Bästa VPN till Samsung TV

Senast uppdaterad: 05/07/2021

I denna artikel kommer vi gå igenom VPN-användning med Samsung Smart TV. Vi ska kora de bästa VPN-tjänsterna för användning med Samsung, samt förklara kort hur du sätter in en VPN på den här enheten.

Det är många anledningar till att använda en VPN på din Samsung Smart TV, bland annat för att undgå geobegränsningar och för att få större innehåll hos streamingproducenter som Netflix, Amazon Prime och Hulu. Vår bedömning av de olika VPN-tjänsterna kommer att vara i ljuset av deras prestation på själva Samsung TV, och naturligtvis om tjänsten har en specialanpassad app och liknande.

Nedan kan du se listan över de 5 tjänster vi tycker är bäst för Samsung TV just nu. Efter detta kommer vi att skriva lite mer detaljerat om de tre bästa, för att sedan förklara hur du kan ställa in en VPN på Samsung TV generellt.

Bästa VPN till Samsung TV 

Detta är det bästa VPN-tjänsterna för Samsung TV i denna stund, enligt vår erfarenhet. Alla dessa VPN-tjänsterna har 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti, så att du kan pröva tjänsterna helt utan risk

ExpressVPN

 • Streama till Samsung TV oavbrutet
 • Krypterar din anslutning
 • Extrema hastigheter

Om du vill ha ett komplett VPN är ExpressVPN det självklara valet. ExpressVPN prioriterar hastighet och prestanda, så det är ett perfekt streaming-VPN. Servrarnas hastighet är mycket bra oavsett vilket land du väljer IP-adress från, så du kan vara säker på att du kan strömma i HD utan buffring. ExpressVPN erbjuder också servrar i 94 länder, så det råder ingen brist på olika innehåll.

När det gäller säkerhet är denna VPN-leverantör också i topp. Med sin bas på de brittiska Jungfruöarna, utanför EU och USA:s juridiska gränser, behöver ExpressVPN inte enligt lag föra register över sina användare. Utöver detta använder de också en 256-bitars AES-kryptering, som är en av de bästa krypteringsnivåerna i världen. Dessutom finns det en separat privat krypterad DNS på varje server, samt en Kill-Switch-funktion.

När det gäller pris är ExpressVPN i det övre skiktet, men du får definitivt valuta för pengarna. Priset är cirka 100 kronor per månad, men halveras om du binder dig under en längre period. Det är också värt att notera att ExpressVPN erbjuder en 30-dagars återbetalningsgaranti, vilket gör att du kan prova tjänsten helt riskfri under en månad!

NordVPN

 • Snabb streaming till Samsung TV
 • Servrar i 62 länder
 • VPN i världsklass.

NordVPN är också en av VPN-tjänsterna som ligger högt på alla topplistor när det gäller VPN-leverantörer. Om du vill ha ett VPN till din Samsung TV är den här tjänsten ett bra val. Hastigheten är extremt snabb, och du kan strömma i HD utan att det hackar på alla servrar i de 62 länder som NordVPN har servrar i.

NordVPN:s säkerhet är också mycket god. Företaget är baserat i Panama, så de är inte skyldiga att enligt lag samla in sina användares uppgifter. En policy om att inte logga sina användares aktiviteter är även en bra aspekt hos flera VPN-tjänster, inklusive NordVPN, men det finns även många leverantörer som arbetar utan en sådan. Förutom en Kill Switch och läckageskydd för IP-adress och DNS har NordVPN även ett dubbel VPN eller TOR Over VPN.

Kostnaden för en månad är cirka hundra kronor, men om du ansluter dig till det längsta abonnemanget får du 66% rabatt. Utöver detta har de också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så att du kan få tillbaka pengarna om du inte är nöjd. 

SurfShark

 • HD streaming till Samsung TV
 • Servrar i 50 länder
 • Kill-switch och noll loggföring

SurfShark är en av de nyare VPN-leverantörerna på marknaden, men de har snabbt etablerat sig som en stark konkurrent till både ExpressVPN och NordVPN. SurfShark erbjuder tillgång till så många enheter du vill samtidigt. Detta innebär att om du vill titta på Samsung TV kan du också använda andra enheter som telefon, dator, spelkonsol och liknande samtidigt.

Att strömma HD-kvalitet på din Samsung-TV med SurfShark i de största länderna är inget problem, men det kan finnas några mindre avbrott i vissa av de 50 länder som de erbjuder servrar i. Säkerheten är god, och de har en noll-logg-policy samt en Kill Switch. För den genomsnittlige användare är säkerheten tillräckligt bra, men SurfShark saknar några av de mer avancerade krypteringsfunktionerna.

Priset är som hos de flesta andra cirka 100 kronor per månad under en månad, men sjunker till mindre än $2 om du förbinder dig under en längre period. Som de ovannämnda leverantörerna erbjuder SurfShark också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. 

ProtonVPN

 • Servrar i 50 länder
 • Bra säkerhet
 • Olika medlemska att välja mellan

ProtonVPN är en något mindre känd VPN-leverantör, men erbjuder en fortsatt bra tjänst. De har lite under 1000 servrar, fördelat på 50 olika länder. Detta är inte i nivå med de bästa, men långt över normalantalet för både land och servrar. Med det sagt är kvaliteten på servrarna väldigt bra som betydet att du kan räkna med mycket höga hastigheter oavsett vilken du väljer.

Om du är orolig för säkerhet, är ProtonVPN ett gott alternativ. De erbjuder mycket bra säkerhet med flera bra funktioner. Observera att medlemskapen varierar när det kommer till vilka funktioner du har tillgång till. Det har även ett eget mail-system för säkra e-postmeddelanden.

Priserna varierar beroende på vilket medlemskap du väljer. De erbjuder en gratis verision som är för att få testa tjänsten, men som är väldigt begränsad. De har även ett medlemskap för runt 30 kronor i månaden där du får tillgång till alla deras servrar och P2P säkerhet. Ett annat medlemskap kostar runt 60 kronor i månaden och ger dig tillgång till allt de har att erbjuda gällande funktioner. Du kan också utöver detta, få tillgång till deras egna mailsystem för omkring 200 kronor i månaden.

Vad är viktigt att tänka på när du väljer en VPN-tjänst för Samsung TV

När du väljer ett VPN för Samsung TV finns det några saker att tänka på. Det är naturligt att du, förutom till Samsung TV, också vill använda tjänsten för t.ex. PC, mobil, surfplatta, spelkonsol och liknande. Det är därför viktigt att hitta en tjänst som uppfyller dina behov. Här är en lista över saker som bör prioriteras.

 • Är tjänsten kompatibel med Samsung TV? Inte alla VPN-leverantörer fungerar med Samsung TV. Det är därför viktigt att välja en tjänst som en av de som nämns ovan.
 • Hurdan är hastigheten och användarvänligheten? Om du väljer en gratis VPN-tjänst kan du behöva byta server väldigt ofta och uppleva att hastigheten är kraftigt reducerad. Det är därför som du bör välja ett VPN som inte saktar ner din internethastighet. 
 • Hur många enheter kan man ansluta samtidigt? Hur många enheter du kan använda samtidigt varierar kraftigt mellan olika VPN. Du behöver sällan väldigt många, men detta kommer naturligtvis att variera från person till person. 
 • Hur mycket kostar VPN-tjänsten? Priserna på VPN-tjänster förändras inte drastiskt från leverantör till leverantör. Generellt sett är VPN ganska billigt, vilket är ett annat argument till varför du bör undvika gratistjänsterna. Nästan alla leverantörer erbjuder också en riskfri provperiod.
 • Hur säker är VPN-tjänsten? Som nämnts lagrar vissa leverantörer din information, ofta för återförsäljning till tredje part. Detta är något du vill undvika och det är därför viktigt att välja en leverantör du kan lita på. Olika VPN:er varierar också i hur bra krypterat innehållet är, från militär nivå till mindre säker. 

Fördelar med att använda VPN på Samsung Smart TV

Den första fördelen med att använda en VPN på Samsung Smart TV är att du får tillgång till geoblockerat innehåll. Då TV:n ger dig tillgång till applikationer som Netflix och Amazon Prime är dessa begränsade till de svenska verisionerna. Även andra applikationer som exempelvis Hulu är inte tillgängliga överhuvudtaget. Med en VPN kan du välja en server i det landet du önskar att se innehåll ifrån. Exempelvis erbjuder den amerikanska versionen av streamingtjänster ett mycket större bibliotek av innehåll än den svenska.

Det är också en fördel med att du säkrar din information som du har på alla dina enheter som är anslutna till internet. En VPN krypterar trafiken i tillägg till ett antal andra säkerhetsfunktioner. Detta gör att du inte behöver bekymra dig över dataangrepp. Även om detta kanske låter osannolikt är det fullt möjligt att en hacker stjäl din information genom ditt Wi-Fi. Med en VPN får du inte bara säker på din Samsung Smart TV. De flesta leverantörerna tillåter nämligen att använda tjänsten på flera enheter samtidigt.

Så installerar du ett VPN på din Samsung TV

VPN-tjänster är vanligtvis designade för Windows, Mac, iOS och Android. Detta betyder dock inte att du inte kan använda VPN på en Samsung TV. Oavsett om du har ett Orsay eller Tizen operativsystem på din Samsung TV kommer det inte att vara möjligt att installera ett VPN direkt. Det finns dock ett par sätt att då det att fungera så att du kan använda en VPN-tjänst. 

Så använder du Smart DNS på Samsung TV

Med en smart DNS kan du byta IP-adresser för att öppna geoblockerat innehåll, precis som med ett VPN. Nackdelen är att du inte får samma säkerhet, medan fördelen är att du inte mister något av hastigheten. Alla VPN-tjänster som nämns i denna artikel erbjuder också smart DNS.

 1. Tryck på Meny-knappen på din Samsung TV fjärrkontroll.
 2. Bläddra till du kommer till Nätverk.
 3. Tryck på Nätverksstatus och sedan IP-inställningar.
 4. Öppna DNS-inställningar och tryck på Skriv in manuellt.
 5. Skriv in DNS Serveradressen som du har fått från Smart DNS, tryck sedan OK.
 6. Starta om Samsung TV när anslutningstestet är klart.

Så ställer du in ett VPN på Samsung TV via PC

För denna metod behöver du en Windows PC.

 1. Öppna datorn och tryck på Start>Kontrollpanel>Nätverk- och delningscenter>Ändra adapterinställningar
 2. DÄr hittar du en inställning som kallas “TAP-Win32 Adapter V9 här om ditt VPN använder OpenVPN”
 3. Tryck därefter på Egenskaper > Delning
 4. Tryck på “tillåt andra nätverksanvändare att ansluta till internet via denna PC”
 5. Välj Ethernet-anslutningen som du har ställt in
 6. Starta om datorn för att använda internettjänster på din Samsung TV

Så ställer du in ett VPN på Samsung TV via en router

Detta är ett enkelt sätt att använda VPN på din Samsung TV. På detta sätt får alla enheter som är anslutna till internet VPN-tjänsten automatiskt. Observera att detta bara fungerar om du har en DD-WRT-router. 

 1. Gå till Uppsättning, och vidare till Grundläggande uppsättning
 2. Välj PPTP från Anslutningstyp
 3. Skriv in VPN-serveradressen i Ingångsport PPTP Server, skriv sedan in användarnamn och lösenord
 4. Tillåt Använd DHCP
 5. Gå till Valfria Inställningar och se om VPN-tjänsten behöver MTU-inställningar
 6. Bläddra ner till Nätverksadress Serverinställningar (DHCP)
 7. Under DHCP Typ-alternativ, välj DHCP Server och tillåt den
 8. Skriv in DNS-adresserna som du har fått från din VPN-leverantör 
 9. Se till att inte tillåta Använd DNSMasq för DHCP och DNS
 10. Spara och använd inställningarna för att ansluta till VPN-tjänsten

Sammanfattning

Det är alltså gynnsamt att använda en VPN på din Samsung Smart TV. För det första vill du skydda dig från potentiella dataangrepp som sker via ditt internet. Du kan även komma åt bibliotek med innehåll som är mycket större än de svenska versionerna. Detta beror på att streamingtjänster måste betala för rättigheterna till att visa innehållet i ett land, och detta är ofta endast USA.

Du kan inte ladda ner en VPN direkt på Samsung Smart TV. Det finns flera alternativ som är förklarade ovanför. Ingen av dem är särskilt svåra och du behöver endast gå igenom processen en gång.

Det är också viktigt att du väljer en bra VPN med bra servrar. Det eftersom du inte ska förlora hastigheten på ditt internet. Alla de nämnda tjänsterna i denna artikel fungerar optimalt med Samsung Smart TV.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo