VPNportalen

Annonsering:

För att denna hemsida ska förbli gratis att använda får vi provision för att länka till de olika erbjudandena.

Vi har inte möjlighet att gå igenom alla VPN-tjänster. Vi hoppas att du får nytta av hemsidan och att du delar den med vänner och familj som är intresserade av VPN.

Vad vi betonar i vår bedömning:

 • Pris
 • Hastighet och kvalitet
 • Användarvänlighet
 • Antal servrar och länder som är representerade
 • Om det finns en pengarna-tillbaka-garanti ifall du inte är nöjd
 • Kundtjänst och dess öppettider
 • Denna hemsida får provision för att länka till olika leverantörer. Därför är hemsidan gratis för våra användare.

  Så ändrar du IP-adressen enkelt

  Om reklam på webbplatseninfo

  Det finns många anledningar till att ändra IP-adress. För det första så kan din IP-adress övervakas och därmed också din identitet och aktiviteter på nätet. Genom att ändra IP-adress kommer du att bli helt anonym och därmed undvika risker som hackning, övervakning från myndigheter, nätbedrägerier och liknande.

  För det andra kommer du att kunna få åtkomst till geoblockerat innehåll i andra länder. Om du till exempel vill titta på svensk TV utomlands krävs det ofta att du befinner dig i Sverige. Genom att få en svensk IP-adress kan du komma runt denna restriktion. Detsamma gäller om du vill titta på den amerikanska Netflix-versionen som har större utbud. Då är det bara att koppla upp sig mot en amerikansk server och få en amerikansk IP-adress.

  I den här artikeln kommer vi att förklara hur du enkelt ändrar din IP-adress med en VPN-tjänst.

  Ändra IP-adress med VPN

  Det överlägset enklaste och säkraste sättet att ändra IP-adress på är med en VPN-tjänst. Huvudsyftet med en VPN-tjänst är nämligen just möjligheten att ändra IP-adress. De bästa VPN-tjänsterna har IP-adresser i nästan alla länder i världen och gör det möjligt för dig att vara 100% anonym. Vanligtvis är det så enkelt som att bara ladda ner en VPN-tjänst och koppla upp sig mot en valfri server så får man den IP-adress man önskar.

  Den bästa VPN-tjänsten för att ändra IP-adress är ExpressVPN. Tjänsten är supersnabb och gör dig 100% anonym, vilket gör att det blir omöjligt att spåra din trafik. ExpressVPN har egna appar för PC, iPhone, Android, iPad med flera, vilket innebär att du kan ändra IP-adress på alla enheter du önskar. Så ändrar du IP-adress med ExpressVPN:

  Ändra IP-adress med ExpressVPN
  1. Gå till ExpressVPN:s hemsida och registrera dig. ExpressVPN kostar runt 50 kr i månaden och är mycket billig. Du får också 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti på köpet som du kan utnyttja utan att behöva uppge några särskilda skäl, vilket innebär att du i praktiken kan använda tjänsten gratis i 30 dagar.
  2. Ladda ner VPN-tjänsten. Det är mycket enkelt och tar vanligtvis bara ett par minuter.
  3. Starta appen på din enhet och koppla upp dig mot en valfri server. Därmed har du ändrat din IP-adress och kommer att vara helt anonym.
  Ändra IP-adress med ExpressVPN

  Mer om ExpressVPN

  ExpressVPN anses av de flesta vara den bästa VPN-tjänsten som finns där ute. Detta är ingen dålig prestation, eftersom det finns över 500 VPN-tjänster i världen. ExpressVPN har över 3000 servrar i 94 länder, däribland många i Sverige.

  ExpressVPN är också känd för att ha extremt snabba och stabila servrar samtidigt som de erbjuder toppsäkerhet med AES 265-bitars kryptering. Detta gör tjänsten optimal för att ändra IP-adress.

  ExpressVPN har en mycket snabb och intuitiv användarmeny, som gör att man direkt förstår hur man ska gå vidare. Det är också väldigt enkelt att registrera sig, installera appen osv. ExpressVPN erbjuder appar för alla möjliga plattformar, vilket innebär att du kan ändra din IP-adress på alla enheter du önskar.

  ExpressVPN är en betald VPN-tjänst. Det finns visserligen gratis VPN-tjänster, men tyvärr fungerar dessa ofta dåligt. Anledningen till detta är att gratistjänsterna är långsamma, ostabila och vanligtvis har mycket dålig säkerhet. ExpressVPN har relativt låga priser och erbjuder också 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti som du kan utnyttja utan att uppge skäl.

  Steg för steg-guide för att ändra IP-adress

  Det är alltså mycket enkelt att ändra IP-adress med ExpressVPN. Hela processen tar normalt inte mer än 5 minuter. Allt du behöver göra är att:

  Ändra IP-adress med ExpressVPN
  1. Gå till ExpressVPN:s hemsida, registrera dig och välja det abonnemang du vill ha. Tänk på att ExpressVPN har 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket innebär att du i praktiken kan använda tjänsten gratis i 30 dagar.
  2. Ladda ner tjänsten och koppla upp dig mot den server du önskar.
  3. Därmed har du ändrat din IP-adress och är nu 100% anonym.
  Ändra IP-adress med ExpressVPN

  Finns det gratis VPN-tjänster?

  Naturligtvis vill de flesta inte betala för att ändra IP-adress, och många frågar oss om de kan använda gratis VPN-tjänster. Svaret är att det finns gratis VPN-tjänster, dessutom ganska många. Dessa fungerar dock relativt dåligt för att ändra IP-adress.

  Anledningen till detta är för det första att de flesta gratis VPN-tjänster inte har servrar i Sverige. Därmed kan du inte koppla upp dig mot en svensk server och få en svensk IP-adress. Dessutom har de flesta gratistjänster mycket dålig hastighet och stabilitet. Detta kan skapa stora problem när man surfar på internet.

  Många gratistjänster har också mycket dålig säkerhet, och vissa loggar också din trafik. Det här kan därför utgöra ett ganska stort säkerhetsproblem. På det hela taget rekommenderar vi därför inte att man använder gratistjänster, eftersom de har många nackdelar. Det är också värt att notera att de betalda VPN-tjänsterna är extremt billiga och endast kostar runt 50 kr i månaden.

  Bästa VPN-tjänsterna för att ändra IP-adress

  Det finns extremt många VPN-tjänster där ute. Vi anser som sagt att ExpressVPN är den bästa VPN-tjänsten när det gäller att ändra IP-adress, men det finns också andra alternativ om du vill testa något annat. Här är de 4 bästa VPN-tjänsterna just nu:

  ExpressVPN

  ExpressVPN är alltså enligt vår mening den bästa VPN-tjänsten för att ändra IP-adress. Tjänsten har 3000 servrar i över 94 länder. Dessa servrar är som oftast blixtsnabba samtidigt som anslutningen är stabil och säker. ExpressVPN krypterar all din trafik och loggar inte dina aktiviteter på nätet. Tjänsten har många servrar i Sverige.

  ExpressVPN är en relativt billig VPN-tjänst och kostar så lite som 50 kr i månaden. ExpressVPN har också en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti som du enkelt kan utnyttja genom att meddela kundtjänsten att du inte är nöjd med tjänsten. Användarvänligheten och kundservicen är också mycket bra.

  Ändra IP-adress med ExpressVPN

  NordVPN

  NordVPN är nästan lika bra som ExpressVPN när det gäller att ändra IP-adress. NordVPN har över 6000 servrar i 60 länder och över 60 servrar i Sverige. Det är extremt mycket och gör att du kan välja och vraka bland servrar du kan koppla upp dig mot för att få en svensk IP-adress. NordVPN:s servrar är enligt vår erfarenhet också snabba och stabila. NordVPN har dessutom i sin policy att inte spara några loggar samt har extremt bra kryptering.

  NordVPN kostar faktiskt så lite som 35 kr i månaden om du binder dig för en längre period. Precis som ExpressVPN så har även NordVPN en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti som du kan utnyttja utan att behöva uppge särskilda skäl. Därmed kan du använda tjänsten gratis i 30 dagar.

  Ändra IP-adress med NordVPN

  SurfShark

  SurfShark VPN är en relativt ny VPN-tjänst som lanserades så sent som 2018. Likväl har tjänsten redan lyckats etablera sig i branschen. SurfShark har nämligen många bra servrar i Sverige som gör att du kan ändra IP-adress enkelt utan några problem. Totalt erbjuder SurfShark över 500 servrar i över 50 länder.

  SurfShark är en mycket billig VPN-tjänst som faktiskt kostar så lite som 30 kr i månaden. Detta gör SurfShark till ett extremt bra alternativ för dig som vill ha den allra billigaste VPN-tjänsten du kan hitta samtidigt som du kan ändra IP-adress utan att internethastigheten påverkas eller liknande. Vi kan därför absolut rekommendera SurfShark till de flesta VPN-användare.

  Ändra IP-adress med SurfShark

  UltraVPN

  UltraVPN är också en av de nyare VPN-tjänsterna som snabbt blivit en av de mest populära leverantörerna under det senaste året. UltraVPN är baserad i Storbritannien och tillhandahåller servrar i över 50 länder. UltraVPN har också servrar i Sverige, vilket är en mycket viktig faktor för svenska användare. Dessa fungerar också relativt bra och gör att du kan ändra IP-adress utan att internethastigheten blir slöare eller dylikt.

  UltraVPN är också en mycket billig VPN-tjänst som du kan få för så lite som 30 kr i månaden om du binder dig för en längre period. UltraVPN erbjuder också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti utan förbehåll, vilket innebär att du i praktiken kan använda tjänsten gratis om du till exempel ska dra iväg på en veckolång semester.

  Ändra IP-adress med UltraVPN

  Sammanfattning: Så ändrar du IP-adress

  Det är alltså mycket enkelt att ändra IP-adress med en VPN-tjänst. Allt du behöver göra är att ladda ner ExpressVPN och koppla upp dig mot en svensk server så får du en svensk IP-adress. Här är stegen du tar:

  1. Gå till ExpressVPN:s hemsida, registrera dig och köp ett abonnemang.
  2. Ladda ner VPN-programmet och koppla upp dig mot den server du önskar.
  3. Därmed har du ändrat IP-adress och kommer nu att vara 100% skyddad från övervakning, hackning och dylikt.
  Ändra IP-adress med ExpressVPN

  Då återstår det bara för oss att önska dig lycka till med att ändra IP-adress, och hoppas att du njuter av din nya tillvaro som 100% anonym på nätet. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.