Bästa VPN för Ubuntu

Senast uppdaterad: 10/05/2023

VPN till Ubuntu

Ubuntu erbjuder fler säkerhets- och kontrollfunktioner än Windows, Android och Mac OS. Systemet tillåter dock inte att du avblockerar blockerade hemsidor. Du kan dessutom fortfarande utsättas för cyberattacker och säkerhetsöverträdelser när du använder en Ubuntu-enhet. Du behöver därför ett förstklassigt VPN för att alla dessa problem ska försvinna.

Ett VPN skyddar dina enheter från cyberhot och säkerhetsintrång. Det ger dig också anonymitet och skydd från statlig övervakning och övervakning via din internetleverantör. Det låter dig till och med kringgå webbrestriktioner. Men på grund av dess mindre popularitet är inte alla VPN-kompatibla med just Ubuntu.

Eftersom du vill göra rätt val har vi tagit oss tiden att ta reda på vilka bra VPN som stöder Ubuntu.

Topp 5 VPN för Ubuntu

Med fokus på serveromfång, hastighet, användarvänlighet, säkerhet och integritetsfunktioner, här är en lista över våra fem favorit-VPN för Ubuntu.

1. ExpressVPN

 • Snabbaste VPN:et på marknaden
 • Strikt policy mot loggöring
 • 256-bitars AES-kryptering

Detta VPN fungerar perfekt med Ubuntu, och det är enkel att installera. Allt du behöver göra är att välja en prenumeration, ladda ner ExpressVPN’s app, och ansluta till en server. Tjänsten har även tillägg till Firefox och Chrome om du inte vill ladda ner appen.

Med VPN kan du ansluta din enhet till över 3000 servrar utspridda på 160 platser. Dessa servrar uppdateras regelbundet så att du kan njuta av de snabbaste anslutningshastigheterna på din enhet. Tjänsten hjälper dig att kringgå streaming- och webbegränsningar när du är ansluten. Du kan alltså njuta av Spotify, Netflix och HBO utan begränsningar.

ExpressVPN har på en oslagbar 256-bitars kryptering. De har ett nätverkslås som automatiskt aktiveras om ditt VPN:s anslutning plötsligt bryts. Detta säkerställer att det aldrig kan ske något brott mot din säkerhet eller integritet

VPN använder en strikt policy mot loggföring av användardata vilket säkerställer att uppgifter inte kan spridas, eftersom de inte sparas någonstans alls. Din IP-adress är dessutom osynlig, så hackare och spårare inte kan upptäcka din identitet på nätet. Tjänsten har även en unik TrustedServer-teknik som håller din integritet och säkerhet i topp.

ExpressVPN kostar $8,32/månad per år eller $9,99/månad i sex månader. Du kan dock välja en månatliga plan som kostar $12,95 per månad. Du kan också utnyttja VPN-leverantörens återbetalningserbjudande och få pengarna tillbaka om du ber om det inom de första 30 dagarna.

VPN:et har ett 24/7 kundtjänstsystem som du kan ta kontakt med om du behöver svar om hur du använder, konfigurerar eller problemlöser VPN:et. Med detta VPN kan du ansluta upp till fem enheter till ett och samma konto i taget.

2. NordVPN

 • Massor av prissättningsalternativ
 • Netflix-support som hålls uppdateras
 • 256-bitars AES-kryptering

NordVPN är ett annat marknadsledande VPN för Ubuntu. Det stöder en direkt installation så att du kan ansluta din enhet utan stress. Detta VPN är enkelt att använda och låter dig växla enkelt mellan olika protokoll.

VPN:et erbjuder dig ett brett alternativ med 5700+ servrar i 59 länder som du kan välja mellan. Dessa servrar är P2P-vänliga så att du kan torrenta på din enhet. De har snabba anslutningshastigheter, hjälper till att avblockera begränsade sajter när du är på språng och tillåter oändlig användning av bandbredden.

NordVPN uppgraderar också din Ubuntus säkerhet. Den har 256-bitars superkryptering som inget angrepp, även av de bästa hackers, kan bryta. Det har också en banbrytande CyberSec-teknik som håller skadlig kod borta från din enhet.

Detta VPN hjälper dig att förbli anonym när du använder internet. Det förhindrar datalagring genom dess nolloggningspolitik, och ingenting sparas alltså där det riskerar att hittas av spioner eller kommas åt av hackers. Detta VPN har även en Kill Switch som omedelbart avbryter din anslutning till internet om ditt VPN tappar anslutningen på din Ubuntu. Du får också Wireguard-teknologi som håller dina uppgifter dolda.

NordVPN tillåter dig att ansluta sex enheter åt gången. VPN:et har också ett fullt operativt kundsupportteam för alla dina behov.

VPN:ets prenumerationsplaner kostar $3,49/månad i tre år och $4,99/månad i två år. Men du kan även välja att betala för en årsplan som kostar $6,99/månad eller månadsplan som då kostar $11,95/månad.

NordVPN erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti på alla sina planer.

3. SurfShark

 • Inga fotavtryck
 • Tillåter torrenting
 • 256-bitars AES-kryptering

SurfShark är ett annat smart val om du vill ha det bästa VPN:et för just Ubuntu. Detta VPN stödjer en direkt appinstallation på Ubuntu, och detta kan göras i tre enkla steg.

SurfShark har också över 1700 servrar spridda över 63 länder. Dessa servrar låter dig komma åt innehåll på nätet över hela världen och kan därmed kringgå georestriktioner och censur. VPN:et tillhandahåller också en privat DNS på var och en av dess servrar, så du kan njuta av både integritet och hög hastighet.

Du kan såklart även förbättra din säkerhet på nätet genom att använda SurfShark. Tjänsten levereras med den högkvalitativa 256-GCM-krypteringen som skyddar din enhet. VPN:et har en CleanWeb-funktion som blockerar annonser, skadlig programvara och nätfiskeförsök på din enhet.

Dina webbaktiviteter är också strikt anonyma hos SurfShark eftersom de inte lagrar data vilket bevisas genom deras ”no logs”-policy. Ingen, inklusive din internetleverantör, kan komma åt dina data om du använder detta VPN.

Surfshark låter dig ansluta så många enheter du vill till ett och samma konto. Du kan använda VPN:et för att skydda alla dina enheter i ditt hem. Det har också en kundsupportplattform där du kan få svar på alla frågor du kan tänkas ha om att använda VPN:et.

SurfShark kostar $11,99/månad i två år och $5,99/månad i ett år. Du kan dock hålla fast vid din månadsplan som kostar $11,95 varje månad. Surfshark låter dig även få alla deras tjänster riskfritt i 30 dagar.

4. UltraVPN

 • Brandvägg
 • Appar till alla enheter
 • 256-bitars AES-kryptering

Nästa tjänst på vår lista över de bästa VPN-tjänsterna till Ubuntu är UltraVPN. Allt du behöver göra är att ladda ner och sedan installera OpenVPN-konfigurationsfilerna på din Ubuntu-enhet. UltraVPN ger dig en omfattande guide om hur du gör detta.

Detta VPN har över 100 supersnabba och 1000 höghastighetsservrar i olika områden så att du enkelt kan blockera webb- och streamingsajter. Genom att använda VPN:et kan du få obegränsad bandbredd och en stadig internetanslutning.

UltraVPN levereras med det branschledande 256-bitars AES-krypteringssystemet som säkerställer att ditt system är helt säkert och skyddat mot cyberhot. Det lägger också Ubuntus trafik under en säker brandvägg, och du behöver därför aldrig oroa dig för säkerhetsöverträdelser. Dina onlineaktiviteter loggas aldrig, och du har absolut anonymitet.

UltraVPN låter dig ansluta flera enheter till en och samma prenumeration. Om du stöter några problem behöver du bara chatta med deras supportteam för att få en detaljerad guide om hur du löser problemen.

UltraVPN kostar $3,75/månad för ett år och $5,99/månad för sex månader. Det finns också en månadsplan som kostar $7,99/månad. På din första prenumeration kan du få upp till 60% rabatt. Den bästa nyheten är att du fortfarande kan begära återbetalning inom 30 dagar efter att du har använt VPN ett tag.

5. CyberGhost

 • No Logs-policy
 • 24/7 livechatt
 • Appar till mobila enheter och routrar

Även om den ligger femma på vår lista är CyberGhost ett utmärkt VPN till Ubuntu. Det har ett CLI-program som du enkelt kan installera för att njuta av CyberGhost på Ubuntu.

CyberGhost har ett växande nätverk med över 6300 servrar på fler än 110 platser. Dessa servrar hjälper dig att avblockera Netflix, YouTube och ett brett utbud av andra sajter på Ubuntu. Dess servrar stöder också P2P-aktiviteter i toppfart och utan bandbreddstak.

Detta VPN erbjuder det senaste säkerhetssystemet för Ubuntu. Det levereras med en 256-bitars AES-krypteringsteknik som skyddar din enhet mot alla hot. Det använder också OpenVPN-protokollet. Dessutom får du tillgång till WireGuard, ett gratis men säkert kommunikationsprotokoll.

CyberGhost är helt privat tack vare dess ”no logs”-policy. De döljer din IP-adress och ger ett läckageskydd för din DNS. Du kan alltså vara säker på att ingen spionerar på dig på nätet.

Du kan också använda CyberGhost på andra enheter eftersom tjänsten stödjer upp till sju samtidiga anslutningar. Oavsett språk får du även en 24/7 support som är redo att tillhandahålla anpassade lösningar på problem du kan möta.

CyberGhost kostar $2,75/månad i tre år och $5,99 per månad under ett år. Du kan också välja att betala $12,99/månad en månad åt gången.

Om du inte känner dig bekväm med tjänsterna kan du begära återbetalning inom en månad för enmånadsplanen. Om du har valt en längre och mer kostnadseffektiv plan får du istället hela 45 dagar till att testköra VPN:et.

Fler fördelar med att använda ett VPN med Ubuntu

Här är några andra skäl till varför du ska skaffa ett VPN på din Ubuntu-enhet:

1. Extra säkerhet: VPN-tjänster erbjuder maximal säkerhet på din Ubuntu-enhet. Du får en topprankad 256-bitars AES-kryptering, dubbelt VPN och en Kill Switch som aktiveras omedelbart om din VPN-anslutning av någon anledning bryts.

2. Integritet: Ett VPN garanterar privat och anonym webbåtkomst. Det döljer din IP-adress från din internetleverantör, myndigheter och hackers så att de inte kan komma åt din digitala identitet. Det begränsar även lagring av dina uppgifter och aktiviteter genom tjänsternas No Logs-policy.

3. Obegränsad tillgång till internet: En sak som Ubuntu ger dig är mer kontroll över ditt system. Detta betyder dock lite om du inte kan komma åt internet fullt ut på grund av geografiska begränsningar. Ett VPN löser detta genom att de erbjuder ett avblockeringsverktyg som gör att du kan undkomma dessa internetrestriktioner. Du kan alltså till exempel komma åt Netflix, HBO och Hulu oavsett var du befinner dig.

4. Bättre erbjudanden: Att installera ett VPN på din Ubuntu-enhet betyder att du kan få bättre erbjudanden på nätet. Med ett VPN kan du förfalska din riktiga plats och köpa varor till lägre priser.

5. Mångsidig användning: Även om detta i sig inte påverkar din upplevelse på Ubuntu är det fortfarande en anledning till att använda ett VPN. Du kan maximera din prenumeration och utöka ditt VPN till andra enheter som Windows, Android och Mac. Du kan också använda ett VPN på spelkonsoler och smarta TV-apparater.

Så får du ett VPN att fungera med Ubuntu

Att installera en av de listade VPN-tjänsterna på Ubuntu kan göras på två sätt.

Ubuntu-app

 • Steg 1: Välj någon av VPN-leverantörerna ovan och ladda ner deras Ubuntu Linux-app
 • Steg 2: Installera programmet och kör det sedan på din enhet
 • Steg 3: Logga in på ditt VPN och aktivera det. Därefter ansluter du till valfri server för att njuta av ett VPN på din enhet

Notera, du kan spana in VPN installationsguiden för mer detaljerade instruktioner.

Kommandorad

Den här metoden är användbar för VPN som inte har en inbyggd app till Ubuntu. Den fungerar med OpenVPN-protokollet.

 • Steg 1: Installera OpenVPN på din enhet. Kolla på ditt VPN:s sajt för en detaljerad guide om hur du slutför installationen.
 • Steg 2: Ladda ner OpenVPN-konfigurationsfilerna för din önskade server. Återigen, se ditt VPN:s sajt för specifika och detaljerade instruktioner om detta.
 • Steg 3: Kör OpenVPN med din valda konfigurationsfil
 • Steg 4: Ange din VPN-inloggningsinformation och vänta tills OpenVPN startar

Efter detta borde ditt VPN fungera på din Ubuntu-enhet. Glöm inte att följa ditt VPN:s installationsguide för mer information och instruktioner.

Kan jag använda gratis VPN-tjänster med Ubuntu?

Om du letar efter de allra bästa VPN-tjänsterna till Ubuntu rekommenderar vi att du inte använder gratistjänster varken med Ubuntu eller andra operativsystem.

Anledningen är enkel. VPN-tjänster kräver stora investeringar, och investerar vill som allmänhet gå med vinst. Gratis VPN-leverantörer tjänar vanligtvis sina pengar på att sälja dina data, även om du inte debiteras något.

Du kan inte heller njuta av den bästa hastigheten med gratis VPN-tjänster eftersom de inte har tillräckligt många servrar. Din säkerhet är heller aldrig trygg eftersom de har svagare nätverk. Gratis VPN är mer mottagliga för skadlig programvara och cyberattacker.

Ett annat problem med gratis VPN är att de flesta inte tillåter dig att ansluta mer än en enhet till ett konto. Det här kanske inte verkar vara ett problem, men om du tänker på den stress du måste genomgå när du öppnar ett nytt konto för alla dina enheter kan du kanske ompröva det beslutet.

Du kan få betalda VPN för så lite som $1,99/månad. Det finns knappast någon fördel med att välja ett gratis VPN framför en betaltjänst.

Sammanfattning

Det finns många fördelar med att använda ett VPN, men inte alla leverantörer har de funktioner du vill ha.

I den här artikeln har vi listat de fem VPN-tjänsterna som garanterat fungerar på Ubuntu-enheter. Vi har också förklarat de ytterligare fördelarna du får när du använder en VPN-tjänst på din Ubuntu-enhet.

Välj nu en från listan ovan för att få ut det mesta av din Ubuntu-enhet.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo