De 5 bästa VPN-tjänsterna för Fortnite

Senast uppdaterad: 10/05/2023

Om du tillhör en av många spelare som ofta strider för din egen överlevnad i Fortnite kan det uppstå situationer där du behöver en VPN för att kampen ska kunna fortsätta. Det finns många Fortnite VPN att välja mellan, men det är inte alltid så enkelt att kunna hitta en snabb och pålitlig server som låter dig spela på vilken enhet som helst samtidigt som din integritet och privata information är skyddad. 

I den här guiden kommer vi ge tips på de bästa VPN-tjänsterna att använda när du spelar Fortnite. Med någon av dessa leverantörer kommer du kunna upprätthålla höga hastigheter utan att du behöver bekymra dig för att din anonymitet äventyras. 

Att välja en VPN för Fortnite

För att en VPN ska vara bra för Fortnite behöver den ha funktioner som ett stort utbud av servrar, snabb bandbredd och en säkerhet som inte har några kryphål. Vi har testat flera VPN-tjänster för Fortnite och de leverantörer vi presenterar här är sådana som är säkra att använda när man är en riktig gamer. 

ExpressVPN

Bäst VPN i våra test

 • Servrar med supersnabb hastighet
 • 256-bitars AES-kryptering
 • Stöd för Lightway
 • Pengarna tillbaka-garanti

Om du värdesätter sekretess och integritet är ExpressVPN rätt val för dig som vill spela Fortnite. Oberoende av om du streamar, spelar själv eller laddar ner torrents är all din data i helt trygga händer om du använder en server som leverantören tillhandahåller. 

Av alla VPN-leverantörer som finns att välja mellan är ExpressVPN en av de som på det mest pålitliga sättet skyddar din egentliga IP-adress. Att du dessutom har över 3000 servrar att välja mellan i 94 länder innebär att du alltid kommer ha tillgång till en server som är snabb som blixten och inte gör att du halkar efter i en livestreaming.

Det som gör ExpressVPN så bra för Fortnite är att användarens data är skyddad med en 256-bitars AES-kryptering, samma kryptering som militären i USA använder sig av. Tjänsten maskerar din IP-adress och när du spelar kommer din bandbredd inte bli begränsad, vilket den kan bli om du uteslutande förlitar dig på din egen internetleverantör. 

Det går att använda ExpressVPN på Windows, Android, Mac och iOS. ExpressVPN har dessutom en app för routrar och andra enheter så att du kan använda den såväl på Xbox som på PlayStation.

Besök ExpressVPN

NordVPN

Den snabbaste VPN vi testat

 • Servrar med en otroligt snabb hastighet
 • Trygga säkerhetsprotokoll
 • För inga loggar
 • Kan låsa upp streamingplattformar

Med NordVPN har du tillgång till Fortnite-servrar i 59 länder. Det betyder att du väldigt enkelt kommer åt sådant innehåll på nätet som är blockerat utifrån plats och därmed kommer du också kunna spela så mycket du vill. Totalt har leverantören fler än 5400 servrar som finns i USA, Europa, Mellanöstern, Afrika och Asien samt Stillahavsområdet. 

Med NordVPN får du en AES-256 kryptering så din data är skyddad, utöver att tjänsten har en Kill Switch så om uppkopplingen av någon anledning bryts kommer du inte kunna använda nätet innan den är tillbaka – vilket är ett stort plus vad gäller sekretessen när du surfar. 

NordVPN tillåter sex simultana uppkopplingar och oberoende av om du spelar via mobilen eller datorn är det här bra. Du kan dessutom använda NordVPN på Nintendo Switch, Xbox och PlayStation.

Besök NordVPN

Surfshark

Bäst VPN för simultana uppkopplingar

 • Ingen begränsning på antalet samtidiga uppkopplingar
 • Integrerad VPN-obfuskering
 • Dubbel-VPN
 • Över 3000 servrar

En kandidat att hålla ögonen på ifall du letar efter den bästa VPN som finns för Fortnite är Surfshark. Med en hastighet utan dess like och en felfri prestanda är det här en VPN många gamers tycker om att använda. Ser vi till antalet servrar har leverantören över 3200 tillgängliga i flera än 65 länder. 

Du är skyddad mot skadlig programvara, hackers och annonser bland annat genom en 256-bitars kryptering. Vidare får du också en Kill Switch som säkerställer att ingen kommer åt din information ifall internetuppkopplingen plötsligt avbryts. Du har dessutom ett skydd mot DDoS-attacker och kommer alltid surfa med en dold IP-adress. 

En stor fördel med Surfshark är att det går att använda ett och samma konto för ett obegränsat antal enheter. Spelar du Fortnite med dina kompisar kan ni allihop använda ditt VPN-konto.

Besök SurfShark

PrivateInternetAccess

Bredast serverutbud i våra tester

 • Suveräna möjligheter att låsa upp geoblockerat innehåll
 • Stöd för WireGuard-protokoll
 • Acceptabel streaminghastighet
 • Prisvärda abonnemang

PIA, Private Internet Access är en bra leverantör för dig som spelar Fortnite. PIA har servrar i 78 länder världen över, och det betyder att du kan använda tjänsten för att komma åt spel som inte har lanserats i Sverige än. Att ha en dold IP-adress är du alltid garanterad med leverantören, och med en obegränsad bandbredd samt extremt snabba servrar är det här en tjänst som flera gamers kommer uppskatta. 

Med PIA får du en garanti om att få dina pengar tillbaka inom 30 dagar från ett köp om du inte är nöjd. Alla som använder iOS eller Android har dessutom möjlighet att testa tjänsten utan någon prenumeration eller kostnad i 7 dagar. 

Besök PIA

Vad är Fortnite?

Sedan 2017 har Fortnite varit ett av de mest populära spelen online. Fler än 350 miljoner människor världen över njuter av spelet på regelbunden basis. Även fast det är ett så pass populärt spel som det är finns det vissa begränsningar. Bland de problem som finns återfinner man bland annat IP-blockeringar, geografiska begränsningar och problem med uppkopplingen.

Är det lagligt att använda en VPN för Fortnite?

Ser man det i ett större perspektiv så kan det vara problematiskt att använda en VPN för Fortnite, även fast det är helt lagligt. Det är möjligt att man blir utesluten från spelet om man använder en VPN, men det som är värt att påpeka är att det inte är något som görs till vardags utan att det handlar om ifall en spelare utnyttjar spelet för att kringgå tidigare begränsningar. 

Det finns alltså tillfällen när Fortnite kan begränsa en spelare baserat på IP-adress. Vissa av de anledningarna kan vara så simpel som en dålig uppkoppling, vilket du som vanlig användare inte har någon kontroll över. Vanligen gäller en blockering i 30 dagar om Fortnite tar beslut om att göra en sådan, men det går att kringgå sådana blockeringar genom att använda en VPN så att du får en annan IP-adress. Dock vill vi påpeka att det också finns användare som inte kommer åt spelet trots att de använder en VPN. Orsaken till det kan vara att Fortnite vill förhindra att spelare kan spela innan deras spelförbud hävs. 

De VPN-tjänster vi har presenterat här ovanför är sådana som är helt säkra att använda även fast du blir begränsad av Fortnite. Med en av de här VPN-tjänsterna kan du spela utan att behöva oroa dig för att bli belagd med en spelbegränsning. 

Gratis VPN för Fortnite

Om du använder en gratis VPN för Fortnite behöver du inte betala ett enda öre. Väljer man en kostnadsfri tjänst får man nästan alltid tillgång till bara ett fåtal servrar vilket kan göra det svårare att hitta en snabb och tillgänglig server i det land man vill ha IP-adress i. Även fast en gratis VPN för Fortnite ska värna om din sekretess och integritet finns det ett par fallgropar. Kostnadsfria VPN-tjänster krypterar ibland inte den datatrafik man gör och det gör i sin tur att man blir mer sårbar för skadlig programvara och hackerattacker. 

Vill du använda en VPN för Fortnite är det alltid bättre att betala en liten slant per månad för att ha en riktigt bra VPN. En annan anledning att välja en betalversion är att Epic Games har lagt ner stor möda på att hitta användare som nyttjar en VPN, och det är svårare för dem att göra det om man väljer en premiumtjänst. 

Sammanfattning

Alla som spelar Fortnite kommer ha glädje av att använda en VPN. När du väljer leverantör ska du fokusera på antalet servrar och hur snabba uppkopplingar de har. I vårt tycke är ExpressVPN den tjänst som är mest lämplig för dig som spelar Fortnite.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo