Bäst VPN för Deezer – säker och pålitlig musikstreaming

Senast uppdaterad: 10/05/2023

Deezer logo with shield lock icon

Älskar du musik kommer du också älska att använda en VPN för Deezer. Deezer är en fransk plattform för musik- och podcaststreaming och på tjänsten finns det miljontals olika låtar och annat ljudmaterial. Det finns både musik från riktigt stora producenter och från nya uppkomlingar så utbudet är enormt och bjuder på något för alla smaker, men precis som Netflix begränsas Deezers innehåll beroende på din geografiska position.

Vissa låtar och annat innehåll på Deezer finns enbart för användare i vissa länder. Anledningen till det är att vissa artister begränsar hur deras musik får distribueras, och vill du ha tillgång till det kompletta biblioteket behöver du använda en VPN.

Det är inte alla VPN-tjänster som fungerar med Deezer. I den här guiden kommer du bli presenterad för några av de bästa tjänsterna som finns på marknaden. Väljer du att använda någon av dem kan du vara säker på att få ett mycket större musikutbud att lyssna till på Deezer.

Vad är Deezer?

Deezer är en streamingtjänst för musik och de har sitt huvudsäte i Paris. Numera finns tjänsten i över 180 länder världen över och i och med det har den blivit en stor konkurrent till andra likvärdiga aktörer såsom Spotify. Alla som använder Deezer kan lyssna på musik, radio och podcaster både online och offline. Totalt har tjänstens miljontals användare möjlighet att lyssna på dryga 90 miljoner olika spår.

Deezer går att använda på flera enheter och operativsystem, däribland på Apple, Android och Windows. Leverantören har också ett samarbete med Samsung, Toshiba och LG så det är möjligt att installera appen direkt på din SmartTV för att kunna lyssna på musik direkt via den.

Oavsett vilken enhet du använder tjänsten på hittar du massvis av genrer, spellistor och abonnemang. Dessutom är det här tjänsten som hjälper dig hitta den där låten du har gått och nynnat på i flera dagar. Genom SongCatcher kan Deezer hitta rätt låt och du hittar låtarna med text. Tjänsten finns både som gratisversion och som betalplan. Använder du gratisversionen avbryts musikstunden av reklam medan ett betalt abonnemang tar bort alla störande reklampauser.

Så börjar du använda Deezer

Registreringsprocessen går i ett nafs på Deezer och så snart du är klar kan du välja mellan gratis-, premium- och familjeplanen. Om du betalar per månad är priset något högre än om du väljer en prenumeration som sträcker sig över ett år. Med familjeplanen kan du använda upp till sex enheter samtidigt vilket innebär att du kan dela konto med hela familjen.

Själva registreringen kan du antingen göra genom att ange ett användarnamn och e-postadress eller genom att koppla samman kontot med ditt Google-konto eller Facebook.

Hitta bäst VPN för Deezer

Eftersom en del av biblioteket du ser på Deezer beror på var du befinner dig ska du använda en VPN som har servrar på många platser och som klarar av att gå förbi de innehållsbegränsningar som tjänsten har. Andra saker du ska titta på när du väljer VPN är vilka säkerhetsprotokoll och krypteringar som används.

ExpressVPN

En stabil och pålitlig VPN

 • Blixtsnabba servrar
 • AES 256-bitars kryptering
 • Stöd för Lightway, private protocol
 • Garanti om pengarna tillbaka

ExpressVPN är utan tvekan det bästa alternativet om du vill hitta marknadens bästa VPN för Deezer. De har tusentals servrar utplacerade i över 90 länder och genom det finns det gott om möjligheter för dig att låsa upp nytt innehåll som du annars inte kan lyssna på i Sverige. Med en så bra VPN som ExpressVPN kommer dessutom all din privata information vara helt säker. Alla som har ett konto på ExpressVPN kan koppla upp fem enheter till deras servrar samtidigt.

NordVPN

En otroligt snabb VPN

 • Servrar med hög hastighet
 • Avancerade säkerhetsfunktioner
 • Loggar ingen data
 • Kan låsa upp streamingplattformar

NordVPN har servrar i mängder av länder och totalt finns det över 5 000 att välja mellan. Några av anledningarna till att vi valt dem till vår topp 3 är just det stora antalet servrar men också krypteringarna och att det går att använda sex enheter samtidigt på ett och samma konto. NordVPN har också en mycket bra integritetspolicy. De loggar ingen data och delar inte med sig av din information till någon utomstående part.

Surfshark

Bäst för många enheter samtidigt

 • Ett obegränsat antal enheter tillåts
 • Integrerar Stealth mode
 • Multihop-funktion
 • 3000+ servrar

På tredje plats som bästa VPN för Deezer kommer Surfshark. Det här är en utmärkt VPN om ni är flera som vill använda en dylik tjänst för med Surfshark kan man ha hur många samtidiga uppkopplingar som helst. Som om inte det var nog är det här en av de billigaste premiumleverantörerna som går att hitta, de har väldigt starka krypteringar och en policy om att inte föra loggar.

Installera en VPN för Deezer

För att få ut så mycket av möjligt av Deezer behöver du en VPN och tack och lov är det enkelt att komma igång med att använda tjänsten med en tilldelad IP-adress. Det är nämligen det som en VPN gör. De maskerar din riktiga IP-adress och tilldelar dig en ny som kommer från någon av deras servrar och det är den processen som gör att du kan se innehåll som är bundet till andra länder.

 1. Skapa ett konto på någon av de VPN-tjänster vi gått igenom ovan
 2. Installera VPN-appen på din enhet och logga in
 3. Koppla upp dig mot en av servrarna
 4. Öppna Deezer och se ett helt nytt bibliotek

Är Deezer billigare i andra länder?

På samma sätt som innehållet på Deezer varierar så gör även priserna det. I vissa länder är prenumerationerna billigare än i andra. Man erbjuds också olika rabatter beroende på var man är. För att ge ett exempel kan man betala så lite som 3,72 dollar i Chile och 4,29 dollar i Brasilien medan kostnaden för motsvarande abonnemang är högre i andra länder. Det här är någonting du kan dra fördel av med en VPN. Om du inte redan har ett konto men använder en VPN kan du ansluta dig till ett av länderna där tjänsten är billigare och starta abonnemanget där för att på så sätt få en lägre månadskostnad. Observera att det kan hända att du för att lyckas med det här också kan behöva ändra region på enhetens appbutik.

En VPN ger dig tillgång till hela Deezer

Eftersom Deezer är en fransk plattform kan det finnas fördelar med att testa en fransk VPN för att se ett så stort utbud av Deezers kompletta katalog som möjligt. Vissa låtar som har licens att spelas i Frankrike kanske inte finns någon annanstans. Så om du vill testa en VPN just för att utöka valmöjligheterna kan det vara en idé att börja att koppla upp dig mot en fransk server.

Sammanfattning

Deezer är ett bra alternativ till andra tjänster som exempelvis Spotify. Tjänsten har många bra funktioner och går att prenumerera på till ett överkomligt pris. Vilka låtar och podcaster du kan välja mellan beror på var du är så att använda tjänsten med en VPN gör att du får mer valuta för pengarna du betalar.

I vår mening är ExpressVPN det bästa valet av VPN för Deezer, och i och med deras garanti om att kunder som inte är nöjda får pengarna tillbaka inom 30 dagar kan du prova leverantörens olika servrar helt riskfritt.

Vanliga frågor om VPN för Deezer

Går det att använda Deezer med en VPN?

Ja, du kan använda Deezer med en VPN. Det du behöver göra innan du öppnar Deezer-appen är bara att välja en server på VPN-klienten så att du är ansluten till den innan Deezer startas.

Hur ändrar jag land på Deezer med en VPN?

Om du vill ändra land på Deezer så att du ser innehållet från ett land som du inte är i använder du en VPN för att få en annan IP-adress.

Är Deezer bättre än Spotify?

Spotify och Deezer har liknande funktioner så att ge ett rakt svar på frågan om vilken tjänst som är bäst är svårt. Allting är ju i slutändan upp till användaren. En skillnad som finns är att Deezer har ett bättre gränssnitt och HiFi så att du kan lyssna på musiken i högre kvalitet.

Är det lagligt att använda en VPN med Deezer?

Det är lagligt att använda Deezer med en VPN. Det är väldigt få länder som totalt förbjuder användandet av en VPN så i majoriteten av situationer behöver du inte bekymra dig för att göra något olagligt när du använder en VPN. Däremot om du befinner dig i länder som Kina är regelverken strikta så då är det bra att veta i vilka situationer du får ha en VPN och inte innan du ansluter till en server.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo