Bästa VPN-tillägg för Chrome

Senast uppdaterad: 10/01/2022

Google Chrome är den överlägset mest populära webbläsaren i världen. Cirka två tredjedelar av alla webbplatsbesök sker med Chrome som webbläsare. Detta gör att det är viktigt för alla VPN-tjänster att ha ett tillägg som fungerar bra med Chrome.

Nästan alla betalda VPN-tjänster har i dag tillägg för Chrome, men det finns fortfarande stora skillnader mellan dessa tillägg vad gäller användarvänlighet och funktionalitet. I den här artikeln kommer vi att beröra några av de VPN-tjänster som vi tycker fungerar bäst med Chrome. Det finns extremt många VPN-tillägg för Chrome, så vi var tvungna att välja bland de tjänster som är kända för att leverera bra produkter.

I detta test har vi tittat på olika detaljer. I synnerhet kommer naturligtvis användarvänligheten i Chrome-tillägget att vara en viktig faktor. Dessutom kommer vi att lägga stor vikt vid andra generella faktorer såsom hastighet på servrarna, antalet servrar, säkerhet, stabilitet, policy om loggar, pris och dylikt.

Här följer i alla fall vår lista över bra VPN-tjänster för Chrome. Se en översikt här innan du kan läsa mer om var och en nedan:

ExpressVPN till Chrome

 • Nästan ingen hastighetsförlust
 • Servrar i 94 länder
 • Snabb uppkoppling.

Med ett av de snabbaste insticksprogrammen på marknaden har ExpressVPN också en strikt policy om att inte spara några loggar, vilket garanterar att användarens webbaktiviteter inte kommer att bli avslöjade av Chrome. ExpressVPN stoltserar med mycket pålitliga servrar som få i branschen kan matcha och utnyttjar denna kvalitet för att erbjuda bästa möjliga tjänst till kunder runt om i världen.

ExpressVPN har sitt huvudkontor på Brittiska Jungfruöarna. Detta är mycket fördelaktigt eftersom det innebär att ExpressVPN inte faller under Five Eyes-ländernas jurisdiktion, vilket ger trovärdighet till deras strikta policy om inga loggar. Detta är mycket viktigt eftersom det i framtiden kan hända att Chrome beordras att lämna ut loggar.

ExpressVPN har ett av de mest omfattande nätverken av servrar där ute som inkluderar över 160 platser i 94 länder runt om i världen. Genom att vara aktiva på alla sex kontinenter kan ExpressVPN komma in på så många marknader som möjligt, vilket är goda nyheter för internetanvändare på eftersatta marknader.

ExpressVPN är kända för att ha ett mycket tillförlitligt nätverk av servrar. Antalet servrar som VPN-tjänsten tillhandahåller uppgår till mer än tre tusen. Detta gör att i de sällsynta fall då en server drabbas av driftstopp kan andra ta över uppkopplingen och därmed säkerställa oavbrutet krypterat skydd för användaren.

ExpressVPN övertygar också med en teknisk support i toppklass. För det första har de en välskriven felsökningsguide som hjälper användarna med de flesta problem. Om något kräver mer specifika åtgärder så tillhandahåller ExpressVPN också en livechatt som är tillgänglig dygnet runt.

Om man köper ett års abonnemang hos ExpressVPN kostar det endast 8,32 dollar per månad. För de som fortfarande tvekar erbjuder ExpressVPN en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti på alla sina abonnemang, så att man kan prova på tjänsten helt riskfritt. Denna högkvalitativa VPN-tjänst är definitivt värd att testa.

NordVPN till Chrome

NordVPN
 • Surfa anonymt på Chrome
 • 5600 servrar
 • Oavbruten anslutning

NordVPN skiljer sig från andra aktörer i branschen genom att erbjuda kryptering i militärklass, vilket är ganska viktigt för våra ändamål här eftersom Chromes spårningsverksamhet kan antas vara ganska omfattande. Internetanvändare runt om i världen kan lita på att NordVPN håller deras virtuella vistelseort privat och konfidentiell.

Även NordVPN har sitt huvudkontor på en exotisk plats, denna gång Panama. Detta gör att NordVPN ligger utanför säkerhetssamarbetet Five Eyes, vilket så småningom blir ett måste för alla VPN-leverantörer som påstår sig lägga stor vikt vid integritetsskydd. Detta skydd gör det möjligt för användaren att använda sig av alternativa IP-adresser för att ytterligare dölja sin identitet för storebrodern.

NordVPN till Chrome

Med otroliga 5 600 servrar över hela världen lär inte servrarna bli överbelastade så lätt. Med servrar spridda över mer än 60 olika länder, är NordVPN ett internationellt erkänt namn i branschen som lägger stor vikt vid att servrarna inte blir överbelastade för att aldrig kompromissa med kvaliteten på servicen.

Att ha ett så stort nätverk av servrar till sitt förfogande hjälper också NordVPN att säkerställa oavbrutet integritetsskydd för de internetanvändare som inte vill ha sina aktiviteter loggade av Chrome. Vissa VPN-leverantörer är kända för att vilseleda sina kunder på denna punkt, och som ett resultat utsätts användarna för övervakning vilket omintetgör syftet med att använda sig av en VPN-tjänst.

När det gäller teknisk support så erbjuder NordVPN flera möjligheter till kontakt, bland annat via kontaktformulär och en felsökningsguide för att hjälpa kunderna vid mindre problem eller om de bara vill veta mer om NordVPN. För frågor som kräver närmare granskning finns det en livechatt som kunderna också kan använda sig av.

NordVPN:s månadsabonnemang är lite dyrt, men om man väljer treårsabonnemanget blir månadskostnaden endast 3,49 dollar. Dessutom omfattas alla abonnemang av en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti vilket innebär att konsumenterna har inget att förlora, men allt att vinna.

SurfShark till Chrome

 • Dölj din IP-adress
 • Policy om noll loggföring
 • Servrar i 800 länder

SurfShark är en av de mest populära VPN-tjänsterna på marknaden. En av anledningarna till detta är det faktum att den kan ta sig förbi Netflix ökända brandvägg vilket gör det möjligt för användaren att streama Netflix med en valfri IP-adress. Den här funktionen kommer också väl till pass när man ska surfa med Chrome, oavsett om det handlar om säkerhet eller om man bara vill surfa anonymt.

SurfShark har sitt huvudkontor på Brittiska Jungfruöarna, vilket ger trovärdighet till deras policy om inga loggar eftersom det innebär att de inte kan tvingas av någon att bryta sin policy bakom ryggen på sina kunder. Och eftersom Chrome inte kan spåra var du bor, kommer de inte ha någon information om dig att lämna ut om de skulle vara skyldiga att göra det genom ett domstolsbeslut.

SurfShark till Chrome

SurfShark tillhandahåller över 800 servrar som är spridda över 53 olika länder. Som det tidigare nämnts är antalet av servrar mer än tillräckligt för SurfSharks kundbas och kommer säkert att öka under de närmaste åren, eftersom deras kundbas oundvikligen också kommer att göra det.

En annan riktigt unik funktion i SurfShark är att den gör det möjligt för användaren att tillåta vissa typer av trafik efter eget gottfinnande. Detta frigör bandbredd som kan riktas till datakommunikationer som användaren verkligen vill ha krypterade. Denna typ av kundstyrd effektivitet kan verkligen betala sig under de kommande åren.

SurfShark har en mycket enkel sida för teknisk support med alla stora problemkategorier snyggt placerade till vänster på huvudsidan för teknisk support. Detta gör det möjligt för kunderna att komma åt den sida de behöver utan att behöva anstränga ögonen genom att söka i röran som vissa VPN-tjänster desvärre har.

Även om månadsabonnemanget hos SurfShark är relativt dyrt med ett pris på 11,95 dollar, erbjuder de faktiskt ett tvåårsabonnemang som ger en månadskostnad på bara 1,99 dollar. SurfShark är definitivt en VPN-tjänst med hög tillväxtpotential tack vare sin förstklassiga service, vilket är något som är värt att ta i beaktande när man ska välja VPN-tjänst.

CyberGhost till Chrome

 • Extremt bra för nedladdning av torrentfiler
 • Dölj din identitet
 • Billigt

En av de största fördelarna med CyberGhost är möjligheten till säker P2P-fildelning. Detta gör det möjligt för användaren att komma åt spel som inte finns tillgängliga. Men detta säkerhetssystem hjälper också till att undvika Chromes övervakningsmaskineri. Anonymiteten är därmed bara några klick bort.

CyberGhost har valt Rumänien som sitt officiella hem, vilket innebär att de ligger utanför Five Eyes-ländernas jurisdiktion. Förvisso är det en udda plats, men likväl är det en säker plats, vilket är det enda som spelar någon roll när det gäller VPN-tjänster.

CyberGhost till Chrome

CyberGhost har över 5 800 servrar i över 90 länder, vilket är fler än någon annan VPN-tjänst på denna lista. Med ett så stort utbud har CyberGhost positionerat sig som förstahandsvalet bland VPN-tjänster för internetanvändare över hela världen.

CyberGhost stoltserar med militärklassad kryptering på sina servrar vilket möjliggör fullständig anonymitet, till och med när man surfar på ett offentligt wifi-nätverk. Detta betyder att du kan använda webbläsaren Chrome nästan bokstavligen var som helst och ända vara skyddad av CyberGhost.

En av de coolaste sakerna med CyberGhosts sida för teknisk support är att den innehåller ett sökfält för kunder som inte är helt säkra på hur de ska formulera problemet de har. CyberGhost har också många användbara artiklar längst ner på sidan som stöd.

CyberGhost är kända för att värdesätta lojala kunder och erbjuder därför ett treårsabonnemang som ger en riktigt låg månadskostnad på bara 2,75 dollar. Och för att sockra erbjudandet så erbjuder CyberGhost hela 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

PIA VPN till Chrome

PIA VPN till Chrome

En av de största fördelarna med PIA VPN som verkligen sticker ut är det faktum att man kan använda samma abonnemang på upp till tio olika enheter, dubbelt så många som de flesta andra aktörer i branschen. Det finns verkligen många där ute som har så många smarta enheter att detta är en mycket relevant faktor när man ska välja en VPN-tjänst.

PIA VPN har sitt huvudkontor i Denver och är därmed inte föremål för några lagar om datalagring till skillnad från till exempel VPN-tjänster i EU. Detta ger givetvis PIA VPN en fördel över deras konkurrenter på andra sidan Atlanten och innebär att deras policy om att inte spara några loggar inte är bara tomt prat.

PIA VPN har imponerande 3 375 servrar till sitt förfogande och fortsätter att växa. Med servrar i 32 länder på alla sex kontinenter kan PIA VPN komma in och etablera sig på eftersatta marknader. Under de kommande åren kommer de att positionera sig som en viktig nischaktör för att dra fördel av dessa växande marknader, vilket utan tvekan kommer att medföra en markant ökning av deras totala kapacitet.

PIA VPN stöder P2P och även flera VPN-portar. PIA VPN anstränger sig verkligen för att se till att kundens personliga integritet aldrig äventyras. Oavsett om det handlar om att hålla sig borta från Chromes nyfikna ögon eller se till att hålla hackare borta, så tar PIA VPN hand om det.

PIA VPN är inte rädda för konstruktiv kritik, och har till och med skapat en feedbacksida där alla möjliga åsikter är välkomna. PIA VPN publicerar också regelbundna uppdateringar på sin hjälpsida så att kunderna vet vad som händer i teknikvärlden. Dessutom har PIA VPN ett smidigt kontaktformulär för alla som har ytterligare frågor.

PIA VPN har ett månadsabonnemang som för närvarande kostar 6,95 dollar och har ett års abonnemang med en månadskostnad på bara 3,33 dollar som faktureras årsvis. Utöver detta så erbjuder PIA VPN en 7-dagars pengarna-tillbaka-garanti som gäller för alla deras abonnemang så att man som kund kan använda tjänsten med sinnesro.

Fördelar med att använda VPN i webbläsaren Chrome

För det första är ett webbläsartillägg mycket snabbare att använda jämför med en programvara. Att ladda ner ett tillägg till din valda VPN är lika enkelt som att söka på Google. Du kommer snabbt hitta tillägget för att därefter spendera ett par sekunder innan den är redo för att användas. När du har loggat in kommer du ha väldigt enkel tillgång till tjänsten så att du exempelvis kan byta server på ett par sekunder utan att lämna Chrome.

Dessutom får du även tillgång till de flesta sidor. En del sidor på nätet är geoblockerade, vilket betyder att du måste befinna dig i ett speciellt land. BBC iPlayer är exempelvis inte tillgänglig utanför Storbritannien. Många använder även de amerikanska versionerna av Netflix och Amazon Prime Video.

Privat surfing är för många den enda anledningen till att använda sig av en VPN. Det är en lugnande känsla att kunna surfa på nätet utan att alla sidorna du besöker lagrar information om dig. Du skyddar di också dig själv mot dataangrepp då all din trafik är krypterad. Observera att inte alla säkerhetsfunktioner är tillgängliga till hos vissa leverantörer när tillägg används, då måste du ladda ner och använda programvaran.

Har Chrome en egen VPN-tjänst?

Den senaste tiden har flera webbläsare utvecklat sina egna VPN-tjänster. Detta gäller bland annat för Opera och Firefox. Dessa VPN-tjänster fungerar relativt bra, men ligger naturligtvis långt efter betalda VPN-tjänster som NordVPN och ExpressVPN. Anledningen till detta är att dessa webbläsare aldrig kommer att kunna lägga lika mycket resurser som dessa tjänster lägger på att förbättra sina produkter.

Tyvärr verkar Chrome inte ha några planer på att utveckla ett eget VPN-tillägg. I alla fall har vi inte hittat någon information som visar att de har några planer på att utveckla en sådan tjänst. Även om Google hade lanserat sin egen VPN-tjänst för Chrome är vi fortfarande inte helt säkra på om vi hade använt oss av denna tjänst. Google sitter ju redan på extremt mycket information om oss, och med en egen VPN-tjänst hade vi lagt alltför mycket personlig information i Googles händer.

Viktiga faktorer vid val av VPN till Chrome

Precis som många produkter skiljer sig från leverantör till leverantör, ibland till och med mycket, så gör det även VPN-tjänster. Detta är något mycket viktigt att tänka på, helt enkelt för att skillnaderna mellan VPN-tjänster innebär att de kan ha utvecklats med olika målgrupper i åtanke.

Så innan du bestämmer dig för en VPN-tjänst kommer du att behöva göra en hel del research. Vissa VPN-tjänster fokuserar enbart på säkerhetsfunktioner och har därför kanske inte den bästa bandbredden. Andra kanske fokuserar i stället på att tillfredsställa de användare som älskar att streama filmer.

Krypteringsgrad: Krypteringsgraden är ett viktigt kriterium för att avgöra om en VPN-tjänst kan uppfylla sitt syfte, dvs. att skydda din integritet på nätet. Tyvärr har väldigt många VPN-tjänster försummat denna centrala funktion för att i stället fokusera på andra uppseendeväckande kommersiella punkter, så det är mycket viktigt att ta en närmare titt på VPN-tjänstens säkerhetsfunktioner innan man genomför köpet.

En VPN-lösning med en stark kryptering gör att du kan surfa säkert till och med på offentliga wifi-nätverk. Användaren kan surfa utan att oroa sig för att bli övervakad eller att den känsliga informationen ska säljas till högstbjudande och eventuellt användas för mindre trevliga ändamål.

Urval av servrar: Om flera VPN-leverantörer erbjuder mycket liknande tjänster och priser så ska man helst välja en med ett större urval av servrar. Detta minimerar risken att servrarna blir överbelastade, och om en server skulle drabbas av driftstopp, finns det gott om andra tillgängliga servrar för att kunna fortsätta surfa anonymt. Detta är mycket viktigt för den som regelbundet hanterar känslig information på nätet.

Med detta sagt så bör dock inte VPN-leverantörer med färre servrar avfärdas direkt, helt enkelt för att många VPN-leverantörer ökar sitt utbud av sevrar i takt med en växande kundbas. Det bästa sättet att ta reda på om VPN-tjänsten i fråga stämmer in på denna beskrivning är att kontrollera hur många dagliga användare de har.

Plats: Det kan låta konstigt för vissa, men det är faktiskt ganska viktigt var en VPN-leverantör har sitt huvudkontor. Detta beror på att säkerhetslagarna kan skilja sig kraftigt från jurisdiktion till jurisdiktion. Det finns många länder där företag i vissa branscher är skyldiga att registrera information om sina kunder och inte ens kan informera dem om detta.

Det är därför mycket fördelaktigt om en VPN-tjänst är baserade på en avskild plats med en stark lagstiftning om uppgiftsskydd som inte omfattas av en stor säkerhetspakt likt underrättelsesamarbetet Five Eyes. Annars hjälper det föga att VPN-leverantören har i sin policy att inte spara loggar, eftersom de inte kan förverkliga sin policy så länge en underrättelsetjänst helt enkelt kan beordra dem att spionera på sina egna kunder.

Vilken VPN-tjänst är bäst för Chrome?

När allt kommer omkring borde cybersäkerhet vara något som alla internetanvändare tänker på. Oavsett om det handlar om att strömma sin favoritfilm utan att få sin bandbredd strypt av internetleverantören, eller undvika lämna virtuella spår efter sig som Chrome kan plocka upp, så finns det många anledningar till varför man vill skydda sig på nätet. VPN-tjänster kan hjälpa dig med att uppnå detta mål. För priset av en läsk eller mindre i månaden får du tillgång till säkerhetssystem i världsklass som hjälper till att hålla saker och ting.

Sammanfattning

Om du vill ladda ner en VPN som ett tillägg till Chrome är alla leverantörer som nämns i den här artikeln bra alternativ. De allra bästa alternativen är ExpressVPN och NordVPN eftersom de för närvarande är de ledande aktörerna på marknaden. Google har för närvarande inte sin egen VPN, så du är beroende av en extern leverantör. Vi rekommenderar att du väljer en leverantör som uppfyller alla dina krav.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo