Bästa VPN till Samsung TV

Senast uppdaterad: 14/06/2022

I den här artikeln kommer vi gå igenom VPN-användning med Samsung Smart TV. Vi ska kora de bästa VPN-tjänsterna för användning med Samsung och kort förklara hur du sätter in en VPN på den här enheten.

Det finns många anledningar att använda en VPN på din Samsung Smart TV. Några av dem är för att undgå regionblockeringar och för att få större innehåll hos strömningstjänster som Netflix, Amazon Prime och Hulu. Vår bedömning av de olika VPN-tjänsterna kommer utgå från hur de fungerar på en Samsung TV, och naturligtvis om tjänsten har en specialanpassad app och liknande.

Här nedanför kan du se listan över de fem tjänster som vi i skrivande stund tycker är bäst för Samsung TV. Därefter kommer vi att skriva lite mer detaljerat om de tre bästa, för att sedan förklara hur du kan ställa in en VPN på Samsung TV generellt.

Bästa VPN till Samsung TV 

Det här är de bästa VPN-tjänsterna för Samsung TV i dagsläget, enligt vår erfarenhet. Alla VPN-tjänsterna har 30 dagars pengarna tillbaka-garanti som gör att du kan prova på och utvärdera tjänsterna helt utan risk

ExpressVPN

 • Strömmar till Samsung TV oavbrutet
 • Krypterar din anslutning
 • Extrema hastigheter

Om du vill ha en komplett VPN är ExpressVPN det självklara valet. ExpressVPN prioriterar hastighet och prestanda, så det är ett perfekt VPN för strömning. Servrarnas hastighet är mycket bra oavsett vilket land du väljer IP-adress från, så du kan vara säker på att du kan strömma i HD utan att det buffrar eller laggar. ExpressVPN erbjuder också servrar i 94 länder, så det råder ingen brist på varierat innehåll.

När det gäller säkerhet är ligger här VPN-leverantören också på topp. Med sin bas på de brittiska Jungfruöarna, utanför EU och USA:s jurisdiktioner, har ExpressVPN inga lagliga krav på sig att logga sina användares data eller aktiviteter på nätet. För att värna om sina användares säkerhet fullt ut använder aktören också en 256-bitars AES-kryptering, som är en av de bästa krypteringsnivåerna i världen. Dessutom finns det en separat privat krypterad DNS på varje server och en kill switch-funktion.

När det kommer till pris ligger ExpressVPN på den övre halvan av skalan, men du får definitivt valuta för pengarna. Priset är cirka 120 kronor per månad, men månadskostnaden sjunker betydligt om du binder upp dig på ett abonnemang som löper över 12 månader. Det är också värt att notera att ExpressVPN erbjuder 30 dagars pengarna tillbaka-garanti, vilket gör att du kan prova tjänsten helt riskfritt under en månad.

NordVPN

 • Snabb strömning till Samsung TV
 • Servrar i 60 länder
 • VPN i världsklass

NordVPN är också en av VPN-tjänsterna som ligger högt på alla topplistor över VPN-leverantörer. Om du vill ha en VPN till din Samsung TV är den här tjänsten ett bra val. Hastigheten är extremt snabb och du kan strömma i HD, utan att det hackar, på alla servrar i de 60 länder där NordVPN har servrar.

NordVPN:s säkerhet är också mycket god. Företaget är baserat i Panama, vilket gör att aktören inte faller under EU:s och USA:s jurisdiktioner som säger att alla aktörer enligt lag är skyldiga att samla in och spara information om användarna. Det kallas ofta för nolloggningspolicy och det är en bra aspekt som inte bara finns hos NordVPN utan även många andra seriösa aktörer. Dessvärre finns det även aktörer som arbetar utan nolloggningspolicy, men det gäller alltså inte NordVPN. Förutom kill switch-funktion och läckageskydd för IP-adress och DNS, har NordVPN även ett dubbel VPN eller en så kallad TOR over VPN.

Månadskostnaden om du tecknar ett abonnemang för en månad ligger på cirka 120 kronor. Väljer du istället det abonnemanget som löper över 24 månader halverar du månadskostnaden. Precis som ExpressVPN erbjuder NordVPN en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti. Det innebär att du, om du inte när nöjd med tjänsten, får pengarna tillbaka förutsatt att du säger upp tjänsten inom 30 dagar från det att du tecknade den.

SurfShark

 • HD strömning till Samsung TV
 • Servrar i 65 länder
 • Kill switch och noll loggföring

SurfShark är en av de nyare VPN-leverantörerna på marknaden, men de har snabbt etablerat sig som en stark konkurrent till både ExpressVPN och NordVPN. SurfShark erbjuder uppkoppling med så många enheter du vill samtidigt. Det innebär att om du vill titta på Samsung TV kan du också använda andra enheter som exempelvis dator, mobiltelefon och spelkonsol samtidigt och få samma skydd på samtliga enheter.

Det är inte några problem att strömma HD-kvalitet med SurfShark på din Samsung TV när du väljer de största länderna. Däremot kan det uppstå mindre avbrott i några få av de 65 länder som aktören har servrar i. Säkerheten är bra och Surfshart har även de en nolloggningspolicy och en kill switch. För en genomsnittlig användare är säkerheten tillräckligt bra, men för mer avancerade användare saknar Surfshark några av de mer avancerade krypteringsfunktionerna.

Priset är som hos de flesta andra aktörer cirka 120 kronor per månad om du väljer ett månadsabonnemang. Väljer du istället ett 12- eller 24-månadersabonnemang sjunker månadskostnaden till cirka 40 respektive cirka 25 kronor i månaden. Precis som de leverantörer som vi har tagit upp tidigare erbjuder även SurfShark 30 dagars pengarna tillbaka-garanti. 

ProtonVPN

 • Servrar i 63 länder
 • Bra säkerhet
 • Olika medlemska att välja mellan

ProtonVPN är en inte full lika välkänd VPN-leverantör, men de erbjuder en bra tjänst. De har lite knappt 1800 servrar, fördelat på 63 länder. Det är inte i nivå med de bästa, men långt över genomsnittet för både land och servrar. Med det sagt är kvaliteten på servrarna väldigt bra som betyder att du kan räkna med mycket höga hastigheter oavsett vilken server du väljer.

Om du är orolig för säkerhet, är ProtonVPN ett bra alternativ. Aktören erbjuder mycket bra säkerhet med flera bra funktioner. Observera att funktionerna som du har tillgång till varierar beroende på abonnemang. ProtonVPN har även ett eget mejlsystem för säkra e-postmeddelanden.

Priserna varierar beroende på vilken abonnemangstyp du väljer. De erbjuder en gratis version för att potentiella kunder ska kunna testa tjänsten, men funktionerna är väldigt begränsade. De har även ett abonnemang för cirka 40 kronor i månaden där du får tillgång till alla deras servrar och P2P säkerhet. En annan prenumeration kostar cirka 80 kronor i månaden och med det får du tillgång till alla de funktioner aktören har att erbjuda. Du kan utöver detta även få tillgång till ProtonVPN:s egna mejlsystem för cirka 200 kronor i månaden.

Vad är viktigt att tänka på när du väljer en VPN-tjänst för Samsung TV

När du väljer VPN för Samsung TV finns det några saker att tänka på. Det är naturligt att du, förutom till Samsung TV, också vill använda tjänsten till exempelvis dator, mobil, surfplatta och spelkonsol. Det är därför viktigt att hitta en tjänst som uppfyller dina behov. Här är en lista över saker som du bör prioritera.

 • Är tjänsten kompatibel med Samsung TV? Inte alla VPN-leverantörer fungerar med Samsung TV. Det är därför viktigt att välja en tjänst som gör det, till exempel en av de som vi har tagit upp.
 • Hurdan är hastigheten och användarvänligheten? Om du väljer en gratis VPN-tjänst kan du behöva byta server väldigt ofta och uppleva att hastigheten är kraftigt reducerad. Det är därför du bör välja en VPN som inte saktar ned din internethastighet. 
 • Hur många enheter kan man ansluta samtidigt? Hur många enheter du kan använda samtidigt varierar kraftigt mellan olika VPN-leverantörer. Du behöver sällan väldigt många, men det är naturligtvis något som varierar från person till person. 
 • Hur mycket kostar VPN-tjänsten? Priserna på VPN-tjänster skiljer sig inte drastiskt åt från leverantör till leverantör. Generellt sett är VPN ganska billigt, vilket är ett annat argument till varför du bör undvika gratistjänsterna. Nästan alla leverantörer erbjuder också en riskfri provperiod i form av 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.
 • Hur säker är VPN-tjänsten? Som nämnts lagrar vissa leverantörer din information, ofta för att sälja den vidare till tredje part. Det är något du absolut vill undvika och därför där det viktigt att du väljer en leverantör som du kan lita på. Varje aktörs VPN-lösning varierar också i hur bra krypteringen är, från militär nivå till mindre säker. 

Fördelar med att använda VPN på Samsung Smart TV

Den första fördelen med att använda en VPN på Samsung Smart TV är att du får tillgång till regionblockerat innehåll. Då din Samsung Smart TV ger dig tillgång till applikationer, till exempelNetflix och Amazon Prime, är dessa begränsade till de svenska versionerna. Andra applikationer, som exempelvis Hulu, är inte tillgängliga överhuvudtaget. Med en VPN kan du välja en server i det land du vill se innehåll ifrån; exempelvis så erbjuder den amerikanska versionen av streamingtjänster ett mycket större innehållsutbud än den svenska.

En annan tungt vägande fördel är att du säkrar din information som du har på alla dina enheter som är anslutna till internet. En VPN krypterar trafiken i tillägg till ett antal andra säkerhetsfunktioner. Det gör att du inte behöver oroa dig för dataangrepp. Även om det kanske låter osannolikt är det fullt möjligt att en hacker stjäl din information genom ditt Wi-Fi. Med en VPN får du inte bara säkerhet på din Samsung Smart TV, de flesta leverantörerna tillåter nämligen att du använder tjänsten på flera enheter samtidigt.

Hur gör du för att se svensk TV med VPN på Samsung Smart TV?

När du har valt ett sätt att koppla upp VPN på din Samsung Smart TV måste du även komma ihåg att välja rätt server. Om du till exempel väljer en server i USA går du miste om tillgången till svensk TV. Det enda du behöver komma ihåg för att kunna se svensk TV med VPN på Samsung Smart TV är att välja en svensk server. Alla leverantörerna som är omnämnda i den här artikeln har mycket bra servrar i Sverige.

Så installerar du en VPN på din Samsung TV

VPN-tjänster är vanligtvis designade för Windows, Mac, iOS och Android. Det betyder dock inte att du inte kan använda VPN på en Samsung TV. Oavsett om du har ett Orsay eller Tizen som operativsystem på din Samsung TV kommer det inte att vara möjligt att installera ett VPN direkt. Det finns dock ett par sätt att få det att fungera så att du kan använda en VPN-tjänst. 

Så använder du Smart DNS på Samsung TV

Med en smart DNS kan du byta IP-adresser för att öppna regionblockerat innehåll, precis som med en VPN. Nackdelen är att du inte får samma säkerhet medan fördelen är att du inte förlorar något av uppkopplingens hastigheten. Alla VPN-tjänster som nämns i den här artikeln erbjuder också smart DNS.

 1. Tryck på Meny-knappen på din Samsung TV fjärrkontroll.
 2. Bläddra tills du kommer till Nätverk.
 3. Tryck på Nätverksstatus och sedan IP-inställningar.
 4. Öppna DNS-inställningar och tryck på Skriv in manuellt.
 5. Skriv in DNS Serveradressen som du har fått från Smart DNS, tryck sedan OK.
 6. Starta om Samsung TV när anslutningstestet är klart.

Så ställer du in en VPN på Samsung TV via PC

För den här metoden behöver du en Windows PC.

 1. Öppna datorn och tryck på Start>Kontrollpanel>Nätverk- och delningscenter>Ändra adapterinställningar
 2. DÄr hittar du en inställning som kallas “TAP-Win32 Adapter V9 här om ditt VPN använder OpenVPN”
 3. Tryck därefter på Egenskaper > Delning
 4. Tryck på “tillåt andra nätverksanvändare att ansluta till internet via denna PC”
 5. Välj Ethernet-anslutningen som du har ställt in
 6. Starta om datorn för att använda internettjänster på din Samsung TV

Så ställer du in en VPN på Samsung TV via en router

Det här är ett enkelt sätt att använda VPN på din Samsung TV. På så sätt får alla enheter som är anslutna till internet VPN-tjänsten automatiskt. Observera att det här bara fungerar om du har en DD-WRT-router. 

 1. Gå till Uppsättning, och vidare till Grundläggande uppsättning
 2. Välj PPTP från Anslutningstyp
 3. Skriv in VPN-serveradressen i Ingångsport PPTP Server, skriv sedan in användarnamn och lösenord
 4. Tillåt Använd DHCP
 5. Gå till Valfria Inställningar och se om VPN-tjänsten behöver MTU-inställningar
 6. Bläddra ner till Nätverksadress Serverinställningar (DHCP)
 7. Under DHCP Typ-alternativ, välj DHCP Server och tillåt den
 8. Skriv in DNS-adresserna som du har fått från din VPN-leverantör 
 9. Se till att inte tillåta Använd DNSMasq för DHCP och DNS
 10. Spara och använd inställningarna för att ansluta till VPN-tjänsten

Sammanfattning

Det är alltså fördelaktigt att använda en VPN på din Samsung Smart TV. Den främsta anledningen är troligen att du vill skydda dig från potentiella dataangrepp som sker via din internetuppkoppling och när du surfar på offentliga nätverk. Du kan även komma åt strömningstjänster som är regionblockerade och som har ett mycket större utbud än de svenska versionerna. Det beror på att strömningsleverantörerna måste betala för rättigheterna för att visa innehåll i respektive land, och eftersom sändningsrättigheterna är dyra blir det ofta bara landet med flest tittare – USA.

Du kan inte ladda ned en VPN direkt på Samsung Smart TV. Det finns dock flera alternativ som alla är förklarade lite längre upp i artikeln. Inget av sätten är särskilt svårt och du behöver bara göra processen en gång.

Det är också viktigt att du väljer en bra VPN med bra servrar för att du inte ska förlora hastigheten på ditt internet. Alla tjänsterna som vi har nämnt i den här artikeln fungerar optimalt med Samsung Smart TV.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo