VPN för Imagine with Meta AI utanför USA

Senast uppdaterad: 07/02/2024

I takt med att AI-verktyg fortsätter att öka i popularitet världen över har Meta släppt ett nytt AI-verktyg i slutet av 2023, en så kallad “AI image generator”. Verktyget blev döpt till “Imagine with Meta AI” och tillåter användare att generera bilder från beskrivningar (“text-till-bild). Det som gör Imagine med Meta unikt jämfört med liknande konkurrenter är att verktyget är helt gratis att använda, även om ett Meta-konto (Facebook, Instagram eller e-post) är en förutsättning. För närvarande är detta verktyg endast tillgängligt i USA. Dock kan tillgången till Imagine med Meta från vilken plats som helst i världen möjliggöras med hjälp av en VPN så bestämde oss för att testa Imagine with Meta AI med hjälp av NordVPN. Men först litet bakgrund om AI image generation och Metas version av verktyget.

Vad är Imagine med Meta, och hur fungerar det?

Imagine with Meta är ett fristående generativt AI-verktyg som för närvarande skapar olika bilder med användargenererade beskrivningar (kända som uppmaningar, eller “prompts” på engelska). Det står ut från mängden genom sin förmåga att tillåta kreativ frihet utan kostnad, vilket skiljer det från dess konkurrenter, såsom DALL-E från OpenAI.

Tillgänglighet för Imagine med Meta

För tillfället är det nya AI-verktyget gratis att använda, vilket skiljer det från sina konkurrenter. Den nya kostnadsfria AI-bildgeneratorn är dock endast tillgänglig i USA. Det finns en möjlighet att tillgängligheten kommer att utvidgas till fler regioner; men för tillfället är den begränsad till endast en region, vilket skapar ett problem för många användare världen över som är ivriga att testa det.

Kan du få tillgång till Imagine med Meta med en VPN?

Ja, du kan få tillgång till denna kostnadsfria AI image generator med en VPN. En VPN kan ändra din plats, så i detta fall behöver du ansluta till en server som befinner sig i USA. Detta är en lösning för dem som befinner sig utanför USA men som önskar utforska de möjligheter som Imagine med Meta erbjuder.

Imagine with Meta i test

När vi försökte logga in på Imagine with Meta AI utan VPN fick vi genast ett meddelande om att “Visualisera med Meta” inte är tillgängligt i vår region ännu.

Imagine with Meta AI - inte tillgängligt i Sverige
Skärmdump från Imagine with Meta AI

När vi använde oss av NordVPN och skapade en förbindelse med en server i USA var det bara att ladda om sidan och vi var inne. Upplägget när man väl kommer in är standard; man skriver sitt prompt i en text box och kan sedan generera bilden utan vidare

Skärmdump från Visualisera med Meta

Imagine with Meta AI vs. DALL-E 2 från OpenAI

När vi gjorde lite snabb research online lyftes det fram att den främsta skillnaden mellan Imagine with Meta AI och DALL-E från Open AI är att den första är gratis (med VPN då förstås om man är utanför USA), medan den andra kostar en kredit per bild man genererar. En kredit kostar ungefär 0.13 USD så det är inga stora summor vi pratar om.

Vi bestämde oss ändå för att göra ett litet test när vi ändå var inloggade genom att ge samma prompt till båda verktygen och se vad som händer. Vår beskrivning blev “Futuristic city on mars” och här nedan kan ni se resultaten och bedömma själva vad skillnaderna är:

Skärmdump från Imagine with Meta AI – “Futuristic city on mars”
Skärmdump från OpenAIs DALLE-E 2 – “Futuristic city on mars”

Sammanfattning

Imagine with Meta AI representerar en spännande utveckling inom området för AI-genererade bilder det senaste året. Även om verktyget för närvarande är begränsat till användare i USA, kan vi konkludera att användandet av att en VPN än en gång löser problemet med geografiska begränsningar, vilket öppnar upp för global tillgänglighet. Med tiden kan vi säkert förvänta oss att Imagine med Meta blir tillgängligt för ännu fler användare världen över, vilket ytterligare demokratiserar tillgången till AI-genererade bilder.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo