Bäst VPN för TikTok

Senast uppdaterad: 17/01/2024

TikTok logo on device with shield icon

En VPN för TikTok är väsentlig för alla som använder appen. Det finns många anledningar till att det lönar sig att använda en VPN med TikTok. Först och främst har TikTok hotats att läggas ner i länder som USA, Japan och Australien och sådana blockeringar skulle kunna göra att det inte längre går att komma åt plattformen utan en VPN.

En annan anledning till att det är bra att överväga att använda en VPN är att det diskuterats att Tiktok, som är en kinesisk app, eventuellt sparar användarnas data för olika anledningar som inte gynnar den enskilda individen. Det finns farhågor att appen kan användas av kinesiska myndigheter för att övervaka omvärlden, och det är en skrämmande tanke. Och sist och slutligen är det viktigt att tänka på säkerhetshot när man använder internet. Vi vill påpeka att det inte finns något som har fastställt att TikTok används för att spionera på omvärlden, men eftersom det ändå florerar sådana rykten kan det vara bra att också fundera över vilken av din egen information som skulle kunna hamna i fel händer.

En VPN är det som gör att du är tryggare när du är på nätet och i den här artikeln kommer vi ge tips på de tjänster som passar bäst ihop med videoplattformen.

Vad är TikTok?

För att kunna välja bäst VPN för TikTok måste du först och främst veta vad TikTok egentligen är. TikTok är en social medieplattform där det går att dela videoklipp. De videoklipp som delas är korta och antalet användare som publicerar innehåll finns inom alla möjliga områden. Vem som helst kan ladda upp klipp och det går att addera musik till dem, använda filter och videoeffekter. Numera är det också vanligt att företag använder TikTok för att marknadsföra sina produkter eller tjänster. Det kan de antingen göra genom sina egna konton eller genom att använda sig av influencers.

Så registrerar du dig på TikTok

Att bli medlem på TikTok är en snabbt genomförbar process. För att bli medlem gör du så här:

 1. Ladda ner appen från din mobila enhets appbutik
 2. Starta appen och klicka på profilknappen nere till höger
 3. Registrera dig på det sätt du önskar

Registreringen kan göras med e-post, Facebook, Twitter eller ett Google-konto. Vidare behöver du också uppge ditt telefonnummer, din ålder och välja lösenord. Slutligen får du välja vilket användarnamn du ska ha i appen och sedan är du redo att både titta på andras videor och ladda upp egna.

Så använder du TikTok med en VPN

När du har ett konto på TikTok är nästa steg att förstå och lära dig hur du använder en VPN tillsammans med appen. En VPN är ett virtuellt privat nätverk som låter dig maskera din IP-adress. Genom det kan du få en ny IP-adress i ett land där TikTok inte är begränsat på något sätt. Den nya IP-adressen gör att myndigheter eller andra inte kan se var du egentligen befinner dig eftersom den egentliga geografiska position du är på inte kommer vara synlig. Istället kommer det verka för alla som att du befinner dig på den platsen där den nya IP-adressen finns.

Utöver att du kan ändra position med en VPN kommer den dessutom göra dig mer anonym och säker eftersom all data blir krypterad och inte går att komma åt. Det betyder bland annat att cyberkriminella får svårare att använda sig av din data för att vinna något på det själva.

Vilken är bäst VPN för TikTok?

Att välja en TikTok VPN kan vara utmanande om du inte vet vad det är du ska leta efter. Men eftersom vi har granskat mängder av olika leverantörer och deras tjänster kan vi hjälpa dig på traven. Vi har testat flera leverantörers VPN-tjänster med plattformen för att se vilka som gör jobbet bäst utan att kompromissa med vare sig säkerhet eller hastighet.

De VPN-tjänster vi valt ut som bäst för TikTok har kommit med på listan på grund av antalet servrar, hur de hanterar säkerhets- och integritetsfrågor och hur uppkopplingarna fungerar. De här kriterierna har vi utgått från när vi korat våra tre testvinnare som VPN för TikTok.

ExpressVPN

Vår testvinnare

 • Väldigt snabba servrar
 • 256-bitars AES-kryptering
 • Stöd för private protocol Lightway
 • Garanti om pengarna tillbaka

ExpressVPN är det allra bästa valet att använda med TikTok, kort och gott för att de har en gedigen blandning av funktioner som du kommer ha glädje av på plattformen. För att ge några exempel har ExpressVPN över 3 000 servrar i fler än 90 länder så det finns många positioner att välja mellan för att låsa upp TikTok. Vidare har ExpressVPN dessutom en kryptering i militärklass och en säkerhetspolicy som är gynnsam för användarna. Bland de tjänster som finns på marknaden är ExpressVPN en av de dyrare, men den är värd investeringen. Utöver att du kan använda den om du är utomlands för att komma åt TikTok kan du även använda tjänsten hemma i Sverige för att exempelvis låsa upp amerikanska Netflix.

NordVPN

Snabbast i våra test

 • Snabb som blixten
 • Heltäckande säkerhetsfunktioner
 • För inga loggar
 • Låser upp stora streamingplattformar

NordVPN kommer på en stadig andraplats som VPN för TikTok, hack i häl efter ExpressVPN. Det här är ett något billigare alternativ än ExpressVPN och tjänsten har användarvänliga appar för samtliga mobila enheter. NordVPN har fler än 5 000 servrar i mer än 50 länder världen över, en kryptering på 256 bitar och en policy om att ingen data loggas. Det betyder att det du gör på TikTok när du är ansluten till en server inte kommer sparas någonstans. Din historik är privat.

Surfshark

Fenomenal för många enheter samtidigt

 • Obegränsat antal uppkopplingar samtidigt
 • Integrerar Stealth mode
 • Multihop-funktion
 • Över 3000 servrar

Vill du hitta en VPN som flera personer och enheter kan använda parallellt är Surfshark ett hett alternativ. Till skillnad från många av sina konkurrenter kan man koppla upp hur många enheter som helst samtidigt mot någon av leverantörens servrar. Prenumerationerna har en låg månadskostnad men trots det har de bra säkerhetsfunktioner och krypteringsprotokoll. Du får bland annat tillgång till servrar världen över och en pålitlig integritetspolicy med Surfshark.

Att använda en VPN med TikTok

När du har bestämt dig för en VPN behöver du ansluta dig till en server innan du börjar använda TikTok. Det är väldigt enkelt att göra det och kräver verkligen inte att du har djupgående tekniska kunskaper. De VPN-tjänster vi har tipsat om har ett så pass enkelt gränssnitt att du med några få knapptryck kan ansluta din enhet till en server för att sedan skydda din data ute på TikTok.

För att komma i gång med en VPN gör du så här:

 1. Starta en prenumeration på den VPN du har valt
 2. Ladda ner VPN-appen och installera den på din enhet
 3. Logga in med ditt användarnamn och lösenord
 4. Välj en server eller ett land du vill ansluta till
 5. Öppna TikTok-appen och börja se på videor

När du har anslutit enheten till en VPN-server är du mer skyddad i appen eftersom din datatrafik krypteras. Det går inte heller att se att du använder en VPN med TikTok eftersom TikTok inte sparar eller delar din data.

Ändra position på TikTok med en VPN

Med en VPN kan du ändra din position på TikTok. I Sverige är TikTok tillåtet, men genom att ändra din position kan du få upp nya videor i ditt flöde. Om du är någonstans där TikTok är begränsat kan du använda VPN-servern för att komma åt hela plattformen. Att ändra din position på TikTok med en VPN är enkelt att göra. Det enda du behöver göra är att ansluta din enhet till någon av VPN-leverantörens servrar, få en ny IP-adress och därefter öppna TikTok.

Tänk på att du inte ska starta TikTok innan du har anslutit enheten till en server, eftersom det kan göra att appen inte registrerar en ny position utan visar det gamla flödet. En annan sak att ha i åtanke är att en VPN ändrar IP-adressen men att det kan finnas sätt för andra att ändå se din position. Därför kan du stänga av telefonens eller surfplattans GPS-positionering så att det inte är möjligt.

Sammanfattning

TikTok är en fenomenal plats både för att följa vad ens vänner gör, för att få inspiration och för att själv ladda upp innehåll. Och genom att använda en VPN med TikTok kan du vara trygg. Ingen kan komma åt din data eller privata information. I Sverige är vi fria att använda TikTok men som vi nämnt är det inte tillåtet överallt och därför kan det också vara nödvändigt att ha en VPN om du inte befinner dig inom Sveriges gränser. De tre leverantörer vi har gett tips på är sådana som kommer se till att du är säker när du är på TikTok, utan att du behöver oroa dig för att du får en långsam hastighet som stör videouppspelningen.

Vanliga frågor om den bästa VPN-tjänsten för TikTok

Hur ändrar jag min position på TikTok?

Du kan ändra position på TikTok genom att använda en VPN. När du ansluter till en server i ett annat land kommer du tilldelas en ny IP-adress och det kommer göra att appen tror att du befinner dig på en annan plats än vad du egentligen gör.

Kan jag använda en VPN för TikTok?

Att använda en VPN med TikTok är enkelt. Ladda ner VPN-klienten till din enhet, installera den och logga in. Välj sedan en server att ansluta till och vänta tills anslutningen är upprättad. När den är det kan du öppna TikTok.

Vilken VPN är bäst för TikTok?

Det finns många bra VPN-tjänster, och tre av de bästa för TikTok är NordVPN, ExpressVPN och Surfshark. Av de här tre korar vi ExpressVPN till den allra bästa tjänsten att använda med TikTok.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo