Se Sagan om ringen: Maktens ringar på Amazon med en VPN

Senast uppdaterad: 29/08/2023

När det blev offentligt att Amazon skulle släppa sin egen serie av Sagan om ringen var det många Tolkien-fans som gick i taket av lycka. Om du hör till skaran som följd Frodos kamp för att göra sig av med ringen kommer du säkerligen också uppskatta den här serien, som utspelar sig innan den omtyckta trilogin. Vill du streama Sagan om ringen: Maktens ringar vet vi precis hur du ska gå tillväga.

Det är alltså Amazon Prime Video som är den streamingtjänst man kan använda för att se på Lord of the Rings: Rings of Power, men problemet är att det inte går att streama serien i alla länder. Det gör alltså att inte alla som har ett Amazon Prime-konto kommer kunna se det här hisnande äventyret. Det finns självklart en lösning på det, och det är att installera och använda en VPN. Det vi har gjort är att testa ett par VPN-klienter för att kunna tipsa om de som fungerar allra bäst när du vill se mer av Sagan om ringen.

Allt du behöver veta om The Rings of Power

Sagan om ringen: Maktens ringar är kanske en av de dyraste TV-serierna som har producerats i modern tid. Med en budget på över 1 biljon dollar finns det mycket att vänta vad gäller både innehåll och specialeffekter. Om du sedan innan har sett på The Hobbit och Sagan om ringen-trilogin så kanske du har en föraning om vilket slags innehåll Maktens ringar kommer ha.

rings of power

I vanliga fall brukar man ju göra uppföljare på tidigare TV-succéer, och det är där som The Rings of Power skiljer sig åt. Det här är nämligen en berättelse som sker 4 000 år innan Hobbit och filmerna i trilogin. Här får man som åskådare alltså istället ta sig tillbaka till den tid då allting började.

Den första säsongen av The Rings of Power hade premiär i början av september och över 25 miljoner personer valde att se på avsnitten under de första dagarna. Det i sig säger någonting om att det här är en efterlängtad serie som med stor sannolikhet kommer ge ytterligare ett lager till Tolkiens värld.

Streama Rings of Power

Vad kan man se Sagan om ringen: Maktens ringar? Svaret är att Amazon Prime, som köpte rättigheterna till serien i november 2017 för makalösa 250 miljoner dollar är tjänsten du ska vända dig till. Amazon Prime har exklusiva rättigheter att visa serien, så du behöver ha ett konto där för att kunna följa avsnitten. Om du befinner dig i ett land som Prime inte fungerar i behöver du istället använda en VPN för att förflytta IP-adressen till ett land där serien går att streama.

Säsonger och avsnitt av Lord of the Rings: Rings of Power

Det är inte bara en säsong som kommer göras av Maktens ringar, utan hela fem stycken. Den första säsongen har åtta avsnitt, och många fler kommer alltså framöver. Totalt beräknar man att det sammanlagt kommer finnas 50 timmar att streama av serien när samtliga avsnitt i alla säsonger är släppta.

Streama The Rings of Power med en VPN

Det är alltså på Amazon Prime som du kan streama Lord of The Rings nya serie, och för det behöver du ett användarkonto. Numera finns Amazon Prime i många länder, men tjänsten är dessvärre inte tillgänglig i alla och för att man då ska kunna se alla titlar som finns att välja och vraka bland behöver man lura servrarna att tro att man befinner sig på en annan plats än man gör. Om du är i ett land där det inte går att streama Amazon Prime ska du använda en VPN för att lösa problemet. Du använder din VPN för att koppla upp dig mot servrar som finns i ett land där tjänsten är tillgänglig.

Bäst VPN för att se The Rings of Power

Det finns flertalet olika VPN-leverantörer som fungerar bra att använda tillsammans med Amazon Prime och att presentera allihopa är något av en omöjlighet. Därför har vi valt att fokusera på de tre tjänster som vi tycker är allra bäst.

ExpressVPN – Vår testvinnare

 • Servrar med blixtsnabb hastighet
 • Riktigt säkra krypteringar
 • Stöd för private protocol
 • Pengarna tillbaka-garanti

ExpressVPN är ett säkert kort om du inte vet hur du ska gå tillväga för att streama Rings of Power. Det som vi tycker om med den här tjänsten är det breda utbudet av servrar, eftersom det innebär att man alltid hittar en snabb server i de länder som har Amazon Prime. Att det finns över 3 000 servrar gör också att det inte föreligger risker för att streamingen kommer lagga till följd av överbelastning.

Besök ExpressVPN

NordVPN – bäst VPN för mobilen

 • Snabb VPN
 • Trygga säkerhetsprotokoll
 • Loggar ingen aktivitet
 • Fungerar på de stora streamingplattformarna

När man använder en VPN kommer man alltid uppleva att internethastigheten blir lite långsammare. Det är oundvikligt eftersom man på sätt och vis förlänger den vanliga anslutningen då trafiken dirigeras om. Att ha en VPN som gör att hastigheten blir mycket sämre är frustrerande, men vad gäller just NordVPN så är det inga omständigheter man behöver ta i beaktande. Det går att använda NordVPN och streama Maktens ringar utan att tappa hastighet eller bildkvalitet så det märks.

Besök NordVPNSurshark – bäst VPN för flera enheter samtidigt
SurfShark
 • Koppla upp hur många enheter som helst
 • Integrerar Stealth mode
 • Multihop-funktion
 • Över 3 000 servrar

Om du vill se på Rings of Power både i mobilen och datorn kan du prova att använda Surfshark. Moderna VPN-tjänster har ofta en mobilapp, men de brukar inte alltid vara lika avancerade som programmen för datorer. Vad gäller Surfshark så är det en leverantör som har en överraskande bra mobilapp med i princip samtliga funktioner som även finns i dataversionen. Det gör det här till en bra VPN för att streama Lord of the Rings även när du inte är hemma.

Besök SurfShark

Streaming med Amazon Prime och Sagan om ringen: Maktens ringar

Som vi har nämnt är det enda sättet att kunna Streama Lord of the Rings: Power of the Rings att använda Amazon Prime. Är du i ett land där du inte kan använda tjänsten kommer du behöva en VPN. Att skaffa såväl en VPN som ett konto på Amazon Prime tar bara ett fåtal minuter att göra, och sedan är du redo att börja titta på avsnitten.

Om du inte har haft ett konto på Amazon Prime tidigare får du dessutom chansen att njuta av en gratis provperiod på 30 dagar. Det är först efter att den perioden har löpt ut som du börjar betala för tjänsten.

Streama Sagan om ringen: Maktens ringar i mobilen

Precis som du kan använda Amazon Prime på din bärbara eller stationära dator kan du också använda tjänsten i både surfplattor och telefoner. Om du behöver använda en VPN rekommenderar vi att du kontrollerar vilka enheter appen fungerar på. De VPN-leverantörer vi har tipsat om är sådana som har appar för alla de vanligaste mobila enheterna, såsom Android och iOS. Apparna finns att ladda ner i respektive enhets appbutik.

Streama Sagan om ringen: Maktens ringar gratis

Amazon Prime erbjuder alla sina nya prenumeranter en gratis provperiod innan man börjar betala för abonnemanget. Du kan alltså streama Maktens ringar gratis om du inte har betalat för tjänsten, eller utnyttjat den kostnadsfria perioden, tidigare. 

Vad gäller att använda en gratis VPN för att streama Maktens ringar är läget något knepigare. Visserligen finns det flera gratis VPN-tjänster men de är sällan pålitliga vad gäller hastighet. Många av dem har också svårigheter när det kommer till att faktiskt låsa upp innehåll som är låst bakom geografiska platser. En gratis VPN har också sämre säkerhetsprotokoll, så du har ett lägre skydd mot skadlig programvara och hackare. Därför rekommenderar vi att du provar någon av de tjänster vi har skrivit om i den här guiden.

Sammanfattning

Amazon Prime Video är den enda streamingtjänst som har rättigheter att visa Sagan om ringen: Maktens ringar. Det är alltså där du ska skapa ett konto för att kunna följa historien. En säsong har redan släppts, och fyra till är i antågande. Om du vill streama mer säkert, eller om Amazon Prime Video inte finns i det land du befinner dig i, kan du med fördel använda en VPN. Samtliga tre tjänster vi har pratat om är väldigt bra, men om vi ska välja ut en favorit är det ExpressVPN som tar hem vinsten.

Vanliga frågor om att streama Sagan om ringen: Maktens ringar

När släpps Maktens ringar?

Den första säsongen av Sagan om Ringen: Maktens ringar hade premiär den 1 september 2022. Säsongens sista avsnitt publicerades den 14 oktober, och det kommer komma fyra säsonger till.

Vad handlar Rings of Power om?

Maktens ringar (Rings of Power) utspelar sig 4 000 år före trilogin och Hobbit. 

Vem har skrivit Maktens ringar?

Serien är baserad på J.R.R. Tolkiens böcker, vilka även är de som ligger till grund för de övriga manusen.

Var kan man streama Rings of Power?

Du kan streama Sagan om ringen: Maktens ringar på Amazon Prime Video. Om du inte kan använda den tjänsten där du befinner dig kan du ändå komma åt avsnitten genom att använda en VPN.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo