Bästa VPN till Spotify

Senast uppdaterad: 10/05/2023

VPN för Spotify

Spotify är fortfarande otillgängligt i många länder. Här är en guide över de bästa VPN:erna att använda med Spotify

Som en av de populäraste strömningsapparna i världen är Spotify hem för massor av förstklassigt musikinnehåll och används av miljontals människor. Ända sedan lanseringen i oktober 2008 har strömningstjänsten för musik varit rankad som en av de bästa i världen.

Trots dess popularitet är Spotify ändå oåtkomligt för användare i vissa delar av världen. Att se meddelandet ”Spotify är för närvarande inte tillgängligt i ditt land” är irriterande, eller hur? I skrivande stund finns Spotify bara i 78 länder, vilket innebär att det är omöjligt att komma åt Spotifys utbud överallt, om du inte ändrar din plats antingen fysiskt eller virtuellt.

Varför är Spotify inte tillgängligt för mig?

Spotify är fortfarande inte tillgängligt i många av världens länder på grund av så kallade geografiska blockeringar, ibland även omnämnda som geoblockeringar. För att du ska kunna lyssna på musik i Spotify i ett visst land måste Spotify ha licens för att strömma musiken i det landet. Strömningsrättigheterna beror på upphovsrättslagar och licensavtal och tyvärr har Spotify inte en sådan licens i alla länder. Anledningen till det är att de utfärdas regionalt.

För att gå runt de här blockeringarna måste du flytta virtuellt till ett annat land där Spotify är tillgängligt. För det ändamålet behöver du använda ett VPN (virtuellt privat nätverk). En VPN-tjänst gör det möjligt för dig att ansluta till servrar i något av de länder där Spotify finns, som om du fysiskt befann dig i landet. Då kan du komma åt innehållet på Spotify i samma utsträckning som om du vore hemma.

De bästa VPN-tjänsterna för att komma åt Spotify

Men det kan vara svårt och tidskrävande att hitta en bra VPN-tjänst som klarar av att forcera Spotifys blockeringar i myllret av VPN som finns på marknaden. Av den anledningen har vi sammanställt en lista över några av de allra bästa VPN-tjänsterna för Spotify och en sammanfattning om varför vi anser att leverantörerna är de bästa.

1. ExpressVPN

ExpressVPN:s hemsida.
 • Snabbaste VPN på marknaden
 • Policy om noll loggförning
 • 256-bitars AES-kryptering
 • Låg månadskostnad

ExpressVPN har en snabb och pålitlig tjänst som gör att de kommer i toppen av vår lista. Aktören är utan tvekan en av de mest betrodda leverantörerna inom VPN-sfären. Eftersom VPN-tjänsten, tack vare sin användarvänliga design, är väldigt lätt att installera, är den nästan alla användares favorit. ExpressVPN har fler än 3000 servrar utplacerade på 160 platser i 94 länder världen över. Antalet serverar stiger konstant. Servertätheten gör ExpressVPN till en av de bästa leverantörerna för att komma åt Spotify var du än är. Men det slutar inte där, ExpressVPN har en av de vassaste säkerhetsfunktionerna som går att hitta och den är lätt tillgänglig för alla användare.

För att säkerställa att all din data effektivt förblir skyddad har ExpressVPN en stark krypteringsfunktion – OpenVPN med 256-bitars AES och en kill switch som låser in dina data om serveranslutningen av någon anledning bryts. Med andra ord kan inga andra internetanvändare se din IP-adress och komma åt din data ens för ett ögonblick.

Eftersom ExpressVPN är baserade på Brittiska Jungfruöarna lyder de inte under EU:s och USA:s jurisdiktioner om att lagra användarnas data och aktiviteter på nätet. Därför har aktören en så kallad ”no logs”-policy, vilket innebär att ingen som helst information om användarna sparas. Skulle en myndighet begära ut uppgifterna om dig finns det helt enkelt inget att få ut eftersom ingen data sparas.

ExpressVPN förstår att du troligen vill lyssna på musik i Spotify när du är på språng, därför har de tillhandahållit appar som är kompatibla med så gott som alla enheter och operativsystem, till exempel iOS, Android, Windows och Mac. På så sätt har du tillgång till din säkra anslutning var du än är. Tjänsten gör det även möjligt att ha upp till fem enheter anslutna samtidigt för ett heltäckande skydd.

ExpressVPN har inte någon gratisversion och inte heller någon provperiod. Däremot har VPN-tjänsten en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti som garanterar att du får alla pengar tillbaka om det viskar sig att tjänsten inte motsvarar dina förväntningar. Observera att du måsta avsluta abonnemanget inom 30 dagar från det att du tecknade det för att garantin om pengarna tillbaka ska gälla.

ExpressVPN:s kundtjänst är också förstklassig och finns tillgänglig 24/7, redo att chatta med dig och hjälpa dig med alla eventuella utmaningar som du kan stöta på.

2. NordVPN

NordVPN:s hemsida.
 • Flera prenumerationsalternativ
 • Netflix-support som hålls uppdaterad
 • 256-bitars AES-kryptering
 • Billig

Precis som ExpressVPN är NordVPN en förstklassig leverantör. Företaget har också funnits ett tag och är ett pålitligt namn i branschen. NordVPN har en utmärkt service och obestridliga funktioner som gör att deras erbjudande svårt att släppa, särskilt för Spotify-användare. De har inte bara en stark 256-bitars kryptering, utan även en policy mot loggföring för att säkerställa att dina data inte sparas någonstans. Med sina dubbla VPN- och Onion-Over VPN-funktioner kapslas din information in i den skyddande miljön. Tjänsten har också en No DNS-funktion och en kill switch som automtiskt slås på, och förblir påslagen, om anslutningen till VPN-servern bryts. Allt för att hålla din information skyddad från andra.

NordVPN har en av de mest omfattande servertäckningarna med över 5 200 servrar i 59 länder. Det gör att du har obegränsad tillgång till Spotify så länge du förblir ansluten till en relevant server, och det spelar ingen roll var i världen du befinner dig. VPN-tjänstens höga hastighet säkerställer att du får snabb och nästan omedelbar tillgång till musik på Spotify med ett enkelt klick.

NordVPN är också kompatibelt med en rad enheter och operativsystem som exempelvis Windows, Mac, Android och iOS. Det gör att du även har tillgång till en trygg och säker anslutning till Spotify när du är på språng. Alla apparna en quick connect-funktion som direkt länkar användare till den snabbaste och minst belastade servern närmast dig. Du kan också ansluta så många som sex enheter samtidigt till VPN-tjänsten, vilket gör att hela hushållet kan surfa tryggt.

Slutligen har NordVPN 30 dagars pengarna tillbaka-garanti (utan att det ställs några frågor om varför du vill avsluta tjänsten) om du önskar få tillbaka pengarna efter att ha provat och utvärderat tjänsten. NordVPN:s välrenommerade kundtjänst är lättillgänglig för att säkerställa en problem- och stressfri process om det dyker upp problem eller du har frågor om tjänsten.

3. SurfShark

Surfsharks hemsida.
 • Inga digitala fotavtryck
 • Tillåter torrenting
 • 256-bitars AES-kryptering
 • Ringa månadskostnad

Trots att det är en av de nyaste VPN-tjänsterna på marknaden erbjuder Surfshark en kvalitativ VPN-tjänst. Surfshark har en ”NoBorder” avblockeringsfunktion för det här syftet samt ett kamouflageläge som avblockerar Spotify åt användare över hela världen. Även om SurfShark, i jämförelse med andra VPN-tjänster, har en begränsad servertäckning med runt 1000 servrar i drygt 50 länder, är varje server strategiskt placerad för bästa möjliga räckvidd till många platser.

VPN-tjänsten har en tillförlitlig kryptering på militärnivå som skyddar användarna och samtidigt ger dem obegränsad tillgång till Spotify. Surfshark har även en kill switch och en reklamblockerare för att motverka de irriterande popup-annonserna. VPN-leverantörens höga skyddsnivå gör att användarna kan vara trygga med att de är skyddade från övervakande sajter och skadliga spionprogram. För att användarna ska vara 100 procent trygga och anonyma på internet sparar Surfshark heller inga loggar över användarnas aktiviteter. Dessutom erbjuder de användare att betala i Bitcoin för att helt undvika att ladda upp några kortuppgifter.

Leverantören lovar också en stadig och snabb anslutningshastighet som gör att du kan lyssna på dina favoritlåtar på Spotify med ett knapptryck. Surfshark ger sina användare obegränsad bandbreddsanslutning. Det innebär att det inte finns någon gräns för hur mycket innehåll du kan ladda ned eller strömma från Spotify, eftersom du inte längre behöver oroa dig över att få slut på datamängd.

För att alltid kunna hålla dig uppkopplad har Surfshark utvecklat appar till Android, iOS, Mac, Windows, Linux, Smart TV-apparater och andra enheter som användare kan tänkas koppla upp sig med. Ännu mer spännande är det faktum att Surfshark inte har någon begränsning gällande hur många enheter som får anslutas samtidigt. Du kan alltså ansluta så många enheter du vill.

4. UltraVPN

 • Brandvägg
 • Appar för alla enheter
 • 256-bitars AES-kryptering
 • Låg prenumerationskostnad

UltraVPN är säkert, snabbt och mycket stabilt. Den enkla anslutningen och användarvänligheten gör leverantören till en favorit hos användarna. När du har tecknat ett abonnemang får du obegränsad tillgång till allt som finns att tillgå på Spotify. Du kan luta dig tillbaka och njuta av de avancerade säkerhetsfunktionerna och som nätverket har att erbjuda.

I och med att leverantören har en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti kan du ladda ned tjänsten, prova och utvärdera den under 30 dagar. Om du av någon anledning inte är nöjd med tjänsten innan de 30 dagarna är slut kontaktar du bara UltraVPN:s kundtjänst och begär pengarna tillbaka. Du behöver inte uppge någon anledning till varför du vill avsluta tjänsten och få pengarna tillbaka, men kundtjänst kan ställa några få allmänna frågor.

UltraVPN:s tjänst levereras komplett med ett relativt stort täckningsområde och servrar i världens alla hörn. VPN-klienten har en inbyggd 256-bitars brandvägg som skyddar användarnas uppgifter, vilket gör det till en jakt i blindo för hackare och spårare som vill ha tillgång till användarnas data. Tjänsten har ett gratis, automatiskt valvliknande skydd som aktiveras när du loggar in på VPN-tjänsten och möjliggör privat och helt anonym strömning.

UltraVPN har blixtsnabba hastigheter som ger dig allt du vill komma åt på rekordtid. De ger till och med sina användare obegränsad bandbreddsanslutning; det finns alltså inga begränsningar på strömning när du använder Spotify. När du är på språng finns det en app som är kompatibel med de flesta enheter och operativsystem, till exempel Android, iOS, Linux, Windows och Mac. På så sätt missar du aldrig några av de senaste låtarna, så länge du är ansluten.

UltraVPN är mycket prisvärda och ger sina användare bra prenumerationsavtal. Ju längre din prenumeration sträcker sig, desto billigare blir det. Med andra ord ska du välja den längsta bindningstiden för att få den lägsta månadskostnaden. Du får inte bara valuta för pengarna, du får även chansen att vara ansluten så att du kan lyssna på din favoritmusik var du än befinner dig.

5. ProtonVPN

 • Professionell support
 • Modernt gränssnitt och appar
 • AES-256-kryptering
 • Lägsta pris: Gratis

Utöver en imponerande funktion som tar sig runt geografiska begränsningar garanterar ProtonVPN 100 procent anonymitet på nätet. Tjänsten har en unik Secure Core-teknik som skyddar användare från alla externa sajter eller spårare genom att använda två viktiga funktioner: Secure Core-arkitektur och Perfect Forward Secrecy, som skyddar din information. Den ena ser till att din IP-adress är säker även om det sker ett intrång i servern, och den andra håller din data krypterad oavsett vad som sker. Dessutom har ProtonVPN nolloggningspolicy som innebär att aktören inte sparar någon data eller annan information om dig, och kill switch som ytterligare försiktighetsåtgärd.

Med ProtonVPN:s gratistjänst är det svårt att strömma innehåll och det går bara att ansluta en enhet åt gången. Väljer du istället ett abonnemang som du betalar för kan du strömma innehåll smärtfritt och kan dessutom ansluta upp till tio enheter samtidigt.

Är det lagligt att använda VPN?

Många människor antar att det är olagligt att använda VPN. Inget kan vara mer fel. Ett VPN i sig är inte olagligt att använda, så länge du inte använder den för att göra en handling som är olaglig. Det är alltså de aktiviteter som folk gör på nätet, till exempel försäljning av droger och nätbedrägerier, som är olagliga.

Det finns också länder där det är olagligt att använda VPN, och det är främst i diktaturer eller länder med tvivelaktigt demokratiskt styre som det förekommer. Exempel på länder där det är olagligt att använda VPN är Iran, Nordkorea och Turkmenistan. I Kina har regeringen godkänt några få VPN-leverantörer medan resten är olagliga att använda.

VPN-tjänster används av både privatpersoner och företag för att skydda känsliga uppgifter från obehöriga, till exempel industrispionage eller hackare som ägnar sig åt internetbedrägerier. Du ska inte vara rädd för att använda VPN-tjänster för att skydda din identitet och känsliga uppgifter som personnummer och kontouppgifter när du handlar i nätbutiker. Så länge du inte är inblandad i några olagliga aktiviteter när du använder tjänsten gör du inget olagligt. Du kan läsa mer om VPN och när det är olagligt här.

Sammanfattning

Flera av de tjänster som vi har tagit upp här har liknande funktioner. Trots det finns det skillnader som gör tjänsten från respektive leverantör unik. Det gör det också lättare för dig att hitta en tjänst som passar dina behov och önskemål. Den enda som kan avgöra om tjänsten är perfekt är den som ska använda den. Du är den enda som kan avgöra vilka funktioner som är viktigast för dig, så att du kan lyssna på musik via Spotify – eller använda andra strömningstjänster för den delen – oavsett om du befinner dig i ett land där Spotify är tillgängligt eller inte.

Till skillnad mot vad många tror är det inte heller olagligt att använda en VPN så länge det du använder VPN-tjänsten till inte är en olaglig handling. Ett virtuellt privat nätverk är ett enkelt och relativt billigt sätt att skydda dina känsliga och personliga uppgifter på när du surfar på nätet.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo