De bästa VPN-tjänsterna med annonsblockering

Senast uppdaterad: 10/05/2023

En VPN med inbyggd adblock, annonsblockering, är ett effektivt sätt att skydda ditt operativsystem, webbläsare och andra appar. Som standard blockerar inte en VPN-tjänst annonser, men det finns vissa leverantörer som har inbyggd annonsblockering för att förhindra att du spåras på nätet och som ser till att du slipper se oönskade annonser. 

Att hitta en pålitlig VPN med annonsblockering kan ta en stor mängd tid i anspråk. För att du snabbt ska kunna hitta en leverantör som lever upp till alla dina krav vad gäller säkerhet och adblock kommer vi presentera några av de allra bästa alternativen på marknaden. Vårt förstahandsval är ExpressVPN för att det är en VPN-tjänst som garanterar att du är säker på nätet samtidigt som den blockerar annonser.

Att välja VPN med annonsblockering

Även fast det finns många utomordentligt bra VPN-tjänster så har inte alla en adblock inbyggd i programvaran. Det kan också vara så att kvaliteten på en VPN-tjänst kan vara bristfällig trots att det finns annonsblockering. De VPN-tjänster som vi presenterar här nedanför som våra toppval kommer både med en bra säkerhet, annonsblockering och stabila uppkopplingar. 

ExpressVPN

Den bästa VPN-tjänsten i vårt test.

 • Extremt snabba servrar
 • AES 256-bitars kryptering
 • Stödjer Lightway
 • Pengarna tillbaka-garanti

ExpressVPN är en tjänst som håller dig som användare säker. Tjänsten har en funktion som kallas för DNS-filtrering vilket gör att annonser blockeras per automatik. Utöver att ExpressVPN blockerar annonser har de också flertalet säkerhetsfunktioner som gör att du som använder tjänsten alltid är anonym när du surfar på nätet. 

Besök ExpressVPN

NordVPN

Den snabbaste VPN-tjänsten i vårt test. 

 • Enastående snabba servrar
 • Bra säkerhetsfunktioner
 • Policy om inga loggar
 • Fungerar på streamingplattformar

Adblock genom NordVPN fungerar felfritt. De använder sig av CyberSec för ändamålet och blockeringen fungerar otroligt bra. Man ser inga annonser vare sig som popups, banners på hemsidor eller som videoreklamer. CyberSec går att använda på alla webbläsare och operativsystem inklusive Chrome, Firefox, iOS, Android, Mac OS X och Linux. 

Besök NordVPNSurfshark

Bäst VPN att använda på flera enheter.

SurfShark
 • Tillåter ett obegränsat antal samtidiga uppkopplingar
 • Integrerad VPN-obfuskering
 • DubbelVPN tillgänglig
 • Över 3000 servrar

SurfShark är en annan VPN med adblock. Leverantören använder annonsblockeraren CleanWeb och det är en av de bästa programvarorna som finns att tillgå. Programmet är väldigt enkelt att använda och fungerar på de allra största operativsystemen som Windows, macOS, Linux, iOS, Android, Fire TV, Android TV, Firefox och Chrome. 

Besök SurfShark

Blockerar en VPN annonser?

En VPN är programmerad så att den ska dölja din IP-adress och kryptera din internettrafik, men i grund och botten är den inte skapad för att blockera annonser. Trots det finns det många VPN-leverantörer som numera erbjuder funktioner för annonsblockering inom ramarna för sina tjänster eftersom adblock är starkt sammankopplat med säkerhet på nätet. Om du vill undvika annonser på nätet kan du använda en VPN med adblock förutsatt att du har rätt leverantör och rätt abonnemang. 

Blockerar ExpressVPN annonser?

Ja, ExpressVPN blockerar annonser, men tjänsten har inte en konventionell annonsblockerare. Istället använder sig tjänsten av en avancerad teknik som kallas för DNS-filtrering. I korthet innebär det att när du väl är uppkopplad mot en av deras VPN-servrar så skickas alla DNS-förfrågningar via dem.

Blockerar NordVPN annonser?

NordVPN är en annan VPN-leverantör som blockerar annonser, något de gör genom en funktion som heter CyberSec. Förutom att NordVPN har adblock har de också flera säkerhetsprotokoll och -funktioner såsom en kryptering i militärklass, kill switch och en policy om att inte föra några loggar.

Fungerar annonsblockerare?

Annonsblockerare, adblockers, är mjukvara på ett liknande sätt som en plugin eller ett webbläsartillägg som ändrar eller förhindrar annonsering att visas på en hemsida. Det finns vissa sådana som ersätter annonserna med annat material medan andra inte gör det, vilket kan innebära att hemsidan kommer ha länkar som inte fungerar eller ha stora tomma utrymmen där annonserna tidigare var. 

Sådana annonsblockerare kan göra att upplevelsen av sajten blir sämre. Därför är det mycket bättre att använda en VPN med adblock istället för att installera ett tillägg i webbläsaren. En VPN med adblock kommer inte bara blockera annonser utan också se till att du har ett skydd mot skadlig programvara. 

VPN med annonsblockering

En VPN gör så mycket mera än att enbart blockera annonser. Ibland kan en VPN med adblock också komma med funktioner som skyddar dig mot skadlig programvara. Det innebär att skadliga hemsidor också blir blockerade, utöver att du har ett skydd mot annonser. En VPN döljer också din IP-adress så att din internettrafik och all data du lämnar efter dig är i säkra händer. 

Tack vare allt det här är en VPN en tacksam lösning för att garantera säkerhet online. Du behöver bara använda en VPN-tjänst för att dra nytta av alla fördelar, och därför rekommenderar vi starkt att du använder en av de bästa leverantörerna för att få ut så mycket som möjligt av tjänsten. 

Gratis VPN vs avgiftsbelagd VPN

En gratis VPN stoltserar ofta med att tjänsten är kostnadsfri och det finns renommerade säkerhetsbolag som rekommenderar kostnadsfria VPN-tjänster. Eftersom man inte alltid måste uppge sin privata information eller bankkortsnummer kan flera gratis VPN-leverantörer erbjuda en acceptabel anonymitet och säkerhet. 

Det som skiljer en gratis VPN från en som kostar är att när en leverantör tar betalt för sina tjänster kan de också utveckla dem och förbättra dem. Pengarna de debiterar kan de återinvestera i sina produkter för att göra dem ännu bättre. Det gör att servicen och tjänsten i det stora hela blir mer attraktiv och garanterar ännu bättre säkerhet, varför vi också rekommenderar dig att undvika att använda en gratis VPN trots att de marknadsför sig själva på ett sätt som kan verka lockande. 

Sammanfattning

Att använda en VPN med adblock är något vi är relativt säkra på att du har förstått är att föredra. Förutom att du inte behöver se annonser, vare sig de är skadliga eller inte, kommer en VPN med annonsblockering automatiskt söka efter skadlig programvara och förhindra att den kommer åt din enhet. En VPN är dessutom ett ypperligt sätt att förbättra din egen säkerhet på internet. Din riktiga IP-adress kommer bli maskerad och det blir svårt att spåra din aktivitet. 

Om du vill hitta en VPN med blockering av annonser är vårt förstahandsval och generella rekommendation att du tittar närmare på ExpressVPN.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo