Bästa VPN till Spotify

Senast uppdaterad: 18/09/2021

VPN för Spotify

Spotify är fortfarande otillgängligt i många länder. Här är en guide över de bästa VPN:erna att använda med Spotify

Som en av de mest populära streamingapparna i världen är Spotify hem för massor av förstklassigt musikinnehåll och används av miljontals människor i olika länder. Streamingtjänsten för musik är rankad som en av de bästa i världen sedan lanseringen i oktober 2008.

Trots dess popularitet är Spotify ändå oåtkomligt för användare i vissa delar av världen. Att se meddelandet ”Spotify är för närvarande inte tillgängligt i ditt land” är irriterande, eller hur? I skrivandets stund finns Spotify bara i 78 länder i världen, vilket innebär att det är omöjligt att komma åt Spotifys utbud på alla platser – om du inte ändrar din plats, fysiskt eller virtuellt.

Varför är Spotify inte tillgängligt för mig?

Spotify är fortfarande inte tillgängligt i många länder i världen på grund av territoriella begränsningar, så kallade georestriktioner. För att du ska kunna lyssna på musik i Spotify i ett visst land måste Spotify ha licens för att erbjuda musiken i det landet. Detta beror på upphovsrättslagar och licensavtal. Tyvärr har Spotify inte denna licens i alla länder, eftersom de utfärdas regionalt.

För att kringgå de här blockeringarna eller begränsningarna måste du ”virtuellt flytta” till ett annat land där Spotify är tillgängligt. För detta ändamål behöver du använda ett VPN. Detta göra det möjligt för dig att ansluta till servrar i något av de länder där Spotify finns, som om du fysiskt befann dig i dessa länder, och du kan då komma åt ditt älskade innehåll på Spotify så mycket du vill.

De bästa VPN-tjänsterna för att komma åt Spotify

Men det kan vara svårt och tidskrävande att hitta ett bra VPN som avblockerar Spotify-begränsningar i labyrinten av VPN som finns på marknaden idag. Det är därför vi har sammanställt en lista över några av de allra bästa Spotify-VPN:erna och en liten sammanfattning av varför de kan passa bäst för dig.

1. ExpressVPN

 • Snabbaste VPN på marknaden
 • Strikt policy mot loggar
 • 256-bitars AES-kryptering
 • Lägsta pris: $8,12

En snabb och pålitlig tjänst gör dem till nummer ett på vår lista. ExpressVPN är utan tvekan en av de mest betrodda leverantörerna inom VPN-sfären. Eftersom tjänsten är väldigt lätt att installera med sin enkla design är den nästan alla användares favorit. Den har en mycket stor servertäckning i 94 länder i världen, är hem till cirka 3000+ servrar och det antalet stiger konstant. Detta gör det till en av de bästa tjänsterna för att komma åt Spotify var du än är. Och inte nog med det, den har en av de tuffaste säkerhetsfunktionerna du kan begära, och den är lätt tillgänglig för alla användare.

För att säkerställa att all din data effektivt förblir skyddad använder ExpressVPN en stark krypteringsfunktion – OpenVPN med 256-bitars AES och en Kill Switch som låser in dina data om serveranslutningen plötsligt bryts. Eftersom de är baserade på Brittiska Jungfruöarna kan de även erbjuda en så kallad ”no logs”-policy, vilket innebär att dina data är tryggt skyddade eftersom inget sparas.

Denna leverantör förstår att du kanske vill lyssna på musik i Spotify när du är på språng, därför har de tillhandahållit appar som är kompatibla med alla dina enheter inklusive iOS, Android, Windows, Mac, med flera. På så sätt har du tillgång till din säkra anslutning var du än är. Tjänsten gör det även möjligt att ha upp till 5 enhetsanslutningar samtidigt för ett heltäckande skydd.

ExpressVPN har inte med en gratisversion, och inte heller har den en någon provperiod, men det levereras med en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti som garanterar att du får tillbaka din första prenumerationsbetalning om du bestämmer dig för att tjänsten inte är rätt för dig trots allt. Kundtjänst är också förstklassig och alltid i beredskap 24/7, redo att chatta med dig och hjälpa dig med alla eventuella utmaningar du kan stöta på.

2. NordVPN

 • Massor av prissättningsalternativ
 • Netflix-support som hålls uppdaterad
 • 256-bitars AES-kryptering
 • Lägsta pris: $2,99

Precis som ExpressVPN är detta en annan förstklassig leverantör. Den har också funnits ett tag och är ett pålitligt namn i branschen. NordVPN har en utmärkt service och obestridliga funktioner som gör deras erbjudande svårt att släppa, särskilt för Spotify-användare. De har inte bara en stark 256-bitars kryptering, de utan även en policy mot loggföring för att säkerställa att dina data inte sparas någonstans. Med sina dubbla VPN- och Onion-Over VPN-funktioner låses din information in i den valvliknande skyddade miljön. Tjänsten har också en No DNS-funktion och en Kill Switch som slås på automatiskt och förblir permanent på för att hålla dina data helt skyddade.

NordVPN har en av de största servertäckningarna med 5 200 servrar i fler än 60 olika länder. Detta ser till att du, oavsett var du är och så länge du förblir ansluten till relevanta servrar, har obegränsad tillgång till Spotify över hela världen! Dess relativt snabba hastighet säkerställer att du får snabb och nästan omedelbar tillgång till musik på Spotify med ett enkelt klick.

Detta VPN tillhandahåller också ett brett utbud av kompatibla enheter, inklusive Windows, Mac, Android och iOS, för när du behöver få en trygg och säker åtkomst till musik på Spotify när du är på språng. Apparna har alla en Quick Connect-funktion som direkt länkar användare till den snabbaste och minst belastade servern närmast dig. Du kan också ansluta så många som 6 enheter samtidigt till VPN:et, så att hela hushållet kan förbli skyddat.

Slutligen har NordVPN en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti (utan att det ställer några frågor) om du önskar få tillbaka pengarna efter att ha testat tjänsten. Deras högkvalitativa kundtjänst är lättillgänglig för att säkerställa en problemfri och stressfri process vid komplikationer eller utmaningar.

3. SurfShark

 • Inga fotavtryck
 • Tillåter torrenting
 • 256-bitars AES-kryptering
 • Lägsta pris: $1,99

Trots att det är en av de nyaste VPN-tjänsterna på marknaden erbjuder SurfShark en kvalitativ avblockeringstjänst. Den har en ”NoBorder” avblockeringsfunktion för detta syfte, samt ett kamouflage-läge som avblockerar Spotify åt användare över hela världen. Även om SurfShark jämfört med andra VPN-tjänster har en begränsad servertäckning, med endast cirka 1000 servrar i 50+ länder, är varje server dock strategiskt placerad för bästa möjliga räckvidd till många platser.

Den har en tillförlitlig kryptering på militärnivå som skyddar användaren och samtidigt ger dem obegränsad tillgång till Spotify. Den har även en Kill Switch och en reklamblockerare för att motverka de irriterande popup-annonserna. Dess höga skyddsnivå gör att användarna är säkra på att de är skyddade från nyfikna sajter och skadliga spionprogram. Bara för att användarna ska vara 100% trygga och anonyma på internet för SurfShark heller inga loggar över aktiviteter och tillåter även användare att betala i Bitcoin för att helt undvika att ladda upp några kortuppgifter.

Nätverket lovar också en stadig och snabb anslutningshastighet som kan länka dig till dina favoritlåtar på Spotify med ett knapptryck. SurfShark ger generöst nog sina användare obegränsad bandbreddsanslutning, vilket innebär att det inte finns någon gräns för hur mycket innehåll du kan ladda ner eller streama från Spotify, eftersom du inte längre behöver oroa dig över att få slut på data.

Bara för att alltid hålla dig uppkopplad har SurfShark gjort sig tillgängliga med appar till Android, iOS, Mac, Windows, Linux, Smart TV-apparater och andra enheter som användare kanske vill ansluta till när de är på språng. Ännu mer spännande är det faktum att de möjliggör obegränsade samtidiga anslutningar för alla användarens enheter; så många enheter du vill, helt enkelt.

4. UltraVPN

 • Brandvägg
 • Appar för alla enheter
 • 256-bitars AES-kryptering
 • Lägsta pris: $2,99

Detta nätverk är säkert, snabbt och mycket stabilt. Den enkla åtkomsten till det gör det till en favorit bland folket. När du har betalat för en prenumerationsplan får du obegränsad tillgång till allt som Spotify har att erbjuda. Med dess 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti är allt du behöver göra att luta dig tillbaka och njuta av de hårt skyddande och avblockerande funktionerna som nätverket har att erbjuda dig. Om du inte är nöjd i slutet av månaden kan du alltid få tillbaka pengarna utan några frågor.

UltraVPN levereras komplett med ett ganska stort täckningsområde och servrar i världens alla hörn. Det är helt säkert, med dess inbyggda 256-bitars brandvägg som omsluter användarens uppgifter, vilket gör det till en jakt i blindo för hackare och spårare att få tillgång till användarens data. Tjänsten har ett gratis, automatiskt valvsliknande skydd som aktiveras när du loggar in på VPN:et och möjliggör privat och helt anonym streaming.

UltraVPN har blixtsnabba hastigheter som ger dig allt du vill komma åt på rekordtid. De ger till och med sina användare en obegränsad bandbreddsanslutning, och det finns alltså inga begränsningar på streaming när du använder Spotify. För när du är på språng finns det en app som är kompatibel med de flesta vanliga enheter idag, till exempel Android, iOS, Linux, Windows och Mac. På så sätt missar du aldrig några av de senaste låtarna så länge du är ansluten.

UltraVPN är mycket prisvärda och ger sina användare bra prenumerationsavtal. Ju längre prenumerationsplan du betalar för, desto billigare blir den; därför är den billigaste prenumerationsplanen den årslånga prenumerationen. Du får inte bara en hel del för pengarna, du får även chansen att vara ansluten så att du kan spela din musik hela året!

5. ProtonVPN

 • Professionell support
 • Modernt gränssnitt och appar
 • AES-256-kryptering
 • Lägsta pris: Gratis

ProtonVPN garanterar 100% anonymitet på nätet, utöver dess imponerande geo-avblockeringsfunktion. Tjänsten har en unik Secure Core-teknik som skyddar användare från alla externa nyfikna sajter eller spårare genom att använda två viktiga funktioner: Secure Core-arkitektur och Perfect Forward Secrecy, som helt skyddar dina data. En av dem ser till att din IP-adress fortfarande är säker i fall där det sker ett intrång i servern, och den andra håller dina data krypterade oavsett vad som sker. Dessutom har ProtonVPN en ”no logs”-policy som förhindrar att dina data registreras, och en dödsbrytare som ytterligare försiktighetsåtgärder.

På gratisversionen som detta VPN erbjuder är streaming av innehåll omöjligt, och endast en enhet kan loggas in, men allt detta kan tillgodoses med den betalda planen, där upp till 10 enheter kan anslutas samtidigt.

Är VPN lagligt att använda?

Många människor antar idag att användningen av VPN är något skumt och olagligt. Fel! Det är de aktiviteter som människor bedriver på nätet – som cyberbrott och försäljning av droger – som är olagliga. Användningen av VPN i sig är helt lagligt och tillåtet. I och med att VPN-lagar skiljer sig från land till land kan användningen förbjudas i vissa länder, som Kina, Ryssland, Iran, med flera, men är fortfarande helt lagligt i de flesta andra länder i världen.

VPN-tjänster används av privata användare såväl som stora företag för att skydda känsliga uppgifter från nyfikna ögon och spionprogram som vill sälja data till skadliga sajter. Var inte rädd för att använda dessa tjänster eftersom du inte gör något fel – såvida du inte är involverad i skumma aktiviteter när du använder tjänsterna, så klart. Läs mer om VPN och när det är olagligt här.

Sammanfattning

Trots det faktum att dessa VPN-tjänster delar flera liknande funktioner finns det fortfarande vissa skillnader som gör var och en av dem unik och bättre anpassad för olika personer av olika skäl. Det är nu upp till dig, användaren, att avgöra vilka funktioner som är viktigast för dig så att du kan välja och börja njuta av kvalitetsmusik från Spotify, liksom andra streamingtjänster.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo