De bästa VPN-tjänsterna som har WireGuard

Senast uppdaterad: 18/09/2021

WireGuard är en ny VPN-teknik (Virtual Private Network) som har fått positiva recensioner från många tekniska grupper. Många har upphöjt tekniken för dess hastighets- och säkerhetsfunktioner, särskilt i en värld där säkerhet på internet är så viktigt. WireGuard är en VPN-teknik med öppen källkod som ger dig förstklassig säkerhet med toppmodern kryptering. WireGuards mål hittills har varit att skapa ett snabbare och enklare sätt att använda vardags-VPN på enheter med låg latens och samtidigt med avancerade servrar.

Även om WireGuard är en VPN-teknik som står på egna ben betyder det faktum att det är öppen källkod att tekniken kan fungera i kombination med andra VPN-tekniker. Men inte alla VPN har stöd för protokollet än. Vi har gått igenom några av de bästa VPN-tjänsterna som accepterar denna revolutionerande teknik och fungerar tillsammans med den. Kombinerat kan de avsevärt förbättra din surfhastighet och nätsäkerhet.

1. ExpressVPN

 • Snabbaste VPN:et på marknaden
 • Strikt policy mot loggföring
 • 256-bitars AES-kryptering

ExpressVPN är utan tvekan den bästa VPN-tjänsten som finns. Även om den inte stödjer WireGuard ännu så stödjer den Lightway – ett säkerhetsprotokoll som många anser är bättre än WireGuard.

ExpressVPN lanserade Lightway som ett sätt att kompensera för vissa vanliga VPN-brister. Protokollet möjliggör omedelbar anslutning, vilket förbättrar laddningstiden till bara en bråkdel av en sekund. Även om det beror väsentligt på din nätverksanslutnings styrka så gör Lightway mycket för att maximera din anslutningshastighet.

Protokollet har också en energisparfunktion. Det behöver inte mycket processorkraft, vilket ökar batteriets livslängd. Det har också en mindre kodbas, vilket hjälper till att förbättra prestandan. En minimal kodbas minskar också risken för fel och nätverkssårbarhet.

Protokollet använder wolfSSL, ett standardkryptografibibliotek som följer FIPS 140-standarden. Andra avancerade alternativ inkluderar ChaCha20 – ett protokoll som förbättrar krypteringen på mobila enheter utan AES-acceleration.

Så i ett nötskal ger Lightway dig flera fördelar – batteriets livslängd, säker anslutning, optimal hastighet och möjligheten att hantera nätverksförändringar. Protokollet är också öppet, så det är enkelt att lägga till nya funktioner.

2. NordVPN

 • Många prisalternativ
 • Netflix-stöd som uppdateras
 • 256-bitars AES-kryptering

Det näst bästa alternativet är helt klart NordVPN. Både detta och vårt toppval, ExpressVPN, har varit låsta i kampen om ledarpositionen i flera år. NordVPN hamnar tvåa på denna lista, men det betyder inte att det är ett sämre alternativ – det är fortfarande ett utmärkt val.

NordVPN:s styrka är ren täckning. De har fler än 5400 servrar över hela världen, även om det täcker färre länder än ExpressVPN med bara 94. Oavsett så kommer du att få tillgång till platser med hög trafik och servrar med högsta möjliga hastighet.

Med WireGuard blir denna hastighet ännu snabbare eftersom protokollet överträffar NordVPN:s andra befintliga protokoll betydligt, OpenVPN och IKEv2/IPsec. Eftersom dessa två förblir standardprotokollen hos NordVPN måste användare som är intresserade av WireGuard välja det manuellt.

Som med ExpressVPN är NordVPN också ett tillförlitligt alternativ när det gäller säkerhet. Tjänsten tillhandahåller AES 256-bitars kryptering för att skydda dig när du är ansluten till internet, och det finns en Kill Switch som skyddar dig vid oväntad frånkoppling.

NordVPN har säkerhet för att skydda mot både IPv6-läckor och DNS-läckor. Tjänsten är också känd för att ha en strikt No Logs-policy. De loggar alltså ingen information om dig eller några av dina aktiviteter. Det finns ett Onion Over VPN-protokoll som överför dina data via deras säkra nätverk innan du tar dig till din destination.

Internetanslutningen är utmärkt hos NordVPN. Du kan vara säker på att om du lägger till stöd för WireGuard så kommer du bara att uppleva förbättringar. Du får dessutom enkel åtkomst till streamingtjänster och stöd för fildelning.

Denna tjänst är tillgänglig på alla topplattformar. Det finns appar till iOS, Windows, Linux, Mac och Android. Det finns också anpassad firmware för routrar och en manuell installationsprocess för FireTV, AppleTV, Chromebooks, PlayStation, med mera.

3. SurfShark

 • Inga fotavtryck
 • Tillåter torrenting
 • 256-bitars AES-kryptering

Du kommer att älska SurfShark av många anledningar. Knappt någon av anledningarna kommer dock att kunna jämföras med dess låga pris. I en värld där VPN kostar pengar erbjuder SurfShark optimal service för mycket lägre avgifter.

Trots denna prisvärdhet kan du fortfarande lita på SurfSharks stabila tjänst. Du behöver inte kompromissa. SurfShark har 1700 servrar över hela världen, som täcker hela 63 länder. Trots att serverantalet är mycket lägre än hos de andra två tjänsterna ovan kommer du enkelt åt platser med hög trafik.

Denna tillgång till platser med hög trafik innebär att SurfShark ger dig bästa möjlighet att kringgå geografiska begränsningar. Tjänster som Hulu och Netflix är ingen match för detta VPN, och du kommer också att kunna njuta av sömlösa streamingfunktioner.

För användare som vill använda WireGuard är den här tjänsten ett utmärkt alternativ. Dess internetanslutning är tillförlitlig, liksom dess säkerhetsprotokoll. Så medan WireGuard hjälper är SurfShark redan väldigt pålitligt på egen hand.

En del av SurfSharks främsta säkerhetsfunktioner inkluderar AES 256-bitars kryptering, AES-256-GCM-kryptering, OpenVPN och IKEv2. Den ständigt aktiva Kill Switchen är också till för att skydda dig när du inte är ansluten. SurfShark har en annonsblockerare i sitt paket, liksom en malware-spårare.

För närvarande har SurfShark ett planerat stöd för WireGuard. VPN:et har bekräftat att det kommer att släppa stöd för WireGuard under de kommande månaderna. Du kommer alltså snart att kunna njuta av protokollets alla funktioner.

Du kan använda SurfShark på iOS, Windows, Linux och Android. Tjänsten har till och med en gratis testversion till iOS-, macOS- och Android-användare. Chrome- och Firefox-användare får även webbläsartillägg för att stödja deras plattformar. Tjänsten låter dig ansluta så många enheter du vill till ett enda konto.

4. Private Internet Access (PIA)

 • Kryptering av militärklass
 • Brandvägg
 • Helt privat surfing

Fildelning och nerladdningar är kanske de viktigaste fördelarna med Private Internet Access (PIA). PIA har för närvarande en betaversion av WireGuard tillgänglig. En fullständig version är alltså snart på väg.

Tjänsten har en stabil internetanslutning redan nu. Den möjliggör också stöd för torrenting, liksom optimal fildelning och nerladdningar. Om du är typen som vill få åtkomst till torrentplattformar kan du testa PIA i kombination med hjälp från WireGuard för att förbättra din upplevelse.

Medan du surfar på nätet ser PIA till din säkerhet. Tjänsten låter dig välja mellan AES-128 och AES-256-kryptering, medan IPv6- och DNS-läckageskydd förbättrar din säkerhet på nätet.

PIA har också en MACE-funktion, vilken förbättrar din säkerhet när du öppnar hemsidor med skadligt innehåll. Samma funktion skyddar dig från annonser på sajter, vilket ger dig en sömlös och trevlig användarupplevelse.

Detta VPN har fler än 2500 servrar i 47 länder. Områden med hög trafik är tillgängliga och tester har visat att det inte är några problem att bryta brandväggarna och de geografiska blockeringarna som de mest restriktiva streamingplattformarna har.

Det enda lilla problemet med PIA är att tjänsten samlar in och loggar information om dig. Saker som ditt användarnamn, ID och IP-adresser noteras. Observera dock att de raderar dessa loggar när du kopplar från nätverket.

PIA finns till iOS, Android och Windows. Det finns också tillägg för webbläsarna Chrome, Firefox och Opera. Precis som ExpressVPN tillåter PIA dig att ansluta upp till 10 enheter till ett och samma betalda konto. 

5. CyberGhost

 • No Logs-policy
 • 24/7 livechatt
 • Appar för mobila enheter och routrar

CyberGhost ger mycket valuta för pengarna. Liksom SurfShark har detta VPN blivit känt för att leverera prisvärda VPN-funktioner till sina användare, samtidigt kvalitén på funktionerna är hög.

CyberGhost har, som alla andra VPN på vår lista hittills, stöd för alla större plattformar. Tjänstens version för Windows-operativsystemet är dock hittills den mest imponerande. Gränssnittet är snyggt och sömlöst, med tillräckligt med utrymme för nybörjare att förstå hur det hela fungerar.

Observera dock att Linux-användare måste göra lite manuellt arbete för installation. CyberGhost har fler än 6400 servrar över hela världen. När det gäller servertäckning är detta en av de allra bästa VPN-tjänsterna i branschen. VPN:et täcker 90+ länder med tillgång till alla de viktigaste platserna med hög trafik. Samma åtkomst ger dig en enkel förmåga att kringgå begränsningarna från streamingtjänster. Anslutningshastigheten som CyberGhost erbjuder är lika bra som alternativen. Med WireGuard kan du ytterligare förbättra hastigheten.

VPN:et ger dig också optimala säkerhetsfunktioner. Dessa inkluderar kryptering i militärklass, en Kill Switch och DNS-läckageskydd. CyberGhost erbjuder också en automatisk HTTPS-omdirigeringstjänst, vilket gör att du kan ansluta till de säkraste platserna på nätet. Du får också möjligheten att blockera annonser och skadliga sajter. Observera att VPN:et inte samlar in några loggar över din aktivitet. Du är alltså inte bara säker utan också helt anonym.

6. Windscribe

 • Kryptering i militärklass
 • Tillgänglig på alla större plattformar
 • App för mobila enheter

Även om det kanske inte är lika populärt som några av de andra namnen på vår lista är Windscribe en bra VPN-tjänst som ger sömlöst stöd för WireGuard.

Windscribe är känt för att tillhandahålla en enkel skrivbordsklient som inte kräver extra arbete för att komma igång med. Du behöver bara skapa ett konto och kan direkt njuta av snabb surfning på nätet. VPN:et erbjuder tillgång till cirka 480 servrar över hela världen, i 66 länder.

För de mest begränsande tjänsterna på nätet får du bekväm hjälp från Windscribe. Med VPN:et kan du komma åt Hulu, Netflix, med flera. Anslutningen är pålitlig och du får ytterligare hjälp av att använda WireGuard för att förbättra olika aspekter av VPN:et.

När det gäller säkerhet får du kryptering i militärklass och en Kill Switch. Oavsett om du betalar för tjänsten eller använder gratisversionen får du tillgång till alla VPN:ets funktioner, inklusive annonsblockerare och DNS-läckageskydd. Alla dessa blir ännu bättre med tanke på att Windscribe inte för några loggar som kan identifiera dig. Företaget lagrar dock när du senast använde tjänsten och den totala bandbredd du använde, information som behålls i en månad. Utöver detta är allt i sin ordning.

Windscribe finns till Android, Windows, iOS och macOS. Tjänsten låter dig dessutom ansluta så många enheter du vill till ett och samma konto.

Så förbereder du ett VPN för WireGuard

Att ställa in WireGuard och implementera det i kombination med en VPN-tjänst är en enkel process. Det tar inte alls lång tid och du är redo att komma igång på några minuter. Så här fungerar processen:

 • Anslut till ditt VPN och ändra plats för säkerhet.
 • Gå till enhetens webbläsare och öppna WireGuard-konfigurationsgeneratorn, eller så kan du besöka deras hemsida.
 • Logga in på hemsidan.
 • Tryck på “Skapa nyckel”.
 • Välj önskad utgångsplats.
 • Ladda ner programvaran och spara den på din enhet.
 • Öppna WireGuard-appen på din enhet.
 • Tryck på knappen ”Lägg till”.
 • Importera filen du laddade ner. Platservern visas i appen.
 • Tryck på växlingsknappen intill den plats du vill använda.
 • Anslut till platsen så är du klar!

Observera att du måste skapa en separat nyckel för varje enhet om du använder WireGuard och ett VPN på fler än en enhet.

Sammanfattning

Dagens tekniska värld är en som bygger på säkerhet och optimal prestanda. Medan VPN-enheter på egen hand ger dig mycket av båda kan det alltid bli bättre. WireGuard är den förbättring du alltid velat ha. Med ett VPN från vår lista kommer du att kunna ansluta till WireGuard helt sömlöst.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo