Se FIFA World Cup – på TV och genom streaming

Senast uppdaterad: 01/06/2023

FIFA World Cup är stort och många följer det live. Om du tycker om fotboll och vill kunna se alla matcher kan du använda en VPN för FIFA World Cup. Då kan du se de allra största och mest populära matcherna oavsett var du befinner dig. 

Ett problem för alla som vill följa FIFA World Cup är att man behöver befinna sig i rätt land för att kunna se de matcher man vill följa. Med det menas att man som enskild individ är beroende av vad de nationella TV-kanalerna väljer att sända. Det är någonting som kan kännas trist eftersom det inte alltid är samma matcher som man vill följa. Det är dessutom relativt få TV-kanaler som erbjuder dig att följa FIFA helt gratis. Allt som oftast behöver man betala för att prenumerera på ett kanalpaket för att kunna se fotbollsmatcherna live. Om du är i en sådan situation ska du bekanta dig med de valmöjligheter du har, för det finns faktiskt flera stycken. Genom att använda en VPN kan du streama alla matcher i FIFA World Cup live, och ofta utan någon som helst kostnad. 

Det som gör att alla matcher inte kan ses i samtliga länder i hela världen har att göra med geoblockeringar. Det kan finnas rättigheter som exempelvis en kanal i Sverige inte har, och om de inte har de rättigheterna får de inte heller visa matcherna. Genom en VPN kan du kringgå det här och faktiskt hitta det innehåll du vill åt.

Det finns tack och lov många VPN-tjänster som erbjuder dig att se FIFA World Cup 2022. I vårt tycke är ExpressVPN en av de bättre tjänsterna för dig som vill följa fotbollsfesten, mycket tack vare att de har servrar i så pass många länder att det går att komma åt alla matcher utan någon större ansträngning. Ett annat bra alternativ är i vår mening NordVPN eftersom de har en snabb hastighet på sina servrar. Är det istället så att du letar efter en leverantör som låter dig ha många enheter uppkopplade på din VPN samtidigt kan vi rekommendera Surfshark

FIFA World Cup på TV – kanaler som sänder matcher

För att det ska vara enkelt för dig som vill streama FIFA World Cup 2022 med en VPN har vi sammanställt en lista på länder och kanaler som sänder matcherna. Med hjälp av den här listan kan du enkelt kontrollera vilka kanaler som finns i vilket land. Använd den VPN du väljer att skaffa för att få obegränsad tillgång till alla fotbollsmatcher i FIFA genom att koppla upp dig på en server i landet för att sedan streama matcherna kanalen sänder. 

LandKanal
AlbanienRTSH
ArmenienARMTV    
AustralienSBS
AzerbaijanİTV
BelarusBTRC
BelgienVRT, RTBF  
BoliviaUnitel 
Bosnien & HerzegovinaBHRT
BrasilienTV Globo, SporTV  
BulgarienBNT
ColombiaCaracol Televisión – RCN Televisión – Win Sports     
Costa RicaTeletica    
CypernCyBC 
DanmarkDR – TV 2
EstlandERR  
EuropaEuropean Broadcasting Union 
FinlandYle, MTV3
FrankrikeTF1, beIN Sports
GuatemalaTV Azteca, Tigo Sports 
GreklandANT1 
GeorgienGPB  
Hong KongPCCW     
IndienViacom18
IndonesienRCTI, MNCTV, iNews   
IrlandRTÉ
IslandRÚV  
IsraelIPBC
ItalienRAI
Japan                NHK General TV, Fuji Television, Nippon Television, Tokyo Broadcasting System Television, TV Asahi, TV Tokyo
KanadaCTV, TSN, RDS 
KaribienSportsMax
KinaCCTV
KosovoRTK
KroatienHRT  
LettlandLTV
LitauenLRT
LuxemburgRTL Group
MaltaPBS
MellanösternbeIN Sports 
MexicoTelevisa, Sky México, TUDN, TV Azteca
NordafrikabeIN Sports 
MoldavienTRM  
MontenegroRTCG
NederländernaNOS  
NordmakedonienMRT  
Nya ZeelandSky Sport 
PakistanPTV Sports  
PeruLatina
PolenTVP
PortugalRTP
RumänienTVR
RysslandPerviy Kanal, VGTRK, Match TV 
SerbienRTS
SlovakienRTVS
SpanienMediapro 
SydafrikaSuperSport  
Subsahariska AfrikaSuperSport  
SchweizSRG SSR
StorbritannienBBC, ITV 
SverigeSVT, TV4 
TjeckienČT 
TurkietTRT
TysklandARD, ZDF, Deutsche Telekom
UkrainaSuspilne   
UngernMTVA
USAFox, Telemundo
ÖsterrikeORF

Titta på FIFA World Cup med en VPN

FIFA World Cup har trogna följare utspridda över hela världen. En följd av det är att det också finns pengar att tjäna på att sända matcherna, och det kan hända att du inte alltid är villig att betala för att få se dem. Flera kanaler erbjuder dig att se samtliga matcher om du startar en prenumeration eller köper ett abonnemang som ofta är relativt dyrt. Väljer man att betala kan man se matcherna, men om man inte gör det så finns det inte någon möjlighet att följa fotbollen – åtminstone om man endast tittar på det nationella utbudet. 

Det här är en orsak nog att leta efter en bra VPN för FIFA World Cup. Med en VPN som är framtagen för att verkligen leverera höga hastigheter kommer upplevelsen av matchen vara felfri, samtidigt som du har obegränsad tillgång till att titta på alla sändningar som rör mästerskapet. Med en VPN kan du förändra och dölja din IP-adress så att du kommer åt internet från andra leverantörer, oavsett om de finns i samma land som du själv eller inte. Använder du en FIFA VPN är din riktiga fysiska plats hemlig för kanalerna, vilket betyder att de inte kan blockera dig från att se deras innehåll så länge du är uppkopplad mot en server i rätt land. 

Bäst VPN för fotboll och FIFA

Vi vet att det kan vara frustrerande att inte kunna följa FIFA på det sätt man har tänkt, och det är därför vi har gjort den här guiden. Det kanske är så att du är utomlands och inte kan streama de matcher du är intresserad av, eller också vill du inte betala en större slant för att få tillgång till de matcher som spelas. Oavsett hur det är för just dig kan någon av de VPN-leverantörer vi presenterar här nedanför lösa de problem du står inför. 

Det finns flera VPN-tjänster du kan använda för att streama alla FIFA-matcher live. De här tjänsterna är dessutom billigare att använda än det är för dig att betala för att köpa en prenumeration från en TV-kanal.

ExpressVPN

 • Servrar med hög hastighet
 • 256-bitars AES kryptering
 • Stöd för privata nätverk
 • Nöjd-kund-garanti

I vårt test är ExpressVPN den bästa tjänsten om man ser till erbjudandet och servicen i sin helhet. Det här är helt enkelt en av de bästa VPN-leverantörerna när det gäller FIFA och fotboll. Använder du denna VPN för att se FIFA har du tillgång till drygt 3000 servrar som finns i 94 länder. Det gör att du kan komma åt sådant innehåll som är platsspecifikt, även fast du inte själv befinner dig på den platsen. 

Utöver det så har ExpressVPN ett bra erbjudande till alla sina kunder – total anonymitet. Appen är användarvänlig och det är enkelt att använda den oberoende av vilken slags enhet man har. Det gör att vi anser ExpressVPN vara ett bra alternativ för dig som vill kunna streama FIFA World Cup. 

ExpressVPN har en 256-bitars kryptering, Kill Switch och skydd mot dataläckor, för att bara nämna några av deras säkerhetsfunktioner. De loggar ingen av din personliga data eller information och det går att ta kontakt med deras kundtjänst dygnet runt om så behövs. Om du använder den här leverantören kan du koppla upp fem enheter samtidigt.

Besök ExpressVPN

NordVPN

 • Otroligt snabba servrar
 • Fenomenal säkerhet
 • För inga loggar

Av de tjänster vi jämfört är NordVPN den snabbaste när man vill streama FIFA. Kanske är det också därför som det här är en av de mest använda leverantörerna bland användare som vill streama sport live. Tjänsten är trygg, säker och pålitlig. Den enhet du använder NordVPN på kommer komma åt hemsidor som du egentligen inte skulle kunna använda i Sverige.

NordVPN har över 5 000 servrar i 60 länder, däribland i USA, Kanada och England. Dessutom har leverantörens hemsida en lista med rekommenderade servrar som baserar sig på din egen placering och det är något som är bra med tanke på att du behöver snabba servrar när du ska streama FIFA. Använder du den här leverantören, något du kan göra på bland annat Windows, Mac OS X, Android och Linux, kommer du bland annat komma åt innehåll på ESPN+, Sportsnet och NBC Sports.

Besök NordVPNSurfshark
 • Obegränsade samtidiga uppkopplingar
 • Över 3000 servrar
 • Många funktioner

Surfshark är rätt val om du vill använda en VPN på flera enheter samtidigt. Det här är en VPN som är snabb som blixten och det gör att den passar bra för FIFA World Cup. Leverantören har fler än 3200 servrar som finns utplacerade i över 80 länder och det går att komma åt ESPN+, Kayo och NBC Sports bara för att nämna några av alla möjligheter.

Ifall du tänker mycket på säkerhet är det ingenting du behöver oroa dig för vad gäller Surfshark. Tjänsten har Kill Switch, 256 bitars AES-kryptering, IPv6, WebRTC och skydd mot DNS-läckor. Leverantören har en policy om att inte föra några loggar så det du gör på internet kommer inte föras vidare till någon utomstående part. 

Förutom bra säkerhetsprotokoll är Surfshark en favorit för användare som vill nyttja en VPN på flera enheter samtidigt. Det finns ingen begränsning kring hur många enheter du kan koppla upp och det går att använda tjänsten på allt från Mac till Windows, iPhone och Linux. 

Besök SurfShark

IPVanish

 • Snabba servrar
 • 256-bitars AES kryptering
 • Provperiod i 7 dagar

I Sverige är det många som använder IPVanish för att komma åt innehållet på amerikanska Netflix eftersom de har utmärkta nedladdnings- och uppladdningshastigheter. Det här är också en av alla VPN som vi tycker fungerar bra om man vill se FIFA World Cup och andra sportsändningar. Leverantören har över 1 000 servrar i USA och totalt över 1 900 som finns i över 60 länder. Det går alltså bra att använda den här tjänsten för att komma åt lokala sändningar. 

Med IPVanish har du en 256-bitars kryptering och skydd mot dataläckor. Som användare kan man genom den här tjänsten förändra sin IP-adress så man kommer åt innehåll i flera länder, samtidigt som det här är en leverantör som inte loggar någon data om sina användare.

PrivateVPN

 • Många konfigurationsmöjligheter
 • Låser upp geoblockerade hemsidor
 • Fungerar på de flesta enheter
 • OpenVPN, L2TP och IPSec

PrivateVPN är en svensk leverantör som passar utmärkt för dig som vill titta på livestreamad sport. Det här är den leverantör som vi specifikt anser passa bäst för dig som har Android. Här får du tillgång till servrar i 63 länder vilket gör att du har flera snabba servrar att välja mellan. Det är inte bara något som passar för att streama FIFA utan också för att dela och ladda ner filer. 

Som flera andra av de tjänster vi presenterat ovan har PrivateVPN en Kill Switch och 256-bitars kryptering. Det går att använda tjänsten på allt från Android, iOS och Windows till MacOS.

Besök PrivateVPN

Information om FIFA World Cup 2022

FIFA World Cup 2022 håller på i hela 28 dagar. Turneringen börjar den 20 november och slutar den 18 december. I årets turnering kommer 32 lag tävla mot varandra, och från och med 2026 kommer hela 48 lag delta.

Den allra första matchen spelas den 20 november, som är en söndag, och den 18 december inträffar ett par riktigt makalösa matcher. I B-gruppen möter Storbritannien USA medan Argentina och Mexico kämpar om vinsten i grupp C. Dessutom kommer Ronaldos Portugal möta Suarez’s Uruguay. Det är alltså mycket spännande på gång och FIFA 2022 World Cup kan eventuellt bli de sista matcherna Ronaldo och Messi spelar i turneringen någonsin. 

FIFA World Cup 2022 kommer spelas på åtta olika stadium. Finalen hålls på Lusail Iconic Stadium som är helt nybyggd, medan invigningsmatchen spelas på AI Bayt Stadium i Al Khor. De andra stadium som används är Stadium 974, Thumana Stadium, Ahmed bin Ali Stadium, Education City Stadium, Al Janoub Stadium och Khalifa International Stadium.

De man kan följa under FIFA World Cup 2022 om man använder en VPN är bland andra Argentina, Brasilien, England, Frankrike, Spanien, Belgien, Portugal, Tyskland, Mexiko, USA, Senegal, Wales, Japan, Marocko, Schweiz och Kanada. Man förväntar sig att flera miljoner fans kommer följa FIFA World Cup 2022. Kanske är du en av dem, och om du inte kan följa alla matcher via din TV-leverantör kan du använda en VPN för att se det som intresserar dig. Testa någon av de VPN-tjänster vi presenterat här ovan och utgå från listan vi också inkluderat i vår guide för att veta var du kan se matcherna i realtid. 

Vanliga frågor om VPN för FIFA World Cup 2022

Var kan jag se FIFA World Cup 2022?

FIFA World Cup 2022 kommer sändas live via FOX Sports på engelska och Telemundo på spanska. Det finns också möjlighet att livestreama matcherna på flera legala sajter, såsom fubo, Sling TV, Peacock TV och YouTube TV.

Visas FIFA World Cup på TV?

Ja, flera TV-kanaler visar matcherna som ingår i FIFA World Cup.

Kan man använda VPN för att se FIFA World Cup?

Oberoende av var du befinner dig i världen kan du följa FIFA World Cup live med en VPN. Detta eftersom en VPN låter dig kringgå lokala restriktioner och blockeringar av innehåll. 

Vilken VPN är bäst?

Vår rekommendation till dig som vill hitta en bra VPN är att bekanta dig med ExpressVPN, NordVPN, Surfshark, IPVanish och PrivateVPN. Alla dessa hjälper dig att streama FIFA World Cup 2022. 

Vilken VPN är bäst för FIFA World Cup?

Vårt tips är att testa ExpressVPN om du vill se FIFA World Cup och inte orkar bekanta dig med flera olika leverantörer. ExpressVPN har snabba servrar och det är viktigt om du vill streama sport. 

Så använder du en VPN för att se FIFA World Cup

För att kunna se FIFA World Cup behöver du först och främst välja en VPN-leverantör. När du har skapat ett konto kan du logga in och välja var du vill placera din enhet. Du kan utgå från den lista över TV-kanaler som vi presenterade tidigare i guiden. När du har kopplat upp dig mot en VPN-server som finns i samma land som den som sänder matchen kan du streama den live. 

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo