De bästa VPN-tjänsterna som har WireGuard

Senast uppdaterad: 10/05/2023

WireGuard är en ny VPN-teknik (virtuellt privat nätverk) som har fått positiva recensioner från många tekniska grupper. Många har hyllat tekniken för dess hastighets- och säkerhetsfunktioner, särskilt i en värld där säkerhet på internet är så viktigt. WireGuard är en VPN-teknik med öppen källkod som ger dig förstklassig säkerhet med toppmodern kryptering. WireGuards mål hittills har varit att skapa ett snabbare och enklare sätt att använda VPN på enheter med låg latens och samtidigt med avancerade servrar.

Även om WireGuard är en VPN-teknik som står på egna ben innebär det faktum att det är öppen källkod att tekniken kan fungera i kombination med andra VPN-tekniker. Men inte alla VPN har stöd för protokollet än. Vi har gått igenom några av de bästa VPN-tjänsterna som accepterar den här revolutionerande tekniken och fungerar tillsammans med den. I kombination kan de förbättra din surfhastighet och nätsäkerhet avsevärt.

1. ExpressVPN

 • Marknadens snabbaste VPN
 • Strikt policy mot loggföring
 • 256-bitars AES-kryptering

ExpressVPN är utan tvekan den bästa VPN-tjänsten som finns. Även om den inte stödjer WireGuard än, så stödjer den Lightway – ett säkerhetsprotokoll som många anser är bättre än WireGuard.

ExpressVPN lanserade Lightway som ett sätt att kompensera för vanligt förekommande VPN-brister. Protokollet möjliggör en omedelbar anslutning, vilket förbättrar laddningstiden till bara en bråkdel av en sekund. Även om det till stor del beror på din nätverksanslutnings styrka så gör Lightway mycket för att maximera din anslutningshastighet.

Protokollet har också en energisparfunktion. Det behöver inte mycket processorkraft, vilket ökar batteriets livslängd. Det har även en mindre kodbas, som också hjälper till att förbättra prestandan. En minimal kodbas minskar också risken för fel och nätverkssårbarhet.

Protokollet använder wolfSSL, ett standardkryptografibibliotek som följer FIPS 140-standarden. Andra avancerade alternativ använder ChaCha20, ett protokoll som förbättrar krypteringen på mobila enheter utan AES-acceleration.

Lightway ger dig alltså flera fördelar: batteriets livslängd, säker anslutning, optimal hastighet och möjligheten att hantera nätverksförändringar. Protokollet har också en öppen källkod, så det är enkelt att lägga till nya funktioner.

2. NordVPN

 • Många prisalternativ
 • Netflix-stöd som uppdateras
 • 256-bitars AES-kryptering

Det näst bästa alternativet är helt klart NordVPN. Både den här aktören och vårt toppval, ExpressVPN, har ingått i kampen om ledarpositionen i flera år. NordVPN hamnar tvåa på den här listan, men det betyder inte på något sätt att det är ett sämre alternativ; det är fortfarande ett utmärkt val.

NordVPN:s styrka är täckning. De har fler än 5400 servrar i 59 länder över hela världen. Även om det är markant färre länder än ExpressVPN, som har servrar i 94 länder, kommer du ha många servrar att välja mellan i respektive land och tillgång till servrar med högsta möjliga hastighet.

Med WireGuard blir den här hastigheten ännu snabbare eftersom protokollet överträffar NordVPN:s andra befintliga protokoll betydligt, OpenVPN och IKEv2/IPsec. Eftersom de två protokollen förblir standardprotokollen hos NordVPN måste användare som är intresserade av WireGuard välja det manuellt.

Precis som ExpressVPN är NordVPN också ett tillförlitligt alternativ när det kommer till säkerhet. Tjänsten tillhandahåller AES 256-bitars kryptering för att skydda dig när du är ansluten till internet, och det finns även en Kill Switch som förhindrar att din IP-adress exponeras om anslutningen bryts utan förvarning.

NordVPN har säkerhetsfunktioner för att skydda mot både IPv6-läckor och DNS-läckor. Tjänsten är också känd för att ha en strikt no logs-policy. En sådan policy innebär att aktören inte loggar någon information om dig eller dina aktiviteter. Det finns ett Onion Over VPN-protokoll som överför dina data via deras säkra nätverk innan det skickar dig vidare till din destination.

Internetanslutningen är utmärkt hos NordVPN. Du kan vara säker på att om du lägger till stöd för WireGuard så kommer du bara att uppleva förbättringar. Du kan dessutom enkelt komma åt streamingtjänster och stöd för fildelning.

Den här tjänsten är tillgänglig på alla topplattformar. Det finns appar till iOS, Windows, Linux, Mac och Android. Det finns också anpassad firmware för routrar och en manuell installationsprocess för FireTV, AppleTV, Chromebooks, PlayStation, med mera.

3. SurfShark

 • Inga digitala fotavtryck
 • Tillåter torrenting
 • 256-bitars AES-kryptering

Du kommer att älska Surshark av många anledningar, men det finns få anledningar som kan mäta sig mot tjänstens låga pris. I en värld där VPN kostar pengar erbjuder Surfshark en optimal service till lägre kostnad än många av konkurrenterna.

Även om priset för Surfsharks stabila tjänst är lågt behöver du inte oroa dig för att den håller en lägre kvalitet. Aktören kompromissar inte på några viktiga punkter. Surfshark har 1700 servrar över hela världen, som täcker 63 länder. Trots att serverantalet är mycket lägre än hos de andra två tjänsterna som vi har tagit upp, har du bra och enkel tillgång till servrar med hög trafik.

Tillgången till platser med hög trafik innebär att Surfshark ger dig bästa möjlighet att kringgå geografiska blockeringar. Tjänster som Hulu och Netflix är ingen match för den här VPN-tjänsten, och du kommer också att kunna njuta av sömlösa strömningsfunktioner.

För användare som vill använda WireGuard är den här tjänsten ett utmärkt alternativ. Surfsharks internetanslutning är tillförlitlig, liksom tjänstens säkerhetsprotokoll. Så medan WireGuard hjälper är Surfshark en solid och stabil tjänst på egen hand.

En del av Surfsharks främsta säkerhetsfunktioner inkluderar AES 256-bitars kryptering, AES-256-GCM-kryptering, OpenVPN och IKEv2. Den ständigt aktiva kill switchen är också till för att skydda dig när du är ansluten och anslutningen av någon anledning bryts. SurfShark har även en annonsblockerare i sitt paket, liksom en malware-spårare.

För närvarande har Surfshark ett planerat stöd för WireGuard. VPN-leverantören har bekräftat att de kommer att släppa stöd för WireGuard inom den närmaste framtiden. Du kommer alltså snart att kunna njuta av protokollets alla funktioner.

Du kan använda Surfshark på iOS, Windows, Linux och Android. Chrome- och Firefox-användare får även webbläsartillägg för att stödja plattformarna. Tjänsten låter dig ansluta så många enheter du vill till ett konto.

4. Private Internet Access (PIA)

 • Kryptering av militärklass
 • Brandvägg
 • 100 procent privat surfning

Fildelning och nedladdningar är kanske de viktigaste fördelarna med Private Internet Access (PIA). PIA har för närvarande en betaversion av WireGuard tillgänglig. En fullständig version är alltså snart på gång att lanseras.

Tjänsten har en stabil internetanslutning redan nu. Den möjliggör också stöd för torrenting, liksom optimal fildelning och nedladdningar. Om du är typen som vill få åtkomst till torrentplattformar kan du testa PIA i kombination med WireGuard för att förbättra din upplevelse.

Medan du surfar på nätet ansvarar PIA till din säkerhet. Tjänsten låter dig välja mellan AES-128 och AES-256-kryptering, medan IPv6- och DNS-läckageskydd förbättrar din säkerhet på nätet.

PIA har också en MACE-funktion, vilken förbättrar din säkerhet när du öppnar hemsidor med skadligt innehåll. Samma funktion skyddar dig från annonser på sajter, vilket ger dig en sömlös användarupplevelse fri från störningsmoment.

Surfshark har fler än 3200 servrar i 95 länder. Områden med hög trafik är tillgängliga och tester har visat att det inte är några problem att bryta brandväggarna och de geografiska blockeringarna som de mest restriktiva strömningstjänsterna har på sina plattformar.

Det enda lilla problemet med PIA är att tjänsten samlar in och loggar information om dig. Personligt identifierbar information (PII) som ditt användarnamn, ID och IP-adresser noteras. Observera dock att de raderar dessa loggar när du kopplar från nätverket.

PIA finns till iOS, Android och Windows. Det finns också tillägg för webbläsarna Chrome, Firefox och Opera. Precis som ExpressVPN tillåter PIA dig att ansluta upp till tio enheter till ett och samma abonnemang.

5. CyberGhost

 • No Logs-policy
 • 24/7 livechatt
 • Appar för mobila enheter och routrar

CyberGhost ger mycket valuta för pengarna. Liksom Surfshark har den här leverantören blivit känd för att leverera prisvärda VPN-funktioner till användarna, samtidigt som kvaliteten på funktionerna är hög.

CyberGhost har, precis som de andra VPN-leverantörerna som vi har tagit upp tidigare i artikeln, stöd för alla större plattformar. Tjänstens version för operativsystemet Windows är den som, så här långt, har imponerat mest. Gränssnittet är snyggt och sömlöst, och tillräckligt enkelt för att nybörjare enkelt förstår hur det hela fungerar.

Observera dock att Linux-användare måste göra lite manuellt arbete för att installera tjänsten. CyberGhost har fler än 6400 servrar över hela världen. När det gäller servertäckning är det en av de allra bästa VPN-tjänsterna i branschen. VPN-leverantören täcker 90+ länder med tillgång till alla de viktigaste platserna med hög trafik. Samma tjänst tar sig enkelt runt blockeringarna som strömningstjänster har satt upp för att stoppa VPN-servrar. Anslutningshastigheten som CyberGhost erbjuder är lika bra som konkurrenternas. Med WireGuard kan du förbättra hastigheten ytterligare.

VPN-tjänsten ger dig också en optimal säkerhet i form av flera säkerhetsfunktioner, till exempel kryptering i militärklass, kill switch och DNS-läckageskydd. CyberGhost har också en automatisk HTTPS-omdirigeringstjänst, vilket gör att du kan ansluta till de säkraste platserna på nätet. Du får också möjlighet att blockera annonser och skadliga sajter. Observera att VPN-leverantören inte samlar in och sparar några loggar gällande din aktivitet på nätet. Du är alltså inte bara säker utan också helt anonym.

6. Windscribe

 • Kryptering i militärklass
 • Tillgänglig på alla större plattformar
 • App för mobila enheter

Även om det kanske inte är lika populärt som några av de andra namnen på vår lista, är Windscribe en bra VPN-tjänst som har ett sömlöst stöd för WireGuard.

Windscribe är kända för att tillhandahålla en enkel skrivbordsklient som inte kräver någon djupare teknisk kunskap för att komma igång med. Du behöver bara skapa ett konto och sedan kan du koppla upp dig och njuta av snabb surfning på nätet. VPN-tjänsten erbjuder tillgång till cirka 480 servrar i 66 länder i hela världen.

För de mest begränsande tjänsterna på nätet får du effektiv hjälp från Windscribe. Med VPN-tjänsten kan du komma åt Hulu, Netflix, med flera. Anslutningen är stabil och du när du använder WireGuard får du ytterligare hjälp att förbättra olika aspekter av VPN-tjänsten.

När det gäller säkerhet får du kryptering i militärklass och en kill switch-funktion. Oavsett om du betalar för tjänsten eller använder gratisversionen får du tillgång till alla funktioner som det privata virtuella nätverket har, inklusive annonsblockerare och DNS-läckageskydd. Samtliga av de här funktionerna blir ännu bättre med tanke på att Windscribe inte för några loggar som kan identifiera dig. Företaget sparar dock information om när du senast använde tjänsten och den totala bandbredd du använde, information som behålls i en månad. Utöver det här är allt i sin ordning.

Windscribe finns till Android, Windows, iOS och macOS. Tjänsten låter dig dessutom ansluta så många enheter du vill till ett och samma konto.

Så förbereder du ditt VPN för WireGuard

Att ställa in WireGuard och implementera det i kombination med en VPN-tjänst är en enkel process. Det tar inte lång tid och du är redo att komma igång på några minuter. Så här fungerar processen:

 • Anslut till ditt VPN och ändra plats för säkerhet.
 • Gå till enhetens webbläsare och öppna WireGuard-konfigurationsgeneratorn, eller så kan du besöka deras hemsida.
 • Logga in på hemsidan.
 • Tryck på “Skapa nyckel”.
 • Välj önskad utgångsplats.
 • Ladda ned programvaran och spara den på din enhet.
 • Öppna WireGuard-appen på din enhet.
 • Tryck på knappen ”Lägg till”.
 • Importera filen du laddade ner. Platservern visas i appen.
 • Tryck på växlingsknappen intill den plats du vill använda.
 • Anslut till platsen så är du klar!

Observera att du måste skapa en separat nyckel för varje enhet om du använder WireGuard och ett VPN på mer än en enhet.

Sammanfattning

Dagens tekniska värld bygger på säkerhet och optimal prestanda. Även om VPN-tjänster ger både säkerhet och optimal prestanda på egen hand kan det alltid bli bättre. WireGuard är den förbättring som du alltid velat ha.

Med samtliga av de VPN-leverantörer som finns med på vår lista kan du ansluta till WireGuard helt sömlöst. Det är ingen avancerad process som kräver en massa teknisk djupkunskap och så fort tjänsten är installerad kan du börja använda den.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo