten. något som gör att hela syftet med att använda en VPN-tjänst går förlorat.

NordVPNs kundservice är bra och aktören erbjuder flera alternativ för de användare som behöver komma i kontakt med kundtjänsten. Det går bland annat att göra via ett kontaktformulär. Dessutom finns det en felsökningsguide för användare som behöver lösa mindre problem eller helt enkelt bara vill veta mer om NordVPN. Skulle det handla om saker som kräver mer omfattande hjälp har NordVPN en chatt-funktion som användarna kan använda sig av för att snabbt för hjälp.

Månadskostnaden för NordVPN ligger på den övre delen av prisskalan om du väljer ett abonnemang som förnyas månadsvis. Tecknar du istället ett abonnemang som löper över 2 år blir månadskostnaden, i skrivande stund, cirka 35 kronor. Varje gång du tecknar ett abonnemang får du också 30 dagars ångerrätt. Den säkerheten innebär att du inom 30 dagar från det att du tecknade abonnemanget har rätt att begära pengarna tillbaka. Det är med andra ord ett ypperligt sätt att prova tjänsten och alla dess funktioner utan att det kostar dig något.

SurfShark:s tillägg för Chrome

 • Dölj din IP-adress
 • Policy om noll loggföring
 • Servrar i 800 länder

SurfShark är en av de mest populära VPN-tjänsterna på marknaden. En av anledningarna är det att VPN-tjänsten kan ta sig förbi Netflix brandvägg med vilken IP-adress som helst. Den funktionen kommer också väl till pass i alla situationer när du använder Chrome, oavsett om det handlar om säkerhet eller om du bara vill surfa anonymt och undvika att bli spårad på nätet.

SurfShark har huvudkontoret på Brittiska Jungfruöarna. Det gör att de kan hålla sitt löfte om att inte loggföra någon information om sina användare och deras aktiviteter på nätet. Eftersom Brittiska Jungfruöarna inte lyder under EU:s eller USA:s jurisdiktioner kan de heller inte bli tvingade att enligt lag lämna ut information om användarna. Skulle någon myndighet ålägga Chrome att lämna ut information om dig finns det, tack vare SharkVPN:s policy om att inte loggföra någon data, ingen information att lämna ut.

SurfShark till Chrome

SurfShark har i skrivande stund fler än 3500 servrar utplacerade i 95 länder. Antalet serverar är anpassat efter antalet abonnenter, och såväl kundstocken som antalet servrar kommer säkerligen att öka de kommande åren.

En annan unik egenskap som SurfShark har är att användarna kan godkänna vissa typer av trafik efter eget tycke. Det frigör bandbredd så att den istället kan användas där abonnenterna verkligen vill ha krypterad datakommunikation. Den här typen av effektivitet, som är baserad på den enskilda användarens önskemål, kan löna sig ordentligt de kommande åren.

SurfShark har en mycket enkel sida för teknisk support med alla stora problemkategorier snyggt placerade till vänster på sidan. Det gör det möjligt för kunderna att snabbt hitta det de söker utan att behöva leta runt längre än nödvändigt, något som tyvärr är inte är en självklarhet hos alla VPN-tjänster.

Även om månadsabonnemanget hos SurfShark är relativt dyrt, i skrivande stund strax under 120 kronor, går det att komma undan billigare genom att välja det abonnemang som sträcker sig över 24 månader. Då blir månadskostnaden knappt 25 kronor i månaden. Det finns även ett abonnemang som sträcker sig över 12 månader och har en månadskostnad på knappt 40 kronor.

SurfShark är, tack vare sin förstklassiga service, en VPN-tjänst med hög tillväxtpotential, något som är värt att ta i beaktande när du ska välja en VPN-tjänst.

CyberGhost tillägg för Chrome

 • Extremt bra för nedladdning av torrentfiler
 • Dölj din identitet
 • Billig

En av de största fördelarna med CyberGhost är möjligheten till säker P2P-fildelning. Det gör det möjligt för användaren att komma åt spel som inte finns tillgängliga. Men det här säkerhetssystemet hjälper också till att undvika Chromes övervakning. Det gör att anonymiteten bara är några klick bort.

CyberGhost har valt att ha huvudkontoret i Rumänien. Valet av land gör att de ligger utanför Five-Eyes-ländernas jurisdiktion. Det kan verka som ett konstigt val av land med i det här sammanhanget är det ett säkert land, och det är det som räknas för en VPN-tjänst.

CyberGhost till Chrome

CyberGhost har fler än 6 800 servrar i mer än 90 länder, vilket är fler än någon annan VPN-tjänst i den här listan. Med ett så stort utbud har CyberGhost positionerat sig som förstahandsvalet bland VPN-tjänster för internetanvändare över hela världen.

CyberGhost stoltserar med militärklassad kryptering på sina servrar. Det ger en fullständig anonymitet, till och med när du surfar på ett offentligt wifi-nätverk. Med andra ord betyder det att du kan använda webbläsaren Chrome i princip var som helst och ändå vara skyddad av CyberGhost.

En av de coolaste sakerna med CyberGhosts sida för teknisk support är att den innehåller ett sökfält där kunder som inte vet vad de ska leta efter kan söka fritt. CyberGhost har också många användbara artiklar där det går att svar på många av de funderingar du kan tänkas ha.

CyberGhost är kända för att värdesätta sin lojala kunder. Om du tecknar deras abonnemang som sträcker sig över 3 år blir månadskostnaden låga 25 kronor i månaden. (Observera att priserna gäller när den här artikeln skrivs och kan ändras). För att krydda erbjudandet ytterligare erbjuder CyberGhost generösa 45 dagars pengarna tillbaka-garanti.

PIA VPN:s tillägg för Chrome

PIA VPN till Chrome

En av de största fördelarna med PIA VPN, en fördel som verkligen sticker ut är det faktum att man kan använda samma abonnemang på upp till tio olika enheter, dubbelt så många som de flesta andra aktörer i branschen. Det finns verkligen många där ute som har så många smarta enheter att detta är en mycket relevant faktor när man ska välja en VPN-tjänst.

En av de saker som gör att PIA VPN sticker ut från mängden är möjligheten att det går att ansluta upp till 10 enheter på samma abonnemang. Det är dubbelt så mycket som vanligtvis erbjuds. Numera, när vi använder så många smarta enheter, är det här en mycket relevant faktor att ha med i beräkningarna när du ska välja VPN-tjänst.

PIA VPN har sitt huvudkontor i Denver och lyder därmed inte under några lagar om datalagring till skillnad från VPN-leverantörer som har sin bas inom EU. Det här ger naturligtvis PIA VPN en fördel jämfört med konkurrenterna på andra sidan Atlanten, och det innebär att deras policy om att inte spara några loggar är verklighet och inte ett tomt löfte.

PIA VPN har så många som 3 375 servrar och antalet ökar ständigt. Serverarna är utplacerade i 84 länder i sex av sju världsdelar. Med så många servrar och länder klarar PIA VPN även att leverera sin VPN-tjänst i länder där internetdistributionen inte är så utbyggd. Den position som de har på marknaden i dagsläget kommer att ge dem fördelar och tillväxt de kommande åren när de här marknaderna utvecklas.

PIA VPN stöder P2P och även flera VPN-portar. PIA VPN arbetar hårt med att aldrig kompromissa med kundernas integritet och personliga uppgifter. Oavsett om du vill hålla dig borta från Chromes nyfikna ögon eller hindra hackare att komma åt dina känsliga uppgifter som kontokortnummer och bankkontomummer, så skyddar PIA VPN dig.

PIA VPN är inte rädda för konstruktiv kritik. Det har satt upp en portal på hemsidan där användare kan lämna feedback och förslag till förbättringar. PIA VPN publicerar regelbundet uppdateringar i sitt hjälpforum, så att kunderna vet vad som händer i teknikvärlden. Dessutom har aktören ett smidigt kontaktformulär för alla som har ytterligare frågor.

PIA VPN har ett månadsabonnemang som för närvarande kostar 11,69 euro. Dessutom erbjuder aktören ett 12 månaders abonnemang med en månadskostnad på 3,10 euro och ett 36 månaders abonnemang för 1,79 euro i månaden. Förutsättningen för att få den låga månadskostnaden är du betalar hela abonnemangskostnaden på en gång. Utöver detta så erbjuder PIA VPN 30 dagars pengarna tillbaka-garanti som gäller för alla deras abonnemang.

Fördelar med att använda VPN i webbläsaren Chrome

Till att börja med är ett webbläsartillägg mycket snabbare att använda jämfört med annan programvara. Att ladda ned ett tillägg till ditt VPN-program är lika enkelt som att söka på Google. Du kommer snabbt hitta tillägget och sedan tar det bara ett par sekunder innan den är redo att använda. När du har loggat har du enkel tillgång till tjänsten, så att du exempelvis kan byta server på ett par sekunder utan att lämna Chrome.

Dessutom får du även tillgång till de flesta sidor. En del sidor på nätet är regionblockerade, vilket betyder att du måste befinna dig i ett speciellt land. BBC iPlayer är till exempel inte tillgänglig utanför Storbritannien och många använder även de amerikanska versionerna av Netflix och Amazon Prime Video.

För många är den enda anledningen till att använda sig av en VPN att kunna surfa privat. Det är en skön känsla att kunna surfa på nätet utan att alla sidor som du besöker lagrar information om dig. Du skyddar dig också mot dataangrepp eftersom all din trafik är krypterad. Observera att inte alla säkerhetsfunktioner är tillgängliga till hos alla leverantörer när du använder ett tillägg. I det fallet måste du ladda ned och använda programvaran istället.

Har Chrome en egen VPN-tjänst?

Den senaste tiden har flera webbläsare utvecklat egna VPN-tjänster. Det gäller bland annat Opera och Firefox. De här VPN-tjänsterna fungerar relativt bra, men ligger naturligtvis långt efter abonnemangstjänsten som NordVPN och ExpressVPN. Anledningen är att företagen bakom de nämnda webbläsarna aldrig kommer att kunna lägga lika mycket resurser som de renodlade VPN-leverantörerna lägger på att förbättra sina produkter.

Tyvärr verkar Chrome inte ha några planer på att utveckla ett eget VPN-tillägg. Vi har i alla fall inte hittat någon information som visar att de har några planer på att utveckla en sådan tjänst. Även om Google hade lanserat en egen VPN-tjänst för Chrome, är vi fortfarande inte helt säkra på om vi hade använt oss av den. Google har ju redan på extremt mycket information om oss, och med en egen VPN-tjänst hade vi lagt väldigt av vår personliga information i Googles händer.

Vilka faktorer bör du titta efter när du ska välja VPN till Chrome?

Precis som många andra produkter skiljer sig från leverantör till leverantör, ibland till och med mycket, så gör VPN-tjänster det samma. Det här är något som är mycket viktigt att tänka på, helt enkelt för att skillnaderna mellan VPN-tjänster innebär att de kan ha utvecklats med olika målgrupper i åtanke.

Så innan du bestämmer dig för en VPN-tjänst kommer du att behöva göra en hel del research. Vissa VPN-tjänster fokuserar enbart på säkerhetsfunktioner och har därför kanske inte den bästa bandbredden. Andra fokuserar i stället på att tillfredsställa de användare som älskar att strömma filmer och tv-serier.

Krypteringsgrad: Krypteringsgraden är ett viktigt kriterium för att avgöra om en VPN-tjänst uppfyller sitt syfte, det vill säga att skydda din integritet på nätet. Tyvärr har väldigt många VPN-tjänster försummat den här centrala funktionen och fokuserar i stället andra säljande egenskaper. Av den anledningen är det mycket viktigt att ta en närmare titt på VPN-tjänstens säkerhetsfunktioner innan du gör du slutgiltiga val.

En VPN-lösning med en stark kryptering gör att du kan surfa säkert även på offentliga WiFi-nätverk. Du kan surfa utan att oroa dig för att bli övervakad eller att den känsliga informationen säljas till högstbjudande och eventuellt användas för mindre trevliga ändamål.

Urval av servrar: Om flera VPN-leverantörer erbjuder så gott som identiska tjänster och priser, så ska du helst välja en med ett större urval av servrar. Det minimerar risken att servrarna blir överbelastade, och om en server skulle drabbas av driftstopp, så finns det gott om andra tillgängliga servrar för att kunna fortsätta surfa anonymt. Det här är mycket viktigt för den som regelbundet hanterar känslig information på nätet.

Med det sagt så bör du inte avfärda VPN-leverantörer med färre servrar direkt. Den enkla anledningen är att många VPN-leverantörer ökar sitt utbud av servrar i takt med en växande kundbas. Det bästa sättet att ta reda på om VPN-tjänsten i fråga stämmer in på beskrivningen är att kontrollera hur många dagliga användare de har.

Plats: Det kan låta märkligt för vissa, men det är faktiskt ganska viktigt var en VPN-leverantör har sitt huvudkontor. Anledningen är att säkerhetslagarna kan skilja kraftigt från jurisdiktion till jurisdiktion. Det finns många länder där företag i vissa branscher är skyldiga att registrera information om sina kunder och inte ens kan informera dem om att det sker.

Det är därför mycket fördelaktigt om en VPN-leverantör är baserad på en avskild plats med en stark lagstiftning om uppgiftsskydd och inte omfattas av en stor säkerhetspakt som underrättelsesamarbetet Five Eyes. Annars hjälper det föga att VPN-leverantören har i sin policy att inte spara loggar, eftersom de inte kan förverkliga sin policy så länge en underrättelsetjänst helt enkelt kan beordra dem att spionera på sina kunder.

Vilken VPN-tjänst är bäst för Chrome?

När allt kommer omkring borde cybersäkerhet vara något som alla internetanvändare tänker på. Oavsett om det handlar om att strömma sin favoritfilm utan att få sin bandbredd strypt av internetleverantören, eller undvika lämna virtuella spår efter sig som Chrome kan plocka upp, så finns det många anledningar till varför man vill skydda sig på nätet. VPN-tjänster kan hjälpa dig med att uppnå ditt mål. För mindre av priset för en chipspåse i månaden får du tillgång till säkerhetssystem i världsklass. Och dessa hjälper till att skydda din information och dina uppgifter på nätet.

Sammanfattning

Om du vill ladda ner en VPN som ett tillägg till Chrome är alla leverantörer som nämns i den här artikeln bra alternativ. De allra bästa alternativen är ExpressVPN och NordVPN eftersom de för närvarande är de ledande aktörerna på marknaden. Google har för närvarande inte en egenutvecklad VPN, så du är beroende av en extern leverantör. Vi rekommenderar att du väljer en leverantör som uppfyller alla dina krav.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo