Dejta säkert genom att använda en bra VPN för Tinder

Senast uppdaterad: 10/05/2023

Brukar du leta efter personer att dejta via Tinder? Då är du verkligen inte ensam. Sedan Tinder lanserades 2012 har tjänsten vuxit sig till en av de största dejtingplattformarna i hela världen. För väldigt många är det relativt enkelt att swipa på Tinder i hopp om att hitta en trevlig dejt, men så är det inte för alla – och det är då en bra VPN kan hjälpa till.

Vissa problem som kan uppstå är till exempel att Tinder inte fungerar som det ska i vissa länder. Det kan nämligen vara så att internetleverantörer blockerar tjänsten, på samma sätt som vissa publika nätverk också gör det. Men använder du en VPN så är det inte längre något problem du behöver hantera. 

Förutom att din egen geografiska placering kan påverka hur din upplevelse av Tinder är finns det också en fördel med att använda en VPN när man ser till säkerhet. Har du en VPN krypteras din trafik och din data, och det gör det svårare för andra att försöka komma över din privata information. Men, hur fungerar Tinder med en VPN? Det är precis det vi ska göra en djupdykning i nu.

Vad är Tinder?

Tinder är en gratis dejtingapp som låter den som vill dejta hitta passande kandidater. Appen används i hela världen och har miljontals användare. De som använder appen är av alla sexualiteter, kön och i olika åldrar så det finns många möjligheter att komma i kontakt med personer som är intressanta.

När du registrerar dig på Tinder kommer du bli ombedd att uppge en del personlig information om dig själv. Den informationen är bland annat din ålder, bostadsort och ditt kön. Det är den informationen som appen sedan använder för att visa dig för andra personer som passar in på dina egna preferenser. Att dela med sig av den informationen är alltså nyckeln till en lyckad dejting, men det finns också vissa faror med det och det är då en VPN kan vara en trygghet.

Registrering på Tinder – så går det till

Alla som vill använda Tinder måste skapa ett konto på plattformen. Det går att ladda ner Tinder till mobilen via enhetens appbutik och göra registreringen där, men det går också att registrera sig direkt på hemsidan i webbläsaren. De allra flesta använder ändå Tinder i mobilen, och en registrering går till enligt följande:

 1. Ladda ner och installera appen.
 2. Öppna appen och välj att du vill registrera dig.
 3. Registrera dig via ditt Google- eller Facebookkonto.
 4. Skapa din Tinderprofil.
 5. Ge Tinder tillgång till din position.

Att använda Tinder med en VPN

Går det att använda Tinder med en VPN? Ja, det gör det! En Tinder VPN gör att du kan ändra din position så att du kan se profiler som är i ett annat geografiskt område än du själv är. Du får alltså möjlighet att bekanta dig med flera nya ansikten än du får om du använder appen utan en VPN. Och, utöver att du kan se flera profiler och hitta fler potentiella dejter så kommer inte dina matchningar heller kunna se din egentliga position, vilket är en trygghet när du sysslar med onlinedejting. 

Det är inte heller allt. En Tinder VPN kommer med många andra fördelar. En VPN ger dig ett utökat skydd mot dataläckor, så även om Tinder hade blivit utsatt för en attack så skulle din data vara tryggad om du har använt appen med en VPN. Vidare gör en VPN också att du kan använda appen mer anonymt. En riktigt bra VPN för inga loggar om hur du har använt appen och sparar inte heller någon data om dina konversationer eller matchningar.

Att välja bäst VPN för Tinder

Marknaden kryllar av olika VPN-tjänster. Det är inte så konstigt eftersom allt fler börjat inse fördelarna med att använda en VPN-server när man är online. Men, eftersom utbudet är så pass stort gäller det också att veta vad det är man ska leta efter när man ska välja en Tinder VPN. Sällan vet man heller vilken VPN som är allra bäst innan man har testat flera stycken, och för att göra just det lite enklare för dig så har vi testat olika leverantörer och valt ut några av de som är bäst för att dejta via Tinder.

ExpressVPN

Vår testvinnare

 • Blixtsnabba servrar
 • Stark AES 256-bitars kryptering
 • Har stöd för Private protocol
 • Garanti om pengarna tillbaka

Vill du dejta via Tinder och använda en VPN är ExpressVPN ett av de allra säkraste valen. Det här är ett ultimat alternativ för att dejta online tack vare att det finns så många servrar med en jämn spridning över hela världen. Det innebär att du kan byta position till vart du än vill för att se vilka potentiella dejter som finns där.

Med ExpressVPN har du även en av de absolut starkaste krypteringarna som finns att få. En AES 256-bitars kryptering håller din data säker och dig själv trygg i dejtingvärlden.

Besök ExpressVPN

NordVPN

Vårt toppval för höga hastigheter

 • Snabba uppkopplingar
 • Väldigt bra säkerhetsprotokoll
 • Policy om att aldrig logga användarnas data
 • Kan låsa upp streamingtjänster

NordVPN har liknande funktioner som ExpressVPN, men är något billigare att prenumerera på. En fördel med NordVPN är det enkla och användarvänliga gränssnittet i appen och att det finns över 5 000 servrar. Liksom ovan nämnda leverantör har de en AES kryptering på 256 bitar, och tjänsten har även dubbel VPN. Det går att använda NordVPN på upp till sex olika enheter samtidigt.

Besök NordVPNSurfshark

Bäst för flera enheter

Den sista leverantör vi har valt ut till vår topp tre-lista är Surfshark. Det här är en leverantör som inte begränsar hur många enheter som kan vara uppkopplade på ett och samma konto samtidigt och det är något som är ganska ovanligt för VPN-tjänster. Vidare är det här ett bra budgetalternativ till ExpressVPN och NordVPN. Tjänsten har något färre servrar än de två andra, men de som finns är snabba och har stabila säkerhetslager.

Besök SurfShark

Så dejtar du på Tinder med en VPN

Vill du använda en VPN för att dejta via Tinder är det ingenting som kräver att du är ett tekniskt geni. Det är väldigt enkelt att komma igång och allt du behöver göra är att följa de här stegen:

 • Skapa ett användarkonto och en prenumeration på den VPN-tjänst du föredrar.
 • Ladda ner appen till din enhet och installera den.
 • Starta appen och logga in.
 • Välj en server att koppla upp dig mot.
 • Voilá! Du har fått en ny IP-adress och kan öppna Tinder för att börja swipa.

Går det att ändra sin position på Tinder med en VPN?

Vill du ändra din position på Tinder utan att betala för Tinder Gold kan du använda en VPN för ändamålet. Det är en process som kräver att du gör vissa inställningar, eftersom Tinder vanligtvis använder sig av din GPS för att avgöra var du befinner dig medan en VPN ändrar din position via IP-adress. 

För att kunna ändra position på Tinder med en VPN ska du göra så här:

 • Ladda ner appen och logga in på ditt VPN-konto.
 • Koppla upp dig mot en valfri server för att få en ny IP-adress.
 • Ändra land i enhetens appbutik till samma land som servern finns i.
 • Ladda ner Tinder-appen.
 • Logga in på Tinder.

För att kunna ändra position med en VPN måste du alltså ladda ner Tinder från rätt lands appbutik, och när du laddar ner appen ska du vara ansluten till en server i det landet via din VPN. När du följer de här stegen kommer du få se profiler som finns på andra platser.

Sammanfattning

Det blir allt vanligare att hitta sin partner via en dejtingapp, och av alla de som finns hör Tinder till en av de allra största. Men eftersom appen utgår från din nuvarande position kommer resultaten du får också baseras på var du befinner dig. Det finns naturligtvis fler användare i storstäder än ute på landet, och vill du ha fler valmöjligheter behöver du ha en annan position i appen. Det löser du enkelt med en VPN, samtidigt som du får dejta betydligt mer anonymt och säkert!

Vanliga frågor om att använda en VPN med Tinder

Hur kan jag ändra min position på Tinder med en VPN?

Du behöver inte betala för att använda Tinder för att kunna se profiler på andra platser. Om du använder en VPN kan du göra det. Välj en server i det område du vill se profiler inom, ladda ner Tinder-appen och logga in.

Kan man använda en VPN med Tinder?

Du kan använda en VPN med Tinder. Välj en VPN-leverantör du vill använda, starta ett abonnemang och koppla upp dig mot en server. När du har gjort det kan du öppna Tinder.

Vilken VPN är bäst för Tinder?

Det finns många bra VPN-tjänster men av alla som finns är det ExpressVPN som vinner våra tester. Det gör de på grund av sitt omfattande nätverk av servrar och sina skräddarsydda och avancerade säkerhetsprotokoll.

Varför behöver man använda Tinder med en VPN i Kina?

Tinder är blockerat i Kina och det går inte att använda appen utan att ha en VPN om du befinner dig där.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo